6892
Egosoft X4
  • Jóózsf István #6892
    Tényleg abba kötsz bele, hogyhogy nem robbannak fel a kapszulák? :-) Örülj neki, hogy van egy újabb minijáték a játékban. Gyűjtögetheted a hajótörötteket!

    Közben megjavult a krízis küldetésem. Most már megjelenik a terraformáló és van rá egy-két percem, hogy leamortizéljem, mert elugrik. EZ A JÁTÉK:

    Megjelenés? AFFRANCTUGGYA! Már kijöttem a béta gyakorlatból. Az egónál nincs is kőbe vésve. Itt általában be szokták jelenteni, amikor már látják a béta érettségén...
    A hófutónál egy, de inkább másfél hónap a béta. Még szerintem jön a héten egy tapasz, mert a legutóbbinál bekerült három küldetés és azoknak még nincs rendes nevük, csak munka megjelölés... És ott is szoktak, az utolsó kiadás után 2-3 hetet ülni rajta. (A konzolosok miatt.)

    Emlegettük a foglalást. Véletlenül szembe jött egy vadonat új Behemót E. Gondoltam megpróbálom... Azt hittem majd esek - kelek, de olyan simán ment, hogy nem is értettem.
    Van egy olyan jelenség a játékban, amit soha nem értettem. Itt konkrétan az történik, hogy kiadom a kísérő hajónak, hogy szedje le a pajzsát az áldozatnak. Megjön, de egy kurva lövést nem ad le. Még úgy sem, hogy az áldozat rálő! VATTAFAKKK??? Valamit a lövegeinek a beállításával kell mahinálni, hogy hajlandó legyen lőni. De mégis mi a bánatos f.szért kellene nekem külön egy menüben turkálnom, hogy egy szájbalökött parancsot végrehajtson a kísérőm?
    Aztán kiadom neki a foglalási parancsot, de azt nem kezdi el, mert a támadási parancs még életben van.
    Nem azt mondom, hogy én ezt a bonyolult logikai feladatot, hogy egy parancs hogyan érvényesüljön és meddig legyen aktív, meg tudnám oldani, de ez így egy kalap szar. De nem csak ez a konkrét eset van. Általában a parancsok végrehajtása okozott nálam már annyi kárt az idegrendszeremben, hogy már büntetlenül gázolhatok halálra egy (Vagy több) óvodás csoportot akár a halálcsillaggal is!
  • RJoco
    #6891
    De az hogy lehet, ha a robbanás sebez?
    Egy kapszulát a közelben simán el kellene intéznie. Főleg, ha L-es méretű robban. Az egy M-es hajóra elég veszélyes tud lenni, ha közel van és annak még pajzsa is van.
    A legvégén már nem nagyon ugráltak ki. Általában inkább a hajóval pukkadtak. Ez újnak néz ki, de már elég rég nem játszottam vele.
    Mennyi idő lehet a megjelenésig? És a hófutó esetén?
  • Jóózsf István #6890
    Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem. Persze a foglalásnál... De akkor ha jól rémlik hármasával.
    De most a az életben maradt legénység van a kilőtt hajó helyén - közelében. És jóval többen vannak! (8-12) Tudom is én!
  • RJoco
    #6889
    Amúgy már régóta kiugrálnak. Ez nem újdonság. Szerintem te is találkoztál már vele hajó foglalásnál.
    Összeszedni szerintem sose jutott eszembe. Esetleg kilőttem őket. De már rég volt.
  • Jóózsf István #6888
    A gázt úgy értettem, amikor a ladiknak már kampó!
  • RJoco
    #6887
    Na jó, de kinek kellenek a gyávák?
  • Jóózsf István #6886
    Jó hogy mondod! Nem tudom mikori ficsőr, mert én csak most találkoztam vele. Ha 7.0-ás, akkor szpojler!

    A legénység (egy része) kiugrik a nagy hajókból ha gáz van! És ahogy mondod meg lehet menteni őket... Úgy, hogy csak össze kell szedni...
  • kisiku
    #6885
    Ismét jó reggelt.Nézzünk egy kis update-et az SW modból. Az utóbbi napokban nagyon sokat toltam vele, megszereztem az XL dokkot, néhány XL, több L és nagyon sok S/M hajó tervét. Azt mondhatom, hogy még sehol nem tartok, de már így is az alapjáték hajóinak legalább a duplája van meg, amit tudok gyártani. Nagyon nagy a választék, sajnos a komoly, nagy hajók tervei százmilliókba kerülnek, de amióta beindult a hajógyáram, annyira nem is elérhetetlenek.
    A galaxis is jóval nagyobbnak tűnik, mint a sima játékban, ráadásul elég változatos.
    Időközben megszereztem az ISD I-es tervét, potom 500 millió volt...de már legalább magamnak gyártom. Kezd végre flotta formája lenni az egésznek. S olyan filmes is egyben... :D
    Régóta vágytam SW világú játékra, amiben végre beülhetek a nagy hajókba és vezethetem őket. Szépen kidolgozták a hajók belsejét is, a Victory Cruiser és az ISD is sajáttal rendelkezik, sok fregatt, korvett és a vadászok is mind saját cockpittal, saját hanggal vannak.
    S tegnap sikerült végre megszereznem a droid vezérlő battlecruiser teherhajó (!) változatát, a Lucrehulk-ot. Ez a hatalmas fánkra hasonlító kör alakú csatahajó itt háromféle+1 verzióban van:
    1. XL -es teherhajó, iszonyat nagy 165 ezres cargoval (!) és olyan tűzerővel, hogy bármelyik rombolóval felveszi a versenyt.
    2. XL-es csatahajó: ha a teherhajónak nagy a tűzereje, akkor képzeljük el ezt.
    3. XL-es support fregatt, szintén brutál tűzerővel.
    4. Az extra verzió asszem valami feltuningolt lehet a filmből, de ezt nem lehet csak úgy megvenni, szerintem ezt valahol megkapom a történet folyamán vagy a tervét, kb. mint az Erlking-nél .

    Szóval, aki játszott a Star Wars bármelyik részével vagy az EAW-ral és azok kiegészítőivel/modjaival, az itt megtalálja a számítását.
    Időközben találtam XL-es csatahajót saját fegyverrel is, még nem gyártottam le, de ki fogom próbálni.
    Az ISD-el a harc olyan tipikus. Mivel megfordulni vele egy évig tart, ezért inkább a csata közepén megállás, majd várni, amíg mindenkit leszed vagy a csatát óvatosan megközelítve egyesével leszedni a komolyabb ellenfeleket, aztán jöhetnek a kicsik.
    Eddig nem tudtam Basic szintű modifikációnál jobbat felrakni, nem tudom, hogy a tuning itt is elérhető lesz-e, mint az alapjátékban, de szerintem fog működni, ezért sem tudom pl Excepctional mass moddal kicsit növelni a fordulékonyságot.
    Szintén idegesítő, hogy nem tudok hosszú távra teleportálni, ezért sok hajóm veszélyben van, ha egy az egyben mennek.
    Ha a csata vesztésre áll, akkor legalább a jól képzett személyzetet kimentem.
    A capital shipeknél a vadászok és M-es hajók mennyisége korlátozott, illetve annyi, ahogy az SW univerzumban van. Tehát nem rakhatunk egy csillagrombolóra 200 vadászt, mert csak 60 fér el benne. A kisebbekre meg csak 10-20, így értelmet nyert pl az L-es Escort Carrier, ami kifejezetten vadászgép szállító/javító, tűzereje kb vadászok ellen jó.
    Nagy hangsúlyt fektetnek a korvettekre, van is bőven belőlük, akárcsak S-es méretű űrhajókból.

    Egyszóval, iszonyú mennyiségű űrhajó és fegyver van és még jó néhány frakciót nem is láttam.
    Folyt köv.
  • kisiku
    #6884
    No, épülőben is van az első hajógyáram. Még az XL-es dokk nincs meg, mert elég drága, de az S/M és L már épül. Maga a hajógyár meglepően "olcsó" kb 53 milla, mármint ekkorára építem első körben. A hajók tervrajzai meg a különböző engedélyek viszont már egyáltalán nem filléres dolgok. Ahogy említettem, kb 6-10 db adott hajó árába kerül a tervrajz.
    Pl egy Nebulon B Frigate megépíthető 6-7 millióból, a tervrajza meg 52 millió...
    Egy Victory II-es kb 24-28 millió, a tervrajza, meg 110 milla.
    Ja, és akkor mellé jönnek a különböző méretű hajtóművek, a hajóspecifikus szerelvények és a különböző méretű lövegek. Pajzsból is van vagy 70 féle, lövegből is eddig kb 60-at ismerek. Van "torony terelő pajzs", alias Tractor Beam, ami tényleg működik, csak még nem tudom, hogy mire jó.
    Ami hiányzik nekem a nagy hajókról, az a fő löveg, ami nincs (mivel a filmben és az SW univerzumban sem nagyon volt), tehát nem tudok manuálisan lőni, csak a lövegek (Turrets) tudnak. Pár kisebb hajónak van, pl Corellian Corvette vagy egy két fregatt és persze a vadászoknak.

    Viszont ahogy említettem a reputáció különböző az egyes fajoknál/frakcióknál. Ahhoz hogy meg tudj venni űrhajókat vagy terveket, különböző módokon kell eljutni az elismeréshez.
    Van ahol elég megvenni sok milliókért egy engedélyt, van ahol küldetéseket/hadjáratokat kell teljesíteni, de van ahol a klasszikus megoldás is elég, azaz kereskedsz velük, segíted az életüket.
    Vannak kalózok, Hutt Syndicate és Hutt Pirates, ezekkel kezdek jóban lenni, anélkül, hogy ez másokat zavarna.

    Az AI állomások olyanok, mint a sima játékban, tehát általában egy gyár egyféle dolgot gyárt vagy többfélét, de csak egy gyártómodul van. Ezt lehet überelni, ha sokkal többet gyártasz és/vagy többfélét.

    Küldetések: mindig alap szállítás/kísérgetés vagy aknamentesítéssel kezdesz. Ahogy nő a repud, egyre nehezebbeket is rád bíznak. Kb ugyanaz, mint a simában. Építs űrállomást megadott modulokkal és mennyiséggel vagy vadássz le valakit, segítsd ezt a hajót, azt a flottát, járőrözz,stb.
    Aztán vannak a hadjáratok, ahogy korábban már említettem. New Republic vs Galactic Empire, New Republic vs Imperial Ascendancy, stb. Ezek kábé olyanok, mint az eredeti játékban, csak kevesebb a szövegelés még.

    A végére álljon itt egy kis humor.

    Folytatása következik.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.04.16. 10:20:29
  • kisiku
    #6883
    Hú, látom Istvánom, besokalltál tőle. Nem csodálom, amennyit te beletoltál+bétázás+stb...
    Próbálj valami mást (másik játékot), van sok olyan, amivel a hasznos időt el tudod tölteni.

    Én pl imádom a Battlezone féle RTS+FPS hibridet, ami most jelent meg nemrég és ilyen, az a Silica.

    Ja és gyönyörű zenéje van!
    Ezt hallgasd meg! - ettől a zenétől a könny kicsordult a szememből!

    Még fejlesztik, de már nagyon jó meccseket lehet játszani egymás ellen és a gép ellen.
    Vagy pl tudod mivel tolom? 25 éves (lenne) a Bullfrog, és 1 euróért megvettem a Populous 1-2-3-at...basszus, Amigán toltam utoljára! Mindjárt végigtolom a 2-est. De sorolhatnám még.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.04.15. 20:19:58
  • Jóózsf István #6882
    Írd csak le!
    Mindig jó pozitív megnyilvánulásokat olvasni - hallani a játékról. Most ha nem sikerül magam rábeszélni erre a módosított változatra, akkor azzal a gondolattal kacérkodom, hogy a mentéseket is törlöm, hogy SOHA TÖBBÉ NE JUSSON ESZEMBE JÁTSZANI VELE! Persze ez most drámakirálynősen hangzik, de pszihés terhelést ró rám, hogy játszanék vele, de úgy nem tudok, ahogy nekem tetszik. Akkor inkább menjen a francba és ne is jusson eszembe többé!

    Vagy majd feltelepítem a ribörszöt, amit kétszer is végigjátszottam... :-D
  • kisiku
    #6881
    Jó reggelt. Akit érdekel, annak tovább mesélek a Star Wars Interworlds-ről:

    Végre megvannak a hajógyár és bizonyos hajók tervei is, az összes fegyverrel, stb-vel együtt. Egy vagyonba került, volt hogy teljesen lenulláztam magam, de még időben kapcsoltam.
    Érdekesen működik ez a világ. Itt nincs olyan, hogy mindenkivel jóban vagy.
    Például van egy Anoat Federation nevű frakció,amivel hiába akarok jóban lenni, nem engedi, mert barátja vagyok egy harmadiknak, ami az elsőnek nem tetszik, ezért szép lassan, ok nélkül vesztem el a reputációmat. Eddig nem tudtam mi a franctól van ez, álltam egy állomás mellett, SETA-ztam, egyszer csak ok nélkül pirosra vált az állomás és elkezd engem lőni.

    A másik dolog: mivel elég jól ki vannak egyenlítve a hajók, vannak olyan csaták, amit nem tudok tíz perc alatt letudni, ráadásul elég jól használja a gép a vadászokat (tömegével), korvetteket, fregattokat és persze iszonyatosan nagy erővel támad. Itt is ugyanaz lesz a megoldás, mint az sima játékban, hogy építenem kell "beléptető kapukat", azaz egy k*va erős katonai űrállomás az ugrókapu mellé, hogy automatikusan leszedjen mindent, ami ellenséges. A csaták eléggé ki vannak egyenlítve, a Birodalom, akárcsak a filmben, nagy, erős és lomha hajókkal jön, de a másik oldalon is van rá ellenpélda.
    Nagyon sokféle űrhajó van, rengeteg fegyver, most hogy lassan megveszem a tervrajzaikat látom csak hogy mennyi és még csak 2-3 frakcióét tudom megvenni.
    Az ISD tervrajza 500 millió körül van...egy ISD pedig kb 82 milla, teljes és legjobb felszereléssel, úgyhogy ezzel még várunk. Az MC80-as Star Cruiser terve is kábé 480 milla...szóval a brutál nagy hajóké kb annyiba fáj, mint 6-8 darab belőlük. Igaz, utána már "ingyen" lesz.
    A gazdaság kezd egy kicsit beállni, mint az alapjátékban, pedig úgy veszem észre, hogy nagyobb a játéktér, sokkal több szektor van és lassan mindenki háborúzik mindenkivel. Ami megy, az a fegyver és hajó alkatrész, erre megyek rá én is, mert ezt tömegével viszik a hajógyárak.
    Ma vagy holnap megépítem az első hajógyáramat itt és elkezdem a saját flottámat végre nem-vásárolt hajókból felépíteni. Tegnap túl késő volt már, mire elértem egyáltalán azt, hogy legyenek terveim.

    Remélem, azért valakiket sikerül ezekkel felcsigáznom és felrakja magának, mert nekem egyelőre mozgalmas és tetszik. De sok dolog van még vele. Ha elkészülnek a teljes verzióval és ingyen fogják adni ,akkor hülyék lesznek, mert ezért a munkáért én még fizetni is hajlandó vagyok.

    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.04.15. 08:42:00
  • kisiku
    #6880
    Mindig megfogadom, hogy másként fogok pénzt szerezni a játékban, de nem megy. Az elején annyira sérülékeny és gyenge vagy, hogy hová kalózkodjak? Vagy mit tudnék ellopni? Meg mivel? Küldetéseket alig kapsz vagy csak szarul fizetőket, akkor mi marad? Kereskedés, majd a lóvé visszaforgatása teherhajókba, még nagyobb teherhajókba, még több teherhajóba, majd aztán egy kisebb hadihajó is kell, meg vadászok, meg még több vadász, majd még több és nagyobb teherhajó, aztán ott vagy, ahol most én, hogy jöhet az építkezés. A tervekre már elb*tam úgyis csilliárdokat, ezek után visszatöltöttem a számlát, úgyhogy mehet a maszekolás. Szép lassan meg tudom venni az Imperial Star Destroyer terveit is, mert legyártatni másutt 82 millió...aztán kell bele még TIE xy+ Corellian Corvette/Lambda Shuttle, úgyhogy kb 100 millió egy darab.
    A kisebb a Victory II Cruiser megvan kb 30-40 millából is.
    Csak már hulla voltam tegnap, nem volt erőm építkezni.
    Aztán épülhet a Halálcsillag, na jó, azt nem lehet még.
  • kisiku
    #6879
    Én meg elértem az 1 milliárdot a SW modban, nagyon sok munkával, sok idegeskedéssel, úgyhogy megépíthetem első állomásomat is :D Eddig csak teherhajókkal jött a lé. Ideje hajógyárat építeni, hogy saját magam gyártsam a csillagrombolókat.

    Mellesleg jó, jó erősek az ellenfelek, elég jól van balanszolva, eddig nem találtam olyan hajót, mint az Asgard, hogy egy lövésre mindent és bármit, tehát van még kihívás. Ami borzasztóan hiányzik az a teleport. Itt sajna nincs olyan, mint az eredeti játékban, hogy akárhová, akármilyen távolságról gyorsan átugrok, ergo, ha bajban van egy hajóm, nagyon valószínű, hogy nem tudom megmenteni...
  • Jóózsf István #6878
    Örülök, hogy foglalkoznak a Xenon hajókkal és hogy lehetővé teszik a birtoklásukat, de azért nem kellett volna einstandolni a kapitányaimat!
  • Jóózsf István #6877


    Tamás!
    Behalt a Krízis küldetés (sorozat). Eljutottam addig, hogy lőjem le a terraformáló (ismeretlen) hajót. El is mentem nyiratkozni... Nyírtam. Elugrott. OK.
    De azután amikor Boso Ta küldi az új megjelenésről a jelentést, akkor címet nem küld. Csak mondja, hogy vigyek magammal némi tűzerőt.
    A küldetés állapotjelzője marad a "Várjak a jelentésre!" állásban. Nem is ugrik át a "szedjem le az ismeretlen hajót"-ra.


    Amúgy miért lett a csikóhalunkból férfi? VAGYMI!?!?!?

    És akkor mondanám az új számokat. A régiek nem tudom milyen régiek lehetnek.
    Hajó 1800
    Állomás 40
    És most jön a dobpergés:
    Épített modulok száma: 17'601 :-)
  • Jóózsf István #6876
    Neked még megteszik?
  • RJoco
    #6875
    Bétazól.
    Lehet, hogy ami nem látszik, azt már nem lövi. Mondjuk vicces, hogy a semminek 20% hullja van és, ha elég gyorsan mész neki, akkor benne ragadsz. De lehet, hogy ezt is megcsinálták már...
  • Jóózsf István #6874
    Régen, ha azt mondtam valamelyik hajómnak, hogy lője szét ezt, vagy azt az állomást, akkor odament és szétlőtte. Akkor is, ha az még meg sem épült!
    Most mi lett ezzel a paranccsal?
  • RJoco
    #6873
    A cikk, illetve az aggódó szervezet amely felhívta a figyelmet a GDPR problémára, arra tért ki, hogy míg az ujjlenyomat a levételtől a biztonságos helyig, illetve a személyiig eljut, nem annyira biztonságos, könnyen ellopható. És mivel új ujjlenyomatot nem tudsz csinálni...

    Majd azért írd meg légyszi, hogy mire jutottál, mi lett!
    A páromnak augusztusban jár le, úgyhogy aktuális lesz a dolog nálunk is.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.04.10. 07:05:18
  • nibron
    #6872
    Első sorban az a kérdés, hogy jogilag mi az álláspont. Pölö lehet az is, hogy az Avtv-t felülírják valamelyik kormányrendelettel. Ha nem kötelező, akkor nem is kötelezhetnek rá, és ha erre hivatkozva nem állítják ki, akkor perelhetőek. Márpedig ezeket az intézményeket nagyon könnyű perelni. Nem kiállított személyivel egy vállalati döntéshozó nagyon nagy összegeket össze tud szedni anyagi elmaradásként. És ha ezt perrel szedi össze az adó és járulékmentes. Nem hinném, hogy legalább ezt ne tudnák, inkább azt nézném meg, hogy hogyan kezelik a helyzetet.
    Jelenleg még nem ismerem a helyzetet, de ha a rutinomból indulok ki, és tényleg opcionális (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy megtagadható), akkor az is előfordulhat, hogy egy olyan okmányt állítanak ki, ami nem tartalmaz az azonosításra ellophatatlan adatot. Ugyanis az ujjnyom az. Természetesen el lehet lopni, de megfelelő azonosításkor (szkenner) rögtön kiderül a bibi. Míg az okmány többi adata azonosításra ellopható. Ha ez van, akkor jogilag felróható nekem, hogy nem tettem meg mindent az identitásom egyedisége érdekében. Más kérdés viszont, hogy ha bemegyek egy pénzintézetbe hitelt felvenni, ott megtörténik-e ez a fajta identitás azonosítás.
    És igazából itt van a kutya elásva. Ha logikusan használják, akkor több előnye lehet mint hátránya, pl. a nevedben elkövetett bűncselekmény sokkal nehezebb válhat. De ha az útlevelet nézem, nagyon ritka esetben kell használnom, még akkor is ha a legtöbbet az usa-ba utazok (van ott telephelyünk), pedig ott elég nagy a para.
  • Jóózsf István #6871
    Azt fogja szólni hozzá, hogy: Akkor ő neked nem csinál új személyit! De én is kíváncsi lennék rá... Mindenesetre az biztos, hogy a Gizellák erre nincsenek kiképezve.
  • RJoco
    #6870
    Az jó. Akkor te sokkal előnyösebb helyzetben vagy, mint az emberek nagy többsége.
    Gondoltam megkeresem neked a cikket, ahol erről olvastam, de sajnos nem találtam meg.
  • nibron
    #6869
    a munkám miatt vizsgáznom kellett adatvédelemből. így ismernem és alkalmaznom kell az adatvédelmi törvényt és a gdpr-t is. viszont ez a kis szösszenet nálam még nem merült fel tanulás szintjén sem. mondjuk a munkám miatt sem találkozhatok ezzel a problémával (a személyes problémámtól eltekintve). de átlátom, hogy logikus és használható amit írsz. mielőtt bemegyek újat csináltatni, kiképzem magam belőle, és meglátjuk, hogy az enyém milyen lesz. az adatvédelmet ismerve akkor logikus ha ujjnyom nélküli igazolványom lesz. kíváncsi leszek mit szólnak hozzá a kormányablakban ülő kiborgok.:) asszem viszem a kivonatokat.:)
  • Jóózsf István #6868
    Nálam, ha engedném, már rég bekebelezték volna a térkép bal felső felét. De a három szektorból nem jöhetnek ki. Így is megjelenik egy - egy hajógyár vagy dokk eggyel kijjebb is! Tehát, nem kellene szerkesztgetnem sem.

    Persze, hogy drasztikus módszerekkel esetleg gyorsabbá lehetne tenni a játékot. De nekem az kell, hogy nyüzsögjön! ÉLJEN! Ahogy mostanában reklámozzák!
    Nekem mindig volt egy olyan érzésem, hogy ez egy művi világ.
    Mint ahogy a RIBÖRSZBEN is beszéltük sokat: Legyártunk rengeteg alkatrészt, amiből esetleg hajók lesznek, amit nemes egyszerűséggel a játék betesz a süllyesztőbe. Térültek - fordultak és már nem is léteztek.
    Itt most lehetne "valóságosabb" is, de sajnos MÉGSEM LEHET!

    Nibron!
    Nem utasíthatod vissza 2021 óta!
    Én is hallottam ma a rádióban ezt a picsogást, és ha előbb hallom, akkor vártam volna vele még egy hónapot, de ezen már túl vagyok. Már az útlevélnél sem értettem (Vele egyet) de ott van opció: Nincs útlevelem! Nem is lesz! Nem is kell!
  • RJoco
    #6867
    Nem kell ebbe olyan sok időt befektetni. Én valahol 400-500 óra között járhatok. A HQ-nál a 13 FPS garantált. Harc nélkül.
    Úgy, hogy egy 16 mag 32 szálas proci van alatta, ami 4,9, de néha akár 5 GHz-ig is képes elboostolni. Ha kicsit megtuningolom, ahogy az alaplap gyártóm is tette korábban, akkor 5,1-et is hoz túlmelegedés nélkül.
    Nem a magok száma számít, hanem a magonkénti frekvencia.
  • RJoco
    #6866
    Én úgy emlékszem, hogy ez egy választható opció, nem kötelező. Persze nyomják a szöveget, hogy milyen jó, mennyivel egyszerűbb. A veszélyekre nem hívják fel a figyelmet. Nálam sem tették. Nekem is ujjlenyomatos.
  • nibron
    #6865
    és hogyan vigyázol az ujjnyomra? megtagadod? akkor szerintem nem lesz személyid. pont most kell újat csináltatnom.
  • kisiku
    #6864
    Mert nem is erre tervezték. Végtelenségig tartó játékot nem tudnak, és nem is akarnak tervezni. Ők sem gondolják azt hogy van egy két elvetemült (pozitív értelemben), aki képes 1000-2000+ óra játékot befektetni ebbe.
    Lásd South Park: Világok harca c. epizód :D

    Nehezen vettem rá magam hogy újrakezdjem, de jól tettem. Most fogom megépíteni az első állomásomat itt az SW modban. Van sok ellenfél, sok izgalom, kihívás, "de jó, ezt meg tudom venni" érzés.
    A sima játékban volt egy pillanat, amikor nehéz volt, majd amikor megszereztem az Asgard-ot, rendet raktam és a Xenon-t olyan szinten vertem vissza, hogy rezervátumba zártam őket. Úgy meg unalmas lett, mert nem volt másik ellenfél. Mivel nem cheateltem (most sem), ezért nem volt már értelme, már gondolkodtam, hogy valahogy visszaépítek nekik pár állomást (xml szerkesztéssel), hogy legalább kis mozgás legyen.
    Itt most legalább két olyan ellenség is van, akikhez még kisfiú vagyok, de szép lassan növök fel, és már nem félek tőlük.
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2024.04.09. 08:38:22
  • RJoco
    #6863
    Van rá megoldás. Ráadásul pont te ismered a legjobban a megoldás egyik felét az xml szerkesztő képességeddel.
    Én meg a másik felét a fajirtási képességemmel.
    A lényeg, hogy leamortizálod a fajokat. Meghagysz nekik 1 hajógyárat, esetleg néhány építőt. Majd fogod a szerkesztőt és ismét barátságossá varázsolod őket. Még segíthetsz is nekik állomásokat építeni.
    Az, hogy az a rengeteg NPC állomás és hajó hirtelen eltűnik a játékból, nagyon meg tudja dobni az FPS számot.
    A csörgők voltak korábban a legtutibbak, bár szerintem most a terránok erősebbek. A boron erőket nem ismerem.
    Csörgőkből 10-es flotta már elég hatékony, csak védelmi helyőrségek között szünetet kell tartani, hogy visszatöltsenek a pajzsok.
    Ha 20-at raksz egy flottába, akkor talán még szünet sem kell. Én anno 100 tuningolt hajóval indultam neki, aztán megfeleztem, meg gyártottam még pár 10-es, 20-as flottát, azok már nem voltak tuningolva. A 10-esekből néha elhullott 1-1.

    Most derült ki, hogy a személyiben lévő ujjlenyomat adatvédelmi aggályokat okoz, mert, ha ellopják, akkor azt nem tudja senki módosítani, mint egy jelszót. 2026-ig van idő módosítani a jelenlegi szabályt, ha addig nem sikerül, akkor hatálytalanítják. Csak gondoltam szólok, hogy vigyázz nagyon az ujjlenyomatodra.
  • Jóózsf István #6862
    Csatlakozhatok az egyházadhoz?
    Mi a neve?
    "Minden jó, csak mi vagyunk hülyék hozzá!"

    Tudom, hogy most tréfálkozunk, de valahol mélyen mindenkiben ott van, hogy "Hát igen. Ebből a gyermekből nem lesz orvos, vagy ügyvéd, vagy szupersztár."
    És igen sokan vannak, akik már le is lökték a Tajgetoszról!

    "A probléma az", hogy AKAROK játszani ezzel a játékkal. Életem végéig is el lennék vele... De nem nekem találták ki. És per pillanat azt sem tudom, hogy kinek. Mert aki elkezd vele játszani és teszi is ezt megfelelő ideig, az mind eljut oda, ahova én. Hogy egyszer csak már nem tudja élvezni, mert technikailag a játék nem tudja kiszolgálni az igényeket.
  • nibron
    #6861
    Hát akkor van egy éved, hogy kitaláld mit csinálsz abban az egy mp-ben.xD A sakkozók ennek még örülnének is.:) Mindig csak ez a negatív kisugárzás!:)
    Németeknek ez amúgy nagyon megy. Évekkel ezelőtt az egyik német városban elhatározták, hogy a város egyik szülöttének aki történetesen zeneszerző volt, eljátsszák az egyik orgonaművét. 640 évig fog tartani mivel ilyen hosszú a mű. Jelenleg van egy apró probléma: nincs a városban megfelelő orgona. De szerencsére kiderült, hogy ez nem is akkora probléma. A tréfás mester a zeneművét 80 évi csenddel indította, ennyi idejük van megépíteni az alkalmas hangszert. Na ugye, mi itt a probléma:)
  • Jóózsf István #6860
    Ha piros a lámpa az természetes. Ha zöld, akkor örülünk és megyünk. Na de, ha egy évig piros és csak egy másodpercre zöld?
  • nibron
    #6859
    Relatív szemlélettel, még jó is lehet az "egy képkockás csata". Két kocka között van időd kitalálni, hogyan legyen tovább.:) Persze, panaszkodni a legkönnyebb:)
  • Jóózsf István #6858
    :-DDDD

    DE FOG!

    Ne menjünk most bele egy játék kritizálásba. Mindannyian tudjuk mire képes. De azért az egy képkockás csata picit szíven ütött! És nem ezer hajó volt a szektorban, csak mondjuk 50. Nem. Annyi se!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.04.08. 17:17:48
  • kisiku
    #6857
    Pistám! Ha hiszed, ha nem, én még a 10 éves I5-4790-en tolom...persze hogy akad, de már megszoktam. De nem mindig. Hajóm nekem is kábé annyi van, állomásom talán több. Most hogy újrakezdtem, SW moddal, még ilyen sok nincs, ezért még simább a játék is. De ez a játék is a CPU-t eszi, nem a grafikus kártyát, az csak egy másodlagos dolog.Ram és CPU, sok maggal, az oké.
    Hamarosan újítok és ugrok egy pár generációt (mondjuk vagy 8-9-et) és akkor nem fog akadni sem.
  • RJoco
    #6856
    Ezt jó tudni.
  • Jóózsf István #6855
    6852:
    Elnézést kérek. Fogalmam sem volt, hogy egy egyébként fegyver modban van egy csatahajó! Ki is kapcsoltam, mert nincs rá szükségem.
    Varan letudva!

    6853:
    R9-3900X
    7900XTX
    32 GB memória (3733MHz)
    NVME SSD-n van a játék. Nem az oprendszerén! (W11)

    De azt tudnod kell, hogy van 1089 hajóm (Csaaaak? Azt hittem a duplája! :-)) 31 gyáram, szinte mindegyik komplexum! (Nem is kicsik) Itt igazából a gyáregységek száma lenne a mérvadó. Van olyan gyáram ami mellett, ha nem is történik semmi, se csata se egyéb, akkor csak 13 kockám van.
    A mentésem modok nélkül is működőképes. Nem befolyásolják nagyon a gazdaságomat. Főleg kényelmi célt szolgálnak. Ha gondolod elküldhetem... (130 Mega! :-)
    Úgy értem; Készítek egyet modok nélkül...!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.04.08. 13:15:45
  • tomonor
    #6854
    Nem csinálunk ilyet. A hajók fizikai modellje nincs a játékban, ha nincs telepítve+aktiválva a DLC, így az encyclopedia se tudja olvasni, hiába van benne a játékban az új hajó kódja. Az említett Split Varan egy modból származik.
  • tomonor
    #6853
    Milyen hardvered van egészpontosan? Akkor nézem ilyen diavetítést, amikor még az AMD fx-6300 procim volt, mondjuk nem is vártam tőle sokat. De ha újabb hardverről van szó, akkor megér egy riportot.