58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Hm Itt is több féle emberke csinált hozzá magyarítást? -
Időnként ránézek a fórumra, de pár napja nem léptem be, így nem láttam, hogy írtál privátot. Utánanézek és válaszolok.
-
St3vEn #50737 Igen, le is fut, csak nem jön létre az új file.
TSL16b-t kérdeztem pár napja, de azóta se jött válasz.
Most látom azóta fel se jött az oldalra :\
Utoljára szerkesztette: St3vEn, 2016.10.21. 20:51:18 -
f.i. csoportot kérdezd meg a saját oldalukon, mert az ő változatuk ilyen.
Nekem egyébként simán sikerült, és magyar lett. Rendszergazdaként futtattad a cmd-t? -
Lostprohet talán tudja. Game tulajsonságoknál ott van hogy magyar nyelv ,de a játékon belül a nyelveknél már nincs.
Kár volt le frissíteni :(
Csak tudnám megérteni, hogy miért kell álladóan elkúrodni a magyarításnak ha csak a nyamvadt grafikát tekerik fel...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.10.21. 20:26:51 -
St3vEn #50734 Tudna valaki abban segíteni, hogy a Shadow Warriort magyarrá tegyem?
Dx11 alá "mókolt" magyarítás kell, ki kell másolni egy file-t külön mappába--lefuttatni, és létrejön egy új file, és azt kéne visszatenni. Nos hiába futtatom le, nem jön létre "új" file.
Steames eredeti a game, és mindenképpen dx11-el szeretném futtatni.
Utoljára szerkesztette: St3vEn, 2016.10.21. 20:01:30 -
Piko888 #50733 Szerintem reménytelen, az 5. sem lett teljesen kész, bár használható és sokkal könnyebb vele. -
krezyy #50732 Civ6ra valaki nem akar rákapni?:) :P -
experto11 #50731 Van egy másik magyarítás is.
http://rockerlalee.blog.hu/2009/08/26/gta_vice_city_magyaritas_ismet
-
RED BULL F #50730 A Vice City fordítása karakterlimites megoldással készült, azért olyan, amilyen. Ma már lehetne hozzá egy minőségibb magyarítást készíteni. -
Hát én azt tudom, hogy a GH csinálta, és hogy "híresek" voltak, viszont a GTA: San Andreas fordításuk okádék. Erre nem tudok szebb szót használni. Tényleg borzalom. És egyszerűen nem fogom fel, hogy ez miért nem lett kijavítva a mai napig. -
experto11 #50728 Ami a magyarításook portálon van azt Gamehunter csinálta.Ők több játékot is lefordítottak.Úgy tudom hogy egy híres fordítócsapat volt mint a hunosítok team.
Amúgy a Vice City magyarítása is borzalmas.Azt mások csinálták.
Vice Cityből is van egy másik magyarítás és az szerintem viszont jó. -
Kipróbáltam, de nem sokat használtam. Más teljesen az egész fordítás stílusa, de kb csak a menüt láttam, szóval nem tudok véleményt mondani róla. Nem tudom milyen lett maga a sztori fordítása (ami ugye a legfontosabb lenne), mert nem kezdtem el újból. -
experto11 #50726 Mort kipróbáltad a másik Gta San Andreas fordítást?
Az milyen lett?
Utoljára szerkesztette: experto11, 2016.10.20. 21:48:51 -
Sakhalin szavára adnál? :O :D -
Szerintem nem.Lehet van benne néhol hiba ,de még mindig jobb mintha angolul egy kukkot se értenék belőlle -
Olyan rossz lett a GTA 5 alfa hun? -
Ingyen hobby fordítókról beszélsz, ha meg igen akkor a körömhegynyi elszámolnivalóval nem tartoznak senkinek.
Az életvitelük úgy hozta, vagy a kedvük, hogy már nincs kapacitásuk, kedvük hozzá, ennyi.
Jó lesz ha mindenki ezt így kezeli.
S1MON:
Nem kell helyzetjelentés. Ez nem az Ubisoft stúdiója.
Rákeresel a Google-ba, azt vagy kidob magyarítást vagy nem. Ennyi. -
Skhalinprimegod #50721 Túlzás .Alig volt aktív fordító amúgy is.Az aktív közismert ferditők közül meg nem is mind régi...
Aki meg elhúzott ..Sorold már.Imikye jobb is ,hogy nem látható ez vélhetőleg elvileg azt jelenti,hogy csinálgatja a kb fél évtizede beigért projecteket is mind a 20 at kb..
LP meg megtalálható saját weblapja van.Bár tőle sem várom már AA magyarítást átment megélhetési kisiparosba amivel az égvilágon semmi baj.1000 magyartásábol kb 1 érdekel is!
A tényleg nagy öregek meg amúgy is alig dobnak valamit megvan a saját életük és nyelvtudásuk :D
A dYing Lights,GTA Vszintúborzalmakat meg inkább ne is..... -
óóó, erre vártam egy ideje
-
S1M0N #50719 Mondjuk helyzetjelentéseket írhatnának, legfeljebb ignorálnák egyes "nagy tudásúak" hozzászólásait.
Nem hiszem, hogy volt, de Lostprophet elérhetővé tette a The Vanishing of Ethan Carter Redux magyarítását.
-
Anonymus11234 #50718 Már nem is nagyon érdemes felnézegetni ide, hálistennek az összes régebbi fordítot sikerült elűzni innen...
Kihalt ez a topic a helyzetjelentések nélkül.
Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.10.19. 22:00:40 -
Caleb019 #50717 Üdv mindenki!
Érdeklődnék az Endless Legend című játék magyarításáról, úgy tudom januárban elkezdték, de azóta nem hallottam, találtam róla semmit. Megy még a fordítás? Esetleg már lelőtték?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Llajti #50716 Na akkor most már ott tartunk, hogy: Disqus-t ide!
-
Piko888 #50715 Sziasztok!
Valami info a Plague Inc.-ről?
-
endorphinz #50714 Köszi -
Itt.
Utoljára szerkesztette: TSL16b, 2016.10.15. 03:07:41 -
endorphinz #50712 Shadow Warrior 2 magyarítást tervez valaki? -
FartingSquirrel #50711 Igen, tudom, de az sem kell, hogy ki hány %-ban ad hasznos válaszokat. Annak megint az lenne az eredménye, mint az előző itteni rendszernek.
Egyszerűen csak a kommentet kell értékelni, és ha teljesen le van húzva, válasz nélkül, akkor már az már csak nem eteti annyira trollt. (Illetve nem is feltétlen csak a trollokra kell gondolni; ha valaki csak szimplán hülyeséget mond, amiről nem érdemes vitatkozni, azt is egeyszerűbb csak mínuszolni.) -
A rise of the tomb raider-hez jött ki egy patch, amivel hazavágta az egész magyarítást. Elvileg a készítők tudnak róla, de programozás lenne hozzá szükséges, hogy működjön , illetve frissíteni lehessen :(
Steamen vissza lehet állni az előző verzióra , itt le is van írva, hogy hogyan. -
A gyakorikérdések oldalon van olyan, hogy hozzászólásonként van up meg down, és a rendszer számolja, hogy "ez a hozzászóló x %-ban hasznos válaszokat ad." Az hasonlatos ehhez, amit leírtál. -
RED BULL F #50708 +1 -
FartingSquirrel #50707 Na, így van! :D -
FartingSquirrel #50706 Oké, lehet, hogy nem működne.
De talán, ha nem a felhasználót értékelnénk a szavazatokkal (tehát nem látszana a profilodon), hanem csak az adott kommenteket, akkor nem lehetne valakire csak úgy rászállni, hogy lehúzza negatívokkal. Azért általában egyedül vannak a trollok a tömegekkel szemben, szóval ha az egyik trollkodására jönnek a mínuszok, és nem jönnek rá válaszok, akkor mit tud tenni? Bemínuszoz másokat? Sokra megy az egy mínuszával. Csak az látszik, hogy ott egy semmitérő komment, amire jó esetben nem érkezik válasz. Akkor maximum magával beszélgethet el. :D
De lehet, hogy ez sem működne, nem tudom. Csak egy hirtelen ötlet. -
Na ja, engem is szidtak páran akikkel nem voltam olyan jóba, hogy mit "dislájkolgatom" minden kommentjüket, azt közbe egyszer nem nyomtam rá, de persze akkor is én voltam a kötsög, mert én nem voltam vele jóba, szóval ki más nyomott volna rá... :D Aztán nekem is a csak pozitív értékelésű profilom el akarták rontani, azt nyomogatta 1-2 ember mindig rám a dislájkot, mintha annyira érdekelt volna. :D Mindenesetre tényleg nem volt az jó, felesleges vitákat szült az is.
Mondjuk ha úgy lenne megoldva, hogy csak az adott kommenten lehessen látni a like/dislike számát, és nem összesítve a profilon, akkor szerintem úgy nem lenne rossz, és nem is lenne nagyon vita belőle. Mert hát ugye sokaknak az nem tetszett, hogy a szép zöld profilját valakinek elpirosította a diszlájkokkal. :D -
Zsírosmód nem volt értelme. Voltak olyanok, akik magasról tettek arra, hogy milyen kis biszembaszom volt a neve alatt, illetve voltak olyanok is, akik naponta nézegették a pontokat, és sikítoztak úton-útfélen hogy melyik rohadék minuszolt már le megint?
Holott simán voltak olyanok is, akik csak végigkattintgattak mindenkin oda-vissza nyomogatva.
A trollok meg a többi fórumnyomi ellen a nagy ívű leszarás való. Egyeseknek a beszólogatás, az anyázás egyenértékű a kisebb-nagyobb élvezettel, de ha valaki ugrik rá, attól még jobb nekik. Nem annak, aki reagált rájuk... -
Jajj télleg és ment a trollkodás, nagy haszna volt, ja. :D
Mondjuk engem nem zavart. -
Volt ilyen régen, az sg.hu megújulásakor vették ki ezt a lájkolós rendszert. Még az emberek profilján is láthattad, hogy összesen hány pozitív és hány negatív kommentjük van. -
Ha egy fórumon embereket like-olni kell, akkor már rég elveszti értelmét az egész, én hiszem, hogy menne ez úgy is ha mindenki saját maga irányába lenne kritikus. :) -
FartingSquirrel #50700 Igen, "bármit írhatsz"! Ezért nem kell írni, hanem mínuszt adni. Nem gondolnám, hogy attól lesz magömlése, hogy 234 mínuszt kapott egy kommentre.
Mindenesetre a szavazós véleménynyilvánítással elkerülhető a fölösleges szájkarate (nagyrésze).