58389
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • takysoft
    okosok persze leszólják majd, mert asRock nem nagy márka, de nekem sose volt gondol vele(én pl Asus-okat utálom). de legalább nForce-os, ami jó pont:)
    Athlon se egy Core2Duo, de olcsó, és mindenre elég.
    memóriából is lehet dualchanell-el játszani(2x1gb modul párban), de akkor bukott a bővíthetőség.. vagy nézel olyan alaplapot, amin 4 slot vagy.
    vagy eleve 4 gigát veszél, de az megint extra pénz:D

szinte heti jelleggel szerelgetek gépeket ismerősöknek, és mindig a pénz a fő faktor... manapság sokszor még videoártya se kell senkinek..(az az integrált Gefo 7025-es nem is olyan gyenge ám:D)
  • takysoft
    AsRock N68-S alaplap - 9935 Ft
    (olcsó, tökéletes)
    AMD Athlon X2 64 5400+ processzor - 14855 Ft
    (tudom, kicsit drága, de ez kell. sempron, celeron gyengék sajna. ezen fut minden rendesen)
    2GB Kingmax DDR2 800mhz memória - 6135 Ft
    (1 modul, így később bővíthető igény szerint)

házad gondolom van, a táp is valószínűleg elég lesz. dvd-íród is bele fog menni(még van az alaplapokon IDE csatlakozó is, ha nem satás a géped), vinyó is belemegy, bár abból érdemes lehet nézni egy újat, ha kicsi, vagy IDE-s(Sata II gyorsabb azért)

320GB Samsung SataII (16mb cache) - 11220 Ft

Arról nem is beszélve, h az AGP-s Ati 3650 legalább 17 ezer ft, a
    PCI-e Ati 3650-es pedig csak 10870 Ft

tudom, h 40-50-60 ezer forint(attól függően, mit használható a gépedből) kicsit soknak tűnik, de ezen akár Crysis-ozhatsz is:D (na azért nem max beállításokkal, de szépen elfutna)

gondolkodj rajta:)
  • takysoft
    ebbe? szerintem nem érdemes olyat venni.

hogy ezen mi fut el, ahhoz tudnom kéne, h pontosan milyen a videokarid most.
    Thief 3, Deus Ex 2 esélyesek(ugyanaz a motorjuk is asszem)
    Neverwinter 2 esélytelen, de az a géped miatt amúgy is az lenne. 2.8 ghz meg 512 ram bőven nem elég neki.

Arról nem is beszélve, hogy.. bár gyorsabb lenne a géped, de nem elég, hogy kihajtsa azt a kártyát. 4x-es az AGP-d is, meg muszáj lenne ramot is venned, mert legalább 1 giga mindenképp kell azokhoz a játékokhoz.

Javaslat: keress nyári melót, vegyél új gépet. 60-70 ezerből 64 bites, 2 magos, gyors, megbízható gépet összerakok neked.

ez a gép már úgyse nagyon lesz lesz használható játékra, szerintem erre már ne költs feleslegesen. még ha PCI-e-s géped lenne azt mondanám, vágj bele, mert az jó lesz az új gépbe is.. de így...

ha nagyon videokari kell, és nagyon nincs rá, nézz körül, hátha használtan kapnál valami Gefo 4-5 vagy Ati 9800-szerű karit. azok passzolnának abba szépen, és talán fillérekért megkapod. lassabb azokkal se lenne. (bár ram akkor is kéne még szerintem)
  • hellcommander
    Jó, irtam egy privátot, megnyomom a backspacet, és visszamegy az sg bejelentkezésre, aztán a privát üzenet meg off. Most meg kezdhetném elölről.
    Idumnak írtam valamit, de már nem írom le mégegyszer, írj az e-mailomra: [email protected]

Van egy ilyen gépem:
    Alaplap neve:

Fujitsu siemens d1561

alaplapi lapkészlet: intel springdale -g i865g

alaplap verzió: s26361 -d1561

rendszer bővitőhelyek: agp /tipus: agp 4x/ adatbusz szélessége: 32 bit/ hosszú

pci: ugyanez

intel pentium 4 2800 mhz.
    512 memória

Asus HD3650 512 mb tervezek venni.

És szerintetek ezen konfigon ilyen játékok játékok elmennének: Thief 3, deus ex 2, newerwinter night 2, ilyesmik.?
    Jelenleg integrált 64 mb vkártyám van, és azért akarok venni egy ilyen vkarit, hogy olyan játékok is elinduljanak amik a mostani vkartya miatt nem. De hogyha lassúak lennének, akkor nyilván felesleges lenne vennem vk-t.
  • RaveAir
    Ez egész jó kis játéknak tűnik!
  • Szeszmester
    Fordítsd a Cogs c. játékot.
  • Idum
    De hát azzal is iylem betűket meg összevissza számokat kapok :S
  • Idum
    Ok kösz ha pazarlom az időtöket akor bocs de... midn 1 hagyjuk majd jövök ha gond van :D Készüljeteeek! :D
  • takysoft
    tőlem amgyaríthatod, de amihez már van fordítás azt minek...
    csak a saját időd pazarlod vele, meg a miénket is ha már itt tartunk XD

+1 tanács... ne hex editorban fordíts, ha a legkisebb esélyed is van, h mással is menne:)
  • Idum
    ok köszi!

A,úgy már fordítotram pár programot ahhoz értek, de az NFS-hez nem találtam jó programot.
  • RaveAir
    Ha esetleg mégis újra szeretnéd fordítani, akkor írj egy levelet a fordítóknak (a Gamehunteres srácoknak), és szerintem ők megmondják neked, hogy mivel csinálták.
  • Idum
    akkor mondjuk egy egyzserűbb programmal ahhoz mlyen szerkesztőt ajánlotok?
  • IMYke2.0.0.0
    Ha magyarítani szeretnél, akkor kezd egyszerűbb dologgal!
  • Idum
    Jóó de én magyarítani szeretnék!!
    Légyszi egy programot ami nem a WinHex 11.7 és nem WinHex * ( valami )
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor magadnak és az ismerőseidnek: NFS Underground 2 HUN
  • Idum
    Vagy egy programmot aminen nem furcsa dolgok jönnek ki betűk helyén
  • Idum
    De én magamnak szeretnék meg ismerősöknek :D
  • RAMyMamy
    Szerintem ahhoz a GameHunter team már csinált.
  • Idum
    Sziasztok!

Az NFS UG2-höz szeretnék magyarítást gyártani, de nem tudom megnyitni a .bin fájlt semmivel. WinHex 11.7-el sem. De azzal igen csak krix krax betűket kapo :S Légyszi segítsetek
  • Evin
    Az csak teszt volt. Azért adtam azt, mert azt már ismered. Csak ennyi miatt nincs értelme frissíteni a telepítőt. Majd a következő kiadásokban/frissítésekben lesznek javítva a gombok.
  • strebacom
    No de a Riddick-ben javítottál valamit abban amit elküldtél nekem...
  • Evin
    Persze, ezt tudom. Egyelőre nincs olyan telepítőm, amiben ez javítva van.
    De ha Riddick-ből gyári verziód lett volna, abban sem akadtál volna ott meg.
  • strebacom
    Az X-men telepítö is olyan mint a Riddick(volt!), nem látszódnak a gombok...de azért felmegy..tudod a rutin....
  • nagykispeter
    Nincs mit!
  • takysoft
    holnap leszek csak otthon, elküldhetem, ami megvan, de szerintem kb ugyanaz, ami neked is kész van már.
    majd egyeztetünk.
  • ibrik
    Én minden további nélkül váltottam a Win7Beta-ra az asztali gépemen.
    Amikor kijött az RC, előbb a kisebb "erejű" laptopra tettem fel, majd a pozitív tapasztalataim miatt az asztali gépen is RC-re váltottam.

A laptopomhoz használt (külső) webkamera miatt futottam néhány kört, mert eredetileg nem Vista-kompatibilis, de végül sikerült megoldani azt is.
  • HJ
    Tipikus linux-buzi rendszergazda hozzáállás :-) Az SP3 nem csak mókusvakítás, hanem tartalmazza az összes régebben megjelent biztonsági javítást + egyéb fontos dolgokat is. Igaz ezek nem látványosak, de főleg hálózatban fontosak. Pl. ez is igencsak fontosnak látszik első olvasásra is:
    "A biztonsági változások közül első helyen az eredetileg a Vista-ban bemutatkozott, az új szervízcsomaggal azonban már az XP-felhasználók számára is elérhetővé váló "Network Access Protection" (NAP) funkciót érdemes kiemelni, amely meggátolja majd, hogy a nem megfelelően frissített vagy túl megengedő biztonsági beállítások mellett futtatott - és így potenciális fertőzött vagy egy támadás behatolási pontjául szolgáló - kliensek ne tudjanak a NAP-val védett gépekhez kapcsolódni."

• IMYke2.0.0.0
    Én az agytágítós hetemen egy gyakorlott rendszergizdától azt hallottam (Pécs Városháza. Regionális Munkaerő Képző Központ és más cégek gizdája), hogy a SP3-al sokkal kakibb lett a Windows eXPerience, mint volt.
    Ő helyből minden gépre vagy SP2-es XP-t, vagy Vista SP2-t tesz.
    Amúgy meg Linux-buzi :)
  • HJ
    Én nehezen váltok op.rendszert :-) Volt a Win95OSR2, utána egyből 98SE, azóta XP. Más nem volt. Talán ősszel váltok Win7-re. A fiam gépén az RC fut és nagyon jók a tapasztalatai. Nem is tudom... lehet hogy megvárom amíg muszály lesz valami hardver vagy szoftver miatt váltani. Most még nagyon jól jövök az XP SP3-al.
  • IMYke2.0.0.0
    Én is szerettem a WinME-t. XP-re rohadt nyögvenyelősen váltottam róla!
    S most ugyanez lesz a Windows 7-el is.
    [Vista egy kalap kaki a szememben. Az 'új' gépem nem is látta egyetlen bitjét sem még.]
  • RaveAir
    Érdekes, hogy én valahogy teljesen kimaradtam a win98-ból és a win98se-ből. A win95 után én a kecskét (ME) használtam, de nem volt vele semmi gondom.
  • blah
    Köszi az infót.
    Akkor úgytűnik, hogy befejezem, én is már közel járok a 50%-hoz, így inkább azt folytatom.
  • hellcommander
    Nem tudjátok hogy mi van a postal 3-mal? A google-ban nem sok infót találtam, kár lenne ha leállítanák a fejlesztését.
  • nagykispeter
    Takysoft elkezdte és kb.50%-ig jutott el vele.
    A 35354 és a 35379 alatt találsz a dologról infót.
    Szerintem a kész szöveget el is küldené Neked ha még meg van neki.Én nagyon örülnék ha befejeznéd!Sok sikert!
  • blah
    sziasztok

Érdekelne engem, hogy ki készíti a Broken Sword 2.5 magyarítását, és hogy mennyire van készen.
    Csak azért, mert én is elkezdtem, és most 33%nál tartok, de nem szeretnék fölöslegesen csinálni egy újabbat.

Nem reklám, de errefele követhető nyomon a fordítás: http://psylog.neobase.hu

üdv
    blah
  • Evin
    Azért a 3.1 is elég jó volt.
    Persze legjobb a DOS volt, amit nem is az MS fejlesztett eredetileg. De ez már történelem.
  • ibrik
    Egyezzünk ki abban, hogy egyik Windows sem tökéletes - de az ME és a Vista különösen x@r...

Most így néhány hónap Win7Beta és közel egy hónap Win7RC használat után lehet mondani, hogy majdnem 30 év kellett ahhoz, hogy a Redmond-i srácok valami jót alkossanak...
  • [Jakuza]
    En meg azt mondom hogy az ME-hez kepest volt ilyen az 98SE :D
    Foleg a magyar amiben mar alapbol olyan bugos volt hogy az mar szinte fajdalmas.
    Kulon kedvencem volt a talcan a 2 db hangszoro ikon :D
    Mindenesetre a 98 se volt a stabilitasarol hires fokent azon okbol, hogy 49.7 napos bug megtalalhato volt benne, ami semmi egyebet nem csinalt csak szetcseszte az egesz OP rendszert rengeteg gepen, amit csak az ujratelepites oldott meg.
    Ha jol emlekszem az MS 2007-ben javitotta ezt a hibat, amikor mar szinte senki nem hasznalt se 95-t, se 98-t.
    Mondjuk nehez is lett volna hiszen az MS azert ravette az alaplap hardvergyartokat, hogy meg veletlenul se adjanak ki az ujabb alaplapokhoz chipset vagy egyeb drivert amivel legalabb reszlegesen hasznalhato lett volna a szoftver.
  • ibrik
    Van benne némi igazság, amit leírtál, de egy kicsit sarkított...

Az egyértelmű, hogy már a Microsoft saját bevallása szerint is a WinME volt a legrosszabbul sikerült operációs rendszer a Windows-ok történetében. A Vista is hasonló "folt"...

Azt elismerem, hogy sok újítás volt benne, de inkább az instabilitás és a megbízhatatlanság volt rá jellemző. Én még emlékszem, hogy a sajtóban "Windows Mistake Edition"-nek csúfolták...

Én is annak idején a Win98SE után próbáltam ki (elvileg annak az utódja), de inkább visszaváltottam a 98-ra.

Nem reklám, de minden hibája ellenére a WinXP az egy sikertörténet.
    Az elején tényleg gondok voltak vele kompatibilitás terén, de azóta - a 2001-es kiadása óta - jelentősen javult.
  • Gregorius
    Nekem anno volt egy Windows Me/Windows XP egymás mellett a gépen. Nevetséges volt a két oprendszer közti különbség. Játékok úgy mentek Me alatt, mint a sicc. Csak úgy összehasonlításképpen, az 1nsane XP-n csutkára felhúzva 1600x1200-as felbontáson 32-35FPS-sel ment, még ugyanezen a gépen, ugyanilyen beállítások mellett a Me 60FPS-t vitt. ÉS lehet, hogy csak azért, mert akörül volt maximalizálva a fizikai modellezés miatt a grafikus engine. :) Unreal Tournament is kb egy 40%-kal gyorsabban futott Me alatt. Igaz, hogy Me néha kékhalálra fagyott, de élvezet volt rajta játszani. Ma meg már 2 giga RAM kell és crossfire videokártyák meg négy mag egy operációsrendszer alá, hogy ugyanezt megtegye.