1041
Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
-
Kancsalborz #521 Huh igen, az új Metro hatalmas játék lett, nekem annyira bejön hogy most az Anthem-et félre is rakom pár napra amíg végigjátszom... :) -
#520 Én evvel a véleménnyel nagyon egyet tudok érteni.
Ps játékok amúgy még szinte általában a legjobbak és azok nagyrészt SP játékok. De kb felejthetetlen darabok mint Uncharted, Horizon zero vagy last of us , GOw stb.....
Én vágyom sp gamekre is ezért tolom most az új metrót is de az Anthemtol sokat várok BioWare jellege miatt. Remelem egy jó Coop élmény lesz, és nem “kozelezo” beállni és Division jellegűen játszani. -
#519 -
#518 Pedig tudom ajánlani, hogy végigvidd őket mégegyszer most is. A ME pl. elég szépen öregedett, nemcsak pc-n, de xboxon bc-ben elérhető az egész trilógia és ma is megállja bőven a helyét. Épp most vittem végig mindhármat egyébként, nem a nosztalgia beszél belőlem. Az ME3 vége még mindig eléggé meh, de az út odáig bőven megéri.
KOTOR vs ME. KOTOR egy körökre osztott, de real time rpg, ahol PnP rpg tulajdonságokon alapult a harcrendszer. A ME ehhez a legközelebb talán az első résznél állt, de ott sem volt már körökre osztás, hanem szabad célzás és lövöldözés. A KOTOR egy RTwP rpg, míg a ME egy TPS-akció RPG. Más stílus.
Nem Asimovot hasonlítasz Bankshez vagy akárkihez, hanem Asimovot egy mcdonald's menühöz.
Én nem akarom senkinek megmondani, mivel játsszon. Azzal töltöd az idődet, amivel akarod, ha neked ez tetszik, more power to you. Arra válaszoltam csak, amit leírtál, hogy a KOTOR-féle SP élményeknek már vége, mert változtak az igények. Ezt mondogatja az EA vezetés és ezt találta mondani legutóbbi az XBOX vezér is. Egyiknek sincs igaza, ezt meg az eladási statisztikák mondják. A top 10-be tavaly csak egyetlen multi only játék fért bele pl (COD BO4). Ezek inkább a CEO-k vágyai, mintsem a valóság. Mert egy Apex Legends pl., ami egy teljesen jó BR játék, meg is érdemli érte a dicséretet az EA, az tizedannyiba se kerül, mint mondjuk egy Uncharted került a ND-nak. Aztán meg több pénzt hoz.
Sajnos én nem úgy ítélem meg a játékokat, hogy melyiken keresi a legtöbbet a kiadó, hanem hogy nekem melyik tetszik jobban.
Abba most nem mennék bele, hogy kinek, mire van pénze. Ez itt nem pénzkérdés. -
#517 Dehogynem olyan az ME is, mint a KotOR. Egy szép, kicsit fakó emlék, amit még véletlenül sem akarnék elcseszni egy mai végigjátszással. Egyébként tényleg lehetetlen az összehasonlítás, hisz az egyik egy már meglévő univerzumot bővített ki egy teljesen új irányba, amit adott esetben akár 20 éve is szeretett az ember (vagy 10, esetemben), a másik meg egy teljesen új történet volt. És itt meg is állnak a különbségek, legalábbis számomra. Aztán aki akarja, megpróbálhatja megmagyarázni, hogy neki miért más a kettő, én inkább csak örülök, hogy mind a kettővel játszhattam egy jót anno.
Kis kategóriaváltással: Most miért hasonlítanám össze Asimov Robotikáját Banks Kultúrájával? Almát a körtével? Mind a kettő megfér egymás mellett, mind a kettő fantasztikus. És ne férne oda melléjük valami modern új? Dehogynem. Ahogy ők is odafértek a Dűne mellé. Ettől viszont még nem fog változni az, hogy amelyiket először olvastam, az mindig is kedvesebb lesz a piciny szívecskémnek, mint a többi.
A többi blablaáról is elmondom a véleményemet, ha már kérdeztél:
Leszarom. Keresek annyit, hogy meg tudok venni X játékot. Hogy most ez egy SP játék, amivel 100-1000 órát játszom (XCX 2, Final Fantasyk, XCOM 2), egy coop játék, amivel 500 órát játszom (MHW), vagy egy full online MP cím (mmo-k, BO4, OW, Smash Ulti)? Nem nézem, ezt meghagyom a fillérbaszó olcsójánosoknak... Ha nagyon fillért akarnék dugni, akkor kiszámolhatnám, hogy az SP játék, ami csak engem érdekel, vagy az MP játék, amiben több 100 óra hip-hop elröpül, miközben a haverokkal játszom, éri meg jobban... De őszintén nem érdekel, inkább csak játszom, játszunk, amivel szeretnék, szeretnénk, és meghagyom olcsójánoskáknak, hogy megpróbáljanak visszahúzni a posványba, amiért képes vagyok élvezni azt a játékot, amit ők nem.
Attól, mert te ilyen-olyan kifogással szeretnéd magadnak megmagyarázni, hogy ezt, vagy azt miért nem szereted, más még lehet, hogy ezeket az kifogásokat pont telibetojja magasról.
Egyébként abba belegondoltál, hogy a gyűlöletedet a sok Fifa- és NBA-imádóra kellene irányítanod? Ők tették lehetővé, hogy az EA azzá az óriássá váljon, ami ma. :-D Hogy képzelhették anno, hogy játszanak imádott focijuk virtuális megfelelőjével, nem tudták, hogy az egész iparágat tönkreteszik ezzel?! :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 07:41:12 -
#516 "Az a nagy harci helyzet koma hogy te marha okos vagy most igy majd egy hettel a headstart utan"
Az a nagy helyzet, komám, hogy ugyanezeket már szombaton is el tudtam volna neked mondani, pár órával a saját startom után.
Nem nekem mondtál ellent, hanem a tényeknek, koma, ez itt a nagy harci helyzet. Talán ha a twitches hősöd szánt volna pár órát a lore megismerésére, akkor nem jajveszékelt volna gyök2 IQ-val átlátható problémákon. És te se írsz butaságot ebből fakadóan... Hisz te meg ki se próbáltad, csak ismételgeted azt, amit más mond.
Mea culpa, hogy ha már észreveszem, hogy ostobaságot írsz, megpróbállak kijavítani. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 07:16:31 -
#515 Ezt ezerszer lehet hallani, de ezredszerre sem lesz igaz. Attól még nem igaz valami, hogy sokszor leírják. Akkor lenne igazad, ha ma is jönnének ki KOTOR szerű játékok, de azok mind beleállnának a földbe, mert a kutyát nem érdekelné már, meg mert "az igények változtak", az "emlékek megszépültek" stb stb. Ehhez képest KOTOR-szerű játék utoljára a ... KOTOR volt. Azóta meg se próbáltak hasonló space operát játékra vinni (és nem, a ME nem olyan, egyébként az is óriási siker volt, amíg el nem baszták az Andromedaval).
Ugyanezzel a faszsággal érvelt/érvel az EA már évek óta. Hogy a mai játékosoknak már nem kell SP játékélmény. Ehhez képest a tavalyi év legtöbbet eladott játékai mind-mind SP játékok voltak (sok közülük konzol exkluzív ráadásul!): RDR2, Spiderman, God of War. Az emberek ma is szeretik a jól megírt, jól összerakott SP élményeket. Csak a kiadók nem szeretik, mert azt - ellentétben egy multi shooterrel - nehéz és költséges megcsinálni. Kell hozzá ihlet, mert anélkül jó történet nincs, iparosmunkával nem lehet könyvet írni és egy jó játék története egy jó könyv vagy film történetéhez mérhető. Kell hozzá egy rakás pénz, hogy AAA élmény legyen a játék: motion capture, szinkron stb. Mi kell ezekből egy BR játékhoz pl? Vagy akár egy looter shooterhez? Ráadásul az utóbbiak tele vannak mikrotranzakciókkal és pl. az EA már tavaly is több pénzt keresett mikrotranzakciókon, mint tényleges játékeladásokon. Ezért tolják a képedbe ezeket a játékokat és ezért tömik a fejed azzal, hogy te változtál meg, neked nem kellenek ma már KOTOR-ok,akkor is csak azért tetszett, mert "tizenéves voltál" (én mondjuk huszonéves voltam, akkor nekem miért tetszett?). -
#513 "Nem latom hogy amikor a main story egyszercsak megall akkor valahonnan ra kellene jonni hogy side missionokben folytatodik tovabb de errol sehol semmilyen iranymutatas vagy utalas nincs?"
Nettó hazugság. Szépen ki volt írva, hogy freeplay-ben kell a Tombokat kinyitnod. Attól, hogy akit néztél, egy rusholós kalapkabát és esccel átlépett rajta, még nem a játék a hibás. Vagy benne van a Journal-ban is. Lehet, minimális ésszel rendelkező twitchereket kellene nézni. :-)
Revive-ra megint csak az agyat kellene megtornasztatni, Brinnek vannak folyamatosan Sentineles küldetései, akik elég gyakran elhullanak küldi közben... Akár Solo/Hard fokozaton is tökegyszerű, ha ez a napi. Nyilván GM1-en még egyszerűbb, mert ott csak ezért vannak. :-D
Multikillt meg nem egy adott támadással szedsz össze, hanem egy rövid időintervallumban, kb 5-10 mp alatt kb 10-15 ellenfél (Stormmal 2-3 Primer-Detonator kombó attól függően, mennyi -%idő van rajtuk)... Kismillió olyan helyzet van, hogy épp beteleportálnak az ellenfelek egy csapatban, Bármivel egyszerű összehozni, talán interceptorral a legnehezebb szerintem (de a Venom Spray csodákra képes, főleg most, hogy patchelve lett az irányíthatósága). Persze ezt kitapasztalni saját próbálkozásokon keresztül lehet jól, nem mást nézve...
Szóval talán azért kellene játszani a játékkal, hogy ha valami balfék azt mondja, hogy "ezt nem lehet", akkor ne bólogass jó birka módjára, hanem fogd a fejed, hogy ilyen alsó tagozatos dolgokra hogy nem jön rá magától. És Unfollow. -
#512 Semmi sem lesz már KotOR szintű. Legalábbis nem hinném, hogy bármikor újra fogok tudni tizenévesen játszani bármilyen játékkal (Pedig de jó lenne :D). Szóval nem a játékok minőségével van a baj, hanem az ember fejében... Az enyémben, a tiédben, a többiekében. :-) Az igények megváltoztak, változnak folyamatosan, az emlékek megszépültek, és örökké ugyanolyanok maradnak. Ezért nem fog a kettő sosem találkozni. -
#511 Egy kis patch notes. -
#510 Nah, a patchel GM1-ben 1, GM2-ben 2(, és GM3-ban 3?) loot a stronghold end bossokból garantáltnak tűnik.
Végre nem lépkednek ki az emberek a rohadt egyszerű Slave Tyrant elől, merthogy ők csak boxot farmolni jöttek be. :-D
Meg eltűntettek egy csomó bugot, helyette jött egy pár új... nem lehet revive-olni a másikat, és egyéb nyalánkságok. :-D De a MW farm könnyebb lett egyértelműen. Mondjuk a nehézség% és a loot% eltűnt a leírásokból, vajon miért... :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 02:20:34 -
#509 -
Zarache87 #508 Igazabol ha emlekszel eleinte leneztek minket es csak par ember beszelt velunk. Szepen lassan viszont noveltuk a hirnevunket es az a pletyka is szarnyra kelt, hogy anno tuleltuk a Heart of Rage-t. Ezert lesznek egyre baratsagosabbak az emberek.
A Cypherek meg hibbantak mind :D ez a Cypherseggel jar. -
#507 Nekem pont ez a gondom, mindenki "túl egyedi", mintha az egész tábor válogatott különcökből állna. Valamilyen szinten még ez is érthető lenne, normális ember nem sokáig bírná abban a világban, viszont a párbeszédek nekem nagyon nem tetszenek. Mindenki úgy beszél veled mintha valami világmegváltó hős lennél akinek azonnal el kell mesélniük a legféltettebb titkaikat... én meg csak pislogok, hogy vénember ki a fenét érdekel hány embert áldoztál fel a legöregebb lakos címéért.
Freelancer.
Freelancer..
Freelancer...
A világból ki tudnak kergetni az npck, pedig az eddigi Bio játékoknál nem igazán volt ilyen gondom (talán az andromédában éreztem így magam) -
EFRM #506 sztem Fayebe Haluk tolja a javelint, de amugy szuper a nő! ;D Dax v Tassyn -nal is beérném. sztem Brin is cuki.
tuti karakterek, akinek nem tetszik nem tudom mit vart pontosan, de izlések és pofonok ..
ui - nekem még ami nagyon tetszik, h a főhős mindenkinek nagyon jól, elég jó stilussal válaszolgat. sztem jók a párbeszédek. (én a segitő, egyetértő, kiváncsi válaszokat szoktam adni és teljesen jó)
szerk: Brin <3
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.20. 13:23:10 -
Zarache87 #505 Dax minden kuldetese erosen tartja a szinvonalat es nagyon jopofa karakter. Kuldetesek alatt is fog majd beszelni es nagyon ottvan a szerren a csajszi. :D
Yarrownal a emlekfal is nagyon jo. Ahogy csinaljuk a kuldiket ugy kerulnek fel a falra az emberek tortenetei, hogy hogyan haltak meg. Illetve a hely is alakul.
En azt mondanam Dax-alé romancoznek, de lehet minket is lekoptatna :D -
Daermon #504 Most találkoztam Daxal, hát kurva nagy volt a “belépő” beszélgetés vele :D
Most 2 napig kórosan kevés időm lesz, de hétvégén viszont kamatostul pótlom :)
Haluk, Mathias, Faye is nagyon rendben vannak, Yarrow voicactingja az egyik legjobban eltalált dolog szerintem. Tassyn karaktere is rendben eddig.
Ha lenne románc benne, akkor azt hiszem szinte tuti Fayeba tolnám a Javelint... Bár Tassynban is van valami...
Majd meglátjuk, ha a sztori végére érek. -
Bandras DaSilva #503 Nekem bejönnek:)
Igazából nem értem, hogy mi a gond ezekkel az npckkel mert sokan mondják, hogy laposak. Szerintem meg mindegyiknek külön egyénisége van és a szinkron is fasza, de a mimika, gesztusok, stb nagyon jól el lettek találva. Szerintem élőek ezek a karakterek és ez nem baj.
Már játékokban sincsenek sokkal bonyolultabb beszélgetések meg feladatok. Mert azért az, hogy fázok és kéne 5 fakasbőr hogy ne fázzak, az nem az. Éhes vagyok, de 10 hús megmenti az egész kurva falut a télre, az sem az. Oké, nagy mélységekbe nem lehet menni, de lehet reagálni legalább. Nem tudom, hogy az mennyire kozmetikai elem, de azért sok szerepjátékban is is az van, hogy választhatsz bármit, a végén 2 lehetőséged lesz: 1. elvállalod a küldit, 2. visszajössz később.
Nagyon mély karakterfejlődést és történetszál módosulásokat amúgy sem várnék.
Azt nem tudom, hogy meddig tart a lelkesedés (és ez lesz itt a döntő dolog) mert ezt akkor tudom majd csak ha eljutottam a sztori végére meg elkezdődik az ún. end game. Ha az csak agyatlan grind és 3 küldi ismételgetése egyre nagyobb szopatásokkal takítva, akkor nem lesz nagy siker. Ha tudnak valamit rendszeresen hozzáadni, akkor kitarthat a dolog. Ezt tényleg csak az idő mondja majd meg.
Azért szerintem azt is érdemes látni, hogy ez nem feltétlen az a játék ahol tizen órákat el lehet tölteni. Szerintem egy pár óra lövölde (max) elég és akkor újra kedvvel áll neki az ember a következő sessionnek. -
#502 játék jó szerintem ami baj van és külföldi fórumok is írják az ez
- Mission ends, loading screen
- Tediously slow post mission briefing
- Loading screen into Fort Tarsis
- Loading screen into forge to equip new gear
- Loading screen out of forge, walk over to javelin
- Loading screen into mission select
- Loading screen into mission
és ez kicsit zavaró másik meg mikor lassan tölt be a játék és valaki a csapatból előrerohan mert ugye nem vár minek akkor mire betölt újból betöltés jön mert oda visz a tömbiekhez -
Zarache87 #501 Nem minden karakter tetszik ,de vannak nagyon jol eltalalt karik mint Dex,Haruk,Yarrow es Matyi a tudos(persze o csak a egy bizonyos mission utan lesz erdekes karakter). A story meg boven uti az atlagot es eddig az ME3-nal jobban bejott. Viszont lehet az is ra jatszik nalama a storyra, hogy a lore-ba beleastam magamat. Illetve azt se felejtsuk el, hogy a storynak nem lett vege mert folytatodik minden ACT-al.
@Kancsalborz Amugy majd a penteki start jopar dolgot javit illetve a ajtek is gyorsul majd es remeljuk a marciusban indulo ACT-al kiderul, hogy milyen utemben adagoljak majd a dolgokat.
Illetve ma lesz live stream itt a link. A forras linkje itt van illetve este 10 orakor lesz ez nalunk. Lehet kikerul a patch notes most majd.
@Iwb Koszonom, hogy te sajat magad vallod be, hogy csak egy agyatlan fogaszto vagy. "
Pontosan ezért vannak ún. újságok, egyéb források, ahol mások megteszik helyettem azt, hogy kipróbálják a játékot, megnézik a filmet, meghallgatják a zenét, meglátogatják az éttermet stb." Egy onallo velemenyre nemfutja mert majd masok ugyis megmondjak neked mit kell gondolnod. Amugy jolenne ha az offolast befejezned mert a flame wart amit lemuveltel itt az mar abszurd es gyerekes. -
EFRM #500 nekem kurvara tetszett 1-2 npc/story, igazi bw irast toltak (pl. a neni aki a fiat varja vissza, a 3 fele valt matti, you hear me? yarrow, brin, a corvusos szoke csaj, faye, owen, prospero)
sztem teljesen bw-sre vannak megirva es a voiceact is allat. sokak irtak, hogy nem tetszik a freelancer stilusa, en 100%ig tudtam vele azonosulni.
lehet hangulat kell hozza, es nem kell tultolni, de nyugiban orom vegigbeszelgetni a missiok utan ezeket a storikat. en mindig kivancsi voltam hogy mi lesz a folytatas. persze ha vki rushban van azzal nem lehet mit tenni....
szerk ui: sztem a fo stori is nagyjabol rendben volt a cliffhangernel a vegen pedig teljesen BW erzesem volt, sztem kurvara eltalaltak
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.20. 11:19:10 -
#499 Én eddig nem nagyon találkoztam olyan npcvel akit ne akartam volna ott helyben megfolytani, vagy legalább simán otthagyni a nyűgével együtt. :) -
Bandras DaSilva #498 Bár nem nekem szólt a kérdés, de valahol érintve érzem magam:), bocsi.
Nekem egyébként tényleg tetszik a sztori is és a karakterek is. Elég sok féle emberkével beszélgetünk, mindegyik más, spoilerek nélkül, de van egy-két csavar is a sztoriban. Nekem ez eddig bejön. Egyelőre csak lvl 20 mert nincs sok időm játszani, de eddig nekem tetszik (ami azért furi mert én meg úgy álltam neki, hogy:na, megnézem ezt a szart... Aztán meg itt ragadtam.
Destiny 1-2-vel játszottam, ott sem volt jobb a sztori..sőt...
Ok, abban igazatok van, hogy nem RPG, ha így hirdetik, akkor az hülyeség mert köze nincs.
Hibák vannak: ami engem zavar az az, hogy esténként többször kidobott. Mi lesz majd ha megjön a nagyobb tömeg? A töltési idők tényleg hosszúak, ha jól hallom, akkor ezt majd megoldják.
Strongholdban, néha szar helyre tesz ez idegesítő..kellene egy olyan opció, hogy ne csatlakozzon már elindult sessionbe. Ha van ilyen, akkor én nem találtam.
Consumables craft nekem nem akar működni, valamit sztem nem csináltam meg hozzá. Kicsit lehetne átgondoltabb a menürendszer.
-
Daermon #497 Szerintem is rendben van. -
#496 Neked tényleg tetszenek a karakterek meg a sztori? :o -
#495 Amikor egy "parbeszedben" megjelenik a fanboy vagy a hater kifejezes - akar pro, akar kontra -, akkor az a tarsalgas sajnos abban a percben ertelmet veszti, teljesen mindegy, hogy milyen valos erveket vagy valos ellenerveket tartalmaz a komment... :(
-
Kancsalborz #494 Korrekt leírás. Benne van minden pozitívum, és negatívum, kb. ugyanezeket tapasztaltam, + talán még az ssd-n is hosszas töltőidőket, de az alapok rendben vannak.
Reméljük a Bioware-nek sok ötlete van contentre, és akkor kb. fél év múlva rendben lesz a játék.
Zarache87 : +1. :)
-
#493 "BioWare most nem singleplayer gamet csinalt hanem egy multit es ez faj nektek"
Mert ugye ez az első eset, hogy a BW multi játékot csinál ... Persze. -
#492 Ne haragudj, de ez orbitális faszság. Van is rá ellenpont: "ha annyira utálod a játékot, minek játszottál vele 10+ órát". Mert ezt szokták a fanboyok emlegetni. Ha nem játszol vele 10 órát, akkor nem értesz hozzá, ne legyen véleményed, ha játszol vele 10 órát, akkor látod, mégsem olyan rossz, mert 10 órára lekötött, ami ma már nem kevés idő egy AAA játék esetében. Ebbe a játékba én megyek bele, köszi.
Pontosan ezért vannak ún. újságok, egyéb források, ahol mások megteszik helyettem azt, hogy kipróbálják a játékot, megnézik a filmet, meghallgatják a zenét, meglátogatják az éttermet stb. Hogy én ezekből le tudjak vonni következtetést, hajlandó vagyok-e magam áldozni rá pénzt, fáradságot. -
unusual79 #491 Igen kb pár éve. ;) -
damati #490 Az originen standard előfizető vagy? -
unusual79 #489 Üdv mind. Kipbálnám a gamet mielőtt meg venném,ugyre van ez a 10óra trial,de ugyanazt írja ki telepítés után mint a beta alatt = probléma van a játék beállításaival,és hogy rakjam újra. :( Mehh.....Beta alatt 4xer tettem meg,nem ment. Most azt hittem már menni fog,de sajnos nem. :( Esetleg van rá valami megoldás? -
Zarache87 #488 ○ A Trialos lada nyitas mar fixalva lesz penteken amikor a jatek megjelenik.
○ Ha zavar, hogy mas ember goyrsabb tempot diktal jatszhatsz egyedul. Amugy meg a tokoreszo emberek miatt ez nagyon is hasznos.
○ A Main Story side missionjei Agent questek es kulon vannak jelolve. Az osszes Critical mission a fo storyt tolja elore. Persze ha jatsznal a jatekkal ezt tudnad.
○ Multi kill barhol megoldhato a jatekban ha van dmg-ed es ertelmes builded. Colossusal es Stormalal meg gyerekjatek. Persze megint nem sajat tapasztalatot eltel at hanem halottad vagy lattad valakinel.
○ Downed Javelin quest Free Play alatt vagy Stronghold alatt Hard-on ossze jon konnyen. Free Play-ben event alatt Stronghold alatt meg ugyis valaki a foldet nyomja.
○ Collectible az Collectible egy gyujtheto targy. Ami minden a itemeken es a matikon kivul. Pofon egyszeruen megvan Free Playbol szinten.
A QoL-nak annyi koze van a fenti dolgokhoz, hogy nemelyik partytot hulyebiztossa kell tenni illetve a ladas dolognal ertheto a dolog.
Storm Ult glith demoban is benne volt es mondtak mar a premier start elott, hogy a Day 1 pőatchel lesz javtiva.
Az meg, hogy valaii a ladakat nyitogatta free playben, hogy konnyen legyen meg a masterwork az a sajat faszsaga. Mert GM3-on csak a lada utvonalat kovette mert mindennek egy hit volt.
Szoval ja a tomeny hater duma folyik itt egyesek szajabol mert a BioWare most nem singleplayer gamet csinalt hanem egy multit es ez faj nektek. El kell engedni mert majd jon a dragon age ami szinten single player lesz es akkor nyugi van. Viszont ez a szarra offolas es a total bullshit beirasok mert valaki nem ert egy mehanikat mar vicces es teljesen off tema. Arrol meg nem is beszelek, hogy feljebb lazan rad cafoltam az osszes allitasodnal, hogy mi mennyire mukodik "rosszul". Az egyeduli a trial lada challange ami retardalt viszont ugyan ennyire retardalt az is, hogy a story egyik oda tartozo resze csak a party leadernek lesz kesz. Szinten a startra fixalva lesz.
Engem is sok minden zavar mint az, hogy az allat vilag nem annyira nagy viszont egy multi gameban az optimalizacio miatt kerdeses mennyit tudnak ebbol megoldani.
A salvage borzasztoan lassu es a mass salvage meg ennel is lassabb mert buta konzolos modszert csinaltak hozza.
Consumable craft enyhen kaotikus mivel nincsen filter opcio es omlesztve van minden.
A fegyvereknel a filter opcio konzolos es korulmenyesebb mint amilyennek lennie kene.
A felguro eventek gyakorisaga valamikor nagyon jo, de neha egyszeruen van ures jarat es mivel a mappon nem jelzi oket nagy tavolsagbol igy olyankor zavaro lenne ha egyenlore nem kene informaciokat vadaszni es felfedezni.
Van par ember akinel a procit progeti a jatek nagyon valamiert.
A strongholdban ha masokhoz csatlakozol be neha rossz helyre rak.
A Banner sav neha eltunik a squadban.
A menuk teljesen konzolra vannak kihegyezve, de nemlileg javitottak mar rajta amit szinten csiszolnak meg.
A hang neha elmegy ez egy tipikus frostbite bug amit minden alkalommal bentfelejtenek.
Inty-nek a ket rugo skilljenek van matrix modja amikor levegobol hasznalod es teljesen belassul a skill es sebezheto vagy. Grandmasteren borzasztoan rossz, de penteken szinten javitva lesz.
Amugy en se allitom, hogy tokeletes lenne a game mert content nelkul, sok sok QoL nelkul (jopar funkcio nem igazan pc szinten van), tovabb bovulo story nelkul, mellek tevekenysegek nelkul ami az agyatlan grind melett lehet csinalni a jatek megfog halni. Viszont az alapjai nagyon elvannak talalva. A mozgas,gunplay,skillek,perkek,elementalok reakciot,repules,hangok,latvany,karakterek,story bizonyos resze,a hatalmas lore,combok,idojaras es az aprosagok mint a pokhalo eltomiti a turbinat.
Szerintem ebbol a hosszu iromanybol latszik, hogy nem vagyok vak es latom a hibakat, de attol meg a game elvezetes es eros alpjai vannak. Ha ezeket orvosoljak es foglalkoznak vele akkor egy eleg eros game lesz. Ha nem akkor szezonalis jatek vagy halott game lesz. -
Sunrider924 #487 Nagyon nagy a tempo, le kellene lassitani mert nem marad szufla a jatekra. Megis miert kellene szemelyesen jatszodjak a jatekkal ahhoz hogy lassam, hogy bar a jatek rakenyszerit hogy a csapatban minden egyes tag ugyanazon a pontjan legyen az adott kuldetesnek de ha ki kell nyitni 15 ladat mindig csak es kizarolag annak az egy jatekosnak szamitja fel a ladanyitast aki kinyitja? Ez neked QoL? Nem latom a youtube twitch felvetelrol hogy nem lehet lelassitani es sajat tempoban menni a csapatban mert aki elol rohan allandoan triggereli az out of mission boundary warningot es az aki le van maradva allandoan folyamatosan kapja azt a rohadt idegesito faszsagot a kepebe? Nem latom hogy amikor a main story egyszercsak megall akkor valahonnan ra kellene jonni hogy side missionokben folytatodik tovabb de errol sehol semmilyen iranymutatas vagy utalas nincs? QoL: csinalj 3 multikill-t amit a jatekban egyetlen zonaban lehet osszehozni ami eppen emiatt agyon van zsufolva azokkal akiknek pont ez a quest step kell es egymas elol probaljak lopkodni a mobokat es igy senkinek sincs meg a multikill akar orakig? Menj es keress downed javelineket akarhol hogy fel elesszed es akkor az a megoldas hogy a partybol a tobbiek egyenkent lefekusznek hogy egy masik valaki felelesztgesse oket es ez igy megy korbe amig a partyban mindenkinek meglesz? Szedj ossze 10 collectiblet amit nem definial a jatek hogy pontosan mi is szamit collectible-nek mig vegul rajosz hogy a sziklafalon levo runak lesznek azok... ez baratom nem Qo,L ez veretes faszsag a javabol ez nem a Biowaretol keves hanem ugy altalaban egy tisztesseges iparosmunka jatekfejlesztotol. Megertem en hogy nem hallod amiket masok irnak mert uvolt a javelin trusterje de ettol meg nem az ellenvelemenyezok a mentalisan lassuak/serultek.
Tetszik vagy sem jopar ember idekivancsiskodik akiknek regi kellemes emlekeik fuzodnek a Bioware brand-hez, merthogy az volt valamikor es pont hogy Daermon kezdte el azt hogy az Anthem erenyeinek a sorolasa helyett mas jatekokat kezdett lehuzni merthogy azok mekkora szarok az Anthem meg mekkora jo. Az en hozzaszolasom celja annyi volt hogy ne ilyen okorseggel aljon elo. Masoknak meg az faj hogy mive kurvult a jatekfejleszto csapat, megint masoknak az EA penzlehuzos taktikaja es tudod mit? ennek itt mindnek helye van ezen a forumon mert az Anthem egy BIOWARE jatek az EA egisze alatt. Remelem ti nagyon jol meglesztek egymassal ebben a csodalatos jatekban amit a legtobb "divathiszti" streamer(teljesseg igenye nelkul: DatModz, Teawrex, xGladd)mar gm3 460+ gearben megunt es felretett, nekik ennyi ido is eleg volt hogy megtalaljak a storm ulti glitchet vagy a leghatekonyabb ladafarmolo utvonalat amivel egy korben legalabb 3 mastercraft cucc kiesik nekik(a mastercraft itt a forumban irtak szerint ritka?!). Amugy a storyt is vegigneztem egynel tobbszor de arrol mar inkabb nem is irok. Mint ahogy arrol sem hogy miert kapott kiemelt figyelmet pont ez a jatek akkor amikor az EA szenaja a tozsden nem volt tul rozsas utobb, amikor az Activision kidobta a Bungiet mert nem tejelt olyan jol ahogy szerettek volna es amikor a Blizzardot kifutyultek a blizzconon a Diablo Immortal bejelentesekor. Orulj a javelinednek es remeljuk abban igazad lesz hogy foltozzak majd annyit az anthemet amenyit a Destinyt a 2ik evben bar nem lennek meglepve ha akkor amikor(ket harom honap mulva?) beall az Anthem a foldbe hirtelen elokerulne par story dlc ami most meg a fiokban lapul es az arcimkejet varja.
-
TomStorm #486 Mire kellene emlékezzek?
Ha arra gondolsz,hogy volt egy közös játékunk ahol még anno kétlábbal rúgtuk seggen a negatív kommentelőket akkor igen,emlékszem:)
Na most ez semmit nem változott.Max te aki átvetted a más szerepet:)
Engem rohadtul nem érdekel ki csinálta a játékot,soha nem is érdekelt.
Én pont egy ilyen játékra vágytam régóta amit megcsináltak.Pontosabban egy ilyen Sci-fi játékra.
Más stílus mint a többi és kell egy ilyen is nekem!
Az hogy neked nem tetszik ez minket nem érdekel.
Ha azt akarod Bioware mást csináljon írjál nekik,mi itt semmit nem tudunk kezdeni ezzel a "problémával".
Funcom pl.mára körökre osztott stratégiát gyárt.Na azzal nincs bajod?
-
paj01 #485 Ezzel a játékkal csak az a gond, hogy úgy mond nem Bioware szint. Nem egy következő Kotor vagy Mass Effect. Egy tucat shooter looter amivel biztos lesz aki szivesen elbohockodik majd de ennyi. Nem lesz év játéka, valszeg még jelölésig sem jut.
Még az új Dragon Age-el megvárom mit csinálnak, ha az is ilyen középszerű lesz akkor tényleg kijelenthető, hogy ez a Bioware már nem az a Bioware. -
#484 Nem értem.. most vettem meg a hupilila páncélt.. elővételben :) Meseszép.. most mér kell kipécézni minket? :)))
Még egy okádékzöld-ön gondolkozom, vagy egy borzasztó barnán,... hisz csak x.1000 ft :) -
Darkman86 #483 Nem az a baj ha valakinek nem tetszik az ami másnak igen és még ennek hangot is ad,de a te hozzászólásaidban csak azt látom, hogy kb. meg se akarod érteni mit írnak mások és csak a magad igazát pufogtatod már régóta.
Hidd el én is nézek majd review-kat, viszont köszönöm,de majd én hosszabb távon eldöntöm saját magam hogy nekem ez a játék jó vagy nem jó (és szerintem vagyunk még így jó páran).
Utoljára szerkesztette: Darkman86, 2019.02.19. 20:18:15 -
Zarache87 #482 Igyvan nyilvanos forumon barki megoszthatja a velemenyet amit epito jeleggu es tapasztalat alapjan jott.
Viszont amit ti paran csinaltak tipikusan az az eset, hogy nagyzoltuk a dugassal es megkerdezik es milyen volt? Hat en meg nem dugtam, de a batyam mar igen. Ennyit is er azoknak a velemenye minden jatek alatt akik a teljes verzioval nem jatszottak legalabb 10 orat es csak a Youtuberek hulyesegeit karogjak mert nincsen sajat velemenyuk.
En is latom a hibakat a gameben mert van benne, de QoL hiba a legtobb ami potolhato a content meg, hogy milyen surun jon az meg a jovo zeneje.
Aki teljes storyt vagy teljes story kibontakozast vart egy tobb evre tervezett multiplayer jateknal az mentalisan serult vagy csak nagyon gyenge agyban.
Viszont a hiszti amit itt paran csinaltak rohadtul off topic es bekene fejezni. -
#481 Ha én kötekedni járok ide, akkor te az echo chamber miatt. Sajnálom, de egy nyilvános fórumon nemcsak pozitív véleményekkel fogsz találkozni. Ilyen az élet.
Ahogy elnézem az első review-kat, az Anthem esetében az enyém még az egyik legvisszafogottabb vélemény, amivel találkozni fogsz.