58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • NiGhTM4R3
    muszály
  • IMYke2.0.0.0
    A *.dds fájlok alfacsatornáját 2 lépésben lehet megcsinálni.

1. Photoshoppal nyitod meg a *.dds-t (NVidia DDS Plugin kötelező). Elmented *.tif-be, mert ez tudja kezelni a layereket úgy, hogy nem kell összeolvasztani azokat (Merge layers).
    A layerekkel ezekután azt csinálsz amit akarsz (betűtípusok: van mikor egy játék egy szokványos betűtípust használ [pl. Arial CE], de van, mikor egyénit. Utóbbi esetében érdemes a fejlesztő cég, a Játék honlapján körülnézni, néha a Webkitjükbe beleteszik), s miután végeztél, elmented.
    Az alfa csatorna nem más, mint az RGB színkód negatívja, s a rajta lévő fekete felületek átlátszóak lesznek.
    Hogy ez így is maradjon csináld ezt:
    - RGB-ben szerkeszted a színes layereket. (Átírod a szöveget stb.)
    - elmented a képet egy változatban (*.tif vagy *.psd)
    - megnyitod az eredeti *.dds-t.
    - megnyitod a módosított képet.
    - az *.dds RGB részét simán felülírod a módosított kép RGB részével, az alfa csatornájára pedig betöltöd a módosított kép színes, RGB képét - így az negatívvá válik.
    - elmented a *.dds-t és kész.

2. Eleve csak a *.dds-el dolgozol, de akkor *.dds-ben mentesz is és a módosított (RGB) layereket használod fel. Itt is szintúgy az alfacsatornára másolod az RGB-t (amin ugye negatívvá válik) és mented.
    Ha a program jól értelmezi a *.dds-t akkor ezzel az egyszerű lépéssel gyorsan megy a munka.
    Ha nem jelenik meg a kép (fekete lesz, vagy az angol szöveg átsejlik a magyaron) akkor csak az 1. módszer működik!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • ALCATELGOD
    Ha minden igaz akkor Tracer fogja csinállni a filhunosítást... Remélem így lessz
  • ALCATELGOD
    küld el a fájlt, mert a úccsó két gém nincs meg
  • ALCATELGOD
    Egy jó hír:

-Swedish Touring Car Championship 2: fordítható:
    Mégpedig nekem az ukrán verzió van meg, abban pediglen mikor felteszed, akkor kirak egy bat fájlt is, amit elindítva egy kis ablak bejön és valamit telepít és aztán már full orosz a gém. Tehát én megnéztem a cd-ét és az ADDON könyvtárban megtalálltal egy rakat fájl ebben van vagy 3 szövegfájl néhány DDS meg targa. Szóval ez még nincs lezárva.

A többihez meg próbálljátok meg azt, hogy keressetek fel néhány programozót PL(MaystroSoft) és kérjétek meg hogy nézze át az algoritmust. Nekem így lett meg V-Rally 3 editora

Imyke: megnyitom a DDS-fájlt. Kérdez valamit az Nvidia én ráviszem nem re (mert különeben rd-és lenne) és ott van benne az alfa csatorna mit csinállja vele?? Ha szöveg van a képen akkor fehér színű lessz a háttér meg fekete... szóval mit kell csinállni, ha meg úgy csinálom, hogy klonozom az RGB képen akkor meg nem olyan jó, de azért elfogadható, csak a betütípussal van a gond, azt hogy oldjam meg, mert képtelenség mindent átnézni a neten

MIKOR INDULNA BE A MAGYAROSÍTÁS KÖZPONT??? Mert már van 2 fordítás (összesen 70MB) amit nem tudok elhelyezni az oldalamon, csk ha regelek 2 címet, ha nem insul be akkor muszály leszek....
  • IMYke2.0.0.0
    Alcatelgod: Azért írtam le csak ezt a 3 programot, mert ebből 2-öt nagyon keresnek az emberkék, és szerettem volna lehűteni őket.
    Azonban, ha mondjuk Mr. Mouse vagy az a bizonyos orosz programozó bácsi meg tudja oldani a dolgot, szívesen nekiugranék a két utolsó egyikének (is).

• Rusy
    Rise of Nations magyarítása jelenleg 45%-os. Pf...
    De valaki csak csinálja nem?
  • NiGhTM4R3
    Köszi.
  • ALCATELGOD
    bízd ide :-)))
  • M.A.D.
    Utóbbi kettőnáé szinte éreztem, hogy lehetetlen a magyarítás. :(
  • ALCATELGOD
    probáld így-->
  • IMYke2.0.0.0
    Ezeket azonban nem tudjátok mjad magyarítani. Okok mellékelve:

- Swedish Touring Car Championship 2:
    nem fordítható - az english.RMLanguage (53 MB) olyan eljárással tömörítve [Rally Masters is ezt használja!], amit még nem tudunk kitömöríteni és visszatömöríteni!

- Gangland:
    nem fordítható - text.lfm (Data könyvtárban) (234 kb) [Kezeli az ékezeteket] - A tömörítés miatt nem fog menni.
    - Chicago 1930:
    nem fordítható - Level.res (2057/Data/Text könyvtárban (3MB) és a DATA/Interface könyvtárban (1MB))[Kezeli az ékezeteket - kivéve: hosszú ő, és hosszú ű] - A tömörítés miatt nem fog menni.

• drkard
    Fordítsátok le az Arx Fatalist. Imyke szerint könnyen fordítható és szerkeszthető.
  • NiGhTM4R3
    Weboldalatok csak nekem nemjön be?
  • ALCATELGOD
    Far cry asszem halad
  • NiGhTM4R3
    Jah, mióta és hol tartanak :(
  • ALCATELGOD
    Jelen esetben a következő játékokhoz:

Heavy Metal Fakk 2
    The Thing (grfaikus ugyhogy photoshop guruknak ajánlom)
    TOTAL IMMERSION RACING
    X-MAN 2 szöveg+VIDEÓK
    FAR CRY VIDEOÓ
  • Rusy
    Bazza ezt fordítsátok Rise Of Nations - Thrones And Patriots addon (c) Microsoft, le lehet, mert a simát is fordítja valaki...
  • bazza
    Tudom...
  • Rusy
    nagyon bírlak, annyira kevés az angol játék, csak magyar van szinte, hogy nem tudjátok mit fordítsatok, kemény...

ne sértődj meg csak azért írtam, mer vagy 20 ilyen hozzászólásod van...
  • bazza
    Akkor küldj már egy e-mailt, hogy milyen játékokat lehet még fordítani!Jó?
  • ALCATELGOD
    Ha gondoljátok ott van mégy egy kevés TOTAL IMMERSION szöveg, meg még jónéhány játék... videófordítás??? már beszéltem jónéhány feliratozó sráccal lehet lessz belőle valami
  • bazza
    Imyke!
    Küldtem egy e-mailt erre a címre:
    [email protected]
  • bazza
    BUG - Ja tényleg az...
  • hykao #12866
    Nem is neked kell érteni...nézd csak meg kié a 12862-es...kis SG bugocska...
  • bazza
    no ezt nem értem....
  • hykao #12864
    ...és én??? :)))))))
  • IMYke2.0.0.0
    Akit érdekel:
    Commandos 3 Hun by kds - az OLDALÁN!

• IMYke2.0.0.0
    Tron 2.0-t kipofozom, tesztelem, s persze, ki lesz rakva. A frissítés a következő hónapban lesz.

A Codename: Outbreak szövegeinek helyére már nem emlékszem.
    Majd felteszem újra a játékot, és megmondom.

• bazza
    Nem akarod megkönnyíteni a munkámat és nem árulnád el nekem a dll fájl nevét? (akkor letöltöm a manhunt honosítást , ----bár igy is ugy is le fogom tölteni----)
  • bazza
    Ha így belemelegedtem azt is megkérdezném, hogy a Codename: Outbreak szövegei is .dll fájlban van?

Ja és ki szándékszod rakni az oldalra a Tron 2.0 honosítást, ha igen mikor?
    Köszi!(előre is)
  • IMYke2.0.0.0
    Azért nem tettem ki, mert maximalista vagyok és én nem csak a szövegeket akarom megcsinálni.
    Ezenfelül, még tesztelni sem árt (értsd: végig kell játszani a Játékot!), hiszen a hibák csak úgy jönnek elő (túl hosszú szöveg, helyesírás stb.).

A szöveg egy *.dll fájlban van.

• bazza
    Akkor mér nem raktad ki az oldaladra?
    Amúgy milyen kiterjesztésű fájlokban vannak a szövegek??
    Mármint .REZ-en belűl...Egyáltalán a .REZ-ben van a szöveg???
    Köszi Imyke, hogy segítesz!
  • IMYke2.0.0.0
    A Tron 2.0 szövegeit én már lefordítottam.
    A *.dtx nem más mint textúracsomag.

• bazza
    Tud vki segíteni?:
    Nem tudja vki hol találhatóak a Tron 2.0 szövegei?

Más: A .DTX formátum tartalmazhat szöveget?
  • Rasti
    Nem rossz :D
  • NiGhTM4R3
    Ez jó:)
  • bazza
    Ez ingem...vagyis igen!
    (a videokari probléma sikeresen megoldva, egy új ventivel!)
  • peTer
    Ez igen! :D
  • Mayday
    Ez igen! :)