7248
Egosoft X4
  • Caliph
    keress állomáson faction representative nevű csávót,ott megnézheted milyen állomás blueprintek vannak,és ha van rá lóvéd meg is veheted,persze rohadt drágán(3m 6s ship dock pl fél milla argonéknál,de van gyártómodul ami 2 miska fölött van)
    Argon prime wharfon pl van ilyen representativos csávó. És nála tudsz licencet venni elvileg a nagyobb hajókra is
  • kisiku
    Ööö. No, ez lehet a baj. A Xeon processzor, illetve az ECC-s ram elképzelhető, hogy nem tetszik neki. Az ilyen gépeket grafikai tervezésre/videoszerkesztésre vagy CAD-re használják. Az Nvidia Quadro-val még elindul, de nem tud olyan teljesítményt, mint a gamer GPU-k.
    Anno én is akartam, főleg CPU igényes játékokhoz Xeon-nal szerelt gépet, de sajna nem jó rá.
  • goyo2
    claim ship (ego forumról, nem probáltam még)
    The workaround is to NOT scan it (or the ownership just go to you without you having a chance to send the pilot over, and you can't enter the ship yourself for some reason). Just claim it from the seat of your ship in order to send the marine over.
  • kisiku
    Zizegőpontoknál szokott adni. De csak a "piros-sípolósnál". Na, nem gyakran és leginkább az állomás összekötő moduljain vagy az állomás Bridge modulján szokott sisteregni.
  • goyo2
    Nekem dobott tervrajzot. Valami habitat modult. A tutorialban a ship mode részt többször is meg lehet csinálni. Arra jó hogy nem neked kell sistergő pontokat keresni. A boron küldit a 4. alkalommal meg is találtam. Kár hogy bazi kevés időm van játszani. Mellesleg nekem eddig egyszer dobott ki a desktopra, még az 1.-es verzónál.

Kérdés: Hol lehet a tervrajzok listáját megnézni?
  • Gilmoor
    Ahogy figyeltem más fórumok bejegyzéseit, az elhagyott hajók fix helyeken pihennek. Ha így van tudtok mondani pár ilyen helyet? Hol lehet ezeket megtalálni? Az a romboló ami az aknamező mellett van a xenon szektorban, az megvan.
  • Jóózsf István #798
    Explorer
    Discover all sectors.

Nem tudom nálatok hogy megy, de nekem nem dobott egyetlen tervrajzot sem eddig. Igaz, hogy a zizgőpontok inkább csillagszóróból álltak.
  • Jóózsf István #797
    Mindenkinek gonosz dolgok jutnak eszébe. Arra nem is gondoltok, hogy tudunk egymásnak segíteni? Pöllő küldök Vikunak egy találomra beszerezhető dolgot, amiből nekem három van. (Mondjuk az "hátizsákban van és nem rakodható, de az elv a lényeg!)

Pares! Láttam azt az üzenetet, de attól még nem történt semmi péntek óta. Szerintem ez elég "banális hiba"...

Tokra! Ez hihetetlen! Szerintem csak azt állítod hogy nem megy, hogy sajnáljunk!

Majd elfelejtettem: Küldött egy levelet valami Eószoft, hogy pénteken megjelent egy játékuk. Érdemes kipróbálni?
  • TokraFan
    Ez volt a régi melós gépem, munkaállomás, nem szerver, de vettem újabbat ezért ez lett játékra. Quadro volt benne, de azt eladtam és tettem bele egy 1070-et, tele van rammal (48GB), és minden úgy megy rajta mint az álom, csak pont az amire vártam és ami még képes lenne érdekelni is, az nem megy. Murphy...

Mivel bármi más játék megy, meg sem fordult a fejemben, hogy ez lehet a gond...De most komolyan felteszem a ribörszöt és az X3-mat, hogy azokkal mit csinál.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.12.06. 02:25:13
  • Micsu
    lehet nem szerveren kéne játszani :D
  • kisiku
    Miért van Xeon processzorod? Szerver vagy munkaállomás? Mert annak tök más az architektúrája és lehet hogy azért nem szereti.
    Nekem is van a melóhelyemen egy 12 magos Xeonnal szerelt rack szerver, de nem fér bele a GPU és már mindenhol kivesézték, hogy nem is lenne jó játékra.
    Ha viszont munkaállomásod van, akkor abban nem ipari GPU van? Mert az sem jó játékra.
  • TokraFan
    Mármint a másodikban, az első problémáig nem jutok el...B*szki már nem is látok...a saving-et starting-nak olvastam.

Egyebekben, most az a gyanúm, hogy talán a Dual Xeon rendszeremet nem szereti. Nem mintha annak bármi köze lenne, bármihez, de Ego-nál nem lehet tudni.
  • TokraFan
    Én most ezekben bízom.

• Fixed freeze when saving the game.
    • Fixed some causes of freezes when starting the game.

Azóta sem indul ez a f*s. Már tiketeltem nekik a kilométer hosszú log fájlokkal együtt. K*rva jó lenne, ha működne már végre.
  • kisiku
    A hiba nem csak a játékkal van, hanem velem is...egyrészt öregszem, másrészt nekem nekem jelenleg LDR kapcsolatom van, amit túl kell élnem. Most jöttem vissza Magyarországra egy csodás másik világból, a bolygó túlsó feléről és még nem tettem túl magam rajta. Azért kezdtem el játszani, hogy elvonja a figyelmemet. Alakul ez, majd elmúlik ez a rossz hangulatom, legalább van önkritikám
  • gemihu
    Köszik, Hmm, a vga-m se túl sok, de a cpu-m az még annál is soványabb.. 1 évre kimaradok a dobásból, úgy hiszem:)
  • Pares
    Nyilván minden kontroll vagy engedély nélkül küldhetsz majd hajót bárkihez... Arra jó lehet, hogy összemérd a flottád erejét egy másik játékoséval, vagy "interdimenzionális" inváziókat indíts, érdekesebbé teheti a játékot, amikor a játékon belül már Istennel vetekszik a hatalmad.
  • goyo2
    Amíg ilyen könnyen lehet hajókat/credit-et csalni scripteléssel sok értelmét nem látom. Becsalok 8 destroyert azt átmegyek zúzni. Sok értelme nincs.
  • tomonor
    Apropó, lesz Multiplayer.

Hogy hogyan is fog kinézni, még kérdéses, egy biztos pont van: Ventures mód. Annyit tesz, hogy a HQ segítségével átküldöd a hajóidat más játékosok univerzumába, ahol csinálhatnak dolgokat (támadnak, kereskednek), majd visszatérnek. Amolyan interdimenzionális invázió. Érdekes elgondolás.

• Pares
    CBJ: "Just so that you know we're not ignoring this, I have passed a link to this thread to the relevant person. I can't give any indication about any solution though at this stage."

Majd a holnapi patchben benne lesz
  • goyo2
    Hát igen.

Az útvonal kereséssel vannak még gondok, ha figyeled a hajót. Nekem már az is megoldotta hogy ne akarja eltolni az állomást orral a teherhajóm, hogy nem figyeltem (csak meg akartam nézni milyen szépen dokkol :-)) Elég volt a térkép nézetre visszaváltanom, azonos szektorban. Egyből elindult.
  • Jóózsf István #784
    Bejót mulattam... a károdra!
    Nekem az jutott eszembe, még délután...: Remélem az Egosoft nem vesz részt semmiféle önvezető autó fejlesztésben!!!
    Vártam ugyanis, hogy megérkezzen az építkezésre az anyag, gondoltam megnézem merre jár a hajóm (Megjegyzem tényleg veszett gyorsan dolgoznak magukban!) Nézem a térképen; Ó már jön visszafelé a második kanyarral. De jó! "De miért nem tért le a körgyűrűről, ahol kellett volna?" Csak tátott szájjal bámulok, hogy távolodik a hajó... MENT MÉG EGY KÖRT!! És kitaláljátok mi történt? IGEN! Megint nem tért le! Ha nem lenne fullos teleportom, akkor még most is kergethetném körbe-körbe, mint egy idióta!

A hangos problémámat már pénteken jelentették De akkor vajon miért nem történt semmi?!?!?!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2018.12.05. 20:41:00
  • Pares
    Jaj, csak azt ne mondd, hogy még nem fedezted fel a travel mode-ot.
  • AnuluBamba
    Hali
    Nekemy i5-6500, GTX-750 2GB, 16 GB ram és nem érzem játszhatatlannak - csak a ködös sziklák között gyorsításnál akad meg a lelkem, de azon nem lepődök meg :)
  • kisiku
    Nekem egyelőre kicsit kiábrándító az egész. Olyan nyögvenyelős. Biztos lehetne csalással/bug kihasználással egy csomó pénzt keresni, de az előzőekben sem így csináltam. A kereskedelem lassú, mint a tetű.

A lényeg, nem nekünk kell vezetni a hajót. Miért mondom ezt? Mert SOKKAL gyorsabban halad a hajó, ha mi csak utazunk vele! Boost-nál nem fogy a pajzs, ha egy sameszunk vezeti. Ha mi vezetjük, akkor egy örökkévalóság. Most már értem, hogyan tudnak a konkurens Vulture-ök 3-4 ezres sebességgel röpködni, míg az enyém csak 800-at tud turbóval is és azt is csak 10 mp- mert lefogy a pajzs. Agyrém...

A csata...bazzeg, ki kezeli azt a k*a löveget? Hogy hogy nem találja el soha? Én miért nem tudom használni? A saját vadász védelemre állítva, hogy kísérje a szar teherhajómat, olyan iszonyat gyenge tüzelésben, hogy nem igaz. El sem találja.
    Hát nagyon szeretném dicsérni ezt a részt, de nem tudom. Még a Rebirth sem volt ilyen bugos és ilyen sz*r.
    Asszem szarok a kereskedésre, marad a küldetés, aztán szétlövök mindent.
  • Jóózsf István #780
    Ugyan az van mint a Ribörsznél. Nem VGA kérdése, hanem CPU!

Más: Építkezésnél, mindenképp számoljatok bele egy konténerraktárt is a tervbe, mert nem fog elkezdődni a termelés!!! (Már gyártom az EC-t!) Elkezdtem az iparos létet.
    Apropó! Azt írja a Hákú/gyáram, hogy 260 melós lenne az ideális. Namármost: Én ugyan tudok teleportálni a létező világ bármely pontjára, de ha fel akarok venni melóst a gyárba, akkor "Az nem érhető el" Úgy sem tudom megtenni, ha odaszállítom a hajómmal, bedokkolok és megkérem, hogy dolgozzon ott. "Ezt gyökeret itt nem alkalmazhatod!" Akkor...
    Valakinek valami frappáns...?

Lehet nekimenni a talált tárgyaknak szkafanderben. Működik. Ki is próbáltam egy talált Cerberus-nál. És ennek még az "S" dokkja is működik.
    Viku! Hagy a francba az a tohonya Osprey-t Annál mindegyik fregatt jobb!!!
  • goyo2
    nekem ezen tökéletesen megy: I7-2600, GTX-1060 3GB, 8 GB RAM
  • goyo2

meglett, kurva közel kellett mennem
  • gemihu
    Valaki próbálta gyengébb vga kártyával, mint amit követelményben írtak? Nagyon siralmas?:)
  • goyo2
    Elkezdtem a tutorialt. A Scanning résznél megtaláltam a siglan source-t. Hogy a rákba scenneljem (shift+2 módban vagyok)
    Ezt persze luxus lett volna a tutorialba beleirni.

ha nyomok F-et. Akkor kiirja hogy signal source, alatta meg ez van : ---
    Mintha ott kellene lennie a parancsnak?
    Utoljára szerkesztette: goyo2, 2018.12.05. 19:26:53
  • Pares
    1.21

• Improved automatic GPU selection to prioritise discrete GPUs.
    • Fixed freeze when saving the game.
    • Fixed some causes of freezes when starting the game.
    • Fixed cause of a crash after loading savegame.
    • Fixed upgrade orders becoming non-functional when loading a savegame.
    • Fixed money not being refunded for cancelled upgrades.
    • Fixed ships not being claimable from the space suit.
    • Fixed a case that could result in AutoTraders sometimes trading at a loss.

• Fixed excessive delay between damage and start of repairs.
    • Fixed several other causes of rare crashes.
  • mindero
    Na az még kevesebb. Reméljük majd bővül. De cserébe testreszabható a fegyverzet (ugye?).
  • Jóózsf István #773
    Nu! Kicsit belemerültem az építkezésbe, hogy naprakészebb legyek.
    Bővítettem az Édzskjú-t egy nagyhajó kikötővel és egy EC termelő üzemmel (Ezek voltak a készletben!) Mivel összesen kilenc millám volt az építészhajó vásárlás szóba sem jöhetett! (A szívem szerinti konfig 30 guriga lenne, kis alkuval 28.5)
    Kérdezted, hogy "hova dokkoljon a teherhajó?" Nos. Erre a célra az építkezés (Épp aktuális fejlesztés) idejére létrehoz az építkezés mellett egy amolyan dokkoló modult. (Hisz nekünk az állomáson nincs) ez a parasztvakítás része. Technikailag, ha nem te vezetsz, akkor a hajó után jobb gomb a HQ-n és lesz két raktár, ha egyszerűsíteni akarom, akkor azt mondom, rakd, amelyikbe egyáltalán engedi! Kifejtve: Lesz egy raktára a hákúnak és lesz egy építkezési raktár. Na abba kell!
    Most jön a legjobb tanács: Eszetekbe nem jusson "M"-es teherhajóval nekivágni, mert ehhez túl kicsi a raktere. Most ezt azért írkálom, mert jelen pillanatban is ingázik a Vultúrom! Inkább adjatok lóvét neki és oldja meg maga!
    Na egyelőre ennyi.
  • 3lm0
    Paranidoknál is 2 S, 2 M és 1 XL hajó van ami harcképes.
  • kisiku
    Az csak animáció, nálam is volt már.
    A "digitális tanfolyam"-ok használhatatlanok, azaz nem lehet velük képezni a legénységet, akkor meg minek?

Caliph: az összesnél ez van. Teladinal is 1 fregatt, 1 romboló és 1 carrier. A többi az vadász,scout és teher vagy bányászhajó.Szegényes. A sokat fikázott Rebirth-ben is több volt.

István: köszönöm, kipróbálom. Akkor ezek szerint a nyilak a modulokon nem azt jelentik, hogy forgatás, hanem, hogy merre lehet tovább bővíteni.

Mindero: több volt. A Rebirth-ben is, a korábbiakban meg pláne.
  • 3lm0
    Az állomás elemeket elvileg ha letetted egy ideiglenes helyre, a végén lévő nyilakkal a kívánt irányba tudod forgatni. Vízszintesen nekem is sikerült, vertikálisan meg nem is próbáltam, mert van horizontális és vertikális elem is az összekötőből, a gyártó és egyéb modulok pedig majdnem mindegy hogy állnak. Úgysem én fogok odarepülni
  • Caliph
    rebirthben mintha több lett volna a medium és large szinten. xlben ott is csak a tarhonya meg az aranka volt ,illetve más fajnál a saját megfelelőik
  • mindero
    Régi részekben is csak ennyi volt nem?
  • Jóózsf István #767
    Csak sorjában:
    Jelenteni a béta oldalon lehet, ahol a béta kiadás leírása is van.

Elemek forgatása: Na ennél nekem is kihullott pár marék hajszálam. Az van, hogy le kell tenni. Mindegy hova, aztán asszem jobb gombot rajta nyomvatartva lehet forgatni vízszintesen! Hogy fejreállítani hogy lehet, azt nem tudom!

Más: A hosszútávú érzékelő bejelez kékkel a hajóroncsokra és sárgával némely kavicsra. Amik üresek! Ha szétlövöm akkor se történik semmi! Miért jó ez nekem?

Goyo! Elméletileg javítják, de ha nem, valahol olvastam, hogy a lövegek ügyesebbek lesznek tőlük! Tehát: Pakold tele a hajóidat!
  • goyo2
    Érdekesség: Tegnap amikor bedokkoltam, odajött a hajó elé egy faszi és a padlón kinyitott egy kis ajtót, és kivett valamit, ami leginkább egy rakétavetőre hasonlított. Fel is béreltem service crew-nak. Vitte fel a hajóra azt az izét is.
    Amúgy ez a service crew javítani fogja a hajót, vagy csak a levegőt szívja előlem?
  • RJoco
    M$ szoftverrel szerelt hajótól szerintem mást nem is kell várni.
    AOS kellene rá. De hát a mocskos anyagiak...