58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • takysoft
    focijátékot? minek?
    megtanulod, h forward, goalkeeper meg sweeper, oszt jáccol:)
  • takysoft
    az tény:)

amúgy 786 ram van.
    de ledürgöltem mindent, mert kikapcsolam minden felesleges szolgáltatást is. igaz a fél rendszer működésképtelen, de márt kezd gyors lenni(azt a felét meg úgyse használom XD)
  • at16
    (PC) Pro Evolution Soccer 2009-et nem akarja lemagyarosítani valamelyik csapat ? :(
  • Gregorius
    Mondjuk ez nem a gépedet, hanem az operációsrendszeredet minősíti, meg az igénytelen flash programozást.
  • HJ
    Nem az 1,7-es Celeronnal van ott gond, hanem kellene bele még némi RAM :-) Gondolom XP van fenn, annak meg alapból nem árt min. 512.
    1-2 giga rammal megy az rendesen. Én annó még 1,3-as Tualatinnal DVD-t is csináltam - igaz az eltartott egy darabig amíg a DV AVI-ból MPG2 lett :-)
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ilyen 1700-es Celeron előtt ülök ugye, könyvtárban - és kerreg a vinyója basszus, minden alkalmazás indításakor, vagy "CTRL+T"-s böngésző fül nyitáskor...
    El is felejtem néha, hogy bizony majd' 10 évig ez természetes jelenség volt a számomra.
    Most, kifejezetten idegesít.
  • Evin
    Mikor ezek kijöttek, bőven elegek voltak az akkori követelményeknek.
    Viszont én nem tudom másik olyan kiadásról (366), amit az alap 100%-ra fel lehetett húzni.
  • takysoft
    úgy is szar volt.
    itthon éppen egy 1.7-es celeron mellett ülök(anyámék gépe, 6-7 éves már van)
    4-5 ablakot nyitok, már meghal.
    még flash-játékok is szaggatnak basszus...
  • Evin
    A 366-os Celeron volt a legjobb, 700-ra fel lehetett húzni!
  • RaveAir
    Pedig a Celeron jó kis cucc volt. :) Nekem is volt hozzá szerencsém, és semmi bajom nem volt vele. Szépen kiszolgált. Az egyedüli gond a Wizardry 7 elindításával volt, amit később egy kis trükk segítségével azért el lehetett indítani.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, én voltam a 2., aki letöltötte Gregorius! :)
    Én is a Frissítések alatt láttam meg és rá is cuppantam.

CPU:
    Nekem most Intel CPU/Chipset - AMD-ATI VGA :)

A következő gép is valószínűleg ilyen felépítésű lesz. Kopp-kopp.
  • RaveAir
    Küldtél valamit Panyinak, hogy elkészültél vele?
    Általában tovább szokta nekem küldeni az ilyesmit, mert lusta kihírezni, én meg saját magamtól ritkán szoktam nyomozni.
  • takysoft
    volt 1 466-os Celeronom.
    azóta nincs intel, nem is lesz

"Celeron" nevet még a közelemben kiejteni se lehet még egyszer.
  • HJ
    Nekem Intel 166MMX volt az első PC-mben. + egy Diamond Monster Voodoo 1-es cucc. Nagy királyság volt az Amiga 500 után :-)
    Azóta is csak és kizárólag Intel procit engedek a közelembe + az alaplapi chipset is csak Intel lehet.
  • Gregorius
    Jaja, csak nézem, hogy eddig kb 2 letöltés volt, de vagy 30x letöltötték azóta a régi verziót, ami külön van.
  • takysoft
    már lekaptam magyarítások portálról.
    nem volt kihírezve, de ott volt a friss letöltéseknél, rá is cuppantam:)
  • takysoft
    nekem is AMD volt első PC-m.
    bár az még egy 90 mhz-es K5-ös volt:)
    micsoda érzés volt rajta Duke Nukemezni a C64 után:)

Devarton a legfrissebb képeimnél megtekinthető a procigyűjteményem, ha érdekel:)
  • Gregorius
    Hát akkor ide is beírom a hírt, mert eléggé süket fülekre talált eddig. Szóval a Gregorius' corneren elérhető a Syberia 2 magyar Winnetou patcher, ami a játék feliratait, és a játékban található képeket, illetve dokumentumokat egyaránt magyar nyelvűre fordítja, nem kell többé külön ablakban olvasgatni a dokumentumokat.
  • RaveAir
    Oké.
  • IMYke2.0.0.0
    Fel is tettem a 4Shared-re. A link az oldalamon.
    Köszi Evin!
  • IMYke2.0.0.0
    A honlapomon kihírezem. Ettől függetlenül, várhatóan az eddigi 474 letöltő (4Shared könyvtáramról ennyien töltötték le az előző verziót) már nem fog rácuppanni, mert - jó mai játékos mentalitással - bizonyosan más "gammát" nyom.
    De, azok, akik kicsit is maximalisták, vagy csak most ismerkednek a játékkal, bizonyosan letöltik az újat is.
    S így, észreveszik a frissítést, és vagy a 4Shared-ről, vagy Tőletek, de beszerzik.
  • RaveAir
    Akkor most oldjuk meg annyival, hogy hír nem lesz, csak a magyarítás frissítése? Az éles szeműek és akiknek szüksége van, azok úgyis észreveszik.
  • IMYke2.0.0.0
    Evin: Megkaptam, letöltöm. Köszönöm szépen!
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, Tom Evin-nek igaza van.
    Valahol, megbeszéletlenül, nem akartunk keresztbe tenni a CDProjekt-nek. Hiszen, rengeteg, és valljuk meg, kisebb mellényúlások ellenére minőségi fordítási munkákat terjesztenek... Persze, egy rosszabb napomon az összes "hivatalos" fordításban találok hibát.

Már rég tudtuk, hogy hivatalos honosítással jelenik meg itthon a játék, amikor eldőlt, hogy a 2004-es játékhoz anno készített honosításomat át lehet ültetni, szinte egy-az-egyben a most megjelenő játékra, - és ez egyben válasz a kérdésedre is -, csak a kibővített részt, az "Assault on Dark Athena"-t kell honosítani.
    Így, joggal álltunk neki Evin-nel, aki a technikai megoldást vállalta a munkának.
    Időközben pedig meg is jelent a játék, magyar felirattal... S a többi már történelem. A hivatalos honosítás fagyott, galibákat és felháborodást okozott, és bizony, stilisztikailag sem állt a helyzet magaslatán.

Evin-nel akkor újra folytattuk a munkát, még pedig úgy, hogy - játék híján - én az új szövegeket fordítottam, ő pedig a fagyási hibákat kereste a kész szöveg után.

S a mi honosításunkkal sokkal - büszkén kijelentve, szint semmi - kevesebb malőr fordult elő, mint a hivatalossal, ami ráadásul kapott egy Patch-et is... halottnak a csók. Igaz, azzal legalább nem volt baj az alapjáték végén, a 2 vörös robottal.

Egy szó, mint száz, most megnézem az e-mailem, melyben Evin vélhetőleg elküldte a teljesen végleges, általam is megnyugvással átnézett szövegállományt tartalmazó magyarítás telepítőjét (időközben ugyanis elküldték a játékot), és megy fel netre a cucc.

S egyúttal, fel is tehetnéd, a régi helyére az új anyagot a Magyarítások Portálra. A nevét verziószámmal módosítom csak.
  • RaveAir
    Panyi már rakott ki linket a letöltésre...
  • IMYke2.0.0.0
    Még nem néztem... Még mindig válaszolgatok a privikre és a fórum hozzászólásokra... Itt és a Magyarítások Portálon.
    De, megnézem rögvest a GMailt is.
  • Evin
    Nem tudom mennyire "publikus" ez. Majd i2k eldönti.
    Mert ugye van hivatalos fordítás, ez meg nem az. Nem tudom szúrja-e majd a CDP szemét.
  • RaveAir
    Erről a Riddick fordításotokról nem akartok nekem pár sort írni, mert esetleg kihírezném a Portálra.
    De igazából annyit sem tudok a játékról, hogy mi a stílusa, meg hogy ez külön játék vagy kiegészítő...
    Pár mondattal segítsetek már ki. Aztán úgyis átírom. :D
  • Evin
    Megkaptam. És te az enyémet? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Megkaptad a Riddick-frissítésem?
    Teljesen végigjátszottam - halomnyi meló közepette - és minden fellelhető magyartalánságot kijavítottam.
    Ja, és a Launcher-t is honosítottam (vidd az egérkét a magyar zászlóra... :) ]
  • IMYke2.0.0.0
    A korrektség kedvéért: AMD-ATI :)
    De, szűken véve, valóban.
    Az első processzorom AMD volt. (Már 9. éves a drága, és tesóm nyüstöli. Hálás kis jószág még az az 1700+)
  • Evin
    Már nem ATI párti vagy, hanem AMD. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én örök ATI-s maradok. Így érthető lesz, ha ezt olvasod tőlem: azonnal menj boltba és vegyél magadnak egy HD 4770-est.
    A kártya - tuninggal, és mellette kisebb zaj és fogyasztás mellett - hozza a HD 4850 szintjét! Kötelező és "best buy" kártya.
    Ja, és a 40 nm-es, GDDR5-ös karesz (128 bites, de a 256 csak visszafogná, és áramot is jobban zabálna).

30000 Ft környékén nála jobbat nagyítóval sem találsz. S 1-2 évig mindent maxon nyomhatsz vele 1650*1080-on.
  • Evin
    Szerintem hardveres topikban többen tudnának segíteni.
    Én személy szerint 9600gt alá nem adnám.
    Ha jól tudom AMD-ből most jön majd a 4770 30e alatt, ami nagyon jó. Konkrétumot nem tudok, mert mindig Nv-m volt, és nem tervezek mostanában újat venni.
  • hellcommander
    Szerintetek mennyire jó a geforce 9500 512mb?
    A neten utánanéztem és találtam egy oldalt / www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=17120 / amin ilyesmi hozzászólások vannak:
    "Az egyetlen jatek amit ezzel a kartyaval jatszani lehet az Alone In The Dark with your Dark monitor
    screen.
    Azt talan 25-40 fps-el is viszi"

Utánanéztem a gépigényének, és a minimum VGA: NVIDIA GeForce 7600
    ajánlott: NVIDIA GeForce 7800 Gtx

• hellcommander
    A dungeon siege Legends of Aranna-hoz valaki nem tervez magyarítást?
  • ibrik
    Senki sem fordítja, így a kérdésedre a válasz: sohasem.
  • tonyo9
    hali.

The Moment of Silence magyaritása mikor lesz elérhető?
  • IMYke2.0.0.0
    True Crime...
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi!

Meglepett, hogy létezik az elküldött oldal... Azért nem semmi, hogy még hivatalos honosításokat is kipakolnak, mindennemű megjegyzések nélkül... :(
    [Gondolok itt arra, hogy a feltöltő tojik arra, hogy jelezze, ki készítette, honnan származik stb.]
    Szomorú ez.

A fordítást azért kértem el, hogy megnézhessem, vajon az első részhez képest milyen módszerrel tudták életre kelteni a kinyert szöveget - az elsőt (Truce Crime: L.A. Streets) ugye nekem sikerült honosítani...