1041
Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
  • Daermon
    Ezt a beépitett VOIP rendszert használta valaki már? Lehet vele jól kommunikálni?
  • Maala
    Én nem tudok róla, hogy a Stronghold végi bossokon kívül lenne auto loot pick a játékban. És hát az az 1 is bugos. :-D
  • PiszkosFred
    Ezt mar kerdezni akartam, hogy Strongholdban a menet kozben esett random lootot muszaj osszeporszivozni, vagy begyujti a vegen a jatek automatikusan? Ladanal van ido odamenni es porszivozni, de neha elrepul az ember egy-egy random esett cucc felett/mellett.
  • Maala
    Fun fact: Mindegyik Stronghold boss elhalálozásakor kidobja a "lootot" (amit 1. nagy patchnotesban írtak, hogy hozzáadtak), amit a játék automatán felvesz. Igen ám, de ha te épp facehuggolod a bosst, amikor összeesik, akkor felveszi a karaktered fizikailag a lootot, és duplán kapod meg, mert ugye a küldetés reward as fix autopick. A MW-t és az Epic lootokat is.

Máris jobban megéri a Stronghold az összes hátrányával együtt. :-) Kár, hogy Heart of Rage végső boss olyan hosszú és unalmas és nehéz túlélni ha bemész a lootért. :-D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.25. 15:25:21
  • szergely83
    8GB ram nagyon necces. 12-vel tolom, de volt, hogy futott háttérben pár dolog (főleg a k*rva ramzabáló Firefox) és konkrétan játszhatatlan lett a game. Ahogy kilőttem minden felesleges dolgot, teljesen simán futott.
  • Daermon
    Első találkozásom GM1-en a Stronghold bossokkal :D (aki nem végzett a sztorival, annak spoileres!)
    Azóta felszedtem még egy kis geart is, meg a Ranger mellett a Stormom is végre 413, úgyhogy azzal is utodk majd GM1-ezni legalább.
    Ma lekéne este darálnommég 3 Strongholdot meg kb 80db Outlawot, hogy meglegyen a maradék 2 heti challange.

Maala köszi az infót! Bár megnéztem és csak olyan 70% volt a luck nekem, de akkor észben tartom, amit írtál. Supply olyan 40% kb nekem, így esik annyi, hogy mindig akad lőszer és reprair, így már egy ideje Ammo Augmenteket se használok.
    Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.02.25. 06:31:15
  • TomStorm
    Sajnos saját tapasztalatból írom mert Demo 16GB-al jobban teljesített mint most 8GB-al(kiesett közben 8GB ram vagyis megadta magát,persze folyamatban a csere)!
  • TomStorm
    16GB kell neki!A többi hardvered se túl fényes azért de először +8GB-ot vegyél és SSD
  • Tibitron79
    Mi kell a játéknak inkább? Memória, vagy proci? Nekem most 8 giga ramom van nvidia geforce GTX TI 750 4 g ram, és egy i3-as 4160 3600 mhz proci. Lowon elfut, de uj helyeken, robbanásoknál beszaggat néha. Játszható, de nyilván nem az igazi. Tervezek még 8 gigát berakni, az gondolom csökkenti az akadozásokat. Rendesen tölt a wincsi.
  • Maala
    Nah, egy kis magasabb szintűeket érintő infó a tegnapi patchel kapcsolatban:
    Elég sokan észrevételezték, hogy jelentősen csökkent a nem fix MW és Legendaryk száma, erre a főfődev beismerte, hogy bizony elkúrták, majd javították.

Ez még szerintem nem gond, főleg egy PvE játékban, ahol nincs semmi kompetivitás, max megunod, ha nem esik sokáig semmi, és kihal a játék.

Ezzel egyidejűleg jópáran tesztelgették a Support +% Luck skillt, mondván, hogy ha 100% felé mész (tehát 101%-tól már), akkor konkrétan megszűnik működni (azaz olyan, mintha 0% lenne). Én eddig kb. 150%-al toltam, aztán most végre össze tudtam hozni egy 98%-ot (90% alatt csak nem mennék, hogy néz az már ki), és hát nekem is úgy tűnik, hogy sokkal jobb az eredmény. Eddig volt, hogy csak a fix GM-ért kapott MW-t dobta ki, most már azért jó pár extrát is ad. :-) Érdemes a Supply x% Droprate-re is ránézni, már 30% is érezhetően megdobja a dropok számát.

TL;DR: Ne menjetek 100% Luck felé.

Ugyanígy érdemes gyűjteni az x% Harvest Bonus cuccokat, GM2-3-ban bemész harvestelni és ~250-300%-nál 3-4-5 MW Embert ad.

Ja, és mióta rájöttem, hogy ugyanazon component MW és Epic formájából egyszerre is fel lehet rakni, máris nem hiányzik annyira a dupla Herald nerfje, mert visszatértek a jó kis OP sebzések a Stormmal... Cserébe a ~470-es gear levelért. Így már lesz különbség a high level javelin buildek között.
  • foxxi
    Egyértelműen a jövőben Guild ház, Raid Finder, Social Fun Club és hasonlók kerülnek integrálásra.
  • PiszkosFred
    Egyebkent rajott mar vki arra, hogy mi ertelme van karakter nemet, arcat, stb. testreszabni az elejen, ha a jatekban nem szamit es a karakter sosem lathato, csak a javelin? :)
  • szergely83
    Aki akar vegyen fel minket: Szergely83 és Rekotye néven toljuk.
    For the coinz :)
  • Maala
    Később sem lesz másként, a különbség csak annyi lesz, hogy te is sokkal strapabíróbb leszel. :-)
  • PiszkosFred
    Detto :) Neztem is, hogy a "sarga" hova tunt, en ertettem valamit felre, vagy mi, vagy vegul eltette a cypher kollega maganak? Az alap felszereltsegu storm gyengebbnek tunt, es mar neztem, mikor kapom vissza a rangert, mert ezzel nem fogok tudni boldogulni - gondoltam, de ennel nagyobbat nem is tevedhettem volna... jottek hozza uj kepessegek, tamadasok, komponensek, boostok, anyamkinja, stb. most meg mar azt sem tudom, mit hasznaljak, annyi lehetoseg es variacio van es mindegyiknek az a vege, hogy pusztul a fel vilag. Jo, igaz egyelore alacsony 10- szinten jarok csak.
  • foxxi
    Premier után, csak megvettem. Engem nem érdekelnek más véleményei; nekem tetszik és hosszútávú szórakozásnak tartom. :)

Kinek kedve lesz csapatni vegyen fel
  • Nephin
    Haha, ugye? :D Az első javelin-választásnál a demós emlékek alapján (meg az oda nem figyelés miatt) azt hittem, a ranger alapból megvan, és arra jön rá egy új, ezért rányomtam a stormra, jó lesz másodiknak alapon, aztán pislogtam, hogy hol a ranger, azzal akartam menni. De nem bántam meg végül, szórakoztató a stormos játék, maradok vele azután is egyelőre, hogy már megvan a ranger, meg a többi.
  • Daermon
    Tudtommal ugyan onnan folytatod.
  • Tibitron79
    A 10 órás trial után ha megveszem a játékot elölről kell kezdeni, vagy elmenti a 10 órát? köszi a válaszokat!
  • Daermon
    Na megvan nekem is a lvl30 :)
  • Maala
    A marksman rifle elég jó overall képességeket (emberke van a status mellett, nem egy fogaskerék) ad, nálam elég sokáig húzta már csak emiatt is (kb 25ig, amikor az első MW-t kaptam).

Hátránya, hogy bugos volt a lelkem, és minden egyes küldetés után a Forgeban úgy jelezte, hogy új fegyver... Ezért amint nem volt már hasznos (más fegyverre is kaptam nagyobb Supply % +Luck-ot), bezúztam.
  • Zarache87
    Jelenleg a Legendary nem ad olyan sok matit ezert betartom oket.
  • Daermon
    Az előrendelésért járó Marksman Rifle, meg a Rangernek a Fidt of the Mountain a.launchert érdemes szétszedni? Ad valami érdemlegeset?
  • Zarache87
    A Day 1 patch notes se volt teljes mert sokat javult a grafika utana. Szerintem itt is sok hidden cucc van es rendes patch notes se volt meg hozza.
  • gregoryan
    mindez 4 GB ban??
  • TBTPumpa
    Reddit szerint kisebb hotfix érkezett, ezeket javítja:
    - The final boss in the “Return to the Heart of Rage” stronghold and crit path mission will now properly appear if a squad of freelancers wipe before reaching it.
    - HDR on consoles can now be properly turned on.
    - Fixed a number of issues that were causing players to crash.
  • Maala
    Aha, akkor az csak az épp aktuális freeplay session végét jelenti. Amúgy igen, server restartra utal, nekem is ki szokta dobni Freeplay közben, akármikor lépek be.

Falba beragadó ellenfél miatt 2/3-nál félbeszakított GM2 legendary contract. :-) Hmm hmm hmm...
  • PiszkosFred
    Hja ertem, hat az az 5*24 meg odebb van.

Az uzenet 15:00 ora kornyeken jelent meg, es 1-2 percenkent benyomta a kliens, hogy 2:00:00 ora mulva serverleallas (vagy restart? nem emlekszem mar), aztan 01:55:00, stb. Igy ertettem a 17:00-et, mert kb akkorra igerte, de en korabban kileptem a jatekbol, nem vartam meg :)

A dungeon es egyebek vegen csak par sec van, aztan kidob mindenkit, az mas.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.23. 17:15:52
  • Daermon
    Én nem csak 1+4GB volt, de notet nem találtam.
  • Maala
    Ezt az üzenetet Freeplay-ben nyomta? Mert az csak azt jelenti, hogy a "session" ér véget. (Korábban csak 2 perccel a vége előtt szólt, így megeshetett, hogy akkor épp teleportáltál kifele egy dungeonből, és nem láttad, vagy csak egyszerűen fogalmatlan vagy még és nem lépsz ki időben, és így minden session alatt szerzett cucc odaveszett. Utóbbit tapasztaltam...) :-(

A küldetések legtöbbje ilyen, szerintem Freeplayben érdemes tevékenységnek a "bámészkodás, material, stb" belőni. Kb. mindenhová elmehetsz (Strongholdokat leszámítva), ahol a küldetések játszódnak. És egyébként is, World Event farmmal minden gyorsabb, van, hogy csak 3 Hivet/Scorpion tojástelepet/Lőszerraktárat/stb-t kell kinyírnod, Stormként 1 ultiból megvan, aztán feltakarítod a maradékot, és kb 2. perc alatt meg is van a Treasure chested (GM1 nehézségen, tehát teljes a loot-tábla). Igazából itt van a legnagyobb hiányérzetem, 4 ember egy ekkora világba rohadt nagy pazarlás, lehetne pl. 16 fő, a mostani GM3-at feltolni GM1-re, stbstbstb...

A loot az teljesen véletlenszerű, majd olyan ~20 környékén elkezdenek esni epic gearek, amiken, ha szerencséd van, lesz Supply % Drop és Supply % Luck, amik a kapott loot mennyiségét és minőségét javítják (legalábbis perpill ez a konszenzus, hogy ezt csinálják, csak akkor a Supply % Speed mit csinál? :D Valszeg a Supply gear skill recharge idejét csökkenti, de érdekes a másik 2 legfontosabb statushoz hasonlóan elnevezni)

Egyébként amíg nem voltam 30-as, nekem is Freeplayben esett a legtöbb masterwork (MW), de azóta meg áttolódott ez a Strongholdra... GM1 elég gyorsan megvan, és ~100% körüli Supply % Luck, meg 50% körüli Supply % Drop elég jól adja a MW-ket, mint az esti kép is mutatja (bár az még drop nélkül volt, amin amúgy is dolgozom még).

5*24:
    Minden javelinnek van 3 egyéni slotja, az egyikben 2féle, a másik 2-ben meg 5-5 féle felszerelés. Ha unlockolni szeretnéd az epic blueprintjét valamelyiknek, akkor menned kell vele 4 (zöld-uncommon), majd 8 (kék-rare), végül 12 (lila-epic) küldetést/world eventet úgy, hogy rajtad van közben a felszerelés. Az 5-5öt párosítva szépen, és megszorozva az epichez szükséges összesen 24-el jött ki a matek... Aztán erre majd rájön a Masterwork Blueprint, amit felszerelve menni kell majd még egyszer 35-öt az unlockig. Jó esetben ugyanúgy párosával... Mert ahogy nézem, hiába gyakorlatileg egy fejlesztett gear az MW / Legendary, attól még nem számít bele a zöld-kék-lila unlockjába... :-( (egyébként a "support" slotban - amiben csak 2-féle felszerelés van javelinenként - nincsen MW / Legendary tudtommal, úgyhogy azokat érdemes minél előbb unlockolni epic szinten, és rerollolni a neked megfelelő statokkal)

Ellenben a fegyverekkel (Cortex / Challenge / Weapons), ahol 50 sima ellenfél (zöld), 25 elite (kék), és végül 10 legendary kell (lila), azonban itt MW blueprinthez is 10 legendaryt kell "megölni", és a kettőt számolja egyben. Ki tudja, lehet, hogy a gear-es rész bugos?
    Fun fact: csak bele kell sebezni a fegyverrel 1x, és annak kell a kezedben lennie, amikor meghal, ahogy észrevettem.

Ahogy látom egyébként, a HP-csík kijelzése (is?) javításra került a patchben.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.23. 16:58:47
  • PiszkosFred
    Hja, szpemelte a rendszer, hogy 17:00 korul server leallas lesz.

Hat, csak lvl6 vagyok, probalgattam a rendszereket, craftot, forget, parbeszedeket, stb., atfestettem a javelint, mert kaptam valami preorder skineket, aztan mentem par story missiont, egy contractot meg freeplayben vagy 3 orat. A missionok kozul az utolsot mar privateban, mert meguntam, hogy mint egy szaros betepett vadlud csapat, ugy mentunk - egy repul elol, a tobbi koveti, se bameszkodas, se material, semmi, csak rush.

Storm eleinte nem tetszett, aztan jott hozza par kiegesztito es elerhetove valt par komponens, na ugy mar mindjart mas :) Marskman egyik kezben, geppuska a masikban, skill charge boost cuccok a robotban es szinte nem is lovok, csak a kepesseggel pusztitok. Foleg az ulti tetszik. Eddig hasznalhato loot csak freeplayben esett, gondolom direkt.

At 5x24 missiont mire erted?
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.23. 16:14:41
  • Maala
    Storm után szerintem is elég underwhelming a Ranger... De 5*24 missiont így is úgy is le kell vele tolni, hogy fullozd. :(

Valaki talált valami patchnotest a mai peccsről?
  • PiszkosFred
    Lofaszt. Nem varom a Rangert, a Storm nagyon bejott, igazi terminator :)
  • Although
    Március végéig reménykednek az 5-6 millió eladott példányban. Az egész koncepciójuk a marketingről szól, ha jól reklámoznak össze jöhet. Meglátjuk.
  • Daermon
    Készül már a következő patch, addig is vàrhatóak hotfixek.
    Valamint frissült a road map is.
  • lwb
    Lófaszt. Őket.
  • Maala
    LOL. Stronghold farm.
  • N3mus
    Day 1 patch előtt többször volt viszont nálam azóta még nem fordult elő ilyen.
  • TomStorm
    Írták már páran,hogy van ilyen.
    Nálam 10 órája megy,egyszer se volt ilyen.
    De bosszantó lehet biztos sajna akinél előjön.
  • TomStorm
    Kinézettel most nem foglalkozom!Visz a játék magával,nincs időm erre:))
    De köszi,félreteszem és majd egyszer..