Transport Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az komoly!
Akkor uccu bétatesztre fel!
Letöltöttem, és valóban működik. Egy próbára jó a vásárlás előtt, persze mivel ez egy feltört béta verziójú játék így teljesítmény valamint instabilitási hibák nagyobb eséllyel lehetnek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.skidrowreloaded.com/transport-fever-2-beta/

Felkerült a Béta feltörve pár letöltős oldalra már és a Youtube-on is vannak gameplay videók.

Az biztos hogy ebbe az évbe megjelenik a új rész?

Norvegiaban radar van sok helyen zoldhullam helyett es nincs se kisebb, se nagyobb dugo, mint mas nagyvarosban. Aki fouton megy vegig, nyilvan jobb a zoldhullam, aki meg mellekutrol kanyarodna ki, dekkoljon a lampanal 5 percet..
Nohab
Ezzel vitatkoznék. Magyarországon az első villanyrendőrt 1926-ban adták át, míg az első (mai formában ismert) jelzőlámpát 1938-ban.

Viszont 1925-ben már grafikonra vitték a jelzőlámpák időzítését. Benne nagyon jól látszódnak a zöldhullámok.

A zoldhullam magyar sajatossag (is?), egyaltalan nem evidens dolog a forgalomban.
Nohab
Remélhetőleg zöldhullám is lesz benne, mert különben ismét szenvedés lesz a forgalom.
En a lampakat varom nagyon, az elsoben nem tudtam nagy forgalmat csinalni belvarosban, illetve idovel egy hatalmas atlathatatlan kaosz lett az egesz. A beharangozoban olyan szepen menetelnek a keresztezodesekben a jarmuvek, hogy a szivem osszeszorul latvanytol. 😊
Nincs kőbevésve! Talán a hónap végéig. Egyébként is azt rebesgetik megjelenésnek.

Phara! Lám ezért nem kell elhamarkodottan nyilatkozni. Azt menüt konkrétan meg sem nyitottam addig. Nem nagyon értem miért kellett átcsoportosítani menüpontokat. Persze értem, hogy újnak tűnjön a játék. Persze mind tudjuk, hogy nem az. Néhány újítás kifejezetten jót tett neki, de ez csak szimpla fejlődés.
És azt is jól tudjuk, hogy meg fogjuk venni a játékot (amennyiben nem nem szalad el a ló a készítőkkel az ár tekintetében!) Mert kíváncsiak vagyunk rá!
A játék egyértelműen szebb. Valamivel több benne a jármű. A ficsőrökről semmi olyat nem tudok mondani, ami a fejlesztői videókban nem volt benne.
Vannak aggályaim is. De azokat jegelem még , mert nem akarok úgy járni, mint a jármű menedzseléssel!<#awink>
Meddig tart a béta-teszt?

Ez igy elso blikkre brutalis csalasnak tunik ha a jarmuvek sebessege nincs ugyanilyen aranyban csokkentve, mivel elavulasuk nem kilometerben, hanem idoben van megadva.
Igy van, kedves Istvan igy fogalmaztam, hogy ez csak TF 1.5 szerintem......es ezt valtozatlanul tartom is 😞
Nem erzem az atuto ujdonsagok varazsat, mondjuk nem is sok van belole.....
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2019.11.01. 18:08:19

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

Gyorsan húzz fel egy 10000-es várost megnézni mennyire akad. 😄 A járműcserét lehet, hogy csak nem találtad még meg.Tegnap amit megnéztem legújabb fejlesztői videójukban mintha azt mutatták volna.Vehicle Manager részen belül volt asszem a maintenance csúszka.
Utoljára szerkesztette: Phara, 2019.11.01. 17:49:38
Természetesen! Hisz a motorja ugyanaz, mint az egynek! Csak most, mivel grafikailag sokat fejlődött (tényleg szebb lett!), valamint, már 8GB-os vga kell ha valaki teljes pompájában akar gyönyörködni, (És ez bizony kihat a képkocka sebességre, amikor bezúmolunk.) esetleg bejátszhat egy vga szűk keresztmetszet is! <#bee1>
A fű (nem is gondoltam volna) egész feldobja a képet. Például, hogy a sínpárok között is nő. Rendmániásoknak tuti agyvérzés! (engem is zavar!)

Hogyne mernénk!
Csak még gyűjtögetem az infókat mielőtt elkiabálnék valamit, ami csak esetleg én néztem el! Vannak változások. Nem nagyok, de olyan is van, ami már az előzőben benne volt, ebben meg hűlt helye. Ilyen például az automatikus járműcsere!
Néhány dolog máshova került. Máshogy lehet elérni. Ilyen az állomáson/megállókban várakoztatás telerakodás esetén.
De ezek mind olyan dolgok, amiket ráérzek megtudni amikor már játszotok. És esetleg jobb is lenne az élmény szempontjából, ha ti fedeznétek fel.
"Valaki" úgy fogalmazott, hogy ez nem TF2, hanem csak 1.5. És ezt is tudtuk!!! Sőt! Ha nekem tippelnem kellett volna, mielőtt meglátom, akkor 1.2-et mondtam volna!
Én azt amúgy későn vettem észre, hogy a legnagyobb sebességnél a legkisebb az FPS majd ahogy csökkentettem a leglassabbra úgy növekedett is egész játszható állapotra.
tjoe
Engem csak az érdekel, hogy a TF 2 is tudja e majd a 20%-os cpu/gpu terhelés mellett a 15-17 fps-t.<#crazya>

De hová tűnt Damon Hill?!

akyyy
valaki aki játszik, írjon már valamit 😄 vagy ha ide nem mer, nyisson a saját forumoknál vagy a gumiszobába topikot, azt nem lehet kívülről látni 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Majdnem mindegy, de egy másik játéknál ez a kérdés szintén felmerült. A végkifejlet az volt, hogy az openGL elavult és végesek a lehetőségei. A Vulkán meg egy veszett jó cucc ingyen ami már többet tud és amit folyamatosan fejlesztenek.
Mondjuk, hogy jó!
Nem emlékszem.Mellesleg az jó vagy rossz nekünk? 😛
Beszéltünk arról valamikor, hogy nem opengl lesz a játék, hanem vulkán?
Csak akiket meghívtak a regisztráció után azok tudják leszedni.Gondolom levélben megy nekik a link.
Utoljára szerkesztette: Phara, 2019.10.31. 18:45:20
Hol lehet a bétát letölteni?

No toljátok már a bétát? 😊
Melyikőtök Gabcsi? <#awink>
Most jott az email, oktober 30-an idul a beta

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

akyyy
erre jó a gumiszoba, kéne oda egy topikot nyitni 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Na igen. Azt nehezen tudom azert elkepzelni, hogy a magyar forumokat bongeszik majd, es gugli transzletelik magyarrol nemetre amit latnak....<#circling> Persze soha nem lehet tudni....

Hát ezek nem sietnek sehova!
Kedvenc szavam a hamarosan. Belefér a világegyetem, az elejétől a végéig!
Még nem döntöttem el, hogy két embernek, (Boldog, boldogtalan) vagy két növénynek mondjam el a TITKOKAT. (Fűnek, fának)
De ne gyerekeskedjünk! Kettőtökkel biztos meg fogom beszélni, ha valamit nem értek, vagy egyéb okból kétséges.
wollnerd
Meg lehet nyugodni, nem felejtkeztek meg rólunk. 😊
Immét kaptam mailt h köszönik h elfogadtam a titoktartasit és hamarosan küldik a baratfelkerest és a kulcsot.

Nade az biztos hogy a titoktartasi szerződésnek megfelelően nem beszelhetunk a játék tartalmáról!!<#ejnye1> És igyekezetek alaposan tesztelni és jelenteni a bugokat. Én is ezt fogom tenni. <#nezze> 😊

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Most neztem, még semmi😞

wollnerd
Nálam se történt még semmi...
mokuci74?
Mondjuk az interneten sincs nyom arról hogy elindult volna a closed beta...

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Mondjátok, hogy nem csak nálam nem történt előrelépés béta teszt ügyben! Valaki eljutott már a barátnak jelölésig?
Igazán nincs mit! Csak kezdjünk már barátkozni, hogy haladhassunk a teszteléssel! Tűkön ülök!
Kiadási dátum? Az amit sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudnak? (jövőhó vége? Talán 25.)
Mondjuk azt én sem értem, hogy minek béta teszt, amikor itt van ez a kiadás. A következő meg szinte csak abban fog különbözni, hogy vulkánon fog futni.
Nincs is sok értelme. A kiadási dátum úgyis fix, ez a maroknyi béta teszter csak az apró bugok kiszűrésére kell nekik, több szem többet lát alapon. A játékmechanikán, meg az engineon már úgysem lehet változtatni.
akyyy
én nem kaptam, mint az előzőnél sem 😞

Akkor nem vagyok egyedül!!! <#awink> Reméltem, hogy legalább egyvalaki van ilyen őrült mint én... Nem sokan szeretnek bétázni!
Kicsit ugyan körülményesnek vélem ezt a bejutási procedúrát. Azt gondoltam, ha bevesznek, azonnal küldik a Gőzkódot azt' jóccakát! Ez a levelezgetés, barátkozás, titoktartási becsszó...
És az megvan, hogy ebben a fórumban sem beszélgethetünk róla? <#mf2> (Nanáhogyde!)
Remeljuk 😊

wollnerd
Nekem is lett szerencsém...
Csak egy kicsit elbizonytalankodtam amikor ezt írták: Please accept these rules by completing your data and replying to this email...."
Milyen adatommal kiegészítve? Mindegy, leírtam a nevem, lakcímem, emailem és mondtam hogy ezek és a steam profilom korrektek és természetesen leírtam hogy elfogadom a titoktartási szerződést, majd ment a válasz.
Remélem jól csináltam... 😊

Hali,

Akkor most csak nekem van mazlim , vagy kapott meg valaki kozuletek email-t ?
......
Dear Fritz,

Thank you very much for participating in the Transport Fever 2 closed beta. We wanted to let you know that your application is among the lucky ones!
.........

Nohab
Amúgy még egy dolog szúrja a szemem. Egyszerűen gyengék a mozdonyok a játékban. Pl.: a Big boynak az amerikai szabályok szerint 6400 tonnát is kellene bírnia egyedül a Tuvok által említett Tatabánya - Kelenföld szakaszon. A játékban pedig megfekszik ennyitől már a sima pályán.

Gondoltam már rá, hogy normálisan dokumentálok egy gyorsítást és elküldöm a fejlesztőknek átgondolásra.
Nohab
A Taurusban a vonat indulása előtt be kell írni a vonat hosszát. Ha kétszer megnyomod a menetszabályzót menet közben - konyhanyelven: gázkart - akkor a beírt adatnak megfelelő távolság megtétele után megszólal a gyalogkakukk hangja. A távolságota kerék fordulatából számolja ki.

Ezt szokták használni, ha egy állomáson félrerakják egy hosszabb vonattal. A biztonsági határjelzőnél megnyomják, és hang hallatán tudni lehet, hogy a vonat vége már bent van az állomáson, nem zavarja a forgalmat.
Tuvok
Minden lassúmenetre van előjelzés, van kezdete, és van feloldása, illetve tudod milyen hosszú a vonat, a pályamenti szelvényezésből pedig tudod mekkora távolságot tettél meg.

Tuvok
Pár hete belenyúltam egy 3600 tonnás olajvonatba, 3 géppel vittük, Tatabánya és Kelenföld között négyszer durrantottunk le alállomást. 😊)

akyyy
és azt hogy kell elképzelni, ha viszel egy ekkora szerelvényt, kifelé, és jön egy jelzés, hogy na mostantól 10 helyett mehetsz 40-el, vagy éppenséggel 80-al. honnan tudni, hogy az utlsó kocsi is el hagyta azt a részt, és lehet "nyomni" neki ? 😄

Nohab
Ezért is szeretem a munkámat, majdnem ugyanekkora vonatokkal "játszok". <#vigyor2>
Bakker! Tényleg!
Sose öregedjetek meg!
Nohab
Phara: Köszi, nagyon pöpec 😊

Akyyy: ha bemész a Transport Fever\res\config mappában, és ott a base_config fájlt megnyitod, akkor keress egy game.config.millisPerDay sort. Ott be tudod állítani, hogy egy nap hány milisecundum legyen. Alapból 2000, de 8000-re fel lehet tekerni. Vagyis 4-szer lassabban fog telni az idő. Ez az, amit Jóózsf István is említett.