1055
Bethesda új open world játéka
-
#246 Nem lenne rossz tisztázni, mit jelent az eleje. Mindenki máshol járhat óraszámtól függetlenül, de attól függően, hogy mennyit nézelődött a küldetések között.
Normál módban játszom úgy, hogy nagyon kevés ilyen jellegű lövöldözős játékkal játszom, szóval a célzási pontosságom hagy némi kívánnivalót maga után.
Párszor már fogyott ki a lőszerem.
A kretteri állomásnál lelőtték a robotot is.
Most vagyok Sarah-val a Hold melletti állomáson.
Szerencsére mindig van egy másik fegyver, amiben van pár skuló vagy egy kevés energia, így még nem kellett a fejszéhez nyúlnom. Persze a bányászlézer is megfordult már a fejemben, de nem kellett.
Mondjuk a sok cucc miatt gyakran fogy az o2.
A robotba át lehet tolni 135 kilót.
Azt nem néztem, hogy Sarah mennyit bír. Itt nincs robot, így erősen túl vagyok pakolva. Hogy megéri e, nem tudom.
A korábban írt "Ket kattintassal berakhatod a cuccokat a hajod rakterebe, barhonnan a bolygon, akar egy bazis vagy barlang legmelyerol is" művelet nem működik. Legalább is nálam. És, mint kiderült, akkor nem tudok gyorsutazni a hajóhoz, ha túl vagyok pakolva.
Eddig úgy 6 óra lehet a mentésben.
A dolgok most kezdenek el bonyolódni. Találtam két munkaállomást is. Asszem az egyiken a fegyvereket, a másikon meg a ruházatot lehet fejleszteni. Ez a része a Fallout-ban igencsak idegen volt tőlem.
Meg ugye mellette ott van még a hajó fejlesztő modulja és a főzőcskézés.
A kaja megevése baromi macerás. Nem lehet táskából kajálni, gyorsgombra kell rakni.
A rengeteg töltőképernyős átvezető számomra kicsit élményromboló. Gondolok itt olyanra, hogy bemegyek egy épületbe és az ajtókinyitásnál nem kinyílik az ajtó, hanem betöltődik a beltér. És hiába az nvme PCIe x3-as SSD, még így is hosszabb, mint lehetne.
A gyorsutazások viszont tetszenek. Akárhonnan lehet menni, nem kell táblát keresni vagy egyéb pontot, mint Witcher-ben vagy Cyberpunk-ban. -
mike01010101 #245 Én normál módba tolom, annyira így nem nehéz a harc, de azért észnél kell lenni. Nekem még nem fogyott el soha a lőszer (csak az elején, ott én is a bányasz lézerre váltottam). Mondjuk én kifejezetem a lőfegyver perkekre gyúrok. -
#244 Engem az érdekelne hogy aki játszik vele mi a véleménye a gyalogos harcról? Mertem nézni :) pár stream-et ahol látszott hogy a játék elején tart az illető és "csak" lövöldözés zajlott éppen. A legtöbben persze Very Hard-on nyomták és ott elég problémásnak látszott nekem a dolog. Az ellenségnek durván sok volt az életereje és nagyon hamar kifogyott a játékos a lőszerből ami nem nehéznek tűnik így inkább hanem baromi idegesítőnek. Vicces de szinte minden ilyen streamer kénytelen volt arra a bányász lézerre váltani mert az legalább nem használt nekik lőszert! :D Szóval mennyire probléma ez a játékban? Ez csak eleinte van így és később ha már fel van oldva pár skill, illetve erősebb fegyver kiegyensúlyozottabb lesz a harc? Megéri nagyobb nehézségi szinten kezdeni vagy az csak frusztráló és nem ad sokat az élményhez? -
mike01010101 #243 13 óra után ki merem mondani, ez egy jó játék. Nagyon szórakoztató, van kihívás, jól néz ki, bug és zökkenőmentesen fut, abszolute visszadja a Fallout játék-élményt. De mivel annyira hasnoló is az elöző játékokhoz, forradalminak nem nevezném. Sok óra lesz benne az biztos. -
#242 NMS már teljesen más azóta. Már bármikor magadhoz hívhatod a hajódat, anyahajódat, mindent. Bárhonnan odateleportálhatsz bármelyik outpost-odhoz, amibe tettél teleportot,ha az áram alatt van, tehetsz bárhova beacon-t, amit mutat minden térkép, stb. Van online hub, több száz mellékküldi, napik, eventek, stb. Tele lett tömve QoL funkciókkal és tartalommal az elmúlt években és máig jönnek az ingyenes kiegészítők.
pl 1 héttel ezelőtt kaptuk ezt (47 oldalas patch notes):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.09.02. 12:34:05 -
#238 "Az oxigénes terhelés meg kicselezhető,ha célzó módban fegyverrel mész...ötszörös túlsúlynál se fogsz lihegni..max nem fogsz sprintelni,de haladhatsz"
Ket kattintassal berakhatod a cuccokat a hajod rakterebe, barhonnan a bolygon, akar egy bazis vagy barlang legmelyerol is. Igy aztan sose leszel tulterhelve, foleg akkor, ha Atlantiszra megerkezve az eladott es elso kuldiert kapott penzbol a workstationok mellett a cargo holdot is noveled a hajon, az aranylag olcso es megeri pont ezert, hogy egy porszivozo jatekosnal se legyen hamar tele a rakter. -
Ssenkradlive #239 Az előző hsz-om természetesen a "#234"-re ment, csak hülye az oldal már megint... -
Ssenkradlive #238 Tudod mit ?
Így ennek fényében hogy leirtad mire értetted a nvm-ot,(bár én saját fétisemként inkább itt vitázok két-három "magad, és magamfajta összetett mondatokban kommunikálni tudó "szájtépővel" mint akármelyik népszerű portál sokszáz "sztemmegrvajóaztennyi" "véleményformálójával") milyen szemszögből nézve volt "korrekt" a bethesda mostani kommunikációja, (Én általánosságban értelmeztem mondanivalódat, nem a ProjektRed CP2077-előtti "agymenéséhez", képest amiben így szinten egyetertünk, nem jól értelmeztem amit írtál, mea culpa. ), azt kell mondanom hogy igazad van.
Így inkább 90+%-ban értünk egyet mint nem, túltoltam a dolgot.
Annyit "kötekednék" meg zárasként, hogy oké vágom a Eurogamer-t, de a Digital Foundry meg kapott, azt az velük partner, csak nem írt sz@r kritikát...XD
Meg sok más is vélhetően az előzetes tesztjei alapjan "felejtődött" el láthatóan, mindettől függetlenül.
De ez egyébként az általad és általam leírtak fényében huszadrangú részletkérdés,í gy tehát perfekt angolnál maradva : "Riszpekt szőr"... XD
-
#237 Köszi!
Ezek szerint mégsem a lézerrel kell, mint, ahogy az előtted szóló írta. És én is azzal próbáltam. -
#234 A vicc az, hogy nem szeretem a jatekot. Szorakoztato, de ez az alapjan, ahol jarok, egy atlagos bethesda jatek, amelyet atraktak az urbe (amiben az ur ugy le lett butitva, hogy ennyi erovel ki is hagyhato lett volna, mint a Mass Effectekben) es amelyek tele vannak a korabbi Skyrim+FO4 (+modok)+FO76 elemeivel, fel van higitva a NMS procgen reszevel, es minden megint tul van bonyolitva (terkepek, menu, itemkezeles, stb.). Semmi olyan nincs benne, talan a hajoepitest leszamitva, amit ne lattunk volna mar, jobban, egyszerubben.
Eurogamer azert nem kapott, mert egyik angol outlet sem kapott. Az, hogy te kiszolgalod esetleg azt is keszsegesen, aki kib.szott veled, az egy dolog. A Microsoft ugy latszik zokon vette a felvasarlas blokkolasat. Hozzateszem, az amcsi reszleguk (DF) kapott, sot, ok kaptak kulon mentesseget a NDA alol is egy kerdesben.
es akkor zaraskent: a nvm-t a sajat valaszomra ment, beirtam amit akartam, aztan rajottem, a faszert fogok en itt oldalakat irni meg linkeket meg idezeteket, amikor ez csak egy forum, amit osszesen manapsag mar nem olvas tucatnal tobb ember. Mivel az SG annyira szarra lett, hogy torolni sem lehet mar a kommenteket, ezert irtam (magamnak), hogy nvm.
Nem fogok vitatkozni veled, mert 80-90%-ban egyetertunk. En csak azt mondom, hogy a Bethesda kommunikaciojaban ezuttal a lengyelekhez kepest pontos volt, amikor nem altalanossagban beszeltek, hanem konkretumokat mondtak/mutattak, akkor semmi olyat nem igertek, ami nincs a jatekban. En csak ennyit allitottam. Az, hogy ez miert triggerelt nalad, nem tudom.
Az mar mas kerdes, hogy az ezerfeju cezar jelenleg tobbmillios fejjel rendelkezik es az interjuk nagy reszet nem olvasta el. Ez ilyen. En igen, elolvastam, idom volt ra, erdekelt is a tema, miert ne? Aztan amikor par ember elkezd cirkuszolni a megjelenes elott egy hettel egy leak alapjan valamin, amit konkretan 10 percig magyarazott a fo fejleszto egy interjuban... akkor hiaba mondod, hogy baszki, egy hete elmondta, hogy lesz, ismet a kutyat sem erdekli a dolog. Az ujsagok penzt kerestek a clickbait cimeikkel, a redditten meg mindenki mondhatta a magaet. De, ez igy van jol, 2023-ban nincs mar parbeszed, mindenki kinyilatkoztat, uvoltve mantrazza az igazat a redditen, twitteren, stb. de attol meg az nem feltetlen felel meg a valosagnak. De, ez most egy ilyen vilag.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.02. 11:42:52 -
Ssenkradlive #234 Ja, nevörmájnd szerintem is, csak mondjuk akkor nem kellene egyer előadni hogy :..."Ha egy PR-os nem ezt sugna a fuledbe, akkor azt ki kell rugni, mert nem erti a dolgat es alkalmatlan a szakmara :)", utána neg Howard-ék "korrekt" kommunikációjáról fejtágítást tartani, meg a "hőbörgő" vásárlókat/tesztelőket oktatni hogy nem látták át jól a mondanivalójukat, mert ez igy nagyon vicces...
Egyaltalán nincs gond azzal hogy te szereted a game-et, sőt...
Magam példájan tudom hogy ennél ezerszer roszabb, jelentéktelen sz@rokért is hogyan lehet rajongani. Ehhez senkinek köze nincs, hülye aki más ízlésén vitázik.
De inkább ilyenkor ezt kell mondani hogy : Emberek, engem ezek megvettek kilóra !, - mert veled ez történt, mindenkivel előfordul - minthogy előadni ezt az "...egesz ipar tanult belole...", meg a korrekt bethesda/todd kommunikáció dumát...
Takkra ugyanolyan volt az egész game felvezetése a reklámokkal együtt, mint akármelyik n+1-ik "AAA" címnek az elmúlt tíz évben, megvolt a kevés korrektebb kommunikációt körülfolyó szokasos bullshitáradat is, ugyanúgy mint bármely más cimnel előtte.
Pl. az ugye megvan hogy a megjelenés előtti egyik utolsó hir az volt hogy a sajtóhoz kiküldött tesztpéldanyokat miutan egyesekhez "elfelejtették" kiküldeni -és nem is kis neveknek hanem pl. az Eurogamer, vagy a Rock Paper Shotgun,- egyeztetés után kiderült hogy csak pont azok nem kaptak, akik kritikusan álltak előző megjelenéseikhez, a "korrekt kommunikáció" jegyében ugye. XD.
Csak ment minden a szokásos menetrend szerint....XD
Egyébként meg a játék nem rossz, csak pont olyan mint ami erre a "triplaá" piacra jellemző : Egy kockázatoktól mentes biztonsági játék.
Pont annyi az utolsó szögig ugyanolyan copypaste helyszínt, egyforma NPC-t, lapos fő és mellékküldetéssszálat találtam benne mint amennyi a játékaikban lenni szokott. Egy centivel sem rosszabb akarmelyik Falloutnál.
Se Far Cry-nal, se AC-nél, hogy a piac többi szereplőjéhez is viszonyítsam.
De nem is jobb egyiknel sem, csak újabb meg dzebb maximum.
Ami jó is benne, az is a giga költségvetéshez köthető, minthogy az innováció legkisebb nyomához is, ugyanazt kapja az ember mint ezekben, más külsővel.
Az egyetlen igazi valódi innovációja a bethesda-nak az a játékaik fantasztikus mod-olhatósaga.
Ennek, meg az elhivatott moddereknek köszönhetően, -akik egyébként mindezt az esetek 99%-ban ingyen és bérmentve csinálják hobbiból, szeretetből - pl. egy Fallout4-et ma ezerszer nagyobb élmény jatszani mint megjeleméskor, a Starfield-et is ez fogja életben tartani, nem az amit Howard-ék elbáboztak itt megjelenés előtt.
Úgyhogy nvm, ja szerintem is... ;)
-
#233 nvm
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.02. 09:36:15 -
#231 Egyik gaz, masik folyekony, vagyis ezeket a szkenerrel kell megtalalnod majd kezzel felszedned, nem a banyaszlezerrel. Az elso bolygon, ahova a sztori kuld New Atlantis elott - Kretter vagy mi - ott van viz dogivel. -
Ssenkradlive #231 Hát persze, tanult belőle, ezen a game-en is látszik...XD
Howard és csapata meg csak olyat mondott a játékkal kapcsolatban ami megállja a helyét így megjelenés utan is, csak a "tényekre" nem figyelt senki, persze megaLOL...
Ember, minden cikk, videó fenn a neten ne csináld már...
Főleg hogy Így hogy még "rengeteget fordítottál cikkeztél" is, még erdekesebb amit állitasz...
Én speciel azért kíváncsi leszek a játék értékelésére egy fél év múlva, mert egyébként egy bő 30-óra tesztelés után mondva : Akkora "average" az egész játék minden tekintetben, hogy azt tanítani kellene az "anti-innováció" egyetemen...XD
Majd a modderek néhány év múlva rendberakják.
-
xido #230 Felfedezős játék...elengedi a kezed,hát fedezz fel...Argon és viz...és az összes többi...bányássz ezerrel..a lézervágó nem viccből marad nálad...már a "tutorial bolygón" elmászkálhatsz,mielőtt a bevezetőt elhagyod és ott sok mindent fogsz találni..beteges mennyiségben..a térképen a bolygó scannelés mutatja is kb mi merre található..kelleni fognak a craftoláshoz..Az oxigénes terhelés meg kicselezhető,ha célzó módban fegyverrel mész...ötszörös túlsúlynál se fogsz lihegni..max nem fogsz sprintelni,de haladhatsz :)
Utoljára szerkesztette: xido, 2023.09.02. 05:22:03 -
#229 Így az elején, amíg ismerkedik vele az ember, egész jó.
De már jönnek a gondok, mint pl. hogyan szedjek argont és vizet. A játékban nem találtam semmilyen leírást a lehetőségekről.
Az is vacak kicsit, hogy lépten-nyomon meg kell állnom, hogy visszatöltsön az oxigén.
A hajóhoz a gyorsutazás nem működik. Hiába látom, nem is vagyok messze, akkor sem utazik, gyalogolnom kell.
Az űrcsatával nincs gond. Nem egy ED, se X, ami éppen itt nem baj. Úgy nézem, inkább a mászkálós, lövöldözős részre van kihegyezve. Természetesen első küldetés gyanánt mindjárt egy épületben kóborolhattam. Pont, mint F4-ben. -
#228 Igen ebben is teljesen igazad van! Valójában az a problémám hogy legszívesebben már én is az univerzum titkait kutatnám (remélem nem 42...) várakozás helyett! :) -
#227 "Szinte hallom ahogy egy PR-os a fülembe suttogja: A játék tele van őrült fordulatokkal, ugye nem szeretné hogy egy szerencsétlen fórum cím elrontsa a meglepetést? :D "
Most oszinten? Ha egy PR-os nem ezt sugna a fuledbe, akkor azt ki kell rugni, mert nem erti a dolgat es alkalmatlan a szakmara :) -
#226 Kellet a CP-s hiszti, az egesz ipar tanult belole.
Ha anno a CDPR nem kezd el megigerni mindent, nem lett volna gond, mert az a jatek, ami kijott egy kivalo kis rpg volt. De, nem az volt, amit igertek. En vegigkovettem a Starfield fejleszteset, a nyilatkozatokat, rengeteget forditottam, cikkeztem, stb. Eleve a ceges policy alapjan eloszor csak Howard emlithetett es nyilatkozhatott konkretumrol, Hines es Spencer csak azokat ismetelhette el (Pagliarulonak kuss volt, o csak nagyon altalanos dolgokat mondhatott, es akkor is csak a lore-ral kapcsolatban, amit o rakott ossze). Minden, ami miatt a reddit puffog napok ota (tile setek, stb.) konkretan elhangzott interjukban, csak senki sem hallgatta meg vagy figyelt oda arra a harom mondatra, amikor Howard elmondta, hogyan mukodik. Semmi olyat nem igertek, erre figyeltek nagyon, ami nincs a jatekban. A rendszerek kozotti utazas, a bolygkozi terben utazast, stb. minden mondatot ezerszar atneztek, mielott kiment publicba :) Es nem csak ok, a tobbi iparagi szereplo is tanult a CDPR szarcunamibol. Szegeny lengyelek sem akartak rosszat, csak pont naluk szakadt el a cerna...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.01. 13:40:00 -
#225 Amúgy SAJNOS tök igazatok van. :) Csak amíg a díszvetítésen találkozhatsz a járókeretes Indiana Jones-al mondjuk. :) Vagy a backstage-ben majdnem leköp a kedvenc rocksztárod :) addig ez meg kicsit olyan "védelmi pénzes" dolog nekem. Szinte hallom ahogy egy PR-os a fülembe suttogja:
A játék tele van őrült fordulatokkal, ugye nem szeretné hogy egy szerencsétlen fórum cím elrontsa a meglepetést? :D -
#224 És igy lehet megfontolni, hogy megvegye-e az ember.
Mert ha a CP2077-nél is van ez, akkor gyorsan visszamondták volna az előrendeléseket. :) -
#223 Ertem amit mondasz, azt is megertem, hogy nem tetszik, de sajnos a szorakoztato iparban ez mar standard dolog. Filmek elotti diszvetitesek, ahol a penzedert nem csak a filmet kapod/nezed meg, hanem talalkozol az alkotokkal? Legtobbszor ennek azert megvan a felara. Vagy a zeneiparban a backstage passos jegyek? Ugyanugy hallgatni fogod a koncertet, de kapsz hozza egy random kezfogast, egy fotozast, akarmit. A jatek ugyanez, nemi kis extra penz es kapsz erte 5 nap korabbi kezdest, hogy ne fuss bele a varakozas alatt a "luke, en vagyok az apad" jellegu dolgokba, plusz skineket, zenei albumot, dlct, stb. Onmagaban az Earlyt nem arulta a Bethesda, a preorderhez nem jar, csak a premium kiadashoz jart, vagyis a 4 extra dologbol csak 1 volt ez a lehetoseg.
De persze, mindez csak a hype egy eszkoze, igy ketszer lehet visszaszamolni, igy ketszer lehet "megjelenni", stb., ki van ez talalva :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.01. 13:28:31 -
#222 És milyen király játék lett már! -
#221 Ezért force-olják annyira, hogy SSD-n legyen a cucc, hogy lépten nyomon csak 2-3 mp-es loading screen-eket kelljen nézni.
Amúgy ez a loading screen dolog annyira 10 évvel ezelőtti dolog. -
#220 "Az online rész akkoriban erős túlzás volt. Amit elneveztél, az megjelent másnál. És ebben ki is merült. "
Persze, Murray azert hegeszti a jatekot, az online resz a felfedezesekkel kezdodott, azota mar kozponti hub is van, egymas bazisaira ugrunk, nagy ritkan egymassal is osszefutunk egy random bolygon, foleg az expedicios milestoneok kornyeken, stb. Fejlodik az is szepen,hala isten. -
#219 BG3 annyiból nem jó példa hogy az a tényleges Early Access ahol kvázi bétatesztelőnek jelentkezel, cserébe játszhatsz egy még messze nem kiadás érett játékkal! Szerintem ez egy más konstrukció amit megtudok érteni, látom hogy ez miért vonz sokakat. Ami itt történik az csak annyi hogy a már kész játék startjáról maradsz le ha nem fizetsz. De nekem nem a Deluxe, stb... kiadásokkal van bajom, csak ezzel az egy oldalával a dolognak! -
#218 Akkor félreértettem a kollégát.
A lényegen nem változtat számomra. -
#217 Ez, amit írsz, eddig nagyjából pozitív.
Nincs ellenemre a bonyolult és kreatív játék sem, nem véletlen van SpaceEngineers-ben több, mint 1000 órám, X4 és ED-ben is 400 fölött járok, Satisfactory esetén meg nem is tudom. De ED-ben az Odyssey már nincs meg.
Az, hogy nem kell annyit szaladgálnom, pont, hogy jó. Egy idő után nagyon unalmas tud lenni, hogy az időm nagy részét az értelmetlen szaladgálással töltöm. Elég sokat rohantam már WoW-ban és Witcher-ben. Ha a játéknak nem ez a célja (ellenben ED-vel, ahol pont a repülésen van a hangsúly), akkor nem bánom, ha egyszerűsítik. X4-ben is sokat kell repülni A pontból B pontba. Régen voltak ugróhajtóművek, hogy legalább a rendszerbe be tudjak ugrani. Aztán lecserélték autópályákra, meg utazó módra.
NMS esetén előfordult, hogy nem töltődött be. Aztán játszani kellett a fájlokkal, hogy működjön. Az online rész akkoriban erős túlzás volt. Amit elneveztél, az megjelent másnál. És ebben ki is merült. -
#216 Mondjuk 3000Ft -ért a megjelenés napján játszani a Starfield-el még mindig szinte rablásnak tűnik nekem, arról nem is beszélve hogy tuti találsz még játékokat a Game Pass-ban amit szívesen kipróbálnál! -
Evoluti0N #215 Speaking of BG3, ott is a PS5 verziónál a deluxe verziót vásárlók szombaton tudják már játszani, a simát csak szerdán. Szal nem csak a Bethesda csinálja ezt. :D -
Evoluti0N #214 Amúgy a digital deluxe nem csak 5 napos korai hozzáférést ad, meg soundtrack meg hasonlók, hanem a tervezetten 6 hónap múlva megjelenő DLC-t is. -
#213 Nezd meg a BG3-at. 3 eve kijott earlybe, akkor kaptak egy kis extra anyagi forrast, plusz 3 evig a jatekosok visszajelzeseket kuldtek, hogy mi jo vagy nem, es akkor iden megjelent es velhetoen az ev jateka lesz, az evtized szerepjateka cimet is viszi eddig. Neha jo az az Early Access :)
Nyilvan a Starfield +5 napos head startja szart sem valtoztat, de igy aki nem akart tul sok spoilerbe belefutni vagy a hetveget erre szanta volna mar, mert X eve varja ezt a vackot, annak egy pizza aranak megfelelo plusz koltseg megerte. Plusz, kapsz hozza egy teljes elso dlct, extra anyagokat, meg nemi kozmetikai skint is a jatekban.
szerk: nem Norbinak ment, csak az SG megint hulye :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.01. 13:19:12 -
Evoluti0N #212 Ahogy lwb is írta nincs már 1 dolláros trial. Először lecsökkentették 2 hétre 1 hónap helyett, de most nem rég teljesen törölték. Magyarán: benne van alap Game Passban a Starfield, ahogy az összes MS játék is benne van és lesz, de nincs már 1 dolláros GP. Szóval nem a Starfield nincs benne az 1 dolláros GP-ben, hanem semmi sincs. -
#211 Teljesseggel kizart.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.01. 13:11:20 -
#209 Ezt teljesen megértem bár engem csak simán nem vonzanak az extra kiadáshoz járó extrák, de ez totál szubjektív. Megértem ha neked ezek tetszenek és úgy érzed megéri. Engem csak az zavar hogy már ott tartunk hogy ilyen dolgokkal trükköznek mint az eltolt megjelenési dátum. Persze messze nem most kezdődött ez a dolog és nem ezzel a játékkal. Én csak úgy gondolom hogy vásárlóként nem szerencsés olyan gyakorlatot támogatni ami egyébként nem a mi érdekeinket szolgálja. Abban viszont teljesen egyetértünk, hogy ha egy játék tetszik, akkor áldozni kell rá! Azzal gyakorlatilag "befektetsz" abba hogy később is hasonlók készüljenek, szóval abban is igazad van hogy egy ilyen drágább kiadással nyomatékosíthatod hogy tetszik az irány és ilyen játékokat szeretnél a jövőben. -
Norbertboy #209 Szerintetek idővel lesz benne online rész? -
#207 > "Nem tudom, hogy az űrös rész mit takar. Bár amit itt olvastam, nem sokat."
Hat, van azert tartalom az urben is, de az ketsegtelen, hogy ez nem ur szimulator, valahol az ED es a NMS kozott van feluton, abbol nekem az jott le, amit az elmult orakban tapasztaltam.
> "A Fallout vonzott, de valahogy nem fogott meg annyira, hogy beszippantson. Mindig jött másik játék helyette."
Nagyon sok eleme visszakoszon a jatekban a FO4-nek es a FO76-nak, foleg jatektechnikai megoldasok reszerol. Bar, szerintem tul is lett bonyolitva par dolog. Kell idegrendszer es ido, mire az ember megszokja a menut es a menupontok kozotti navigalast. Am, ahogy gyorsbillre rakjuk ezeket, nem oszulunk tovabb :)
> "Az NMS-t meg még a legelején játszottam és később belenéztem az építkezős részbe, de frusztrált, hogy, ha elhagyok egy bolygót, akkor oda szinte biztos, hogy soha nem találok vissza. Így az ott épített dolgok mondhatni elvesztek."
Na, ha valami eddig nem tetszik a jatekban, akkor ennek az ellentetje, amit irsz. Itt barhonnan, szinte barhova mehetsz fast travellel, egy kattintas es kesz is, maris ugrottal a galaxis masik vegebe. Vagy terepen a tavcsoveddel/szkennerrel ranezel a hajodra, es "e" betu, mar be is szalltal. Ertem, hogy ez kenyelmi szempont, de ez mar too much nekem, ha mar "nasa punk" es realitas, akkor setaljunk picit, ne teleportalgassunk ide-oda kedvunkre. De, megiscsak egy jatekrol beszelunk, ki kell szolgalni a turelmetlen jatekosokat is, akik "ottbasszameg" felkialtassal torik kette a lemezt, ha esetleg ahova lementek, onnan vissza kell setalniuk, nincs instant megoldas, megertem ezt az oldalt is.
> "Meg néha a betöltéssel is voltak gondok. Azóta volt pár nagyobb frissítés, de nem éreztem kényszert, hogy belenézzek."
NMS esetben az inditas utani betoltes az, ami hosszu, de muszaj, mert megiscsak egy online jatekrol beszelunk es fel kell raknia az unverzumba azokat a fobb pontokat, amelyeket masok epitettek. Ahogy bejon a jatek, utana mar nincs sok toltes. Itt kvazi a legeslegeso inditasnal generalja le a shadereket, az par perc, utana gyorsan tolt, ssdn van a jatek, nem volt tobb egyszer sem 2-3 secnel, meg nagyvarosban torteni landolas utan sem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.01. 13:00:03 -
#207 Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Early Access az csak egy dolog, amit a premium kiadásért kapsz. Jön a szokásos skin meg cucc meg soundtrack, digitális artbook stb. Nem gondolom, hogy a warez akkora gáz lenne, a többség úgyis game passon tolja majd, itt a wareznak nagy jelentősége nincs.
10 évente kb jön ki egy ilyen játék. Aki ilyenkor olcsójános, az szerintem nem is igazán kedveli ezt a stílust. Én nem 35 dollárt, de akár 3500 dollárt is kicsengetek szívesen egy ilyen játékért. De 1 dollárt is sajnálok a sok szrért, amivel elömlesztenek minket az év legtöbb napján. Számomra napnál világosabb volt, hogy megveszem a premium kiadást, akkor is megvettem volna a premium upgrade-et, ha nincs early access. Főleg, hogy egy vásárlással két platformon is megkapom a játékot: boxon és pc-n is.
Szerintem ez messze nem lehúzás, sőt, bár a Sony lenne ilyen felhasználó barát. Akkor nem kéne pc-n külön megvenni pl a God of Wart mégegyszer. -
#206 Szerintem nincs olyan hogy "Korai hozzáférés"! Ez gyakorlatilag egyféle "zsarolás" hogy fizess vagy lemaradsz az évek óta várt szénné hájpolt :) játék megjelenéséről. És annyira működik hogy még én is éreztem némi késztetést hogy egy extra változatot vegyek meg esetleg. :) De nekem ez a gyakorlat rettentő unszimpatikus! Miféle "KORAI"?! Mihez képest? A játék készen van, aranylemezen ha tetszik de a mai digitális világban már ez is inkább csak egy velünk maradt fogalom, nem ők férnek hozzá korábban hanem a fizetni nem hajlandók később. Erősen nézőpont kérdése. Ráadásul mint látjuk nagyon csúnyán visszaüthet a dolog! Azért gondolom akad türelmes ember rendesen akik aztán az egy heti teszt olvasgatás közben esetleg visszamondják az előrendelést (a hájp mindig túlzó!. Erről meg nem is beszélve hogy egyből feltörik a játékot, szerintem ez nyilvánvaló öntökönrúgás. :D Tuti hogy egy csomóan mondják vissza a rendelést a "virágbóti" verzió miatt.
De egyébként én nagyon szeretném ha sikeres lenne ez a játék! Végre egy új IP nem valami remaster meg újabb rókabőr. Eleve szimpatikus hogy a BETHESDA bele mert vágni egy teljesen új egyedi játékban, ezek mostanában nagyon hiányoznak már. De én ezt az "Early Access" dolgot akkor is elutasítom, nem jó gyakorlat, és mint látjuk még magának a játéknak is árthat!
Abban viszont tök igazad van hogy a "tényleges" megjelenésre a visszajelzések alapján talán érkezik valami javítás, ennek is van jó oldala az tény. -
#204 Nem tudom, hogy az űrös rész mit takar. Bár amit itt olvastam, nem sokat.
A Fallout vonzott, de valahogy nem fogott meg annyira, hogy beszippantson. Mindig jött másik játék helyette.
Az NMS-t meg még a legelején játszottam és később belenéztem az építkezős részbe, de frusztrált, hogy, ha elhagyok egy bolygót, akkor oda szinte biztos, hogy soha nem találok vissza. Így az ott épített dolgok mondhatni elvesztek. Meg néha a betöltéssel is voltak gondok. Azóta volt pár nagyobb frissítés, de nem éreztem kényszert, hogy belenézzek.