7251
Egosoft X4
-
Jóózsf István #3407 Éppen azért furcsa!
Majd figyeld meg, hogy kicsit olyan szertelen. (IS) -
TokraFan #3406 "Néha, egyébként is tájékozatlannak tűnik!"
Nem Ő a vezető designer? Én úgy tudtam. -
#3405 Wharfban lehet eladni. Legalábbis a kis hajóimat ott tudtam eladni. Lehet, hogy ment volna hajógyárban is, de olyan bonyolult, hogy mire a megoldáshoz jutottam, már a Wharfban dokkoltak.
Azt nem tudom, hogy az SCA-nak van hajógyára vagy wharfja. Azt hittem, hogy minden rendszerben jártam már, de az acsik szerint nem. -
mumoka 2012 #3404 van igen de én csak 1 láttam csak. -
Jóózsf István #3403 Most kiderült, hogy fogalmam sincs hogy lehet egy hajót eladni. Nem csak hajógyárban - Warfban lehet?
És akkor következő kérdés: A SCA-nak van hajógyára??? -
mumoka 2012 #3402 van itt valaki aki tud rendesen angolt forditani? -
mumoka 2012 #3401 evel csak az a gond ha ilyen van a rendszerbe a gépet a hűtőbe kell tenni ha 4 kapus a rendszer az a rém álom . -
mumoka 2012 #3400 köszi a videó akkor a hajó gyártás kilőve marad a piac ,a másik ez hogy fér rá egy 20 as telekre ami ott van a videóban.
Én ilyen def pakolok minden ellenség kapujára ami meletem van nagyon tudnak takarítani 1 plac 40 mill csak és kibír akár 1 közepes inváziót is.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.16. 19:52:59 -
#3399 Köszi a tippet!
Akkor elpasszolom SCA-nak, arra úgyis ritkán járok. Nem szeretném, ha egy szeretett állomáson dekkolna, foglalva a helyet. Bár úgyis mindegy lesz. Ha elég nagy hatalmam lesz, akkor leigázom az egész galaxist. -
#3398 Szóval csak teljesítmény növekedés. Akkor nem aggódom.
Időm, mint a tenger.
Köszi!
A 3.20-at meg már nagyon várom, bár, hogy ne kétszázszor kelljen a kis M-es csónakot küldözgetnem az állomás és a felvonulási terület között, vettem egy L-es szállítót. 40-45k raktér körül van, már nem tudom, de elég nagy. Igaz, hogy baromi lassú is, szóval ki fogok menni a rendszerből, ha szállítani küldöm. -
Kaziking #3397 Szerintem nekem is ez a hiba volt korábban írtam is ide erről, igaz nálam 1 pelican kapitánya produkálta. Én semmit nem tudtam vele kezdeni, meguntam és eladtam, azóta is ott áll, meg se mozdult. Már pár napra rá jutott eszembe hogy SCA nak kellett volna eladni, és újra elfoglalni mert akkor ugye más lesz a kapitány és akkor hátha meggyógyul, De csak ezért nem volt kedvem sok órányi játékot bukni. -
Jóózsf István #3396 A munakerő, ha elegendő áll rendelkezésre, akkor kb +20%-ot dob a termelésen. Mint a ribörszben! Nagyon lassan növekszik! Mintha csak a saját gyerekeiket vennék fel alkalmazottnak. (Micsoda belszaporulat lehet!)
"Azt kell megoldanom..." Várd meg a 3.20-at abban lesz mint ficsőr!
"New Feature: Trade Rules enable improved control over station trade offers, station supply offers and sale of ships."
A Kimérát kaptad a Splitektől, a kapitánya viszont egyértelműen hibás! Fogalmam sincs mit lehetne kezdeni vele! -
Jóózsf István #3395 Csak neked: Ez lesz belőle.
Ha azt hiszed, hogy nem kell ennyi minden, akkor némileg igazad van, de ez az eredménye a hosszú reszelgetésnek, hogy minden részegység arányaiban annyit termeljen, amennyi kell! -
#3394 Azt épp kérdezni akartam, hogy a munkaerő mennyire befolyásol bármit is, illetve mi alapján nő?
Hogy lehet ilyen szép tisztára megcsinálni az ábrát? Nekem hatalmas összevisszaságban van az első lényeges oszlop. A legelsőben csak az EC van.
De lassan megépül az állomást gyártó állomás.
Már csak azt kell valahogy megoldanom, hogy a saját hajóm hordja az építőnek a cuccot a saját állomásomról. Illetve, hogy a saját állomásom ellása magát építés terén önellátóan. De senki másnak ne adjon el semmit.
Közben belefutottam egy érdekes jelenségbe, talán bug.
Van a Chimera-m, már nem tudom, hogy honnan. Átraktam róla a kapitányt a szállítóra, ami a HQ-hoz van rendelve, gondoltam 4 csillagosan fog valamit csinálni. De semmit.
Ennek ellenére a Chimera-n úgy tűnik, mintha lenne kapitány, de nincs és a szék is üres. A legénység tagja között szerepel a korábban áthelyezett kapitány is. Semmilyen személyt nem tudok ráhelyezni, sem pedig kapitánnyá kinevezni. A kapitányi rész üres is, de a játék mégis azt látja, mintha lenne neki.
Valakinek valami ötlet? -
Jóózsf István #3393 Nem akkora etvasz. Nagy raktár és a hajókat GYÁRTÓ modul kell hozzá. Arra kell ügyelni, hogy a ki-be járkáló hajók útjában ne legyen semmi. De egyébként sem fogja engedni rosszul megépíteni.
Ja és a gazdasági igazgatón felül kell egy kereskedő is!
Kihagytam valamit? Ja igen. Egy rakás pénz! Ha nem rendelkezel hátországgal, akkor nem fogsz sokat nyerni a saját hajó építésén. De ha van hozzá kedved, beteszem ide valahogy a saját önellátó hajóm sematikus (Logikai/logisztikai) ábráját
Balra kilóg a néhány napelem, jobbra meg maguk a hajó gyártó modulok. De amit látsz, az mind szükséges. Kábé ilyen arányban! Amit nem építesz be azt meg kell vennie külön.
A munakerő kérdéses, de azt hiszem szükséges. Ami nem szükséges az a háromféle kaja! Most látom, hogy ez sem önellátó, hisz a kaját ez a komplex is veszi! (Majd orvosolom! (Egy frászt fogok háromféle kaját gyártani!)) -
mumoka 2012 #3392 szeretnék gyártani capital hajót és a-hoz kéne olyan kép vagy videó ami mutatja hogy kell meg építeni a gyártó állomást. -
Jóózsf István #3391 Kifejtenéd? Mert, nem értem mire gondolsz. -
mumoka 2012 #3390 van valami videó olyan ami a capital hajókat tudja gyártani ?.
Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.16. 16:08:16 -
mumoka 2012 #3389 hát én evel nem foglalkozom morál egyszerűen kirugódom vagy le lövöm ha nem tecik valaki a másik túl sok a menü és a 17- ik almenü a játékba nagyon elvannak dugva ami fontos ami kéne az meg nincs a játék ba lassan kb 600 mod van az extension menü nagyobb mint maga a játék és képtelenek bele integrálni ami jó amúgy érdekes a modernek vannak jó ötletei az igazi gyártó meg a meg jelent játékot ólloza össze újra semmi új ötletük nincs se grafika sem egyéb. -
Jóózsf István #3388 Na, ez engem is érdekelne!
Szerintem Bernd se tudja!
(Néha, egyébként is tájékozatlannak tűnik!) -
mumoka 2012 #3387 xd nagyon sok zsé de a jó pálinka se rossz rá.. -
TokraFan #3386 Morált mivel lehet emelni? -
mumoka 2012 #3385 na ki adtak 1 érdekes mod Mod Support APIs ezt nézzétek meg. -
mumoka 2012 #3384 az a gond az ai nagyon gyetra még mindig képtelenek valami egységeset csinálni. -
#3383 Ehh. Kíváncsiságból ráteleportáltam a bányász hajóimra, hogy mit is csinálnak. Illetve, hogy is csinálják.
A fő bányászlézer tök fölösleges rá, nem használják.
Viszont a Paranid Plutus olyan, mint egy luxus hajó, szép panoráma kilátással.
Ellenben az Argon Drill, igencsak fapados.
És emellett hülye is. Minek megy ki a szektor legeslegszélére, mikor beljebb is vannak kavicsok?
Nincs ott semmi, csak egy N, hogy szétlője a kedvest.
Ezért akartam én védelmet a bányászok mellé.... -
#3382 Azt hittem, hogy a K egy félelmetes hajó. Legalábbis a Reunion K-ja igencsak jó volt.
De ez?! Egy vicc.
Szépen beálltam a puttonya mögé a Cobrámmal és gyepáltam. Aztán gondoltam egyet és egyesével leszedtem a tornyait, meg a pajzs generátorát. Aztán annyi is volt neki.
Igaz, hogy a két harci drónom megsemmisült, de annyi baj legyen.
A Teladik meg is jutalmaztak összesen 800k-val.
Természetesen megpróbáltam BP-t gyűjteni, de nem adott. Ugyan az, mint saját hajónál.
Közben a hülye pilótám meg elment a közeli állomásra, ami el is rakta a belsejébe. Én meg ott lebegek a K-nál, aminek szépen töltődik vissza a pajzsa, mert nem lövi semmi erős. Úgyhogy F9. Direkt a támadás előtt nyomtam F5-öt és mivel a BP úgysem lett meg...
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.15. 23:35:18 -
Kaziking #3381 Ezt én annyira nem bánom, nekem több 100 van kidobálva mindenfelé, szeretem látni mi történik :) -
Jóózsf István #3380 A műhó'djaimat sem lövik már le, egy ideje! -
Jóózsf István #3379 Automatikus mentés intervalluma 80 - 160 perc! Végül is. Ha nagyon hunyorogva nézem, az a 27 perc és 8 másodperc majdnem annyi!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.15. 21:53:05 -
Jóózsf István #3378 Az is megfordult a fejemben, hogy tényleg félnek tőlem, de irracionális egy ilyen agresszív "fajtól"... Érthetetlen!
Az "S" addig majomkodott, amíg lelőtte egy Argon vadász!
Én megtettem "mindent". HA valaki ennyire muja...!?!?! -
Jóózsf István #3377 Letapogattam egy "S" bányászt. Volt benne 6600 egységnyi szilícium. Aztán, pár pillanat múlva, már csak 5400, majd 3700. Itt elnyargalt a szektor másik végébe robbantott egy szilícium kavicsot, telerakta magát, és itt azt gondoltam, hogy megy és leadja az építkezésen, vagy a hajógyárnak. De nem! Megint elkezdte módszeresen kidobálni!!!
Csoda hogy kipusztulnak? -
#3376 Nemrég hozzájutottam az Action-hoz, de sajnálattal tapasztaltam, hogy egy nagy rakás....
Úgyhogy a jó öreg Bandicam-mal veszem, majd NCH VideoPad Video Editor-ral vágom és tömörítem.
Szegények félnek tőled és nem mernek semmilyen agresszív mozdulatot tenni, nehogy rájuk támadj és végleg eltöröld őket.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.15. 21:35:36 -
Jóózsf István #3375 Mivel veszed? Mármint alkalmazásilag!
Más:
Érdekes felfedezést tettem. Annak idején elvettem Tharkáék Kaszkádját a Xenontól. Minek következtében beszorultam a Mátrix 79B-be. Ott éldegéltek, mint egy rezervátumban. Látszólag meg is sértődtek, mert nem voltak hajladók növekedni/gyarapodni. Az építkezés is leállt amit elkezdtek. Ki sem tették a lábukat a szektorból!
Most egy hirtelen ötlettől vezérelve elbontottam a közbenső kaszkádban (XVII) a polgármesteri hivatalomat, és láss csodát: Azonnal megjelent pár "S" és gondolom elkezdték gyűjteni az anyagot. egyelőre semmi látszatja ezen kívül, hogy észhez tértek volna, de reménykedek! Sajnálnám, ha ez a marék is kipusztulna!
-
TokraFan #3374 Gondolom olyankor tömörít, valami nem túl acélos algoritmussal. -
#3373 Szívesen!
Full HD-ban 100 FPS is megvan a játékban, de olyan fura már, hogy 1 darab pici 27 colos monitoron kell néznem a játékot, hogy inkább játszom 50-60 FPS-sel.
Csak a felvétel miatt állítottam át, de nem lett jobb a kép minősége, mint alant is látszik.
Közben rájöttem, hogy miért sikerültek olyan trére a videóim, amiket eddig felvettem.
A beállításokban van egy opció a felvételre, mely értelmében nem lesz olyan jó a felvétel minősége. Ezt korábban is néztem már.
Most átállítottam, mindjárt szebb lett a képminőség.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2020.05.15. 20:37:54 -
TokraFan #3372 Na ezt köszi, így már egyértelmű! Látom is bal alul, hogy mit kell nézni! -
#3371 Itt is volna, hogyan is működik hajóval. Állomással ugyanez, csak az biztos, hogy nem mozog.
-
TokraFan #3370 Értem, ez is új nekem. Ilyen piros izét még nem láttam. Azt honnan tudom, hogy sima szkennelésből adott-e már BP-t? Gyárépítésnél volt pár elérhető modul, amit nem kellett megvenni. Lehet, hogy azokat már adta csak nem vettem észre?
Én eddig ezt nem tudtam, tehát csak simán szkenneltem az állomásokat, hogy meglegyen a 100% (vagy közel 100%)és kész. Ilyenkor találtam csillagszórókat is, de nem foglalkoztam velük, mert eleinte zömében olyan küldetéseket adott, amikhez még nem volt elég jó a hajóm. Állomásokon dokkolva veszek fel küldetéseket főleg. Megnézem akkor, nem akarok hülyén meghalni (bár ezzel már elkéstem)... -
#3369 Sajnos saját hajót BP-jét tényleg nem lehet megszerezni.
Viszont pont, ahogy gondoltam, úgy lehet megszerezni mozgó hajó BP-jét.
Most szedtem össze két Mammoth-ét. Ráadásul pont kapun haladtak át.
Mondjuk a robbantás helyszínén már kint voltak a drónok, nem tudom mennyi idő nekik kijavítani a hajót. -
#3368 Alap esetben is kaphatsz a szkennelésekből BP-t.
De, ahogy István is írja, Data Leak-eket kell keresni, nem pedig csillagszórókat.
És erősen figyelni kell a bal alsó sarkot, hogy épp mit dobott a jel.
Már a játék elején is kaptam ezt-azt, de csak ritkán.
Mióta EMP-zek, azóta sokkal készségesebben adja normál szkennelésnél is. Általában az első ilyen jelre az EMP-s begyűjtés után. Épp ezért figyelek is, hogy hova megyek és mit szkennelek először.
A Kaziking által ajánlott mod nálam is fenn van. A csítes változat, mert a sima csak azt mutatja, hogy melyik jelből (Comm, Signal) mennyi van, de azt nem, hogy hol. Én meg meguntam, hogy keresem, keresem, de nem találom. (Mert lehet, hogy az állomásban van...)