7251
Egosoft X4
  • Zsolez76
    X4 VROban a több akció miatt, illetve a XEN erőssége miatt kiapad a gazdaság, és kiürülnek a hajógyárak, egy idő után fogynak a hajók, ha a játékos gazdasága nem tudja kompenzálni illetve kiszolgálnia termelés igényeket....
  • Zsolez76
    X4 VRO-ban van olyan hogy a egy XEN I-osztályút 3-4 K kíséri + 3-4 V osztály ami meg torpedóz rakétáz 25 KM-ről, kb seperc alatt kiírtanak egy szektort...
    A nagy fegyverek hatótávja 16-20km, egy egy XL mother shippen lehet 10-12 L-turret + 40-50 M-turret is...Példa Argon Arrawn
  • Zsolez76
    Szia
    X4 VRO-t sokat játszottam teljes fegyver átalakítás, rengeteg fajta, érdemes a Ship pack VRO-t is letölteni hozzá. Többet bírnak a hajók , és gyorsabban tölt várakozás nélkül a pajzs illetve, van alap pajzstöltő teljesítményük is a modulokon kívül...A hajók gyorsabbak, jobb ha No Highway móddal játszod.
    Van négy (három) kiegészítője a gazdaságra vonatkozólag, meg egy war modulja, ott volt nekem olyan, hogy a PAR 17 L-osztályú destroyert küldött rá a HOPra egyszerre...van csihi puhi, a fegyverek miatt erősek a XENek, de a Ship pack VRO val, vannak igazi XEN I-osztály gyilkos hajók. A Ship Pack VRO az X3 hajómodeljeit is használja.
  • mumoka 2012
    1 kérdés mi ez a X4 VRO mod tudja valaki mert van pár ilyen mod már.
  • TokraFan
    Így már mindent értek, köszönöm a válaszokat!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.12. 17:10:23
  • Jóózsf István #3322
    Abban tutira van bolt. Talán hajókereskedés is. Függetlenül attól, hogy a komplexum árul-e hajót, vagy sem. És alapjában véve fehér. Olyan elegáns. Nincsenek építési maradékok sem!

Ahogy Jocó mondja. A felvonulási terület motyóit így egyszerűbb különkezelni, mintha egyben lenne.
  • RJoco
    Nagyon is sok értelme van.
    Ha építkezel, akkor oda kell betenni az építéshez szükséges cumót. Azt nem fogja eladni.
    És nem is az állomáson található, hanem az állomáson kívül. Ezért kell hajóval szállítani az anyagot és utána nem kint felejteni a hajót.
  • TokraFan
    Egyébként azt sikerült kideríteni, hogy a külön Build Storage-nek mi az értelme? Mondjuk semmi bajom vele, nem lesz tőle átláthatatlan, csak nem értem minek bonyolították meg ezzel? De biztos van valami oka amiről nem tudok.

Luxury Dock mivel tud többet?
  • mumoka 2012
    nekem az argon &hop sca ,xenon + az az álcás sunyi aki néha irtja a szálitoimat.
  • Jóózsf István #3318
    A HOP - PAR ellentét rendben van. Nekem így lett szektorom a PAR-tól. Elvégezte a munkát a HOP. Nekem csak jó helyen kellett lennem, jó időben.

A mentéssel az a tapasztalatom, (40-80 volt beállítva) hogy mintha lépten-nyomon mentene. Magyarán a játék törekedni fog a szűkebb időpont betartására!
    És valóban az első számú esélyes a kapun átlépés. Azt biztos nem fogja kihagyni, de megtalálja a módját, hogy időben mentsen. Azt is elképzelhetőnek tartom, ha a két és fél óra letelik, akkor csata közben fog menteni.
  • RJoco
    Nem tudom, mi van nálam, de a HOP és a PAR nagyon csapja egymást.
  • RJoco
    Ránéztem erre a mentéses dologra.
    10-20
    20-40
    40-80
    80-160
    percenkénti mentés van. Vagyis adott időintervallumban a játék dönti el, hogy mikor mentsen. Így az a 20 percenkénti lehet akár 40 is. Akkor ezért kaphatom el a kapuknál, dokkoknál a mentést.
    És így akár két és fél óra is kárba veszhet egy rossz akció miatt.
  • RJoco
    Egyszer volt ilyenem.
    Egyszerűen letudtam, de már nem tudom, hogy.
    Szerintem mentettem és visszatöltöttem. De lehet, hogy csak visszatöltöttem, mert épp előtte mentett.
  • TokraFan
    Egy Ides Vanguard.
    Olvasgattam netet és másnál is volt ilyen, szerencsére megoldást is találtam. OOS kell menni az Ides-hez képest egy másik hajóval, kilépni a játékból, majd visszatölteni és visszamenni, akkor megjavul.
    De nem tudok rá haragudni, imádom ezt a gémet! Minden ilyen kis bosszantó hülyesége ellenére azt hozza, amit az XR-től vártam anno. NIncs még egy ilyen játék.
  • mumoka 2012
    xd
  • mumoka 2012
    de van 1 másik fajta mentési mod is már.
  • Jóózsf István #3311
    Életemben nem hallottam még ilyenről!
    Valld be, hogy te generálod ezeket valahogy!
    Melyik hajó ez?
  • TokraFan
    Most meg vettem egy transportert, dokkoltattam a HQ-ra, de hiába megyek be az orránál az ajtón, nem aktív az kis panel, amivel a hídra jutnék. Bár a Ship menüből át tudok menni a hajó hídjára, de se a székre, se a pilótára kattintani nem tudok, nem érzékeli, ahogy a fali panelt sem, tehát lejönni is csak a menüből tudok. Ennek ellenére minden parancsot amit kiadok, végrehajt, hozza-viszi az árut, de én nem tudom vezetni a hajót. Ilyennel találkozott már valaki, vagy csak megint én fogtam ki egy idegesítő bug-ot?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.12. 00:55:34
  • TokraFan
    X3 után rutinosan kikapcsoltam az automentést, de itt valóban kelleni fog. Nem is lenne ezzel gond, csak ezek a mentési idők...
  • RJoco
    Ki lehet kapcsolni az automatikus mentést.
    Sajnos olyanra nem lehet áttenni, hogy állomásra dokkolva mentsen.
    Mondjuk, ha valaki nem dokkol be sosem vagy éppen nem dokkol ki....
  • Jóózsf István #3307
    Elméletileg ment automatikusan is a játék. Az nem is rémlik, hogy ki lehet-e kapcsolni. Azt viszont igen, hogy a legnagyobb intervallumra kapcsolva biztos, hogy nem buksz két órát. Valami 80 perc van benne, ha jól rémlik. Az egyel gyorsab kissé bosszantó lehet, de még az is jobban megéri... Én ezt a lehetőséget használom. Egyszerűen azért, mert néha belefeledkezem a harcba és el tudom málnázni!

Ehhhhh! Kihagytam Jocó üzenetét, (3306) szépen leírta, amit én is majdnem.
  • RJoco
    Nekem ilyenem még nem volt. Amúgy érdemes lett volna megpróbálni visszateleportálni a hajóra. Ha ki van fejlesztve.
    A Nova-nál a pilótám rendszeresen betolt a kaszniba miután felálltam és nem távoztam elég gyorsan. Baromi idegesítő volt. És akkor teleportom sem volt, ha jól emlékszem. Úgyhogy én is visszatöltöttem. Bár lehet, hogy egy mentés/visszatöltés is segít, de asszem akkor mentett.
    20 percenkéntre van beállítva a mentés gyakorisága, de van amikor ezt sem tudja tartani és össze-vissza ment. Általában átlépve a 20 percet.
    És. ha épp sokat mászkálok, nem csak menedzselek, akkor vagy kapuátlépésnél kap el vagy felszállásnál a mentés. Nagyon érdekes. Harc közben még sosem mentett. Űrben már igen, de, mert épp valami mással foglalkoztam, nem a repüléssel.
    Mondjuk sokat járkálok kapukon keresztül, meg állomásokon.
  • TokraFan
    Kipróbáltam és valóban, a sebesség miatt megy arra. Betervezi a kóbor kapukat is, de csak akkor, ha nincs gyorsabb út.

Most épp egy vicces hibám van. Felálltam a székből egy állomáson, és átzuhantam a padlón de úgy, hogy mindenen! A hajón, az állomáson is. Amikor kiér nyomorult karakterem az űrbe, akkor ismét a hajóra "teleportál", 2 másodpercig áll, majd ismét elkezd mindenen át lefelé liftezni, és ez így megy a végtelenségig, semmit nem tudok csinálni vele. Visszatöltés segített, de szerencse, hogy nem egy 2 órás játék után csinálta amit buktam volna, mert lehet, hogy szétvertem volna valamit. Már másodszor zuhanok át a padlón. Remélem ez azért nem általános, mert így lassan nem merek kilépni a székből sehova.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.11. 19:51:36
  • RJoco
    Így már értem.
    De, tervez arra is utat. Lehet, hogy még kevés rendszert fedeztél fel.
    Vagy egyszerűen nem volt úgy dolgod, hogy arra menjen.
    A highway-eken 14-25 ezer m/s sebességgel is képes haladni, míg kezdőként egy M-es hajó, szerintem 4000 alatt van. Legalábbis az én két hajóm. Főleg, ha másra is akarom használni, nem csak utazásra.

A hajókkal én egyenlőre el vagyok. Szerintem nem olyan kevés a választék. Mindenkinek van két fajtája és általában a kisebbekből is van 2 fajta. Vagyis fajonként 4-4 hajó. Pl szállításra, harcra. Bányászokból nincs ekkora választék, de nekem nem is hiányzik. Így is nehéz volt összekaparni, hogy mi legyen. Lett egy Argon és egy Paranid mineral és egy Argon gáz. És végül egy Mercury szállításra, amit majd egy Chimera fog kísérni. A Mercury mellett volt még egy másik szállító is és van Vanguard és Sentinel kiszerelés is. Ez 4 szállító M-es méretben csak az Argonnál. Így értettem a nagy választékot.

Közben kipróbáltam, hogy dokk nélkül lehet e bármit is építeni és lehet. Szóval nyugodtan tud az ember leszálló nélküli Defence Platform-ot építeni.
  • mumoka 2012
    teleport az van a hajo az nagyon sovány valoban.
  • TokraFan
    "Kicsit hiányolom is a JumpDrive-ot"

Ez már nekem is többször volt eszemben. Meg kell még szoknom ezt a fajta rendszert, bár a jump nekem jobban bejött.

Kóbor Jump Gate = olyan kapu, amibe nem vezet bele lokális highway, csak lebeg magában ahogy X3-ban volt, és átrepít egy másik szektorba. Nálam ezeket nem veszi figyelembe az AP, se akkor ha én akarok valahova menni, se akkor, ha egy saját, de AI vezérelt hajóm. Eleve nem sárgázza arra az utat, hanem kerül akár 4-6 rendszert is a HW-k felé. De lehet, hogy igazad van és azért, mert így időben esetleg gyorsabb. Lehet, hogy eddig pont olyan célokat adtam meg, ahol a HW-s út gyorsabb volt, ezt nem tudom, de ki fogom próbálni.

Egy XTM erre is ráférne majd, nekem hiányzik a sok/sokféle hajó. Bár még messze vagyok attól, hogy mindent lássak, de eddig úgy látom, nem sok hajótípus van.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.11. 17:19:34
  • Jóózsf István #3301
    Szerintem is csak az időt veszi figyelembe. Az, hogy a fél világot bejárja az smafu!

Nem lehet akárhova kérni. Én nem is szoktam, csak automatikusan adja. Pláne a saját létesítmény! Máséra meg minek szálljak le?
  • RJoco
    Szerintem, mert a Highway-en gyorsabban halad, mint az űrben Travel módban. Plusz, aszteroida mezőben nem kapcsol Travel-re, mert a kavicsokat úgy már nem tudja kerülgetni.
    Amúgy engem is idegesít, mert sokkal tovább tart neki a helyszínre érnie, mintha csak toronyirányt menne.
    Kicsit hiányolom is a JumpDrive-ot. De gondolom ezt hivatott kiváltani a rengeteg highway, accelerator, superhighway és a teleport.
    Viszont azt az érzést semmi nem pótolhatja, mikor elhangzik a Jump Drive Charging kijelentés. És számolja a másodperceket, de a Setax10 miatt 10%-nál már ugrasz :D

Vagy várj csak! Te az autópilótára gondolsz? Én kevertem azzal, mikor a saját pilótámnak kiadom a parancsot. Mit jelent a kóbor Jump Gate?
    Nekem mindig azon az úton halad, amit kijelölt sárgával. A legtöbbször jó irányba megy, de Grand Exchange nem az erőssége, ott mindig kerülni akar egyet, mikor a szomszédos rendszerbe kellene átmennie csak.
  • TokraFan
    A játékban az vagyok, ez egy PC mentes juniverz! Köszönöm, akkor szimpátia alapján választok rabszolgákat.

Már akartam írni, hogy a Teladi Trading Station marha jó lett, a dokk tényleg tiszta Elite, ráadásul így azt is kipróbálhattam, milyen lett volna ha az Elite-ben nem hazudják el a Space Legs-et. Szuper az egész, ahogy a fejem felett, kvázi "fejjel lefelé" szállnak le a hajók miközben ott sétálgatok. Tetszik!

Még valami: Autopilot miért nem használja a "kóbor" Jump Gate-ket? Mindig Highway-en akar menni, akkor is, ha sokkal rövidebb út vezet egy JG-n keresztül a célrendszerbe.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.11. 14:05:21
  • RJoco
    Hányszor van nálam is olyan, hogy elrepülök a leszálló alatt és mindjárt megkapom a dokkolási engedélyt?
    Nem kapsz büntit, ha nem szállsz le. Ha nagyon zavar, akkor Shift+D. Vagy amire beállítottad a Hotas-odon.
    Ha eltávolodsz, akkor úgyis megvonják.

Mintha az tűnt volna fel, hogy a Teladi-k sokkal lelkesebbek (Morale). A Cerberus-on olyan Argon pilótám van, hogy mikor felállítom a székből, legszívesebben kipofoznám az űrbe, ahogy az szövegel. Már gondoltam rá, hogy levideózom és megosztom veletek. Úgy is ki akarom próbálni az új felvevőt.

István: Hogy lehet máshova kérni az engedélyt? A saját állomásomon nem tudtam oda dokkolni, ahova akartam. Már kapartam a leszálló alját, de a rohadék csak km-ekre odébb adta meg. Pedig a 8 helyes modulon volt még 7 üres. De neeeem, szerinte az 1 helyes modulba dokkoljak....

Akkor a bányászok nem kapnak semmit, aztán meglátjuk. A szállítóhoz meg nézek majd valamit.

mumoka: A mostani szállítómat egy Cerberus védi. Azóta nincs is vele problémám, meg miután beállítottam neki, hogy támadás esetén iszkiri, mert, amikor a hülyére rászóltak, hogy ki leszel rabolva, akkor, mint a jó áldozat, megállt és megvárta, míg a 100+km-ről pofázó kalóz odaérjen.
    De M-est nem akarok mellé tenné, drága lenne még egyet venni. Még. Azon gondolkodom, hogy mintha állna egy Chimer az egyik leszállón. Az elég jó lenne, ha tényleg van egyem, kérdés, hogy milyen a felszereltsége. Azt sem tudom, hogy honnan van. De van két Kestrel-em, csak fel kell javítani őket, lehet, hogy azok állnak majd be védeni.
    Vagy nézek egy L-es szállítót.

Ez a hajó összehasonlító tök jó, de látszik, hogy nem gondoltak a széles vásznú játékosokra. Csak 3 darabot lehet összehasonlítani, ami pont elfér egy monitoron. A másik két monitoromon meg ott a rengeteg hely még vagy 8-nak. Ez a 3 arra is kevés, hogy az összes faj azonos súlyú hajóját összehasonlítsam egyszerre.
  • mumoka 2012
    a szálaitokat lövik le sajnos sca meg egyéb kalóz én nemezist rakok mellé 1-2 de az is függ mere mászkál a trader mert a distribution nálam minden felé bemegy és néha kijövetel elmarad sajna.
  • Jóózsf István #3296
    Ne legyél rasszista!
    Nincs jelentősége a faji hovatartozásnak.

És nem lehet kikapcsolni. Meg kell tanulni vele együtt élni. Igazából akkor van jelentősége, ha; Ugyan le akarsz szállni, de nem oda, ahova ő engedélyezi. "Ahhh! Nem azt a platformot szerettem volna, mert a múltkor odapisilt egy űrkutya és rohadt büdös volt!"
    Mert akkor "ki kell repülni" az engedélyt, majd visszatérni...

Jocó!
    SZERINTEM(!!!) a bányászokat nem abajgatják a kalózok. Nálam sohasem azokat lövik le!
    Fejből egyébként se tudnék neked vadász javasolni. Nem az én asztalom. Először azt akartam volna javasolni, hogy keress egy elhagyott Peregrint, (M) de azt meg nyilván inkább eladtad volna.

• TokraFan
    Urak,
    Annak van jelentősége, hogy milyen posztra, milyen fajt választok, vagy ez tök mindegy csak a csillagok számítanak?
    Megvan a HQ-m, tennék rá személyzetet de nem derült ki számomra, hogy a fajok között van-e képességbeli különbség?

Illetve, ki lehet-e kapcsolni azt a funkciót, ami egy dokk mellett elrepülve automatikusan leszállási engedélyt ad akkor is, ha eszemben sincs leszállni?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.11. 00:32:08
  • RJoco
    Vettem két mineral és egy gas bányászt M-es méretben, meg még akarok egy szállítót is, melyek a HQ-t fogják kiszolgálni.
    Milyen S-es védelem javasolt melléjük? A bányászok nem lassúak, szóval a védelem nem lehet lassabb náluk.
    Mindegyik mellé egyet akarok tenni, hogy a kis SCA kalózokat és M-es Xenon-okat el tudják intézni, ha kötözködni támadna kedvük.
    Lehetőleg ne kerüljenek többe 2 milliónál, bár, ha olcsóbban kijönnének, akkor jobb lenne.
    Nem tudom, mi lenne célszerű. Heavy Fighter vagy csak sima Fighter? Vagy Interceptor?
  • RJoco
    Jelenleg más nem volt.
    Állomásokon járkáltam és a hajóba már nem visszamásztam, hanem teleportáltam.
    De volt, hogy az űrből sem visszalebegtem, hanem teleportáltam.
    Még csak nem is hajók között, hanem a pár 10 méterre lévő hajóba.
  • Jóózsf István #3292
    Igen. Talán említettem is amikor elkezdted a Split plotot, hogy a bűnözők ritkítása a legtutibb a repu húzására!

Azt mondod; Egyértelműen a teleportálástól hülyült meg?
  • RJoco
    Hehe.
    Kellett egy modul az egyik split állomásról, ezért rádobtam egy EMP-t.
    Robbantás után dobott négy jelet, ebből az első megadta a modul BP-jét.
    Aztán láttam egy criminal hajót, úgyhogy a többi jelet otthagytam.
    Elmentem egy másik állomásra, ahol meg azt a küldit kaptam, hogy foltozzak be két adat lyukat.
    Abból a fennmaradt 3 jelből kellett kettőt befoltoznom.
    Sajnos én leszkenneltem, mire ugrott a küldi. De legalább most már ezt is tudom.
    Illetve lehet feladatokat csinálni, amivel lehet reput húzni és kis pénzt keresni :D

Közben a teleportálgatástól megint bebugzott a játék és a térképen nem látom a küldi feladatot. És a sárga nyíl is hiányzik a HUD-ról. De a helyszín jelölő az megvan. Úgyhogy játék restart.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.10. 12:33:22
  • mumoka 2012
    de az sem jó ha minden zöld és piros csak.
  • mumoka 2012
    hát én nem küldizek semmit se nem szeretem ö-ket csak simán elkezdtem építkezni .
  • TokraFan
    Dehogynem, csak már nem az ócska RGB biszbaszokra gerjednek. Helyette vesznek feleslegesen csilivili autót, órát, ékszert, telefont, ruhát, a fél falat beborító TV-t, vagy kerti törpét a kertbe.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.10. 02:16:35