1055
Bethesda új open world játéka
-
TomStorm #123 Kurátorokat olvasgatom elég sok az ajánlott.Persze erre nem lehet adni mert ugye lehet valamilyen szinten ez hype is.
Én várom és bizakodó vagyok de day1 a fullos csomaggal nem merem bevállalni:)
-
#122 Régóta szarfoshúgy már ez az egész kóceráj. -
#121 Működik az SG, Írtam egy hsz-t ami nem jelent meg, de legalább törölte az előző hsz-t...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.08.06. 23:11:07 -
#118 -
mike01010101 #117 Egyetértek veled, de ez a Starfield :) -
#116 Játékot előrendelni 2023-ban egyszerre bátorság és butaság. Főleg Beth játékot amelyek megjelenés után fél/egy évvel játszhatók szívás nélkül. -
mike01010101 #115 Megvettem a premium editon-t, elvileg már szept.1-től játszható lesz. Nagyon kiváncsi vagyok. -
#113 meglátjuk mi lesz ebből,én már csak a saját szememnek hiszek,de annak se mindig :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.07.28. 09:40:21 -
#113 Azért 100 bolygó az nem kevés.
Sok vád érte meg érheti is a Bethesda játékait, de az szerintem nem, hogy ne lenne bennük elég content. Ez a 100 bolygó azt hiszem egy ideig leköti a játékosokat. Aztán a maradék 900-on meg lehet kiegészítők, dlc-k, modok-nak hely. -
#112 "Itt mi lehet az ideológia az esetleges járműhiány mögött?"
Erre en is kivancsi vagyok. Azon tul, hogy a Gamebryo engine es leszarmozattjai keptelen gyors mozgas eseten betolteni az erintett cellakat es tartalmaikat, tuti lesz valami "lore" a jarmuvek hianyarol. Mondjuk olyasmi, hogy lasd az emberi telepulesek es gocpontok helyzetet bolygokon. A jarmuveket utazasra meg szallitasra talaltak ki eredetileg (meg farokmeregetesre bizonyos embereknel), amelyet itt felvaltanak mas eszkozok: egyszer a jetpack es egyszer a robot(ok). A bolygokon keves telepules van, azok viszont olyan tavolsagban, amelyet jarmuvel felesleges megtenni, arra inkabb ott a hajoja mindenkinek. A rovidtavu kalandokra meg ott a jetpack. A szallitasra meg ott a robot "zsebe".
De majd kiderul, hogy mivel magyarazzak meg, kivancsian varom en is. -
#111 Meglátjuk, nem tudjuk még milyen a játékmenet. Viszont a végén a jó egyenlet mindig játékmechanika > "realizmus". -
mike01010101 #110 Persze, tudom, ezért irtam macskakörmök közé a végtelen szót. Csak arra akartam utalni, hogy egy jövöben játszódó játékban, ahol az emberiség már intergalaktikus faj, furcsa, hogy még nem fedezték fel a kereket :) Az eddigi Bethesda játékokban elfogadható volt hogy nincs jármű (az Oblivioban, Skyrim-ben volt ló) a Fallout-okban tönkrementek és csak autóroncsként voltak ott, de itt? Itt mi lehet az ideológia az esetleges járműhiány mögött? -
#109 Nincs itt szó végtelen világegyetemről, ez egy Beth sztori központú RPG lesz, és csupán 100 bolygón lesz élet az ezerből.
"Furthermore, Howard also revealed that only “about 10% of those planets have life on them”.
While there are over 1,000 planets to explore, you will have to do so on foot, or using the boost pack for added mobility. In the above interview, Todd Howard confirmed that Starfield does not have any kind of vehicles or animal mount systems. With that said, there are some planets that will have low gravity, changing the way you navigate the environment. Nevertheless, make sure you’ve got some sturdy space boots before setting down on a planet."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.27. 18:47:38 -
mike01010101 #108 Jönnie kéne. Az kizárt, hogy csinálnak egy 1000 bolygós, szinte "végtelen" világegyetemet, ahol nem létező technológia a négykerekü jármű. -
#107 Igazából nem is kell hogy bejárhatók legyenek. Elég az illúzió :) -
#106 Ezzel a teljesen bejarhato bolygo dologgal en azert finoman fogalmaznek, mert amig egy Elite, NMS, Atlas, stb. szeru sandboxban azt es ott csinalsz a vilagban, amit akarsz, itt lehet, hogy maskent lesz. Az interjukban nagyon finoman es arnyaltan fogalmaznak ezzel kapcsolatban, elhangzik a barhova mehetsz, meg az, hogy a teljes bolygo le van generalva (felszint tekinteteben) es teljesen felfedezheted, de sose hangzott el, hogy korbesetalhatod vagy az egyes landolasi helyszin kozott van e direkt atjaras (ugye leszallni sem oda szallsz le, ahova akarsz, hanem ahol a jatek engedi - akar tobb tucat helyszinre is egy-egy planetan)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.07.20. 19:45:07 -
#105 igen,a moddereket el is felejtettem. nem is értem a készítőknek miért nem jut eszébe. egy rakás állítólag teljesen bejárható bolygó,és kihagyják a ziccert hogy egy kis buggy vagy hoverbike,vagy rover benne legyen alapból. felmerül a miért kérdés :D -
mike01010101 #104 Jó lenne :) -
#103 épp akartam irni, hogy majd jönnek a buggy meg exosuit DLC-k. -
#102 Vagy egy Jetpack boost mod vagy vehlice mod az elso hetekben. :) -
#101 majd jön földi jármű dlc :D -
#100 Biztos lesz ilyen twitch csatorna: "sétáljuk körbe a bolygót 80 nap alatt", élőben. :D -
#99 Elvileg nem lesz semmilyen korlátozás ("üvegfal"), be lehet járni minden bolygót (elvileg az összesre le lehet szállni). Viszont nem lesznek járművek, csak jetpack, így valószínűleg senki sem akarja majd körbe sétálni a bolygókat. -
mike01010101 #98 Amire igazából semmi információt nem találtam - lehet elsiklottam felette - hogy azokon a bolygókon, ahova le lehet szállni - függetlenül, hogy van élet vagy nincs - ténylegesen mekkora területet lehet bejárni? A képeken gyönyörű hegyek vannak a háttérben mindenhol, el lehet esetleg sétálni oda is, vagy tele lesz üveg falakkal? -
#97 Nagyjából semmit se ígértek, elég meglepetésszerű volt a játék bejelentése. Tudom, hogy két eltérő játékról van szó, csak azért hoztam fel, hogy a különbséget éreztessem. Egy lineáris játék és egy sandbox között. -
Kancsalborz #96 Két különböző játékot hasonlítasz össze.
Ráadásul az OW-ben soha nem is ígértek bejárható univerzumot. Nem is az a játék lényege. -
#95 Igen, modderek meg kiegészítők. Nekem nincs bajom ezzel a 900 "üres" világgal. Azok nekem a háttérkép, hogy ne az legyen, mint pl Outer Worldsben, hogy ott a galaxis, de mi mégis csak 4-5 helyen tudunk csak leszállni. Nulla felfedezés és izgalom. -
#94 Nincs is ezzel gond, szerintem, bar az is egy jarhato ut lett volna - lasd NMS, ahol minden bolygon van tucatnyi random procgen leny, meg akkor is, ha ott epp' nem jaroroznek a sentinelek es nincs valami intelligens faj bazisa vagy random tabora -, csak akkor az nem illett volna a "nasapunk" cimkebe, amit kitalaltak.
kb. 100 bolygon van elet azt jelenti, ahogy en vettem ki az interjukbol, hogy ezeken talalkozhatunk allatokkal, novenyekkel (eldugott Deathclaw vagy sarkanyok, stb. eastr eggekkel), stb. es ezeken lesznek (nem mindegyiken) fixen kaloz taborok, bazisok, stb. amelyeket ok raktak oda (manualisan megszerkesztett sztorihoz kapcsolodoan).
Es lesz kb 5-6 bolygo, nagyobb hubbal, mint kozpontok.
A tobbi 900 bolygon is lesz mit keresni, lehet majd banyaszni, fotozkodni, radiant kuldetesben kapott random urhajo roncsokat keresni, random taborokat megtamadni, stb. - de ezek tenyleg inkabb csak a jatek nagysaga miatt keszultek, mert jol hangzik az 1000 bolygo, de valahol szerintem ezek azok amiket boven ki lehet hagyni es a jatekosok nagy resze nem is fogja ezeket sosem latni. Ezek tartalmat a procgen hozta letre, van amit mar korabban es mindenkinel ott lesz es van, amit a jatek inditas utan, ami miatt lesz egyedi mindenkinek a "vilaga".
En ettol a 900-tol tartok, hogy ez sok. Legbelul ezt erzem. De, az Eliteben meg van annyi, hogy leirni sem tudjuk es mai napig keringek es felfedezek, ahogy a NMS-ben sem fejezek be ugy expediciot, hogy legalabb par bolygo ne az en "nevemet" viselje :) Szoval lehet, hogy soknak tunik, de majd meglatjuk mit jelent ez a valosagban.
Moddereknek viszont legalabb lesz "helyuk" a sajat vilagaikat letrehozni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.23. 19:46:29 -
#92 De azért furi lett volna, ha csak 100 bolygó van és minden van élet ... Reálisabb, hogy a világűr tele van élettelen bolygókkal inkább. -
Kancsalborz #92 Bocs látom én is, de nem tudom máshogyan jelezni mennyire röhögök ezen amit mostanában Bethesda-ék előadnak...
-
#91 1000-bol lesz 100, amelynek a felszinet procgen csinaltak, majd kezzel ossze-/beleraktak a kontentet. A maradek 900at a modderekre szanjak, az interjuban benne volt, hogy szamitanak a modderekre, a jatekban minden modularis felepitesu es szabadon atszabhato, kvazi a megjelenest kovetoen teljesen szabad kezet kapnak megint.
Igazsag szerint nem sok ertelme van 1000 bolygonak, mert ahhoz keves, hogy egy NMS/ED szintet hozzon, ahhoz meg sok, hogy egy jatekos vegignezzen mindet. 100 boven eleg lett volna, meg azt sem latogatta volna meg a jatekosok tobbsege. -
#90 most miért,1000 bolygó ha mindegyiken csak fél órát töltessz már meg is vagy az 500 órával :D
valami földi jármű azért lehetne,egy kis buggy vagy akármi...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.06.23. 12:31:54 -
#89 hát inkább lenne 30 bolygó faszán megcsinálva,meg mellé pár élettelen,mint 900 procgen.. Elite Dangerousban is ez van,hatalmas játéktér,rohadt sok bolygóval,leszállsz elvagy,gyüjtögetsz kicsit aztán mész is,ennyi egyik-másik bolygó.el lehet lenni vele,de ha egyen jártál ,jártál mindegyiket,csak más a biom,havas,vulkános,szikla stb. de legalább szép :)
Viszont ott van a star citizen is,alfában,és mégis képes vagyok leszállni egy holdra és elrallyzni rajta fél órát csak a látványért :D
Meglátjuk ,én sem akarom hypolni magam,és biztos nem first day buy lesz :D érdemes várni az első pár óra gameplay értékelésekre,vagy akár pár napnyira , és precízebben lehet mérlegelni hogy megéri e ez nekünk
és persze a modderek majd visznek bele életet
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.06.23. 12:31:08 -
#88 Harom sorbol kimaradt a "XD", kezdesz szetesni.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.23. 11:42:18 -
#86 kieg: Zoenn kollega osszefoglalta magyarul is a GK-n -
Kancsalborz #86 Véletlenszerűen generált mellékküldetések a véletlenszerűen generált, 90%-ban élettelen bolygókon. Fú de izgalmaaaas !
XD...
De idéznék is egy gyöngyszemet. Azért lesz a bolygók 90%-a üres, mert :"Ha túl sok elhagyatott űrbázissal találkoznánk, akkor túlságosan videójátéknak tűnik az egész."
XD...
De természetesen vagy 500-órányi a játékidő mindenféle grind nélkül...XD
Azért lesz ez a "modderek paradicsoma", mert majd ők lesznek azok akik megtöltik ezt a "játékot" tartalommal, ezek már megint egy "alap szolgáltatást" akarnak nyújtani, nem játékot csinálni...XD
És szerintem csak összevissza hazudoznak.
Természetesen ez csak az én véleményem, de olyan magas fordulatszámon pörög most a "bullshitgenerator" náluk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt gondolom hogy megint a nagy semmit akarják eladni... ;)
Mondjuk a mostani állapotú Far Cry-ok, és Asassin's Creed-ek nagy rajongóinak ez lesz megint a világ legjobb játéka...
Egy-két hónapig...XD
-
#85 What percentage planets in Starfield have life?
About 10%.
What is biome diversity like across planets?
Some planets have a single biome (think Star Wars) but some have many biomes per planet.
How does weather/environments effect builds/clothing/spacesuit choices?
You'll need to choose your gear or space suit and prepare it for different types of weather or environments. For example, radiation can be higher on some planets than others.
Can you sell the data you collect?
Yes. Surveying an entire planet can be very lucrative.
Can enemies interact? What about aggressive species?
One of the challenges in the development of planets is the possibility of high-level creatures attacking and killing other creatures. You might notice a bunch of dead animals around and then realize a predator is nearby.
Are there vehicles or mounts?
Nope. No vehicles to ride on. You taming and saddling up on a creature. Your main method for faster travel when on foot is your jet pack.
What if I don't want companions and I wanted to play solo?
There are solo traits to help with this. No need to bring companions if you don't want to.
Can I "space" companions I don't like? Send them off?
You might not be able to make them walk the plank, but you can send them away, assign them to empty ships or settlements, or otherwise not interact with them.
What if I wanted a crew made of entirely robots?
Yes! Well, sort of. Todd says it's technically possible, but there are more humans than robots to bring onto your crew. This reminds me of the few robots in Fallout 4 compared to a majority of human, ghoul, or super mutant companions.
Are we getting radio stations like in Fallout?
There is one, but it's only in one location. Sorry, no interplanetary tunes playing all the time.
What if I'm a pirate and want to steel your ship and upgrade it? Can I do that?
Yup. Stolen ships are upgradeable.
Can I use a stolen ship as a main ship? Will I get scanned and in trouble with law enforcement?
Yes, but you have to register a stolen ship first. Details pending on this one.
Does the ship builder we use work for every ship in the game?
Yes. All ships in the game are built with this tool.
Can I dive right into designing ships at the beginning of the game?
Ship building becomes more expansive and possible as the game goes on. Lots of late-game options, and ships are expensive.
In order to make Starfield, Bethesda updated their game engine with many new systems and improvements. What can we expect?
They've really pushed the technology forward. We'll see volumetric fog which interacts with GI lighting, and a lot of physics and gravity improvements that will affect our gameplay in new and interesting ways.
So what's the deal with this 30fps limitation? Is Digital Foundry right about why you decided to go with this?
Todd praised Digital Foundry, and explained that their priority is always about the quality of the experience they can provide to the player. He also confirmed that even at 30fps, they've improved how smooth the game feels compared to previous titles. This includes reduced control latency, motion blur, and other "tricks" to make 30fps feel as good as possible.
So... is Starfield built for modding?
"Starfield is a modders paradise," Todd Howard. Yes, mods are supported. They love that people are still modding and playing their other games and plan to support modding for Starfield well into the future.
How do Outposts work? Are they similar in Starfield to Fallout 4?
Like ship building, Outposts are a system that really come to life in the late game. It's "deep" with many options for building and how you connect them together. Also, outposts can be a smart choice for generating money.
How many companions are romanceable?
Four. And they're all from Constellation.
Are there black holes in Starfield?
Todd passed on this question. Maybe this is a big plot point?
Can Vasco wear a hat?
Nope, but maybe someone will mod that in. -
#84 Plusz a kontentrol par szoban:
Asked about the ratio of handcrafted to procgen content in the game, Howard said that, of Starfield's 1000 planets, "The landscape's pretty much all procedural. We kind of make these large ... kilometre-sized tiles we've generated" which then get "wrapped around the planet" to create the game's 1000+ procgen wonderlands.
But fret not, because Howard was quick to add that Starfield still has more "handcrafted content … than any game we've done". He didn't give out hard numbers, but Starfield apparently has more handcrafted content "than Skyrim and Fallout 4 combined just in dialogue".
"As we get into the locations and art and everything," continued Howard, "we've done more of it than we've ever done".
Erdemes atfutni egyebkent a tegnapi egesz massziv ign interjut is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.16. 15:11:12 -
#83 Todd megerősítette, hogy nem lesz manuális felszállás/landolás, és hogy bárhol le lehet szállni a hajóval, nem csak a kijelölt POI-kon. -
#82 Nem neveztem gyenge szrnak, azt se mondtam, hogy ne lehetne valaki gamer egy 6-7 éves kártyával. Annyit mondtam, hogy ha valaki új játékokkal akar játszani, akkor talán nem akkora dolog 6-7 évente egy kártyát lecserélni: nem a csúcsra, hanem valami megfizethetőre. Nyilván integrált gpu-val is el lehet pl lenni, ha valaki csak LoL-ozik pl, ha már extrém példa.
Prioritásokat én is értem, volt idő, amikor mindig megvettem a legdrágább kártyát, mert csak. De most már jó ideje nem nyúltam a 2080 ti-omhoz és nem is tervezem egyelőre. Van más, amire költök inkább.