58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • kultúrmocsok
    mert úgy rárontottál a társaságra "tisztázás" címszóval, mintha bármi közöd lenne a fordításhoz... gondolom azért
  • RetroTON
    Ezt miért tőlem kérdezed? :) Én nem tudok semmit az Unityről. Igazából nem is érint a magyarítás, mert PC only :) Csupán jeleztem, hogy akitől a török és a magyar fordítók várják a tool-t az a személy most amcsiban nagyon elfoglalt, és jelenleg arra sincs ideje, hogy levegőt vegyen. Ennek ellenére biztosan fog segíteni. De az is lehet, hogy addig az oroszok szétbombázzák Törökországot :)
  • NiGhTM4R3
    Tehát a magyarítás lektorálva, kiadásra kész "csak" Ahmetre kell várni?
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.11.30. 06:44:51
  • Andriska86
    Így van, sajnos nem volt megfelelő a karakterkódolás.

• Steve Q
    A Windows-étól eltérő karakterkódolással.
  • FEARka
    Ezt, hogy sikerült összehozni? :D
  • genndy
    Az orosz nyelvű játékosok nagyon fognak örülni a fordításnak

• Andriska86
    Gondoltam, kis betekintést nyújtok a SOMA tesztelésébe, ha már olyan jó lett ez a kép :)

Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2015.11.28. 22:58:10
  • kasa85
    Köszi
  • Steve Q
    Google: http://kingmakersteam.com/index.php
  • kasa85
    Skacok egy kérdés.
    A GTA 5 fordításával mi van?
    Tök szépe halad 10 % maradt hátra lassan fél éve.
    Még nem vettem meg direkt mivel meg várom a honosítását,de ahogy nézem áll az egész.
    Tudom még idő mire át ültethető PC re,de a Konzolos fél éve áll.
    Cáfoljatok meg,ha nincs igazam.

Utoljára szerkesztette: kasa85, 2015.11.28. 19:29:16
  • lostprophet
    Nem én fordítottam xD
  • blackroy
    Szia!

Rákattintasz a kívánt topicra, majd gomb
  • Amentos15
    Hello.
    Nem tudom hogy ki használja itt a xentax forumot.De valaki metudja mondani hogy hol tudok új kérdést irni?
    Egyszerűen elveszek mert olyan sok a pici szöveg.
  • grebber
    Juj most láttam galaxisneten ,hogy az a fos Motorama dobozos formában magyarul jelent meg itthon.
    Ilyen játékoknak aztán kell a magyar felirat mint egy falat kenyér. Ha jól emlékszem alig volt benne valami kiírás.
  • lostprophet
    Semmi extra. A megjelenés előtt 1-2 hónappal hirdették fórumon, hogy keresnek pár embert átolvasni néhány könyvet és egyéb szövegeket a játékból. Jelentkeztem, megkaptam, javítottam rajta, és visszaküldtem.
    Régi vágású RPG, még a küldetések helyét sem mutatja, a rengeteg szövegből kell rájönni, mi hol van.
    Borzalmasan sok szöveg van benne, csapat nélkül veszett fejsze nyele, szvsz (ja, és a szöveg is cikornyásan van megírva).
    Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2015.11.26. 22:26:54
  • St3vEn
    Lehet tudni hogy sikerült ez? Miért egy magyar fordítót kértek fel? Eleve hogy találtak meg? Ha már a játéknál tartunk, gondolom játszottad is, régi vágású rpg, jól sikerült darab? Sose tervezted magyar fordítást készíteni hozzá?
  • lostprophet
    Egy részét én lektoráltam, igen. Angolul jelent meg, de mivel a fejlesztők csehek, rájuk fért egy kis helyesbítés itt-ott.
  • St3vEn
    Láttam hogy az Inquisitor rpg-t te lektoráltad. Az angol szöveget te ellenőrizted a játékban? Nem úgy jelent meg eredetileg?
  • Andriska86
    Gyógyítsd meg a golyót <= ez jó :)
  • Steve Q
    A Sírhely-próba és a Sírpróba jobban hangzanak. A "Heal the rolling ball"-on meg nem nagyon van mit szépíteni. "Gyógyítsd meg a golyót" :) Vagy lehet akár "Gurítsd a golyót a gyógykörhöz".
  • Travelos
    A golyót egy úgynevezett green health fountain-hoz kell juttatni, hátha ez segít. :)
    Utoljára szerkesztette: Travelos, 2015.11.26. 20:26:12
  • Amentos15
    Hello.
    A this war of mine nevű kjátékról van valami?
  • TBTPumpa
    Köszi, nincs egyedi neve a golyónak. Csak az egyik küldetés ez, aztán csak A-ból B-be kell elvinni a golyót és teljesítve is lesz. Viszont nem sérült a golyó, hogy gyógyítani, vagy javítani kelljen.
  • Sunsetjoy
    Én is 'Egyből a lyukba" mellett tenném le a voksom, a másodiknál viszont nem tudom, hogy a szóbanforgó golyónak van-e valami egyedi neve.
    A Challenge Tomb pedig ezek közül leginkább Sírhely-kihívások (a többi elég morbid képzeteket kelt, még a játék környezetében is:)
  • blackroy
    hole-in-one - "Egyenesen a lyukba" vagy "Pont a lyukba" vagy "Egyből a lyukba" vagy "Csont nélkül" is még lehet.
    A másikra nincs ötletem
    Utoljára szerkesztette: blackroy, 2015.11.26. 16:58:48
  • hqx
    Én is azt mondom, hogy úgy szerintem nem lenne semmi értelme. Persze, ha szereti magát kínozni.:D Egyébként meg nem lostprophetre gondoltam. Csak úgy álltalánosságból írtam.
  • TBTPumpa
    Ezekre keresek valami frappáns fordítást!
    Achieve a hole-in-one

Heal the rolling ball

Illetve a Challenge Tomb kifejezésre melyiket választanátok?
    Sírhely-kihívások, Sírhely-próba, Sírkihívás vagy Sírpróba
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.26. 14:05:46
  • FEARka
    Írtam pm. Nem tudom jelzi -e.
  • MoRT2195
    Én megnézném. Mondjuk pont valamelyik nap töröltem le a játékot, de akkor újra lekapom. :)
  • FartingSquirrel
    Van valaki, akinek Androidja van és lenne kedve kipróbálni rajta a Telltale-féle Game of Thrones-t magyarul?
  • lostprophet
    Most hirtelen honnan ez a stáblista fétis?
    Kérdezzetek meg egy rakat játékost, hogy megnézték-e egy játékban a stáblistát, benne van-e a fordító neve. Kivétel nélkül szinte senkit nem érdekel, kicsoda név szerint a fejlesztő vagy ki fordította.
    Érdekes lenne, ha azért fordítanék, hogy benne legyen a nevem abban a csodálatos stáblistában.
    Érdekességképpen: Lucius 2-nél nem vagyok benne, fórumon sem említették a nevem, illetve az ajándékba kapott kulcsot is, mint mindig, felajánlottam az Eredeti játékok topikban.
    Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2015.11.26. 01:30:48
  • FartingSquirrel
    Biztos nem csak azért csinálja. (Egy nem hivatalos magyarításban is benne lehetsz a stáblistában.) Olyan meg szerintem nincs, aki úgy csinálja, hogy nem szereti. Annak semmi értelme.
  • hqx
    Igen ám, de azért fordítani "szar" középszerű játékokat, hogy benne legyen az ember a stáblistában és elmondhassa, hogy Ő hivatalos magyarítást csinált, azért az durva. Mondjuk az sem jobb, ha valaki csak köszönömért és egyéb honoráriumért teszi, egyébként meg nem szeret fordítani stb.
  • FartingSquirrel
    Mindenki, aki megosztja valamilyen munkáját, érdekből teszi. A legritkább esetben tesznek az emberek valamit érdek nélkül.
  • lostprophet
    :D Na jó, ezen most felnevettem :D
  • TSL16b
    Press X to jump.
    Ugráshoz nyomd meg az ugrás gombját (X).

Erről (a téma lényegét szigorúan kerülve) ez jutott eszembe:
    Nail here for a new monitor. (X)
  • kultúrmocsok
    tudod te nagyon jól, hogy miről beszélek
  • lostprophet
    Aki a játékosoknak fordít, teszem azt rajongói fordítást készít, amiből rengeteget csináltam/csináltunk az évek alatt, az nem "érdekből" teszi? Hiszen elismerést vár, gratulációt, esetleg Donate gomb is van az oldalán.
    De felesleges ezen vitázni, szerintem segíts be valamelyik "népszerű" fordításba. Máris fél órát erre a beszélgetésre fordítottam, ami nem vezetett sehova. Písz!
    Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2015.11.25. 23:45:20
  • grebber
    Szerintem itt a magyarítást várok 99,99%-a telibe fossa ki miért fordít.
    Ő legalább ontja a magyarításokat. Az meg engem nem érdekel ha csak én + ő és még 3 másik magyar játszik csak vele. Én végre értem és örülök neki.