1055
Bethesda új open world játéka
-
#164 Ez az egész egy akkora kattintásvadász műhiszti. Hogy "üres az űr brühühü". Az lenne gáz, ha lépésenként lenne valami egy lakatlan kopár kőgolyón. Ez volt az egyik legnagyobb kritikám a modern falloutoknál: hogy nincs már térképes utazás, ezzel a wasteland a pusztaság hirtelen krvára tele lett rakva mindennel. 100 méterenként van valami a "pusztaságban" mindegyik modern falloutban. Basszus Lipótváros kopárabb, mint a fallout 4 commonwealth-e. Értem, hogy játék szempontból unalmas lett volna sokat sétálni a semmiben, ezért csinálták ezt, de akkor is illúzióromboló volt.
Örólük, hogy a starfield nem ilyen lesz. -
#163 5 percen keresztul magyarazta anno Howard, hogy fog mukodni a "tile" rendszer, hogy generaljak le es feszitik ra a bolygokra. Senki le se szarta. Redditten valaki elkezdett hisztikezni egy szivarogtatora hivatkozva, a csapbol is ez folyik.
Gaming ujsagiras 2023 :) -
#162 Tudod, gp+premium upgrade tokeletesen mukodik es mar hajnali 2-kor tolhatod. -
#161 Srácok, ha gamepassal tolom majd a játékot, és megveszem a premium upgradet, 10600ftért, akkor tudom tolni már pénteken?
vagy az csak akkor ér ha megvettem a standard verziót ? -
"those are ON FOOT boundaries. You basically run out of "walking" area. so you just get on your ship and go to the area next to it (on a ship or by fast travelling), and continue your journey from there. Planets are divided into areas, basically. A planet is an alloted set of areas instead of a giant ball full of nothing or procedurally generated junk like on NMS. So yea they didn't built a thousand planets by hand, but more like 1000 sets of areas."
-
Kancsalborz #159 Nem személyeskedni akartam, csak arról amit leírtál egyszerűen ez a véleményem.
Ez van, de ettől még elnézést kérek, nem annak szántam. :)
Részemről lezárva. -
#158 Na, ugy fest, hogy nincs denuvo a jatekban. -
#157 Személyeskedünk, személyeskedünk?
Megbocsátok.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2023.08.18. 12:59:17 -
#155 (torolve)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.18. 12:17:03 -
#155 Azok a játékok, amiket felsorolsz, Anthem, Atlas, Redfall, azok mind live service játékok vagy olyan játékok, amik nyilvánvalóan live service-nek indultak (redfall) és utolsó pillanatban lett belőlük valami félkész hibrid izé. A starfield ehhez képest pontosan annak indul, aminek az előző bethesda rpg-k, skyrim, oblivion, fallout 3-4 indult és lett. Nagy meglepetés itt nem lesz és ez így van jól.
Sokszor tényleg nem lehet előre tudni, hogy milyen lesz egy játék, de ez pont az ellenkezőjére példa: úgy jó 80%-os valószínűséggel megtippelhető, hogy milyen lesz. Pont mint az előzők. -
#152 Hat, nem tudom, de attol "felek", hogy meg evek mulva is latni fogjuk ezt a kepernyot (foleg, ha a Skyrimbol vagy a FO4-bol indulok ki, amit rendszeresen elovesznek az emberek, koszohetoen a modding kozossegnek)
De, siman lehet, hogy ugy jar, mint az Anthem, az Atlas, a Redfall, stb., hogy fel ev utan mar a supportot is lelovi a Bethesda, ugy beleall a foldbe az egesz. Keves eselyt latok erre, de attol meg megtortenhet. -
Kancsalborz #153 Ez a gondolatsor egy kb. 8-általános elvégzése utáni szintű filozófia a társadalmi együttélésről, felelősségről.
Mondjuk az itthoni állapotokat figyelembe véve nincs ebben semmi meglepő...XD
Ok. Mindenki azt csinál amit akar, részemről a fáklyásmenet.
Jó starfield-ezést. :)
-
Kancsalborz #152 Nem is kell ezt túlragoznunk ember, mindenki a (már aki még tudha mit jelent) saját morális értékrendszere alapján ennyiből már eldönti melyikünk kicsoda.
Csak még az "en drukkolok neked" féle mellébeszélést kellene elfelejteni, mindketten tudjuk hogy dehogy drukkolsz.
Az a te kényelmes zárt buborékod végét jelentené...XD
-
#150 Mindenki úgy éli az életed ahogy tudja. Arra költ amire akar/tud.
Nem tudhatod.
Te lehet hogy bulikázol, cigizel és elbaszol mekire hetente 10k-t.
Ő meg lehet hogy havonta vesz egy játékot 10-ért.
Sose tudhatod. És nem is kell ezzel foglalkozni. -
#149 Egy játékért is megéri a GP simán. Feliratkozol szeptemberben, ha nem is tolod hard core módon, október végére azért ki tudod végezni, ha erre az egy játékra koncentrálsz. Ha pedig beleveted magad, akkor egy hónap alatt is. Utána pedig leiratkozol, és csá.
Én is csináltam már ilyet, nem nagy ügy. Egy pár hónapja pedig már hagyom ketyegni az előfizetést, mert mindig előkerül valami a listáról. -
#148 Jo, de te ezzel a kerdessel azt feltetelezed, hogy mindenki Game Pass elofizeto. Mi van akkor, ha valaki nem hasznalja a GP-t?
Nem irtal ilyet, igy termeszetesen ne vedd magadra, nem rad gondolok, csak a te kommentedre reagalok.
Na, akkor jatsszunk el a gondolattal, mert pentek van es senkinek sincs kedve dolgozni :)*
* XD (hogy a borz is ertse, hogy viccelek. viccelek?)
1. A GP-t es a Starfieldet is a MS adja ki (mint a Zeni/BGS tulajdonosa).
2. Barmelyiket is fizeted, a penz hozzajuk kerul.
3. A kerdes adott, ki csinalja jobban, ki miatt fognak kevesbe cirkuszolni a cyberhippik?
4. Az csinalja jol, aki megveszi Steamen es fizetett nekik 60-70 eurot, mint egyszeri osszeg? (abbol 20 dodo Gabehez megy, 40-50-et kap az MS)
5. Vagy az, aki GP-ert fizet havonta es "ott" jatszik vele?
6. Vagy az, aki meg sem veszi es "vegigjatsza youtubeon"
labjegyzet: a GP koltsege kb. a 8. honap kornyeken eri el es haladja meg a Starfield egyszer fizetett 60-70 dollaros koltseget.
Most ne menjunk bele abba, hogy a GP-ert egy egesz katalogust kapsz, mert most egy konkret jatekrol van szo, igy ha csak egy jatekert fizeted, akkor teljesen mindegy, hogy mi van meg ott, mi erheto el.
szerk: Voltannak ment a 142-re, ami dupla 141 lett (csakszarazesge)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.18. 11:19:10 -
#146 . -
#146 Annyiba kerül a premium upgrade. Ha gamepassod van, akkor ennyi befizetésével egy héttel előbb tudsz a játékkal játszani + megkapod a teljes premium csomagot, skinek miegymás. -
#145 Ez a 35 Eur ez honnan? -
#143 . -
#143 De ugye nem érhető el. Ha előrendeled, akkor egy héttel korábban lesz elérhető. És 35 euróért, ami ezért nem 30 000 forint. Még. -
#141 Nyilván mindenki azt csinál, amit akar, természetesen nálam is előfordult már, hogy elgyengültem, és a legtöbb esetben nem bántam meg a végén, bármennyire is értelmetlen az előrendelés egy digitális terméknél.
Viszont ez esetben, amikor konkrétan day one elérhető az egész 3000 Ft-ért, akkor mi a fenének kifizetni ennek a tízszeresét? Megtehetem? Megtehetném. De a világon semmi értelmét nem látom. -
#141 Azért a bethesda nem naponta ad ki sajátgyártású SP játékot és az elmúlt bő 20 évben nem volt olyan, amit megbántam volna, hogy megvettem tőlük. Az előrendelés értelme itt nyilván a goodie-k,amiket adnak az alapjáték mellé, meg az early access, ahogy lent is írtam.
Van olyan, hogy bizalom is a fogyasztó részéről. Ezt a bizalmat el lehet veszíteni, ahogy pl. a Bioware elveszítette az enyémet. De egyelőre a bethesda nem itt tart. Bízok bennük, szívesen támogatom őket. Ahogy bíztam a Larianban is, őket is szívesen támogattam és a bizalmam kifizetődött. A pénzem az egyetlen, amivel a trendeket tudom befolyásolni és én nem ott látom a nagy problémát az AAA játékokkal, hogy bugos vagy nem lesz jó a megjelenéskor a végtermék, hanem hogy egy sz.r live service pénzpumpa lesz belőle. Ez utóbbit meg már most kizárhatjuk a starfieldnél.
Ezerszer inkább még egy CP2077 bugos megjelenés, mint akár csak egy darab újabb Anthem vagy Diablo Immortal. -
#138 "A többi meg le van sz@rva."
Reszemrol ennyi a kulcsmondat.
A magam reszerol en drukkolok neked, kivanom, hogy legyel tudatos vasarlo es legyel buszke arra, hogy nem rendelted elo az X jatekot, ezzel is segitve a jatekipar megtisztulasat. Tolj ki a gonosz fejlesztokkel es kiadokkal, harcolj veluk, ellenuk. Nemes cel, komolyan, tenyleg drukkolok is neked. Mutasd meg nekik ki a legeny a gaton, legyel kemeny es celtudatos, egy peldamutato ikon a mai fiatalok szamara. Sot, keszits errol akar videot, podcastet, streamet, tarts szonoklatokat vagy akar cirkuszolj nagyobb megjelenes elott minden forumon vagy kozossegi terben. Az internet mindent elbir.
Latom, hogy mi zajlik az iparagban, nem vagyok hulye, megeltem az egesz folyamatot a kezdeti C64-es aranykortol kezdve, de abszolute nem erdekel. Nincs idom, se energiam szelmalomharcokra, meghagyom neked es a tobbi aktivistanak a hisztikezeset :)
Ennyi. Telibesz*rom az egeszet. Aljas es "drogos" modon csak az erdekel, hogy NEKEM aktualisan mi a jo. Latok egy jatekot, ugy gondolom, hogy kell nekem, megveszem, pont. Ha tevedek, az en penzem banja, ha nem, akkor jol dontottem. Nem erdekelnek az internetes hisztik es urambocsassa meg, de az sem erdekel, hogy neked/nektek mi a jo. Elolvasom az aktualis jatek topikjaban a hasonlo kommentedet (nem tudok mast tenni) es ennyi. Ez a te/ti problemaitok es nem az enyem, oldjatok meg te/ti. -
Kancsalborz #139 Fogalmuk sincs.
Én már feladtam. :)
"Megveszem mer' megtehetem ultimate érv" bevetve mindíg...
Bármi gondolat ami mondjuk pl a hosszútávú közösségi érdekről, vagy mondjuk vásárlói öntudatosságról szól, az itt és minden ilyen fórumon annyira elvont gondolatok hogy 99%-ban fel sem merülnek. Még az sem hogy miért is kellene egyáltalán ilyeneken gondolkodni...
Amikor közeledik a legújabb széthájpolt "cucc" megjelenése ( igaz hogy századjára is ugyanazon recept szerint ahogyan eddig a fantáziátlan tömeggyártott fosaikat eladták )
hirtelen senkinek nincs baja azzal amit az "AAA" játékipar az elmúlt években művelt, és mindenki szó szerint remeg az új sz@rért mint egy drogos az adagjáért, csak hogy első nap már játszhasson vele...
A többi meg le van sz@rva.
Kedvenc gondolatom itt : "Egyetértek veled, de ez a Starfield :)"....XD
Ennyi.
Cukorka ismét felmutatva, és az összes kisgyerek századjára is nevetve szalad a furgonba gondolkodás nélkül...XD
"De hát ez csak játék", minek ilyeneken gondolkodni.
Félelmetes...XD -
#138 Lol, én is, nagy autoexec.bat és config.sys zsonglőr voltam, de mi köze ennek az előrendelésekhez? -
#137 Én a CyberPunk-kal voltam igy. Nem bántam meg, már a vanilla verzióval is rengeteget játszottam bugok ellenére is.
Szerintem ez valami generation gap lehet... Mi még állítottunk IRQ-kat hogy elinduljon dos-ban a wolfeinstein. -
#136 Reszemrol sosem bonyolitom tul ezt a kerdest: mert ugy dontottem az elso trailer utan, hogy kell es mivel megtehetem, megtettem. End of story. :) -
#135 De minek rendeltek elő egy játékot, ami ráadásul game passos lesz már a megjelenés pillanatában? -
mike01010101 #134 Pont ezen gondolkoztam én is, tizenéves korom óta - a nyolcvanas évek vége óta játszok és talán mindig egy ilyen játékra vártam, szóval úgy 35 éve várok érre :) Nem okozhat csalódást. -
#133 En is beszamolok majd rola (remelem a humbli addig kuldi a kulcsot), de nem lesz elfogulatlan :)
A C64-es Pirates! ota nalam az (ur)hajo + szabadsag kombinacio mindig nyero, kepes vagyok barmilyen fos jatekba szemmel is lathato orakat beleolni, legyen az Elite szintu sandbox, X4 fele gazd.sim., FS fele arkad vagy a regi WC/DS1/Freelancer altal kitaposot utat koveto kaland. (Pl a teljesen megbukott, de meg vegetalo Atlasban atleptem a nyaron a 2000 orat, ami kb 1999-nel tobb, mint amennyit egy normalis player kibir, csak mert imadok benne hajokat epiteni es tesztelni azokat) -
#132 persze hogy jöhetnek a vélemények :) -
mike01010101 #131 Én az eary access verziót vettem meg, elsején már nekiugrok. Ha valakit érdekel, adok majd elfogulatlan infókat első kézből.
A hardware igénytől nem félek, elég lesz a gépem, szép lesz a játék, de a játékmenet, az igéretek és bugok nagy kérdés. -
#130 Szintúgy... -
#128 az még jobb,mert jövő héten nyaralás,mire visszajövök már kész tények lesznek hogy milyen lett. legalábbis az első pár óra :D -
#128 Én is megnéztem előtte és azt mondják a hivatalos support oldalon, hogy megy. Nagyon remélem, hogy nem kamuznak, mert már előrendeltem. -
#126 Ez biztos, hogy mukodik? Nem kell hozza a megvett base game, a "gamepass verzios" Starfield is eleg?
(nem szoltam, megneztem a beth supporton es mukodik)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.08.17. 09:09:48 -
#126 Elvileg kint lesz game passon, de ravaszok voltak a bethesdánál, aki megveszi a 35 eurós "premium upgrade"-et, az megkapja egy héttel korábban már. :D
Röhögök, de engem megfogtak vele, sikeresen kicsalták tőlem ezt a pénzt. A játék előrendelve, pre-loadra vár. -
#125 na meg sem nézem,nyakunkon a kiadás,megvárom az első teszteket és infokat az aktuális kiadásról. aztán döntök hogy kell e nekem :) -