58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • strebacom
    Az X-men telepítö is olyan mint a Riddick(volt!), nem látszódnak a gombok...de azért felmegy..tudod a rutin....
  • nagykispeter
    Nincs mit!
  • takysoft
    holnap leszek csak otthon, elküldhetem, ami megvan, de szerintem kb ugyanaz, ami neked is kész van már.
    majd egyeztetünk.
  • ibrik
    Én minden további nélkül váltottam a Win7Beta-ra az asztali gépemen.
    Amikor kijött az RC, előbb a kisebb "erejű" laptopra tettem fel, majd a pozitív tapasztalataim miatt az asztali gépen is RC-re váltottam.

A laptopomhoz használt (külső) webkamera miatt futottam néhány kört, mert eredetileg nem Vista-kompatibilis, de végül sikerült megoldani azt is.
  • HJ
    Tipikus linux-buzi rendszergazda hozzáállás :-) Az SP3 nem csak mókusvakítás, hanem tartalmazza az összes régebben megjelent biztonsági javítást + egyéb fontos dolgokat is. Igaz ezek nem látványosak, de főleg hálózatban fontosak. Pl. ez is igencsak fontosnak látszik első olvasásra is:
    "A biztonsági változások közül első helyen az eredetileg a Vista-ban bemutatkozott, az új szervízcsomaggal azonban már az XP-felhasználók számára is elérhetővé váló "Network Access Protection" (NAP) funkciót érdemes kiemelni, amely meggátolja majd, hogy a nem megfelelően frissített vagy túl megengedő biztonsági beállítások mellett futtatott - és így potenciális fertőzött vagy egy támadás behatolási pontjául szolgáló - kliensek ne tudjanak a NAP-val védett gépekhez kapcsolódni."

• IMYke2.0.0.0
    Én az agytágítós hetemen egy gyakorlott rendszergizdától azt hallottam (Pécs Városháza. Regionális Munkaerő Képző Központ és más cégek gizdája), hogy a SP3-al sokkal kakibb lett a Windows eXPerience, mint volt.
    Ő helyből minden gépre vagy SP2-es XP-t, vagy Vista SP2-t tesz.
    Amúgy meg Linux-buzi :)
  • HJ
    Én nehezen váltok op.rendszert :-) Volt a Win95OSR2, utána egyből 98SE, azóta XP. Más nem volt. Talán ősszel váltok Win7-re. A fiam gépén az RC fut és nagyon jók a tapasztalatai. Nem is tudom... lehet hogy megvárom amíg muszály lesz valami hardver vagy szoftver miatt váltani. Most még nagyon jól jövök az XP SP3-al.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is szerettem a WinME-t. XP-re rohadt nyögvenyelősen váltottam róla!
    S most ugyanez lesz a Windows 7-el is.
    [Vista egy kalap kaki a szememben. Az 'új' gépem nem is látta egyetlen bitjét sem még.]
  • RaveAir
    Érdekes, hogy én valahogy teljesen kimaradtam a win98-ból és a win98se-ből. A win95 után én a kecskét (ME) használtam, de nem volt vele semmi gondom.
  • blah
    Köszi az infót.
    Akkor úgytűnik, hogy befejezem, én is már közel járok a 50%-hoz, így inkább azt folytatom.
  • hellcommander
    Nem tudjátok hogy mi van a postal 3-mal? A google-ban nem sok infót találtam, kár lenne ha leállítanák a fejlesztését.
  • nagykispeter
    Takysoft elkezdte és kb.50%-ig jutott el vele.
    A 35354 és a 35379 alatt találsz a dologról infót.
    Szerintem a kész szöveget el is küldené Neked ha még meg van neki.Én nagyon örülnék ha befejeznéd!Sok sikert!
  • blah
    sziasztok

Érdekelne engem, hogy ki készíti a Broken Sword 2.5 magyarítását, és hogy mennyire van készen.
    Csak azért, mert én is elkezdtem, és most 33%nál tartok, de nem szeretnék fölöslegesen csinálni egy újabbat.

Nem reklám, de errefele követhető nyomon a fordítás: http://psylog.neobase.hu

üdv
    blah
  • Evin
    Azért a 3.1 is elég jó volt.
    Persze legjobb a DOS volt, amit nem is az MS fejlesztett eredetileg. De ez már történelem.
  • ibrik
    Egyezzünk ki abban, hogy egyik Windows sem tökéletes - de az ME és a Vista különösen x@r...

Most így néhány hónap Win7Beta és közel egy hónap Win7RC használat után lehet mondani, hogy majdnem 30 év kellett ahhoz, hogy a Redmond-i srácok valami jót alkossanak...
  • [Jakuza]
    En meg azt mondom hogy az ME-hez kepest volt ilyen az 98SE :D
    Foleg a magyar amiben mar alapbol olyan bugos volt hogy az mar szinte fajdalmas.
    Kulon kedvencem volt a talcan a 2 db hangszoro ikon :D
    Mindenesetre a 98 se volt a stabilitasarol hires fokent azon okbol, hogy 49.7 napos bug megtalalhato volt benne, ami semmi egyebet nem csinalt csak szetcseszte az egesz OP rendszert rengeteg gepen, amit csak az ujratelepites oldott meg.
    Ha jol emlekszem az MS 2007-ben javitotta ezt a hibat, amikor mar szinte senki nem hasznalt se 95-t, se 98-t.
    Mondjuk nehez is lett volna hiszen az MS azert ravette az alaplap hardvergyartokat, hogy meg veletlenul se adjanak ki az ujabb alaplapokhoz chipset vagy egyeb drivert amivel legalabb reszlegesen hasznalhato lett volna a szoftver.
  • ibrik
    Van benne némi igazság, amit leírtál, de egy kicsit sarkított...

Az egyértelmű, hogy már a Microsoft saját bevallása szerint is a WinME volt a legrosszabbul sikerült operációs rendszer a Windows-ok történetében. A Vista is hasonló "folt"...

Azt elismerem, hogy sok újítás volt benne, de inkább az instabilitás és a megbízhatatlanság volt rá jellemző. Én még emlékszem, hogy a sajtóban "Windows Mistake Edition"-nek csúfolták...

Én is annak idején a Win98SE után próbáltam ki (elvileg annak az utódja), de inkább visszaváltottam a 98-ra.

Nem reklám, de minden hibája ellenére a WinXP az egy sikertörténet.
    Az elején tényleg gondok voltak vele kompatibilitás terén, de azóta - a 2001-es kiadása óta - jelentősen javult.
  • Gregorius
    Nekem anno volt egy Windows Me/Windows XP egymás mellett a gépen. Nevetséges volt a két oprendszer közti különbség. Játékok úgy mentek Me alatt, mint a sicc. Csak úgy összehasonlításképpen, az 1nsane XP-n csutkára felhúzva 1600x1200-as felbontáson 32-35FPS-sel ment, még ugyanezen a gépen, ugyanilyen beállítások mellett a Me 60FPS-t vitt. ÉS lehet, hogy csak azért, mert akörül volt maximalizálva a fizikai modellezés miatt a grafikus engine. :) Unreal Tournament is kb egy 40%-kal gyorsabban futott Me alatt. Igaz, hogy Me néha kékhalálra fagyott, de élvezet volt rajta játszani. Ma meg már 2 giga RAM kell és crossfire videokártyák meg négy mag egy operációsrendszer alá, hogy ugyanezt megtegye.
  • takysoft
    focijátékot? minek?
    megtanulod, h forward, goalkeeper meg sweeper, oszt jáccol:)
  • takysoft
    az tény:)

amúgy 786 ram van.
    de ledürgöltem mindent, mert kikapcsolam minden felesleges szolgáltatást is. igaz a fél rendszer működésképtelen, de márt kezd gyors lenni(azt a felét meg úgyse használom XD)
  • at16
    (PC) Pro Evolution Soccer 2009-et nem akarja lemagyarosítani valamelyik csapat ? :(
  • Gregorius
    Mondjuk ez nem a gépedet, hanem az operációsrendszeredet minősíti, meg az igénytelen flash programozást.
  • HJ
    Nem az 1,7-es Celeronnal van ott gond, hanem kellene bele még némi RAM :-) Gondolom XP van fenn, annak meg alapból nem árt min. 512.
    1-2 giga rammal megy az rendesen. Én annó még 1,3-as Tualatinnal DVD-t is csináltam - igaz az eltartott egy darabig amíg a DV AVI-ból MPG2 lett :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ilyen 1700-es Celeron előtt ülök ugye, könyvtárban - és kerreg a vinyója basszus, minden alkalmazás indításakor, vagy "CTRL+T"-s böngésző fül nyitáskor...
    El is felejtem néha, hogy bizony majd' 10 évig ez természetes jelenség volt a számomra.
    Most, kifejezetten idegesít.
  • Evin
    Mikor ezek kijöttek, bőven elegek voltak az akkori követelményeknek.
    Viszont én nem tudom másik olyan kiadásról (366), amit az alap 100%-ra fel lehetett húzni.
  • takysoft
    úgy is szar volt.
    itthon éppen egy 1.7-es celeron mellett ülök(anyámék gépe, 6-7 éves már van)
    4-5 ablakot nyitok, már meghal.
    még flash-játékok is szaggatnak basszus...
  • Evin
    A 366-os Celeron volt a legjobb, 700-ra fel lehetett húzni!
  • RaveAir
    Pedig a Celeron jó kis cucc volt. :) Nekem is volt hozzá szerencsém, és semmi bajom nem volt vele. Szépen kiszolgált. Az egyedüli gond a Wizardry 7 elindításával volt, amit később egy kis trükk segítségével azért el lehetett indítani.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, én voltam a 2., aki letöltötte Gregorius! :)
    Én is a Frissítések alatt láttam meg és rá is cuppantam.

CPU:
    Nekem most Intel CPU/Chipset - AMD-ATI VGA :)

A következő gép is valószínűleg ilyen felépítésű lesz. Kopp-kopp.
  • RaveAir
    Küldtél valamit Panyinak, hogy elkészültél vele?
    Általában tovább szokta nekem küldeni az ilyesmit, mert lusta kihírezni, én meg saját magamtól ritkán szoktam nyomozni.
  • takysoft
    volt 1 466-os Celeronom.
    azóta nincs intel, nem is lesz

"Celeron" nevet még a közelemben kiejteni se lehet még egyszer.
  • HJ
    Nekem Intel 166MMX volt az első PC-mben. + egy Diamond Monster Voodoo 1-es cucc. Nagy királyság volt az Amiga 500 után :-)
    Azóta is csak és kizárólag Intel procit engedek a közelembe + az alaplapi chipset is csak Intel lehet.
  • Gregorius
    Jaja, csak nézem, hogy eddig kb 2 letöltés volt, de vagy 30x letöltötték azóta a régi verziót, ami külön van.
  • takysoft
    már lekaptam magyarítások portálról.
    nem volt kihírezve, de ott volt a friss letöltéseknél, rá is cuppantam:)
  • takysoft
    nekem is AMD volt első PC-m.
    bár az még egy 90 mhz-es K5-ös volt:)
    micsoda érzés volt rajta Duke Nukemezni a C64 után:)

Devarton a legfrissebb képeimnél megtekinthető a procigyűjteményem, ha érdekel:)
  • Gregorius
    Hát akkor ide is beírom a hírt, mert eléggé süket fülekre talált eddig. Szóval a Gregorius' corneren elérhető a Syberia 2 magyar Winnetou patcher, ami a játék feliratait, és a játékban található képeket, illetve dokumentumokat egyaránt magyar nyelvűre fordítja, nem kell többé külön ablakban olvasgatni a dokumentumokat.
  • RaveAir
    Oké.
  • IMYke2.0.0.0
    Fel is tettem a 4Shared-re. A link az oldalamon.
    Köszi Evin!
  • IMYke2.0.0.0
    A honlapomon kihírezem. Ettől függetlenül, várhatóan az eddigi 474 letöltő (4Shared könyvtáramról ennyien töltötték le az előző verziót) már nem fog rácuppanni, mert - jó mai játékos mentalitással - bizonyosan más "gammát" nyom.
    De, azok, akik kicsit is maximalisták, vagy csak most ismerkednek a játékkal, bizonyosan letöltik az újat is.
    S így, észreveszik a frissítést, és vagy a 4Shared-ről, vagy Tőletek, de beszerzik.
  • RaveAir
    Akkor most oldjuk meg annyival, hogy hír nem lesz, csak a magyarítás frissítése? Az éles szeműek és akiknek szüksége van, azok úgyis észreveszik.