58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • ibrik
    Tudja valaki, mi történt a Honosító Műhellyel?
    Már napok óta nem lehet elérni az oldalt (honositomuhely.hu)...
  • Piedon
    Lol, de azóta sem kaptam választ a fordítás állapotáról, pedig saját csapattársam... Msn-en nincs fent, de ha valamikor fent lesz, akkor rákérdezek. Most olvastam, hogy Zoli még további kettő játék fordításába kezdett bele. Szóval szerintem ment a levesbe a Swashbucklers.
  • grebber
    GameHunter Team-es fordítóval nincs valaki kapcsolatban?

Swashbucklers: Blue vs. Grey game magyarításával kapcsolatban kellene info hogy elkészül valaha vagy kuka lett?
  • Evin
    Ott vannak azok a szövegek, de a nagy fájlban. Abból ki lehet szedni, de a kiszedett fájlokhoz is azt hiszem szerkesztő kell, az pedig tudomásom szerint nincs.
  • FlorianKom
    Sziasztok!
    A Psi-Ops Mindgate Conspiracy nevű játékot szeretném fordítani, de semmilyen toolt,editort,nem találtam hozzá, plusz körülnézve a játék fájljaiban sincs olyan amiben valószínűleg ott vannak a szövegek.
    Írjak fejlesztőknek?
  • csabeszszan
    guard shield
  • Szeszmester
    Annyi, h a karakterkészlettel egyelőre van egy kis gond, a megoldásán még dolgoznak a srácok. Esetleg tudna vki segíteni?
    Ezek .gfx formátumban vannak. A Scaleform GFX programcsomaggal elvileg szerkeszthető, de azt meg nem nagyon lehet beszerezni. Vmi ötlet?
  • Szeszmester
    A Prototype c. játékot szeretné fordítani valaki?
    Kaptam hozzá egy toolt.
  • balee4
    Nincsen meg vkinek a Shogo: Mobile Armor Division című FPS magyar verziója? Nálunk anno magyarul jelent meg, jó lenne, mert nem mindent értek sajnos így hallás alapján, nem is mindent feliratoz a játék. Köszi.
  • balee4
    http://www.sg.hu/linkportal.php?refid=2627 --> Not Found
    The requested URL /linkportal.php was not found on this server. ezt javítani kéne a helyes linkre vagy kivenni
  • Örült kutya
    Sziasztok ,letöltöttem a szlovákot de nem tudtam feltelepíteni csak félig mert valami hiba jött ki.(A játék nem edreti).Kicsit belenéztem a mappákba és voltak betűkészlet fájlok,meg mappa XML dokumentumok azok szlovák nyelvre irva.De hogy mit jelentenek nem tudom.Én meg nemtudok szlovákul sajna nem tudok vele mit kezdeni így ebben a formában.
  • ibrik
    A leírásotok alapján a magyarítás telepítője az XML fájl alapján írja bele a bejegyzéseket a nyelvi fájlba.
    Elvileg - ismétlem: ELVILEG - szerintem elég lenne a "szlovákosítás" készítőjétől elkérni az XML fájl angol változatát, ugyanis én úgy sejtem, hogy a szövegeket kicsomagoló program hozta létre az angol XML-t, amit ő (vagy ők) lefordított(ak).
    Esetleg még olyan elképzelhető, hogy talán csak karakterlimitesen fordítható - de ez nem törvényszerű...
  • noname06
    A szlovák oldalon lévő fordítás névre ugyanaz, mint amit te írtál.
    És lehet, hogy ebben xml fájlok vannak, de van mellette egy installer ami ki tudja mit csinálhat.
    Legegyszerűbb ha letöltöd és megpróbálod feltenni, ha szlovák lesz tőle a játék, akkor írsz a készítőjének.
    http://www.slovenciny.com/index.php?func=dlinfo&mit=618
  • Örült kutya
    Értem.Most néztem meg mekem ebben a verzióban az .str kiterjsztésűekben van a szöveg.vannak azok a "kockák" után van a szöveg.Most azon dolgozok.
    Van egy másik ilyen hasonló játék szerintem te arra gondoltál: Railroad Pioneer Nem ez?
  • meril
    Letöltöttem a szlovák verziót, és abban nem .srt fájlokban van a szöveg, hanem .xml-ben. Talán töltsd le te is és nézd meg, hogy van-e nálad olyan. Ha nincs, akkor egyértelmű, hogy nem azonos a két játék.
  • noname06
    Megkérdezheted a szlovákokat, hogy hogyan csinálták. www.slovenciny.com
  • Evin
    A "kockák" gondolom az adatok, a nem szöveges értékek. Látatlanban talán a szövegek méreteinek adatai vagy hasonló.
  • Örült kutya
    Itt vannak még STR kiterjesztésű fájlok. Amikbe azok a "kockák" vannak.azokat karaktereknek mondják? de melletük vannak szövegek is.
  • Örült kutya
    Az aláírásomnál látható.És így meg lehet nézni a képet.
  • Evin
    Nem, nem ez volt az, 100%.
  • Örült kutya
    Elirtam.
  • Örült kutya
    http://view/090709/Railroads_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]
  • Evin
    Ezt most ne vedd biztosra, de mintha régen néztem volna a fájljait. Azt tudom, hogy valami vonatos volt, és a szövegek egy adatfájlban voltak, tehát szerkesztő nélkül csak hexában volt fordítható.
    Ha látnám a főmenüjét, biztosabban tudnám.
  • Örült kutya
    Sziasztok.Kinéztem egy játékot a Sid Meier's Railroads azt a vasútast.Megatláltam a Localization mappát és abban sikerült lefordítani a készítők listáját(gyakorlásnak). De viszont nem találom a játék szövegállmoányát és a játék főmenüjét sem.Tudna valaki segíteni hogy hol keressem?(le tudom irni a mappa neveket ha kell)
  • IMYke2.0.0.0
  • takysoft
    most az egyszer. Techland készíti, a saját Chrome motorjára.

ilyenekben ritkán vagyok otthon, de a Coj-t imádom nagyon. GDF-en meg alig vártam a Techlandos előadást:)
  • IMYke2.0.0.0
    Hm, akkor tévedek.
  • IMYke2.0.0.0
    Call of Juarez folytatás: U3-engine
  • takysoft
    pontosítok mivel a figura ismerős, de a kép nem, (meg 1.0.0.0), így gondolom coj2. de az is chrome engine, csak újabb:D
  • takysoft
    hát ha az a call of juarez(márpedig annak nézem), akkor chrome (ha engine-re gondolsz)
  • ibrik
    Unreal vagy Chrome?
  • GeneralsHungary

Magyarítható... "ő" "ű" még kérdéses
  • melonoemi
    oké azért köszönöm szépen
  • Evin
    A 2008-hoz sincs, tehát valószínűleg ehhez sincs. Ahogy minden halászó vadászó játéknál.
  • melonoemi
    szijasztok!
    a hunting unlimited 2009-hez keresek magyarítás. tudna valaki segíteni?
    előre is köszi
  • titike
    köszönöm szépen a válaszodat.
  • IMYke2.0.0.0
    Többször leírtam már, sok helyen.
    Ez most a Magyarítások Portál egyik topikjából van (ott is leírtam vagy 3x):

"üzenet küldése | válasz | 2009.06.04. 15:06:01
    .:i2k:.
    LVL5
    Elf
    2753 hozzászólás
    91.6%

[Távol!]
    Amint tudok, benézek

Az Area 51 honosítása kész. HEX-ben, azaz karakterlimitesen kellett fordítani, mert bár archívum kibontó van a játékhoz, de a kinyert szövegek akkor is binárisak és UNICODE-osak egyszerre, plusz, a játék nem használja őket MOD-ként, bárhová is másoljuk.

A helyzet az, hogy az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete szponzorálni kezdte a játékot, így hivatalosan ingyenes lett - de ezzel egyidőben kapott egy v1.2-es Patch-et is.

A Patch miatt pedig nincs kedvem újra, az egész HEX-mizérián átmenni.

S mivel, feltételezem, hogy mindenki az ingyenes verzióvál nyomul (Fileplanet.com), ..."
  • takysoft
    ahogy gondolod:)
  • titike
    IMYke2.0.0.0 ismételten (2008 okt.kérdeztem)én azt szeretném kérdezni, hogy az elkészült müveid közül az AREA 51 mikor lesz elérhető, mert a magyarítás portál nem igazán rakta fel azóta sem.
    válaszodeat előre is köszönöm.
  • hellcommander
    Nem hiszem hogy a közeljövőben tudnék új gépet vásárolni, nem nagyon van munka, ami lett is volna beoffolt a gazdasági válság miatt.
    + kmk vagyok. :)
    Mivel most integrált 64 mb vkártyám van van egy pár játék ami nem indul el,vkártyára hivatkozva. pl thief 3 , true crime l.a. ilyesmik.
    Az lenne a célom hogy ezek elinduljanak, meg több játékkal bírjak játszani.

Nem tudom hogy Geforce 4-5 vagy Ati 9800 milyen lenne, lehet hogy nincs is nagy különbség a mostani integrált vkártyám között, és akkor felesleges vennem.