X4 - Foundations
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valaki csak a DLC-ket veszi, akkor az 28€. Mínusz 10€ a játék miatt, ha már megvan.
A két kimaradt csomag meg összesen úgy 13€.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Csomagban az egész, soundtrack-el együtt 40€. A fő játékkal együtt. Szóval, ha az valakinek már megvan, akkor azt megspórolja.
Amúgy most csak 10€.
Caliph írta (#7462):
kösz,akkor nekifordulok a közeljövőben
Leld benne örömed!
És, ha valahol elakadnál vagy nem úgy menne, ahogy elképzelted, akkor se idegeskedj, biztos megvan annak is az oka. Jobb, ha egyszerűen jössz és kérdezel. Ne feledd, németek csinálták! 😄
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Caliph írta (#7460):
na hogy áll a game? ott parkol a steam fiókomban 10 óra játékidővel,persze tudtam h majd lesz 3 év mire rendberakják legalább. Játszható? AI ? hajók teszik a dolgukat? lehet építeni már a birodalmat ? 😄 láttam most jött valami nagy update,csak a kiváncsiság hajt belekezdjek e végre úgy h nem fogom kitépni a hajszálaim egyesével 😄
Nem tudom miért félsz ennyire tőle, főleg, hogy már nagyon rég kiadták.
Én évekkel ezelőtt akkora birodalmat építettem, hogy kiírtottam mindenkit. Aztán egyből jó lett az FPS mindenhol 😄
Ha ennyire félsz a bugoktól, akkor inkább bele se kezdj. Ez nem az a játék.
Ettől függetlenül szerintem nagyon jól játszható, főleg, ha az ember megtanulja, hogyan is működik az AI.
És ahogy az életben is előfordul, hogy egyes emberektől hülyét kapsz, úgy ez itt is könnyen megeshet. De nem kell miattuk aggódni, el fognak pukkanni a hajóddal együtt 😄
A 10 óra játékidőddel most annyi előnyöd van velünk szemben, hogy nem fog feltűnni egyik hajónál sem, hogy gyengébb vagy erősebb lett, mint ami korábban volt.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
RJoco írta (#7458):
Úgy rémlik, hogy a boron hajókra akármilyen fegyvert nem lehet feltenni, csak boront. Ha jól emlékszem, akkor a terrán hajókkal is ez a helyzet.
Szóval ilyen szempontból nem csak a fegyver ereje van, de a hajó is adott.
Én pl. nem azért használom a hidrát (amúgy inkább a Hyperion-t mostanában), mert hű de jó volt a fegyvere, hanem, mert a sárkányhoz még nem férek hozzá.
Amúgy a sárkányt és a nemezist is ratatával imádtam, nem lézerrel. Viszont a nemezisen csak 5 cső van, míg a sárkányra 6 megy. Ezért is lett a sárkány a kedvencem.
Ha már a mindent elsöprést említetted, az Asgard fő ágyúja meg lett nerfelve? Mert az tényleg mindent visz. 1 (max 2) jól irányzott lövés és eltűnt az állomás adminisztrációs modulja. Így vagy átadom másnak a rendszert, akinek van olyan állomása (mert mondjuk én építettem neki 😄), vagy én veszem át, mert nekem van. És a repucsökkenés nagyon minimális. Ha nagyon jóban vagyok a fajjal, akkor nem is lényeg.
Ha jól emlékszem átesett egy kisebb nerfön az Asgard Beam, igen.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
tomonor írta (#7456):
A "Power Creep" jelenség a gond - nem amiatt alkalmaztuk a nerfet, mert élvezzük, ahogy szenved a régi játékos, hanem mivel időközben derült ki, hogy az X4 hosszútávon egy eléggé sikeres játékként sikerült és még látunk is benne potenciált, finomhangolni kellett a dolgokat, hogy legyen jelentős különbség a viselkedésükben és ne csak annyiról szóljon a történet, hogy az 'XY' fegyvert veszed meg, mert az mindent elsöpör egy gombnyomással.
Úgy rémlik, hogy a boron hajókra akármilyen fegyvert nem lehet feltenni, csak boront. Ha jól emlékszem, akkor a terrán hajókkal is ez a helyzet.
Szóval ilyen szempontból nem csak a fegyver ereje van, de a hajó is adott.
Én pl. nem azért használom a hidrát (amúgy inkább a Hyperion-t mostanában), mert hű de jó volt a fegyvere, hanem, mert a sárkányhoz még nem férek hozzá.
Amúgy a sárkányt és a nemezist is ratatával imádtam, nem lézerrel. Viszont a nemezisen csak 5 cső van, míg a sárkányra 6 megy. Ezért is lett a sárkány a kedvencem.
Ha már a mindent elsöprést említetted, az Asgard fő ágyúja meg lett nerfelve? Mert az tényleg mindent visz. 1 (max 2) jól irányzott lövés és eltűnt az állomás adminisztrációs modulja. Így vagy átadom másnak a rendszert, akinek van olyan állomása (mert mondjuk én építettem neki 😄), vagy én veszem át, mert nekem van. És a repucsökkenés nagyon minimális. Ha nagyon jóban vagyok a fajjal, akkor nem is lényeg.
PistaJoska írta (#7454):
Ti nyilván kiszámoltátok, hogy melyik mennyire hatékony. Van olyan ami javult?
A Kuraokamin ha csak nem lett nagyobb a sebzés, biztos, hogy romlott a percenkénti teljesítmény. Természetesen a gyári tuninggal együtt.
Persze, jó volna tudni, hogy melyik fegyver van rajta. 😄
Fuh, megmondom őszintén, én annyira nem mélyültem bele a fegyverváltoztatásokba, mivel én az egyik leglustább játékostípus vagyok, ahol minden játékban csak addig a fegyverig próbálgatok, amíg találok egyet, amelyik a kezemre esik és onnantól azt használom - ígyhát X4-ben is mindig csak az alap MK2-es lézerrel, esetleg az EMPC-vel aprítok.
Biztosan lesz majd néhány komolyabb játékos vagy content creator, akik nem diszkalkuliásak mint én, és kiszámolják, illetve bemutatják, hogy mely fegyverek lettek előnyösebbek.
RJoco írta (#7455):
Ja, hogy rebalansz! Vagyis nerf...
Meg kellene keresnem a listámat, ahol a tornyok hatékonyságát nézegettem.
Vagy fel kellene tennem egy 8-as virágboltit, hogy meg tudjam nézni, hol, mi lett elállítva.
Ezért utálom rohadtul, mikor belenyúlnak valamibe, amibe nem kéne. Aztán az öreg róka csak szív. Az újaknak meg úgyis mindegy, mert nem ismerték a régit, majd megszokják az újat.
A "Power Creep" jelenség a gond - nem amiatt alkalmaztuk a nerfet, mert élvezzük, ahogy szenved a régi játékos, hanem mivel időközben derült ki, hogy az X4 hosszútávon egy eléggé sikeres játékként sikerült és még látunk is benne potenciált, finomhangolni kellett a dolgokat, hogy legyen jelentős különbség a viselkedésükben és ne csak annyiról szóljon a történet, hogy az 'XY' fegyvert veszed meg, mert az mindent elsöpör egy gombnyomással.
Meg kellene keresnem a listámat, ahol a tornyok hatékonyságát nézegettem.
Vagy fel kellene tennem egy 8-as virágboltit, hogy meg tudjam nézni, hol, mi lett elállítva.
Ezért utálom rohadtul, mikor belenyúlnak valamibe, amibe nem kéne. Aztán az öreg róka csak szív. Az újaknak meg úgyis mindegy, mert nem ismerték a régit, majd megszokják az újat.
A Kuraokamin ha csak nem lett nagyobb a sebzés, biztos, hogy romlott a percenkénti teljesítmény. Természetesen a gyári tuninggal együtt.
Persze, jó volna tudni, hogy melyik fegyver van rajta. 😄
RJoco írta (#7451):
A hidrám elég gyenguska lett. Ez a sorozat lövés meg....
Kicsit hosszabban nyomom az egérgombot és máris eltolt 3-at, ami a hőcsík fele. Még egy ilyen sorozat és már piros.
Aztán várhatok sokáig, hogy lehűljön. Pedig van rajta módosítás, ami csökkenti a hülési időt.
Próbálgasd ki a fegyvereket - az összes rebalanszon esett át, nagyobb lett köztük a különbség.
mindero írta (#7449):
Elég király lett ez a trailer 😄
Köszi 😄
Kicsit hosszabban nyomom az egérgombot és máris eltolt 3-at, ami a hőcsík fele. Még egy ilyen sorozat és már piros.
Aztán várhatok sokáig, hogy lehűljön. Pedig van rajta módosítás, ami csökkenti a hülési időt.
A modok vannak elbaltázva. Mármint, gondolom hozzá kell faragni az újításokhoz.
Én is szeretnék már vele játszani, mert nagyon ígérgetnek. A nagy számok törvénye alapján valaminek történnie kell és az sem kizárt, hogy jó irányba! 😛
Általában nem kell új játékot kezdeni. Szerintem most sem. Nem is lenne egy jó dolog.
RJoco írta (#7444):
Kint van yt-n, 10-én jön.
Majd teszteljétek le légyszi 😄. Sajnos nagyon kevés időm van már játszani. Felraktam a VRO-t fél éve, kb 2 órát játszottam vele. Nem is láttam egy rendes ütközetet. Kíváncsi vagyok ezzel milyen lesz.
Nekem így kívülről nézve inkább tűnik egy nagy mod-nak mint egy frissítésnek. Gondolom új játékot kell kezdeni, ha ennyire megvariálnak mindent. Vagy legalábbis nem fog normálisan működni.
Utoljára szerkesztette: mindero, 2026. 06. 04. 11:17
ezen nem kell csodálkozni. Ezek a frissítések olyan: "Na jó, még ezt... Na jó, még azt..." Dolgok.
Ki is adhatnák és akkor a rilízt frissítgetnék naponta. Próbálják elkerülni a kellemetlenségeket. Minthogy a kiadásnak nincs dátuma, nincs határidő, így ez a megoldás békésebb.
Vagy csak megcsúsztál az RC3-as beírással?
Ha nem, akkor jó gyorsak voltak.
RC4
2-3 naponta egy RC ugrás. Úgy, hogy hétvége volt. Ha csak 5 lesz és tartják a lépést, akkor jövő hét kedden meg is jöhet. Vagy csütörtök a frissítésnap?
Nyugi. A négyet ötöt már nem írom be! Vagy igen?
Hogy belehúztak-e? Afffranctuggya!
Március közepétől számítva... Hát, tényleg nem rossz eredmény. Biztos sietnek kiadni, hogy indíthassák a következő bétát amiben... 😊
Még a végén jövő héten itt a frissítés!
Azt javaslom, hogy akit érdekel, az bogarássza át a TESZTELENDŐ FELADATOKAT.
"As we modified S and M ships to use integrated engines, the glow and flame color now match the installed engine module.
i.e. Installing a Split engine on a Boron ship will now make its exhaust color change, try out different combinations!
Do the color match the identity of each faction?"
Minél több emberrel szeretnék megszerettetni ezt a játékot, annál többet veszítenek el a kemény magból.
Jövőre ez egy szivárványos (ha értitek?!?!?!) árkád játék lesz!
De ha nem jövőre, akkor utána, vagy még IDÉN!!!
Már csak a nosztalgia miatt is megtehetnék. Plusz szerintem ez nem egy rossz kampány húzás. Ingyen töltény lenne.
Persze anélkül, hogy tudnám mi munka kell bele.
Azért köszönöm...
PistaJoska írta:
Tényleg!
Tamás!
Te úgyis közelebb vagy a tűzhöz. Esetleg elkezdhetnéd óvatosan beadagolni a fejlesztőknek, hogy lehessen használni nagy vasakon is a vonósugarat. Most, hogy a modok embargója miatt egy rahedli hajóm áll. (Mod motor van bennük. Illetve ugye mivel a mod ki van kapcsolva...: SEMMILYEN!)
Legalább be tudnám cibálni őket egy gyárba, hogy tegyek beléjük, amíg meg nem oldódik a mod helyzet.
Manticore fegyvere? Ah, az a gond, hogy nagyon limitálva akarták bevezetni azt a fegyvert, bár egyetértek, szerintem is jó móka lenne. Nem hiszem viszont, hogy ki tudom lobbizni sajnos. Egy szót persze megejtek miatta.
Tamás!
Te úgyis közelebb vagy a tűzhöz. Esetleg elkezdhetnéd óvatosan beadagolni a fejlesztőknek, hogy lehessen használni nagy vasakon is a vonósugarat. Most, hogy a modok embargója miatt egy rahedli hajóm áll. (Mod motor van bennük. Illetve ugye mivel a mod ki van kapcsolva...: SEMMILYEN!)
Legalább be tudnám cibálni őket egy gyárba, hogy tegyek beléjük, amíg meg nem oldódik a mod helyzet.
Csudaklassz!
Eléggé felelőtlenül kampányoltam az FSR mellett. Merthogy mivel teljesen járatlan vagyok az ügyben, nem vettem észre egy kapcsolót. Mégpedig a képkocka generálásét.
Az FSR önmagában kurvára nem képes csodát tenni ebben a játékban, hisz mindannyian tudjuk, hogy nem GPU korlátos, hanem CPU korlátos a játék. Ezt egy képjavító algoritmussal nem lehet helyrehozni, vagy enyhíteni.
de hogy ne csak a levegőbe beszéljek felvettem újra azt pár jelenetet amit korábban, de most használtam a kapcsolókat is.
Csodák márpedig nincsenek! (hivatkozás)
4:20
7:20 és
10:15-nél vannak a váltások.
Elnézést kérek a reménykeltésért!
És nem is csak másképp, hanem teljesen máshogyan. És a jelentős módosítás nem szerencsés.
Arról nem is beszélve, hogy nekem pont úgy volt jó.
Egyébként honnan jött az az ötlet, hogy egyszer csak belepiszkáljanak a fegyverekbe? Meg úgy zusammen 200 dologba? UNATKOZTAK??? 😄
Minden másra azt teszem, amit annyira szeretsz.
Hiába erősebb a lövedék, ha egy jelentős hányada nem talál célba. Így olyat választottam ami veszett gyors lövedékeket lő ki.
De ugye soha nem derül ki mert valamelyikünknek be kellene lépni a játékba és lecserélnie bármelyik "M"-es ladikon!!! 😄
Kész szerencse, hogy az oldal könyvjelző ikonja fekete lett!
Akkor sem találom ha tudom hol van és akár felette is lehet az egérmutató!
Miért nem kedveled a ratatát? Az addig lőtt, míg túl nem melegedett. Vagy nem?
Én nem tapasztaltam szaggatást. Egyszer, mikor ráfordultál az állomásra, volt valami, de nem volt vészes. Mikor ott repkedtél a modulok között, akkor semmi.
Az a LOD amiről beszélsz. Kevés játékban tudják szépen megcsinálni. A zacsisban például katasztrofális volt!
És akkor már megírom azt is, hogy így nyúltak bele a fegyverek viselkedésébe! (Link a szöveg alatt!)
Magyarul is leírom: Ez a fegyver eddig folyamatosan tüzelt, amíg teljesen túl nem melegedett.
Most meg sorozatokat lő amitől minden ma még nem kitépett hajam szála égnek áll.
AZONNAL CSINÁLJÁK VISSZA MERT BEPERELEM AZ UNIVERZUMOT IS! Nem viccelek. A ratatát ezért SEM kedvelem. Mi francért (Nagyon szép fogalmazás) kellett hozzányúlni. Nem érdekel, hogy kinek tetszik így. NEKEM NEM!!!
Ez nyavajás oldal meg már nem képes új lapot sem nyitni a linkeknél, rátölti az oldal lapjára a az újat. Vagyis eltűnik a fórum.
Sokkal jobban zavart az a grafikai bug, amit fícsőrnek adnak el. Konkrétan, hogy amikor közel érsz, akkor látványosan, durván megváltozik az adott dolog grafikája. A napelemeknél ez nagyon zavaró volt, de a nem tudom milyen gyáraknál is, ahol volt valami keverő szerű cucc, aztán hirtelen belekerült a "világítás", mikor közel mentél. Az ilyet nem szeretem. Nagyon nem. Bár ezt mindenki használja (hófutó, zacsi), de ennyire durván csak a zacsiban találkoztam eddig vele. A hófutónál az árnyékoknál venni észre, de csak, mert nagyon széles a monitorom és főleg ott a széleken tűnik ez fel.
NMS-nél nem is emlékszem, hogy találkoztam e ilyennel. Vagy ETS2, ATS-nél. Legalábbis ilyen durván biztos nem.
Olyan ordenáré módon szaggat, hogy nincsenek rá kifejezések.
És ez bizony az FSR bűne.
"Mondjatok róla..."
Hát ez a hozzányúltak, nem nyúltak, ez olyan dolog, hogy lehet, hogy a kétszáztizenkilencedik szinten babráltak el valamit ami miatt az összes mod nem működik. Csak van amelyik megakasztja a játékot és van ami csak szimplán mindegy, hogy van-e. Ilyen a maszatos mod. Ami csak szimplán hatástalan.