1055
Bethesda új open world játéka
-
#932 Nem gond az, Nekem is a To the Moon volt az év játéka, az adott évben.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.11.17. 19:35:57 -
#931 Bocsy egy nagy off –ot én is bedobok, mert nem bírom ki ;)
Részemről (eddig) az év játéka egyértelműen a : Dave The Diver
Az a durva, hogy ezt komolyan gondolom :D -
#930 Számomra a Lies of P az abszolut GOTY. Második helyen Alan Wake, harmadik meg Remnant 2. -
#929 Én az Alien Dark Descentet hiányolom nagyon a listáról,kevés jó játékra tudok visszaemlékezni az évből,de ez nagyon bejött -
#928 Az a baj, hogy rengeteg nagyon jo es szorakoztato jatek jott ki iden, de ezek 80%-a vagy remake, vagy kiegeszito vagy folytatas, vagyis kivalo jatek mindegyik, de az elozo kiadasra epultek. Egyedul a BG3 es a Starfield az, ami probalt ujat mutatni az adott (jelen esetben azonos) genren belul. Elobbi ritkan lathato nagy, utobbi meg a szokasos kevesbe jol sikerult modon.
Abban az evben, amikor megjelenik egy BG3 nevu csoda, amely felrugott minden eloirast amit eddig az rpg jatekokrol gondoltunk (es amely ellen gyorsan el is kezdtek egyes fejlesztok tiltakozni, hogy ez csak egy hiba matrixban, ne varjunk mostantol BG3-as szintet minden jateknal, oruljunk a gagyinak is), akkor abban az evben kizart, hogy ne ez legyen a GOTY.
Imadom a D4, RE4, Spidey2, CP PL, Jedi2, stb. nagy durranasokat, de ezek egyike sem goty a BG3 eveben, csak egy baromi jo folytatasok vagy remasterek. Tavaly vagy jovore lehet, hogy vinnek a "kupat", de iden nem.
A Starfield lehetett volna GOTY, de megint elba...szamoltak magukat a Bethesdanal es kiadtak egy jo koncepcioval rendelkezo jatekot, de olyan fapados es hianyos megoldasokkal, amelyeket rendbe kell tenni, vagyis idovel majd fasza lesz, de a 2023-as GOTY cimre eselytelen allapotban van jelenleg.
A Hogwarts nalam ott van a top2-3-ban, bar eselye sincs a BG3 ellen, de kifejezetten udito ujdonsag volt egy olyan vilagban, amelyben nagyon regen volt egy ertelmezheto kalandjatek, open world meg talan meg sosem.
Ami nalam szinten top2-3, szinten a BG3 utan, az Alan Wake 2, mert bar folytatas valahol, de sokkal tobb egy "folytatasnal" az elobb felsoroltakhoz kepest.
Hozzateszem, sosem hittem az ilyen szavazasokban, a steames ev vegit elorebb tartom ezeknel, mert ott legalabb a kozosseg szavaz es csak azokra, amelyekkel rendelkezik is, ellentetben az ilyen kirakatba kitett "szakmai" dijakkal, ahol neha inkabb a nevnek szol egy jeloles, mintsem a produkcionak. Ennek ellenere vegignezem iden is a musort, de en annak orulok, hogy idejet nem tudom mikor jott ki egy evben ennyi jo jatek, a 2023-as ev aranybetus lesz a tortenelemkonyvekben, szamomra mindenkeppen. -
#927 Ezért mondtam, hogy a számomra. Egyébként más kategóriákban jelölték a CP-t, nyilván GOTY nem lehet. De nekem pl. két évig volt év játéka a Pillars of Eternity II, szóval az én fejemben mások a szempontok, mint az ilyen díjkiosztóknál. :)
Starfield nem GOTY, ennek ellenére ez meg a Diablo 4 az egyetlen olyan játék ezeken a listákon, amikkel még 5 és múlva is játszani fogunk. Akkor már új CP vagy Witcher, Resi 9 meg új Jedi játék is lesz, Spidermanről meg FF-ról nem is beszélve.
A Jedi Survivor szerintem méltatlanul alá lett becsülve. Óriási fejlődés az amúgy is nagyon jó első rész után - mind grafikailag, mind játéktechnikailag. Sokkal nagyobb előrelépés, mint a Spiderman 2 pl, amit meg jelöltek. -
#926 CP az ugye kiegészítő idén, így év játéka nem lehet. Starfield, Diablo középszarok lettek (és most nem érdekelnek a fanboy felháborodások :)). Hogwarts egy iparos, kellemes fanservice volt, mint játék hozta amit kell, de szerintem semmi kiemelkedő. Jedi Survivor kis upgrade az előző részhez képest, szintén tisztességes, fanservice játék. GOTY-t egyik sem érdemel, és az alkategórákban is vannak jobb vetélytársak.
Nekem ami nem tetszik, hogy a RE4 ott a listán és hogy (bár nem játszottam vele, de láttam eleget belőle) az FF16 kevesebb jelölést kapott, mint érdemelt volna.
Ami a hardware-t és optimalizációt tekinti, a Golden Joystic a játékosok award-ja, ott látszott is ez a behatás. A Game Awards meg szakmai díjazás, mint az Oscar, ott általában csak a tartalmat nézik.
Egyébként Atomic Heart kaphatott volna jelölést valamelyik művészeti kategóriában, mert abban az egyben nagyon erős.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.11.15. 14:06:39 -
#925 Atomic Heart szerintem nem GOTY kategória. HL inkább, de gondolom nem akarta a Game Awards azt a szarcunamit, ami egy ilyen jelöléssel együttjárt volna, ezért inkább messzire elkerülték.
Számomra az év legjobb játéka a CP2077 volt, a kiegészítővel. Azt követi a BG3 és a Jedi Survivor, ami szintén hiányzik minden listáról. Igen, nem volt jó launchkor a performance, de ez igaz a BG3-ra is mondjuk és az AW2 alá is nagyon komoly vas kell.
Starfield meg HL szerintem okkal maradtak le a GOTY listáról a nap végén. -
#924 Nekem az a fura (game awards témakör), hogy olyan játék hogy hogy nem lett jelölve, ami kvázi új IP és jó is?
Hogwarts Legacy, Atomic Heart. Az összes jelölt folytatás (ami kicsit jobb csak, mint az elődje), vagy folyatás remake-je.
Az idei game of the year listán szereplők közül csak a BG3 és AW2, amit értek. A többit nem. De ez legyen az én bajom. :) -
#923 De nem kell AAA -nak lennie ahhoz, hogy díjat nyerjen egy játék. Egy rakás példa van arra, hogy valami indie vagy AA játék elvitte a legjobb játék díjakat. Pl. idén a BG3-at sem nevezném AAA-nak, inkább AA, mégis nyerni fog a GOTY listákon.
Szóval Hi-Fi Rush azért játékban volt. Plusz ne felejtsük el, nem kell konzol exkluzívnak lennie egy játéknak, hogy legjkobb xbox játék díját elnyerje. Eleve minden xbox játék kijön ugye pc-re is, de semmi nem zárja ki, hogy mondjuk egy Alan Wake 2 legyen a legjobb xbox játék. Nem az lett, de nem törvényszerű, hogy csak exkluzívok lehetnek jelöltek és nyertesek.
És végül: idén jött ki a WH40k: Darktide is konzolra, ami az egyik legjobb WH40k játék, ami valaha megjelent, pláne az új patch-csel. A konzolport sem lett rossz. Furcsa, hogy nem jelölték sehol, talán mert pc-n már egy ideje kint van. -
#922 Nem igen volt más XBox AAA cím idén, így egyértelmű volt :) -
Ssenkradlive #921 Whoa.... Just whoa...XD -
#920 A Golden Joystick Awards-on az év Xbox játéka lett a Starfield
Link
Gratula a BG3-nak, megérdemelt az is minden díjat.
-
#919 . -
Caboca #918 Játék futásával, képminőséggel nincs gond. Van laptop alatt hütő, így nem forrósodik csak kellemesen meleg. Töltő képernyők marha gyorsak pár mp. Nem laggol, nem akad. Csak bugok zavarnak be. -
nibron #917 Alapvetően nem az FPS a gond, hanem "bugokkal" küzd. Inkább a kevés memória miatt, vagy a hő miatt szokott olyan lenni, hogy "nem talál" meg egy változót, vagy a tömböt 1-2 bithibával olvassa vagy írja, és ezért "megcsuklik" a futás. Bár az Ő esetében szerintem inkább a memória lehet mint probléma, mert ha jól érzékelem ugyanazok a hibák. Melegnél változik az instabilitás.
Szerintem a 32GB kell ehhez a játékhoz, próbáltam másik gépen amiben 16GB van, hát nem az igazi.
A szakadozást (ami ugye nem fps drop, hanem magukat a kockákat nem sikerül időben elkészíteni, ezért kihagy pár kockát kettő között, így ugrik a kép) tök jól megcsináltam simán csak a graf.beállításokkkal. Már nem tudom mit vettem vissza, de azóta nagyon jó, és nem igazán látok minőségbeli különbséget. Na+ a villanyóra sem ugrik le a helyéről ha bemegyek vmelyik városba. -
#916 Persze, csak a beta verzio jon steamre tesztelesre, aztan jon majd elesben. -
#915 Az jó lenne, mert a nexusmodos dlss nálam nem túl stabil, le is kapcsoltam a fenébe, rendszeres volt a CTD. Native-ban nincs egy sem. Remélem steam mellett jönni fog game pass verzióra is. -
#914 Par nap es jon steamre a starfield nagy patch betaja, benne a dlss supporttal meg par tuning opcioval, hatha segit. -
#913 Nálam 32 gb ram, i7 13700kf, rtx 4080-n 3440x1440-es felvontáson, fsr vagy dlss (mod) nélkül 60-65 fps New Atlantisban és Akilában, utóbbinál néha befigyel 60 alá is itt-ott 1-2 frame-et.
Máshol 80-90 max, három számjegy native-ban nem megy csak fsr/dlss rásegítéssel.
Mindez ugye úgy, hogy nincs a játékban ray tracing sem. -
#912 Csak hogy érezd a törődést: 32GB Ram, RTX 3080@10GB, 12 magos 3900X, NVMe SSD és a játék pont karcolja a 60 fps-t 1440p-ben. -
nibron #911 megnéztem nálam hogyan működik, hát a memória nálad édeskevés. A 16GB talán elég lenne csak az SF-nek. A videó memória nálad teljesen kihasznált, jó lenne ha legalább 8GB-os lenne (nekem 6.8-at visz el, és terepen néztem). A laptop nem melegszik nagyon? Mert ha igen alá kell vágni egy külső hűtőt.
A lányomnak anno vettem gamer lapot. Kiderült, hogy mindenre jó, csak játszani nem (na jó pl. a mahjong jól ment). Sims4 állandóan szarakodott nála. A meleg miatt vettem alá hűtőt. Így szabadultam meg végre a sims4-től. De pl. Microsoft Flight Simulatort (csak az alapprogit) még nem láttam jól futni laptopon. -
#909 . -
Caboca #909 Vadonatúj laptop: MSI BRAVO 15 C7VE - Ryzen 7 7735HS, 15.6FULL HD 144Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 4050 6GB. -
nibron #908 A steam nem virágbolt. Csak a steam-en kapható játékok azon verzióit sokkal könnyebb törni, mert nem kell a játékba belenyúlni. Ha a steam-en megvetted (nekem is az van), akkor a virágbolti probléma nem játszik.
Szóval ha jól értem más alkalmazással is ez van. Ha igen, gépprobléma lesz ott. Ezzel kapcsolatban rögtön az első kérdés, hogy mikor volt takarítva? Szokott olyat csinálni, hogy csak úgy magától újraindul mikor játszol már egy ideje? -
#906 . -
Caboca #906 Ha Steam "virágbolt" csak akkor. De én már amennyi bug bevonzottam nem csodálkozom. És ezért unom... -
nibron #905 nemtom milyen virágbolti van hozzá, de ha steam-es, márpedig jó eséllyel az, akkor ez nem játszik, mert ott nem nyúlnak a játékhoz. ezért is jobb a steam-est törni, csak az account kezelést kell kiiktatni. Viszont kézzel kell frissíteni, ami ha steam-es szintén megoldott, mert rendszeresen teszik fel a javításokat. -
#904 Figy, biztos, hogy nem valami virágbolti verzióval nyomod? Azok produkálnak sok érdekességet, amit a normál verzió nem szokott. -
nibron #903 mondjuk az elején "szenvedtem" vele én is, mert alig lehetett észrevenni. Szerintem rögtön elfordulhatttam másik irányba. De miután megismertem, onnan már könnyen megy. -
nibron #898 Vagy szétrágták már a férgek a windowst, vagy egy alattomosabb hardverhiba. Szntem inkább az utóbbi. Alapvetően memória, táp vagy kontakthiba miatt megszaladnak a dolgok. Gyakran látok ilyet, akkor ha másik gépen nem előállítható a hiba. -
Caboca #900 Főleg mert elméletileg közeledve célhoz szkenner zavarás egyte erősebb. Körbe járva templomot bejáratot keresve nekem végig penge éles. Nem is értettem mit kellene rajta néznem, ne de ezt most már legalább tudom molyennek kéne lenni. Köszönöm. -
Caboca #899 Semmi változás nem észlelek, de majd kipróválom még 1x. Kezd elegem lenni sok bugból, pedig játék tetszett, de ez megmérgezi és már unom, hogy valami mindig megtalál. -
Caboca #898 Ha te azt tudnád. Sajnos teljesen igzad van. :) -
#897 Harmadik végigjátszásnál vagyok, de semmi ilyet nem tapasztaltam. Shieldbreakerem nekem is volt az első végigjátszásomban. Te elég pechesen bevonzod az összes bugot. -
#895 Maga a jelzes nem egy jel vagy ilyesmi, hanem amikor a kezi szkener aktivalva van, akkor a kor alaku kijelzojenek a szele szetesik/vibral, de cska akkor, ha a megfelelo iranyba nezel. Ez alapjan indulj el es figyeld, hogy ha fordulsz, akkor marad e a rezges vagy nem, elobbi a jo, utobbi esetben rossz iranyba fordultal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.28. 11:17:22 -
Caboca #895 Érdekékes végkifejletre jutottam 1 küldtessel: Út az ismeretlenbe (Into the unknown). Szkenerrel valami anomáliát kéne követnem küldi szerint. Nekem semmit nem jelez legalább is én nem látok semmit. Persze így is megtaláltam termet teplom alatt, ahol röpködni kell fényeket gyűjtve portálhoz majd hopp nagy villanás kint vok jégen (semmi animáció), + képesség nem kaptam. Terembe már hiába mek vissza, semmi. Küldi meg félkész s nem értem. Mert nem találtam torzulást szkenner, s nem azt követtem? 3szor jártam körbe hajót keresve, mikor elméletileg rámpáról templom felé van. De én semmit nem látok vagy találtam. Tudja valaki megoldást?
Vagy, hogy pl miért nem jelennek meg társak hajómban? Pedig hozzá vannak rendelve legénységnek. Meg mióta kereskedőtől megvettem Shieldbreaker hajóm ajtaja hozzáférhetetlen, pilóta fülkébe kell úgranom megkerülve mert az nem müködik. Fura. -
#894 "By combining online social activity, sentiment tracking, public statistics, rankings and our in-house algorithm, MMO Populations estimates the total subscribers, players and active daily players for all the top MMO games."
Nagyon sokszor futottam mar bele olyan cikkbe, ahol ezt az oldalt jeloltek meg forrasnak, de ez csak egy kalkulalt adat a fenti input alapjan, koze nincs a valosaghoz. Amiben hasznos lehet, az a nepszeruseg vagy halott/nemhalott/aktivitas egy-egy ismeretlen mmonal a kiprobalas elott, mert az nagyjabol merheto a social reszbol. -
#893 BG3-ból 5.2 milliót adtak el, ami iszonyúan magas szám, pláne ebben a kategóriában. A 61 milliótól messze van.
Fogalmam nincs, mit ért ez az oldal susbscriber alatt, mert a BG3-nál annak nincs semmi értelme. -
#892 Ezen az oldalon 20 millió szerepel és az subscribe. Oké, az SC így működik, aki subscribe-ol, az valamilyen értékben fizetett. De!
Azért kételkedem ebben az oldalban, mert több játék statisztikája is fent van és ha lekérem a Baldur's Gate 3-at, akkor furcsa számokat látok.
Eleve azt írja, hogy "subscribe-er" 61 millió!!! A daily player pedig közel 6 millió? A maga kategóriájában sikeres a Bg3 és jó is, de ha abból 61 milliót eladtak, akkor én vagyok Harry herceg.
Ha pedig a Bg3 számai nem jók, akkor honnan tudjuk, hogy az SC számai azok?
Ezen okból, és mert maga Roberts nyilatkozta tavaly az 1,7 millát, valahogy nem tudok hinni ennek az oldalnak. De végülis mindegy.
SC majd akkor lesz tényező, ha meg is jelenik. Akkor majd megnézem.