Anthem (BioWare)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WarThunder = unu G2A = unu79 http://www.twitch.tv/unusual79
A RDR 2-meg jelenjleg fényévekkel jobb játék most mint ez ne is haragudj, úgy mondom ezt hogy engem meg a "western era" mint környezet hagy egyébként teljesen hidegen, de a tartalom meg a történet magasan veri az Anthem-et jelenleg, ha már megint single gamet hasonlítunk multi-hoz, ami ellen korábban még te is tiltakoztál... :)
Sok a hiba, kevés a tartalom, és egy magamfajta 40-felé közeledő "veterán" számára átlagos, és kissé "gyerekes" a történetvezetés, pont mint az Andromeda-ban. (Egyes karaktereket legszívesebben tarkón lőnék, hogy ne beszéljenek többet...XD). Egy looter,shooter-nek egyébként még jó, (Mert egyébként a versenytársaknák a színvonal még ennél is alacsonyabb)
de Bioware-ként ez a kigondolt "történet" gyenge. A lore-ban elásva magad javul a helyzet némiképp, ott előjön a ME-ből szokott színvonal néha, de ehhez nagyon kell akarni szeretni ezt a játékot...
Ez van,ettöl még én is szeretem ezt a játékot, bejön a keret világ, meg a környezet, ennél sokkal szarabb indulással is jöttek nagyon jó játékok (lásd No Man Sky, ami az induláshoz képest ma egy qrva jó game) ha most nekiállnak gőzerővel a tartalom gyártásnak, és figyelik a játékos közösságük visszajelzéseit, fél év múlva nem is emlékszünk ezekre a hiányosságokra, de 6-év fejlesztés után én azért nem háborodnék fel mert a többségnek bizony nem tetszik a "szívünk csücske" (Az enyémé is XD),mert bizony jogosak a kritikák...
Én sem szeretem a "hater"-eket, de az elvakult rajongást sem, és ettől még lehet kedvelni az Anthem-et, én is azt teszem. ;)
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2019.02.22. 08:48:53
Lap : MSI H310M Gaming Plus
Táp : Chieftec 600W
Winyó : Samsung SSD M.2 SATA 500GB
Proci : I5-8400 2,8GHz
VGA : I Chill Black Series GeForce GTX 1080 8GB 256bit GDDR5X
Monitor1 : ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
Ram : Kingston HyperX Fury Black DDR4 16GB
És ugye ezért vezeti a népszerűségi listákat meg az év játéka listákat az olyan hipster indieségek, mint a RDR2, meg a COD:BO4. Mindkettő abszolút rétegjáték páremberes kis garázsstúdióktól. <#miaz>#miaz>
Mert én egyet sem. A tipikus western az a jön a pisztolyhős és mindenkit legyőz, megmenti az ártatlanokat, aztán a végén pisztolypárbajban legyőzi a gonoszt és ellovagol a naplementébe, illetve ha kicsit komor véget akarunk, akkor közben ő is halálosan megsérül és hősi halált hal.
Ehhez képest
Kritika hátán recenzió DE beszámoló ill.ismertetés fogalmát NEM ismerik ezek a szánalmas semmitmondó non gamer brigádok
Szivesen.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Sot az ujsagirok tobbnyire quick playen jatszottak. ;)
Illetve ahogy atnyalaztam az egeszet par ertelmes megszolalas melett csak nonsense faszsagot irnak mint rovid a story egy MMO type gameben amit eveken at bovitenek. Ehhez kepest ugyan ezek az ujsagirok a full klises RDR 2 storyjat istenitettek. Nem azt mondom, hogy rossz volt csak teljesen kiszamithato volt annak aki mar latott western filmet es legtobszor lapos volt az egesz megis a western stilushot ezek hozza tartoznak.
Vagy masik baromsag hosszu a loading XD Igen hosszu volt amin a demo ota alitottak es a patch megint lejebb vette. A Warframeben hasonlo ido alatt toltok be vagy lasabban csak, hogy egy peldat is irjak.
Szokasos EA elenni clickbait cikkek mar jonnek egy ideje igy varhato volt, hogy a tesztek ererdmenyei is ezt tukrozik. Mivel sokszor van az, hogy az ujsagirok nem mernek szembe menni az olvasok erzeseivel szemben. Khmm RDR 2 botranyos mehanikait pl seholse se soroltak fol. Amugy az RDR 2-t azert hozom fol mert nemregi game es nagyon eros pontokat kapott megis nagyon sok dologban ephogy csak az atlagot surolta es sok megis majdnem ev jateka lett.
Veni, Vidi, Vici
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ps játékok amúgy még szinte általában a legjobbak és azok nagyrészt SP játékok. De kb felejthetetlen darabok mint Uncharted, Horizon zero vagy last of us , GOw stb.....
Én vágyom sp gamekre is ezért tolom most az új metrót is de az Anthemtol sokat várok BioWare jellege miatt. Remelem egy jó Coop élmény lesz, és nem “kozelezo” beállni és Division jellegűen játszani.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
KOTOR vs ME. KOTOR egy körökre osztott, de real time rpg, ahol PnP rpg tulajdonságokon alapult a harcrendszer. A ME ehhez a legközelebb talán az első résznél állt, de ott sem volt már körökre osztás, hanem szabad célzás és lövöldözés. A KOTOR egy RTwP rpg, míg a ME egy TPS-akció RPG. Más stílus.
Nem Asimovot hasonlítasz Bankshez vagy akárkihez, hanem Asimovot egy mcdonald's menühöz.
Én nem akarom senkinek megmondani, mivel játsszon. Azzal töltöd az idődet, amivel akarod, ha neked ez tetszik, more power to you. Arra válaszoltam csak, amit leírtál, hogy a KOTOR-féle SP élményeknek már vége, mert változtak az igények. Ezt mondogatja az EA vezetés és ezt találta mondani legutóbbi az XBOX vezér is. Egyiknek sincs igaza, ezt meg az eladási statisztikák mondják. A top 10-be tavaly csak egyetlen multi only játék fért bele pl (COD BO4). Ezek inkább a CEO-k vágyai, mintsem a valóság. Mert egy Apex Legends pl., ami egy teljesen jó BR játék, meg is érdemli érte a dicséretet az EA, az tizedannyiba se kerül, mint mondjuk egy Uncharted került a ND-nak. Aztán meg több pénzt hoz.
Sajnos én nem úgy ítélem meg a játékokat, hogy melyiken keresi a legtöbbet a kiadó, hanem hogy nekem melyik tetszik jobban.
Abba most nem mennék bele, hogy kinek, mire van pénze. Ez itt nem pénzkérdés.
Kis kategóriaváltással: Most miért hasonlítanám össze Asimov Robotikáját Banks Kultúrájával? Almát a körtével? Mind a kettő megfér egymás mellett, mind a kettő fantasztikus. És ne férne oda melléjük valami modern új? Dehogynem. Ahogy ők is odafértek a Dűne mellé. Ettől viszont még nem fog változni az, hogy amelyiket először olvastam, az mindig is kedvesebb lesz a piciny szívecskémnek, mint a többi.
A többi blablaáról is elmondom a véleményemet, ha már kérdeztél:
Leszarom. Keresek annyit, hogy meg tudok venni X játékot. Hogy most ez egy SP játék, amivel 100-1000 órát játszom (XCX 2, Final Fantasyk, XCOM 2), egy coop játék, amivel 500 órát játszom (MHW), vagy egy full online MP cím (mmo-k, BO4, OW, Smash Ulti)? Nem nézem, ezt meghagyom a fillérbaszó olcsójánosoknak... Ha nagyon fillért akarnék dugni, akkor kiszámolhatnám, hogy az SP játék, ami csak engem érdekel, vagy az MP játék, amiben több 100 óra hip-hop elröpül, miközben a haverokkal játszom, éri meg jobban... De őszintén nem érdekel, inkább csak játszom, játszunk, amivel szeretnék, szeretnénk, és meghagyom olcsójánoskáknak, hogy megpróbáljanak visszahúzni a posványba, amiért képes vagyok élvezni azt a játékot, amit ők nem.
Attól, mert te ilyen-olyan kifogással szeretnéd magadnak megmagyarázni, hogy ezt, vagy azt miért nem szereted, más még lehet, hogy ezeket az kifogásokat pont telibetojja magasról.
Egyébként abba belegondoltál, hogy a gyűlöletedet a sok Fifa- és NBA-imádóra kellene irányítanod? Ők tették lehetővé, hogy az EA azzá az óriássá váljon, ami ma. :-D Hogy képzelhették anno, hogy játszanak imádott focijuk virtuális megfelelőjével, nem tudták, hogy az egész iparágat tönkreteszik ezzel?! :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 07:41:12
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Az a nagy helyzet, komám, hogy ugyanezeket már szombaton is el tudtam volna neked mondani, pár órával a saját startom után.
Nem nekem mondtál ellent, hanem a tényeknek, koma, ez itt a nagy harci helyzet. Talán ha a twitches hősöd szánt volna pár órát a lore megismerésére, akkor nem jajveszékelt volna gyök2 IQ-val átlátható problémákon. És te se írsz butaságot ebből fakadóan... Hisz te meg ki se próbáltad, csak ismételgeted azt, amit más mond.
Mea culpa, hogy ha már észreveszem, hogy ostobaságot írsz, megpróbállak kijavítani. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 07:16:31
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Ugyanezzel a faszsággal érvelt/érvel az EA már évek óta. Hogy a mai játékosoknak már nem kell SP játékélmény. Ehhez képest a tavalyi év legtöbbet eladott játékai mind-mind SP játékok voltak (sok közülük konzol exkluzív ráadásul!): RDR2, Spiderman, God of War. Az emberek ma is szeretik a jól megírt, jól összerakott SP élményeket. Csak a kiadók nem szeretik, mert azt - ellentétben egy multi shooterrel - nehéz és költséges megcsinálni. Kell hozzá ihlet, mert anélkül jó történet nincs, iparosmunkával nem lehet könyvet írni és egy jó játék története egy jó könyv vagy film történetéhez mérhető. Kell hozzá egy rakás pénz, hogy AAA élmény legyen a játék: motion capture, szinkron stb. Mi kell ezekből egy BR játékhoz pl? Vagy akár egy looter shooterhez? Ráadásul az utóbbiak tele vannak mikrotranzakciókkal és pl. az EA már tavaly is több pénzt keresett mikrotranzakciókon, mint tényleges játékeladásokon. Ezért tolják a képedbe ezeket a játékokat és ezért tömik a fejed azzal, hogy te változtál meg, neked nem kellenek ma már KOTOR-ok,akkor is csak azért tetszett, mert "tizenéves voltál" (én mondjuk huszonéves voltam, akkor nekem miért tetszett?).
Nettó hazugság. Szépen ki volt írva, hogy freeplay-ben kell a Tombokat kinyitnod. Attól, hogy akit néztél, egy rusholós kalapkabát és esccel átlépett rajta, még nem a játék a hibás. Vagy benne van a Journal-ban is. Lehet, minimális ésszel rendelkező twitchereket kellene nézni. :-)
Revive-ra megint csak az agyat kellene megtornasztatni, Brinnek vannak folyamatosan Sentineles küldetései, akik elég gyakran elhullanak küldi közben... Akár Solo/Hard fokozaton is tökegyszerű, ha ez a napi. Nyilván GM1-en még egyszerűbb, mert ott csak ezért vannak. :-D
Multikillt meg nem egy adott támadással szedsz össze, hanem egy rövid időintervallumban, kb 5-10 mp alatt kb 10-15 ellenfél (Stormmal 2-3 Primer-Detonator kombó attól függően, mennyi -%idő van rajtuk)... Kismillió olyan helyzet van, hogy épp beteleportálnak az ellenfelek egy csapatban, Bármivel egyszerű összehozni, talán interceptorral a legnehezebb szerintem (de a Venom Spray csodákra képes, főleg most, hogy patchelve lett az irányíthatósága). Persze ezt kitapasztalni saját próbálkozásokon keresztül lehet jól, nem mást nézve...
Szóval talán azért kellene játszani a játékkal, hogy ha valami balfék azt mondja, hogy "ezt nem lehet", akkor ne bólogass jó birka módjára, hanem fogd a fejed, hogy ilyen alsó tagozatos dolgokra hogy nem jön rá magától. És Unfollow.
Végre nem lépkednek ki az emberek a rohadt egyszerű Slave Tyrant elől, merthogy ők csak boxot farmolni jöttek be. :-D
Meg eltűntettek egy csomó bugot, helyette jött egy pár új... nem lehet revive-olni a másikat, és egyéb nyalánkságok. :-D De a MW farm könnyebb lett egyértelműen. Mondjuk a nehézség% és a loot% eltűnt a leírásokból, vajon miért... :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.02.21. 02:20:34
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A Cypherek meg hibbantak mind :D ez a Cypherseggel jar.
Veni, Vidi, Vici
Freelancer.
Freelancer..
Freelancer...
A világból ki tudnak kergetni az npck, pedig az eddigi Bio játékoknál nem igazán volt ilyen gondom (talán az andromédában éreztem így magam)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
tuti karakterek, akinek nem tetszik nem tudom mit vart pontosan, de izlések és pofonok ..
ui - nekem még ami nagyon tetszik, h a főhős mindenkinek nagyon jól, elég jó stilussal válaszolgat. sztem jók a párbeszédek. (én a segitő, egyetértő, kiváncsi válaszokat szoktam adni és teljesen jó)
szerk: Brin <3
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.20. 13:23:10
Yarrownal a emlekfal is nagyon jo. Ahogy csinaljuk a kuldiket ugy kerulnek fel a falra az emberek tortenetei, hogy hogyan haltak meg. Illetve a hely is alakul.
En azt mondanam Dax-alé romancoznek, de lehet minket is lekoptatna :D
Veni, Vidi, Vici
Most 2 napig kórosan kevés időm lesz, de hétvégén viszont kamatostul pótlom :)
Haluk, Mathias, Faye is nagyon rendben vannak, Yarrow voicactingja az egyik legjobban eltalált dolog szerintem. Tassyn karaktere is rendben eddig.
Ha lenne románc benne, akkor azt hiszem szinte tuti Fayeba tolnám a Javelint... Bár Tassynban is van valami...
Majd meglátjuk, ha a sztori végére érek.
Igazából nem értem, hogy mi a gond ezekkel az npckkel mert sokan mondják, hogy laposak. Szerintem meg mindegyiknek külön egyénisége van és a szinkron is fasza, de a mimika, gesztusok, stb nagyon jól el lettek találva. Szerintem élőek ezek a karakterek és ez nem baj.
Már játékokban sincsenek sokkal bonyolultabb beszélgetések meg feladatok. Mert azért az, hogy fázok és kéne 5 fakasbőr hogy ne fázzak, az nem az. Éhes vagyok, de 10 hús megmenti az egész kurva falut a télre, az sem az. Oké, nagy mélységekbe nem lehet menni, de lehet reagálni legalább. Nem tudom, hogy az mennyire kozmetikai elem, de azért sok szerepjátékban is is az van, hogy választhatsz bármit, a végén 2 lehetőséged lesz: 1. elvállalod a küldit, 2. visszajössz később.
Nagyon mély karakterfejlődést és történetszál módosulásokat amúgy sem várnék.
Azt nem tudom, hogy meddig tart a lelkesedés (és ez lesz itt a döntő dolog) mert ezt akkor tudom majd csak ha eljutottam a sztori végére meg elkezdődik az ún. end game. Ha az csak agyatlan grind és 3 küldi ismételgetése egyre nagyobb szopatásokkal takítva, akkor nem lesz nagy siker. Ha tudnak valamit rendszeresen hozzáadni, akkor kitarthat a dolog. Ezt tényleg csak az idő mondja majd meg.
Azért szerintem azt is érdemes látni, hogy ez nem feltétlen az a játék ahol tizen órákat el lehet tölteni. Szerintem egy pár óra lövölde (max) elég és akkor újra kedvvel áll neki az ember a következő sessionnek.
- Mission ends, loading screen
- Tediously slow post mission briefing
- Loading screen into Fort Tarsis
- Loading screen into forge to equip new gear
- Loading screen out of forge, walk over to javelin
- Loading screen into mission select
- Loading screen into mission
és ez kicsit zavaró másik meg mikor lassan tölt be a játék és valaki a csapatból előrerohan mert ugye nem vár minek akkor mire betölt újból betöltés jön mert oda visz a tömbiekhez
@Kancsalborz Amugy majd a penteki start jopar dolgot javit illetve a ajtek is gyorsul majd es remeljuk a marciusban indulo ACT-al kiderul, hogy milyen utemben adagoljak majd a dolgokat.
Illetve ma lesz live stream itt a link. A forras linkje itt van illetve este 10 orakor lesz ez nalunk. Lehet kikerul a patch notes most majd.
@Iwb Koszonom, hogy te sajat magad vallod be, hogy csak egy agyatlan fogaszto vagy. "
Pontosan ezért vannak ún. újságok, egyéb források, ahol mások megteszik helyettem azt, hogy kipróbálják a játékot, megnézik a filmet, meghallgatják a zenét, meglátogatják az éttermet stb." Egy onallo velemenyre nemfutja mert majd masok ugyis megmondjak neked mit kell gondolnod. Amugy jolenne ha az offolast befejezned mert a flame wart amit lemuveltel itt az mar abszurd es gyerekes.
Veni, Vidi, Vici
sztem teljesen bw-sre vannak megirva es a voiceact is allat. sokak irtak, hogy nem tetszik a freelancer stilusa, en 100%ig tudtam vele azonosulni.
lehet hangulat kell hozza, es nem kell tultolni, de nyugiban orom vegigbeszelgetni a missiok utan ezeket a storikat. en mindig kivancsi voltam hogy mi lesz a folytatas. persze ha vki rushban van azzal nem lehet mit tenni....
szerk ui: sztem a fo stori is nagyjabol rendben volt a cliffhangernel a vegen pedig teljesen BW erzesem volt, sztem kurvara eltalaltak
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2019.02.20. 11:19:10
Nekem egyébként tényleg tetszik a sztori is és a karakterek is. Elég sok féle emberkével beszélgetünk, mindegyik más, spoilerek nélkül, de van egy-két csavar is a sztoriban. Nekem ez eddig bejön. Egyelőre csak lvl 20 mert nincs sok időm játszani, de eddig nekem tetszik (ami azért furi mert én meg úgy álltam neki, hogy:na, megnézem ezt a szart... Aztán meg itt ragadtam.
Destiny 1-2-vel játszottam, ott sem volt jobb a sztori..sőt...
Ok, abban igazatok van, hogy nem RPG, ha így hirdetik, akkor az hülyeség mert köze nincs.
Hibák vannak: ami engem zavar az az, hogy esténként többször kidobott. Mi lesz majd ha megjön a nagyobb tömeg? A töltési idők tényleg hosszúak, ha jól hallom, akkor ezt majd megoldják.
Strongholdban, néha szar helyre tesz ez idegesítő..kellene egy olyan opció, hogy ne csatlakozzon már elindult sessionbe. Ha van ilyen, akkor én nem találtam.
Consumables craft nekem nem akar működni, valamit sztem nem csináltam meg hozzá. Kicsit lehetne átgondoltabb a menürendszer.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Reméljük a Bioware-nek sok ötlete van contentre, és akkor kb. fél év múlva rendben lesz a játék.
Zarache87 : +1. :)
Mert ugye ez az első eset, hogy a BW multi játékot csinál ... Persze.
Pontosan ezért vannak ún. újságok, egyéb források, ahol mások megteszik helyettem azt, hogy kipróbálják a játékot, megnézik a filmet, meghallgatják a zenét, meglátogatják az éttermet stb. Hogy én ezekből le tudjak vonni következtetést, hajlandó vagyok-e magam áldozni rá pénzt, fáradságot.