58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
#50720 óóó, erre vártam egy ideje -
S1M0N #50719 Mondjuk helyzetjelentéseket írhatnának, legfeljebb ignorálnák egyes "nagy tudásúak" hozzászólásait.
Nem hiszem, hogy volt, de Lostprophet elérhetővé tette a The Vanishing of Ethan Carter Redux magyarítását.
-
Anonymus11234 #50718 Már nem is nagyon érdemes felnézegetni ide, hálistennek az összes régebbi fordítot sikerült elűzni innen...
Kihalt ez a topic a helyzetjelentések nélkül.
Utoljára szerkesztette: Anonymus11234, 2016.10.19. 22:00:40 -
Caleb019 #50717 Üdv mindenki!
Érdeklődnék az Endless Legend című játék magyarításáról, úgy tudom januárban elkezdték, de azóta nem hallottam, találtam róla semmit. Megy még a fordítás? Esetleg már lelőtték?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Llajti #50716 Na akkor most már ott tartunk, hogy: Disqus-t ide!
-
Piko888 #50715 Sziasztok!
Valami info a Plague Inc.-ről?
-
endorphinz #50714 Köszi -
#50713 Itt.
Utoljára szerkesztette: TSL16b, 2016.10.15. 03:07:41 -
endorphinz #50712 Shadow Warrior 2 magyarítást tervez valaki? -
FartingSquirrel #50711 Igen, tudom, de az sem kell, hogy ki hány %-ban ad hasznos válaszokat. Annak megint az lenne az eredménye, mint az előző itteni rendszernek.
Egyszerűen csak a kommentet kell értékelni, és ha teljesen le van húzva, válasz nélkül, akkor már az már csak nem eteti annyira trollt. (Illetve nem is feltétlen csak a trollokra kell gondolni; ha valaki csak szimplán hülyeséget mond, amiről nem érdemes vitatkozni, azt is egeyszerűbb csak mínuszolni.) -
#50710 A rise of the tomb raider-hez jött ki egy patch, amivel hazavágta az egész magyarítást. Elvileg a készítők tudnak róla, de programozás lenne hozzá szükséges, hogy működjön , illetve frissíteni lehessen :(
Steamen vissza lehet állni az előző verzióra , itt le is van írva, hogy hogyan. -
#50709 A gyakorikérdések oldalon van olyan, hogy hozzászólásonként van up meg down, és a rendszer számolja, hogy "ez a hozzászóló x %-ban hasznos válaszokat ad." Az hasonlatos ehhez, amit leírtál. -
RED BULL F #50708 +1 -
FartingSquirrel #50707 Na, így van! :D -
FartingSquirrel #50706 Oké, lehet, hogy nem működne.
De talán, ha nem a felhasználót értékelnénk a szavazatokkal (tehát nem látszana a profilodon), hanem csak az adott kommenteket, akkor nem lehetne valakire csak úgy rászállni, hogy lehúzza negatívokkal. Azért általában egyedül vannak a trollok a tömegekkel szemben, szóval ha az egyik trollkodására jönnek a mínuszok, és nem jönnek rá válaszok, akkor mit tud tenni? Bemínuszoz másokat? Sokra megy az egy mínuszával. Csak az látszik, hogy ott egy semmitérő komment, amire jó esetben nem érkezik válasz. Akkor maximum magával beszélgethet el. :D
De lehet, hogy ez sem működne, nem tudom. Csak egy hirtelen ötlet. -
#50705 Na ja, engem is szidtak páran akikkel nem voltam olyan jóba, hogy mit "dislájkolgatom" minden kommentjüket, azt közbe egyszer nem nyomtam rá, de persze akkor is én voltam a kötsög, mert én nem voltam vele jóba, szóval ki más nyomott volna rá... :D Aztán nekem is a csak pozitív értékelésű profilom el akarták rontani, azt nyomogatta 1-2 ember mindig rám a dislájkot, mintha annyira érdekelt volna. :D Mindenesetre tényleg nem volt az jó, felesleges vitákat szült az is.
Mondjuk ha úgy lenne megoldva, hogy csak az adott kommenten lehessen látni a like/dislike számát, és nem összesítve a profilon, akkor szerintem úgy nem lenne rossz, és nem is lenne nagyon vita belőle. Mert hát ugye sokaknak az nem tetszett, hogy a szép zöld profilját valakinek elpirosította a diszlájkokkal. :D -
#50704 Zsírosmód nem volt értelme. Voltak olyanok, akik magasról tettek arra, hogy milyen kis biszembaszom volt a neve alatt, illetve voltak olyanok is, akik naponta nézegették a pontokat, és sikítoztak úton-útfélen hogy melyik rohadék minuszolt már le megint?
Holott simán voltak olyanok is, akik csak végigkattintgattak mindenkin oda-vissza nyomogatva.
A trollok meg a többi fórumnyomi ellen a nagy ívű leszarás való. Egyeseknek a beszólogatás, az anyázás egyenértékű a kisebb-nagyobb élvezettel, de ha valaki ugrik rá, attól még jobb nekik. Nem annak, aki reagált rájuk... -
#50703 Jajj télleg és ment a trollkodás, nagy haszna volt, ja. :D
Mondjuk engem nem zavart. -
#50702 Volt ilyen régen, az sg.hu megújulásakor vették ki ezt a lájkolós rendszert. Még az emberek profilján is láthattad, hogy összesen hány pozitív és hány negatív kommentjük van. -
#50701 Ha egy fórumon embereket like-olni kell, akkor már rég elveszti értelmét az egész, én hiszem, hogy menne ez úgy is ha mindenki saját maga irányába lenne kritikus. :) -
FartingSquirrel #50700 Igen, "bármit írhatsz"! Ezért nem kell írni, hanem mínuszt adni. Nem gondolnám, hogy attól lesz magömlése, hogy 234 mínuszt kapott egy kommentre.
Mindenesetre a szavazós véleménynyilvánítással elkerülhető a fölösleges szájkarate (nagyrésze). -
#50699 Trollság lényege pont az ,hogy bármit írhatsz neki nem tántorítja el sőt pl torrent oldalakon direkt arra mennek több legyen a mínusz! -
FartingSquirrel #50698
Tényleg kéne már valami like-rendszer, amivel lehet vote-olni a hozzászólásokra. Ha egyetértesz, nyilván Up, ha pedig nem, illetve valami nyomorult trollnak a hozzászólását olvasod, akkor egyszerűen Down, és máris elkerülhető egymás oltogatása. Talán a troll kedvét is jobban elvenné az, amikor látja, hogy kapott 30 negatívat, mint az, amikor elkezdenek vitatkozni vele. (Egyértelmű.)
-
#50697 Srácok, semmi közöm hozzá.
De ahelyett hogy követelőznétek, inkább támogatnátok azokat, akik BASSZAMEG JÓRÉSZT INGYEN HOBBY SZINTEN KEDVETEKÉRT FORDÍT JÁTÉKOT, minden fordítónak, van magánélete, nem tartoznak elszámolnivalóval.
Fizettetek érte? Pénzért árulják a fordításokat? Tudjátok mekkora meló, és mennyi idő lefordítani egy játéko? Murvasok.
Nem várnák el, de eszetekbe jutott támogatni őket valamilyen formában?
Ha nem akkor miről beszélünk?
Tiszta vicc az egész. A poén, hogy pont akik a legjobban szeretnék a magyarításokat és fordítók nyakára másznak, ezzel tesznek pont saját maguk ellen.
Jesszusom, nyugi már, el lehet menni a játékok kiadóihoz és kérni magyart a játékokhoz, akkor majd látjátok ingyen mit spóroltak meg a srácok eddig nektek és nem beszélve arró", hogy ha szívesen is csinálta valaki, akkor mennyire el tudjátok venni az ember kedvét.
Ha csak 1 ember támogatná 100-al a projekteket, amit hangsúlyozok, nem várnának el tőletek, akkor is kics másképp éreznék magukat, és a végeredmény is más lenne, de mehet ez is, aztán topik zárás lesz.
Ja és se moderátor, sefordító nem vagyok, szóval saját vélemény, nem lampányolás. -
NiGhTM4R3 #50696 Jó hír: Spirit6 besegít a magyarításba -
Skhalinprimegod #50695 Felvesznek külsősöket :D:D: Ja oké....
Imyke haverjával mi lehet?Újjraszületett már?Mert akkor még 15 év és ismét elkezdhet tesztelni....
Utoljára szerkesztette: Skhalinprimegod, 2016.10.13. 20:32:36 -
FartingSquirrel #50694 Hát, ez sincs kizárva. :D De majd meglátjuk.
Azért azt is megértem, hogy az a sok gyökér elvette kicsit a kedvüket, de a kitartásuk nem tartott sokáig... -
NiGhTM4R3 #50693 A honlapjuk szerint van ez a 2 muki aki kiszáll/nem foglalkozik vele annyit, van egy muki aki a weboldalt csinálja + CryMax akit programozónak írnak, fene tudja fordít-e vagy sem.
Szerintem szimplán rájöttek nagy falat ez nekik és megy a maszatolás, hogy véletlenül se kelljen befejezniük ezt az amúgy sem minőségi fordításukat... ja, majd külsősök megoldják, aha -
FartingSquirrel #50692 Igen, a csapat, de nem ő(k).
"Én pedig a mai nappal kiszáltam a GTA projektből!
Sanyival vissza állunk a kissebb rétegjátékok fordítására! A gta fordítás befejezésére pedig felveszünk külsős embereket! Természetesen a frissítéseket továbbra is kapjátok tőlünk!"
Én úgy értettem, hogy az a nemtudomhány ember, aki eddig foglalkozott vele (vagy legalábbis ők ketten) már nem csinálják a sok idegesítő levél miatt. Keresnek hozzá más embereket. Az attól még a Filerise berkein belül készül. :)
Én is így értettem. -
#50691 A Filerise csapat fordítja. Ha jönnek új emberek, akkor is a Filerise csapat fogja fordítani. Semmi nem változik. Azt se tudom kikből áll az a csapat, azért nincs olyan nagy hírnevük, meg múlt mögöttük, hogy annyira tisztában tudnék lenni az állandó fordítókkal.
De az kommentbe ezt írta a FIlerise (valamelyik tagja): "Nem marad félbe! :) Mint írtam be lesz fejezve! Csak én már kevesebbet fogok vele foglalkozni, inkább a saját projektkeimre koncentrálok!"
A lényeg: "én már kevesebbet fogok vele foglalkozni"
Ez pedig nem egyenlő azzal, hogy abba hagyta. :) -
FartingSquirrel #50690 Dehogynem, ők abbahagyták, és külsős emberek csinálják majd helyettük. -
#50689 Én nem értem a fordítókat. Tudhatnák, hogy ez a hobbi ezzel jár. Én nem fordítok, de mégis tudom... :D Mármint, hogy menni fog a szitkozódás, mert ez nem jó, meg az nem jó, vagy nem tetszik az adott embernek. Kapnak pár sértő levelet, és rögtön behisztiznek. Csak arra nem gondolnak, hogy mellette még több száz, sőt inkább több ezer türelmes ember várja a fordítást. De ez nem csak rájuk igaz, hanem általánosságba beszélek.
Ebben viszont igazuk van: "Egyszerűen botrányos, hogy írni olvasni képtelen embereknek fordítunk játékokat"
!!!!!NEM HAGYTÁK ABBA!!!!! (ezt azért mondom, mert látom alattam ezt nem értik) -
#50688 Mondjuk az, hogy a felhasználók egy része funkcionális és digitális analfabéta, de ugyanakkor anyázni tud vehemensen, az konkrét... volt már nekem is ilyenekkel dolgom...
(a legutóbbi FB-írásukban kifejtett dologra, és senki-semmi másra reagálva. Mielőtt valaki felkapja a vizet) -
FartingSquirrel #50687 És ennyi? Abbahagyta? Nem tartott sokáig... :D -
NiGhTM4R3 #50686 Na, FileRise csapat is behisztizett. Csicska hazudós csapat én megmondtam előre.. -
FartingSquirrel #50685 Köszi. -
Skhalinprimegod #50684 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De az vagy .Megkérnélek ,hogy érzelmi szélsőségeidet ne itt postold ezzel offolva .Jöhet pmben inkább.
Ferka
NE személyeskedj és ne a saját kórlapod prezentáld.köszi!
Utoljára szerkesztette: Skhalinprimegod, 2016.10.11. 15:50:36 -
blackroy #50683 Egy hivatalos forrás:
http://docplayer.hu/16099358-Figyelmeztetes-olvasd-el-a-jatek-megkezdese-elott.html
Utoljára szerkesztette: blackroy, 2016.10.10. 16:47:48 -
#50682 Szóval a "The Bunker" -t esetleg fordítja valaki? -
KaOz #50681 Ez élőben is mehetne :D