7250
Egosoft X4
  • TokraFan
    Elite-ben jobban meg van oldva a landolás, ez tény. Viszont a szimulátor feeling itt is nagyon jól átjön, ezt hiányoltam a Rebirth-ből! A flight assist miatt volt féltégla a hajó, kikapcsoltam, azóta csodásan repül...
    Marha jó lett a játék!

Viszont kérdés: Ez egy grafikai bug, vagy nálam lehet valami probléma? Ott zizeg a szoba közepén..
  • RJoco
    A dokkolást aláírom. Az Elite után itt elég nehéz megszokni. Főleg, hogy általában 400-zal megyek be és későn fékezem.
    Azért már nagyjából sikerült ráállnom, hogy az utolsó km-t 100 körüli tempóval tegyem meg és akkor egész szépen le tudok szállni.
    Illetve minden hajómra megy az MK2-es dokkoló szoftver. Így a fene sem fog forgolódni.
    Ha meg nagyon unom, akkor beül a pilóta és azzal dokkoltatok.
    Az is elég zavaró, hogy bemegyek 100-zal, erre lelassít 10-re. Aztán vagy görgőzöm, vagy mostanában nyomok egy boost-ot és mindjárt 50-en van.
    A highway-ekre amúgy autópilótával megyek mostanában rá. Persze csak, ha van kijelölt úticél, különben nem csinál semmit.
    És érdekes mód mindig rátalál, míg ha én vezetek, akkor van olyan, hogy simán keresztülsodródik rajta.

A szabi letelt, sajnos kevesebb energia jut a játékra. Ma is kimaradt.
  • TokraFan
    X3-mat is joy-al toltam, ezt se tudom máshogy. A "járkálós" részeken én is egér/bill, de űrben egész más élmény egy HOTAS a külön gázkarral. Nem csak harcnál, hanem pl, dokkolásnál is. Én szeretek kézzel dokkolni, bár X4-ben ez így az elején még elég béna a gyatra repmodell miatt, de erről már írtam korábban (és látom nem változott semmit a 3.10-ben sem). Egérrel gyakorlatilag nem tudok leszállni (mármint úgy, hogy élvezzem is). Mintha egy kurzort mozgatnék, nem egy hajót a seggem alatt.
  • mumoka 2012
    nekem még pc-n soha nem volt Joxstick pedig a 80 évek elején vetem az első gépem csak amigán volt . ez volt az 1 sö gépem Sinclair Spectrum
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.04. 15:36:53
  • mumoka 2012
    xd énekem a hajó foglalás nem nagyon megy inkább vásárom őket
  • Kaziking
    Tudom, olvastam mindent, csak akkor esik a standing ha átváltozva támadom őket, erre szoktam figyelni, vagy megvárom míg belémköt, vagy állomást hackel, ilyenkor nincs velük gond :) van tőlük 10 Behemoth om :)
  • Jóózsf István #3200
    Jó írás. Bólogattam sokat. Annyit érdemes még megjegyezni, hogy amikor a SCA meghekkeli az állomást és az dob árut, akkor nem érdemes összeszedni, mert az állomás nem nézi, hogy ki hekkeli meg, csak azt, hogy ki viszi a motyót. Persze ha mindegy viszony, akkor...
    Nem magamtól vagyok ilyen "okos", Bernd mondta az oktatóvidejjó sorozatban!

Tokra! Ez a Joxstick dolog. Hááát, nem is tudom. Elég langyos ügy. Jó, hogy anélkül úgy éreznéd nem az igazi, és igazad is lenne, de én például a ribörsznél (Ott ért a kényszer, amikor rádöbbentem, hogy azt "képtelenség" bottal játszani. Vagy legalábbis nem éri meg a macerát!) hamar megszoktam. Persze nem akarom erőltetni. A témát se nagyon, mert abszolút ízlés kérdése!
  • mumoka 2012
    Hewa's Twin 1 be építettem ami arol a szálról jön xenon , sca győzöm fel tartoztatni pedig ez védi 400 ágyú -50 lézer Tower 17 nemezis & 3 zeus védi a 2 kaput hála i vagy v nem jött e-dig mert az is létezik már 2 láttam csak borzasztó lagot csinálnak és nem tudok játszani sajnos egyelőre az egész játékba csak itt van állomásom Hewa's Twin &Trinity Sanctum de a xenon itt gyilkol mindenkit mert nálam van pár mod bepakolva és kicsit más a játék így.
  • mumoka 2012
    De nem értem a dolgot, megromlott vagy miért dobja ki? :D xd amúgy ha lejeb lapozol vannak cikkek a trükös sca - rol mit csinálnak az átváltozás veszélyes mert ki lőheti a stendinget gyorsan - alá.
  • Kaziking
    Újabb érdekeségek: Matrix 451 ben van Khaak station, ami ugye mod nélkül elpusztíthatatlan. Nos a Xenonoknak nem szólt senki, 3 I, 14 K, és a kíséretük próbálkozik ott meglehetősen régóta. Amivel semmi gond nem lenne ha nem csak és kizárólag ezzel foglalkoznának. De tojnak szinte mindenre, aki a közelükbe repül azt persze leszedik , de a Teladik félig beépítik a rendszert az se izgatja őket. Ez igazából azért mérgesítő mert kb értelmetlenné teszi a Xenonokat. Az a flotta le tudná tarolni a fél Teladi birodalmat, de birka módon csak ott gubbasztanak.
    Nem tudom mindenki felfedezte e hogy az SCA capitalok (akik néha más faj zászlaja alatt működnek, de amelyik nevében Plunderer van az mindig SCA), előszeretettel hackelnek állomás raktárakat, és szedegetik fel az állomás köré kikerülő konténerek 1 részét. Amig a konténerek felszedése tart mindig visszaváltoznak SCA ra ilyenkor támadva őket a helyi rendvédelem nem avatkozik be , még ha erre kérik őket se.
    Még 1 dolog. Épitek 1 mega compexumot Tharka's Cascade XV ben (kitakaritottam a Xenonokat onnan) Lassan a végéhez közeledik az épitkezés , majd teszek fel róla képeket. Itt már termelek jópár dolgot, és egész szép forgalamat bonyolítok pl: energy, food, water, meg amiböl már komolyabb mennyiség van. Észrevettem hogy van néha 1-2 konténer az állomás körül, SCA ra gyanakodtam, de akkor nem 1-2 konténer lett volna hanem 10-20. Tartós megfigyelés után kiszúrtam hogy jön az npc Food tarder az állomás mellett kidobja a konténert, utána leszáll, vásárol, majd elhagyja a rendszert. Persze én összeszedem berakom a raktárba és újra eladom :D
    De nem értem a dolgot, megromlott vagy miért dobja ki? :D
  • mumoka 2012
    most ott próbálkozom de kicsi a keret mert mindig valami történik aminek nem kéne egyelőre marad az olvasás itt és ezt nézem 1 bemutato 2kg hizás
  • TokraFan
    Ja értem, akkor valószínűleg már kevés neki a hardver. Hardveraprón érdemes keresgélni, ki lehet fogni jó vételeket és ott látod azt is, mennyire megbízható az eladó.
  • mumoka 2012
    meg ál a játék és össze omlik és küldi a hibát a tesónak riport ba nem tudom ki fényképezni a remek művem sajnos.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.03. 20:09:23
  • TokraFan
    Mármint lassú?
  • mumoka 2012
    én meg szomorú vagyok mert végre működik a remek mü ami össze tákoltam most úgy megy mintha 1.0 lenne a játék és pihi van most míg ki nem találok valamit.
  • TokraFan
    Megjelenéskor felidegesített és leszedtem. Aztán meg vártam a 3.0-át. Közben viszont beszívott ismét a Fallout, szóval mindig kimaradt szegény, pedig anno a legnayobb PC-s játékélményem az X3 széria volt. Most, hogy a Cyberpunk megjelenést is eltolták, és mert olyan jókat dumáltok itt a játékról, nem bírtam tovább...

Jocó
    Én HOTAS nélkül képtelen vagyok bármilyen repülős játékkal játszani, erre már 1996-ban rászoktam, azóta beragadt a vén hülye fejembe. Egérrel képtelen vagyok hajót irányítani. Egeret én is használom, nálam egyszerűen ott van a joy mellett, ha leszállok, akkor csak átrakom a kezem a bill/egér kombóra mint egy FPS-ben. Ha viszont hajóban ülök, akkor joy+gázkar. Mondjuk ezen a vezérlőn rengeteg a kapcsoló és a gomb, gyakorlatilag mindent rá tudok tenni ami kell. Egeret az űrben egyáltalán nem használok, de billentyűzetet adott esetben szoktam pár funkció miatt. Új játékot kezdtem, bár repkedtem kicsit a 2.60-al is de nem sokáig, nem veszítek semmit. Engem ezek a dokkok lenyűgöznek még mindig! A menü viszont nem áll kézre továbbra sem.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.03. 19:56:46
  • RJoco
    Én is gondolkodtam a Hotas-on, de a mászkálás és menedzsment miatt inkább nem akartam vesződni a beállításával. Az egérre úgyis szükségem van.
    Emellett itt minden fegyver gimballos, de maguktól nem állnak célra.
    Te ezt, hogy oldod meg?

Viszont megtaláltam az opciót, ami meggátolta, hogy a jobb egérgombot tűzgombbá alakítsam. Most már csak arra kell vigyáznom, hogy ne lőjek semmire megszokásból.
  • mumoka 2012
    azért szomorú hogy van jó géped hozzá & csak a dobozát nézted e-dig tolni kell ezt rendesen a kapura csinálj 1 jó erős plotot faur logic hoz és magától jön a lé még működik full afk is.
  • TokraFan
    Annyit nyomultok, megjött a kedvem, felttem már én is a játékot. Volt egy jó profilom a HOTAS-hoz, de Istvánhoz hasonlóan én meg ezt kevertem el. Na mindegy, ezzel kezdem mert amíg a joy összes gombja nem áll úgy kézre ahogy azt én elvárom, addig a dokkból sem teszem ki a lábam (seggem, hajtóművem, kinek mi tetszik).
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.03. 16:27:55
  • mumoka 2012
    de lehet utólag is
  • RJoco
    Ha már letettem egy modult, ami meg is épült, akkor többé nem tudok rátenni védelmi modulokat?
  • RJoco
    Én azt hittem, hogy kupak nélkül használod és úgy illesztetted közvetlenül rá a hűtőt.
    De akkor jó tudni, hogy ilyen is van.
    Gyanítom a gyári tesztek miatt határozták meg azt a sebességet, amit.
    Egyrészt bele kell férnie egy bizonyos fogyasztásba, különben ráverik, hogy sokat eszik. Másrészt kisebb hűtőnek is el kell bírnia, nem csak folyadékosnak. Harmadrészt nem biztos, hogy minden proci hibamentesen üzemelt a magasabb frekvencián.
    Az első rész kb. olyan, mint BMW-ben az 1.8-as motor. Olyan nincs. A BMW-nek nincs 1.8-as motorja. A 2 litereseket fojtják vissza.
    Vagy elektronikánál. Ha jó minőség, akkor megkapja a Samsung logót. Ha nem, akkor Goldstar lesz. Vagy valami más kevésbé márkás.

Igen, arra a csőre gondoltam, de még sosem figyeltem, hogy ez két színben pompázik. Igencsak occó megoldás.
    EQ-ra ritkán járok, nem is értem, hogy miért maradt a játékban. A SY és Wharf mindent elintéz már helyette. TS-re sem szoktam menni, mert ott sincs semmi.
    Viszont a SY-nak nincs ilyen csöve. A Wharf-on meg tudom tuningolni a kis hajókat. De, hogy melyik színű van ott? Asszem a sárga.

Sok sikert a memóriákkal!
    Én addig nem frissítek Bios-t, míg valami problémám nincs valamelyik játékkal. És általában azért megnézem, hogy mit is módosítottak rajta. Lehet, hogy csak egy processzort adtak hozzá, amire nincs szükségem.
    Nameg 4+ éves laphoz már nem is nagyon várok frissítést. Az általában az első két évben szokásuk.
  • Jóózsf István #3184
    Tehát! Sárga - Kék
    És igen. A háztartási boltnak van kék "Karbantartó" csöve!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.03. 09:37:49
  • mumoka 2012
    köszönöm a választ
  • Jóózsf István #3182
    Az lehet, hogy nem a warf-é, mivel ez inkább ugye equipment cucc! Esetleg próbáld meg annál. Azt már tudjuk, hogy a cső cuccról beszélünk és kívülről az egyik színezete sárgás, a másik kékes. Egyszer lövök róla egy képet amin egymás mellett vannak. Addig is nevezzük el őket csöveknek. az egyértelműség jegyében.

Ha 4.8-on ketyegsz akkor nincs gond.
    Sokan ódzkodnak a kupaktalanítástól. Igazából rossz az elnevezés, mert ugye csak levesszük és visszarakjuk, de közben kitakarítjuk a gyári rossz minőségű pasztát és teszünk helyette egy tutit.
    Magamnak csináltam meg a 4770K-mon. (A satus módszert támogatom. Kiráz a hideg a farigcsálástól!) Nem nagy művészet. Már ipart is alapítottak rá. 1-2 ezresért meg is csinálják bérbe.
    Azért kampányolok mellette, mert hihetetlen különbség van a kettő között. 10 - 20%-ot hoz melegedésben. Ami nem kevés!
    Érdekes, hogy pont intel vonalon nincsenek annyira rákényszerítve az emberek. sokan eleve nem húzzák a processzort, aki igen annak is a negyede-fele megelégszik az amúgy is kihozható eredménnyel. Most csak a példa kedvéért: "Ha 4.8-al megy akkor annyival megy." Az más kérdés, hogy kitakarítva menne 5-el, uram bocsá' 5.1-5.2, vel.
    Rysen vonal teljesen más. Itt mindig annyival megy amennyivel tud! MAGÁTÓL(!!!) Természetesen a terhelés függvényében. Nálam a processzor X4 alatt 4.4 - 4.5 ig tornássza fel magát a munkát végző szálon. Vagyis maximum kettőn. A HWInfo 4650MHz-et jegyez csúcsnak. Gondolom egy pillanatra... Azért a kb 200 MHz-ért már bárkit eltennék láb alól!
    Ha itt is lenne ilyen lehetőség, mint a kupakolás, már a boltból hazavezető úton megcsináltam volna!!!

Memória tuning! Ne is említsd! A rireneseknek már csak az maradt.
    Nálam is be volt lőve gyönyörűen. Rengeteg munkám volt benne, hogy a határon dolgozzanak. Amit a minap az új alaplapi bios úgy vágott agyon, hogy öröm volt nézni! Természetesen egy papírra volt lejegyezve a beállítás(OK) amit kidobtam. Persze, hogy nem sikerült egy óra alatt reprodukálni és a hideg is kiráz az egész művelettől. Úgyhogy most gyári alapon futnak. Egyszer, ha gyűjtöttem erőt, akkor nekifutok...
    Az is érdekes, hogy az oprendszerben is szétbaltázott egy-két dolgot, amit eddig nem tapasztaltam. Csak ennél a lapnál ez a harmadik frissítés. Nálunk ez KÖTELEZŐ! "Bizonyítanunk kell az inteles "köcsögöknek", hogy érünk annyit mint ők!"
  • RJoco
    Köszi!
    Akkor majd megint bedokkolok vele.
    A karbantartó elemet hol lehet összeszedni?
    Én a Wharf listájában nem találtam, csak a termelő modult.

Azt tudom, hogy van a prociban még kakaó. Bár a kupakot nem fogom levenni. Viszont nem véletlen raktam rá a kezdetekkor vízhűtést.
    Az alaplapi programban meg egyszerűen át tudom állítani, hogy a boost frekvencia 4,8 GHz legyen. De az alaplapon is van aranyos kis tuning gomb és emellett az uefit is túrhatom és a memóriákat is tuningolhatom. Szóval a játszadozásban nem lesz hiány.
    Ezzel a lappal, procival és memóriával nitrogén hűtés mellett 6,7 GHz-et sajtoltak ki. Szóval tartalék van benne bőven.
    A VGA-n a GPU hűtés is vizes. Szóval eleve a legnagyobb frekvencián jár, amit gyárilag megcsináltak és a vízhűtés miatt még ebben is van tartalék szépen. 60 foknál nem szokott melegebb lenni a GPU. És egy hűvösebb szobában minden jobban bírja, csak én nem :)
    De ez majd akkor, mikor annyi zöld pötty lesz egy rendszerben, hogy nem látni mást. Mint nálad az Xverzumban :D.
    Illetve majd a Split-es és Paranid-os csatában biztos ki fog derülni.
  • TokraFan
    István
    Igen, ezért írtam, hogy az én tapasztalatom nem mérvadó, egyelőre nem játszottam vele sokat (illetve alig, a Fallout 4-ről egyelőre nem tudok lejönni, de nem baj, addig még biztos jön pár frissítés X4-hez is).

Mumo
    Ahogy Joco írta, abba a lapba nem megy bele a Xeon, szóval felejtős. Jó hír viszont, hogy a bele való i7 és i7Extreme verziók is fillérekért mennek, azonban az i7 920- i7 940-ig nem sokra mész, olyat semmiképpen ne vegyél! Hardveraprón szokott lenni i7 960, 975, 980, 990, vagy ezek Extreme verziója, csak azokat érdemes megvenni. 5-12k körül mennek.

Joco
    A PCIe 2.0/3.0 között a gyakorlatban nem érzel semmi különbséget, illetve visszafelé kompatibilis, tehát olyan nem fordulhat elő, hogy nem megy a 2.0-ában egy újabb VGA. Az más kérdés, hogy a DDR3 és az UEFI Bios hiánya már valós hátrány, persze FPS-ben ezek sem jelentenek sokat, az UEFI is csak amiatt kéne, hogy SSD-ről simán tudjon boot-olni, de erre is van megoldás. Ezzel együtt, ebbe a platformba már nem biztos, hogy pénzt fektetnék, max. ha nagyon olcsón sikerülne venni.
  • Jóózsf István #3179
    Kezdjük a processzoroddal.: Kupaktalanítás, folyékonyfém paszta, és hadd szaladjon! Ugyan még nagyon korai szakaszban vagy a játék szempontjából, Így talán nincs annyira elfoglalva a processzor, de később kellhet minden megahertz! Tud az a processzor többet is!

PCIe-4 Az X570-es lapok jöttek ki vele. De ha megnézed akkor SSD-ben is csak ugatják a témát. Megnéztem pár tesztet és végül a PCIe-3-as ssd mellett döntöttem.
    Már az is furcsa, hogy a samsung nem ugrott rá a témára!

A hajók. Az ugye egyértelmű, hogy a hajónak a hajógyár valamelyik dokkjában kell állnia. MINDEGY MILYENBEN! Mindamellett én is belefutottam olyan jelenségbe, hogy üres kép fogadott. Azt nézd még meg, hogy jó helyen vagy-e!?!?! Előfordulhat, hogy olyan platformon vagy, ahol ugyanúgy megvan maga az építmény és a munkaasztal mint a hajókereskedésben, csak épp nem működik, mert nem az a fő. (Esetleg lehet belőle kettő, vagy több)! Nálam a hajógyárakban mint említettem, megvan a Warf mindkét, (hajógyártó és karbantartó) eleme. Na ott ugye grafikailag ott van mindkettőben a munkaasztal, de az egyik kamu.
    Azt nézd, hogy amikor az állomáson belül közlekedsz. mondjuk használd a teleportot, és válaszd a kereskedést (Ship dealership) Kábé ennyi. Szerintem nincs több feltétele. De ha nagyon nem akar menni, keress egy másik hajógyárat...

Tokra! Neked is azt tudom mondani, hogy az "ÜRES" játék szalad ám, csak amikor már belakod...
    Nem tudom említettem-e már, de nálam maga a DLC elvitt 20-30 esetenként 50%-ot a teljesítményből. Nem vicc! Amíg meg nem jelent egy komplex mellett seta-val ácsorogva 20-23 képkocka volt most le tud menni 10 alá is!!!, de jellemzően 13-15. Persze nem mindenhol. Szóval ez a játék is olyan (lett) mint a Transport Fever. Minél több motyó, annál lasabb!

Ki is jósolta meg ezt évszázadokkal ezelőtt? Ja, én! Na nem azért mert ekkora zseni vagyok, hanem mert szimpla matek. Ha valaki egy 30 kilós teszkós szatyrot bír el, az 50 kilóssal már lehetnek gondjai!
  • RJoco
    Ezt inkább spoilerezem, mert hosszú lett.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pedig az intel egyáltalán nem bonyolult, bár tény és való, hogy oda kell figyelni, de nem annyira, mint a mostani AMD-kre.
    Mivel nem igazán vagy képben a dolgokkal, gondolom nem is követed nyomon a piacot.
    A Ryzen-ek nem szeretnek mindenféle memóriát, ezért tényleg meg kell nézni, hogy mit veszel.
    Az alaplapoknál sem mindegy, hogy milyen. Van amelyik bios frissítéssel viszi az újabb procit, de van amelyik pont akkor nem visz bizonyos procit.
    Az AMD olcsóbb, mint azonos kategóriájú intel társai, és, mint munkaállomás, gyorsabban is számol. Ellenben intel procival pár FPS-sel többet lehet még mindig nyerni.
    Illetve olyan csúcskategóriás intel proci nincs, mint ami az AMD-nek. De annak olyan is az ára és játéknál már nem számít, mint inkább pl. videó kódolásánál.
    Az intel:
    i3 belépőszint, irodai felhasználásra.
    i5 közép szint, ezen már elég jól lehet játszani. Ma a 1660 Super a divatos VGA hozzá. Azonos kategóriájú (talán az RX570(0)? most fejből nem tudom) ATI-s társával sok a probléma. Ki kell fogni.
    i7 felsőkategória szintje. Pl. játékosoknak. Drágább, mint ezen a szinten az AMD, de több FPS-t is szolgáltat.
    Ebben a kategóriában az első, illetve az első két számjegy a generációt jelöli. Az enyém 6-os generáció. Skylake. Jelenleg a 10-es generációnál tartanak. Viszont a közkedvelten erős proci ebből jelenleg a 9900K. Viszont játékra egy 9700 is teljesen jó. Mind a kettő ki tud hajtani egy RTX 2080-as kártyát. Nem tudom, hogy van-e már 10700 vagy 10900-as proci. A gyorsabbak mindig később jelennek meg a piacon.
    A betűjelek megadják a proci egyes tulajdonságait. Az F-esben nincs AGP (VGA), a K-sat lehet húzni és eleve magasabb órajelen dolgozik, mint a betűjel nélküli. A T-s nagyon alacsony fogyasztású. Ilyenről írok most, a teljes gép nem fogyaszt többet 60W-nál teljes terhelés alatt sem. Minimum 25W-ot eszik, de általában 40W fölé nem megy. Nem is játékgép és nincs benne VGA sem, az AGP-t használom 4K-s megjelenítővel.
    A betűjelek megvannak az AMD-nél is. Ott, ha jól emlékszem, akkor a G jelöli az AGP hiányát.
    Ami 2-vel kezdődik, az régebbi, az új generációs már 3-assal kezdődik. Játékra a 3600 ajánlott, illetve a 3600X. Mindegyik húzható, betűjeltől függetlenül. És, ha jól emlékszem most, akkor egy B450-es lapba kell tenni. Ha jól emlékszem, akkor a 3400 a közép és a 3200 az alsó kategória.
    Az sem mindegy, hogy milyen alaplapot veszel. Sem intelnél, sem AMD-nél. A három kategóriához 3 fajta alaplap is tartozik. Ha túl gyengét veszel egy erős procihoz, akkor nem lesz kihasználva a proci. Illetve meghatározza a tuningolhatóságot is. De inkább az a fontos, hogy normálisan használva tudja kihajtani a procit. A 6700K alá ezért került 300 euróért egy Z170-es lap. Az újaknál most nem tudom, mi a felső kategória, talán az X390-en, de ennek utána kell nézni.
    És akkor a végére maradt még egy fajtája a prociknak, ezek a Xeon-ok. Ezek alapvetően szerver processzornak készültek. Ezért is 4+ magosak. És nincs bennük AGP sem.
    Természetesen ezekkel is lehet játszani, de áruk kicsit más.
    AMD esetében jelenleg egyszerű a foglalat kérdés, AM4 és kész. Belemegy mindegyik.
    Intelnél ez nagyon gyakran változik.
    Pl. Nekem egy v1151-es van a játékgépben. Ez a 6. és 7. generációt támogatja. Vagyis, ha akarnék, akkor vehetnék bele egy 7700K-t.
    A v1151-v2 már a 8. és 9. generációt támogatja. Vagyis az új gépembe nem tehetem bele a régi processzoromat. Jelenleg egy 8100T van benne.
    Emellett van a 2011-v3 foglalat, amibe anno már 6+ magos procik mentek, áruk 1000+ euró volt. Jelenleg nem tudom, utána kell nézni.
    Akárhogy is nézem, ez sehogy sem egyszerű. Komoly gép vásárlása előtt komolyan utána kell nézni.
    Én még mindig intel párti vagyok, bár egész eddig az i7-esig csak AMD-s gépem volt. Ha most vennék, megint intel lenne.
    Pár év múlva már kérdéses, mert az AMD most nagyon sokat fejlődött. Ha tartják az irányt, akkor könnyen lehet, hogy a következő gépem AMD lesz megint. Egyenlőre nvidia káryával, mert az ATI-kól nem hallok túl sok jót és én is kifogtam már vackot, ami azért olyan olcsó sem volt.

Ha úgy dobják utánad a konfigot, akkor elfogadhatod.
    Az biztos, hogy ilyet én nem vennék.
    A proci leírásában csak az i7 szerepel, szóval kérdéses. Elvileg belemegy a Xeon is, de, hogy ténylegesen működni fog, azt nem tudom.
    Esetleg kérdezz rá egy számítógépes fórumon, ott nagyobb eséllyel kapsz tuti infót róla.
    Alaplap
    Proci
    Viszont DDR3 és csak PCIe 2.0
    A mai kártyák már kivétel nélkül PCIe 3.0-ások. Az, hogy egy ilyen elindul majd a lapban, kérdéses.
    És az a DDR3 sem túl barátságos ma már, mikor mindenki a DDR5-öt várja.
    Az AMD dolgozik már a PCIe 4.0-án. Ha jól láttam van már proci támogatottság is rá, bár VGA-ban még nem láttam, ellenben SSD-ben tudtommal már van. Ha esetleg mégsem, akkor viszont dolgoznak rajta.
    Sok a hír, sok az infó, ha nem foglalkozom vele majd minden nap, akkor egy idő után összefolynak a hírek és nehéz megmondani, hogy mi lesz és mi van.
  • mumoka 2012
    köszönöm a választ tanulságos nagyon .
  • mumoka 2012
    amúgy köszi a válasz intel téren hadi lábon állok túl sok fajta van.
  • mumoka 2012
    nem akarok hardver rovatot nyitni erre csak ASUS P6TD Deluxe hogy a fenébe megy bele a Intel Xeon X5670 ha a támogatot listába nem szerepel még az utolsó bios- ba sem? mindig amd gépem volt pár honapja kaptam az i3 at még az is új nekem amd hez képest.
  • TokraFan
    Nekem egy Xeon X5675-ös munkaállomáson egy GTX 1070-el és 24GB RAM-al teljesen jól ment, pedig azon még a megjelenéskor próbáltam, azóta nyilván javítottak a futáson is. Bár, mivel túl sokat nem játszottam a játékkal, azt nem tudom megmondani, hogy egy durva csatában, vagy egy bonyolult komplex esetén hogyan muzsikálna. Mondjuk ez a Xeon platform (1366) már elég öregecske, ennek ellenére még mindig jól tartja magát, ha egy 6/12 magos Xeont veszel bele. Cserébe fillérekért mennek már...Kivéve az alaplapot.
  • RJoco
    És hogyan lehet tuningolni?
    Vagy lehet, hogy várnom kellett volna a vásárlás után?
    Mert mikor megvettem, kellett 13 perc, hogy elkészítsék. Argon Prime-ban. Addig csesztettem még egy kicsit az ott lévő Wharf-ot, kellett az adminisztrációs center BP-je. Meg csináltam még pár feladatot a környéken.
    Mikor visszamentem, a SY-on dokkolt.
    Mindjárt meg is lestem, közben az állomás már megint elraktam a Cobra-t és nem akarta visszaadni. Úgy látszik nem szeretik a split hajót, mert mindig elrakják és cseszik visszaadni.
    Na mindegy, gondoltam elviszem egy karikára a Mammoth-ot, ha már megvettem és az állomáson nem tudtam tuningolni.
    Közben beragadt a hajó elé két Cargo drón. Úgyhogy a pilótával visszadokkoltattam az állomásra és nagy nehezen visszaadták a Cobra-m.
    Mivel a két drón még így is a hajónál szerencsétlenkedett és nem volt hajlandó a következő utasítást sem végrehajtani, mert volt valami dolga még a SY-dal, így elhagytam a rendszert. Egyből eltűnt a két drón és a hajó csinálta a következő feladatát.
    Szóval még mindig az a kérdés, hogy tudom tuningolni a nagy hajókat?
  • RJoco
    Nem is csodálom, hogy ennyi az FPS-ed. Semmi sem erős a gépben.
    Mondanám, hogy nézd meg, milyen a GPU, CPU, memóriakihasználtság Afterburner-rel és Rivatuner-rel, de szerintem minden 100-on megy.
    Ha nem, akkor meg az a gond.
    Hogy legyen némi viszonyítási alapod:
    i7 6700K - 4200 MHz-en megy a játék alatt, 40-50%-os kihasználtság mellett.
    MSI GTX 980 TI - 1405 MHz-en megy, bár van amikor visszaeseik 1390 körülre a sebessége, viszont 95-100%-on megy. De nagyban függ, hogy épp mi van a képen.(Energiagazdálkodás.) Emellett olyan 3-4 GB memóriát használ a 6-ból. Max beállításokon. Asszem Ultra az opció neve.
    Memóriából 8-10 GB fogy. Attól függően, hogy a Chromeban előtte mit csináltam. Ha be van zárva, akkor inkább 8 GB. De eleve a rendszer is sokat eszik, feladatkezelőben 5-6 GB csak a játéknak megy.
    3 FullHD monitoron játszom, így elég nagy felbontás van beállítva. A sebesség 67-54 FPS között mozog. Az átlag. Érdekes mód a játék elején megvan a 67, míg pár óra játék után leesik 54 körülre. Szépen folyamatosan csökken, független, hogy épp mi van a rendszerben. Még állomásokon sem szokott változni.
    Mondjuk biztos, hogy van egy jó adag mérési bizonytalanság, mert a minimum 0, a maximum meg 1400. De ezt nem tapasztalom.
    Pár óra játék után előfordul, hogy megakad egy pillanatra, de nem mindig és csak párszor csinálja. Szerintem a win valamit mókol olyankor. Sajnos kikerülhetetlen. Múltkor valami kereső szolgáltatása dolgoztatta a procit +15%-kal a játék mellett. Nem örültem neki. Bár a játékot nem befolyásolta, de a ventik hangosabbak lettek. Meg úgy a gépház rezgése is. Hiába lőttem ki feladatkezelővel, visszajött.
    Ez egy több, mint 4 éves konfig. A proci 4 magos, de talán a magasabb órajel jobb ennél a játéknál, mint az alacsonyabb, de több mag.
    Természetesen a játék és rendszer alatt SSD van.
  • Jóózsf István #3171
    Mindent lehet tuningolni. A nagy hajókat kötelező!!! Split sztori végét (amit majd te elmondasz, hogy mik az új paraméterei! Én meg majd elmondom, mik voltak a régiek.) Szénné tuningolt Inkarkatuákkal oldottam(volna) meg.
    Nyilván nem minden hajót húzok, mert a tízesével gyártottakat nincs türelmem végigbogarászni. Még úgysem, hogy nálam maximálisra van csalva az eredmény!
  • mumoka 2012
    rendbe és köszi sajnos i3- 2100-6g ram & gtx 650 tolom és most kezdtem 102 ikre újra 2 rendszer van csak 4 gyár 4 def plot kb 100 hajó az fps kb 5 re ugrót a xenonok van meletem 4 rendszer teljes kakaóval küldik a csomagot csupa minden jóval jönek mint gyerekek kézen fogva az óvodából.
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.02. 15:23:31
  • RJoco
    L és XL méretű hajókat lehet tuningolni?
    Próbáltam a Mammoth-ot, de nem sikerült. A Workbench-nél mindig sötét a kép SY-on, EQ-n meg nincs WB.
  • RJoco
    Mindenképp jobban menne a xeon-nal.
    Több mag, nagyobb sebesség.
    Memóriában elég a 16 GB is, de a 24 sem árt, ha épp annyi van benne.
  • RJoco
    De jó. Akkor itt sem haladok tovább.
    A választásnál nem figyeltem, csak rányomtam az egyikre.
    A bóklászásnál eszembe is jutott, hogy ezt nem tudják kihagyni belőle. A Reuiniun-ban is volt legalább egy, ha nem kettő.
    Fel is robbantottam és utána legyűrtük az ellent is. Aztán jött az escortos küldi.
    Akkor marad a birodalom építés, míg elég pénzem nem lesz a fojtatásokhoz.