Assassin's Creed: Valhalla
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a kezdöterületen van két küldetés, az egyiknél egy állatot kell kinyírni egy vikingnek, a térkép északi részén tanyázik a viking. De melyik állatot kell megnyúvasztani? Már öltem jegesmacit, farkast, rókát, szarvas, még a legendás szarvast is lecsaptam, de csak nem adja meg a küldit. Leírás meg nincs sehol, elvileg oda kellett volna figyelnem a beszélgetés során, de valahol elsiklottam az infó felett.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Amúgy a rókabőrrel sincs semmi gond simán működhetne egy játék úgy mint egy platform és a kiegíszétések hozzák mindig az új történetet. Mint ahogy az expansion-ökkel működik, de például mi lenne ha 5 évig foldozhatnák fél-1 évente kiadott új küldetéscsomaggal? Senkit sem érdekelne ha jó. Az AC-ra azért mondják hogy rókabőr, mert halványult el a dolog és bár részről részre egyre többet adtak úgy osztották el hogy az ember mégsem érezte többnek jobbnak a dolgot, mert nem volt szórakoztató az a több amit beletettek. Az előző két részt meg hagyjuk kb 95%-ban elvesztette a játék az identitását és már azok sem voltak olyan nagyon jó címek nyilván harmadjára mindenki már rókabőrözik. Ha mindhárom áll lejtős lenne a kinézeten kívüli dolgokban is akkor senki sem szólna egy szót sem.
Persze ettől még jó játékok, de az a 7-es, hogy még érdemes játszani de nincs messze attól se hogy inkább skippelni legyen érdemes. Klasszis kategóriában az Ezios történet meg a Black Flag - Rogue rész fért számomra a többi csak próbálkozó volt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Arra tökéletes, amire nekem kell, hogy kikapcsoljon arra a pár órára, ami játékra van, a viking érát meg imádom, szóval nálam eddig 10/10.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
[merlinw.org]
A Walhalla azért jobb játék, nem fogom abbahagyni, de bőven lehet jobb, kifinomultabb, átgondoltabb. Lehet hogy én vagyok túl igényes (szerintem nem), de egy ekkor hasznot termelő franchise kb 10. részétől már elvárhat a vevő valami nagyon nagy durranást. Ha azt a pénzt amit marketingre költöttek (nagyonsokmillió dollár lehet) a fejlesztésre fordítják, biztos jobban jártunk volna. Arról nem beszélve hogy pár éve még 10e Ft volt egy új játék, ma már 18-20. Ez se mindegy.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Utoljára szerkesztette: Shep, 2020.11.12. 21:09:26
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A díszletek hasonlítanak.
De ezt nem kötözködésként, nem hiszem hogy célja lenne a játéknak a realizmus.
A harcrendszer brutálisan jó lett szó szerint, föleg flailst meg axet használok, nagyon élvezem, igy tényleg bele éli magát az ember ebbe a korszakba.
A mellékküldetésekben meg egy szintet léptek kimondottan jók lettek, még nem W3 szint de már arra haladnak.
A modern szál nekem se hiányzik csak kizökkentett a játékból a hajós csaták viszont hiányoznak de ez már csak ilyen.
A graf ugyanolyan nálam mint a odysseynél tehát kimondottan szép, föleg a karakterek néznek ki jól.
Egy negativum azért van az írányitás nem az eddig megszokott, nem vészes de kár volt változtatni rajta.
Vikinges témakör miatt érdekes ez a játék. Szerintem amit lehetett azt már az előző két rész megvalósította. Itt finomítottak rajta, pár apró újítást behoztak, de ez is ugyanaz, mint az elődjei, amivel semmi baj nincs. Tulajdonképpen tényleg olyan, mint egy MMO. Hatalmas terület, aztán azt csinálsz rajta amihez kedved van. Önismétlő e? Persze, de embere válogatja kinek mennyire érzékeny pontja.
Szerintem, ha bejön ez a korszak, érdekel a téma (azoknak írom ezt, akik hezitálnak a vételen) érdemes beruházni rá. Ha viszont nem tetszett az Origins, Odyssey, az abban meghúzódó játékmechanika, meg maga a középkori történelem se, akkor nem érdemes rá időt szánni.
Amúgy egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy a nagy baj az, hogy nem csak a Tsushimával összehasonlítva suta - ezt azért lehetett sejteni - hanem az előző résszel is, technikai szempontból mindenképpen, ami egy szégyen, akárhogy is nézzük.
Nem rossz játék, és tényleg imádom a Vikingses hangulatot, de közel se kapott úgy el, mint a szamurájos feeling a GoTnál. Iszonyat összecsapott az egész, mintha arra mentek volna rá, hogy a CP előtt kiadják, és hatalmas szerencséjük volt, hogy a CP csúszik. Ki lehetett volna használni egy jó játékmenettel, de ez nem jött össze. Legalábbis eddig amit láttam.
De az is lehet, hogy a GoT nagyon, nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet, és ezt keresem, nem tudom, de hogy qurva nagy ziccer lett kihagyva a CP halasztása miatt, az tuti. Nagyon sokat próbáltak meríteni a Vikingsből, de valahogy egy Honfoglalás lett belőle.
A modern szál volt, hogy tetszett, egy ideje viszont már feleslegesnek érzem, hogy megszakítja a cselekményt.
Utoljára szerkesztette: a.carkey, 2020.11.12. 08:56:58
A medve nem játék.
A Valhalla meg? Nem is tudom, az egész olyan összecsapott érzést kelt. Egyértelműen rondább szerintem, mint az Odyssey, és sokkal szarabbul is fut - előbbinél minden ultrán (kivéve felhők very high-on) sose nézett be 75 alá, még Athénban sem. A Valhallában is megvan a 75 általában, de a norvég szálláshelyen például elég gyakran benézett az 50-es tartományba, le kell venni jópár dolgot ultráról, hogy meglegyen a 60, de akkor is eléggé zavaró micro-stutter van, számra megvan a 60, de érzetre nagyon nem.
Ahogy írtad, az animációk eléggé gázok, nem is értem, az előző részben ezek is sokkal jobbak voltak, hogy tudták elcseszni?
A harccal nekem sok bajom nincs, de valóban meglehetősen egyszerű. Bajom ugyan nincs vele, de nem is élvezem különösebben, olyan "meh".
És a lovaglás... A ló működése, hát valami katasztrófa, főleg a RDR2, meg a Tsushima után. Általánosságban elmondható, hogy a Tsushima bizony minden szempontból megeszi reggelire.
A zenék jók, kimondottan, a hangok se lennének rosszak, csak nálam sokszor kimarad egy hangsáv, a hajón pl. nálam nem énekelnek a kollégák, hiába mondom nekik, nem hallatszik.
A hangulata viszont tényleg jó, átjön a viking feeling, a karakterek nem rosszak, a küldetések is kimondottan jók eddig, meg tetszik a bázismanagelés ötlet is. Szóval mindent összevetve élvezem, de technikai szinten ez egy katasztrófa, főleg, ha figyelembe vesszük az előző részt.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.11.12. 08:38:53
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.12. 01:07:19
[merlinw.org]
Hogy jót is mondjak, jók a küldetések (mellékküldetések is nagyon jópofák, változatosak), jók a "puzzle"-ök, a hangok, zene meg hozza a szokásos szuperb minőséget. A tájak szépek, de nagyon túlszaturáltak, a karaktermodellek és animációk borzalmasak.
Ja és a híres AC "építészek" most először sz*rtak az egészbe. Mininál városok copy/paste épületekkel, helységekkel.
El lehet vele lenni, de volt már jobb is. Nálam az AC ranglista legalján van egyelőre.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.12. 01:01:17
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.12. 00:44:49
[merlinw.org]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Persze, ha nem egy AC világba erőszakolták volna bele, hanem egy normális vikinges játékot csinálnak, akkor jobb is lehetett volna.
a játékélmény miatt nem dobtam eddig hátast. Nem lett rossz, de inkább egy GoT, mint ez. Olyan, mint egy Breakpoint, csak viking korban.
Persze, még az elején járok ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.11.11. 07:32:16
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
A presetek amugy nem tul jok - ugy altalaban egy jatekban sem. Vannak featurek, amik budget vason is jol mennek high+ -on (pl texturak) es olyanok is, amik mar mediumon is koltsegesek (pl arnyek reszletesseg)
Remélem, hegesztgetik még.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯