58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Anonymusxx
    Vagy a Crusader Kings II-őt....
  • ViraagB
    Sziasztok! Tervezem, hogy csinálok egy magyarítást a Resident Evil 6 játékhoz és arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán van-e rá lehetőség és ha igen, akkor vannak-e valamilyen feltételei pl.: eredeti játék megléte.
    Továbbá, hogy technikailag mi lenne a legegyszerűbb megoldás a magyarításra? Ugyanis angol nyelvű szövegfájlt nem találtam és tudtommal az kell hozzá.
    A szöveget már elkezdtem fordítani, igazából a technikai háttér kellene.

Válaszokat előre köszönöm!
  • experto11
    Szerintem a Napoleon helyett inkább a Shogun 2-őt és a Rome 2-őt kéne befejezni.Szerintem már sohasem lesz 100% magyarítás ezekből.Stratégiai játékoknak hányatott sorsuk van.

Utoljára szerkesztette: experto11, 2015.09.20. 19:05:16
  • lostprophet
    Apró infó:
    A Blues and Bullets (Telltale-szerűen epizodikus kalandjáték) magyar lesz, várhatóan szeptember végétől. A magyarítás már elkészült. Eddig csupán az első epizód jelent meg, de a szezon többi része is szintén honosításra kerül.
  • Szerzetes89
    Remélem nem baj, ha ide is kiírom. Nemrégiben elkezdtem a Napoleon: Total War fordítását. Az eddigi kevéske elkészült anyag jelenleg innen tölthető le: Link
    Jó lenne, ha valaki be tudna segíteni, legyen az fordítás, lektorálás vagy tanácsadás, mert egy embernek elég nehéz meló ez...
    Én pedig sajnos nem vagyok egy lostprophet, i2k vagy Teomus kategória, akiknek meg se kottyan egy ilyen játék.
    Utoljára szerkesztette: Szerzetes89, 2015.09.20. 17:31:20
  • Snoop(y)
    Teljes magyarítás nincs, de elvileg a végső változatban a fél civilopédián kívül minden le van fordítva...
  • sanya200
    Sziasztok
    Azt kérdezém hogy a civilization beyound eart-höz vagy teljes magyaritás?Mert a magyaritások.hu-n ami fentvan nem az.Pl a képességfa is hiányos meg érdekelne a civilpédia is.Ha van honnan lehetne beszerezni?
  • b1988
    Masters of the World: Geopolitical Simulator 3-t van esély lefordítani és lenne valaki akinek lenne kedve nekiállni?
    Sajnos elég rétegjáték, de annak a kevéske angolul kevésbé tudó embernek nagy nagy segítség lenne ha nem kéne mindent kiszótárazni :)
  • St3vEn
    Előbb egy Victor Vran-t :P
  • bladex
    Gratulálok Lostprophet! Na akkor most már jöhetne egy olyan fordítás is amit tényleg várnak az emberek. :) Például: Metro Last Light Redux :)
  • grebber
    Ez is elintéztem neked látod. Ha nem szólok nem írsz nekik újból. Igen bármit elfogadok
  • cikasz
    Senki sem próbálta még, hogy legalább a single kampányokat lefordítsa? Ahoz frissítésnél nem nagyon nyúlnak nem?
    Vagy a blizz miatt nem lehet?

prophet grat!
    Utoljára szerkesztette: cikasz, 2015.09.17. 19:46:08
  • lostprophet
    Na, végre visszaírtak a "The Vanishing of Ethan Carter" fejlesztői, és úgy tűnik hivatalossá lesz a magyarításom.
    Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2015.09.17. 19:44:43
  • Tanisz

Köszi,akkor az operaval lehet a gond.
  • Madi92
    Hola!
    State of Decay Year One verziójára mikor várható a magyarítás átültetése?
  • St3vEn
    De azokból is van "igényesebb" :)
    Ha úgy vesszük pl ott a Worms sorozat, baromság, de ugyanakkor igényes, taktikus, ügyességi játék. Nem véletlen volt sikeres.
    Míg ezekről valaki egy év múlva feltenne egy kérdést, nem is fognak emlékezni a játékra. Ezek tényleg olyan "igénytelenek" :)
  • MoRT2195
    Az embernek nem mindig feltétlen a komoly dolgok kellenek. Néha szeretek komoly RPG-vel játszani, vagy akár P&C kalandjátékkal, ahol igazából csak a történet a lényeg, de a sok komoly játék után néha jól esik ilyen kis "baromsággal" játszani egyet.
  • St3vEn
    Hát :D
    http://store.steampowered.com/app/224540/
    Most erre mit lehet mondani, nem várok el sose crysis grafikát vagy pl max payne 3 fizikát, de ez??? borzalom, és az alap ára 12 eu. (egy Borderlands 2 olcsóbb és 100x jobb mint ez pedig ezt a képregény stílusú rajzolt grafikát nem szeretem, de az első rész nagyon megfogott, mert olyan jól lekötött.)
    Ingyen se kéne. Nekem elsősorban hangulat, tartalom, sztori az ami kell. Pl egy Gothicnak a megjelenésekor se volt túl jó grafikája, fizikája még úgy se, mégis remek hangulatú játék volt, jó sztorival.
  • Tanisz

Ti tapasztaltatok már olyat, hogy mobilról postolva, mobil nézetben a BBCODE-ok nem működnek?
  • Tanisz

Korábban jeleztem, hogy a témát befejeztem, ne kakaskodj!
    Ha mégsem bírod ki, akkor kérlek legközelebb írj privátot :)
  • kultúrmocsok
    de én itt akarom :D
    ha tetszik, ha nem
  • AVadember
    Nem a "nintendo grafikával, játékmenettel" van a baj (legalábbis nekem az nem gond alapvetően), hanem összességében az adott játékkal. Mostanában ha megnézed a noname bundle-kat (tipikus lelőhelye ezeknek a játékoknak), akkor szinte mindig találsz benne egy, vagy még inkább jópár semmitérő Steam-es játékot. De egyre gyakoribb már a unity store-ből megvásárolt, majd 5 perc alatt összetákolt rettenet is az ilyen pakkokban.
  • grebber
    Ahogy felkerülnek steamre .Ingyen kulcsot osztogatnak hogy szavazz rá hogy steamre menjen.
    Hiába 10-20 euro.A legtöbből ilyen áron 10 dbot nem adnak el mert 1-2 hétbmúlva bundleba vannak 8-10 társukkal együtt 1 $-ért.És ott is csak a kártyák miatt mennek nem a game miatt.
  • St3vEn
    Ha már ez a téma, én azt kérdezném meg, hogy ezeknek a "hulladékoknak" miért mindig szinte pozitív az értékelése?
    De komolyan? Annyi vacak van, nintendo grafikával, játékmenettel. 10-20eu feletti árral :D
  • AVadember
    Tényleg egyre több hulladék van pl. Steam-en is, de azért rengeteg jó játékot is köszönhetünk ezen fejlesztőeszközöknek. Úgy gondolom azért majd idővel ez letisztul és nem éri meg az összetákolt vackokat elkészíteni (kedvenceim a Unity store-ból megvett kit-ek némi módosítás után játékként történő eladása...).
  • grebber
    Csak abból a több ezerből 80% okádék csak kártyák miatt eladható bundleszökrvény foshalmaz.
  • AVadember
    Így van és abban az időben évente készült mondjuk 100 játék, most meg évente több ezer, mert az elérhető fejlesztői eszközök miatt sokkal több játék készülhet. Egyetlen hátrányuk a gépigény jelentős növekedése, hiszen ezek többnyire univerzális eszközök, nem feltétlen az adott esetnek megfelelő legoptimálisabb megoldásokkal. Viszont sokkal gyorsabban (belátható időn belül) elkészülhetnek a játékok és készülhet egy csomó tényleg újszerű, ötletes játék. Ennek persze a gépigény az ára, de az szerintem elfogadható kompromisszum.
  • DaemoonHunter
    Ajánlott Intel i5, 2.4 GHz ?? :))
    Régebben az ilyen játékokhoz egy P2 gép is elég volt.
  • cikasz
    Sziasztok.
    Starcraft 2-höz létezik valami fordítás? Régen valami online telepítős bohóckodásról olvastam, de az nem működik már évek óta! :(

köszi!
  • grebber
    Valami értelmes game-et is küldhettek volna mellé.
  • claydove
    Tetszetős! :)
  • scomcomputers
    Szép.....
  • Troger911
    Cool!
  • lostprophet
    Meggyütt a Kollektorz Edisön a Dex fejlesztőitől:
  • HJ
    Valamikor február végén/március elején FEARka azt mondta hogy már csinálja az Oddworld - New 'n' Tasty magyar fordítását. A patch után megváltozott szöveg fájlt (resources.assets) elküldtem neki. Azóta mély csend... Sz'al kb. semmi sem lett belőle.
  • Tanisz
    OFF:

:D :D :D

Jól van ego-huszár, ha a jóvőben úgy érzem, hogy privátot kellene Neked írnom, ígérem megteszem :D

Részemről itt befejeztem ezt a dolgot, ezzel kapcsolatban.
  • kultúrmocsok
    lol

ne legyél már ennyire nyomi
  • grebber
    Nekem a jóáras 2.5- max 3 euro/$ ,de inkább alatta.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.09.12. 23:58:36
  • lostprophet
    Rosszul mondtam. Múltkor leveleztem az egyik fejlesztővel, de elmaradtak egy idő után a válaszlevelek (ez még tavaly októberben volt). Most írtam még egyszer a központi címükre, hátha alapon.
  • Twist3r
    Jóáras: HmbleBundle akció:-)