7251
Egosoft X4
  • Kaziking
    wao ezt nem is láttam, vagy átsiklottam felette. :)
  • Jóózsf István #3366
    Jocó nem így tudja!
    "Arra viszont nagyon jók voltak, hogy kipróbáljak egy elméletet. Meg EMP-ztem őket, mint az állomásokat és láss csodát, van egy Nemesis Sentinel és egy Odysseus Sentinel blueprint-em."
  • Kaziking
    Ez a hajó EMP zés szerintem nem fog működni, úgy tudom hajó BP t valamelyik hackelésből lehet szerezni a security ofice ban. Bár én még sose próbáltam. Onnan gondolom hogy a statisztikában szerepel ilyen sor.
  • Kaziking
    BP vadászathoz ajánlom a Signal Leak Hunter modot, csak annyit csinál hogy mutatja hol vannak a piros pöttyök, csillagszórók az állomáson. Nem kell 6x körberepülve keresgélni hogy van e valahol. Hasznos.
  • Jóózsf István #3363
    Ezt pontosítsuk! Nem konkrétan a csillagszórónál keresed, ami a küldetéseket adja, hanem egy nagyon hasonló piros pöttynél! Ami a vásárlási kedvezményeket/ajánlatokat és a tervrajzokat adja. Ugye?
  • TokraFan
    Nekem ez eddig nem jött át, kb. 10millióért vettem eddig BP-ket. Gyűjtésből még egyet sem sikerült és ha nem mondjátok, tán rá sem jövök, hogy lehet. Mondjuk alilg csillagszórózok egy ideje. De akkor jobban ráfekszem erre is, köszönöm a tippet (Jocónak is)!
  • Jóózsf István #3361
    Azért nem ennyire bonyolult! Beállítod, hogy vegye meg a legmagasabb áron és nyomsz rá egy csak saját berkeket is. Ennyi. Nálam vannak szabad bányászok azért van beállítva a magas ár, hogy először nekem adják el. De ha csak simán saját hajóival dolgozik a gyár, akkor gondolom nem kell.
    Már nekem is eszembe jutott a sima vásárlás, de nem árulja senki. depót sem lehet építeni, mint a ribörszben, mert ha nincs minek, (Nincs a gyárnak/komplexnek feldolgozó üzeme, kohó, szilícium gyár, etc.) akkor el sem kezdenek a bányászok bányászni! Mondjuk ettől még be lehet állítani vétel/eladás-t... Teszem azt építesz egy brájzlit hatalmas raktárral és egy árva feldolgozóval, hozzárendelsz egy rahedli bányászt és már kereskedsz is vele. Persze nem ez volt a cél, csak belelkesültem!

Tokrafan!
    Försztingförszt: Tervrajzot mindig gyűjtesz, mert rohadt sok van belőle, és minden egyes kihagyott alkalom egy csepp könny lesz amikor meg kell vásárolnod egy valag pénzért!!!

A "túlképzettek" talán a 3.0 hozománya, de én a hosszú béta időszak alatt nemigen találkoztam velük. Inkább rilíz...

A kapuk és a gyorsítók. Funkciót tekintve semmi. Esztétikailag a gyorsító menőbb. Amiben talán különböznek, de fejből ez sem megy: Az áthaladás. A kapunál megmarad az utazósebesség, a gyorsítónál mintha nem...
    Szerintem a jóisten se tudja miért használják mindkettőt!
  • mumoka 2012
    amúgy én új startot kezdtem a split 2 es menü ahol a hajóba ülsz már és az argonok csont pirosak és a def plot és a gyáraim brutálul lövi ö-ket és ezert van sok falcon meg hasonló meg 1 gyártó hajót is hagytak már hátra ezeket a kereskedő hajó hoz csatolom kísérőnek & nem kell vennem kis hajókat.
  • mumoka 2012
    amugy ha a hop ,arg,,teladi ,paranid hoz berakol mind hez 5-7 kereskedő hajót az a reput automatikusan növeli egész +30 is én igy csináltam és e-zel nem kell foglalkozni külön .
  • RJoco
    Én is reput húzok. Meg közben BP-ket gyűjtögetek, szóval nyugodtan csinálhatod.
    Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor F5 az akció előtt, aztán, ha valami félresikerült, akkor mehet a visszatöltés.
    Állomásmodult eddig még nem is vettem. Csak a védelemhez. Azt sajnos nem lehet összeszedni így.
  • RJoco
    De én nem olyanról beszéltem.
    Igazán nem is találkozom fehérekkel. A gyorsabb játék miatt lehet, hogy nálam nincs ideje a pilótáknak annyit gondolkodni és kiugrani, egyszerűen meghalnak a hajóval egy pillanat alatt.
  • mumoka 2012
    én nem arról beszélek hanem ami a rendszerben fehér az mind begyűjthető
  • TokraFan
    Örültem én, de nem volt 480millióm. Egyébként engem is meglepett, eddig még olyat is csak ritkán találtam, akinek 1 skillje + a morálja legalább 3 csillag volt.

EMP-t köszönöm, logikus persze, csak most reput húzok, azért érdekelt. Egyelőre akkor ezt hanyagolom.
    Arra sem tudtam még rájönni, hogy az Accelerator "kapu" miben különbözik a simától? Ugyanúgy elvisz egy rendszerbe, ráadásul amit találtam az a szomszédba vitt, tehát még az sincs, hogy a világ végére lehet menni vele, átrepülve rendszereket. Vagy igen?

Jocó
    Így akkor mégis kipróbálom...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.14. 17:30:36
  • RJoco
    Csak akkor veszik rossz néven, ha a közelben vagy amikor robbantasz. Egy itt olvasott tanácsra én eltávolodok a bombától 5 km-re. Természetesen először kijelölöm és csak utána távolodok, mert 1 km-ről már nem jelzi.
    Robbantás és irány vissza. Nincs nyavajgás, sem repuvesztés.
    Próbáltam egy haladó hajót is szkennelni. Jobban mondva halvány kísérletet tettem rá. Ugye a nagy hajóknak van egy vonzása, így, ha beállok mellé, akkor felveszem a sebességét. Ez addig így is van, amíg a székben ülök. Ha felállok, akkor megáll a hajóm. Így ez nem játszik.
    Viszont nagy hajóra jó eséllyel tudok dokkolni kis hajóval, majd kimenni szkafanderben és elvileg a hajótól nem fogok elsodródni. Kicsit macerásabb, de még mindig olcsóbb, mint megvenni a BP-t. Majd tesztelem.

Ez a gyárazás baromi macerás. Akkor azért nem szállítottak, mert nincs vétel. Mi értelme is lenne, hisz a saját hajóm. Még esetleg fizetek is az áruért vagy mi?
    Amúgy meguntam a várakozást és egyesével bevezényeltem őket kipakolni. Csak, ha az embernek nem egy komplexuma és 3 bányásza van.....
    És akkor felmerül a további kérdés, ha beállítanám a szállítót, hogy szerezze be a hiányzó anyagokat, akkor vajon nem venné-e meg a bányászott cuccot is? Vagy azt nem árulják, csak felhasználják az állomások?
  • Jóózsf István #3353
    Örülj neki, hogy egyáltalán felvehetted volna! Én eddig csak úgy találkoztam ilyen képességekkel rendelkező egyeddel, hogy a sztori része volt és baromira nem lehetett elcsábítani!
    EMP bombázás: Szkafanderből EMP bombát dobsz a gyárrészlegre, vagy ezek szerint a hajókra és utána ugyanúgy szkenneled, mint a kutyaközönséges adatszivárgást, csak itt lehet akár négy olyan is, ezáltal nagyobb valószínűséggel jutsz a "betámadott" ojjektum tervrajzához. És, DE! Rossz néven veszik! Te sem örülnél ha az emlékkönyvedről valaki lefűrészelné a lakatot!!!

Jocó!!!!
    Ma is tanultam valamit. Múltkor meglepett Tokra a szkafanderes ládanyitogatással, most meg te az EMP-s hajótervrajzzal!
    Jó pap is holtig tanul! De hol vagyok én attól!?!?!
    Az ácsorgó hajók, nagy valószínűséggel szintén valamelyik történeti szálhoz - küldetéshez tartoznak. Majd ezzel kapcsolatban mesélek valamit, csak legyen hozzá erőm, és kicsit haladjatok, hogy ne szpojlerezzem el.

Bányászhajók egy esetben nem szállítják le a "szajrét", ha tele a gyár raktere!!! Természetesen nem a konténeres! Vaaaaagy, ha nem állítottad vételre a gyárat, merthogy a saját hajójuktól is "veszik" az árut. De lehet, hogy ezzel kezdtek valamit, mert volt róla szó a béta fórumban!
    Alap kérdés: Eddig szállítottak? Mert akkor az "A" verzió!
  • TokraFan
    Pontosan mi ez az EMP bombázás? Nem veszi támadásnak az állomás vagy a hajó és rontja le a reput?
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.14. 16:38:52
  • RJoco
    Minek menjek olyan messze, rádobtam egy EMP-t a Cobra-ra. Sajnos nem adott BP-t.
  • RJoco
    Meg akartam még kérdezni, hogy a gyárhoz rendelt bányász szolgák, hogy működnek?
    Mert ott köröznek a bányászandó területen és az infó szerint tele a raktér. Akkor meg miért nem pakolják ki?
  • RJoco
    De nincs elhagyva. Pilóta ül benne. Szóval a kérdés még mindig áll.

Arra viszont nagyon jók voltak, hogy kipróbáljak egy elméletet. Meg EMP-ztem őket, mint az állomásokat és láss csodát, van egy Nemesis Sentinel és egy Odysseus Sentinel blueprint-em.
    Álló hajón mégiscsak könnyebb, mint mozgón.
    Következőnek szerintem a saját Mammoth-omra dobog egyet, hátha megkapom annak is a BP-jét.
  • mumoka 2012
    amúgy sok elhagyót hajó található ahol a kapukon háború van főleg a xenon részéről én 1 tucatot be gyűjtögetem már.
  • mumoka 2012
    az igen azt már ruházni kell mert a kaja túl drága az ára .
  • RJoco
    Most találkoztam olyan hajókkal, melyek nem mozdulnak, nincs "felségjelzésük", de mégis tartoznak egy frakcióhoz és pilóta is van bennük.
    Ezek mik? Miért?

Tokra: Sajnos nincs ötletem. Esetleg megállíthatod és újraindíthatod, hátha segít, de, hogy mi lesz az anyaggal, nem tudom.
  • TokraFan
    Ezt a levezetést! Köszi!

A Research problémára nincs valakinek ötlete? 2 izét simán kifejlesztettem, a harmadiknál meg elakadt 1%-nál és nem megy tovább.

Más: tegnap találtam egy full csillagos nőt, mindene maxon volt, kivéve a pilot skill volt csak 4,5 csillag. Kell nekem, felveszem azonnal...
    Nézem a bérkövetelését: 480 millió!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.14. 15:50:50
  • RJoco
    Viszont a nemtetsző állomást visszabonthatod, majd veszel egy másik telket, egy jobb helyen, oda áthordod az anyagot, amit a bontásból visszakaptál és kezdheted elölről az építést.

Kellene alapítanunk egy céget, melyben űrtelkek eladásával foglalkoznánk. A Holdat már úgyis felparcellázták és eladták...
  • Jóózsf István #3343
    Mert nincs is. Csak az áruk behozatalát szabályozhatod!
  • Kaziking
    Mi befolyásolhatja hogy az általam elfoglalt szektorokban senki nem épít semmit, rajtam kívül? Esetleg valahol meg lehet adni hogy ki épithet? vagy a telek árát? Mert én semmi ilyen beállítást nem találok.
  • Jóózsf István #3341
    Elméletileg akár lehetne is, hisz bármikor elbonthatod és visszaépítheted. Még a hozzávaló anyagok is megmaradnak. És épp ez a bökkenő. Az anyagok a felvonulási területen a raktárban vannak, az meg a telekhez tartozik. Innentől nem tudom. Elméletileg a telket nem szüntetheted meg. (Illetve van rá hiba!!! De ugye az nem megoldás!)
    Szóval: nem!

Nem találtam pipálni valót a "hírlevélben" (Amit én nem kaptam meg, de vajon miért?) A HQ-nak nem tulajdonítok akkora jelentőséget, hogy én azt toszogassam!
    Talán a második. Az néha jól jött volna, ha egy-egy egyszerűbb utasításhoz nem kellett volna térképet nyitnom.
    A löveg irányításra is esetleg el tudok képzelni eshetőséget.
    A többi tényleg nem izgat.
    Azért nem kaptam meg, mert nem vagyok feliratkozva. Csak az tévesztett meg, hogy eddig kaptam leveleket az Ego-tól...

Van egy olyan lehetőség, hogy feliratkozás a DEVNET-re, de hármas felhasználói szint kell hozzá. De hol látom én azt? Megvakultam? "Full postal address is required for X DEVNET membership (user level 3 and above!)"
  • TokraFan
    Nem a HQ-t tettem le (azt adta a Boron quest), hanem egy gyárat... késő van. De a gyárat se tudom mozgatni. Vagy azt lehet?
  • TokraFan
    Vót Ego hírlevél pár napja, abban meg ez a survey.

Ability to move the HQ - nálam ez volt az egyik kívánatos, mert letettem a HQ-t, de így utólag lett volna jobb helye is. Nem lenne rossz ha odébb lehetne vonszolni.

Más: Miért lehet az, hogy nem halad a research? Minden megvan hozzá, el is indult, de megállt 1%-nál és azóta meg se moccan.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.05.14. 00:55:24
  • mumoka 2012
    marad 650 mert nincs rá keretem talán jövőre tudok venni azt is nyugdíj ból nem telik többre most
  • TokraFan
    Ez egy sokkal jobb CPU, 4 fizikai mag és 4GHz frekvencia!

VGA is cserélve lesz? Mert 650 Ti-vel továbbra sem fog szaladni a játék, hiába a jobb CPU. A PC-t mindig rendszer szinten kell vizsgálni, mert sajnos a leggyengébb alkatrész határozza meg a gép képességét. Gyenge proci mellé erős VGA épp úgy nem jó, mint fordítva.
  • mumoka 2012
    na végre odafent meg hallgattak & született 1 ilyenem QuadCore Intel Core i3-8350K+Z370+processzor

a jó öreg i3-2100 helyet most már csak mem kell mert az nincs egyelőre.
  • Jóózsf István #3335
    El is játszottam a gondolattal, hogy ha másképp nem is, de azzal a módosítással lehetne elölről kezdeni, amíg nem lesz 4.0
    De még nem érett meg teljesen.
  • TokraFan
    Nem most...Fényévekre vagyok még a végétől. Neked viszont, vanillában megfáradt veteránnak reális alternatíva lehet már most is.
  • Jóózsf István #3333
    " A vanilla után jól jön majd." És az mikor lesz?
  • TokraFan
    Közben utánanéztem. Jónak tűnik. A vanilla után jól jön majd.
  • TokraFan
    Erről nem is hallottam még. Ez olyasmi mint anno az XTM, az XRM, vagy a Litcube's volt?
  • mumoka 2012
    de azért kereskedelem & a gyártás meg marad remélem bene.
  • mumoka 2012
    néztem pár videót este és tecet nagyon azért kérdeztem csak .
  • mumoka 2012
    ajaj akkor újra kéne megint kezdeni leszedem és kipróbálom ha a másik unalmas mar.