58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Imremagdi
    f1 99-02 magyaritását mikor rakod fel ???????
  • hykao #6523
    Lehet, hogy már ebben a fórumban írtak róla, most találtam a hírt, miszerint a MAFIA c. játékhoz készítik a magyar szinkront!!!

November elejére ígérik!

Addig is letölthető egy demo belőle.

MAFIA NEM HIVATALOS OLDAL
  • hykao #6522
    Köszönöm elismerő szavaid.

Már fényesítem a kom jelvényemet a trek egyenruhán...

Egyébként én is várom (sok egyéb mellett) a Contract J.A.C.K.-et.

Szerintem a NOLF2 motorja egy méltatlanul elfeledett? motor, ami a megjelenésekor símán felvette a versenyt az újabb Unreal motorjával, és gyorsabb volt annál.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, lehetsz Splinter Cell felelős! Szerintem nagyon is jó kezekben lesz a Pandora fordítása, ha vállalod...

A DeusEx 1-ügy... Igen, annak idején én is tevékeny részese voltam a dolognak.
    A DeusEx miatt regisztráltam magam a GameSpy-on és töltöttem le annak idején a ropogós SDK-t, aztán majdnem "leültem", amikor a Readme-jében kategórikusan közölték: csak az első pálya szerkeszthető a tools-szal...
    A bekódolás dolog igaz. A helyzet az, hogy - mint az Enter the Matrix *.bin fájljai esetében - a megolkdás ott van az orrunk előtt, vállalkozó szellemű emberkék is akadnak a fordításra, csak egyszerűen nem tudjuk kinyerni az anyagot az archívumokból!

Bár, itt jegyzem meg: semm isem lehetetlen. Erre jó példa ez az oldal - HALO 1 ügyben: HALO *.map file hack team
    Tudni kell, hogy a HALO 1 olyan scriptekkel dolgozik, melyek speciális *.map-okban tárolt kép és szöveganyagokat képes feldolgozni rettentő gyorsan.
    Ezek a map fileok 10-30 MB-osak, tehát az adott pálya minden információját tárolják, szinte csak az exe kell hozzá és máris futtatható a pálya.
    A gond az, hogy a map file nem tömöríthető ki - Microsoft + Bungie nagyon tud.
    Ám, ez a néhány lelkes programozó feltörte a kódot!
    Sőt, a neten régóta elérhető az X-BoX-os változathoz készített SparkEdit, amivel mapokat lehet hackelni (fegyverek ki/berakása stb.). S most, a napokban ez a csapat kiadta a SparkEdit 2.0-t, amivel már a PC-s változatban lévő map fileokat is lehet buherálni!

Szóval, semmi sem lehetetlen, csak idő kérdése.
    Bár értenék én is annyira a számítástechnikához...!
    Ahh!

------------------------------------------
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • hykao #6520
    Szeretnék még Splinter Cell felelős is lenni (ha már Mercedes Benz WR felelős nem lettem)!!!

Már alig várom, hogy kijöjjön a Splinti új Pandora Tomorrow c. része, ha az is olyan könnyen szerkeszthető lesz, mint az előd, akkor mindenképp szeretném bevállalni.

Olvasd el a #6513-at is!
  • IMYke2.0.0.0
    Azt hiszem, maradok még a kisebb falatoknál...
    Meg hát, most segítek az ETM-ben, fut még néhány projekt a fejemben.
    Majd amikor megjelenik a Full JACK, és annak az első javítása (meg a 2., meg a 3. stb.), na akkor érdemes nekiugrani.

.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapomon ::. Sync
  • IMYke2.0.0.0
    Csak 229 darab *.rc fájlt kell lefordítani és magyar a Contract J.A.C.K. !
    A grafikai elemeket pedig még meg sem számoltam...!

• IMYke2.0.0.0
    Már el is kezdtem a JACK-et!
    Kivettem amit ebben lehet fordítani - fél nap és kész.
    Grafikai elemek is vannak benne, azokkal sem lesz gond.
    Amikor meg kijön a Full, ennyivel is kevesebbet kell majd fordítani.
    Bár, ismerve a NOLF-okat, bizony lesz egy néhány hónapnyi munka azzal is...

Köszi, tényleg lassan kiosztódnak a Játéktípusok...
    Zagash: MoHAA-sorozat + SoF
    HJ: Unreal-sorozat (meg mindenféle tesztek)
    Hykao: Star Trek-sorozat (remélhetőleg )
    Én: NOLF-sorozat

Na meg hát persze mindenkinél minden más, ami jön... de a karakterek kábé ezek...

• hykao #6516
    Remélem nem csak megszerezni akarod majd, hanem magyarítani is...
    Hisz Te lettél az Őrsben a NOLF felelős!!!

Mikó jelenik ez meg?
  • IMYke2.0.0.0
    Akit érdekel és van jó kapcsolata: már le lehet tölteni a Contract Jack Demo-t a Fileplanet-ről. 112 MB.
    Isteni a Multiplayer Demo!
    Szétgyaláztam az angolokat - most, néhány perce - 50 fraglimit mellett, 300-as pinggel.

Szerintem, amikor meg fog jelenni, elsők közt leszek, akik meg akarják szerezni!

Sajna, a Multiplayer Demo-t aktiválni kell! Amikor telepíted, akkor a szöveg majd rendesen tájékoztat.
    Szükséges hozzá egy GameSpy-os account, amivel eleve ugye a demo-t is leveheted.
    De, ha ezekkel rendelkezel, istentelenűl jól fogsz szórakozni! Nem egy CS, vagy Quake3, de tényleg remek kis progi. A netkódja hihetetlenül jó - de hát az volt az összes NOLF-nak is, ugyebár!

• hykao #6514
    A második rész már itt a nyakunkon, ha nem csúsznak Mikulásra megjelenik...
    Viszont az előzetes video alapján kicsit szkeptikus vagyok, félek nem fogja elérni az előd színvonalát, pedig az de jó volt!!!
  • hykao #6513
    És a Deus Ex-hez kiadott SDK-val sem szerkeszthetőek a szövegek?

Egyébként most jut eszembe, hogy annakidején amikor v.ki (nem emlékszem, hogy ki) lefordította az 1.pályát, és írt az ION STORM-nak, segítsenek, hogy hogyan lehetne a többit is módosítani, válaszoltak:
    Miszerint sehogy, mert a többi pálya szövegrészei bele vannak integrálva a játék valamelyik egyéb fájljába, viszont sokezer dollárért eladják a forráskódot...
  • IMYke2.0.0.0
    Örülök!

Kérdés: Te értesz vmicskét a DirectX programozáshoz?
    Mert bizony, a *.dds fájlok ( Ford Racing-sorozatban is) bizony csak így módosíthatók... és hát pár kép (betöltő képek stb.) nem lenne rossz magyarul.

Legfőbb gondunk most a Max Payne 2.
    Aki tudna segíteni nekünk a *.dds fájlok ügyében, kérem, ne habozzon!

• IMYke2.0.0.0
    Frissült a honlapom!
    Felkerültek:

Ford Racing 2000 Hun (2003-as javítás)
    Ford Racing 2001 Hun (2003-as fordítás)
    Ford Racing 2 (2003) Hun (mai fordítás)

Jó letöltést és játékot!

• zaki
    Tony Hawk 4-hez készül(t) vmilyen fordítás?
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen! Máskor is!

• lóbébi
    iK2!Tényleg bevált és nagyra értékelem a segítségedet!Még egyszer köszönöm!Lóbébi
  • lóbébi
    Nagyon köszönöm!Lóbébi
  • IMYke2.0.0.0
    lóbébi:
    Amennyiben nem zavar, ide is leírom a megoldást!

szia! A megoldás itt van: JPSoft - NoPops
    Töltsd le a "NoPops" nevezetű kis progit, tömörítsd ki a zipet, telepítsd a programot és a programban klikkelj az "Auto Update" nevezetű fülre. Ott pedig az "Update"-re. Ezzel naprakésszé teszed a program adatbázisát, azaz az ismertebb popupok autoimatikusan ki lesznek lőve.
    A legfontosabb: a program akkor működik, ha a jobb sarokban ott a kék négyzet, benne a piros x-el. Ha kiklikkeled az x-et, akkor nem fogja figyelni az ablakokat...
    A program tanítható.
    Amikor van egy (pár) idegesítő ablak, egyszerűen duplaklikk az Asztal jobb sarkában lévő kis kék ikonra, megnyílik a progi és a "Pops" fülnél lévő "Add" gombra klikkelve láthatod az éppen futó alkalmazásokat, ablakokat. Válaszd ki a bezárni és letíltani kívánt ablak nevét (ez ugye az IE böngésző esetében egyszerű, mert minden ablaknak neve van) és OK-zd le. Ezek után, minden olyan nevű ablakot bezár, melynek a neve azonos a kitiltottal!
    Vigyázz, a program annyira intelligens, hogy nem egy (más program) ablakában is meglévő, amúgy letíltott nevet is figyel és egyszerűen kilövi azt.
    Ilyen pl. a WinAmp. Ha mondjuk letíltasz minden "- Sex..." nevezetű ablakot, akkor netán hallgatsz egy olyan számot, amiben a Sex szó szerepel, könnyen lehet, hogy egyszerűen kilövi a WinAmpot! :))

Nagyon jó progi. Imádom. Amióta ezt használom (lassan 1,5 éve) semmi gondom a netezéssel. Tanítgatom, a program könyvtárában lévő, bővülő "NoPops.nps" filet pedig időközönként archiválom és elteszem (ebben tárolja a tíltott ablakokat), hogy Reinstall után is friss legyen...

Szóval jó kis progi.
    A cím még egyszer: JPSoft - NoPops

Jó letöltést, próbálgatást!

• IMYke2.0.0.0
    Félek tőle, hogy nem. De hát ki tudja... Persze, ehhez a Deus Ex-et is fel kellene telepíteni... , és hát helyem nulla...
    Te meg tudod próbálni?

• Bandew
    És ha szimplán csak átírnánk a kiterjesztést? Akkor se jó?
  • IMYke2.0.0.0
    Sajna a DeusEx 1 nem szokványos Unreal motort használ! Átírták, és ebből adódóan nem is módosíthatóak vele a fileok. Ha jól emléxem, pl. a textúrák nem *.utx, hanem *.dtx kiterjesztésűek. Ezt ugyebár a sima UnrealED meg se nyitja...

• IMYke2.0.0.0
    fityisz_:
    Komolyan, tiszteletre méltó, ahogy segíteni akarsz nekünk!
    De sajnos, ezek a programok főképp a letöltési helyük profiljának megfelelő Játékprogramokkal működnek. Értsd: Toca Race Driverrel.
    Természetesen, mivel részben ezek már megvoltak nekem én is próbálkoztam velük, de sikertelenül.
    Fel kell tennem újra a Max Payne 2-t is, de sajna deka helyem sincs, remélem, ott azért több sikerrel jár a próbálkozás...

Azt azonban szomorúan látom, hogy a DirectX 9.0 SDK-t újra fel kell tennem - telepítve 336MB! - különben nem fog menni a DDS dolog... :(

• lóbébi
    i2k!Küldtem számodra privát üzenetet és légyszi olvasd el!Köszi lóbébi
  • Bandew
    Tényleg!!!
    UnrealEd!!!
    Ezzel át lehetne írni a Deus Ex fájlait nem? Az is Unreal engine.
    En nem lenne jó megoldás Imyke?
  • Methos from GH
    Csináld úgy, hogy a főkönyvtárba telepíted. Tehát a Mods amppának a főkönyvátrban kell lennie, úgy menni fog. Ugyanez vonatkozik az ETMre is. A Text mappába másold akkor a *.bin fájlokat az eIM.ftx fájlt pedig a Fonts könyvtárba.
  • Methos from GH
    Thx!
  • IMYke2.0.0.0
    Ha végképp és másként nem megy, akkor telepítsd őket egy tetszőleges könyvtárba, majd onnan másold szépen a benne lévő anyagokat egyszerűen a Játék(ok) könyvtárába és írd felül velük az ott lévőket!
    Szerintem menniük kell!

• Methos from GH
    New letöltés GH-n: Ghost Masters 75%...
  • Methos from GH
    Tévedtem... :)))
    Visszalakítani nem lehet. De ha jól tudom az UnrealEd képes megnyitni ezket a fájlokat...
  • Methos from GH
    De elég. AZ Irfan ugyanis tud menteni másképp. Így elmenthetjük bmp-ként vagy a bmp-t dds-ként... :))
  • IMYke2.0.0.0
    fityisz_:
    Az sajna nem jó. Az IrfanView hiába nyitja meg, ha megnyitja, nekünk az nem elég.

• IMYke2.0.0.0
    Az első részhez vagy a 2. részhez?

A 2. rész nekem magyarul van meg, ugyanis, megjelent hivatalos honosítással is a game, itt, Magyarországon.

• IMYke2.0.0.0
    A jó hír az, hogy a 3 nagy magyarításuk letölthető innen: Magyarítások Portál - köszi érte a Játékok.hu szolgáltatóinak!

A rossz hír az, hogy semmi biztatót nem tudok (még) a WarCraft III: Frozen Throne Hun-nal kapcsolatban...

De reméljük a legjobbakat!

• SLICK
    Nem tudod hogy mikkora várhatÓ?
  • Methos from GH
    Nem semmi, hogy ebindult hirtelen a GameHunter... :))
    Első órában már több mint 35 regsiztrált user volt.
    Eddig az Enter teh Matrixot 23-an, Battlefieldet 18-an a Jedi Academyt pedig 17en töltötték le... :))
  • Methos from GH
    Thx!
  • HJ
    Nyugi! Én tuti, hogy öregebb vagyok nálad:)
    Igaz a melóm miatt is muszály volt belekóstolni a PHP-ba, de a saját lapomon már pár dolgot összeütöttem.
  • IMYke2.0.0.0
    HJ:
    OKé, szerintem szükség lesz arra a tanulásra... Egyre hülyébbnek, és öregebbnek érzem magam, néhány éve még nem, de most szinte naponta érnek új impulzusok afelől, hogy le vagyok maradva a számítástechnikában...

Akit érdekel: még ma letölthető lesz a honlapomról ez a 3 kis finomság:

- Ford Racing 2000 (az 1. rész) magyarítása
    - Ford Racing 2001 (a 2. rész) magyarítása
    - Ford Racing 2 (a 3., teljesen friss rész) magyarítása

Most megyek TESCO-ba, aztán fenn lesznek a lapon...
    Aztán teszem fel az ETM-et...

• Titan
    A StarTrek: Bridge Commandernek nincs magyarosítása?