Anthem (BioWare)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eladni akarnak. Sokat. És ha ez úgy történik sokat költenek a multi játékosok mikrotranzakcióra akkor így fogják csinálni.
Tehát mindenkit aki solo, nagyon jó solo játékban reménykedik várja ki mi lesz a vége. Ez cég nem fog egy multira hegyezett játékban érdemi összeget ölni a solo tartalomra. Az, hogy nyomható soloban is az ma már igaz pár játékra. Régen ilyenkorra már a DA😮 idején ömlött az anyag mennyire jó karakterek, történet várható. Most meg. Nézheted a darálást. Akinek ez elég jól jár aki többet szeretne az ne 0 day vegye.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.31. 18:07:10
Szoval a priemer acces-es early start akcio februar 1.-ig tart.
Veni, Vidi, Vici
Lightening: nagyobbat sebez a pajzsra es a celpontra sikeresen felkerult kisebb terueltre chain lightening csapodik ki x idonkent.
Ice: nagyobbat sebez a pajztsra szinten es mozgaskeptelenne teszi a celpontot ha sikerekes felkerult ra.
Fire: nagyobbat sebez az armored tipusu ellenfelekre ( sarga hp ) es tuz sebzest okoz ha sikerlesen felkerul.
Acid: nagyobbat sebez armored tipus ellenfelekre es ha sikeresen felkerul csokkenti az ellenfel armorjat.
Illetve kulon kiemelnem, hogy vannak olyan skillek is amin az armor atutest van megjelolve igy azok az armored enemykre jol mukodnek persze vannak olyanok is amik csak tiszta dmg.
Akkor ahogy titani is irta vannak kepessegek amik elementalt raknak fol ezek a primer kepessegek es vannak amik aktivalni tudjak oket ezek a combo triggerek.
Mindegyik Javelinnek mas a comboja.
Colossus: Combo triggerel aoe dmg-et okoz
Ranger: Combo triggerel extra dmg-et okoz
Interceptor: Combo triggerel az utolso Primer elembol aurat kepez igy a kozel harci tamadasok is kepesek felrakni azt amig az aura tart.
Storm: Combo triggerel az utolso Primer element szetosztja a kozelben levokre.
Veni, Vidi, Vici
Az Anthemben a Javelin képességei a felszereléstől függnek, ezekhez a képességekhez pedig egy-egy elemhez köthető sebzések és hatások társulnak: tűz, jég, villám, sav, van itt minden! Kombók szerint viszont kétféleképpen csoportosíthatjuk őket: Primer és Detonator.
Hogy melyik minek számít, azt egy kis ikon jelzi a képességnél. A Primer képességeket egy kis lángikon jelöli, ezek elemi hatásokat pakolnak az ellenfelekre. A felszerelés erejétől függ, hogy egyetlen találat hányszor rakja fel ugyanazt a hatást. Ha sikerül annyiszor eltalálni egy ellenfelet, amivel elérjük a rápakolható maximális hatásszámot, akkor a célpont „begyújtódik”: ha egy ellenfelet jégdarabokkal kínálsz meg, akkor megfagy, és ekkor a kombó részeként detonálni lehet.
A célpont berobbantásához egy detonátor képességet vagy pedig közelharci támadást kell használni. Az ilyen képességeket egy kis robbanásikon jelöli. Fontos tudni, hogy melyik képességed mire jó, mert ha egyedül játszol, és csak detonátorokat viszel magaddal, akkor nem fogsz kombózni.
De a legjobb az egészben, hogy mindegy ki gyújtja be az ellenfeleket, bárki berobbanthatja őket. Tegyük fel, hogy egy Storm javelint irányítasz, de még nincs olyan felszerelésed, amely jó gyújtó képességet adna. A Ranger vagy Interceptor társad viszont, ha nagyon jó gyújtó képességekkel rendelkeznek, megtehetik ezt helyetted, te pedig halálba detonálhatod őket.
Open Demo előtt hasznos átolvasni. : Anthemről
Utoljára szerkesztette: titani, 2019.01.31. 15:51:03
Veni, Vidi, Vici
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Veni, Vidi, Vici
Az egyik kapunal a kapu fele vezeto hid alatt volt a colored symbol.
Masik kapnal ha szembe altal a kapuval ballra font a sarokba volt a colored symbol.
A harmadiknal meg ahogy atmentel a hidon a baloldlon levo objektum tul oldalan volt a clored symbol.
Piros,lila es sarga symbolok voltak a megfejtes.
Veni, Vidi, Vici
Utoljára szerkesztette: titani, 2019.01.31. 15:15:29
Amugy is az objective team based gamek az elso honapban a hajhulas okozo listan eleg elol van. Mert ha eppen koveti az objectivet nem probald fedezo tuzet biztositani masnak. Vagy csak siman bujkal es semmit se csinal.
Veni, Vidi, Vici
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.01.31. 14:44:33
Amugy jott megint egy kis info. Ugylatszik a Tokyo event utan most lesz par extra info, de ez is 1 honappal ezelotti build.
Veni, Vidi, Vici
Majd a chat funkció lesz DLC úgy érzem, amikor random játékosokkal kell fejtörőket megoldani kommunikáció nélkül. 😊)))
Veni, Vidi, Vici
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bannernak?
Sajna egyelőre jobbat nem találtam. 😞
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.01.31. 12:28:38
Par extra info itt is van.
Veni, Vidi, Vici
En olyan bugba futottam csak free play es mission alatt, hogy az enemy eltunt csata kozben valamiert a demo alatt. 😄
Veni, Vidi, Vici
Ash Titan-oknak faszán van "hatótávolságuk", azon kívülről lazán "lefaragható" volt a HP-jük, + a pályán egy csomó hely, ahová valamilyen láthatatlan fal miatt szintén nem tudtak belőni...
Swarm Tyrant barlangja szintén tele helyekkel, magaslatokkal ahonnan faszán lőheted, úgy hogy szegény csak "b@szakodik" ott lennt, azt ugyan nem tudtam megölni, mert egyszer kidobott 10-perc után, egyszer meg 30-perc után, de a HP-ját addigra feleztem.
Kipróbáltam a "glitch"-ek használata nélkül is, úgy azért már egyedül még medium-on is esélytelen szerintem, - persze egy "turbózott" karakterrel más lesz biztosan...
A free térképen is, az ellen "hatótávján" kívül bután várta hogy lelőjem a f@szba, még így kevés játékkal is ezeket tapasztaltam.
Az MI roppantul ostobának, és kiforratlannak érződött számomra, a térkép meg szépnek de üresnek.
Tudom, ez egy DEMO-volt, de :
A single játszhatóságáról én személy szerint többet reméltem ettől a játéktól...
A Single Player resz mindig is csak a missionokre vonatkozott ahol nincsenek bossok vagy eventek. A Free Play,Stronghold,Eventek es a Raid az mind tobbjatekos mokara van kitalalva. Azt is mondtak, hogy a tobbjatekos elemenyre van helyezve a hangsuly, de a story egyedul is jatszhato illetve Free Play-ben boklazhatsz egyedul is az se problema csak akkor olyan buildet kell kiepiteni. Ha kimondott single player elemenyre vagysz akkor max a 1 honapos premium access eri meg neked mert a jatek nagyobb resze a csapatmunkara epit, de akar az is lehet, hogy talalsz tarsasagot a jatekhoz, hogy a tobbi reszet is jatszani tudd.
"pályadesign ostobasága miatt lehetett egyedül legyőzni," Ez alatt mire gondolsz a vertikalis elemekre amik moge bujkalni lehet vagy mi? Amugy tenyleg erdekelne mert te legalabb leirod miert nem jon be neked annyira a game amit teljesen ertheto is.
Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2019.01.30. 22:10:10
Veni, Vidi, Vici
Azt már nem sírom el újra, hogy nálam a játék a játszhatatlanságig bugos volt és laggos, jártak így sokan, én is a "peches oldalon" voltam, meg alább már leírtam. De ezeken felül :
Nálam a legnagyobb vonzerő a game-el kapcsolatban a "SINGLE-ben is játszható" mondat volt, azon felül hogy nagy ME, és TPS rajongó vagyok. ( Ezért is vetemedtem én hülye, szokásommal ellentétben az elővásárlásra. )
Ehhez képest, az a néhány "party" amit hiba nélkül végig tudtam tolni nem ezt erősítette meg bennem. Először is freeplayban nem lehetett solo-ban nyomni, WTF...
Másodszor, már normál fokozaton is a demo "kampány"-on is nagyon érezhető volt hogy nem egyjátékosra tervezték, a főellenfeleket is csak az MI, a bugok, és a pályadesign ostobasága miatt lehetett egyedül legyőzni, egyébként esélytelen, akkor milyen single-ről volt szó az igéretekben ?
És ebből jön a következő hogy az milyen gáz már, hogy egy az első korai videótól kezdve "repkedősként" hirdetett játékban az "MI" látványosan nem tudott azzal mit kezdeni, hogy ha fölé repülsz, vagy felette egy magasabb "platformra" helyezkedsz ??? Úgy általában a "közkatonák" is igen ostobán viselkedtek ebben az estben, de hogy még a "bossok" is ???
Ez nálam szintén nagy WTF, és a ME-hez képest visszalépés volt. Nem szeretem mikor az intelligencia hiányát végtelen "respawn"-okkal próbálja kompenzálni a játék...
A történet kezdésnek a demo-ban, meg amit eddig az infókból tudok, klisés, közhelyes 0, ezerszer feldobott alaphelyzet, és ez mondjuk tényleg csak személyes ízlés, : nekem ez az "arab fíling" a kezdő városban totálisan idegen lett ehhez a játékhoz, nem értem miért nem volt jó - ha már a karakterek, páncélok, fegyverek, ellenségek, külsö világ a ME szerintem jól eltalált design-ját követi - a városba is...
Tudom hogy ez nem "ME 5", de mondjuk velem együtt sokan azért a sorozatért kezdték el figyelni ezt a játékot, meg tudom hogy ez csak még demó, de ez nekem így "első eresztésre" harmatgyenge volt.
Adok még neki esélyt természetesen, de most így utólag már nem venném meg, és még a megjelenés után is várnék vele vagy 3 - 4 - hónapot...
Személy szerint ezt a "fizetős vagy nem fizetős skinek" vitát leszarom, az a része nem izgat, olyanokat soha nem veszek, ha meg a játék jövőbeni tartalmai lesznek esetleg fizetősek, már hagyom is abba, és adom is el a f@szba, de nem hiszem hogy azt meglépnék.
És így most kíváncsian várom a hétvégét...XD
Kozben meg a realy money craft mati vasarlas is meg lett cafolva.
Ugyhogy ha tenyleg lesz ilyen akkor Coinert lehet venni.
Veni, Vidi, Vici
Amugy itt van par kep, hogy AngyJoe es a tobbi click bait content creator felreinformalasa mennyire tudja megvezetni a butabb embereket. Akik nem jarnak utana semminek es sajat velemenyuk sincsen.
Alapbol mar az a tevhit, hogy mas jatek finanszirozza a servereket egy masik jatekhoz eleg vicces. Gondolom a future contentet is ok aljak majd.
Alapbol itt latszik, hogy a kell tudas is hianyzik mivel az alert helmeteket amik full alap skinek osszehasonlitja egy teljes karakteres skinnel ami a Warframeben is fizetos. A legtobb B2P online jatek ami ehhez a stilushoz kozel van mind rendelkezik olyan shoppal, hogy skineket lehessen venni. Mivel az alap 60€ arbol nem lehet contentet csinalni fel ev mulva.
Szoval ez a par kep is azt bizonyitja, hogy a felinformacio is milyen hatassal van azokra akik megbiznak ezekben az emberkben. Akiknek tenyeket se kell bemutatniuk, hogy valami viralis legyen mert eleg a bizalom. Sot itt nem is Joe maga vegezte a szamitasokat hanem valaki kirakta a kepet redditre es abbol egy random emberke a hasara utve azt alittoa a 2000 Shard 20€ es ebbol indult ez az egesz fake news. Attol fuggetlenul 20€ egy ilyen skinert sok lenne az teny, de ezek az emberek a semmit allitottak be tenykent.
Veni, Vidi, Vici
Edit: Írhattam volna az ME3-t is ami szerintem az egyik legjobb sci-fi sztori amit láttam. Szólj majd ha ez jobb lesz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.30. 19:39:08
Igen ez a fórum mennyien hányféleképpen értelmezik. Pedig az alap egy rpghez a lenyűgöző sztori, jó karakterek, nem gagyi harcrendszer. És szerintem az is gondolkodni kelljen. Persze az akció-rpg az határmezsgye.
Witcher 3 tökéletes példa. Karakterek történet 5*. A harcrendszer az kapa.
Skyrim. Történet középszerű. Karakterek, középszer, harcrendszer középszer. De így is lehet nyerni.
Fallout 4 történet már jobb, karakterek szintén jobbak. Harcrendszer még szarabb.
DA3 karakterek nagyon jók történet jó. harcrendszer létező legszarabb.
EA elüldözött szinte mindenkit aki értet ehhez. Mondhatod Az Anthem nem lesz szarabb mint a DA3 összességében.
Kétlem. Jó multi játék lesz mint a szuper kis videos srác, akit betettél, összegezte? Talán már nem annyira szar mint a korábbiak? Lehet. De ez a cég meg a béka segge alá ültetett Bio majd alkot valami jót mint a CD Projekt? Kétlem. De az is igaz volt, hogy tévedtem. 😊 Mikor kijön majd látni fogjuk ezek a seggfejek, még tudnak lépni jót.
Veni, Vidi, Vici
Az Anthem esetében is mindenki akkor jár legjobban, ha kizárólag kozmetikai dolgokat lehet venni igazi pénzért, a fontosabb DLC-k pedig ingyenesen érkeznek. Ha ezek a kozmetikai cuccok sima játék során is megszerezhetőek, az még inkább nagy plusz.
Single játékok DLC-it pedig pont pont az első bekezdésben felsorolt dolgok miatt butaság egy multira kihegyezett játék DLC-ivel összehasonlítani.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.01.30. 16:44:14
En sem neveznem annak. A megfogalmazast kiegesziten az elemekkel kifejezessel, vagyis "az Anthem egy looter-shooter rpg ELEMEKKEL". En ezt hasznalnam.
Az RPG fogalmat pedig esely sincs definialni, mert kb olyan, mint a jo no/jo pasi kifejezes. Neked X, neki Y, nekem Z ugy, hogy egy dologban fogunk egyeterteni: egyikunk XYZ-je sem Zambo Jimmy/Kiszel Tunde. 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.01.30. 16:42:20
Amugy a mostani demora szerrintem nezzel ra mert lesz valami vasarnap. Egy probat meg meger foleg, hogy ez open demo lesz.
Veni, Vidi, Vici
Ehhez képest ugye a nyomorult Planescape Tormentben anno nem volt felszerelésed se (nem tudtál még vértet sem felvenni!), nem tudtad a karaktered costumizálni, még nevet sem tudtál neki adni, sőt crafting sem volt. A te definíciód szerint az nem RPG. Ellenben a CoD ...
Az RPG nem a fejlődéstől RPG. Ma már minden játékban van "fejlődés", nem is attól RPG, hogy karaktert alakítasz, szerepet játszol, mert azt csinálod a Super Marión keresztül a Doomon át szinte minden játékban. Még a craftingolás sem tesz egy játékot RPG-vé, a craftingolás eleve nem is volt szerves része a régi CRPG-knek, egyik gold box játékban sem volt, de nem volt az IE játékokban sem. Az RPG lényege egész más, megbeszélhetjük valamikor, de nem akarom szétoffolni a topikot ezzel.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.01.30. 16:26:52
En se szeretek olyanert fizetni ami nem eri meg az arat foleg nem skinert ami draga vagy otvarul nezki. Viszont ahogy mar irtam Joe is csak egy legbol kapott teoria alapjan lotte be az arat. Azt is irtam, hogy en is sokkallom azt az osszeget foleg egy olyan skinert hatenyleg annyi lenne az ara, de sokan vannak akik mar most az MTX ellen vannak, de a DLC-k meg legyenek ingyen. En ugyis premium accessel indulok eloszor is boven lesz idom megnezni milyen a game elesben is majd. Szoval ha erezni a content hianyt vagy az eros lehuzast vagy no supportot akkor is csak 15€ banja ha meg nem akkor johet a rendes game LoD verzioja.
Veni, Vidi, Vici
Az Anthem looter-shooter RPG, ha tetszik neked, ha nem. Karaktert alakitasz, szerepet játszol, XP-t gyűjtesz, szintet lépsz, felszerelést, nyersanyagot gyűjtesz, craftolsz, és még a szövegeknél választási opciót kapsz, és még statok is vannak. Ugyhogy bőven rádzolgált az RPG feliratra. 😊
Zarache meg a többit leirta.
Azon se lepődnék meg, ha az EA/BW szándékosan szivárogtatta volna ki azt a képet, hogy tesztelje a közönséget, mekkora lesz a felháborodás.
A videoban amit linkeltem ez is benne van reszben es sok mas dolog is. Sajnos az a build is meg mindig nem a legfrisebb amit lathattunk, de mar igy is sok valtozas volt. Ott meg azt is megemlitettek, hogy nem csak az alliancebol es kihivasokbol johet Coin, de az NDA miatt tobbet igyse mutattak meg belole.
Itt is egy video amiben jopar kulonbseget megemlitenek.
Veni, Vidi, Vici
Az ilyen videoknak pontosan az a haszna, hogy az emberek felháborodása eljusson a kiadóhoz és az a skin a végleges verzióben már ne 20 dollár legyen, hanem csak mondjuk 10 vagy 5. Ezen te is nyersz majd.
"1, No DLC because ppl hate that.
2, No Seasson Pass because ppl hate that.
3, No Sub because ppl gona cry in the corner.
4, No MTX for Cosmetic elements because ppl even rage on this."
Ezzel a listával nem értek egyet. DLC igenis kell. Egy nagy kaliberű, sok tartalmat adó DLC-t akár 40-50 dollárért is piacra lehet dobni. Senki nem sírt a Forsaken miatt sem, ahogy SP játéknál a Witcher 3 kiegjei miatt sem volt probléma. A season pass sem baj, a witcher 3-ban is volt, senkit nem zavart. A baj ott kezdődik, amikor a season pass nem fed le mindent, hanem csak a későbbi tartalmak egy részét. Erre is van sajnos példa a AAA játékok terén. Az előfizetési díj egy archaikus megoldás és nagyon kevés játék tudja megengedni ma magának, hogy ilyen modellel működni tudjon. A looter shooterek között egyik sem működik így, ha az anthem ezt próbálná, az a halálos ítélete lenne. A kozmetikai mtx-ek nem zavarnak, de a 20 dolláros atszínező skinek, azok igen. Legyen 5 dollár, az oké. 20, az k sok. Az a teljes játék árának egyharmada.
Egyébként vicces, hogy két kommentelővel szemben kell vitatkozzak azért, hogy majd a végleges verzióban ti kevesebbet fizessetek. Nekem őszintén mindegy, miattam 20 000 dollárt is beletolthatsz a játékba, ahogy a mobiljátékoknál szokás. Én 10 forintot nem adok ezért. Warframe-mel meg Destinyvel meg Divisionnel már ki looter shootereztem magam egy életre, a D2 már nem is érdekelt, ez sem érdekel. Minimál újítást tesz le az asztalra azokhoz képest és azok is kb egy hétig voltak csak érdekesek.
A WoW egy MMO. Azok közül is azon kevesek egyike, amelyik még képes havidíj mellett működni. Sokan próbálkoztak új MMO-t indítani havidíjjal, aztán előbb-utóbb ugyanott kötöttek ki: ingyenesek lettek. Az új kiegek egy rakás új tartalmat is hoztak, senki nem sír, ha érdemi tartalomért kérnek pénzt. Pl. a Witcher 3 kiegjeiért sokan akárt a dupláját sem sajnáltuk volna. Amiért sírnak az a nyomorult skinek 20 dolláros árazása. Ahogy Joe is mondta: 5 dollár egy skinért, az oké. 20 dollár nem oké.