7250
Egosoft X4
  • mumoka 2012
    be tudnád tenni azt a dronost 1 képen talán úgy meg találom meg köszöném
  • mumoka 2012
    csak az a baj ne megy a játék most várok az új gépre ha össze jön.
  • mumoka 2012
    nyugdíjas vagyok 20 éve már.
  • Jóózsf István #3243
    Logisztikai nézetben van egy olyan "fiók", hogy drones. Abban a csúszkát elhúzod ameddig gondolod és a többit megoldja. Pénze legyen!!!!!
    Majdnem ugyanott és ugyanúgy, ahogy a rakétákat...

Mumó! Te nem dolgozol? tanulsz?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.07. 10:42:26
  • mumoka 2012
    Mk2 drones na én ezt fogom kiprobálni.
  • mumoka 2012
    a-kor viku átt váltót kecske importőre vagy már a hátsó pajta tele van mert a válogatáshoz sok kell xd.
  • mumoka 2012
    a def állomáshoz hogy lehet drónt telepíteni mi a módja?
  • Jóózsf István #3239
    Megvan már a választottja! Persze, attól még osztályozhat.

Nu! Ez a targoncás építkezés nem jött be. Mert nyilván az 520 drón közül egyik sem ér rá leszállítani nyüves 240 darab deszkát! Gondolhatnánk, ha nem lenne róla pontos adat, miszerint összesen adott pillanatokban maximum56 teljesít szolgálatot. Egy olyan komplexen, ahol van forgalom, és 4 E-dokk van. Folyamatosan jönnek mennek a bányász és teherhajók!
    Na mindegy. Most az van, hogy az áru be van foglalva, de a gyár nem szállítja és így áll az építkezés. Patt helyzet. Lenne, ha nem lehetne az egész megrendelést lemondani.
  • mumoka 2012
    ö most válogat hogy melyik van jobban meg barnulva
  • mumoka 2012
    nem szerintem administration torony és dok is kell és köré sentry lv1& lv2 is és jo körbe pakolom szorosan az ugró kapuhoz és brutális tűzijátékot csinálnak a frame hamar 0.2 lesz. söt meg 5-6 nemezist s teszek de van hogy 15 nemezis is kell meg 3 zeus mert ha xenon van a túloldalon ráadás2-3 rendszer az övék akor hamar jönnek a k-i-v 2-3 + bedob vagy 15-20 kicsit is mellé & brutális pusztítást csinálnak ha nem figyelsz.
    .
  • mumoka 2012
    Jókat mulatok az AI-n, néha olyan operettet járnak egy-egy állomás körül a hajók, hogy abból burleszk filmet lehetne forgatni. :)
    ha a seta bekapcsolod még jobb. igazán meg javíthatnák mert rettentő zavaró de a dok ba is van gond mert sokszor bukdácsolnak a hajók kidok nál.
  • Jóózsf István #3235
    Viku remélem Kenyában röhög a világon! (És vadul nemzi az utódokat! ) Magyarán: "..szik mindenre!"

Nnna. Megyek vissza sarazni.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.07. 08:11:29
  • Jóózsf István #3234
    Próbáltam megfejteni a kijelződet. Mindig is érdekelt, hogy kinek mi a fontos!
    Először furcsállottam, hogy miért van 99%-ra terhelve a GPU, de aztán rájöttem, hogy ez csak egy felszíni kép. Mögötte zajlik az élet és te egy olyan helyen állsz, hogy sok számolni valója van a VGA-nak!
    Viszont az a CPU hőmérséklet a terheléséhez képest alacsony. Mit mondtál? Játék víz van rajta, vagy épített? Érdekelne a konkrét típus(ok), mindkét esetben!!!

Király uram!
    Megnéztem az új ficsőrt!
    Namármost; Vagy én vagyok teljesen hülye, (Hol írjam alá?) Vagy ez a Német "Szájbarágós" stílus, vagy mindkettő következménye, hogy kurváranemértem! Annyira nem, hogy pánikba is estem és el sem mentettem, amit összevissza kapcsolgattam, nehogy szétbarmoljam az egész gazdaságomat!
    Amennyire sikerült felfogni: Ha aktiválok egy szabályt a szabálybuzeráló oldalon, azt beteszi mindenhova! De úgy értsük, hogy még az édesanyám ...jába is belevési, hogy onnantól kezdve mindenki aszerint a szabály szerint ténykedjen! De ugyan miért? Miért nem inkább nekem kelljen aktiválni gyár, avagy komplexenként?
    NEM! Bocsánat! Felejtsétek el az egészet! Az első verzió volt a helyes. (Teljesen hülye vagyok!)
    Hosszas papírzacskóbalélegzés és még hosszabb megerőltető agymunka eredményeképp rájöttem, hogy nem kell ész nélkül pipálgatni és akkor nem tesz be mindent mindenhova (Bocs anyu!)
    Mondjuk egy pipálási lehetőség kimaradt. Az építkezést nem lehet globálissá tenni. Szóljatok, ha nem értitek amit láttok!
    Az viszont jó, hogy nyersanyagtípusonként lehet megadni, hogy azt épp kérem, vagy nem kérem az npc-ktől!
    Ezt ugyan nem sikerült tetten érni, de a zöld "Hasznos Holmik" (Ami egyébként a komplex neve) feliratból jobb oldalt a listában, arra lehet következtetni, hogy azt a motyót a gyár targoncával vitte ki, illetve fogja kivinni a felvonulási területre!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.07. 08:08:09
  • Jóózsf István #3233
    Ez egy olyan kérdés, ami tök jogos. (Lenne) de mivel nem sok emberben merül fel, hogy; "Állomás gazdasági igazgató nélkül" így nem is ismert a válasz. Ez a te feladatod lesz kipróbálni!

Tokrafan!
    Már csak a hang kérdés maradt nyitva, szépen körbejártátok a fegyverek és egyéb problémákat. Két módosítást is használok az egyiket ősidők óta. Ez a gyorsításnál a rakéta szerű robajt öli meg az "M" osztályú hajóknál. (Ahogy a neve is mutatja) A Nemezishez elég volt, de amikor átültem a Sárkányba, valahogy hangsúlyosabbak lettek a manőverező fúvókák hangjai, így ezzel kellett orvosolnom! A szkafanderét is kigyomlálja!!!
    SOHA nem jutott volna eszembe kincsesládát szkafanderben nyitogatni! "Jó pap is, holtig tanul!"
    És igen. A newtoniból nekem elég a szkafander is. Öreg vagyok már hozzá!
    Amúgy meg: Magad uram, ha szolgád nincsen! Vagy, úgy is mondhatnám, hogy; Ha a hegy nem megy...
    Nincs a hajódnak (másod)pilótája?

Jocó!
    Fegyverek hajtóművek!
    Minden rombolónak megvan a saját fő fegyvere! Saját névvel, de kábé ugyanaz. Mármint a jellegük. A számokkal nyilván játszottak kicsit.
    Most már (3.0) eléggé széttologatták, főleg inkább a fegyverek paramétereit. 2.6-ig elég volt azt a metodikát követni, hogy a szimpatikus hajótest Paranid hajtóművel és fegyverrel, de Teladi pajzzsal. Na ennek vége!
    Nálam az Argon fegyverek a nyerők, mert bár nem olyan erősek, mint a Paranid, de gyorsabban állnak célra.
    A Teladi pajzsok még mindig a legerősebbek. Nálam ez a nyerő paraméter, mert mit kezdjek egy gyors visszatöltéssel, ha folyamatosan tűz alatt vagyok és nem érem el azt a fázist, amikor már visszatöltene?!?!?! Akkor inkább sose merüljön le teljesen!
    Hajtóműben egyértelműen a Splitek a nyerők! Főleg, hogy "M" osztályban nekik van egyedül negyedik generációs. Eléggé megkérdőjelezhetetlen tényező!!!
    Persze itt is van számháború. az egyik gyorsabb utazót kínál, a másik manőverezni tud jobban a harmadik meg sétálgatás közben. De ugyan ki akarna gyorsan utazni, ha előtte kutyaviadalban meg szétrúgták a valagát, mert lomha tetű volt a hajója!?!?!
    Ezek a szempontok persze mit sem érnek, amíg az embernek nincs saját hajógyára, az összes tervrajzzal, amiből kedvére legózhat!

Még nem indítottam el a 3:20-at! Ahogy ti kezdtek ráérezni én úgy jövök le róla! Persze van más tényező is. Például, hogy a Snowrunner-ben, igen hangulatosra sikeredtek a küldetések. Meg úgy maga a játék is, a maga ordítóan hazug módján.
    (Néztem egy jücsüböt, ahol a gyerek azt találta mondani, hogy ez egy "super-duper realistic game" Na ha ezt személyesen mondja, úgy összerugdosom, hogy azonosítani sem lehetett volna!)
    De annyira belebuzultam, hogy még egy xbox játékvezérlőt is képes voltam venni hozzá, egy hirtelen ötlettől vezérelve! Sokkal jobb így, mint gombokkal! (Ha végeztem vele, akkor lesz egy újabb porfogóm a bot és a kormány mellett a polcon)

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.07. 06:01:33
  • TokraFan
    Vannak bugok rendesen...Egy Shipyard-on lementem a lifthez, ahol átzuhantam a padlón. Ami ennél is érdekesebb, hogy rövid zuhanást követően mégis berakott egy liftbe, amiből kilépve viszont egy Mammoth hídján találtam magam, ami az állomástól 10km-re kóricált... Persze a hajóm az állomáson dekkolt, teleportálni nem tudtam, tehát Space Suit-ba kellett megtenni az utat vissza. Még csak vissza se tudtam tölteni, mert rég mentettem és elveszett volna 2 óra játék.
    Ez kb. 8-10óra játék után a sokadik apró, de bosszantó bug, milyen lehetett az 1.0? (mondjuk arra még emlékszem, hogy ott landoláskor a komplett hajó átzuhant a padlón)
  • TokraFan
    Bocs, megvan a %, csak pont egy olyan állomáson néztem, ami már 100% volt. Köszi, akkor így már világos.

Kaziking
    Sajnos én még fényévekre vagyok tőled! :-) Majd István vagy Jocó, de a válasz engem is érdekel.
  • Kaziking
    Srácok ha építek olyan def platformot ahol, csak administrative center, meg fegyverzet lenne, tehát nincs dokk, és igy nincs manager se, akkor lőnek a fegyverek?
  • TokraFan
    Igazad van, skálázódik a HUD is, csak nem olyan mértékben ahogy a menü. Tehát amikor a menüben pont jól olvasható minden, akkor a HUD-on még mindig sokkal kisebbek a betűk. Látom azért így is, csak nem az igazi.
    Viszont a szkennelés állást a jobb alsó monitoron továbbra sem látom, ott csak az állomás HULL %-ka látható nekem. Most azt csinálom, hogy a Logical Overview oldalon nézem meg, ha ott minden modul azonosítva van, akkor gondolom 100%-ban szkenneltem...

Közben én is nézegettem a fegyvereket, valóban ez így egyszerűbb rendszer. Ami megjelenik a listában az mehet, ami meg nem, az meg sem jelenik. EQ dokkot én sem értem, a trading station még elmegy az egyéb dolgok miatt.

Viszont megint beleszaladtam egy bosszantó dologba. Próbálgattam az állomás javítós (data leak) küldetéseket, 2db simán ment, a harmadiknál viszont az kis izé ami szikrázik, benne volt az állomás modellben, nem lehetett megjavítani és hozzáférni. Gondolom ez is bug.
    Jókat mulatok az AI-n, néha olyan operettet járnak egy-egy állomás körül a hajók, hogy abból burleszk filmet lehetne forgatni. :)
  • RJoco
    Nem, az ablakok mégsem voltak olyan kicsik, csak a "subtitle"k a HUD-on.
  • RJoco
    Köszi! Na ezt megnézem, mert ez nekem igencsak hiányzott eddig.
    Lehet, hogy ezért nem dob be a kereső hasonlót sem, mert minek csinálják meg játékon kívül.

Nálam valamiért nem kapcsol a Flight Assist. Gomb is be van rá lőve, meg menüből is próbáltam, de semmi. Az automatikus síkba állást kikapcsoltam, mert bár harcnál nagyon jó volt, kristályok szedésénél közel sem annyira.

Szerintem a HUD is skálázódik. Legalábbis a 3.0 óta. Előtte semmit nem láttam a sebességmérőből és asszem az ablakok is igencsak vackok voltak. De van egy kép lejjebb.
    3.0 óta ez megváltozott, így pont jókor kezdtem el vele játszani 3 monitoron. Az 5760x1080-as felbontáson így már jól lehet játszani és minden látható. Azok az ablakok a középső monitor két szélén vannak, mintha, csak egy monitor lenne. A térkép viszont elterül a 3 monitoron.

Itt minden fegyver felmegy, ami a vásárlási/fejlesztési listában van. És ugyanígy a pajzs is. Állomás építésénél szintén ez a helyzet. Van olyan modul, amire M-es és L-es fegyverek és pajzsok is felmennek, de nem azonos helyre. Mindegyiknek megvan a saját helye, más méretűt nem lehet odatenni.
    Ahogy én néztem, fegyvert és pajzsot nem tudsz vásárolni. Csak az alkatrészeket hozzá. Ilyen szempontból nagyon más, mint az X3. Emellett az EQ dokknak és Trading Station-nak sem látom értelmét, mert a hajóra semmilyen hasznos cucc nem kapható.
    A Wharf-on vagy SY-on tudod csak fejleszteni, tuningolni, szoftverelni.
    És, ha valamelyik modulhoz nincs az állomásnak alkatrésze (mert ezt helyben gyártják neked), akkor vagy megvárod, míg beszerzi vagy távozol.
    Most nem tudom pontosan, hogy a távozás nem kerül-e pénzbe. Sajnos gyorsan eltűnt az ablak és nem tudtam megállapítani, hogy most az levonás volt vagy jóváírás.
    Sajnos dokkolva amúgy sem jelennek meg az ablakok, amik azért sokszor eléggé hiányoznak.
  • TokraFan
    Ship Compare
    Az Enciklopédián belül, baloldalt felülről a harmadik (legalsó) ikon. Ott hozzá tudsz adni hajókat, különböző kiépítésben, és a fontosabb paramétereket oszlopokba rendezve összehasonlítja. Ez nagyon hasznos, rögtön átlátni, miben jobb/gyengébb egy adott hajó a másikhoz képest.

Ha Flight Assist nélkül repülsz, akkor változik a repmodell, mert semmit nem csinál meg helyetted automatikusan. Ezt már az X3 is tudta, de itt mintha még jobban meg lenne oldva. Gyakorlás szükséges ehhez, de én így szeretem.
    Space Suit unalmas lesz idővel, de most még élvezem. Volt egy tutorial -ez a Vendettával jött elvileg-, ahol bemutatja a roncsokba bemászkálós mókát, szóval azt már csináltam. Nagyon jó!

% kijelzést köszi! Pedig ott néztem először, nem tudom miért nem vettem észre...(mondjuk szarul látok, és bár a menü szerencsére skálázható, a HUD sajnos nem). Akkor ezek szerint itt nem kell hajónként végigmenni azon, hogy milyen fegyver rakható rá és mi nem. MOndjuk ezt eléggé szerettem az X3-ban (tudom, sokan viszont utálták), de akkor majd megszokom ezt a rendszert is.

Mumo
    Köszi, a zenét leszedtem nexusról, több mint 1GB, de benne van az összes X játék zenéje, azok is, amik nem jelentek meg OST-ban, csak a játékon belül voltak hallhatók.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.06. 17:50:38
  • mumoka 2012
    melyik hajóra milyen fegyvereket lehet feltenni. X3-ban ez elég hangsúlyos kérdés volt és a hajó infónál fel volt sorolva, miket lehet ráaggatni. Itt viszont ezt sehol nem találom. Vagy itt máshogy működik ez a rész?

kiválasztod a hajót és minden bent a listába felmegy csak legyen jogod rá.
    van zene mod 1 kosár
    Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.05.06. 16:37:36
  • mumoka 2012
    van zene mod igen
  • RJoco
    Közben eszembe jutott, hogy volt egy feladat, ahol össze kellett szedni valamit.
    Aztán én is bóklásztam az állomáson és nem adott be semmit.
    De így belegondolva 2 ilyen feladatom volt.
    Az egyiknél először dumálnom kellett valakivel, majd helyben összeszedni a csomagot. Mivel nem volt sárga vonal, ezért felszálltam a hajóval, hogy talán mégsem ott van. (Angol tudás=0). De visszavezényelt a dokkba. Miután dokkoltam, meglett a sárga vonal.
    A másik eset, hú, már nem tudom, összefolynak a dolgok.
    Vannak benne bogarak rendesen.

Állítható a repmodell? Én ezt nem néztem. Bár Elite-ben sem szerettem FAOFF-fal repülni. Illetve nem tanultam meg. És pedig ott jobban bejön a manőverezőrakéta, erősebbek valahogy.
    Nincs is rosszabb, mint felállsz, elszaladsz az ajtóig, kirakod magad jetpack-kel, forgolódsz egy sort, majd ide-oda sodródsz, aztán visszaevickélsz a hajóra és ezt sokszor egymás után csinálod. Én unom. Mondjuk most már rájöttem, hogy erős gázt kell adni és akkor jobban irányítható, mintha csak lassan gyorsulnék a sebességkar állításával.
    Talán nem lövök le túl nagy poént, max elmész keresgélni :), de vannak olyan roncsok, amikbe bele kell menned, hogy kiszedd az értékes cuccot. Azt nem árulom el, hol (már én sem tudom :)))).

Nekem a zenével a legfőbb bajom, hogy gyakran nem szól. És hiányzik.

Kijelölöd az állomást és azon a kis orosz vagy szovjet TV-n látod kiírva, aminek a nevét most nem tudom. (Jobb lenti ablak lesz.)
    A hajtóműhang engem is zavar. Főleg mikor a manőverezők mennek és nem oda illő surrogó hangot hallat.

Hol van ship compare? Ez nekem új.
    Ahogy eddig néztem a szerelhetőségeket, mindegyikre felmegy mindegyik, csak a méretük más. Bár talán az XL-nél bejön plusz is valami Behemot néven.
    Jah és a fegyvereknek, ahogy a Thruster-en kívül minden másnak is van faj szerinti leosztása.
    Pl hajtóműnél a Cerberus jobban megy Teladi-val. De a Split talán még jobb.
    A Mammoth-nál akartam megnézni, hogy vajon Teladi hajtóművel mit tud. Mert a Teladi építő lassabb, mint a Mammoth. Viszont a Mammoth meg lehet, hogy még gyorsítható Teladi hajtóművel.
  • TokraFan
    Jocó, István, köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam!
    Igen, a "Newton-i" repmodellt szeretem, közegellenállás hiányában "sodródik" a hajó, ahogy az űrben kell neki. Jó nehéz így vezetni, de reálisabb, és itt jön jól a joy, mert a manőverező fúvókákat is rendszeresen használni kell amit egy külön POV gombról oldok meg.
    Egyre jobban tetszik a game. Pár apróság hiányzik amit megszoktam X3-ban, de már kezdi hozni az X érzést. Kedvencem jelenleg a Space Suit-ban repkedés. A lootboxokat abban szoktam nyitogatni. :-D A zene mondjuk nem jön be, kisikuval egyet kell értenem, ez eddig a leggyengébb zenei tartalom. Apropó, mi lehet kisikuval? Be kéne aplikálni valahgy az X3/XR zenéket a játék alá, mintha lett volna ilyen mod, majd rákeresek.

István: korábban problémád volt a hajtóművek hangjával, már ha nem csal az emlékezetem. Engem csak a hangárokban zavar, de ott eléggé, főleg ha sok a hajó. Találtál valami modot a problémra?
    Két kérdésem lenne még: 1. Hol tudom megnézni, hogy egy állomást hány %-ban szkenneltem le? 2. Nagyon jó dolog a ship compare, de azt nem mutatja, hogy melyik hajóra milyen fegyvereket lehet feltenni. X3-ban ez elég hangsúlyos kérdés volt és a hajó infónál fel volt sorolva, miket lehet ráaggatni. Itt viszont ezt sehol nem találom. Vagy itt máshogy működik ez a rész?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.06. 14:18:05
  • Kaziking
    Igen Bétázom, benne vagyok az eszme cserében :)
  • Jóózsf István #3220
    Végre él a fórum. Nem is tudom hol kezdjem.

Kaziking!
    Te bétázol? Mert ha igen, néha cserélhetnénk eszmét, apró-cseprő kérdésekben... Jól jönne egy sorstárs!

TokraFan!
    Akkor te az un. Newton-i repülési modellt használod? Mindig?
    A betöltést még nem mértem, (majd most) de nálam a mentés 43 másodpercig tart! "Természetesen" EsEsdÉre!
    Szerintem sem vész el, az el-nem fogadott küldetés. Valamelyik küldetés menüben (A kettőből) ott kell(ene) lennie! Talán még akkor is, ha elutasítod. De nem akarok hamis reményeket kelteni!

"Sárgavonal" problémák hivatalosan jelen vannak a játékban. Dolgozgatnak rajta. Úgy vettem észre, hogy az nem álltalánosságban hiányzik, hanem egyedileg. Többnyire jó, de bele lehet szaladni...

"Added option to import and export individual construction plans to share with community." Rágyúrunk a szociális vonalra!
    "Added icons to order options in Interact Menu." Ez jó! Egy kattintással kevesebb. (Botnál hárommal! )

A jegyzék hibáinak a többségével nem is találkoztam még! Mármint; Nem láttam, hogy bejelentették volna! De ha ők mondják!?!?!
  • RJoco
    Én a missionoknál mindig F-et nyomok, de sosem fogadom el azonnal. Így ott lesznek a küldik között és nyugodtan kereshetem a további jeleket.

A sárga vezető hiányát már korábban én is írtam. Egy pár óra játék után.
    Amúgy mindig működik.

Lehet, hogy a hajódat elrakta az állomás. Gyakran csinálja.
    És vannak kevésbé látogatott állomások, ahol nem sokan lézengenek. Vagy épp senki.
  • TokraFan
    Mindegy, újra betöltöttem egy korábbi mentést, így már megy.
    Az elhalálozást követő töltési idő vetekszik a Fallout 4 töltési anomáliájával. Szerintem volt vagy 2-3 perc, mire a Game Over felirattól eljutott addig, hogy ismét ülök a hajóban. Pedig SSD-ről fut. Elvállaltam egy aknamentesítő küldetést, de sikerült rácsúszni egy aknára így kinyiffantam.

Vannak hülyeségei is...elkezdtem a Boso Ta küldetést, de már ott felbosszantott, amikor a legelején fel kellett szedni egy állomáson egy Interface Unit-ot. A guidance hol működik, hol nem...itt épp nem, szóval fogalmam nem volt róla, hol a fenébe van az a sz*r azon a hatalmas állomáson. Fél órát keringtem, mire megtaláltam két platform korlátai közé beékelődve.
    A guidance-al nekem már az X3AP-ben is volt gondom, ott is csinált olyat, hogy egyszer csak nem mutatta, merre is kéne menni. Ráadásul nem tudom az bug-e vagy normális, hogy tök üres néha az állomás, sehol senki?? Se a Trader nincs a helyén, se senki, és kószáló (futkosó:-D) NPC-k sincsenek. AI forgalom ezzel szemben maxon, jönnek mennek, repkednek.
  • TokraFan
    Fel akartam venni egy missiont egy csillagszóróból, de véletlenül esc-et nyomtam amikor kérdezte, hogy vállalom-e. Ilyenkor köddé válik? A mission managerben nincs, a csillagszóró pedig eltűnt.

Az AI még mindig tud alakítani. Az EQ-ban sétálgattam, amikor a hangár falán keresztül beviharzott egy Mercury, majd a szemközti falon távozott.
  • Kaziking
    Működik, a mai patchel ha bekapcsoljuk az only may property may trade funkciot akkor az épitési részhez rendelt szállitó nagyszerüen töltögeti a saját gyárból az épitési raktárat!!!!! Csak hogy Istvánnak jó napja legyen (Spontán Magönlés) :D
  • mumoka 2012
    alakul
  • tomonor
    Version 3.20 Beta 1 (396825) - 2020-05-05
    New Feature: Trade Rules enable improved control over station trade offers, station supply offers and sale of ships.
    Added links to "What is X4: Foundations?" video series to External Resources menu.
    Added option to import and export individual construction plans to share with community.
    Added information about original gamestart to Load and Save menus.
    Added missile storage capacity information to missile turrets in Encyclopedia.
    Added Mark All as Read option to Encyclopedia.
    Added icons to order options in Interact Menu.
    Added behaviour icons to Map legend.
    Added faction abbreviations to Factions and Relations menu.
    Added Start Guidance option to Interact menu of data vaults.
    Added Fly To option to Interact menu of deployables and drops.
    Added details about mission duration and involved ships to Venture Results menu.
    Added match speed indicator to crosshair (default hotkey Shift+X).
    Added error message when attempting to trade with stations that do not have docking facilities for current ship.
    Removed irrelevant information for unmanned vessels from Object Info menus.
    Removed duplicate inventory and station account management from Empire Overview.
    Removed ships and stations lists from Empire Overview.
    Removed ability to install unsuitable equipment mods for certain types of shields, weapons, turrets and ships.
    Improved names of Xenon weapons.
    Improved target selection for pirates.
    Improved chance of AI pilots opening lockboxes when player not nearby.
    Improved trade assignment speed if many subordinates try to trade same ware for their commander.
    Improved guidance during Paranid plot maze section.
    Improved visibility of target speed indicator in speed-bar against bright background elements.
    Improved presentation of player-owned ships on ventures in Property Owned menu.
    Improved balancing of Patrol Missions by increasing enemy presence.
    Improved map performance in certain situations.
    Fixed Split wharves missing Pier.
    Fixed Fallen Families faction not building new ships.
    Fixed stations not posting public buy offers for supply resources.
    Fixed NPC stations disabling some of their production modules indefinitely under rare circumstances.
    Fixed crews of mining ships not gaining experience when player not nearby during mining operations.
    Fixed ships refusing explicitly given orders to trade with a station that is blacklisted.
    Fixed Recall Subordinates command not disarming drones.
    Fixed pirate ships not attacking NPC-owned ships that refuse to drop their cargo or comply with inspection protocols.
    Fixed ships assigned to Trade for Build Storage using station manager account instead of construction account.
    Fixed construction plan Shuffle option using connection modules that are not available.
    Fixed accidental friendly fire from turrets on player ship being treated as intentional.
    Fixed distress drones being launched prematurely.
    Fixed ships not doing damage when player not nearby if they were originally built with neither weapons nor turrets.
    Fixed player-owned capital ships not doing damage to non-hostile targets designated explicitly by player.
    Fixed ships sometimes repeatedly getting supplies at fleet auxiliary ships.
    Fixed NPC-owned ships paying for ammunition, deployables and drones that they already have when resupplying at player-owned equipment docks.
    Fixed some cases of ships not flying correctly around capital ships, specially when docking.
    Fixed ships not able to catch and dock on moving Raptor.
    Fixed station-based traders buying resources that their station isn't currently buying.
    Fixed stations sometimes creating trade offers with zero amounts for wares that are required for production.
    Fixed free-flying police and recon ships sometimes getting stuck while scanning something.
    Fixed comm response by police when non-player ships are scanned and no illegal wares are found.
    Fixed relative movement stopping when getting up from pilot seat.
    Fixed speed matching not turning off when changing target.
    Fixed distance calculations for teleportation range limits.
    Fixed exploit allowing unlimited small ships to be stored.
    Fixed exploit allowing crew members to be cloned in certain situations.
    Fixed incorrect unpaid plot licences under certain circumstances.
    Fixed losing faction reputation from illegal station plots although licence was paid.
    Fixed not being able to autopilot to targets that are under construction.
    Fixed not being able to request docking at build storage when piloting capital ship.
    Fixed rare case of weapons firing under player control when player is no longer controlling ship.
    Fixed several hints getting stuck during Flight School tutorial.
    Fixed some missions not correctly displaying opposing faction in briefing.
    Fixed missing Court faction representative.
    Fixed Paranid plot mission A Small Errand getting stuck on objective Await: Further Instructions under specific circumstances.
    Fixed conversation option to pay credits in Paranid plot missions Unfolded Potential and An Ethical Challenge only appearing once.
    Fixed getaway ship not being recalled from internal storage if it was stored away during Split storyline at Hall of Judgement.
    Fixed missing prisoners at Hall of Judgement in Split story.
    Fixed plot not proceeding during cutscene to sabotage Scale Plate trade run.
    Fixed ships encountered in war subscription missions sometimes being invisible.
    Fixed Hatikvah story not always being re-offered when initial station was destroyed.
    Fixed Split story getting stuck in Suspicious Split Mission if Passenger Ship was lost.
    Fixed mission conversation option for passenger to return to Passenger Ship in Suspicious Split Mission.
    Fixed End of Oppression/End of Terrorism missions getting stuck at payment stage if ship NPC contact was on was destroyed.
    Fixed HQ Research Module not being named correctly in certain gamestarts.
    Fixed HQ Research Module being removed when loading construction plan.
    Fixed fleets not being sorted by fleet name in Object List and Property Owned menus.
    Fixed trade wares missing in Logical Station Overview if not currently stored.
    Fixed turret groups not being highlighted on ship in Ship Configuration menu under certain circumstances.
    Fixed inconsistent selection and highlight of shield and turret groups in Ship Modification menu.
    Fixed equipment mod category availability if no equipment is installed.
    Fixed rounding issues for equipment mod effects.
    Fixed station hull percentage not being shown in Info menu unless scan level was at least 80%.
    Fixed ship docks being listed as station dock modules in Encyclopedia.
    Fixed missing "+" on buttons in Ship Configuration and Player Information menus.
    Fixed Trade menu not being visible in certain situations.
    Fixed sector map sometimes being broken by deployables ending up in invalid positions.
    Fixed Arm/Disarm Turrets option in Interact menu being inconsistent when multiple ships are selected.
    Fixed some map controls not working after quick-loading with map open.
    Fixed returning venture ships causing performance issues until sent away again.
    Fixed excessive sound volume in logo video.
    Fixed issue where sounds could be missing or delayed.
    Fixed game generating two crash dumps per crash instead of one.
    Fixed several causes of crashes.
  • TokraFan
    A menüben nagyrészt billentyűzettel navigálok, mert az a leggyorsabb és legegyszerűbb. Viszont rá van konfigolva a vezérlőn is két gomb, hogy mindent elérjek a menüben anélkül, hogy a vezérlőn kívül bármi máshoz kelljen nyúlni. Pl. ezt használom amikor a célpontról akarok infót kérni (ami alapból a jobb egérgombra előugró menüből érhető el), meg minden mást is amit repülés közben menüből kell matatni (pl., leszállási engedély kérés, teleport stb.) Bár ezeket -elvileg- ki lehet tenni külön gombokra is, és akkor még a menüben sem kell vacakolni. Persze ez nagyban függ attól, milyen az a vezérlő, mert nem mindegyiken van olyan sok gomb, amivel ez megoldható.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.05. 17:47:30
  • RJoco
    Akkor megoldható, hogy a küldetéseket felvedd, kiválaszd, megnézd, hogy mi a feladat úgy, hogy végig a hotas-on van akezed?
    Ez engem is érdekel.

Nem fogod tudni skippelni, mindig lassan fog menni a dokkolás :D
  • TokraFan
    "Tényleg! És a stráfolást (csúsztatást) hogy oldod meg? Kiosztod a bot négy gombjára? Esetleg a nézetre?"

Igen, a Throttle vezérlőn van egy -illetve több-, POV switch, arra tettem. Még mindig konfigolok dolgokon, de már kezdek oda jutni, hogy repülés közben le sem kell vennem a kezem a vezérlőről, mindent elérek róla. Csak ha leszállok és kiszállok, akkor teszem rá a kezem az egér/bill kombóra. A menüben 90%-ban billnetyűzettel navigálok. Most nagyon szuper lett, leszálláskor mint a filmekben, bekúszom a dokkba 20-al. Ezt majd később nyilván skippelem, de most még élvezkedési fázisban vagyok.

Van a tutorial, ahol át lehetett teleportálni egy Cerberusra (és vezetni is lehet)...Na ott már nagyon jól érezni, hogy van alattam egy hajó! Tetszik! Amit bénának érzek, az a felszállás. Ahogy függőlegesen feltolja 1 sec alatt a hajót, majd megáll mint egy darab vas amire semmilyen erő nem hat, az kissé kiábrándító. De ez legyen a legnagyobb problém...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.05. 14:45:21
  • mumoka 2012
    mikor beyond the frointer meg jelent félórát kinlodtam 1 állomásra való bejutással mert nem akart az ajtó kinyílni se hogysem ha neki mentem kinyílt de kijőtek és lelötek nem volt meg leírás .
  • mumoka 2012
    az nem bug csak a főnök a nyakát szegte és most szomorúan megy ki lehajtót fejel.
  • mumoka 2012
    akkor gondoljatok bele milyen volt az beyond the frointer rész ott még sérült a hajó rendesen + és nemidig egészbe dokoltál.
  • Jóózsf István #3207
    Voltak gondok az utóbbi időkben a karakterekkel. Ugyan, pontosan ilyet nem küldött be senki, de inkább programhibát mondanék! Kicsire nem adunk!

Közben eszembe jutott mi volt a kényszerítő tényező.: Az X3 menüjét gyönyörűen lehetett kezelni a billentyűzet pár gombjával (Kurzor, enter, delete, vissza) A jobb kézben a bot, ballal meg mint egy titkárnő, vakon zongorázva... Ez szűnt meg a ribörsz-el! Vagy legalábbis az első pár órában nem állt rá a kezem és inkább dobtam a botot. Aztán konstatáltam, hogy az egérrel könnyebb célbatalálni. Ezt ellenőriztem is az X3-ban, majd feltettem a kérdést, hogy; "Akkor eddig miért nem egérrel játszottam?" És így lett vége a botos pályafutásomnak.
    Tényleg! És a stráfolást (csúsztatást) hogy oldod meg? Kiosztod a bot négy gombjára? Esetleg a nézetre?
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.05.05. 06:19:28