Red Dead Redemption 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tapasztalataim alapján 3 esetben kell/lehet lovon harcolni: küldetés közben, bounty hunterek ellen vagy ha ki akarnak rabolni. Az első kettőre előre tudsz készülni, bounty huntereket messziről mutatja a minimap pl. Aláírom, hogy lóról nehéz lövöldözni (gondolom anno sem volt könnyű ott a vadnyugaton), mert a lovat irányítani is kell miközben célzol, de közel sem gondolom annyira lehetetlennek, hogy ne lehetne rutint kialakítani belőle. Főleg 50+ órányi játék után amikor már -szerintem legalábbis- nem szabadna, hogy gondot okozzon a fegyverek kezelése.
darkSectorxxx
Hát 2 probléma van.
Lovon ülsz vele, és pont ez a lényeg, lóról szinte képtelenség harcolni.

A másik nagy problémám, hogy gondol egyet a játék és ha nem használod a fegyver, akkor random elteszi magától....namármost 2 percenként elővenni a fegvyert az eléggé irritáló. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Miért nem fegyverrel a kézben lovagoltok? Amikor felszállsz a lóra 1 max 2 mp mire equippeled a kedvenc puskádat/pisztolyodat/dinamitodat és úgy lovagolsz. Főleg ha tudod, hogy olyan területen vagy ahol bounty van rajtad és bármikor jöhetnek a csúnyabácsik. Mire odaérnek hogy rád lőjenek már le is estek a lóról ólommal a testükben.
darkSectorxxx
Pont ez a gond, hiába állítasz be bármit, random megváltozik, lehet 3x jo, de a 4. leszálláskor valami vagy valamik a lovon maradnak.
Teszteltem már stream-ben és mások is végignézték.
Voltam a fegyverboltba, equip-eltem mindent, és semmi, random megzavarodik vagy nem tudom.

ezért vagyok mérges, mert ha csak akkor kéne állítani amikor változtatni akarok, nem lenne problémám....

Így akkor már lehet jobban átérzed a mérgemet. 😄

Nekem lenne az utolsó okom a kedvenc játékaimra mérgelődni, de leteszteltem mindent, és haszontalan, ezért vagyok nagyon csalódott már.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.08. 10:09:19

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Voltan
Erre talán jó módszer az, hogy a ló hátán ülve választod ki a fegyvert, akkor azt hiszem, hozzáférhető mindegyik. Utána gyorsan leugrasz a lóról, és elvileg ami kell, az nálad lesz. Legalábbis így rémlik, tudatosan még nem próbáltam ki.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

darkSectorxxx
Igen ez a baj, lóról. És ahogy írod, le kéne szállni, úgy lenne némi esély, DE! itt jön a DE! 😄
De vágod, mire leszálsz, a lóról, lenet a földön kiválasztod a lónál a feyvereket, és megvárod az animációkat hogy előveszi és felemeli a fegyvert célzásra, mindezt semmi fedezék mellett, kb a story első 10%-ánál már meghaltál. 😄

Amúgy ja, més gond nem szokott lenni. 😊

Voltan
Most úgy vagyok vele, hogy kezd helyreállni az egyensúly. Az első pár órában az volt, hogy atyaúristen, mennyire istenkirály ez a játék. Aztán utána elkezdtek kiütközni a problémák, főleg az irányítással, és ez egyre jobban idegesített, annyira, hogy egyszer ragequiteltem is azzal, hogy "cseszd meg ezt a rakat szart" 😄 Mostanra viszont kezdem megszokni az irányítást, a játék tagadhatatlan, és elképesztő értékei pedig megint inkább előtérbe kerülnek, és megint nagyon élvezem, illetve nagyon nagyon pozitív az élmény.

Hibái vannak, kétségtelen, de szokható. Tipp az inventory managementre: a wheel-en is elérhető a tábortűz, a maszk, a távcső és egyebek, nem kell mindig belépni az inventoryba. Így könnyebb, és jobb.

Ja, és lóról ne lövöldözz soha, főleg ne gyalogos ellenfelekre, mert akkor nagyon ergya az irányítás, és szitává lőnek. Engem legalábbis.
Gyalog viszont egész könnyedén leszedtem tegnap három lovas fejvadászt, szóval asszem, ez lesz a trükk számomra.

darkSectorxxx
Game breaker semmi esetre sem, mert az azt jelentené hogy nem engedne tovább a haladásban.
De annyira irritál pl engem, hogy visszavesz a lövöldözés hangulatából és nemem élvezhetetlen, holott annyira jó kis harcok lennének benne.

Viszont a bandatagok eltűnésére már heggesztik a peccset.

Illetve, hogy mondjak egy jó dolgot is:

Volt olyan mellékküldetés, amit elvégeztem.
Amikor meg visszatöltöttem a mentést, UGYANAZT a küldit még qx megcsináltam, de teljesen mát kellett csinálnom!!!!!

Durva, vagyis vannak olyan küldetések, amik változnak.
De ne úgy értsd, hogy ilyen útmenti küldetés, hogy egyszer ez, egyszer az.
Hanem fehér szinű karikás mellékküldetés, ugyanazon helyen, ugyanazokkal a karakterekkel, de alternatív volt a cselekmény. 😊

Le is írom röviden:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 pali versengett egy nőért

Story 1: a fejükre tett üvegeket kellett lelőnöm, több körben.
Story 2: a 2 faszit felváltva kellett ütlegelni, meg tökönrugni

Kis aprósag, de megmenti attól, hogy végleg elpattanjon egy ér a fejemben és feladjam 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.07. 17:48:22

Voltan
Idegesítő, aláírom, de semmiképp nem game breaker nekem. A játék zseniális, persze nem tökéletes. Kár, mert amúgy majdnem az. Kis odafigyeléssel simán lehetett volna. Igaz, még peccselhetik ezeket.

darkSectorxxx
Jaja és nem idegeskednék ha egy random játék lenne. Azért vagyok ideges mert egy amúgy évjátéka jelölt címről beszélünk, amit vártam évek óta, és tudom jól, hogy normálisan sikerült megoldani mindezt nekik már 8 éve.... Csak most variáltak egy jót.

De hogy ez milyen ellenőrzésen ment át, hogy ezt jóváhagyták.

Voltan
Jaja, az ilyen kis idegesítő apróságok, mint pl. az inventory. Van vagy 8 item kategória, a gyakran használt itemek kategóriája (táborverés, maszk, távcső, stb) azt dafke az 5. helyre tették, hogy se előről, se hátulról ne lehessen normálisan 2 kattintással megközelíteni.

Csöppet idegesítő ez is, meg az inventory management úgy egészében.

darkSectorxxx
Nem. A harc az meg a mozgás meg a set beállítás szar.
A dead eye jó.

A DE nem helyettesít semmit.
Attól még a játék többi része szar.

Dead javításáhpz enned kell, ami megint gombnyomkodás, idő stb.

A körülményessége miatt szar...
Egyszerűen szar.
Nem megszokás kérdése, hanem szó szerint szar.

50 órája játszom és szar. Erre nincs más kifejezés.

Mégpedig azért nem mert minden más játékban meg jobb ettő. Azért tudom hogy rossz, mert van viszonyítás. A Dead Eye egy külön funkció. Nekem ne az legyen hogy csak kizárólag ebbe a módba lehessen jatszani. 😊

darkSectorxxx
Köszönöm. Holnap jutok gép elé, akkor ránézek.

A játéknak van egy megoldása arra, hogy könnyebb legyen a küzdelem több emberrel szemben. Az, hogy Te ezt nem használod nem a játék hibája szerintem.
Amúgy tonic-al feltöltöd az életed maxra, fejlesztett fegyvereket használsz és nem egy helyben állsz tűzharc közben és nem lesz probléma. Nem egy küldi van ahol valóságos mészárlás történik, azokat hogy sikerül megcsinálni?
Félre ne érts látom, hogy vannak problémák a játékkal, de ezek nagy része inkább olyan ami csak kellemetlen megoldás, amit meg kell tanulni használni.
Voltan
Dark, próbáld meg ezeket a tippeket itten. . Hátha segít, otthon én is kipróbálom.

darkSectorxxx
Dead Eye elfogy. Ne kelljen Bullet-time egy játékba hogy játszani lehessen... Akkor miért van szabad célzás, nekem normális harc kell.
Dead Eye egy plusz.

Ez így szerintem nem igaz. Használjátok a Dead Eye-t? Tengernyi időd van fejre célozni, 2-3-4 ellenfelet is könnyedén be lehet jelölni fejre, ha közel vannak egymáshoz. Nyilván fejleszteni kell hogy több ideig tudd használni, de ha a fedezékben bedobsz egy fullra töltő löttyöt akkor nincs az a banda akit ne tudnál lezúzni. Tanulni kell a játék nyújtotta lehetőséget és élni is vele, higgyétek el sokkal könnyebb lesz.
darkSectorxxx
Rossz játékkal próbálsz akkor játszani.
RDR2 a 20 évre visszamenőleg legrosszabb irányitással ellátott játék, amivel valaha játszottam, ha headshot kell konzolon, akkor játsz mással, BÁRMI mással, ott menni fog.

Nem veled van baj, nem is a konzollol vagy a kontrollerrel.
Én rengeteget játszottam konzolon, én állítom neked, hogy ettől csak jobbat találsz ilyen téren.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.06. 20:18:21

DevLupius
Köszönöm a válaszokat, leírok pár dolgot ha valakit érdekelne.

Ha napnyugtakor a lóval a szakadékba ugratsz, akkor meghaltok, viszont a lovad nyergét felveheted és átrakhatod másik lóra.
Ha álarcban bűnözöl és sikerül elmenekülnöd, akkor megúszod a vérdíjat.
A lovak félnek a lövöldözéstől, ez komoly gondokat is okozhat például egy dupla fogatos szekérnél.
Ha jófiú vagy a seriffnél mindig kaphatsz munkát.
A tábor fejlesztése nélkül 12 tonna hússal sem tudod feljavítani a készletet.
A tábor fejlesztését csak a pénzbeszedős küldetés után tudod elkezdeni.
A fegyverboltban viszonylag olcsón elég jó fegyverekhez lehet jutni.
A szekérlopás elég jól jövedelmez, a ló lopás csak időpazarlás, viszont egy vonatot kifosztani is jó móka.
A lerakott legendary bőr a Trapperhez került mint alapanyag, gyártani lehet belőle, eladni már nem.
Ha jó cuccot viszel a Trapperhez eladni akkor biztos, hogy megesznek a farkasok vagy egy medve vagy akármi.
Ahol élve vagy halva körözésed van, ott az égből is lovasrendőrök hullanak csapatosan.
A tábornak adományozott tárgyak pénz formájában materializálódnak a tábori kasszában, amiből fejleszteni lehet a tábort.
A dinamit kanóca nem ég örökké, és a ló sem működik utána tovább.

Van valami olyan beállítás a konzolon ami egyből a fejre céloz?
Számítógépen "only headsot" beállítottságú vagyok, viszont ez itt kivitelezhetetlen, de lehet az is, hogy csak fakezű vagyok 😊

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

"a GTA V-ben néha leültem a tévé elé és néztem a műsort, kapcsolgatva a két csatorna között - hát olyan 2 óra hosszú tévé-anyagot biztos, hogy összeraktak, reklámokkal, rajzfilmekkel, doku-drámákkal, tehetségkutató show-val, pedig nem hiszem, hogy rajtam kívül sokan végignézték volna"

Itt tévé értelemszerűen nincs, viszont betévedtem egy
színházba Saint Denisben. Amolyan kabaréműsor volt. Volt egy konferanszié, aki a műsorszámokat felvezette. Először egy illuzionista lépett fel, utána egy tűznyelő, végül egy énekesnő. Még csak egyszer jártam ott, de még biztos visszanézek hátha más előadók, műsorszámok is lesznek. Nagyon fílinges volt FPS módban ülni a nézőtéren. Aztán mikor vége lett a műsornak felkapcsolták a világítást és lassan elkezdtek kiszállingózni a nézők. A hab az lett volna a tortán ha beszól nekem a mögöttem ülő - egy kb. fél méter magas cilindert viseltem ugyanis, nem sokat láthatott tőlem a szerencsétlen. 😄

darkSectorxxx
ja télleg. 😊

darkSectorxxx
azaz. 😊

Kojiro
ilyen kifeszített bőr ikonja van, olyan afrikai pajzs alakú, érted

Kojiro ergo sum.

Mr_no_NaMe
A ló "csomagtartóról" esett le. No mind1
Mr_no_NaMe
Menjél enni nyugodtan haver, még be sem kapcsoltam a PS-t 😄DD
darkSectorxxx
Igen, hullák, állatok, lóról leesett dolgokat bejelöli a térkép, amíg el nem hagyod a területet vagy meg nem halsz.

- hulla egy "X" jel
- állati tetem egy "mancs" jel
- a lóról leesett dolgokat nem emlékszem már hogy jelzi.

Kojiro
Itt várok! Meddig kell még?

Kojiro ergo sum.

Mr_no_NaMe
<#guluszem1>

na várjácsak...
Kojiro
Csak akkor jelenik meg, ha már a térképről eltűnt. Ha ledobsz vagy elhagysz egy bőrt és megnyitod a mapot, ott mutatja.

Kojiro ergo sum.

Hmm... Pedig Rockstar hivatalos Facebook oldala írta ezt.
Mr_no_NaMe
Hát én megcsináltam a macit, el is hagytam félúton, pár játékóra után odaértem a trapperhez és sehol sem volt az a bőr...
darkSectorxxx
Na, ezt jó tudni, mert pont ezt kifogásolta haverom régen. THX

Most olvastam, h ha elveszítesz egy legendary bőrt, akkor az automatikusan odakerül a trapperhez.
A bounty akkor megy le, ha feladod magad és letartóztatnak, vagy ha fizetsz.
Medvebőr nem tudom hova tűnhetett.
Adnak plusz dolgot. Például fejleszthetsz többfajta táskát és mindegyiknél megvan, h miből tarthatsz magadnál többet.
Később lesz olyan, h tudod fejleszteni a tábort pénzért és készleteket is feltölteni pénzért. Ha magad viszel csak simán lelőtt vadat, akkor abból rengeteget kell, h átmenjen sárgába.
Ruházatok tudtommal csak a kinézetet módosítják.
DevLupius
Sziasztok, pár kérdésem lenne...

- A bounty csak akkor jön le ha fizetek? //megöltek majd éledés után ismét körözés volt rajtam a városban.
- Volt egy legendary medve bőröm, mivel nem tudtam eladni a városban, leraktam a földre a táborban, de eltűnt. Hova lett?
- A táborban lehet a szakácsnál cuccokat fejleszteni, ezek a fejlesztések adnak valami plusz dolgot vagy csak a kinézetet alakítják át?
- A szakácsnál az adományozásnál van három piros ikon a jobb felső sarokban. Mintha olvastam volna, hogy azok a készletekre vonatkoznának? A jobb szélső talán a hús lehet, bedobtam az összes húsomat a közösbe és továbbra is piros maradt. Ezekről van van valami infó?
- Láttam, hogy lehet ruházatot is készíteni, azoknak van valami védő értékük, vagy csak a kinézetet módosítják?
- Van valami magyar oldal ahol van valami részletes leírás a gyártás/fejlesztésről?

Egyenlőre ennyi 😊

Thx

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

sziasztok
azt tudja valaki hogy a dialogusok valahol meg vannak e a játékban mert ahogy beszélnek nem igazán tudom fordítani?
Én ezen azért nem vagyok ledöbbenve (kb. ezt vártam), mert a GTA V-ben pl. kíváncsiságból végigjártam a metrót, utaztam is rajta több megállót - a Rockstar Los Santos alatt megépített egy sokmegállós metróhálózatot állomásokkal, úgy, hogy a Story módban egyáltalán nem szerepel, semmilyen mission-hoz nincs rá szükség, és úgy tudom, az online-ban sem kell (bár nem online-oztam, tévedhetek). De megépült, és npc utasok használják.
És ugyanígy kíváncsiságból a GTA V-ben néha leültem a tévé elé és néztem a műsort, kapcsolgatva a két csatorna között - hát olyan 2 óra hosszú tévé-anyagot biztos, hogy összeraktak, reklámokkal, rajzfilmekkel, doku-drámákkal, tehetségkutató show-val, pedig nem hiszem, hogy rajtam kívül sokan végignézték volna. (És még szórakoztató is volt a szokásos szatirikus, parodizáló stílusával.) Úgyhogy kb. ezt a szintet vártam itt is.
Rita79
Hihetetlen, hogy ennyire él a világ. Hogy gyakorlatilag random bemehetsz pl. egy vonatba, ami útba esik. Ha nem mész be, akkor az utasok akkor is ott vannak rajta és békésen megérkeznek a céljukhoz. Tehát a vonat nem csak egy dísz elem a játékban, hogy nna legyen benne vonat is ami néha elhúz. Szóval döbbenet így olvasva a véleményeket. És ma töltöm le, nem tudom mennyi időm lesz játszani vele. A Special editiont vettem meg.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

"Úgy látom, a saloon-ba eleve azért megy be sok vendég, hogy végre valakibe beleköthessen."

Pl. az ultrabunkó prémvadász bácsi Valentine-ban? 😊 Annak nem nagyon volt gyerekszobája. 😊

Sandbox vonat- és postakocsirablásokkal próbálkoztam tegnap. A postakocsin alig volt szajré (egy kis lőszer meg valami pia) de a vonatos balhé egész jól sikerült ahhoz képest hogy rögtönzés volt.

Valentine és Emerald Ranch között mentem át egy hídon, ami egy sínpár fölött haladt el, mikor vonatot hallottam Valentine felől. Lóról le, és mikor áthaladt a híd alatt a vonat ráugrottam a tetejére. Pont egy személyvagon volt. Bementem, végigraboltam az utasokat, aztán egy másik vagont is, aztán leugrottam a mozgó vonatról mielőtt a fegyveres őrök észrevettek volna. A széfeket inkább otthagytam. Csak robbantással tudom őket kinyitni, ami instant paláver, ráadásul egyáltalán odajutni a széfhez nem lehet erőszak nélkül.

Mivel nem kellett leütnöm/lelőnöm senkit megúsztam körözés nélkül! Emerald Ranch közelében ugrottam le, így közel volt az orgazda is akinél el tudtam passzolni a szajrét. Olyan 40-60 dollár jött össze, ami nem rossz egy két perces melóért. 😊

Én általában futni hagyom a szemtanút, mert kitapasztaltam, hogy ha bármit csinálok vele, csak rosszabb lesz a helyzetem.

Azt is kitanultam, hogy nem kell attól parázni, hogy Wanted leszek - kimenekülök a területről és várok, utána jön egy Investigating / nyomozás fázis, és ezeket Bounty nélkül - bűncselekmény hiányában - lezárják, ha csak kisebb piti szabálysértésekről van szó, pl. verekedés, ráléptem a kutyára, de a lopásokat mintha akkor is, amikor nincs ellenem elég bizonyíték... még én sem tanultam meg a helyi Btk. összes finomságát. Pedig főleg a játék elején, amikor kevés a pénz, nagyon fontos ismerni a Btk-t, mert a bounty-k szinte elvitték a bevételeimet jó pár hibás lépés miatt.

A kocsmában nem kell beszólni valakinek, hogy bunyó legyen belőle: sokszor elég egyáltalán bemenni a kocsmába, hogy bunyó legyen. 😄 Úgy látom, a saloon-ba eleve azért megy be sok vendég, hogy végre valakibe beleköthessen.
Nem lehet hogy ha utolérted volna a tanút, meg lehetett volna dumálni vele a helyzetet? Végülis lehet hogy nem látta a teljes sztorit csak azt hogy egy fószer lelövi a többit.

Egyébként volt olyan hogy az egyik kocsmában beszóltam valakinek és bunyó lett belőle. Ő ütött először, de elintéztem, elterült a padlón. Erre nem hívta senki a rendőrséget, nyugodtan hazamehettem volna. Csak amikor megpróbáltam lootolni a gyereket, akkor lettem wanted!

Másik, ezen nagyot nevettem. Egyik városban megloptak. Kergettem a tolvajt, lövöldözni nem akartam így meglasszóztam. Nem emlékszem hogy lootoltam vagy magától "visszajött" a pénzem, de asszem itt a lootnál sem rohantak feljelenteni. Csakhogy megint támadt egy rossz ötletem: ha már itt van gúzsba kötve ez a gyökér, majd én jól ráfektetem a sínekre, és megnézem mit csinál vele a vonat. >😊 Aha, csakhogy amikor felkaptam a földről akkor egyből feljelentettek emberrablásért. 😄

Hihetetlen jó ez a játék, már egy hete nyomom de mindennap van valami meglepetés, valami WTF pillanat.

Nem tetszik, h nincs olyan dolog a játékban, h önvédelem. Megpróbáltak kirabolni, lelőttem a támadókat, erre egy fickó meglátott és rohant feljelenteni, azután pedig körözött lettem.
Létezik,
Én csak utána jártam és van pár lehetőség.
40-50 ezer kb.maga a cucc de egy kis mókolással 25 környékén is kitudsz jönni.
Általánosságban dicsérik jól müködnek a cuccok én is majdnem vettem egyet de egyszer mikor pc-n játszottam egy olyan játékkal amit amúgy konzolon szoktam nyomni,kiderült hogy kontrollerrel ügyesebb vagyok már...
Valaki próbálta már esetleg egér-billentyűzet kombóval? Ha egyáltalán létezik ilyen.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Én tps-nek sem hívnám 😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Rita79
A Call of Juarez nem tekinthető 100%-ig nyílt világúnak ugyan, de az is western játék volt.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

meg az ellenfelek is elég sokan hip-hop jönnek és jól is birjàk a golyót ahogy nézem.
Én ezt nem értem.
Én is monitoron játszom az xbox-al.
Vagy projektorral ha autóversenyzem, tv-re még sosem kötöttem rá.
Én sem birom a tv-n való játszást pont ezért vettem hozzá egy gamer monitort.
Egyébként énnis pc-ről váltottam konzolra.
"A játék részletessége megdöbbentő. A küldetések kellően megfűszerezték mindenféle eseménnyel, hogy ne azt érezzük hogy farmolás megy, vagy Aból Bbe rohangálunk."

Ez! Mesés a grafika, lélegzetelállítóan élethűek az animációk, a hangok, de a legzseniálisabb mégis a játék felépítése, ahogy az egész meg van tervezve.

Van valami természetesség abban, ahogy a játékban egyik történés a másikból következik.

Pl., NAGYON KIS SPOILER: a táborban mászkálok, odamegyek az egyik öregebb fószerhez aki egy szekérnek dőlve lopja a napot. Mondom neki hogy mit lazsálsz itt, gyerünk inkább be a városba, vegyünk kaját/piát meg pár szükséges dolgot a táborozáshoz. OK, készülünk, befogjuk a szekérbe a lovakat, közben a táborból néhány csaj felfigyelt rá hogy a városba készülünk. Elkezdtek rinyálni hogy jajj' vigyük el őket is lécci-lécci, mert szétunják itt magukat az erdőben, a városban meg ott a kocsma, biztos lesz zene, faszik, mulatozás. OK, jöhettek ők is, szekérre fel. Kisebb incidens után (ezt most nem írom le) megérkeztünk a városba. Öreggel bemegyek a boltba (naná hogy egy üveg whiskey volt az első amit felmarkolt! 😊. Kint leülünk a bolt előtt a padra, dumálgatunk, iszogatunk - aztán az egyik csajt megtámadta vmi gyanús faszi, félrerángatta egy sikátorba. Arcot befenyítettem, elég volt a határozott fellépés. (Ez is tetszetős, hogy nem az agyonlövés az egyetlen interakció amit tudsz csinálni.) Aztán egy másik csaj a bandából hallott egy fülest a kricsmiben hogy jön egy vonat gazda new yorki utasokkal, talán lehetne valamit kezdeni vele... (Köv. küldi felvezetése.)
SPOILER OFF

Szóval valahogy nem is úgy érzi az ember hogy küldetések vannak amiket teljesíteni kell, hanem azt hogy egy nyílt világban vagy szabadon. Ha kedved van magadban vadászgatsz, pókerezel, vásárolgatsz, stb. Ha ez uncsi kirabolhatsz ezt-azt, vagy emberkedhetsz kicsit ellenséges bandákkal. A fő sztori küldetéseit a bandád tagjai adják, de ha nem foglalkozol velük pár napig akkor sincs semmi, élik a világukat. A dialógusok nagyon jók, nem mindig a küldetésekkel függenek össze, életszerű csevegések, beszélgetések. Sokkal de sokkal jobb ilyen szempontból mint a GTAV. Vagy mint bármi más.

Kevés játéknál éreztem eddig úgy hogy a világ amiben a játékos ténykedik az tőle függetlenül is ÉL. Beavatkozhatunk a dolgokba, de nincs semmi ránk erőltetve. Ha viszont csinálunk valamit akkor annak nyoma marad, következményei lesznek. Ha sokáig nem járunk egy bizonyos boltban akkor a boltos meg is említi hogy rég nem látott minket. Ha nagyon nagy bunyó/hentelés van a kocsmában akkor utána még egy darabig nincs kiszolgálás, és később mikor bemegyünk a pultos félve motyogja nekünk hogy nem akar balhét. Persze, ezeket is nyilván beprogramozta egy programozó, ezek is scriptek, nem önálló mesterséges intelligencia, de mivel rengeteg ilyen van az összhatás mégis nagyon erős.

Valaki kérdezte lentebb hogy sima XBox One-on hogy fut a játék. Én azon tolom, és teljesen jól megy rajta. Eddig egy helyszín volt ahol felfigyeltem rá hogy izzad a gép rendesen: egy város, éjjel, esőben a vonatok meg az iparvidék miatt a levegő is füstös, ködös volt. Ennyi volt össz-vissz, egyébként tényleg semmi zavaró jelenség nincs. A megvilágítás, a fény/árnyék effektek gyönyörűek.