1055
Bethesda új open world játéka
  • lwb
    A 400k-ból hányan játszanak Steamen vele?
  • MerlinW
    Ez az egyik, a másikat most nem találom https://mmo-population.com/r/starcitizen, de utánanéztem más helyen is, és valóban "csak" 17 millióan fizettek érte és kb 4 millió account a free-fly-os.

Bár szerintem az eladások nem érdekesek (jópár játékból adtak el 10m felett amivel ma már szinte senki sem játszik), a fontos info az 5 évre visszamenő relatív állandó 400k-s játékosbázis.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.27. 18:02:34
  • lwb
    Én sem tudom, honnan vette azt a 25 milliót. Soknak tűnik, mert pl fallout 4-ből 3 platformon összesen kelt el annyi 8 év alatt. És az a játék már meg is jelent, nem early access izében van.
  • Encore
    jaa, azzal nincs is gondom. Ha nem adnak el belőle többet, az sem változtat a tényen, hogy bejön a játék.
    Csak megakadt a szemem, azon a 25 milliós SC eladáson, merthogy az egy réteg játék és ha valamiből elmegy 25 milla, az minden lenne csak nem réteg.
    Ezért is néztem utána és nem találtam megerősített infót, csak 1,7 millióról.
  • lwb
    Skyrim 60 millió fölött van, szóval 10 év alatt a starfield is behozza simán. De GP miatt nehéz lesz megszámolni, viszont nyilvánvaló, hogy egy multiplatform (konzol és pc) játék nagyobb közönségnek "játszik", mint egy pc only.
    Ettől még az SC jó lesz, ha egyszer kijön.
  • Encore
    Sc-ből 25 milla? Erről van valami link? Elhiszem neked, de amit én találtam infó az ennek a közelében sincs, tavalyi (maga Roberts mondta) infó, hogy 1,7 milla ment el belőle addig.
    Link
  • lwb
    "+ gamepass ingyenélők"
    És itt a megoldás a számaidra. Steam számok itt nem sokat mondanak, mivel game passon játszik vele többség. Plusz ugye xbox, míg SC csak pc-n van.
    10 év alatt meg behozzák azt a 25 milliós eladást bőven. Skyrimből mennyi is kelt el?
  • MerlinW
    Mindamellett, hogy szerintem mindkét játék középszar, tök felesleges a f*szméregetés:) A 10 éves SC-ből 25 milliót vettek meg és napi 400-500k-s játékosbázisa van, a 2 hónapos Starfield ennek a felével sem rendelkezik (10m eladás, 30-40k játékos + gamepass ingyenélők :)).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.27. 15:59:29
  • Encore
    Azt is minden évben halljuk, hogy a COD halott, aztán valahogy mégiscsak ott van az eladásokban. :)
    Elvileg tavasszal jön SF-hez az első kiegészítő, akkor is meg fog ugrani az eladás szerintem.
  • lwb
    Kolléga szerint akkor mindenki hülye, mert a játék "megdöglött", ezek meg mégis veszik valamiért. :DDD
  • Encore
    Közben új infó, hogy egyrészt, hogy XBOX-on az ötödik legnépszerűbb játék a starfield október 22-ig bezárólag
    Link

Illetve, hogy a gamepass számára rekord új feliratkozót hozott, mikor kijött.
    Link
  • AnuluWork #879
    Tök értelmes dolgokat írtok le, mert főként TAPASZTALATOK alapján közöltök tényeket, de mindig van valaki, aki nem fér a bőrébe, és csak löki ...

Pedig elég kihalt az sg, és így mindig meglepődöm, hogy aki van, azok közül valaki mindig képtelen kulturált vitára.

Az SC és Starfield simán megfér egymás mellett. Sőt, mire a SC megjelenik, kevesen lesznek, akik emlékeznek majd a Starfieldre.

Ha az SC megjelenik, vsz nagy siker lesz azok körében, akik vevők az ilyen típusú játékokra, és van hozzá jó gépük, akik meg nem, azoknak ott lesz a Starfileld 4 ...
  • Ssenkradlive
    Bocs, de erre nem lehetett mast írni...
    Ha akarsz erről beszélgetni, biztos vannitt valami társadalom/közélet topic, ott ha szeretnéd bővebben kifejtem ne ezt a topicot flameljük szét, mondjuk már így is sikerült...XD

Neked is minden tisztelettel, de az a vélemenyem hogy szimpla hülyeség amit írtál, mashol ha kell kifejtem miert. :)
  • PiszkosFred
    Ha mar valaszoltal nekem (tudnam, minek), akkor reagalok: olvasd el a korabbi, par nappal ezelotti kommentjeidet, amikor elszakadt nalad a cerna es idegallapotba kerulve rikacsoltal szemelyeskedve, na akkor talan megerted, mi nem tetszett. Nem a jatek, a stilus.

Az, hogy szerinted vagy mas szerint melyik jatek a jobb, vagy rosszabb, azt leszarom - de ha mar itt tartunk, megnyugtataskeppen, akkor tulnyomoreszt egyet is ertettem a kommentnek nevezett kirohanasod jatekra vonatkozo erdemi reszevel. Egyik bugos es fapados, a masik egy orbitalis csalas es penznyelo, de egyelore mukodik - es mivel mindketto szamomra szorakoztato, igy csak ez szamit. A tobbi meg pont nem erdekel.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.27. 07:46:21
  • lwb
    Tanulnod kéne vitakultúrát. Nem megy ez neked. Ha csak így tudod kifejezni a véleményed, akkor jobb is ha visszamászol az SC topikba.
    Szerintem vegyél még egy 1000 dolláros hajócsomagot vagy prémium skint Christől és aztán jobb lesz.

Szevasz, don't let the door hit your ass on the way out.
  • Deviome
    Na az ilyenek miatt tartunk itt ahol! Remélem azért a lelkivilágod nem tört teljesen össze. Hát micsoda dolog már, hogy egy forumon láttál egy kis vitát, egy kis egymásnak feszülést esetleg nem egyetértést valamiben. Úristen! Leírnám, hogy semmi személyeskedés nincsen benne, de ha még ennyit sem tudsz leszűrni akkor nagy a baj. Bár ide érzem, hogy vérig sértettelek.
    Mi tesz egy forumnak jót? Mit akarsz egy haldokló játéktól? Csak szépet és jót írni róla és akkor feltámad. Tudom, tudom várjátok a modokat, de az sem segít rajta ez biza megdöglött. Ha az SC scamm akkor ez mi a bánat volt? Minőségi munka mi? Elavult motor, rossz grafika, bughalmaz az egész még gerince se volt kiállni és elnézést kérni a fércmunkáért. Dehát van benne RPG. Az a 10% elviszi ( 70€ ) a maradék 90% rosszat. Minden oke ahogy itt sokan írják. Mondjuk aki erre 8/10.... hát igen. Mondjuk még az Elit Dangerous-ban sincs ennyi töltő képernyő pedig az egy 2014-es játék. xD
    Na ez egy forum lényege. Ahol tények vannak független attól, hogy negatív vagy pozitív és emberek beszélnek róla ha kellemetlen ha nem. Amúgy nem tudom, de gyanítom nem tűnt fel, de minden hozzászólásotok személyes gondok, elvárások, életstílust írnak le. Nem tények vagy a vitával kapcsolatos dolgok, hanem ki hogyan szeret mit. Ez nem is játékforum, hanem valami érzelmiválságos csoportgyülekezet.
    Annak ellenére, hogy a hsz törölve lesz nem írtam be egy darab trágár szót sem, de ez lényegtelen mert szembe megy az érzelmeitekkel és ezt büntetni kell. További szépet mindenkinek!
    ui.: Nem azért nem fogok írni, mert igazatok van vagy nincs, hanem mert tovább nem érdekel a forum és a rinya benne.
    Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.27. 03:50:00
  • nibron
    Amit írtál, alapvetően jópár igencsak kemény problémához is vezet. Például 20-25 évvel ezelőtt viszonylag könnyen fel tudtunk venni a csapatunkba új kollégákat. Manapság kínlódunk, talán 100-ből ha 1-et, engedményekkel. És van 3 hónapja, hogy beilleszkedjen a munkába. Csak szakmai szempontokat mérlegelünk, már nem foglalkozunk az emberi oldalával (nem engedhetjük meg ezt a luxust). Ezért aztán mindenféle ember van nálunk. Művész, tudós, álmodozó, "Pop sztár", nárcisztikus faszfej, simán csak faszfej és egyebek. Elég sok emberi probléma van a cégnél. 100%-uk jelentéktelen cicaharc. Minden nap meg kell vele küzdeni. Szerintem az ilyen jellegű probléma alapvetően a médiának illetve annak tartalmának köszönhető. A termelő kollégák mind felsőfokú végzettségűek plusz egyéb végzettségekkel. Számukra szerencsére van munka bőven, ezzel sikerül a rendet némileg fenntartani. Le vannak terhelve amennyire csak lehet (így kicsit jobb a fegyelem), de a munkamegbeszélések elég érdekesek szoktak lenni. Viszont vannak nálunk kisegítő kollégák, és a szakipari végzettséggel rendelkező jelöltek közül is alig tudunk valakit felvenni. Néha már repesek az örömtől, ha pl. egy géplakatost sikerül felvenni. Az elektronikai és mechanikai műszerészek munkájának egy részét magunknak kell végezni. Egyszerűen nem találsz olyan szakembert aki jó a szakmájában. A múltkor az egyik villamosmérnök végzettségű kolléga megkérdezte, hogy mi az a dióda. Mondjuk villanyszerelőként dolgozik nálunk, de akkor is. Hogy a fba végezte el az egyetemet? Mostanra sajnos már látszik a kormány törekvése a szakipari oktatást illetően. És nem mondhatom (najó 1 kicsit), hogy ez az elvándorlásnak köszönhető, mert jelentkező akad szépszámmal. Olyan nincs aki meg is felel az alapkövetelményeknek. A legkeményebb napok számomra azok, amikor interjúztatás van. Ez a nyugati (amerikai) "életmód" nagyon el van bszva. Mivel nemzetközi cég vagyunk, ezt a problémát nem csak Magyarországra értem.
  • PiszkosFred
    Creation Kit v2, a Starfield teljeserteku szerkesztoje, amely jovo ev elejen erkezik majd.
  • MerlinW
    Látom veled is intelligensen lehet társalogni.
  • nibron
    Mijazza "CK"?
  • Ssenkradlive
    Amerikai, woke, nyugati káros kultúra, némi összeesküveselmélettel fűszerezve, jézusisten...XD
    A tizenéves, csapból is folyó állami agitprop, meg a fantasztikus honi közoktatás elvégezte a feladatát.
    Már nem is lehetnél jobban kondicionálva a hazai állapotok tartós konzerválására pártunk és vezérünk legnagyobb megelégedésere. Szavaznod sem kell rá, vagy akár utálhatod is, nekik ez a világnezet pont elég.
    Ezért is "foglalkoztak" olyen lelkesen az összes oktatási, kulturális, és tudományos intézetekkel az elmúlt évekven.. XD
    És még meg is vagy győződve róla hogy átlátsz a szitán...XD

Ezt most inkább hagyjuk, mert messzire vezetne, és a békesség jegyében erre most semmi többet nem is reagálnék csak annyit, hogy nagyon nagyon hideg....XD
  • MerlinW
    "ha erre a többség hajlandó lenne."
    Az többségnek van kisebb nagyobb problémája is az életben mintsem hogy ilyenekkel foglalkozzon. A többség hazaér a 9-5 munkájából, leül a Mozi/TV/PC elé és nézi amit kap, aztán max anyázik kicsit, lefekszik aludni és kezdődik elölről minden. A többnyire az egyszerűbb lelkeket képviselő kisebbséget pedig megtalálod twitteren meg reddit-en. És miattuk olyan a média amilyen :) Az amerikai médiagyártás célközönsége amerika. A keletnek semmi hatása nincs rá, az amerikai társadalom politikai állapot meg látod milyen. Ha megunják, majd tesznek a változásért, de nagyon alacsony prioritás. Magyarként a semmibe kiabálsz.

Olyan ez mint a nyugati woke kultúra. Minden ütődött azt gondolja hogy ez mekkora okosság és a világ nézetei megváltoztak. Ugyanakkor több felmérés is bizonyította hogy ugyanannak a kb 100 ezer személy hangját halljuk (egy 350 milliós országból) mindenhol. Erre jönnek az online tartalom kurvák, ellepik az internetet és a médiát a baromságokkal, jön a nagy egyetértés, felháborodás (reklám+negatív reklám), nézettség, influence és a végén a pénz. Erre a vonatra ült fel amerika leszarva mekkora károkat okoz (frenchise-ok eltiporásával, a követkető generációs fiatalok elhülyítésével, stb). Tipikus amerikai figyelemelterelés a politikáról és a problémákról. A legnagyobb gond ezzel, hogy jön át a faszság hozzánk is, mint a valentin nap.
  • MerlinW
    .
  • Ssenkradlive
    Ezzel mondjuk én is teljesen egyetértek, azzal a megjegyzéssel, hogy a Disney megkapta azt a lehetőséget a hogy a világ egyik legnagyobb brand-jét a mai korba áthelyezve, igazán kreatív elméket ráállítva erre, "felnőtté, éretté" tegye, lehettek volna akár a Sci-fi megújítói, bármik, azután meg lett az egészből ez...XD

• Ssenkradlive
    Rendben van, mondom nincs a világlátásoddal semmi bajom.

Csak másképpen gondoljuk... :)

Csak a : ..."Tud barki is valtoztatni"... kezdetű részekre jegyezném meg még én azt halkan, hogy de igen, simán, egyébként meglepően kis erőfeszítéssel, ha erre a többség hajlandó lenne.
    Csak a másik verzió kényelmesebb...

De ennyi, részemről is túltárgyaltuk. ;)

• MerlinW
    Hidd el tuti módszer, nekem is a leszarom az életfelfogásom 20+ éve.
    Előnye: no stressz, sok terhet levesz az ember válláról, főleg hogy mások az apró dolgokra is világvége szinten pörögnek rá:)
    Hátránya: alapvetően önző mentalitás. De hát leszarom xD
  • PiszkosFred
    Siman lehetseges, a Rebelst peldaul szinte biztos, hogy nagyobb vigyorral az orcamon neztem vegig, mint a megcelzott korcsoport :)
  • PiszkosFred
    Napi 8 orat ulok az irodaban, es ha csak nem indul egy ujabb projekt, amikor beledoglunk a meloba, akkor nagyreszt unalom van, ilyenkor az ember jatszik, olvasgat ujsagokat, forumokat, twittert, redditet, vagy sg-n posztokat ir, ilyesmi :)

Sajnos sokszor hasznalom a kifejezest, tobbszor mint kellene, ez teny, de nem veletlenul. Biztos, hogy van hozza koze, de kb 30 eve a helyi "bolond boltban" lehetett kapni "leszarom" tablettat (szollocukor volt), a gimiben nagyot ment a cucc, volt, hogy tablas feleleskor kertem fel percet a tanarnotol, hogy bevegyem a "napi gyogyszeremet" :D Aztan a poen atlalakult nemi eletfelfogassa. Nem allitom, hogy ez a tuti modszer, mert ostobasag lenne, de, hogy nekem bejott, azt mindenkeppen kijelenthetem.

Nagyon sok dolgot valtoztatnek, nagyon nem tetszik, ami lett a vilagbol az elmult 20-30 evben, es ebbe beletartozik az elet minden terulete. Amin tudtam, mar valtoztattam (vagy legalabb megprobaltam) es mar nem idegesit. De, vannak dolgok, amin nem tudok. Ha pedig valamin nem tudok valtoztatni, azon miert idegeskedjek feleslegesen? Ezt a harcot meghagyom korunk Don Quijoteinak.

Sokkal jobban jarok, ha lesza... ha nem torodok vele. Baromsag? Lehet. Nyugodtabb picit ettol az elet? Nekem mindenkeppen. Megszunik a sok szarsag ezzel? Dehogy szunik, sot... csak mar kevesbe idegesit.

Mennyivel vagyunk azzal elorebb, hogy egymast faszozzuk a SC vs SF ugyben, vagy egymast sertegetve probaljuk meggyozni a masikat, hogy az altala aktualisan jatszott jatek egy nagy szar. Ennyire legalabb tiszteljuk egymast, hogy feltelezzuk a masikrol, hogy el tudja donteni, mi a jo neki vagy mi nem. Ne a masik vedelmeben, hiszem eleve mi koze hozza, hanem a topikban zajlo beszelgetes erdekeben.

Tud barki is valtoztatni a Star Citizen megjelenesen, kvazi a sorsan? Nem.
    Tud barki is valtoztatni a Starfield tipikus bethesdasan fapados megoldasain? Amig nem jon ki a CK, addig semmikeppen sem, azutan sem mindegyiken.
    Attol kevesbe lesz kedv jatszani a Starfielddel, ha valaki arrol rikacsol, hogy mekkora idiota az illeto, mert bezzeg a Star Citizen igy, meg mert a Star Citizen ugy? Nem.
    Attol kevesbe lelkesen fogjuk elinditani a Star Citizent a legujabb build erkezesekor, mert valaki leidiotaz csak azert, mert nyomott vki egy pledget 10 eve es meg mindig nem jelent meg a jatek, es esely sincs ra a kovetkezo evekben? Nem.
    Kevesbe lelkesen fogjuk elinditani az SC-t vagy a SF-t azert, mert valaki mindenkit lehulyez csak azert, mert szerinte hazug es bukott fejlesztok jatekai? Nem.
    Lelkesen fogjuk elinditani ezeket a jatekokat mindaddig, amig talalunk bennuk szorakoztato dolgokat? Mindenkeppen.

...es ezek csak az itt felmerult dolgok, amelyeket lehetett volna kulturaltabban is, de hat aki igy szeret kommunikalni, hajra, hisztizzen, attol meg a masik fel ugyanugy el fogja inditani az adott jatekot es jatszani fog vele, amig akar. Csak a topiknak nem tesz jot...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.10.26. 15:46:18
  • MerlinW
    Azt felejtjük el sokszor, hogy öregek vagyunk és rohadtul nem mi vagyunk a Disney célközönsége :)
  • lwb
    ... meg baby yoda. Ne felejtsük el a cuki kis bábú marketingértékét sem.
  • MerlinW
    Hozzáteszem, Mandalorian és Bobba is csak az eszméletlenül tehetséges jómunkások miatt jó. A fényképezés, vágás, hang/zene, atmoszféra viszi a hátán mindkét sorozatot.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.26. 14:54:05
  • lwb
    .
  • Ssenkradlive
    Nem baj, majd egy megfelelő SC-fórumon majd megnyugtatjak zaklatott lelked, hogy nincs semmi gond, a károgók meg hadd károgjanak...

"When its done"...Ámen...XD
  • lwb
    Az tény, hogy 7-8-9 után az 1-2-3 sokkal jobbnak tűnik, de azért nem 4-5-6 sajnos.
  • Ssenkradlive
    Egyetértek a listával, azt feltéve hogy a "Szerintem jó"-értékelést "nem is rossz"-ra,
    a"Szerintem rossz"-at pedig "borzalmas"-ra változtatom...XD

Nekem ezek a borzalmak nagyon elnyomták azt a kevés jó irányba tapogatózást...

• Ssenkradlive
    Minden tisztelettel, de volt rá egy fogadásom, hogy a "leszarom" szó szerepelni fog a válaszodban, és felröhögtem amikor megláttam már az első mondatodban...XD

Annyi kört futottunk már, vitáztunk ezen hol -finomabban, hol keményebben - feleslegesen mi ketten, annyiszor leírtad már ezt különbözőféleképpen hogy te egyébként leszarod, hogy nincs értelme ennek, és csak annyit mondanék erre hogy :oké.. XD

Csak tudod nekem ez marhára irónikus, hogy annyiszor leírtad már különféle játekfórumokon, -maga a hozzászólasaid magas száma, a negszólalásaid hossza, minősége ( amik egyébként valoban elismeresre meltóan alaposak, és tartalmasak ) is mutatja - hogy te mennyire szereted ezt a világot, mennyire tartod magad - úgymond - "gamernek" , és akkor minden egyes alkalommal amikor akár csak szóba kerül ennek a világnak, a játékpiac/iparnak barmely kicsit is mögöttes társadalmi vonulata, tartalma, azt abban a pillanatban élből "leszarod"...

És már vagy ötödjére írtad ezt le...

Félre ne érts, nincs ezzel probléma, magánügy, csak nekem erről mindíg (ha már valaki az előbb idekeverte a politikát is, ) az az asszem mihazánkos/jobbikos tüntető jut eszembe egy riportban, aki a kamera elé állva elmondta hogy ő most a büszke magyarságát jött ide hirdetni, de amikor a felvonulás konkrét céljáról kérdezték ( mert egyébként volt neki ) arra azt mondta hogy egyébként fingja nincs, mert ő leszarja a politikát....XD

Vicces, na... XD
    [szerkesztés
  • Deviome
    Az emberek totálisan elvannak tévedve. Semmi elvárásuk vagy kritikájuk nincsen semmi iránt. Neki azt mondták ez jó akkor jó, ha neki azt mondták, hogy ez szar akkor az szar és gyűlölöm/fikázom.A gyűlölködők csak kárognak képtelenek meglátni a dolgokat. Nincsen energiám kifejteni. Igazából értelmetlen is. Azt hittem itt lehet majd jót vitatkozni, de ez nagyon gyenge volt tisztelet Merlin mert ő legalább tényeket hozott fel.
    Utoljára szerkesztette: Deviome, 2023.10.26. 13:05:47
  • MerlinW
    Szerintem jó:
    Rouge One
    Andor
    Mandalorian
    Bobba Fett

Szerintem rossz
    Episode 7-8-9
    Solo
    Obi-Wan
    Ashoka

A 7-8-9 után megnézem az 1-2-3-at és rájöttem hogy az előzmény trilógia egyáltalán nem olyan rossz, mint emlékeztem.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.26. 12:07:11
  • lwb
    Ez itt off, de azért van jó is a SW terén, amit a Disney csinált:

- Mandalorian
    - Andor
    - de még az Obi Wan sorozat is

És van borzalmas, amit Lucas csinált: a teljes előzmények pl.
  • lwb
    Nálam az a bug volt, hogy az egész állomást betette főhajónak, de ezt azóta peccselték. Örülök, hogy megoldódott.