7302
Egosoft X4
-
Jóózsf István #7302 Nem is gondoltam, hogy több lehetetlen is van.
Ez gondolom azért VOLT lehetetlen, mert egy VOLT Xenon szektorban kellene megcsinálni.
De az nálam már a szentháromságé. Az agyatlan mennyiségeken kívül, semmi lehetetlen nincs benne. Nem csinálom meg, mert nem érdekel. A Boronosba sem nagyon értem miért kezdtem bele. Ez még unalmasabb, mint az építkezés. Csak itt nem teszed tönkre a szektort FPS-ileg, mint egy nagyszabású építkezéssel.
Kéne egy hely a HÁKÚ-nak...
Majdnem elkezdtem egy újat. Getsu Fune-ba kellett volna települni. Elmentem, hogy letegyem a bóját de amikor a szektorba értem hallom, hogy a videokártya ventilátorai elkezdtek izomból pörögni. Merthogy felhős a szektor. Na akkor ide nem települünk. -
#7301 Neeee, csizma, meg karácsonyfa?
Én már megcsináltam egy lehetetlen terraformálást, de ahhoz nem kellett a boron dlc. -
Jóózsf István #7300 Értem én, hogy lehetetlen...
0.4? Olyan soknak?
Már inkább szégyellem magam, hogy eddig nem csináltam meg! :-) -
Jóózsf István #7299 A Hyperion akár még jól is elsülhet! -
Jóózsf István #7298 Hazudtam. 20 - 40 percre volt állítva. -
Jóózsf István #7297 Olyan érzésem van. (Határozottan!) hogy megint belenyúltak az erőviszonyokba.
Egyrészt mintha a Khaak nem reprodukálná magát, tehát, ha egy szektorból kiirtottuk őket, akkor onnan KI VANNAK IRTVA!
És mintha a xenon is gyengébb lenne. A bal felső rezervátumból ami négy szektort tartalmazott a szentháromság elvett egyet. Eddig erre nem volt képes. Viszont az "örök életű" Asgard ki van lőve! Hogy azt a Xenon, vagy a Triniti csinálta, azt nem tudni!
Szépen haladok a "LEHETETLEN" terraformálási küldetéssel. Itt lehet leszüretelni a hosszú harácsoló munka gyümölcsét, amikor az elmebeteg küldetési mennyiségek láttán nem pánikba esünk, hanem elmegyünk az egyik komplexünkbe ahol KÉSZLETEN VAN!!! :-DDD
Mondjuk a planktonnal megfogtak, mert nekem csak egy büfém van a halaknál és ők sem jeleskednek a gyártásában.
Mivel a bolygógyurmázás rettentően unalmas, közben felrántottam 4-5 komplexumot. Ami szintén unalmas, de most mit csináljak. Ha elmegyek harcolni, akkor valós időben nem jutok egyről a kettőre. Kénytelen vagyok egy félreeső helyen folyamatosan járatnia SETA-t. De most legalább van értelme. Hála az új processzornak. (15 - 30 kocka)
Még egy észrevétel: Az automatikus mentés a játékban eltelt időt veszi figyelembe, nem a valóst. Ennél fogva SETA alatt kábé 2-3 percenként ment. (Talán 40-80 percre van állítva.) Nagyjából mindig akkor, amikor épp küzdök a játék "intelligenciájával" merthogy ő jobban tudja, hogy ÉN hova akarom tenni a modult!!! Mert én honnan is tudnám, hogy hova akarom tenni. AZT MAJD Ő TUDJA!!! Verjem bele...
Mielőtt jönne az okos tanács, hogy építkezés közben ne gyorsítsak. DE! 30 kockánál nem probléma. Simán lehet dolgozni.
Ja, és az Úttörőknél felállított büfé - droglabor abból él, hogy EC-t ad el. Hát jó. Ha az kell. Amúgy a Terránoknál (Merkúr) és a halaknál is van egy egy akkumulátor gyáram, aminek ezerszer nagyobb a kapacitása! De mindegy. -
Jóózsf István #7296 Újabb észrevétel:
Hiába nyalom a Yaki seggét, nem javul a viszony. Rengeteg árut leszállítottam neki de a bejegyzésekben semmi. Nincs olyan, hogy javult volna a viszonyom.
Úgyhogy... Marad a jólbevált módszer, mert zavar, +19 ben vagyok... :-) -
Jóózsf István #7295 Nem volt bebugosodva, hanem ment a SETA. Engem ellenőrzött. Aztán ment a büféhez. A büfében talált 77 Stimulánst (Cucc) Amit én csak 14:29-nél vettem észre! És gyorsan küldtem is a kísérőmet, hogy szedje ki és adja el valahol... Aztán egy kis erőszakkal és egy repu veszteséggel elsimítottam a dolgot.
Most 26 helyett 25-ben vagyok a Terránokkal. Sag schon! -
#7294 Én nem láttam, hogy mi volt a rendőr baja a hajóddal.
A kapitányok gyakran hülyék és simán felülbírálnak, hogy adott esetben ott dögöljenek meg és okozzanak neked kisebb-nagyobb kellemetlenségeket.
Amúgy mi a fenét csinált ott bebugosodva a kis nyavajás?
Egyre rosszabb lesz a játék. Nagyon kéne már egy új motor, mert a mostani nem bírkózek meg jól a sok hajóval és egyebekkel. -
Jóózsf István #7293 Ezt azért indítottam el, hogy megmutassam végre azt a hangot. Bár ez nem az a hang, mint a dejóból kiderül, mert ez egy rendőr, ami elmegy. És aztán...
Nagyon sokáig nem értettem, hogy miért alakult ki a konfliktus és mi a baja az építész hajóval. Míg meg nem nyitottam a büfé logisztikai nézetét.
De kimozogtam egy pont hírnév vesztéssel és nem töltöttem vissza.
Azt viszont nem értem, hogy ha utasításba is volt adva és kézenfekvő is volt a megoldás, akkor a kurva építész miért nem lépett szektor? Miért kezdett cicázni a támadóival? -
#7292 Ez nagyon jó. Minden rendszerbe rakok egy állomást ilyennel. Márha megint nekiülök játszani. -
Jóózsf István #7291 Nem. Természetesen az a sugara és körben értendő. (Gömb)
Más: Építettem a Terránoknál egy büfét. Természetesen CUCC gyárat is raktam hozzá. Ugyan szólt a játék, hogy a Terránok nem nagyon szeretik, ha cuccot gyártok és butítom a népüket, de nem bírtam megállni. Sokáig nem is volt baj, de most egyszer csak hallom a figyelmeztető hangot, hogy rám lőttek egy rakétát. Nu mondok: "Végre eksön!" Jah, csak épp egy szép kövér Terrán flotta volt az ellenfél. Hordozóval, rombolóval és mindennel ami a szemnek és szájnak ingere. Először is kimentem a szektorból, mert érdekes módon a szomszédban nem voltak ellenségesek a terrán hajók, míg az adott szektorban, még a bányászhajók is utáltak!
Na ez nem segített.
Jó, akkor bontsuk le a cucc részleget. Ez sem segített. Így visszatöltöttem egy nem sokkal korább mentést (4-5 perc. Amúgy eddig tart lebontani azt a részleget!) Kilapátoltam a cuccot és eladtam a testvérfajuknak. (Úttörők) És bosszúból az ő területükön állítom fel az új (SZÁZSZOR NAGYOBB) met-laboromat! :-) Merthogy ők bírják a cuccot!!! -
#7290 És a hatótáv csak abba az irányba vonatkozik, amerre néz? Vagy egyszerűen egy gömb az állomás körül? -
Jóózsf István #7289 Új játékszer. Nem csak parasztot vakítani jó, mert van egy 215 km-es radar hatótávja is. Ami nem gyenge! -
#7288 Én már rég elengedtem a témát, te lovagolsz még rajta.
Én sokkal felhasználóbarátabban állítom be a dolgokat, így bármikor egyszerűen tudom halkítani, hangosítani, amire épp szükség van.
Mindenhol hagyok tartalékot.
Most is szól a yt. Az úgy 50% körül van. A gép kimenete 60% körül. Ha elindítok egy filmet vagy zenét vlc-vel (igen, vlc-vel nézem, itt ráadásul tudok hangerőben 100% fölé is menni), akkor az 100%-al tolja a hangot, vagyis hangosabb lesz, mint a yt.
Játékok is alapesetben 100%-on indulnak. Ha zavarna a hangerejük, akkor lejjebb venném a rendszerhangerőt (most 60%) és a filmeknél vlc-n feljebb tolnám a hangerőt. Így biztos, hogy egyik játék sem fog beleüvölteni a fülembe és mégis hallanám a filmet.
De én játék közben nem nézek filmet. A zenét meg egyszerűen tudom állítani.
És akkor még a hangcuccban is van bőven tartalék, mert az sem csutkán megy. De azt most nem tudom megnézni, mert nincs elem a távirányítóban.
Lovagolunk tovább? :DDDD -
Jóózsf István #7287 Fogok kérni tanácsot tőled a jövőben is, DE NEM EZ ÜGYBEN! :-DDDD -
Jóózsf István #7286 Namégegyet...
-
Jóózsf István #7285 És mielőtt rátérnénk arra a tényre, hogy teljesen hülye vagyok a témához.:
-
Jóózsf István #7284 Ha marad ez a téma, akkor...:
Tévét nézek a gépen. DVBViewer-el. annak a szintjéhez van belőve az erölködő. És igen. Lehet, hogy annak magas a szintje, de az értelmes kényelmes, szórakoztató tévézéshez (Ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni 2024-ben) ez a szint az ideális. És innentől minden visszafelé alkalmazkodik.
És plusz van egy olyan, hogy én nem szeretek hangosan játszani. Agyfaszt is szoktam kapni, amikor elindul egy játék ÜVÖLTVE, mert ugye 100% hangerővel kell indulnia a nyomorultnak. És lehetőleg legyen jó hosszú bevezető, vagy bármi ami miatt be se tudjak lépni a beállításokba, hogy lehalkítsam. Persze ilyenkor le is tekerhetem az erősítőt...
Szóval.: A hang ilyen és ilyen is marad. Mert az évezredek alatt így alakult. PUNK-TUM! -
#7283 Hát én is leszarom a hangot, mert úgysem hallok semmit. De akkor meg minek erőlteted ezt a hang dolgot? Úgysem hall senki semmit, szóval az, hogy nincs rajta, tök mindegy.
Jahogy épp a hang lett volna a lényeg?
De, ha nem hallom, mert olyan halk, akkor nem mindegy?
A gond nálad van. De szerintem a bio részben :))
Nekem semmi gondom nem volt a bandicam-mal. 3 monitor esetén ügyesen tudtam felvenni vele egy FHD nagyságú területet a kurzor körül. Kb. észre sem lehetett venni, hogy nagyobb képernyőn játszom, mint FHD.
Az ultraszélesekkel meg a vga felvevőjén kívül mindegyik programmal gondom van. Ezt az 5K-nak becézett felbontást se a bandicam, se a steam nem támogatja. Mindegyik lekicsinyíti képet, de a képarányt megtartva.
A hangnál meg szerintem az a gond, hogy nagyon feltoltad a hangcuccod hangerejét, ezért a gépen veszed vissza, így halk lesz mindenki máshoz képest. Vagy rosszul tippelek? Ha a hangcuccod halkítanád, akkor a gépet feltolhatnád és máris jó lesz másnál is, nálad is.
Persze én is megtehetném, hogy hangosítom a hangcucccom, mert van benne tartalék. De egyrészt makacs vagyok, mint te, másrészt, ha nem figyelek, akkor a következő videó üvölteni fog, mint az állat. Az meg nem hiányzik senkinek. -
Jóózsf István #7282 Akkor legyen így: A hangerő így marad, mert nekem így jó. Mindenki más le van szarva!
Az első verzió szerintem szociálisabb volt, de az eredmény mindkettőnél ugyanaz! :-D
De beszéltük a gőzöst, de amikor én próbáltam, akkor még nagyon gyerekcipőben járt. 4K-t sem tudott.
De mintha most is próbáltam volna, csak a megosztással és a fájl elhelyezésével lenne probléma. Mindegy. Dobtam, mert nem volt jó. Hogy miért, az mindegy.
Azt meg ne mondja senki, hogy a beépített vga meghajtójánál praktikusabb felvevő létezik. Hogy ez vacakol néha? Hát igen. Együtt lehet vele élni, mert ha eszembe jut, akkor szoktam csinálni egy pár másodperces próbafelvételt. És abból kiderül, hogy most épp milyen kedve van. Ha van hang, akkor jó, ha nincs, akkor kilépek a játékból, újraindítom a gépet, vagy csak a hangeszközt, (Ami a vga. Ugye!?!? De ezt a gép nem tudja! És én nem is fogom elárulni neki!) mert van amikor csak az megy el.
A zöldre váltásról meg annyit, hogy a terveim szerint majd csak a 6090 fog érdekelni. addig meg hátha leszokom a játszásról. Vagy már nem is lesz olyan játék, ami miatt érdemes lenne beleölni egymillió pengőt. -
#7281 Olyan vagy, mint a főnök. Az is megmagyarázta, hogy miért lesz kevesebb a pénze a barátnőmnek, ha átveszi a cég, de több lóvét nem akart adni neki. Vagyis semmit nem számít, hogy megmagyarázod, miért halk a játék hangja, ha nem teszel ellene semmit.
A gőzös felvevőről nem írtál semmit.
Bár szerintem egy éjjel-nappali zöld vga bolt meglátogatásán kellene gondolkodnod. Ha jól hallottam, akkor amúgy is nemsokára érkezik az új generáció. Hátha nem lesz olyan drága a régi. -
Jóózsf István #7280 A bandikammal is volt elég bajom.
Váltsál zöldre? Nem volt egy kicsit ma már sok a dzseki? :-) Mingyá' elszaladok az éjjel-nappali zöld vga boltba és veszek kettőt, hátha az egyik elromlik!
A hang azért halk, mert le van halkítva. Itt több dolognak kell együttműködnie. az elfogadhatatlan, hogy egyik alkalmazásról a másikra váltva üvölteni kezdjen... Így össze vannak a hangszintek fésülve. Ezért halkak a játékok. -
#7279 Nem is értem, hogy mit szenvedsz te az adrenalinnal még mindig. Vagy váltsál zöldre, vagy használj Bandicam-ot. Utóbbit akár kölcsön is kérheted.
De ott a steam felvevője is. Kipróbáltad már?
Amúgy meg nálad mindig olyan halk a hang, hogy nálam mindig zene szól, mikor nézek tőled valamit. Lehet, hogy az adrenalin automatikusan leszűrte a "zajt" :)))))) -
Jóózsf István #7278 Azért indítottam el ezt a felvételt, hogy hallgathassátok ti is azt a csodálatos irányítóhajtómű ki-be kapcsolgatást amit a mögöttem lévő kísérő hajó csinál. De ez a szarparaszt adrenalin megint nem vett fel egy büdös, megveszekedett árva nyikkanást sem a hangból! -
Jóózsf István #7277 Már megint segg hülye a kísérő hajó!Lökdös, cibál, mert ugye neki érintőt kell vennie azon a járművön, amiben ülök. Mi a francért ne tarthatna 1-2 km távolságot? Az még a leggyatrább lövegnek is lőtávolban van. És akkor nem ..szná szét az agyamat! -
#7276 Nemá. Ez de gáz.
X3-ban lehetett állítani, hogy a kereskedők, állomások saját pénzzel gazdálkodjanak vagy az enyémet használják.
Inkább ezt a kapcsolót kellett volna betenni állomásonként, hajónként. -
Jóózsf István #7275 Miajókurvaistenkócosfaszáért utalja vissza az építési vállalkozó az építésre adott pénz maradékát?
Azért adom oda, hogy ne kelljen ezzel foglalkoznom. Majd, ha elfogy adok még. Ha befejeztem az építkezést, majd visszaveszem. Mióta van ez?
Több építkezésem leállt, mert megváltozott az építőanyagok ára és persze a gyökérnél nincs pénz, mert VISSZAAADTA! Ki volt az a degenerált barom, aki ezt a ficsőrt kitalálta? Miért nem a szeretteivel szórakozik? Vérfertőző faszparaszt! -
#7274 Nem szeretek hajót veszíteni. Legalábbis L, XL méretben. A kisebbek annyira nem érdekelnek és amúgy sem szoktam túl sokat gyártani belőlük. Persze látványos lehetne, hogy az anyahajó mellett ott repülnek a kis szúnyogok, de a harcrendszer ezen a téren nagyon béna. A hajók nem képesek megvédeni magukat. Vagyis, ha az a parancs, hogy védjék a nagyot és valaki rájuk támad, akkor kipukkadnak. Ilyen szempontból a gunship, ami nyerő lehet, mert ott a tornyokat be lehet állítani védelemre. Az már más kérdés, hogy, ha ennek kell egy anyahajót védenie, akkor használja is e a tornyokat.
A múltkori Asgard lövésben az volt, hogy kiadtam a sárkánynak a tűzparancsot és a tornyokkal nem lőtte. Azokat át kellett állítanom rajta támadó módba, hogy elkezdjen tüzelni. Szóval ez így egy kalap... Nagyon figyelni kell. -
Jóózsf István #7273 Amiért jöttem, azt meg elfelejtettem:
Beemeltek egy mod-ot: "A 7.50 Beta 2-vel elérhetővé vált az Elveszett hajó pótlása funkció. Ezt a funkciót bármely flottánál vagy állomásnál aktiválhatod, amely ezután az általa irányított, elpusztult hajó helyettesítésére van jelölve. Ehhez azonban szükség van a saját hajógyártási képességeidre, beleértve a lecserélendő hajók tervrajzait és felszerelését. Ha a flottaparancsnok elpusztul, a csere leáll, és újra be kell állítani."
Erre van egy mod. És én használom is. Ha nem lenne, akkor már egyetlen hajóm se lenne.
Az a lényeg, hogy a gyárak, ha kilövik valamelyik hajójukat, akkor a legközelebbi hajógyárban legyártatják a pontos mását. (Elméletileg mindenestül! Még talán a tuningot beleértve is.)
Ugyan ez a helyzet a rajokkal is. Ha egy hajó rajban van, az olyan, mintha egy gyáré lenne. Itt ahogy a leírás is mondja a raj(flotta)parancsnoknak nem szabad kimúlnia!
Ha az embernek van 1-2000 hajója, igen hasznos lehet ez a ficsőr. Tulajdonképp olyan, mintha alkalmaznánk egy flotta menedzsert! -
Jóózsf István #7272 A dokk előtt én stráfolok. Folyamatosan.
A megszerzése?
Hűűűűűűűű. Volt vele egy trükk. El lehetett foglalni úgy, hogy nem is lőttek rád, vagy valami hasonló. De ezt a húgyúbbol kell kiszedned.
És aztán jön az alkatrészek összevadászása, ami nekem szintén csak trükkel sikerült, de én bétában csináltam. Azt hiszem a rilízben már könnyebb volt. Konkrétan csalni kellett. Azoknak az adattárolóknak a tulajdon jogát kellett átírni saját magunknak, amiben az alkatrész leírása volt. Így a térképen látszódtak. Mert enélkül a büdös rohadt életben nem találtad volna meg!
Valami olyasmi volt a trükk, hogy nem lőhettél rá. És akkor ugye... -
#7271 És a sodródás a paranid dokk előtt?
Amúgy ezt hogyan lehet összeszedni?
Ha a közelébe mentem, megtámadott az állomás. Magasabb repu kell a VIG-gel?
Vagy keverem a hajót? -
Jóózsf István #7270 Én értettem félre valamit?
Nem arról volt szó, hogy a kapitálisokra hatványozottan fog vonatkozni az új repülési modell. Hogy ezek aztán olyan tehetetlenek lesznek hogy ihaj!?!?!?
Mert viccből beültem az Erlkingbe és könnyebb volt vezetni mint egy fregattot! Azonnal reagált mindenre. -
#7269 Ennyi. -
Jóózsf István #7268 Isten látja lelkemet én megpróbáltam.
Két órát borítottam abba, hogy javítsam a helyzetemet a csikóhalakkal. A szektoraikban nincsenek KÁKOK. Így az kilőve. Különösen ellenségeik sincsenek. Illetve vannak, csak az ő szektoraikban nincsenek jelen. Ez is kilőve.
-13-as viszonyban voltam velük. Nem szállhattam le az állomásaikra. Kereskedelem kilőve.
Maradt a bűnözők kilődözése. NADE! vannak olyanok, amiket díjaznak. Vannak, amiket le sem szarnak és vannak, amik miatt ha kilövöm őket, akkor romlik a viszony. (????????)
ennek szellemében minden egyes kilövés előtt gyorsmentés. De nem jutottam előrébb. És mivel valami anomália miatt romlott a viszonyom, így minden lelki ismeret furdalás nélkül írtam át a mentésben... És még így is kurvajófej voltam, mert lustaságból csak a negatív előjelet töröltem. Így most +13-ban vagyunk. -
Jóózsf István #7267 Nekem is szokott olyan érzésem lenni! :-DDDD Rohadt dolog. De sokszor nyitom ki a térképet... Keress egy olyan pillanatot. Szerintem (ahogy Bernd is mondta:) egy másfél hónap alaphangon.
-
#7266 Vazze.
Míg nem csináltál semmit a térképen, én már görgettem volna, hogy többet lássak...
Inkább majd megnézem magam a játékban, amikor kint lesz :)) -
Jóózsf István #7265 Közben elolvastam az idevágó passzust, amit az egyik fejlesztő írt egy hozzám hasonló "hülyének"
A francnak jutott eszébe várni KÉT ÓRÁT, hogy aktiválódjanak a kapuk!
Barátságos Xenon állomás? Mivé lesz a világ?
A másik meglepetés.: (Mondjuk voltak balhék, amiket sosem értettem.) -13-as Boron viszony. HOGYMI??? Most nyalhatom a seggüket... Persze nem úgy, hogy olyan talicskát is kilövök, amit nem kellene! :-D -
#7264 "Új klaszterek
5 új klasztert adtunk az alapjátékhoz. Fő céljuk, hogy kapcsolatokat hozzanak létre néhány DLC-frakcióval. Egy a Boron és egy Pioneer térhez. A többiek azért vannak, hogy kiegészítsék vagy alternatív útvonalakat és erőforrásokat adjanak hozzá"
Teljesen érthető. Erről beszélt is a videóban, hogy a DLC-s rendszerekbe új utakat akar. Mert amúgy igencsak korlátozott a bejárás. A boronokhoz talán csak 1 van, a terránokhoz kettő a pioneereken kereszteül. Így az utóbbiakhoz is lényegében csak kettő van. Ha jól emlékszem még.
A cluster fürtöt, csomót is jelent.
Ha jól rémlik, akkor mintha pár új rendszerről is említést tett volna.
Arra leszek kíváncsi, hogy ezeket az új utakat egyszerűen megoldják új kapukkal vagy a már játékban lévő inaktív kapukkal, esetleg anomáliákat kellene keresni hozzájuk? Ez az utolsó nagyon érdekes lenne. Nem tudom, mennyi anomáliás út van, csak a csóró-gazdag DLC-ben foglalkoztam velük igazán, amúgy sosem.
De az sem lenne rossz, ha elkezdenének fogyni az inaktív kapuk. Esetleg kapnának valami történetet a megnyitás örömére. -
Jóózsf István #7263 Jajjj! Azt nem is mondtam, hogy sokan sírnak az új radar miatt. Sokáig nem is értettem, de egyszer csak rájöttem, hogy ÉN IS KÉREM VISSZA RÉGIT!!! Vagy maradhat ez, de azt MEREV grafikai elemet (Gyűrűk és egyebek) tüntessék el a francba, mert rohadtul zavaró!
Mi volt ezzel a céljuk? Sok erőforrást evett? Volt rá kapcsoló. Ha valakinek nem volt jó, akkor ki tudott valamit benne kapcsolni és akkor nem zabálta be a vga kapacitását.
Redditen írta valaki, hogy MENNYIRE IMÁDJA az új repülési módot. Mert beült valami vadászba és az csudiklassz volt! AHA. Akkor most ülj be valami nagyobba, azt majd azt imádd!