1041
Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
-
#320 > mi már nem fogunk a büdös életben új Mass Effect játékot látni.
Komolyabb osszeggel mernek ra fogadni, hogy hamarabb latunk Mass Effect jatekot a triologia folytatasakent/idovonalan (vagyis nem Andromeda fele spin offot), mint azt jozan esszel varna az ember. Szerintem 3-4 even belul. -
Zarache87 #319 Nekem is a kemenyvonalas RPG-t jelentette, de a DA:O ota nem adtak ki olyat mar mert a Mass Effect is nagyon messze alt a regi stilustol. -
Although #318 Szerintem olvasd vissza amit Lwb írt. Pont ez az ez neked jó hír mert szereted ezt az fajta multi mezőnyt és még értékelhető sztorit is kaphatsz hozzá. úgy néz ki ezt már az EA nem buzulja el. Csak nekünk mást jelentett ez a cég még emlékszem mikor évtizeddel ezelőtt olvastam a Jade empire-ről a pcdome csapat írta ezt a B vonal csinálta de jófajta lett. Emlékszem mikor elkezdtem nem tudtam abba hagyni, majd mikor azt gondoltam milyen kár vége lesz jött a meglepetés a szomorú és mégis csodás rész ahogy ott örültem jaj mégse lesz vége.
Hasonló volt az Age of conan is. Persze tudtam kalandjáték készítő cég az nem vicc. Aztán mikor mindenfajta animáció nélkül oké minimálissal ott olvasom a mellék questet és pár sorban olyasmit látok amire nagyon kevesek képesek. Az értékelhető. Ez művészet. Amikor már minden eszköz rendelkezésre áll és csak kommersz termék van vagy kicsit jobb az kevés. -
Zarache87 #317 Tenyleg csak puase volt a Bauldurs Gatekben is pont mint a DA:O-ban. De regen toltam mar ezeket :D
-
#316 BW sosem csinált turn based rpg-t. RTwP (real time with pause) engine volt az Infinity Engine és a KOTOR is. A turn based rpg, az olyan mint az Troikától az Arcanum vagy a Temple of Elemental Evil. Vagy a Divinity OS 1 és 2. -
Zarache87 #315 Hat igazabol mar regota nem csinaltak classicus turn based rpg-t. Viszont az jo, hogy a regi iro az Anthemre vissza jott igy a story akar meg jo is lehet. Amugy en az Anthem jo oldalat is nezem. Mert ha sikeres lesz nekik akkor a csapat megnagyobb tamogatast fog kapni es a Anthem melett tobb embere lesz mas projektekre is. -
#314 Nem sok. De ez aligha jó hír: ez csak azt jelenti, hogy a core team már akkor sem a klasszikus franchise-okon, a régi rpg-ken dolgozott, hanem az Anthemen, tehát az átállás már évekkel ezelőtt megindult. -
Zarache87 #313 Amugy en arra lennek kivancsi, hogy ennek a BioWare csapatnak mi koze van a Mass Effect Andromedahoz? -
Although #312 Ne gondold ez szerintem az új zászlóshajó lesz a csodás multi mezőnyben. Szerintem. -
#311 Egy közepes játék kevés nekem ahhoz, hogy leírjak egy stúdiót. De az Anthem lényegében eldöntötte a sorsukat: siker esetén Bungie 2.0 lesznke, bukás esetén kuka az egész bagázs. -
Although #310 Nem tudom miért aggódsz ez a cég már régen kimúlt végérvényesen az ME:A nevű kommersz termékkel, mai ízlésvilág szerint ugye. Persze tudom nehezen mond le az ember arról amit szeretett. De el kell engedni. Nekem is sokáig tartott de elengedtem, legfeljebb ránézek. Persze szomorú mert ez a rég kiherélt Bio által készített Anthemen is látom ,még mindig miért imádtam a játékaikat. Még a régi B kategóriát a Jade Empiret is.
Pont ettől lesznek ők igazán nyerők ebben a kommersz mezőnyben. Még ez a banda is jó színvonal a kommersz többi szereplőjéhez képest.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.07. 19:11:04 -
#309 Igen, tudom, hogy jön a Division 2, de az ubi és nem EA és én EA-ről írtam. Nem lepődnék meg, ha az év végéig az EA is kiadna mégegy multi shootert ... Csapból is ez folyik.
Azzal egyetértek, amit leírtál, nyilván nehéz is lenne vitatni. Összességében le is szarnám, max nem veszem meg, ha nem tetszik a játék, de ezt most az egyik régi nagy kedvenc csapatom, a BW csinálja és ennek azért lesznek következményei. Ha most kéne fogadnom, akkor arra tenném a pénzemet, hogy a klasszikus BW rpg-k kora végetért. A nagy franchise-okból még egy DA kijön (bár EA még ezt is megölheti persze) és aztán annyi. Ha bejön az Anthem, akkor Bungie-sorsa jutnak, erre fognak ráállni teljes gőzerővel. Ha nem, akkor meg Visceral sorsra és mennek a darálóba. Egyik megoldás sem kecsegtető a számomra. Ennyi csak a bánatom.
Nem tudok olyan forgatókönyvet reálisan elképzleni, amelyben az Anthem is bejön és mellette mennek a klasszikus SP RPG-k is a BW-től, mintha mi sem történt volna. Én azt gondolom, hogy hacsak az EA el nem adja a jogokat, mi már nem fogunk a büdös életben új Mass Effect játékot látni. -
Zarache87 #308 Amugy azzal meg megfejelnem, hogy amugy is ritka az MMO Shooter kategoria. Igaz az ilyen lobby based jatek az mar az MMO Light kategoria, de attol fuggetlenul az MMO jatekok jellemvonasival vannak tele.
Daily,Weekly,Monthly,Eventek (nem csak az unnepi eventek) amik itt GW 2 jelleguek, Dungeonok (Stronghold), Frakcio repuzas es contractok amik a repuzas utan egyre jobbak es erosebbek lesznek. Amugy is az MMO stilus mostanaban ritkasag mert korean kivul masok csak kockazatott latnak benne. Mert ott letre kell hoznod egy vilagot ahol a lore melett a jatek menetnek is erosnek kell lennie illetve hosszutavra le kell kotnie az embereket. Ergo folyamatosan torodni kell a jatekkal es nem csak bug fixeket kiadni. Nem veletlenul van az, hogy sok ceg bicskaja beletorik ebbe a stilusba mert nem foglalkoznak rendesen a jatekukkal. -
#307 Jol gondolod, matol Division 2 beta (41gb kliens le is jott), marciusban pedig premier! Es meg nincs vege az evnek.
Nem vagy "mai gyerek", te is tudod nagyon jol, hogy a vilag igy mukodik. Mindig van egy sztenderd, egy megbizhato megoldas/produkcio, amelynek "szezonja" van, es mivel tomegigenyt elegit ki, fenn lehet tartani egy elfogadhato mennyisegu bevetelt/fejlodest. Ez a biztos megoldas. Ez lehet egy divatcikk, ez lehet egy epiteszeti stilus, egy automarka, egy stilus, barmi. Aztan mindig van egy-egy uttoro, aki maskent gondolkodik, es... vagy bejon, vagy nem. Ha bejon, akkor a siker merteketol fuggoen az lesz az uj sztenderd.
Anno mindenki szappaoperakat gyartott, mert a tomegek azt neztek. Aztan jottek a vetelkedok. Aztan jottek a tehetsegkutatok, a realityk, majd jottek a CSI fele epizodikus high-tech nyomozas, majd jottek a szuperhos sorozatok, stb. Minden kornak - legyen az 5 eves ciklus vagy 10 eves, teljesen mindegy - megvan a maga penzcsinalo modszere. Ami idovel persze eltunik.
Autoiparban ugyanugy megfigyelheto, ahogy a ruhaiparban (gondolom ismeros a "holdjaro" nevezetu 10 centis cipok es mondjuk az "ujsagmintas" bermuda gatyok, amelyet minden konnyuipari ceg gyartott, mert vettek az emberek, mint a cukrot), vagy akar a tanulmanyok teruleten (minden par evnek van egy slagerszakmaja, amire jelentkezik a rengeteg vegzos, mert abban a munkaeropiaci helyzetben az tunik a legjobb valasztasnak, legyen az jogasz, tanar, vagy informatikus). Loot box megoldas is ilyen, par eve eszebe sem jutott volna senkinek sem, egyszer bejott a kepbe, stabil penzforras, nana hogy mindenki bevezette. Ahogy a Bethesdat is agyon kellene verni egy szeneslapattal amiert anno kiadta a gyalazatos "lopancel DLC", mert az volt a szikra az iparagban, ami utan omlott mindenhonnan a szar a nyakunkba. A mikrotranzakciokrol nem is beszelve.
De ezek nem fognak orokke tartani, tul kell elni ezt az idoszakot is :)
Most peldaul az mmo oruleten tul vagyunk, a moba is kezd picit leulni, most az online akciok a "menok" meg a survival jatekok. Ezekkel megbuknak most szinte lehetetlen, bar van ra pelda nyilvan. Ahogy az is nyilvanvalo, hogy NEM CSAK ezek a penznyomdak, de minimum 2-3 eves fejlesztesi idoszakkal szamolva 2-3 evvel ezelott ezek tuntek annak, ami persze nem jelenti azt, hogy meg ma is ezek a "menok". Errol par bedolt mmo tudnak meselni, akik a wow peldajat alapul veve vagtak bele, csak azzal nem szamoltak, hogy a fejlesztesre szant 3-4 ev alatt valtozik az igeny, es rajtuk kivul meg 10-12 studio is mmoban kezdett el gondolkodni.
Egyszoval ez egy ilyen vilag, mindenki a biztosra megy. Ezert kell megbecsulni a kisebb studiokat, vagy az indie fejlesztoket, mert lehet, hogy az altaluk keszitett produkcio kisse fapadosabbnak tunik a mostani sokmillios budzsevel keszult AAA-hoz kepest, de a szorakzotato jatekmenet es a kreativ otlet, az ujito megoldas altalaban naluk talalhato meg.
Viszont azt se felejtsuk el, hogy nem mindenki jatszik mindennel, vagyis rengeteg ember MOST fog eloszor leulni egy looter-shooter ele, mert sosem probalta a Destinyt, a WF-t, a Divisiont, se anno a Hellgatet vagy barmit a stilusbol. Mindig vannak ujszulott jatekosok, akik most erkeznek meg a gamerek vilagaba es nekik "minden vicc uj", ahogy a mondas tartja. Ok, es a stilust kedveloi az Anthem celcsoportja. Nem azok, akik hupililat hanynak a stilustol. Ok egyetlen egy dolgot tehetnek, nem veszik meg a jatekot es mashol potoljak az urt.
Felhigult a szakma, nagyon, ami a minoseg szempontjabol nem jo, de annyi pozitiv hozadeka van ennek, hogy a valasztek ma mar a sokszorosa, igy mindenki megtalalja azt, ami ele le tud ulni. -
#306 Plusz arról nem is beszélve, hogy a hátam kellős közepére sem hiányzott mégegy multi shooter. Még az EA is kettesével dobja őket a piacra: ez egy multi looter shooter. az apex meg egy multi battle royale shooter. Remélem még a hónap végéig kinyomnak egy harmadikféle multi shootert is, mert ugye három a magyar igazság. -
#305 MOBA-k ingyenesek. Egy freemium játéknál az emberek picit megengedőbbek a mikrotranzakciókkal. Mert nem perkáltak ki teljes árat előre. A WoW mountja azért több, mint egy skin, de a WoW-ról már írtam, hogy rossz példa. Kb. az egyetlen olyan mmo, aki képes egyszerre ennyi pofátlanságot megúszni: nyilván a múltja és a játékosbázisa miatt. Bárki próbálta azt a modellt lemásolni, eddig mind belebukott és előbb-utóbb vagy a játék lett ingyenes, vagy előfizetés lett opcionális vagy mindkettő.
És igen, a lootboxok még rosszabbak, de ez aligha ment fel bárkit is, hogy még náluk is vannak rosszabbak.
De nekem mindegy, vegyél 200 dolláros skineket és örülj neki, nekem nem fáj. Miattam önthetitek számolatlanul a pénzt egy középszerű destinyklónba. Az egyetlen egy pici problémám, hogy ezzel lényegében kimúlt egy rpg stúdió. Láttuk ezt már másoknál, pl. a blizzardnál is: beleszagolnak a multi pénznyomdába és onnantól az SP játékok 5-10 évente ha kijönnek egyáltalán. A bioware-nek meg két lehetősége van: ha bukás lesz, az EA kivégzi, ha siker, akkor meg erre fognak fókuszálni, mert ugye EA meg games as services. A már elkezdett DA valószínűleg azért kijön, de ha bejön az Anthem, akkor sok-sok évig nem fogunk tőlük igaz bioware játékot látni, ez egészen biztos. -
Zarache87 #304 Na Discordon csak ugy ozonlennek az infok :D
Itt egy link illetve jovoheten lesz hivatalos stream is. -
#303 -
#302 -
Daermon #301 -
Although #300 Én is így emlékeztem de a wiki oldalt tesztelve 2017 volt amikor ténylegesen. F76 mint kategória, mondhatod nem de sajna ez az. A többi egyértelmű a Beth semmiből megpróbált belépni ebbe az EA sikereit látva, de így ez nem fog menni. A Bio még fél kézzel is jobb még mindig sztori vonalon, és már nem ez az első fecske.
Azt gondolom az mmo gyengébb grafikai vonala és az egyre "szuperebb" multi közötti különbség most előjött. Ezt nem láttam de itt van. Ez a jelen. Anthem meg az új zászlóshajó :) És igen engem ezek már nem érdekelnek csak a csillogó felszín kevés :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.05. 18:59:19 -
Daermon #299 Az Anthemnek már az ME3 után neki álltak, nem 2017-ben, ezt nem tudom, hogy honnan szedted.
Sztorit meg teljesen nem ismerjük, tehát megint korai hasonlítgatni.
F76 senki nem versenyez, az akkora bukó lett :D
Ha nektek kidobott pénz lenne, akkor ne vegyétek meg nem kötelező. Másnak meg tetszik.
@Krusade Én is LoD-ot vettem :) -
Krusade #298 sok fika ellenére, én meg vettem a Legion Dawn Edition-t, mert megérdemlik a fejlesztők, van valami új benne ami más játékban nincs, de nem tudom le írni hogy mi az. -
Although #297 Igen ha én megveszek valamit ennyi pénzért amire az van mondva solo játék is. Elvárok valamit ezért. Hogy értsd DA:I kb közel 3 év volt. És olyan amilyen. De maga a történet soloként is vállalható mind időben, mind karakterekben mind történetben. Ez a játék 2017-ben kezdődött. Miközben volt kilépés és nagy valószínűséggel összefügg a koncepció váltással.
Kb ez a játék fallout 76 kategória. Azzal versenyez és ebben biztos vagyok, jobb is lesz. De nekem meg még néhány ide író embernek nem, csak kidobott pénz lenne.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.02.05. 18:02:02 -
Although #296 Ugyanaz a sztori és ha így fejlődik a multi játék szegmens ne félj, egy ilyen mint kancsalborz írta giga geci cég mint az EA élni is fog vele. Már volt rá példa csak az óriási felháborodás miatt visszakoztak.De ez pl. az mmo világban már nincs mert majd azt mondja aki akarja megveszi aki nem nem. Egyébként kancsalborz pont mindent leírt. Nem véletlen a kilépések a Bioból az Anthem alatt. Ahogy végre ezeknek a szarháziaknak sok kudarc után az DA2 óta, most a a battlefront és társai főnyereménynek bizonyultak. Biztos lehetsz benne az Anthemet is ebbe az irányba viszik. -
Daermon #295 + Overwatch esetleg? Azt se tudod mit veszel, mert lootbox :D -
Daermon #294 Az csak találgatás.
De ok, ha van egy pöpec skin 20€-ért, akkor mi van? Semmi. Aki akarja megveszi, aki nem nem. Sok? Sok. Magyar pénztárcának inkább. WoW-ban egy shopos mount 25€, még se háborog a net. MOBA-k? Még jobban fizethetsz, ha akarsz, még se háborog a net. Ez csak divat háborgás egy teljesen opcionális, játékmenetben előnyt nem jelentő dologról. Inkább ez legyen, amiből plusz pénz lesz, mint minden DLC-ért fizetni keljen. Jobban járunk. -
#293 Nem tudjuk, de nem is szimpla tippről van szó azért. Annyi történt, hogy kiszivárgott egy korábbi hivatalos elképzelés az árazásról, ami USD-t nem tartalmaz, de premium currencyt igen, amiből azért már lehet következtetni. Ez persze nem teljes bizonyosság, de messze nemcsak egy szimpla tipp. -
Zarache87 #292
Remelem ez segit valakinek. -
Daermon #291 Tudom 33 évesen nem illik ennyire örülni.... De az mekkora, hogy 15-16ra szabit kapsz... Majd a párod benyögi, hogy mivel a terhes kolléganője márciustól nem dolgozik, ezért 1 hét szabira kell mennie, ami azt jelenti, hogy 22-től hazautazik az anyjához egy hétre :D -
Daermon #290 Azért, hogy mennyi lesz a egy skin azt NEM tudjuk. Az, hogy Reditten valaki hasra ütve azt mondta, hogy ez SZERINTE 20$, és ebből pár "okoska" "influencer" videót csinált és ezt benyelték az emberek az egy dolog :D De HIVATALOSAN nincs semmi infó, hogy mi mennyi. És akkor is csak SKIN. Opcionális. -
#289 Igazad lenne, csak az a baj, hogy ezek multi játékok és miután végigtolod az ált amúgy is felejthető főszálat, már nem nagyon marad más (közben sincs nagyon más), ami "hajtana", mint az újabb és újabb optikai tuningok. Mert azért grindolsz, hogy még azt a skint vagy karaktert vagy fegyvert vagy akármit unlockold. Mert ha nem ezért, akkor mi a fenének? A szuper és fordulatos történet nem igazán a multi játékok erőssége ... Az érdekes karakterek sem.
A skinek megszerzése igenis vonzó egy átlag multi játékos számára. Ez egy social játék, a haverjaiddal játszol, van tehát szociális nyomás. Lehet, nem rajtad meg rajtam, mert mi nem vagyunk 15-16 évesek, de a célközönség nem is te meg én meg a többi dinoszaurusz vagyunk, hanem ők. Akiket kinéznek az iskolaudvarról, ha nem az új iphone xs van a zsebükben. Ugyanez van online is: ciki lesz nem együtt venni a klappoló skineket a csapattagokkal.
Egyébként mindez engem teljesen hidegen hagy, mivel az egész játék teljesen hidegen hagy. 10 ft-ot nem ér nekem az egész.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.02.04. 21:03:29 -
#288 Pontosan errol beszelek.
A csoro nyomorultak nem fogjak megvenni, nem telik ra. Pont.
Te (vagy barki aki nagyjabol az atlagfizu kornyeken el), akinek pedig telik ra, majd szepen eldonti, hogy az a sok draga szar skin, amelynek tenyleg egyelore semmi ertelme, csak egy aktualis epeen statusz, na te azt majd eldontod, hogy kell e neked, vagy sem. Spoiler alert: nem kell. Ennyi, megteheted hogy donthetsz, es dontesz is.
ui: senki a rozsaszin kis lelkivilagaba nem akartam belegazolni, de rohadtul unom, minden forumon, minden komment szekcioban, mindenhol szidjak az aktualis kozelenseget (ea, bethesda, stb.), csak mert nem ingyen ad valami extra faszsagot. Baszki, nem o a celcsoport, mit foglalkozik vele? Hol az istenbe nem szarom en telibe, hogy a FO76 8000 Ft egy Power Armor skin, vagy hogy 4000 Ft egy kek Javelin oltozet az Anthemben... :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.02.04. 20:50:11 -
Kancsalborz #287 Mán bocs de én nem vagyok közmunkás, sőt ha lehetek annyira szerénytelen vállalkozóként itthoni viszonylatban egészen jól keresek, de amilyen árakat "kiraktak" próbaként azér' én pl. kurvára fel vagyok háborodva, és ha ötször ennyit keresnék se vennék annyiért skineket...
Bár egészen sokat javult a játék a VIP- demóhoz képest, ez még baszott kevés tartalom egy AAA - game-hez képest, azon van még mit dolgozniuk, majd ha abban előrelépnek - és jó sokat előrelépnek - majd elgondolkodom rajta hogy fizessek - e még a teljes áron kívül amit eddig kiperkáltam...
Nem szeretem ezeket a lenéző dumákat, itt nem "kozmunkasok" sírásáról van szó, hanem hagy az ilyen EA-féle giga gecik már sokszor nem tudják hogy mennyit kérjenek egy félkész valamiért kínjukban, és van akiknek még van önérzetük, és nem szopnak be mindent azért nyakló nélkül...
Ettől még lehet szeretni, és várni egy játékot természetesen, mint én ezt... :) -
#286 Tortenet jon majd magaval a multi tartalommal, ami meg ingyenes lesz. Csak a skinekert kell majd fizetni, nyilvan a kozmunkasok sirnak miatta, a tobbiek meg eldontik, hogy kell e nekik vagy sem. -
Although #285 Előzmény trailer. Értek angolul. Ha elolvasod pont azért írtam amit írtam. Ebből elég sokat ki lehetne hozni. De szerintem minimális solo fejlesztés, vagy történet fejlesztés lesz. Multi tartalmakat pénzért vehető dolgokat fogják nyomni. Kár. -
Zarache87 #284 Yep Heart of Rage lesz mar es Freemark romjait lathatjuk majd. -
Daermon #283 Igen, de mikor mi belépünk, akkor már Heart of Rage neve azt hiszem. -
Zarache87 #282 Igazabol Freemark letezik csak romokban van. A Dominion trailerben lathattok is a romokat amikor Monitort mutattak be. -
Daermon #281 Ez töri trailer amúgy. Freemark már nincs a játék idejében.