1041
Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
-
Darkman86 #480 Igen, nagyjából ugyanúgy gondolkodunk,mondjuk én majd 22.-én indulok neki a kalandnak, azt majd meglátjuk, hogy meddig fog tartani. :) -
Darkman86 #479 Szerintem te csak simán kötekedni jársz ide :/ -
Darkman86 #478 Nem csak a játékiparban mocskos a rendszer manapság,de szerintem ezt te is tudod. Akkor egyik olyan játék kiadó játékát se vegyük meg ami hasonlóan működik mint az EA? Még akkor se,ha esetleg tényleg érdekel és még tetszik is nekünk a játék? Nekem azzal nincs bajom, ha valakinek valami nem tetszik és még esetleg párszor elmondja a véleményét, Vannak olyan mainstream játékok amit sok ezer ember imád, viszont én meg ki nem állhatom még se próbálom ráerőltetni az igazam az emberekre mint azt ahogy egyesek csinálják és ezt nem kell feltétlenül magadra venned.
1. Szerintem ezt mindenki saját maga el tudja dönteni, hogy miért mennyit akar fizetni.
2. Mikrotranzakció jelenleg a játékok jelentős százalékában van,sajnos ez egy ilyen korszak talán ezt is túléljük valahogy.
3. Nézd ha tartalmas és értelmes kiegészítők (mint a régi szép időkben) jönnek idővel, akkor miért ne? Nyilván 2 fegyverért meg 2 skinért nem fogok 20-30-40-50 eurot fizetni,de szerintem Daermon se.
-
#477 1. Andromeda egy rakás szar volt, mert másfél év alatt dobták össze az egészet. Nem azért, mert valami streamer (??? streamelte ezt egyáltalán valaki valaha?) azt mondta róla. Hanem mert dögunalom a története, inkonzisztens, tele lyukakkal a főszál és a mellékszálak is, a karakterek háromfélék (unalmas, idegesítő és full copy a korábbi jobb részekből), az egész játékról süt a lustaság és az érdektelenség (egy modell az ÖSSZES asarinak? tényleg? már a ME1 meghaladta ezt 10 évvel ezelőtt). A coop lehet jó volt, de én ME játékot nem a coopért akarok játszani, arra ott a L4D vagy Vermintide vagy még egy rakás más, coop játék, amit direkt erre csináltak. A PoE2 nálam a tavalyi év játéka és 1. nem azért vette meg őket a MS, mert nem fogyott elég jól (lol, ezt honnan vetted? még ki se jött a játék, már rég tárgyaltak a MS-tal), hanem mert Ferg ezer éve keres valami kiadót, akik mögé bebújhatnak, mert a kickstarterezés nem valami biztos business model és 2. a PoE2 eladási adatai bár tényleg rosszak voltak, de nem teljes a kép, miután ez is crowdfunded játék volt és a backerek eleve kaptak egy példányt a pénzükért. Az nem jelenik meg a steames értékesítésekben. Az obsidian a crowdfunding miatt nem vesztett pénzt, de az tény, hogy sokkal többet vártak tőle.
2. OK. Viszont sem a Destiny, sem a Divison nem úgy van kiírva pl. ide az sg-re se, hogy "sci-fi rpg a ...-tól". Ez egy looter shooter. Tessék annak kezelni, nem rpg-nek. Vagy tessék elolvasni a kommentem, amiben erre már eleve válaszoltam.
3. A warframe ingyenes. Ingyenes játékban nyilván elférnek a mikrotranzakciók, senki nem várja el, hogy a fejlesztő ingyen dolgozzon.
4. Van saját véleményem. Access miatt ingyen megvan a játék, annyit nem ér meg, hogy a letöltésre kattintsak. 10 forintot nem ér nekem. Nem teszek bele 100 órát se te, se más kedvéért, ha nem érzem közben jól magam. A véleményem a játékvideók alapján került levonásra és ennyi elég is volt. Neked tetszik? Hajrá. Nekem nem. Nem utálom, csak már játszottam vele más néven és nem látok benne annyi eredetiséget, ami miatt megérné az időmet. Ez van.
Egyébként fogalmam sincs, kik azok a "nagy influencerek", de ne csináljunk már hipster lázadást az Anthem miatt. Senki nem lesz attól eredetibb, mert x vagy y játék tetszik vagy nem tetszik neki. 10 éve meg már rég nem volt sikk a warez. 15 éve, na akkor igen. Akkoriban az sg-n még tolták a letöltési linkeket meg crackeket egymásnak a userek, moderálás nem volt. Ezért reggeltem anno. :) -
#476 "We want people to be able to experience the same stories so none of that is going to be locked" - forras. Szivesen.
Aki meg kifizet 5-10e forintot a SAJAT penzebol hupilila langokat szoro javelin skinert, vagy egyeb opcionalis dolgokert, annak egeszsegere.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.19. 15:37:48 -
Although #475 Bio meg az EA-é lett.
Még egyszer biztos volt aki azt írta amit írsz, hogy szar, de a többség azt ezzel a rendszerrel nem lesz zászlóshajó.
Igen a mikrotranzakció az ami igazán bejött az EA-nak.
1. Az is kérdés 55 Euro-ba minek kell beleférni, tartalom terén.
2. És még mikrotranzakció is.
3. Akkor még majd a kiegek, mire megáll 200 Euro vagy több lesz, ha bejön nekik ez a bolt. Ha nem akkor csak tranzakció és keresik a lovét mint a Battlefronttal.
És a lényeg ti megveszítek és működtetitek ezt a mocskos rendszert, mi meg nem ahogy Sunrider és Kancsalborz írta nem.
Veszekedni meg nem érdemes rajta. Mondom lehet ezt éltetni ezt a kurvulást csak nem érdemes.
1-2 év múlva kiderül.
Nem vettem meg de látom 60 Euro-ba mi fért bele az Odsseybe. Tényleg számít multi vagy solo?
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.19. 15:20:07 -
Daermon #474 +1
Kb ugyan ezt irtam le kicsit korábban :D -
Darkman86 #473 Magasságos egek! Komolyan mondom,ami ezzel a játékkal kapcsolatban megy nem csak itt, máshol is, az egyszerűen komédia! :D Én is sokáig szkeptikus voltam a játékkal kapcsolatban, főleg az EA miatt akiket én se szeretek. (pl. amit a Battlefront 2-vel és a féltartalommal kiadott BF5-tel csináltak az valami fenomenális) A játék és a Bio viszont engem meggyőzőtt már az alfában, pedig én is látom és nem is tagadom, hogy még most is vannak benne ordas bugok és látom azt is a videókból, hogy lehetne bőven tartalommal megtölteni a játékot, de ezt a gyűlölet divathiszti-műhiszti hullámot, amit kap egyáltalán nem érdemli meg, pedig nem tartom magamat fanboynak.
Pár általános hisztire pontokban reagálnék:
1. Ez szar és a Bioware kuka, mert átálltak a multi és mikrotranzakció bizniszre, pedig nekik single player rpg-ket kell fejleszteniük.
Na ne már gyerekek, ott volt az Androméda, ami anyagilag bukta lett szintén a dráma hajhász streamerek és azok birka nyájai miatt. Lehet hogy a sztorija gyengébb volt mint az előző részeké, és volt benne hiba(amiből egy csomót kijavítottak), de volt mellette egy elég jópofa kis coop multi amivel a haverokkal jó pár plusz órát beletettünk. Egyébként meg nincs a homlokukra írva, hogy csak single rpg-t csinálhatnak. Ott van az Obsidian példa is. Csináltak egy fasza PoE2- és a kutya nem vette, így kénytelenek lettek leszerződni a Microval....
2. Szar és rövid a sztori.
Miért a Destinyben vagy bármelyik másik lootershooter rpg-ben hosszú és oscar díjas történet van? Nem, erről ennyit.
3. A Warframe sokkal jobb meg ingyenes.
Nagyon jó a Warframe, de az már egy 5-6 éve bővülő és fejlődő játék, az elején az se volt az a hű de nagyon fasza mindent verő game. Ja és ha nem lenne mikrotranzakció benne akkor nem tartana ott ahol most van és már rég leállították volna a szervereket.
4.Ez meg az a streamer-videós azt mondja és az akkor tuti úgy van mert őket nem fizetik le.
Könyörgöm legyen már mindenkinek saját véleménye! Sokan úgy szidnak játékokat, hogy egy percet nem játszottak velük. Steamen is bírom amikor sokan 0,1-0,4 órás játékidővel negatívra értékelnek játékokat. A nagy és a közepes követő bázisu streamerek és videósok pedig manapság már ugyanúgy a pénz miatt csinálják az egészet. Van akit az adott kiadó fizet le, hogy jókat mondjanak a játékukról vagy ha nem is, de legalább játszanak vele, akit meg nem az meg leginkább a dráma és botrány hajhász tartalmakkal próbálnak pénzt és nézetséget szerezni.
10 éve azokat hülyézték és nézték le akik eredeti játékot vettek és az volt a fasza gyerek aki warezolt, manapság pedig azt nézik le akinek tetszik valami olyan játék ami a "nagy influencereknek" nem.
-
Daermon #472 Day1 patch egy részlete -
Daermon #471 Azért az cifra dolog, hogy Freeplay békés repülés közben sms jön, lepillantasz elolvasni, és mikor felpillantasz az sms-ből pont telibever egy Ancient Ash Titan :D Szegény karakterem csattant akkorát, hogy alig találtam respawn gombot :D -
#470 Nagyjából amit leírsz az az általános vélemény a kritikusok többsége részéről is. A harc jó, a mozgás érdekes, a grafika szép, de a játék lapos, a történet lényegében alig látszik, a világ üres. Looter shootereknél ez általában így is szokott lenni, de ez - ugye, ahogy az alcím is mutatja itt a fórumon - ez egy SCI-FI RPG A BIOWARE-TŐL.
Korábban jeleztem, hogy ez minden, csak az nem, de a fanboykommandó kijavított. Szóval akkor hasonlítsuk a többi scifi rpg-hez, mint a Mass Effect vagy a KOTOR és ne a Divisionhöz meg a Destinyhez. Nem biztos, hogy jól fog kijönni belőle az Anthem.
(btw a 100 coin / 1 dollár tipp a leakek idejéből bejött, az árakat variálták, de a váltási árfolyamot pontosan tippelték meg a videok) -
Spaceghost #469 Hmm, csak úgy átfutottam a kommenteken, de próbálok kicsit úgy írni a játékról, hogy mik is a problémák itt, amiknek így megjelenésre nem kellene annak lennie.
Szóval először is maga a sztori: kevés. Rettenetesen rövid, de a legnagyobb probléma, hogy érdektelen. Illetve az interaktivitás hiánya. Fort Tarsis ebben a formában egy nagy nulla, gyakorlatilag ott állnak az NPC-k akikkel beszélhetsz ötvenszer, de nem jutsz vele semmire. Simán meg lehetett volna oldani ezeket úgy, hogy adnak egy küldetést és hozzácsapják a saját kis történetüket közben, (most a contractoktól és a mellékküldetésektől tekintsünk el, mert nem az a probléma) de az, hogy végigbeszélsz mindenkivel aztán utána, megint mindenkinél ott van a szövegbuborék... Egy pontnál eljutottam oda, hogy kit érdekel már miről hablatyolnak és tippre más is el fog jutni eddig a pontig. Az eddigi játékaikban ezek olyan szépen belesimultak a gameplay-be, még az swtor mmo-ba is mindenki akinek volt kis története adott mellékküldetést, egyszerűen nem értem, hogy miért nem tudtak a saját játékaikból példát venni.
Az oké, hogy a főküldetést folytatni fogják DLC formában, meg biztos lesznek újabb melléküldetések is, de illett volna legalább úgy megoldani az egészet, hogy nem lvl 20-as vagyok mire végére érek, hanem felérek lvl 30-ig.
Küldetések: Repetitív. Talán ez a legjobb kifejezés rá. Nyilván egy farmolós looter shooter játéknak ez a lényege is, de itt zavaróan ugyanolyan minden küldetés. Egy darabig elvan vele az ember, de azért sokkal több változatosságot lehetett volna tenni bele. Gondolom ezekből is jönnek később újak DLC formában.
A világ: ez is pont olyan, hogy első pillanatra nagynak tűnik, de valójában totál üresnek érződik egy idő után. A legrosszabb tényleg az egész játékban az interakciók hiánya, statikus minden és úgy látom az egészet, hogy kívülről szép, de egyszerűen belül nagyon hiányzik valami, amitől akár egy pillanatig is érdekes lehetne. Az a legfájóbb pont, hogy a belső területek talán még érdekesebbek voltak, mint a külső helyszínek, azokból is lehetne sokkal több.
Gameplay, gearelődés: Szerencsére ez a része tetszik, a combo rendszer érdekes, az irányítás teljesen jó, a képességek érdekesek és a javelinek között is nagy a kontraszt, látszik, hogy ez a rész van a legjobban kidolgozva. Gearelődés se az igazi. A legnagyobb probléma a motiváció hiánya az egészben, mert nincsenek nevesített fegyverek, vagy gear darabok, szerintem ez nagyon sokat elvesz az egészből. Pláne, hogy a skinek senkit se fognak úgy motiválni, mint 1-1 nehezebben megszerezhető fegyver, vagy képesség, vagy komponens. Egyszerűen hiába a rengeteg variáció a mastercraftal, ha közben nem tud motiválni arra a játék igazán, hogy csináld ugyanazokat a küldetéseket. Unalmas így az egész. Azért játszak, hogy elérjek grand master 3-ig? És aztán? Nem látom a motivációt a játékban, mert ha mondjuk még izgalmas lenne és kihívás, vagy ilyesmi, de a valóság az, hogy a jutalmazási rendszere is botrány. Komolyan, minek akar valaki bemenni strongholdba, ha az utolsó boss gyakorlatilag lootot se dob? Ja és ha már itt tartunk, a legnagyobb hiba... Pl összes strongolhd, de most kifejezetten heart of rage. Ha kilépsz az utolsó boss előtt (ami amúgy írtózatosan idióta szopatós és unalmas boss, mert simán megcsinálható, csak feleslegesen sokáig tart), ugyanúgy megkapod az addig begyüjtött összes lootot. Ennek meg ugye nyilván az lesz az eredménye, hogy az utolsó boss előtt kilépnek, mert minek szívjanak rajta, ha semmi előnnyel, vagy hátránnyal nem jár? Plusz gyakorlatilag újrahaszosították az utolsó főküldetést....
Szóval összességében az egész játék alapja annyira jó volt, hogy én elhittem, vártam és reméltem, hogy nem fércmunka lesz, de egyelőre ez csak egy alap és ezt még nagyon sokáig kell kalapálni, mire egy izgalmas, magát játszató játék lesz, nem pedig folyamatosan csak a borsot akarja az orrunk alá törni a hülyeségeivel. Akkora potenciál van az egész cuccban, hogy fel nem tudom fogni miért nem látják a fejlesztők, hogy ez így nagyon gáz. Vagy ez volt a cél? Na mindegy, egyelőre csalódás, remélem 1 év múlva ezt a csalódást felváltja egy elismerő bolintás. Csak tudnám, hogy a hasonló looter shootereknek miért kell mindig ezt az utat megtenniük, mikor nyilván látják a fejlesztők, hogy egyiknél másiknál mi a szar, akkor miért a rossz példákat kell beimplementálni?
Azt értem, hogy minden hónapban jön valami újdonság, de az elején kell megfogni az embereket, nem pedig ígéreteket lebegtetni.
Méghogy tanultak a destiny és division hibáiból... Hát ugyanazokat a hibákat követik el csak pepitában. Attól félek, hogy kevés embernek lesz türelme megvárni, mire ebből is lesz valami.
-
Although #468 Nem ebben a szarban kezdtem multi, mmo online játékokkal nyomni. Tom gyerek a sablon szöveget nyomva csalódás mert ha ő az a Tom akkor emlékeznie kellene. Ehelyett belőle is egy droid lett. Még egyszer! Azt írtam korábban, mivel mint írtam őszintén fogalmam sincs hol tart a multi játék közeg. Sunrider volt olyan kedves összefoglalta. Felismertem, az Anthem ebben a mezőnyben nem lesz kiemelkedő. És fogadok is rá. Ehhez csak egy értelmes ember kellett. Majd rákérdeztem más értelmesekre. És leírtam ez nem lesz zászlóshajó. Mert van ami jobb, és hiszek nekik. Ha meg nem, azt látni fogom olyan oldalakon ahol szintén nem hülyék vannak. Őszintén? Erre kurva kicsi az esély. Nem azért mert megvettem vagy sem. Hanem mert ma lehet jól tájékozódni. És még egyszer, nem arról szól megveszem vagy sem! Hanem ez zászlóshajó lesz vagy sem!!!!! Mert bolond módon leírtam ez az lesz. Mindegy miért. A többi meg 3 hónap múlva, majd nagy pofájú senkiházi Fred írhatja. -
Although #467 A Fred féle szerencsétlenekkel nem foglalkozok szar firkász :)
Engem a Destiny érdekelt. És azt sem mondtam ami igazolná ennek a szar senkiházi Frednek a mocskolódását vagy Tom gyerekét, szar lesz.
Megint a nagyon hülyék részére! Nem kell megvennem értelmezni tudjak dolgokat. A leírtak alapján a Destiny 2, beszélve ma pár emberrel aki mindkettőt kipróbálta biztosan jobb. Azt nem tudom Division vagy a másik említett Warframe?. Jobb lesz vagy kb Anthem szint a Destiny azok szerint akik nyomják biztosan jobb, de lehet összességében a Division is jobb lesz. Majd kiderül. És leírtam nem érdekelnek már az eszetlen rohanás miatt ezek a játékok adjak értelmezési szótárt??? A faszért nem használjátok a fejeteket. Egyszerűen igazat adtam azoknak akik már mondták, írták ez semmilyen téren nem lesz zászlóshajó. Amit nekem pontosan kellett volna tudnom. Szarok erre az egész kibaszott látványorgiára. Mit nem lehet ezen érteni?
Ha meg tévedek úgy is látom a metacriticen pl. mert akkor sajtó meg a gamerek is el lesznek ájulva meg a gamebanshee is. Ha így van ide fogom írni tévedtem. Ahogy eddig is veletek ilyenekkel mint Fred ellentétben.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.18. 23:54:28 -
TomStorm #466 Ráadásul aki meg se vette az meg pláne.. -
TomStorm #465 Nem akarna elhúzni innen az akinek nem tetszik a játék? -
#464 Pedisz szokj hozza, mert a kovetkezo 2-3 evben minden masodik kommentben ezt fogja ismetelgetni, amig innen is el nem menekul mindenki... :) -
Probatbicol #463 De tényleg nem ír le mindent, valószínűleg figyelmetlen.
Először is ott a 4 javelin. Mind a 4 merőben más játékstílus, és a játék során megkapod mind a négyet. Amelyiket magadra öltöd azt a szerepet játszod. Szerepjáték a szerepjátékban :)
Azon kívül én még csak a stormot ismerem valamennyyire, de attól függően hogy milyen seal-ekkel szereled fel az kapásból lehet 2-féle: crowd control, vagy pure dps.
És akkor a kombókról még nem is beszéltünk. A kombók játékosok között is működnek, tehát ha összedolgozik 2 player akkor működhet úgy hogy az egyik csak primary skilleket visz magával, a másik meg detonátor skilleket és összedolgozva a második fejezi be a kombókat. Megannyi különböző játékstílus és állítólag a végjátékban szükség is lesz rá hogy megtaláljuk a megfelelő kombinációkat. -
#462 Facepalm... megpróbálhatnád értelmezni azt is, amit írnak az emberek.
"A The Division egy ... sajat skilljei es talentjei, mindegyik fegyver amit hasznal modolhato 6 ponton, a gear amit visel van beloluk set ami drasztikusan megvaltoztatja azt ahogy az adott karakterrel jatszani lehet."
Gyengébbek (te) kedvéért. Ugyanez megtalálható Anthemben is. Mastercraftról volt szó, nem craftolásról. Mastercraft és Legendary a 2 legritkább tier a játékban.
Ne aggódj, nem meggyőzni próbállak, örülök, ha kevés értelmezési problémás játszik egy játékkal. De azért fals infókat plz ne. -
Although #461 Nem gondolom craftal eltérő játékstílust lehet felépíteni. Ha igen az is mond valamit. Őszinte leszek nem vagyok otthon a multi játékokban mert jó ideje nem érdekel. ESO volt az utolsó ahol három fura szerzettel nyomtam. Nagyon furák voltak de jó fejek.
Nem érdekel az egész de Sunrider értelmesen felépített mondatokba mondja el mit látott. Mondom ott van ha igaz amit ír akkor ez a játék nem lesz új zászlóshajó. Ez biztos. Ennyit megértettem belőle. Vannak jobbak mint ez. És ez a béta után se fog változni. Ez legfeljebb látványos lesz. Sajnos ez az amit megtanultam a DA:I megjelenéséig. Csak felszín van tartalom kevés. Ami volt az ami idő volt, míg kicsinálták a Bio íróit. Gondolom persze ez is jó sztori lesz hiszen ez a névjegy ami maradt nem ? :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.18. 21:15:16 -
Although #460 Nem mastercraftról beszél. Mélységről. Milyen szinten hány alosztállyal, stb. Ha igaz. Nem hagy ki semmit.
Craft meg a class két külön téma. Persze lehet egyik erősebb ebben a másik abban. Ettől még amit ír sajna az ebben a lebutult világban, az EA az legalja. Ha kijön majd nézegetem ebben a témában a gamebansheet ha ír valamit az érdekel. Nekem meg mindegy mert egy forintot nem fogok költeni ezekre. Ezt a DA:I után megfogadtam :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.18. 21:05:59 -
#459 Jah, ír, kihagyva olyan dolgokat, amik Anthemben is szépen megváltoztatják a karakterek játékstílusát és növelik a kombinációs lehetőségeket.
Mindegyik karakternek van (minimum?) 2x5 +2 mastercraft gear opciója, plusz 18 fegyver mastercraft. Legendaryből ugyanennyi. Componentből még nem találtam mastercraftot, így nem tudom, annak lesz-e extra képessége.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.18. 20:21:13 -
Although #458 Ír olyan dolgokat amik nagy eséllyel nem lesznek jobbak, classok leírása, kombinálhatóság, miből látom nem lesz új zászlóshajó. Persze én gondoltam rosszul az EA valaha is túllép a népbutító játékain. A többiek se uborkák de ezek. Meglátjuk ha kijön de ismerve a játékaikat. Kicsi esély van rá. -
sztar007 #457 Egy még meg sem jelent játékot állítasz egy több mint 5 évessel szembe... Mennyi időre kellett a warframe-nek hogy olyan élményt nyújtson? Várjuk ki a végét szerintem hülyeség még ilyen következtetéseket levonni. Kell még idő neki hogy fejlődjön, de amit már most nyújt az több mint a warframe vagy a destiny 2 megjelenéskor. -
TomStorm #456 Legyen már péntek!
Mondjuk Metroval addig még elleszek:D
Láttam a szavazást.Én inkább Colossus felé hajlok vagy Ranger.De addig még nézek videokat és olvasok utána.
Nincs kizárva végülis egyik se -
Sunrider924 #455 Marpedig a kolleganak igaza van mert akarmelyik topicba jelensz meg mindenhol ezt a lelkesedo dumat nyomatod az aktualis jatekkal kapcsolatban. Nincs ezzel semmi baj azon kivul hogy te nem akarod belatni ha a felmagasztolt jatek megsem olyan hudehajde.
Az altalad felsorolt jatekokal(The Division, Destiny 2, Warframe) jatszottam 500+ orat mindegyikkel es az en szemelyes tapasztalatom az hogy az Anthem kanyarban sincs hozzajuk kepest.Valoban a grafikaja az pazar es a 4 alap javelin elvezetes de maga a jatek strukturaja van elbaszva.
A The Division egy fedezek rendszeres harc, ahol a jatekos altal iranyitott karakternek vannak sajat skilljei es talentjei, mindegyik fegyver amit hasznal modolhato 6 ponton, a gear amit visel van beloluk set ami drasztikusan megvaltoztatja azt ahogy az adott karakterrel jatszani lehet.
A Warframe eseteben modolhato a frame es a fegyverek is, raadasul tobb iranyban valtozik toluk a jatekmenet, rhinot lehet modolni power strenghtre es akkor olyan pajzsot huz fel 30k-tol 100kig amit semmivel nem lehet leverni, de lehet rangre modolni es akkor a rhino az egesz palyat lefedi amikor dobbant(stomp) kepes igy leszolozni egy olyan jatekmodot amit 4 emberesre terveztek(interception), es lehet a rhinot modolni durationre es akkor a buffja jo sokaig fog ott fityegni a sajat es a csapattarsakon.
A Destiny 2ben 3 karakterosztaly van mindegyiknek 3 specializacioja a hasznalt elemi sebzestol fuggoen storm/solar/void es mindegyiknek van 3 tovabbi alosztalya ami mind drasztikusan eltero jatekstilust jelent. A gearrendszerben erre raerositenek a megfelelo exotic cuccok es igy meg agyamentebb az egesz.
Az Anthem, nos van 4 javelin amikkel nagyjabol semmit se lehet kezdeni azon kivul hogy lehet veluk jatszani, az ugynevezett modolas az valojabon csak kisebb nagyobb % stat modositas amitol semmiben nem valtozik meg az, ahogy a javelint jatszani lehet, pont olyan sekelyes mint a Destiny 2 armor perk rendszere.
Mi marad akkor, a harc, nos az lehet elvezetes de az allando ugrik/mozog+robban+szemem kifolyik az efektektol+szart se lehet latni=jajdejovolt, en ezt meguntam az alatt az ido alatt amig a story vegere lehetett erni 15 ora alatt.
Ne hasonlitsuk az Anthemet se Warframehez, se Destinyhez se Divisionhoz, nincs egyikkukkel sem egy sulycsoportban.
Mivel nem vagyok mai csirke engem hidegen hagy a "fear of left out" jelensege , felnott emberkent el tudom donteni hogy megeri nekem elkolteni x osszeget egy akar csakis altalam ertekesnek/igenyesnek itelt valamire vagy nem de ezt az egeszet 2013 ota fejlesztik es csak a vizualis orgiara futotta, nos nem, en ezzel akkor se jatszanek ha holnaptol free to play lenne hirtelen, van mas ami jobban szorakoztat es inkabb arra "koltom" el a felesleges idomet.
Remelem amikor par heten belul elmulik a rozsaszin kod te se fogod banni hogy uton utfelen ajanlgattad mindenkinek ezt a modernkori remekmuvet es elegedett leszel azzal amit nyujtott szamodra a jatek az aratol fuggetlenul.
Peace out -
Daermon #454 Nem te irtad a single hasonlitás, én azt már általánoságban irtam, mert kb minden 2. Anthem cikknél előjött. Bocsi, ha félre érthető voltam :)
EA-s dologban egyetértek. Az EA csinált rossz dolgokat ez tény, de vicces, hogy úgy ők a gonosz EA az internet szerint, hogy kb rogyásik veszik a játékaikat. Gondolom az APEX is termel nem keveset. -
Kancsalborz #453 Nem tudom hol olvastad azt a hozzászólásomban, hogy ezt bármely játékhoz - legyen single, vagy multi - hasonlítottam volna az Anthem-et. A divathiszti szó pontos jelentésével sem vagyok tisztában, nem követem a trendeket saját véleményt alkotok, illetve bízom annyira saját értékítéletemben, hogy tudom észrevenni két "szélsőséges" vélemény között az "arany középutat", és felismerni és beismerni ha valamely témában elfogult lennék, azt gondolom. Bár máig is szívesen játszom, már hosszú évek óta nem vált ki belőlem ilyen "elfogult" érzelmeket egy új megjelenés, mint belőled ahogyan a hozzászólásaidból én értelmeztem. Természetesen nem akarlak én meggyőzni saját véleményemről, tisztelem a tiédet ha esetleg így értelmezted volna írásom. :)
Viszont amit leírtam az tény, nézz utána ezt vállalom, nem támadólag írtam, a játék fogadtatása erősen vegyes,és a kritikák vele szemben jellemzően ugyan azok. Ha tetszik ez neked, ha nem. Az ellenvélemény sem "divathiszti" ám, ezek a ktitikák jogosak a játékkal szemben. Direk írtam, hogy a "hozsannázva éltetőket, és fröcsögve fikázókat" nem figyelembe véve.
Az EA egy profi cég, évek óta stabilan fejlődő növekvő profittal, pontosan tudják mit csinálnak, hasonló területen dolgozom, az valóban vicces ahogyan a játékosközösség a "nagy sátánnak" kiáltja ki őket, láthatóan fingjuk sincs hogy az ő üzletpolitikájuk tökéletesen bevált, alkalmazott,sikeres és alap a mai üzleti életben. Profi stúdióra bízták a munkát a Bioware személyében, de több vasat tartanak a tűzben, pl. a trendeket is meglovagolva ott az Apex, a BF. Az Anthem egy érdekes próbálkozás, de csak egy váz egyenlőre, ez még most nem egy jó játék, és ez az általános vélemény, tetszik vagy nem. :)
És mint mondtam ezt nem az "EA&Bio gyűlölő" egyébként hangos de kicsi hülyék gyülekezetének a "divathiszije". :)
Egyébként az idő majd eldönti ezt, nem vagyok szkeptikus egyébként, komolyan remélem jó játék lesz ez majd, egy év múlva érdemes lesz innen folytatnunk, addigra kiderül... ;) -
#452 Grafikai bug nem volt, egyik ismerősöm viszont folyamatosan crashel... És nem tudtunk rájönni, hogy mi miatt.
Hang az már nekem is elment 1-2x, kibírható, legalább a fegyverhangtól lesz egy kis megnyugvása az embernek. :-D -
Daermon #451 Okés, este majd visszaigazollak. -
EFRM #450 hali,
Zarache es Daermon85 kuldtem nektek friendet (efraam_d) az alliance xp miatt.
ha van vki aki meg komolyabban nyomja vegyen fel, vagy irjon id-t
köszönöm -
Daermon #449 Nekem szerencsére csak pár kisebb grafikai bug volt, meg egyszer elment a hang. :D
Szerintem még ne craftolj nagyon, mert pénteken nagy day1 patch, amiben lesz balance is. Azt várd meg szerintem. -
Daermon #448 Én pont szkeptikus voltam, mert nem hittem, hogy ebben a kategóriában tudnak nagyot alkotni. Előrendelni is csak a zárt alpha után rendeltem, mert akkor tetszett meg.
Mivel én spec helyén kezeltem a játékot, így persze, hogy most lelkesedem, hogy nagyon jó lett.
Ez egy looter-shooter-rpg, eleve nem volt olyan elváràsom, amit pl csak egy single játék adhat. Ha az kell, akkor előveszem egyet. Itt sokaknak irreveláns elvárásai voltak.
Jó pár száz órát beletettem a Destiny 2-be és a The Divisionban. Belenéztem a Warframeba, és persze a The Division 2-őt is kipróbáltam (ezt majd késöbb meg is veszem). És szerintem az Anthem veri mindegyiket. Nem csak gameplay miatt. Ráadásul hivatalosan csak pénteken jön ki + day1 patch.
Van egy edig egész jó történe, de ugye lesz folyamat bővitve.
Olvastam én is olyat, hogy valaki(k) 15 óra alatt végeztek a sztorival (én 15 óra alatt lvl14 vagyok, pedig nem afk-ololok). De gondolom nem beszélgettek az NPC-kkel cserében, ahol kisebb sztorik mennek (pl a részeg és gyümölcs árus helyzete), de csak, ha úgy alakitod. De, ha 15 óra , akkoe se kevés egy looter-shooter-rpg-ben sztorira. Destiny 2? Kieggel és minden dlc-vel kb 10 óra. Division? Kb 7-8 óra volt, a 2 kiderül, de az se valószínű, hogy hosszabb. Tehát a saját kategóriájában már itt verte a többieket. És akkor ott a gear build, combo rendszer, random eventek, stb. End game is olyan lesz, ami ebben a kategóriában szokott lenni.
Egy single játékothoz meg felesleges hasonlitani (csak mert ilyet is olvastam, ami kész vicc), mert akkor az Unchartedek szarak a 9-10 órájukkal vagy mi? :D
Tehát nincs jobb szó mint a divathiszti, ami megy. És nem csak az Anthemnél, de már mindenen, minden játéknál (MEA-t is ezért hagyták inkább a fenébe. Őszintén mondom jól tették, mert a streamerek és az ezen felajzott emberek nagyon túltolták a hisztit)
Én örülök, hogy a BioWare végre egy új IP-vel jött elő. Akinek nem tetszik a zsáner, a looter-shooter-rpg az ne vegye meg, hisz ez a legegyszerübb :)
De már unom, hogy minden hir alá oda jönnek okositani meg tériteni. Ha meg mindenki single rpg-ket akar, akkor kérdem én: hogy lehet, hogy egy Pillars of Eternity 2-t megalkató Obsidian csődbe megy, ha nem veszi meg a Microsoft? Hogy egy Divinty OS után a 2-höz is közösségitámogatás kell? De már a Cyberpunk 2077-nél is megy a hiszti, hogy miért kell várni? :D Mind ez 2019-ben ahol a 2 legnépszerübb zsáner a menekülsz a kör elöl, a másik meg a 3 utas statikus pályán tornyokat rombolsz.
Tehát a szájával/billenytyűzetével mindenki mindent akar, csak ezt a pénztárcájával nem jelzi már.
Ráadásul nem mondtam, hogy 10/10 az Anthem, pedig a rózsaszin köd kiatt kéne. Erős 8,5/10, ez szerintem reális jelenleg.
Szóval mindent kezeljünk a saját kategóriájában és akkor kevesebb a csalódás. -
#447 Oh, hogy ez milyen jó ötlet. :-D Mármint Coin-ért felvenni Anthemező embereket Originre. :-D
Shyuri42, tegnap este még meglett a 30. pilot level, 400+-os item level, 10-es Alliance szinttel, adakozzatok Coint plz. :-D
Ma végre elkezdődhet az endgame mastercraft/legendary farm...
Az NPC-k sztorijai, amit küldetésről-küldetésre "elmesélnek" nekem nagyon bejöttek, tisztára KotOR feeling, csak nyilván itt nem companionokról van szó. De jó párszor hangosan nevetve magyaráztam Discordon srácoknak, hogy milyen sztorik vannak. :-D (Ők inkább az átugrós fajták)
Fegyverek... Interceptorral toltam az elején egy kis kezdeti Stormozás után (olyan 8.-18. szintig, elnézve az Interceptorom gearjét), aztán amikor haverok elkezdték tolni, visszatértem a Stormhoz, és... Mindkettőnél azt vettem észre, hogy (30. szintig Hard only-ban toltam) sima fegyvereket minimálisan használok melee/gear-rel (Interceptor) vagy csak Gearrel (Storm) szemben. Aztán 25. szinten dobott egy Mastercraftot, és azokat már megéri használni. Ugye Common-t a szintedhez kapsz, Uncommon +2, Rare +4, Epic +6, Mastercraft +15, Legendary +17 szint a saját szintedhez képest... Ez a +15 már annyi, hogy megéri használni. :-D Addig meg kb. a pre-order Legendary meg egy másik Epic volt nálam, amik Supply +% Luck képességet adtak, a jobb dropok reményében... A többire meg lehetőség szerint Q és E képesség idő csökkentés, dmg növelés, és nem is volt másra szükség. Ahogy számoltam, 396 a Mastercraft/Legendary nélkül a max item level.
Még talán Strongholdokban kell használni a Devastator snipert, ami iszonyat sebzést kitol már alacsony szinten is, de ennyi. :-s Ezen kicsit lehetne még balanszolni.
Storm és Interceptor után a Rangert próbáltam ki, de pár kör (hogy szintben legyenek a cuccok és utána mondjak véleményt róla) után mentem vissza, nagyon alulteljesít a másik kettőhöz képest. Colossusra leszek még kíváncsi.
Szóval Mastercraft fegyverek -> Ultrabrutálok.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Teljesen más lesz tőlük a játékstílus, ahogy harcolni kell. Ami egyrészt tök jó rendszer, másrészt, mivel minden random, idegörlő tud lenni szerintem.29-en kiesett egy Heavy Pistol (kb. 5% kellett volna 30-hoz, most farmolhatom újra), hover közben kap +200% dmg-et. Játékvégi bossba 15k-kat ver. 9 lőszer van a tárban... Marksman rifle? Hitnél 33% eséllyel lightning dmg-et tol ellenfélbe... Machine Pistol? Közelharcban kapsz 5mp-ig +110% dmg buffot minden fegyversebzésre. És ezek csak a jobbak, amik épp kiestek Hard modeban.
Strongholdból sokáig csak egy van, utolsó story küldetés után unlockolod a másik kettőt, de tekintve, hogy milyen gyorsan végig lehet menni, ez sztem nem probléma. Beragadó ajtóval én is találkoztam, jellemzően akkor van, amikor nem halad együtt a csapat, de a vége előtt pár mp-vel az utolsó is belép a zónába... A kapun kívül. Aztán jól kizáródik. Vagy az első kilép a zónából a belépés után. Az ajtó meg bezárul. :-) Szóval vannak még Softlockok a játékban bőven.
Még az utolsó mission előtt elértem 30-ot, és próbálgattam, de GM1/GM2-ben senki nem tolta a story missionöket, ami szomorú. :-D Mondjuk nem csodálom...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Utolsó story után az Agent küldetéseket újra lehet játszani nehezebb módban.
Codex/Journal entry can egy rahedli, ahogy SW:tOR-ban is volt, partira várakozás közben lesz mit olvasgatni. Havi küldetések 25/50/100 Mastercraft embert adnak, úgyhogy valahogy úgy érzem, hogy ebből rohadt nagy farmfest lesz a végére. :-D
Maga a világ amúgy nagyon bejön, ahogy a Freeplay mód is, a World Eventekkel. Egyedül az a necces, hogy ilyenkor is csak 4-en vagytok, azért érdekesebb lenne 8-16-xx játékossal, nyilván nehezebbé téve az ellenfeleket is. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.18. 12:55:19 -
Kancsalborz #446 Daermon no offense, de te rózsaszínben láttad ezt a játékot már akkor is amikor el sem készült...XD
Nincs ezzel baj, komolyan, tisztelem a rajongásod, és visszasírom én is azokat az időket amikor ennyire rá bírtam "izgulni" egy-egy játékra, de a véleményekkel kapcsolatban nincs igazad.
Ha végignézed az itthoni és külföldi hozzászólásokat az Anthem-mel kapcsolatban nevesebb fórumokon, és kiveszed a néhány végletekig rajongót és az örök negatív fikázót, akkor is erős közepes az értékelés általánosan is.Videós tesztekben dettó.
Az "értelmes"(ezalatt semilyen irányban nem elfogultat értek itt) hozzászólók, és videó teszterek szinte mindegyikénél előjön az, hogy fasza a grafika, meg szép a világ de üres, sok a töltés, és repetitív lövöldözésbe fullad szinte minden mission... eddig.
Annak ellenére is, hogy "hivatalos" (tehát fizetett)tesztek még nincsenek is, hogy kicsit "irányítsák" a véleményt...
Mondom semmi bajom azzal hogy neked tetszik a játék, és az elfogultságod nem baj, sőt jó dolog,de ez a game általános vélemények szerint is egy tisztes iparos munka jelenleg nem több. Ebben egyébként személyes tapasztalataimmal együtt egyetértek. :)
Persze ha a hype-ot még fenn tudják tartani pár hónapig hogy legyen játékosállomány, és azalatt sok-sok kontenttel bővítik, ebből még akár jó játék is lehet, majd egyszer...
Ezt egyébként én is nagyon remélem ha már megvettem...XD
-
damati #445 Sziasztok!
Az originen nevem: damati001 vegyetek fel, ha van kedve valakinek majd játszani. Febr.22-én tudok csatlakozni :) -
Daermon #444 Chat késöbb kerül bele az új CVAA szabályozás miatt.
Mute meg azt hiszem O betű és ott valahol a Socialon, de ebben nem vagyok biztos.
Amúgy vicces, hogy egyre több pozitiv kommentet olvasni mindenhol, ahogy az emberek kipróbálgatják sajátmaguk és nem más véleménye után mennek :D -
Bandras DaSilva #443 Nekem is tetszik, egyelőre lvl14-ig sikerült jutni. Meglepően jó a dolog. Hogy teljesen őszinte legyek én eléggé szkeptikus voltam, de azért birizgálta a csőrömet és origin premieren belül kipróbáltam. A legutóbbi betat próbáltam, de sokáig nem tudtam belépni, amikor meg elindult, akkor meg a a küldi indításnál kidobott, így nem erőltettem túl a dolgot és hagytam a fenébe.
Pénteken hamarabb értem haza és gondoltam, megnézem, hogy most milyen. Először nem engedett be, nem talált szervert, aztán megint kidobált. Gondoltam is, hogy akkor ez megint egy jól sikerült start lesz, de egy olyan óra múlva újra próbáltam és akkor már nem volt semmi baj, minden ment flottul.
Ami nagyon tetszik: a karaketerek. Igazán jó karakterek vannak benne. Mindegyik saját kis egyéniséggel, a párbeszédek is érdekesek, jól meg van csinálva az ahogy kialakul a sztori, ahogy kis darabokból lassan kezd összeállni a kép. Tetszik az is ahogy megismerkedünk a lehetőségekkel, ahogy kinyílik a világ.
A küldik is elég jók, alapvetően változatosak, de a vége mindig az, hogy lövöldözés indul és egyre nagyobb ellenfelek jönnek. Csapatban toltam a küldiket (azonnal talált csapatot, hasonló szintűt) és itt roppant élvezetesek. Én az első idő után hardra állítottam a küldiket és úgy tolom. Itt sokkal több xpt ad és jobb a loot is. Érezhetően. Normálon is elég fasza, ott szépen végig lehet vinni, de ha jó a csapat, akkor ledaráltok mindenkit pikk-pakk. Én ezért vettem fel hardra. Itt azért már ésszel kell menni és nem hal mindenki azonnal.
Fegyvereket még szokni kell meg tanulni. Sokáig egy robbanós sniper puska és egy kis light machine gun volt a nyerő nálam. Ezeket lehet szépen craftolni is. A snipert lecseréltem azóta egy shotira, de ezt meg nem érzem mindig túl hasznosnak. Egyébként, ha már itt tartunk: elég sokfajta lehetőség van testre szabni a páncélunkat. Érdemes kipróbálni mi-mivel üt a legnagyobbat.
Próbáltam ehy stro gholdot is: itt azért egy kicsit árnyaltabb a kép. Először betett egy már megkezdettbe, és át kellett volna mennem egy ajtón, de az nem nyílt ki. Így itt véget is ért a kaland elsőre. Másodszorra sem az elejétől kezdtem, de ott még sikerült utolérnem a többieket és innen tudom, hogy az az ajtó kinyílik, mert akkor kinyílt:).
Elég nagy a terület és lehet bolyongani az alagutakban. Víz alatti rész tényleg érdekes. Ez akár probléma is lehet mert simán el lehet tévedni és akkor bolyong a csapat fele. A rohanás tényleg jelen van, és főleg egy ilyen helyen, jobb volna, ha valahogy jobban együtt tudna maradni a banda, bár ahogy majd megtanulja mindenki ezeket a küldiket, javul a dolog.
Csapattárs némítására még nem jöttem rá, pedig nézegettem a beállításokat. Volt többször is, hogy valami kurva hangos olasz meg spanyol csatlakozott csapatba és végig kellett hallgatni, hogy üvölt valami szar zene, a gyerek meg x ember a háttérben és a tag is pofázik nekik. Mondtuk neki, hogy muteold bazmeg, de nem nagyon érdekelte. Szóval azt majd elő kell túrnom valahogy mert roppant idegesítő.
Lehet én vagyok a béna, de chatet nem néztem/találtam még. Nem is néztem meg, hogy egyáltalán van-e?
Freeplay is jó, sok anyagot lehet gyjteni, a random eventek is elég izgik, volt amelyiken azért izzadtam:), de a végére sikerült. Vannak challangek, amiket lehet és olyanok is amiket meg kell csinálni, ez nem túl jó, de nem lehetetlent kérnek.
Nekem eddig nagyon bejön, meglepően jó és valszeg meg is veszem. Ami mondjuk kérdőjel, hogy mikor unja meg az ember a lövöldét? Mert azért mindennek az a vége, hogy jönnek sokan és lődd le őket! End game tartalmora kivi vagyok.
Ja, és egy utolsó dolog: nagyon szép. Iszonyú jól néz ki az egész világ. -
Daermon #442 Én is megadom az Originem, azt nem tufom mikor, hogy, de vagyogatok: Daermon85
Eddig kb 15 órám van benne, egy erős 8,5/10, ami lehet 9 is majd. Egy bő 30-40 óra múlva kiderül :D
A legkellemesebb csalódás, hogy a Cortex fosásig van olvasnivalóval, annak aki szereti a loret. -
Zarache87 #441 Nalam mert fentvagy es megerte teljesen :D
Szepen termeled a coint az alliance systemben :)
Amugy van valami magyar discord Anthemhez? Csak kivancsisagbol kerdezem mert ott egyszerubb infokat megosztani es beszelgetni is.
Akinek kell egy high tier alliance barat pc-re az addoljon engem is. Zarache87 az origin ID-m.