7318
Egosoft X4
  • Jóózsf István #7318
    Várjál várjál!
    Az előző hozzászólást úgy zártam le, hogy nem néztem végig a dejót. És most sem láttam több mint a felét, mert idegesít, hogy olyan dolgokra büszkék, amit valójában szégyellniük kellene.
    Elpörgettem a végéig, hátha valami hasznos információ is elhangzik, de nem. És a dejó vége; BÜSZKÉN hangoztatják, hogy a motort 25 éve fejlesztik. Aha. És mikor jönnek rá, hogy ez zsákutca? Mikor fogják végre a kukába dobni? Eddig csak szánakozva mosolyogtam, de most már haragszom rájuk. Lassan minden bizalmamat elveszítik. De nem ők lesznek az elsők és nyilván az utolsók sem.
  • Jóózsf István #7317
    Azzal kérkedni és ficsőrként előadni, hogy ez a játék mindent szimulál, az elég vakmerő! Mint ahogy az is, ahogy a többi tulajdonságát polírozzák. Kiemelve a hajók viselkedését, ami sosem működött az elvártaknak megfelelően.
    Kedvem lenne készíteni egy ellen videót amiben bemutatnám, hogy én pontosan ezért NEM TUDOK játszani a játékkal.

Kívánom, hogy jól menjen ennek a csapatnak, mert akkor talán egyszer tényleg olyan lesz ez a játék, amilyennek tervezték és én is visszatérhetek a zikszuniverzumba.
  • Borg18754
    Hirtelen azt hittem hogy valami versenyen indult Béla XD
  • Jóózsf István #7315
    A few things to look out for are:

Objects not rendering and/or popping in
    Objects disappearing (e.g. cockpit, station, planets and background), and then reappearing after a few seconds
    Exitcode 1061 lost-device crashes
    The game dropping below 10fps

TÍZ KÉPKOCKA!!! Nem harminc, vagy hatvan! :-)
    Hát igen. Kinek mi az elvárása - igénye. Egyszer én azt mondtam, hogy ha 24-et eléri, akkor nem szólok egy szót sem. Na az jó soká' lesz!
  • Jóózsf István #7314
    Páblik Béla 7.60 indult...
  • RJoco
    És akkor a videó.
  • RJoco
    Ugye attól tettem függővé a DLC megvásárlását, hogy javítva lett e az UI skálázás. ÉS IGEN!

Ha már van DLSS, akkor bekapcsoltam auto-n. Érdekes. Nehéz eldönteni, hogy jobb lett vagy rosszabb. A grafika szép maradt.

Az új írányítást szokni kell. Mindjárt vissza is kellett vennem az oldalirányú érzékenységet, mert az nem volt jó. De így is nagyon billegős. A Hydra-val csatároztam is egy kicsit és nem olyan rossz. Bár mintha a hajót megnerfelték volna.

Az új fizika. Talán mintha még lassabban gyorsulna travel sebességre a hajó. Ellenben nagyon gyorsan képes 8000-ről megállni. Elvették a kigurulás lehetőségét. Ez régen nagyon jó volt rendszerek feltérképezésénél, mikor nem vesztettem annyi sebességet, míg ellőttem egy távolsági szkent. Most teljesen lelassulok, aztán újra gyorsítani kell.
    A sodródás és egyebek inkább idegesítő, mint egy jó élmény. Nemsokára felrakom a Hyperion-ról a videót, ott jól látható a bénázásom, mikor be akarok állni alá. SZÉLESVÁSZNÚ! ÚLTRASZÉLES! FULL SPOILER!
    A boost érdekes. Jó, hogy nem a pajzsból szipkáz, de nem azonnali, van neki valami feltöltődési csíkja is. Nem merül le olyan gyorsan, mint, ahogy a pajzs szokott elfogyni. Legalábbis így elsőre, 2 hajóval tesztelve.

És akkor a Hyperion.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Azért a Bala-Gi jobb volt. Jó, nem mondom, hogy aki épp most kezdi a játékot, annak egyszerű lesz összevadászni azt a mennyiségű cuccot, amit megkövetel a játék. Ezek nem is rakteres cuccok, hanem tatyós cuccok. Nekem szerencsére minden kéznél volt már. Amúgy egy érdekes és jó kihívás a fizess és kapod helyett.
    Harc az nincs a küldetés során. Olyan rendszeren sem visz át az út, ahol esetleg harc lehetne. Nem úgy, mint anno Maelstrom.
    Még csak vontatni sem kell. Egyszerűen el kell kísérni. Vagy a helyszínre menni és seta-val megvárni.
    A csúcs, nem tudom, hogy ez bug e, de két hajót kaptam kapásból. Egy alapot és egy tuningoltat. A felszerelés ugyanaz, csak már rajta vannak a módosítók.

A kevésbé spoileres rész:
    Némileg csalódás. Másrészt egész jó.
    Úgy emlékszem, hogy az X3-ban vígan tudtam lövöldözni vele a kis M, S hajókat is. Itt viszont kapott hat nagy, lassan tüzelő, lassú lövedékes paranid ágyút. Mivel ez Main fegyver egy paranid hajón, ezért másra nem is cserélhető. Ezzel kis hajókat eltalálni nem egyszerű. Viszont a hajó elég jól fordul, szóval nem is olyan lehetetlen, mint a csörgővel. Ágyúból lézerek vannak rajta. Ezeket cserélni fogom argon pulse-ra, ahogy a paranid pajzsokat teladira. A hajtómű még kérdéses. Argonnal biztos, hogy nem lesz gyorsabb, mást még egyelőre nem néztem.
    A Rattlesnake helyett, mint zászlós csatahajó, jó lesz. Az S-es dokk annyiban jó, hogy küldetéseknél van hajó, amivel le lehet szállni másik hajóra. Viszont a sárkányt vagy a hidrát nem biztos, hogy le tudja váltani. Legalábbis, ha kis hajókra akarok vadászni. Foglalást még nem próbáltam. 100-as legénységet tud vinni. Az azért elég jó.
    Kinézetre végülis így "élőben" sokkal jobb, mint az összevágásban. Főleg, hogy bentről nézek ki és nem kintről be :))
    Majd még használni kell, hogy tényleg kialakuljon a megfelelő vélemény a hajóról.
  • Jóózsf István #7311
    Már ki is próbálhatod. Majd mesélj mit - miket tapasztaltál.
  • RJoco
    És megjött a frissítés.
  • RJoco
    Most nézem, hogy a 7.5 béta 4-ben benne van, hogy kijavították az UI-s gondomat.
    De mivel nem bétázom, így nem is nagyon szoktam megnézegetni, hogy mi van benne.
    De most már RC1.
    És jött egy ihlet, hogy át kéne nézni, hátha javítva lesz a 7.5-re.
    Aztán majd úgyis a játék közben derül ki, hogy az egyéb fejlesztésekkel nem rontották e el.
  • RJoco
    Azt hittem, hogy nehezebb lesz megtalálni, de szerencsére van követés.
    Ez lenne az.
    Jó rég volt már augusztus.
  • tomonor
    Linkeld már be ide légyszíves a fórum topikot, amit csináltál róla.
  • RJoco
    Nem is vártam, hogy 1:1-be átteszik. Sőt, pont az ellenkezője. Azt vártam, hogy a "korhoz" megfelelően átdolgozzák. Az már más kérdés, hogy nekem a szárnyak akkor sem tetszenek. De az is lehet, hogy csak a videón, meg képeken nem. És, ha (HA) körberepülöm, meg beleülök, akkor más lesz a helyzet.

Erről jut eszembe. Megkérnélek egy nagy szívességre, ha van ebbe némi beleszólásod. Szólnál a fejlesztőknek, hogy csinálják még rendesen az UI skálázást, amit a 7.10-re elrontottak és azóta (javítási listában nem láttam) nem javítottak? Jó lenne, ha a 7.5-re megcsinálnák. Így nem játszom vele. Vagyis Hyperion sem lesz, ha így marad. Írtam a fórumra is, vannak képek, még videó is. Azt már nem tudom, hogy német vagy angol nyelvű e a téma, de egy moderátor egy darabig foglalkozott vele, aztán semmi.
  • tomonor
    Eh, meg lehet szokni. Valóban nem 1:1 a régi Hyperion, de használata közben nem fog feltűnni.
    Úgy érdemes felfogni, mint mondjuk a Tokyo-t. Az sem 1:1-ben a régi modell.
  • RJoco
    Ez most nagyon felemás érzés. Amolyan egyik szemem sír, másik nevet.
    X3-ban imádtam a Hyperion-t. Kedvenc hajóm volt. És nagyon jó érzéseket keltett ez most.
    De mi a fene az a váz ott a szárnyak helyén?! Nagyon nem tetszik. Sírni tudnék.
  • Jóózsf István #7303
    Fizetős a Hyperion csomag.
  • Jóózsf István #7302
    Nem is gondoltam, hogy több lehetetlen is van.
    Ez gondolom azért VOLT lehetetlen, mert egy VOLT Xenon szektorban kellene megcsinálni.
    De az nálam már a szentháromságé. Az agyatlan mennyiségeken kívül, semmi lehetetlen nincs benne. Nem csinálom meg, mert nem érdekel. A Boronosba sem nagyon értem miért kezdtem bele. Ez még unalmasabb, mint az építkezés. Csak itt nem teszed tönkre a szektort FPS-ileg, mint egy nagyszabású építkezéssel.
    Kéne egy hely a HÁKÚ-nak...

Majdnem elkezdtem egy újat. Getsu Fune-ba kellett volna települni. Elmentem, hogy letegyem a bóját de amikor a szektorba értem hallom, hogy a videokártya ventilátorai elkezdtek izomból pörögni. Merthogy felhős a szektor. Na akkor ide nem települünk.
  • RJoco
    Neeee, csizma, meg karácsonyfa?

Én már megcsináltam egy lehetetlen terraformálást, de ahhoz nem kellett a boron dlc.
  • Jóózsf István #7300
    Értem én, hogy lehetetlen...

0.4? Olyan soknak?
    Már inkább szégyellem magam, hogy eddig nem csináltam meg! :-)
  • Jóózsf István #7299
    A Hyperion akár még jól is elsülhet!
  • Jóózsf István #7298
    Hazudtam. 20 - 40 percre volt állítva.
  • Jóózsf István #7297
    Olyan érzésem van. (Határozottan!) hogy megint belenyúltak az erőviszonyokba.
    Egyrészt mintha a Khaak nem reprodukálná magát, tehát, ha egy szektorból kiirtottuk őket, akkor onnan KI VANNAK IRTVA!
    És mintha a xenon is gyengébb lenne. A bal felső rezervátumból ami négy szektort tartalmazott a szentháromság elvett egyet. Eddig erre nem volt képes. Viszont az "örök életű" Asgard ki van lőve! Hogy azt a Xenon, vagy a Triniti csinálta, azt nem tudni!

Szépen haladok a "LEHETETLEN" terraformálási küldetéssel. Itt lehet leszüretelni a hosszú harácsoló munka gyümölcsét, amikor az elmebeteg küldetési mennyiségek láttán nem pánikba esünk, hanem elmegyünk az egyik komplexünkbe ahol KÉSZLETEN VAN!!! :-DDD
    Mondjuk a planktonnal megfogtak, mert nekem csak egy büfém van a halaknál és ők sem jeleskednek a gyártásában.

Mivel a bolygógyurmázás rettentően unalmas, közben felrántottam 4-5 komplexumot. Ami szintén unalmas, de most mit csináljak. Ha elmegyek harcolni, akkor valós időben nem jutok egyről a kettőre. Kénytelen vagyok egy félreeső helyen folyamatosan járatnia SETA-t. De most legalább van értelme. Hála az új processzornak. (15 - 30 kocka)

Még egy észrevétel: Az automatikus mentés a játékban eltelt időt veszi figyelembe, nem a valóst. Ennél fogva SETA alatt kábé 2-3 percenként ment. (Talán 40-80 percre van állítva.) Nagyjából mindig akkor, amikor épp küzdök a játék "intelligenciájával" merthogy ő jobban tudja, hogy ÉN hova akarom tenni a modult!!! Mert én honnan is tudnám, hogy hova akarom tenni. AZT MAJD Ő TUDJA!!! Verjem bele...

Mielőtt jönne az okos tanács, hogy építkezés közben ne gyorsítsak. DE! 30 kockánál nem probléma. Simán lehet dolgozni.

Ja, és az Úttörőknél felállított büfé - droglabor abból él, hogy EC-t ad el. Hát jó. Ha az kell. Amúgy a Terránoknál (Merkúr) és a halaknál is van egy egy akkumulátor gyáram, aminek ezerszer nagyobb a kapacitása! De mindegy.
  • Jóózsf István #7296
    Újabb észrevétel:
    Hiába nyalom a Yaki seggét, nem javul a viszony. Rengeteg árut leszállítottam neki de a bejegyzésekben semmi. Nincs olyan, hogy javult volna a viszonyom.
    Úgyhogy... Marad a jólbevált módszer, mert zavar, +19 ben vagyok... :-)
  • Jóózsf István #7295
    Nem volt bebugosodva, hanem ment a SETA. Engem ellenőrzött. Aztán ment a büféhez. A büfében talált 77 Stimulánst (Cucc) Amit én csak 14:29-nél vettem észre! És gyorsan küldtem is a kísérőmet, hogy szedje ki és adja el valahol... Aztán egy kis erőszakkal és egy repu veszteséggel elsimítottam a dolgot.
    Most 26 helyett 25-ben vagyok a Terránokkal. Sag schon!
  • RJoco
    Én nem láttam, hogy mi volt a rendőr baja a hajóddal.
    A kapitányok gyakran hülyék és simán felülbírálnak, hogy adott esetben ott dögöljenek meg és okozzanak neked kisebb-nagyobb kellemetlenségeket.

Amúgy mi a fenét csinált ott bebugosodva a kis nyavajás?
    Egyre rosszabb lesz a játék. Nagyon kéne már egy új motor, mert a mostani nem bírkózek meg jól a sok hajóval és egyebekkel.
  • Jóózsf István #7293
    Ezt azért indítottam el, hogy megmutassam végre azt a hangot. Bár ez nem az a hang, mint a dejóból kiderül, mert ez egy rendőr, ami elmegy. És aztán...

Nagyon sokáig nem értettem, hogy miért alakult ki a konfliktus és mi a baja az építész hajóval. Míg meg nem nyitottam a büfé logisztikai nézetét.

De kimozogtam egy pont hírnév vesztéssel és nem töltöttem vissza.

Azt viszont nem értem, hogy ha utasításba is volt adva és kézenfekvő is volt a megoldás, akkor a kurva építész miért nem lépett szektor? Miért kezdett cicázni a támadóival?
  • RJoco
    Ez nagyon jó. Minden rendszerbe rakok egy állomást ilyennel. Márha megint nekiülök játszani.
  • Jóózsf István #7291
    Nem. Természetesen az a sugara és körben értendő. (Gömb)

Más: Építettem a Terránoknál egy büfét. Természetesen CUCC gyárat is raktam hozzá. Ugyan szólt a játék, hogy a Terránok nem nagyon szeretik, ha cuccot gyártok és butítom a népüket, de nem bírtam megállni. Sokáig nem is volt baj, de most egyszer csak hallom a figyelmeztető hangot, hogy rám lőttek egy rakétát. Nu mondok: "Végre eksön!" Jah, csak épp egy szép kövér Terrán flotta volt az ellenfél. Hordozóval, rombolóval és mindennel ami a szemnek és szájnak ingere. Először is kimentem a szektorból, mert érdekes módon a szomszédban nem voltak ellenségesek a terrán hajók, míg az adott szektorban, még a bányászhajók is utáltak!
    Na ez nem segített.
    Jó, akkor bontsuk le a cucc részleget. Ez sem segített. Így visszatöltöttem egy nem sokkal korább mentést (4-5 perc. Amúgy eddig tart lebontani azt a részleget!) Kilapátoltam a cuccot és eladtam a testvérfajuknak. (Úttörők) És bosszúból az ő területükön állítom fel az új (SZÁZSZOR NAGYOBB) met-laboromat! :-) Merthogy ők bírják a cuccot!!!
  • RJoco
    És a hatótáv csak abba az irányba vonatkozik, amerre néz? Vagy egyszerűen egy gömb az állomás körül?
  • Jóózsf István #7289
    Új játékszer. Nem csak parasztot vakítani jó, mert van egy 215 km-es radar hatótávja is. Ami nem gyenge!
  • RJoco
    Én már rég elengedtem a témát, te lovagolsz még rajta.
    Én sokkal felhasználóbarátabban állítom be a dolgokat, így bármikor egyszerűen tudom halkítani, hangosítani, amire épp szükség van.
    Mindenhol hagyok tartalékot.
    Most is szól a yt. Az úgy 50% körül van. A gép kimenete 60% körül. Ha elindítok egy filmet vagy zenét vlc-vel (igen, vlc-vel nézem, itt ráadásul tudok hangerőben 100% fölé is menni), akkor az 100%-al tolja a hangot, vagyis hangosabb lesz, mint a yt.
    Játékok is alapesetben 100%-on indulnak. Ha zavarna a hangerejük, akkor lejjebb venném a rendszerhangerőt (most 60%) és a filmeknél vlc-n feljebb tolnám a hangerőt. Így biztos, hogy egyik játék sem fog beleüvölteni a fülembe és mégis hallanám a filmet.
    De én játék közben nem nézek filmet. A zenét meg egyszerűen tudom állítani.
    És akkor még a hangcuccban is van bőven tartalék, mert az sem csutkán megy. De azt most nem tudom megnézni, mert nincs elem a távirányítóban.

Lovagolunk tovább? :DDDD
  • Jóózsf István #7287
    Fogok kérni tanácsot tőled a jövőben is, DE NEM EZ ÜGYBEN! :-DDDD
  • Jóózsf István #7286
    Namégegyet...

• Jóózsf István #7285
    És mielőtt rátérnénk arra a tényre, hogy teljesen hülye vagyok a témához.:

• Jóózsf István #7284
    Ha marad ez a téma, akkor...:
    Tévét nézek a gépen. DVBViewer-el. annak a szintjéhez van belőve az erölködő. És igen. Lehet, hogy annak magas a szintje, de az értelmes kényelmes, szórakoztató tévézéshez (Ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni 2024-ben) ez a szint az ideális. És innentől minden visszafelé alkalmazkodik.
    És plusz van egy olyan, hogy én nem szeretek hangosan játszani. Agyfaszt is szoktam kapni, amikor elindul egy játék ÜVÖLTVE, mert ugye 100% hangerővel kell indulnia a nyomorultnak. És lehetőleg legyen jó hosszú bevezető, vagy bármi ami miatt be se tudjak lépni a beállításokba, hogy lehalkítsam. Persze ilyenkor le is tekerhetem az erősítőt...

Szóval.: A hang ilyen és ilyen is marad. Mert az évezredek alatt így alakult. PUNK-TUM!
  • RJoco
    Hát én is leszarom a hangot, mert úgysem hallok semmit. De akkor meg minek erőlteted ezt a hang dolgot? Úgysem hall senki semmit, szóval az, hogy nincs rajta, tök mindegy.
    Jahogy épp a hang lett volna a lényeg?
    De, ha nem hallom, mert olyan halk, akkor nem mindegy?

A gond nálad van. De szerintem a bio részben :))

Nekem semmi gondom nem volt a bandicam-mal. 3 monitor esetén ügyesen tudtam felvenni vele egy FHD nagyságú területet a kurzor körül. Kb. észre sem lehetett venni, hogy nagyobb képernyőn játszom, mint FHD.
    Az ultraszélesekkel meg a vga felvevőjén kívül mindegyik programmal gondom van. Ezt az 5K-nak becézett felbontást se a bandicam, se a steam nem támogatja. Mindegyik lekicsinyíti képet, de a képarányt megtartva.

A hangnál meg szerintem az a gond, hogy nagyon feltoltad a hangcuccod hangerejét, ezért a gépen veszed vissza, így halk lesz mindenki máshoz képest. Vagy rosszul tippelek? Ha a hangcuccod halkítanád, akkor a gépet feltolhatnád és máris jó lesz másnál is, nálad is.
    Persze én is megtehetném, hogy hangosítom a hangcucccom, mert van benne tartalék. De egyrészt makacs vagyok, mint te, másrészt, ha nem figyelek, akkor a következő videó üvölteni fog, mint az állat. Az meg nem hiányzik senkinek.
  • Jóózsf István #7282
    Akkor legyen így: A hangerő így marad, mert nekem így jó. Mindenki más le van szarva!
    Az első verzió szerintem szociálisabb volt, de az eredmény mindkettőnél ugyanaz! :-D

De beszéltük a gőzöst, de amikor én próbáltam, akkor még nagyon gyerekcipőben járt. 4K-t sem tudott.
    De mintha most is próbáltam volna, csak a megosztással és a fájl elhelyezésével lenne probléma. Mindegy. Dobtam, mert nem volt jó. Hogy miért, az mindegy.

Azt meg ne mondja senki, hogy a beépített vga meghajtójánál praktikusabb felvevő létezik. Hogy ez vacakol néha? Hát igen. Együtt lehet vele élni, mert ha eszembe jut, akkor szoktam csinálni egy pár másodperces próbafelvételt. És abból kiderül, hogy most épp milyen kedve van. Ha van hang, akkor jó, ha nincs, akkor kilépek a játékból, újraindítom a gépet, vagy csak a hangeszközt, (Ami a vga. Ugye!?!? De ezt a gép nem tudja! És én nem is fogom elárulni neki!) mert van amikor csak az megy el.

A zöldre váltásról meg annyit, hogy a terveim szerint majd csak a 6090 fog érdekelni. addig meg hátha leszokom a játszásról. Vagy már nem is lesz olyan játék, ami miatt érdemes lenne beleölni egymillió pengőt.
  • RJoco
    Olyan vagy, mint a főnök. Az is megmagyarázta, hogy miért lesz kevesebb a pénze a barátnőmnek, ha átveszi a cég, de több lóvét nem akart adni neki. Vagyis semmit nem számít, hogy megmagyarázod, miért halk a játék hangja, ha nem teszel ellene semmit.

A gőzös felvevőről nem írtál semmit.
    Bár szerintem egy éjjel-nappali zöld vga bolt meglátogatásán kellene gondolkodnod. Ha jól hallottam, akkor amúgy is nemsokára érkezik az új generáció. Hátha nem lesz olyan drága a régi.
  • Jóózsf István #7280
    A bandikammal is volt elég bajom.
    Váltsál zöldre? Nem volt egy kicsit ma már sok a dzseki? :-) Mingyá' elszaladok az éjjel-nappali zöld vga boltba és veszek kettőt, hátha az egyik elromlik!
    A hang azért halk, mert le van halkítva. Itt több dolognak kell együttműködnie. az elfogadhatatlan, hogy egyik alkalmazásról a másikra váltva üvölteni kezdjen... Így össze vannak a hangszintek fésülve. Ezért halkak a játékok.
  • RJoco
    Nem is értem, hogy mit szenvedsz te az adrenalinnal még mindig. Vagy váltsál zöldre, vagy használj Bandicam-ot. Utóbbit akár kölcsön is kérheted.
    De ott a steam felvevője is. Kipróbáltad már?

Amúgy meg nálad mindig olyan halk a hang, hogy nálam mindig zene szól, mikor nézek tőled valamit. Lehet, hogy az adrenalin automatikusan leszűrte a "zajt" :))))))