58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Nos, nekem lenne egy problémám:
Az NFH2-ben ugye van a főmenü...Na én annak szeretném módosítani a hátterét! De nem tudom, hogy keressem meg ezt a képet, mert nem találom...Nem tud vki segíteni ebben? -
Iranon #12708 En ugy tudom, hogy ok egyelore keresik a szoveget (ez van a honlapjukon). -
A GameHunter nem csinálja? -
Iranon #12706 Nem tudom, hogy valaki mas belekezdett-e (ugy tudom, hogy eddig senki sem vagott bele), mindenesetre en a mai nappal elkezdtem a Broken Sword 3 forditasat. -
hogy, mik vannak it...
-
Vagy csak egyszerűen legyen "magyar nyelvre történő fordítás"? Bár szerintem teljesen mindegy, az a lényeg, hogy a fordítással foglalkozók tudják, hogy mit csinálnak. És ezt a tevékenységüket a legjobb teljesítmény és minőség mellett végezzék. -
Honosít: Betelepít, hazai viszonyokhoz szoktat.
+Magyarosítani a családnevet szokták.
+Magyarít:Idegen nyelvet magyarral helyettesít.
Találjatok ki egy új szót és legyen univerzális:D -
nhap LL #12702 Bocsi. A válaszom Hunnenkoenignek ment volna, de ez fránya Opera mindig meglepetéseket okoz...
Szóval: az előbbi válasz akart lenni a #12690 üzenetre. -
nhap LL #12701 Szerintem csupán jeletéstöbbletről beszélhetünk. Az általad felhozott példa egy adott korra jellemző, s a szó egy adott fejlettségi foka. De jelenkorunkban, ha meghonosodik egy szó, akkor valóban kitörlődik az eredeti angol? pl: winchester, auto? Lehet, hogy félreértelmeztem, amit írtál. (csak sebtiben futottam át.) Ha Magyarországon el akarok ismertetni mondjuk egy külföldi nyelvvizsgát, akkor honosítanom kell. A honosítás során le kell magyarra fordítatnom a nyelvvizsgát(, plusz fizetni)... De nem kell az eredetit megsemmisítenem vagy semmisnek tekintenem!
A jelentéstöbbletet pedig a következőképpen értem: maholnap (mondjuk) kitörne egy szlovák-magyar konfliktus, s sok csúnyaságra kerülne sor. A magyarban pedig a kufircol ige elkezdené jelenteni a szlovák nők megerőszakolását. A kufircol ige ettől függetlenül még továbbra is azt jelenti, hogy 'közösül, szeretkezik, stb.', de kap egy pejoratív jelentéstöbbletet is, ami jelen esetben a 'megerőszakol' lesz. -
NiGhTM4R3 #12700 téged ki kérdezett? "megint van okom gecizni" hát ez vagy te :) no comment...
ui.: nehogy már megmagyarázzak Én neked vmit, te tökéletes vagy, mindent tudsz. -
Akkor a honosítóműhelyesek mit csinálnak? :> -
HJ #12698 És erre mi lesz a lépés? -
Imyke:

:-))))))) -
Ma volt egy kissebb frissités
ITT -
Morrowinddel mi van?? -
Holnap, azaz ma :) folytatom tovább UT2004 magyarítását!
Nem könnyű, de készen leszünk! Egyszer... :P azaz nem sokára. -
Nagy frissülés a Hun Games lapon :)
-=[Hun Games]=- -
Apokrif Home Site -
Itt van még egy magyarítás lopó oldal:
[link=http://apokrif.atw.hu/]Apokrif Home Site[/link] -
A honositas az, amikor a masodik vilaghaboru utan a szlovak kisebbseget magyarorszagon elismered magyarnak, es adsz neki egy magyar utlevelet es allampolgarsagot.
Szoval egy jatek honositasa azt jelentene, hogy fogod az eredetit amerikaban, elhozod magyarorszagra es kijelented, hogy ez egy magyar jatek es az összes angol peldanyt megsemmisited :-) -
Hahaaaa, most megint van okom gecizni!
Miert itt kerdezed?
Talan menj a manhunt topicba vele! -
Fél nap alatt végeztem a teljes grafikai menüvel a BFV-ban!
-
Az Andi féle progi honnan tölthető le??? -
Az Armyman RTS-t lehet fordítani? -
NAGY SZÍVÁS..... mi is a nyír Tarsn -nak csinálltunk növényvédelmi programfordításokat.... -
OKs...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
Persze,persze... nem mostra gondoltam, hanem úgy kb egy hónap múlva most Balogh Norbival a Far Cry-t probálljuk feliratozni... de majd, ha kész szolljál ám!!! -
Sajnos, most egy ideig nem lesz kapacitásom :(
A Joint Ops-al kell foglalkoznom. Csak most a szerződés miatt szívok, mert tényéeg számla kell, engem nem fogadnak el egyszerűen szerződő félnek...(?!)
Így viszont 20%-ot elvesztek az amúgy sem sok "munkadíjból"... Szóval, szívok.
Megnéztem már - szöveg nuku, csak textúrák! Azzal meg nem megyünk semmire.
privi kérés -
privi kérés -
Imyke Painkiller FULL KI/BETÖMÖRITŐ Mr.Mouse átal -
Imyke sürgős a lentebbi hozzászólásom!!! -
Gustafson #12676 Az nagyon-nagyon jó lenne !!! Gondolom, legalább olyan szuper lesz, mint a Splinter Cell magyarításaid.
-
NiGhTM4R3 #12675 ManHUNt-ban elakadtam!
Ott vagyok h egy daruval kell felvennem egy hűtőt, és agyoncsapnom már egyént. Ez megtörtént, de utána mitkell csinálni? -
Ha az Andie féle programmal megoldhatóak az ékezetek, és nincs karakterlimit, akkor szívesen nekiállnék a Hitman 3-nak! -
Megoldható az ékezetek kezelése Andi féle karakterkonvertálóval. lásd Hitman 2 fordításunk. -
öhmm... #12665
-
Dettó. Döbbenetes, hogy lassan már egy játékmániás apuka lesz belőlem... 
nhap LL #12670 Úgy vélem teljesen közös nevezőre jutottunk. Én nem akarok lenni semmi jónak az elrontója, úgyhogy további jó munkát szeretnék kívánni. Örülök neki, hogy ember módjára tudtuk megvitatni ezt a számomra fontos problémát.
u.i.: Ami igaz, az igaz. Valóban nem vagyok már 14. Néha azért visszasírom azt az időszakot...