1055
Bethesda új open world játéka
-
Kancsalborz #287 Játszottam. 30-órát.
Nem kell spoilerezni semmit, csináltam faction küldetéseket is.
Mi nem egy játékkal játszunk szerintem.
Csak azért nem írok többet, mert közben megnéztem azt a videót amit MerlinW ide belinkelt, abban úgy kb. benne is van minden, fájdalmasan igaz az elejétől a végéig, és nem ér ez nekem annyit.
Nem estem én semmilyen "bethesda-csapdába", szívesen játszottam az előző játékaikkal is, megjelenéskor hasonlókért kevesebbet, 1-2-3-évvel a megjelenésük után, unofficial patch-ekkel, meg minimum 50+ moddal kiegészítve még szívesebben.
Gondoltam én, hogy ezzel is majd így leszek...
Az meg érdekes ez hogy most hirtelen olyan szűkszavú lett az előzetes narratíva.
Bár nem emlékszem hogy kikkel - nem tudom hogy te köztük voltál-e - a megjelenés előtt vitatkozván amikor én érveltem így hogy kissé szűkszavú a valós narratíva, ment a nagy felháborodas, hogy : de hát elmondtak mindent...XD
Maradjunk annyiban, hogy máshogyan emlékszünk a megjelenés előttről is.
Én peldául sok-sok hablatyra, meg kamuzásra a készítőktől így a játék kipróbálásának fényében. :)
Szó se róla, én pl.előtte is azt mondtam, és gondoltam hogy kamuznak, és egy szimpla bethesda game-et vártam "nextgen" köntösben.
A bajom az, hogy még az sem lett belőle...XD
Fájdalmasan középszerű a történet, a karakterek, az AI, az UI, az egész megvalósítása számomra, még túljutnia sem sikerült egy megjelenéskori Fallout 3-4, Skyrim szintnél a maguk korához viszonyítva, nem hogy meghaladni azokat.
Pedig az induláskori hype-ok elcsitultával, ott is az derült ki a közösségeken belül mindenhol, hogy azokat sem a "vanilla- élményért" szeretik oly sokan a mai napig hogy finoman fogalmazzak, inkább egy darabig az internetes mémek aranykorát hozták el indulaskor...XD
De hát különbözünk, na. Nincs ezzel gond.
Neked jó játékot hozzá, én maradok a BG3-nál. -
#286 Én is megnézem nemsokára, de már az a mondat a leírásban, hogy "So you loved the Bethesda RPG's of old with their immersive world and characters. Meet Starfield it basically throws all that out the window."
Immersive character melyik bethesda játékban volt? Wtf ... Lydia a housecarl nagyon immerzíven mondta, hogy can i serve you, my jarl? Ez játszott egyébként bethesda játékkal? Milyen immerzív karaktert tud mondani? Sarah Lyons a Falloutból? :D A bethesdánál sok minden volt, csak jó karakterek nem. Immerzív világ, az igen, de karakterek terén a bethesda eléggé harmatos volt. -
#285 Hat, nem tudom ki ez gyerek, gondolom a 300k subjat nem a szel fujta ossze, respekt erte, de aki egy rpgben arrol panaszkodik, hogy nem tehet meg barmit, amit akar, mert skillekhez van kotve bizonyos lehetoseg, es ez mekkora problema szamara, az szamomra vagy egy hulye, vagy hivatasos troll :) Egy biztos, nem en vagyok a celkozonsege, le is lottem ott az egeszet. -
#284 -
#282 Van egy stílusa, amitől kicsit néha én is csikorgatom a fogam, de az esetek többségében kiderül, hogy ugyanazon a véleményen vagyunk, szóval számomra tanulságosak a videói. -
#282 Persze, ez mind igaz. Nyilván lehet ezeket csinálni, de ha valakinek bonyolultabb tartalom, történet kell, akkor a küldetéseknél azokat is megtalálja. Akit leköt, amit te csinálsz, az sokkal tovább el lesz a játékkal, de az egész kihagyható. Én már most tervezem egyébként, hogy a második végigjátszásom egy kifejezett pilóta karakter lesz, vagy kalózkodok vagy kalózokat irtok, mint annak idején a Privateer 1-ben.
De eddig a BGS játékok leginkább arról voltak híresek, hogy nézd, ott a hegy, oda tudsz menni és meg tudod mászni. Ez itt most nem teljesen igaz, mert a hegy lehet, hogy már a leszállóterületen kívül van és akkor nem tudsz odamenni, ha meg arrébb szállsz le, akkor lehet másképp rajzolja meg a tájat, mert minden leszállás proc generált. Nincs annyi kézzel elhelyezett tartalom sem ezeken a random helyszíneken, ami érthető is, mert a Skyrim egész térképe egy vicc volt méret terén ehhez a játékhoz képest. Ettől még persze vannak kézzel elhelyezett lootok és cuccok is, de ezek rendszerint küldetéshez vannak kötve.
Én azt gondolom, hogy a fanyalgók valami mást vártak. Star Citizent vagy Elite Dangeroust, pedig ez inkább fallout 4 in space. -
#278 A bolygofelszini felfedezes egy vegtelen tortenet es egyebkent teljesen kihagyhato. Ha nem szol oda kuldetes, akkor semmi olyat nem csinalsz, ami nem potolhato massal.
- Nyersanyag? Szerzel bazisokrol, hajoroncsokbol, kereskedoktol, vagy kezzel faragott sztorihoz kapcsolodo helyszinek kornyeken, procgen tartalom felfedezese nelkul.
- Loot? Lasd elozo.
- XP? Barmi es minden (is) ad xpt, nem csak a felfedezes.
- Credit? Annyi modja van a penzszerzesnek, nem kell ehhez procgen bazis procgen tartalma.
Ez megint az a tipikus BGS jatek, ahol azt csinalsz, amihez kedved van. En szeretem a random bazisokat takaritani (baromi jol neznek ki a bazisok egyebkent, nekem nagyon bejon az art design az egesz jatekban), mas nem. En szeretek random kalozbazis kiirtasa kozben kirohanni a bazis ele, ha meghallom azt, hogy erkezik egy urhajo es megprobalom lenyulni azt. Egyszer megprobaltam egy hivatasos vadasz csapat hajojat is egy random bolygon, mikozben ok az allatokat hajtottak en likvidaltam a kapitanyt es tarsait, de Sarika nagyon pipa lett :) En szeretek dragabb lommal teletomni a ladikomat, hogy aztan eladja potom penzert, igy mar megtanultam, hogy misc cuccokat nem veszunk fel, nem eri meg. Ellentetben a fegyverekkel es pancelokkal, azokat porszivozom ujabban minden nyomorult hullajat kifosztva.
De, mindez teljesen kihagyhato es lehet menni dogfight kuldeteseket csinalni es ott megszerezni azt, amit en a felszinen szerzek.
Vagy fejvadaszkodni, lopni, csalni, hazudni, es meg lehetne sorolni.
A procgen felszinek mint bolygok egy nagy ujdonsaga egy Bethesda jateknak (mashol mar lattuk, nem korszakalkoto), de bizonyos spec missiont leszamitva tenyleg nem kotelezo ki is hasznalni. -
#280 "Kiegészítés :
"a quest-ek nagyon jók"
Remélem most csak viccelsz :)"
Te játszottál ezzel a játékkal? Spoilerkedjem el a UC vagy a Crimson Fleet questline-ját? Esetleg a Ryujint? Egy olyan bethesda játékra nem emlékszem, ahol többféleképp végigvihettem volna bármelyik faction küldetésvonalát. Pl. eldönthettem, ki lesz a vezető, ki kit cserél le, mi lesz a megoldás, hogyan kezelik a főproblémát, kit árulok el stb. Erre itt egy olyan játék, ahol egy teljes factiont végigvihetek rendesen meg úgy is, mintha Donnie Brasco lennék. Ilyet én még játékban nem láttam, de szerintem te sem. Nyilván a sokszáz küldetésből van olyan is, ami egyszerűbb. De én eddig 1-2 kivételtől eltekintve csak faction meg main küldetéseket csináltam és 30+ órám elszállt.
"Erre meg hogy : "...A galaxis felfedezése NEM a játék lényege. Leszállni bolygókra és romokat keresni NEM a játék fókuszpontja..."
még az is kevés hogy : "Remélem most csak viccelsz :)", baszki erre épül(ne) fel a játék a hivatalos narratíva szerint is, ilyet mondani egyszerűen no komment.
Persze: nem hogy csak ott van benne, de konkrétan a játékterület, és az erre épített feature-ök funkciók a játék zömét alkotják, de nem az a lényeg."
Hivatalos narratíva nagyon szűkszavú volt, de hadd ne a marketing bullshit alapján ítéljünk már meg játékot, mert akkor minden évben a legfszább játék a világon az új CoD meg az új Fifa, oszt' jónapot.
Pont azért írom, hogy itt, hacsak nem jön be a proc generált tartalom, inkább questeket hajkurássz és ne céltalanul vádnorolj
Lehet neked is azért ez a véleményed, mert beleestél a szokásos bethesda-csapdába. Próbáld meg így, jobb játékélményed lesz, meglátod.
-
#279 "Szóval én pont a tartalmasabb, fordulatosabb quest-eket hiányolom"
Kezdj bele egy faction questline-ba. Az ilyen proc generált küldetések nyilván nem túl bonyolultak. Vagy az ilyen utcán hallott, menj ide és beszéld meg küldetések. De ezek ativity-k, nem igazi questek. A journal is így hivatkozik rájuk.
Hibája temérdek van a játéknak, ahogy egyébként minden BGS játéknak, de mindezek ellenére, a content mennyisége óriási. Ahogy Fred is írta: akinek bejön a proc generált tartalom, az talál benne felfedeznivalót is. Nekem nem jön be, ezért ezeket hanyagolom, de nyilván mások vagyunk. -
#278 Az arcanimációkkal mi a bajod? Az LA Noire jutott azonnal eszembe róla, 100%, hogy ugyanazzal a technikával dolgoztak. Még az arcmimika is olyan picit túlzó, mint annak idején az LA Noire-nál volt: gondolom azért, hogy az érzékelők le tudják másolni. Régen játszottál az LA Noire-ral, nézz meg pár videót és egyértelmű lesz a hasonlóság a kettő között.
BG3: mekkora replay value van abban a játékban? A történet ugyanaz, spoilerkedjem itt el, vagy elhiszed nekem? Van benne 100+ órám. Persze mehetsz a gonosz oldallal, ahol lehet őket választani, ez pontosan +1 végigjátszás minimál változásokkal, de azok szerint, akik vitték, nem nagyon éri meg Minthara meg a goblinok Halsin meg a menekültek helyett.
Ehhez képest a Starfieldnél teljesen más lesz a játékélményed, ha nem UC Vanguard, hanem mondjuk a Ryujin és a Crimson Fleet faction-höz csatlakozol. A főszál nyilván itt is ugyanaz, ahogy a BG-ben is, de a BG-ben nincsenek faction-ök, ellentétben a Starfielddel. A FNV-ban is a játék jelentős részét a faction-ök küldetései adták, a főszál ott faék egyszerűségű volt. Ettől még a FNV egy nagyon jó játék. És egyébként a BG3 is egy nagyon jó játék, de azon kívül, hogy kipróbálsz egy új karakterbuildet, sztoriszempontból sok értelme nincs egy második végigjátszásnak. Pláne, hogy 100 óra kb egy végigvitel, bele is fárad könnyen az ember. -
Evoluti0N #277 Jaj ne! Megint ez a fickó. Másik topicban is valaki belinkelte, meg rendszeresen szokták többen más videóit is. Nem értem, hogy bírja bárki is ezt nézni. :D Rém irritáló a stílusa. Egy videót próbáltam megnézni tőle és nem bírtam. Ezt is néhány másodpercig és utána inkább bezártam. -
#276 szar az SG és nem mutatja a hsz-eket xD (lásd a hsz számokat :)) -
#274 Ez jobban tükrözi azt amit a stream-eken láttam.
-
Norbertboy #274 Mi ez a pont? -
#270 . -
Norbertboy #272 Hajóépítőknek -
Kancsalborz #270 Kiegészítés :
"a quest-ek nagyon jók"
Remélem most csak viccelsz :)
XD...
Mintha nem is ugyanazt a játékot látnánk.
Erre meg hogy : "...A galaxis felfedezése NEM a játék lényege. Leszállni bolygókra és romokat keresni NEM a játék fókuszpontja..."
még az is kevés hogy : "Remélem most csak viccelsz :)", baszki erre épül(ne) fel a játék a hivatalos narratíva szerint is, ilyet mondani egyszerűen no komment.
Persze: nem hogy csak ott van benne, de konkrétan a játékterület, és az erre épített feature-ök funkciók a játék zömét alkotják, de nem az a lényeg.
Ugyanmán'...XD
-
Lengyel2 #269 A "quest-ek nagyon jók"-ra szeretnék reagálni, én élvezem a játékot, és ráadásul eléggé quest-központú játékos vagyok, de amiket eddig láttam, mind nagyon egyszerű és rövid quest-ek voltak. Szinte mindig meg is döbbentem, amikor megláttam a lezárást a bal felső sarokban, hogy kész, quest vége. Szóval én pont a tartalmasabb, fordulatosabb quest-eket hiányolom. Viszont Igaz, hogy még nagyon az elején vagyok.
Az van, hogy látom a játék hibáit is, de nem tudom letenni. Régen szórakoztam új játékkal ilyen jól (de lehet, hogy ez azért van, mert ritkán veszek új játékot). Ráadásul hétvégén két napig ment non-stop, és egy bug-gal se találkoztam, nem lag-gol, meg se nyikkant a teher alatt, a mai világban ez már sajnos ritkaság. -
#268 "- a grafika, főleg az arcanimációk nagyon rendben vannak. Aki tud szájról olvasni, az simán leolvassa a karakterek arcát, nekem az LA Noire jutott az egészről eszembe, gondolom hasonló technika volt itt is."
"A BG3-mal ellentétben ennek óriási replay value-ja van."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.09.04. 11:50:55 -
#266 Plusz ma mar a harmadik helyen olvasom - koztuk olyan szerzoktol/emberektol, akiknek adok a szavara -, hogy a new game+ tenyleg ujraertelmezi a newgame+ fogalmat es akkor indul csak be igazan az egesz. Nem fogok addig rohanni, de jol hangzik - szerintem a CP kieg jovore fog csuszni nalam, ha ez igy folytatja. -
#266 Nekem is bejön. BG3 mellett erősen GOTY contender. A BG3-mal ellentétben ennek óriási replay value-ja van. -
#265 "- a hajóépítés és a bázisépítés eléggé késői játékra tervezett dolgok. Utóbbiba bele lehet hamarabb ugrani, csak nincs értelme, az előbbi viszont pénzt igényel. Skillek sem ártanak mindkettőhöz."
En ket dolgot raknek a hajora mar az elejen, ha van 20-30k creditje az embernek. A crafting allomasokat es a workshopokat tartalmazo 1-1 modult, plusz cargo, cargo, cargo :) Igaz, ehhez kell egy masik/jobb engine is, hogy megmozgassa a megnovelt hajotomeget, de ezekkel ellesz az ember sokaig. -
#263 Hat, toltam bele nem keves orat a hetvegen, es bar van hianyerzetem, a tobbi pozitiv dolog elnyomja, es egyre jobban kedvelem a jatekot.
A sztorik tenyleg jok, erdekesek es "realisak". a valaszok, sokszor azon kapom magam, hogy en is azt mondtam volna. Az eddigiekben legalabbis. Szokatlan egy Bethesda jatektol, hogy nem csak a fo vagy faction tortenetek, hanem egy-egy mellekkuldetes is tobb lepcsobol all, dontesi helyzetekkel.
Ami a felfedezest illeti, hat nem tudom, de nekem nagyon bejon (egyelore) ez a random procgen tartalom. Vasarnap gondoltam egyet, na nezzuk meg Jemisont a varoson kivul is. Kb 5 ora mulva szalltam fel, kozben talaltam random kutatobazisokat es outpostokat, lezuhant urhajo roncsat, jottek fejvadaszok (akik hajojat sajnos nem tudtam lenyulni), talaltam ket banyat, par terramorphot, rengeteg nyersanyagot, stb. Elvoltam, mint a befott, bar a vegen ugy telepakoltam magam, hogy moccanni sem birtam.
Az UI-t teljesen megszoktam, az inventoryban van meg, amikor mellenyomok valaminek, de nem veszes annyira.
Amennyire zavaro volt par karakternel a mimika az elejen, annyira meg is szoktam, sot, az emberek 99%-nal egesz jo az animacio, csak 1-2 kivetel van, amikor furcsa es rangatozo.
Az urutazast tovabbra is hianyolom, sajnalom, hogy kimaradt a rendszeren beluli (bolygokozi) utazas. Kellene egy "cruise" mod a jatekba, ha mar az Elitehez is hasonlitjuk.
Az urhajoepites nagyon jo, de egyben baromi nagy timesink ficsor. :D
Regen volt mar, hogy meloban ulve konkretan a jatek folytatasan torom a buksimat, de most konkretan ez tortenik. Igaza volt a fejeseknek, kell a jateknak tizenpar ora, hogy beinduljon. -
#263 Adok néhány tippet is azért:
- a fejlődési rendszer skill pont alapú hibrid rendszer. Tehát nemcsak attól fejlődsz, ha egy skillt sokat használod, hanem előbb a szintlépéskor kapott 1 skill pontoddal megnyitod a skillt, megnézed, hogy a fejlesztéshez mit kell csinálni, azt megcsinálod és ha lesz megint szabad skill pontod, akkor fejleszted. Minden skillnek 4 szintje van. Fegyverskilleknél pl. a 2. szinthez meg kell ölj X ellenfelet azzal a típusú fegyverrel (ballisztikus, lézer stb.), amíg ezt nem teszed meg, nem tudod a skillt növelni. Ez nem retroaktív, tehát hiába lőttél le előtt 1000 ellenfelet lézerpisztollyal, ha most veszed fel a skillt, akkor is 0-ról indul a számláló.
- és innen a tipp: érdemes a security és a persuasion skilleket az elején felvenni, mert ha később tesszük, amikor már a fél galaxist kinyitottuk, akkor bajosan lesz meg a megfelelő számú lockpick
- hajókból van A-B-C osztály, A legegyszerűbbek, C a legkomolyabbak. a piloting skill fejlesztése nélkül nem tudunk B vagy C osztályt használni, ne is pazaroljuk erre a pénzt. A játék egyébként simán végigvihető A osztályú hajóval és nem feltétlen jobb minden B minden A-nál
- a jetpack jó dolog
- lopakodós küldetésekre ne vigyünk magunkkal csapattársat
- a négy ismert faction küldetésvonala nem ütközik egymással, tehát többet is végigvihetünk
- a küldetések végigvitelével végre nem leszünk atyaúristenek az adott factionben, ami elég nagy hibája volt a korábbi játékoknak, ahol fővarázsló voltunk, de simán elküldtek gombát szedni vagy patkányt irtani. Meg ugye céhvezető lehettél pár óra alatt, ami szintén nem reális. Itt azért a csúcs egy földhözragadtabb pozíció lesz
- a játék reagál arra, amit csináltunk. Ha valami nagy dolgot csinálunk egy questben, akkor emberek beszélgetnek arról, rádió bemondja stb
- én nem költenék pénzt hajóra. 100 ezrekbe kerülnek és van egyszerűbb módja is. Minden questline-ban van lehetőség vagy elvenni egy hajót vagy kapni, de van olyan mellékküldetés is, ami egy egész jó hajót ad ingyen.
- inkább csak fejlesszük az alkotóelemeket benne, fegyverek, pajzsok, hajtómű stb.
- a hajóépítés és a bázisépítés eléggé késői játékra tervezett dolgok. Utóbbiba bele lehet hamarabb ugrani, csak nincs értelme, az előbbi viszont pénzt igényel. Skillek sem ártanak mindkettőhöz.
- még ha soloban akarjuk is végigvinni, akkor is érdemes a hajó kapacitásainak megfelelően legénységgel feltölteni. a küldetéseik így is megnyílnak és a parti-beszélgetésekre is van lehetőség. a keződhajón 2 főt vihetünk magunkkal, de lesz később 4,5 vagy 7 fős hajó is.
- bár sokan mondják, hogy nem kellenek a fegyverskillek, de azért ne is felejtsük el őket teljesen: +10-40% sebzés azért nem mindegy az adott típusban
- a lopakodás messze nem annyira OP, mint a korábbi játékokban és a lopás külön skill
- az űrruhából érdemes két párt tartani: egyet magunkon nyilván és egyet a hajón. legyen egy jó védelmi értékű, de legyen egy, ami pl a hő, sugárzás ellen véd sokkal jobban. lesznek olyan bolygók, ahol a hideg vagy a magas sugárzás hamarabb öl meg minket, mint bármilyen ellenség, de mind ad olyan debuffot, amit nem akarunk
- a lockpicking egy teljesen új minijáték lett
- a persuasion az oblivionhoz hasonló minijátékot jelent, csak jobban. konkrét mondatok közül kell válogatni és amelyik passzol, az viszi feljebb a siker felé a kis csíkunkat. ha ismerjük az embert (pl mert olvastunk róla előtt egy aktában - egyes küldetéseknél van erre lehetőség), akkor szó szerint ki tudjuk választani azokat a mondatokat, amelyekkel hatni tudunk rá -
#262 30-40 óra játék után pár spoilermentes észrevétel.
- a játék elsőnek olyannak tűnik, mint bármelyik más BGS játék, Elder Scrolls vagy Fallout, de ez legfeljebb a külsőségekben igaz. Ez a játék teljesen más. A korábbi bethesda játékokban a felfedezés volt a lényeg. Senki nem játszott Skyrimet a szuper sztori miatt vagy a jó questekért. Hanem mert ott volt a homokozó és elinudlhattál benne bármerre. Ez - technikailag - igaz a starfieldre is, de csak technikailag. A galaxis felfedezése NEM a játék lényege. Leszállni bolygókra és romokat keresni NEM a játék fókuszpontja. Ez nem NMS, de nem is Skyrim. A procedurally generated content nem lesz igazán jó sosem, inkább csak helykitöltőnek van benne. Aki úgy áll ehhez a játékhoz, mint a korábbi bethesda játékokhoz, az nagyon fog csalódni. Ez nem annyira Skyrim mint inkább Mass Effect, csak ezerszer nagyobb szabadsággal. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt egy bethesda játéknál le fogom írni, de a questek nagyon jók. Witcher 3 szinten jó némelyik. Sokat közülük többféleképp meg lehet oldani, basszus van egy teljes faction questline, amit beépített ügynökként és rendesen is végig lehet vinni és nyilván más az élmény. A játék nyilvánvalóan a modern populáris sci-fiből emelt el sokat, de ez nem baj, sőt. Volt olyan quest, ami Alien feelinget adott, volt olyan, aminél Expanse volt végig az alkotók fejében, de van egy város, aminél sokszor nem tudtam, hogy most Starfieldet vagy CP2077-et játszok éppen. A Firefly utóérzések is elég nyilvánvalóak. Soha ilyen jól megírt questek nem voltak még bethesda játékban. Nyilván van egy rakás proc generated quest, amikkel nem kell bajlódni, de a főküldetés és főleg a faction qestline-ok meg a nagyobb mellékküldetések mind nagyon jók. A többségük többféleképp megoldható, oldalt válthatunk, befolyásolhatjuk a végkimenetelt. Ez eddig nem votl jellemző a bethesdára: próbálja meg valaki akármelyik skyrim faction questline-át msáféleképp végigvinni. Az egész egy lineáris élmény, a starfieldnél nem az.
- nem javaslom senkinek a szokásos "szrjuk le a főszálat és menjünk random irányba" bethesda-kezdést ennél a játéknál. Tessék a főszállal kb az Into the Unknown küldetés végéig eljutni elsőnek. Aztán elkezdi a faction-öket és a szabad utazgatást. Ezt úgy kell felfogni, mint a látogatást High Hrothgarba a skyrimben, mínusz a sárkány spawn, mert itt nincs hátránya ennek, csak előnye.
- a UI-jal kell egy kicsit barátkozni, de ha megszokjuk, nem rosszabb, mint bármi más a bethesdától. Majd modderek tuti csinálnak optimalizált, pc-re kiélezett verziót belőle, mint eddig mindig. Szerintem ez nem egy lényeges része a játéknak.
- a grafika, főleg az arcanimációk nagyon rendben vannak. Aki tud szájról olvasni, az simán leolvassa a karakterek arcát, nekem az LA Noire jutott az egészről eszembe, gondolom hasonló technika volt itt is.
- a lövöldözés a legjobb a bethesda eddigi játékai közül. Már a FO4 is játszható volt, ez sokkal jobb annál. A sebesült ellenfelek kúsznak, a jetpackek felrobbannak stb. Nem lesz doom eternal a játék, de egy rakás mostani fps szintjét megüti bőven.
- az űrharc Freelancert idézi, eléggé egyszerű. Akinek Elite Dangerous kell, az nem itt fogja megtalálni. Szerencsére szinte teljesen opcionális. Az egész űrutazás inkább csak egy fast travel mód. Lehet kalózkodni, van is egy külön faction erre, lehet kereskedni is, de akinek erre van igazán igénye, az talál jobb játékot is. Ez nem Star Citizen, ez inkább Fallout 4 in space.
Összegezve: felejtsük el a szokásos BGS berögzüléseket és inkább fókuszáljunk a küldetésekre a map marker vadászat helyett. Valaki Ubisofthoz hasonlította ezt. Nagyobbat nem is lehetne tévedni. Ez az anti-ubi játék, anti-far cry, anti-assassin's creed. Itt pont annak nincs értelme, hogy a térképen a pötyök után menj és kipipáld őket. Felejtsd el. Questeket csinálj inkább, mint witcherben vagy cp2077-ben. Ezerszer jobb élményed lesz. -
#261 A hajóépítős bug a monitor és felbontás miatt volt.
Másik monitorra téve a játékot, 16:9-ben jól megy.
Jó háromnegyed óra építés után beszállhattam új hajómba. De eltűnt a fejlesztő pult. És fogalmam nincs, hogyan kell ilyet építeni egy hajóba.
Így visszatöltöttem az építés előtti részt és inkább csak fejlesztettem rajta ezt-azt. -
#260 Ma két bugba is belefutottam.
Az egyik, hogy az ellenséges állat átjött a csukott ajtón. Erre nem számítottam, így meg is haltam.
A másik, hogy a hajó átépítésénél jóval a modul mellé kell vinnem az egeret, hogy a modul kijelölt legyen. Nagyon zavaró.
A hajóba pakolás nekem csak akkor működik, ha közel vagyok a hajóhoz. Máskor nem. -
Daermon #259 Egyetértek. Én spec refundoltam Steamen. Majd egy 50% körüli akcióban megveszem egyszer, mert többet ez - nekem - nem ér. -
#258 Ugye?
Gondolom ez az inventory minden bethesda játékban ilyen. F4-ben biztos. Szokni kell az biztos. Én is inkább a stack-okhoz vagyok szokva, így nem kell nézegetnem, hogy mennyi terhet cipelek. Ha fér, akkor jó, ha nem, akkor ottmarad. A gyorsgombokra állítás is kicsit macerásabb, nem az a húzd oda és megvan módszer.
A térképpel speciel pont nincs bajom. Az utazásokat nagyon egyszerű rajta kivitelezni. Még a hajómhoz sem kell elcaplatnom, hogy elmenjek egy másik rendszerbe.
A beindulásra nem tudom, hogy mit értesz. Én lövöldözöm eleget.
Megyek is. -
#257 Hat órát toltam de nekem óriási csalódás a játék. Nem tudom, hogy közre játszik e az hogy a BG3 után keztdem bele és hát nem egy kávéház a két termék / valszeg nálam igazuk lett azoknak akik attol féltek, hogy túl magasra tette a lécet a Larian /
Valahol azt olvastam, hogy majd 10-12 óra után indul be a játék de odáig el is kell vergödni valahogy és az egész gameplay olyan középszerü az npc.k meg olyan sótlanok, hogy ez nem lesz könnyü..
A térkép és az inventory kezelés meg kritikán alulian szar nem is igazán értem 2023-ban ezt , hogy gondolhaták komolyan...
-
#256 Nem játszottam annyit régi bethesda játékokkal, így ezt nem tudhattam.
Igen, a nyersanyagnál mutatta. De, ha átváltok szkennerre és egérrel akarok valamit csinálni, akkor minden esetben előszedi a lézert. Így a kézi felvétel kimaradt. Arra meg nem gondoltam, hogy kilépjek a szkennelő módból, mert akkor elteszi a lézert.
Nem csak téged szívatott meg a gáz, engem is. Nagyon nem mindegy, milyen ellenállással rendelkezik a szkafander.
Aztán mutatta, hogy a tatyómból szedjek valamit. De mindegyik cuccnál sárga háromszög volt. Beszedtem találomra párat, de nem használt. Aztán elmentem dokihoz, majd ott néztem, hogy van neki olyan cucca, ami jó tüdőbajra. Vettem is párat. Szerintem nekem nem is volt olyanom, ami jó lett volna. -
#255 Regi Bethesda jatekokban 24-48 orat kellett aludni, hogy ujratermelodjon a kereskedo penze. Nem valtoztattak rajta.
A nyersanyagnal meg mutatta a szkenner, hogy ott van a mati, de ha nem vitte a lezer, akkor megprobaltam kezzel felvenni. Gazok esetben gyorsan kell csinalni, mert a legtobb gaz mergezo es megfelelo vedelemmel rendelkezo szkafander nelkul sebez ha kozel ersz (egyik engem meg is szivatott, tudobeteg lettem, fel napig kohogtem folyamatosan, mire eljutottam egy doktorhoz, hogy gyogyitson meg, mert persze semmi gyogyszer nem volt meg nalam) -
#254 Köszi!
A kioszk elég limitált pénzmennyiséggel rendelkezik.
Új Atlantiszon találtam egy nagyon jó helyet, de elfelejtettem melyik volt az. Ott rendesen ki tudtam üríteni a rakteret.
Neked honnan vannak ezek az infók?
Oké, ne szkenner módban szedjek gázt és folyadékot. Rá nem jöttem volna. Egyhamar.
De, hogy pont 2 napot kell aludnom?
A játék semmi ilyet nem közöl. Vagy én maradtam le valamiről?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2023.09.02. 23:24:59 -
#253 Kikotokben van kioszk meg sima vendor is, aztan aludj ket napot. :) -
#252 Lehet, hogy jobban kellene taktikázni.
Van olyan ellen, akinél van 3 vörös csík. Ha golyóval lövöm, akkor 3x kell végiglőnöm a fehéret. Ha energiával, akkor az gyorsan leviszi a pirosakat és csak a fehér marad.
Élesben még nem próbáltam, mert lusta voltam fegyvert váltani. Inkább elpazaroltam vagy 200 skulót. Aztán kiürült és váltottam másikra.
A játékon belüli váltást nem tudom.
De ezt nagyon egyszerűen kiderítheted az első percben.
Karakterkreálás csak egy kis előjáték után lesz úgyis. -
#251 Ennek majd akkor utánanézek. Bár így azért eléggé korlátozott a dolog. Viszont, ha működik, akkor lepakolás után hamar vissza lehet jutni a hajóra.
Már csak egy jó vásárlót kell találnom, aki vesz mindent és nem fogy ki a lóvéból :) -
Norbertboy #250 Gépigény megfelelő? Videókártya driver? -
#249 Köszi a válaszokat! Mondjuk nálam ugye az van hogy eleve a legnehezebb fokozaton játszanék alapvetően, csak az hogy folyamatosan spongyabobra kell lövöldöznöm és emiatt kifogy a lőszerem nem biztos hogy annyira szórakoztatna. :) Szeretem a kihívást, de az esetleg rendszeresen kifogyó lőszer nem feltétlenül minősül annak szerintem. És ha azt mondod hogy még normal módban is kifogyott időnként az nem jó omen a kettővel magasabb nehézségi szintet figyelembe véve. Annyi még hogy menet közben lehet változtatni a nehézséget vagy az adott játékmeneten belül már fix? Szóval új karakter kell egy másik nehézségi szinthez, vagy állítgatható akár folyamatosan is? -
#248 hát nálam nem indul el egyik tört verzio se, valami tippet tudtok rá mi lehet a gond? -
#247 "A korábban írt "Ket kattintassal berakhatod a cuccokat a hajod rakterebe, barhonnan a bolygon, akar egy bazis vagy barlang legmelyerol is" művelet nem működik. Legalább is nálam. És, mint kiderült, akkor nem tudok gyorsutazni a hajóhoz, ha túl vagyok pakolva."
Ha egy térben vagy a hajóddal, bármekkora távolságra is egymástól, vagyis nem külön cellában (értsd, loading screennel járó belső helyen) vagytok, akkor működik. New Atlantison nem, a kerületek külön cellák, az egyes bázisokon sem, ha ajtón kell belépni. De, ekkor elég a bejárathoz kimenni, lecuccolni a hajóra és vissza.