2613
Transport Fever

uvayd3klw20ft2s6mwdj.jpg
  • mariakandras
    Én inkább az excellent-et preferálom, inkább legyen kisebb a haszon, de nekem ne tötymörögjön.. A médium szerintem csak akkor jó, ha szinte tuti, hogy nem találkozik senkivel az úton.
  • tuvixplayer
    Ha nem 'poor' a szerelvényre a mozdony vonatóképessége, akkor el szokta érni a végsebességét. Egyébként ez nagyon zavaró, mert amikor vásárolom a szerelvényt, akkor a depóban még javában medium-ot ír, és amikor megveszem, a vonat tulajdonság lapján már poor.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2019.12.19. 12:42:36
  • mariakandras
    Persz ez világos, arra gondoltam, hogy ha megköti a szerződést a 80km/h-as sebességgel közlekedő szerelvényre ami végigdöcög átlagban 55-tel, akkor emiatt nem fizet kevesebbet.
  • Tauri
    Pedig szab , mert kevesebbet fizet egy adott szerelvényre ha a mozdonyod maximális sebessége csak 100 a 120 helyett pl
  • tuvixplayer
    Mire gondolsz?
  • mariakandras
    Tekintve hogy full monopólium van, örül a gyár, hogy egyáltalán jön a cucc, nem ám, hogy még feltételeket szab.
  • Tauri
    Elkezdtem tesztelgetni mi alapján számolja a vonatoknál a bevételt.
    Nem nézi a játék mennyi idő alatt szállítod le az adott cuccot, Van egy szorzó ami anál nagyobb minél nagyobb az elméleti!! csakis az elméleti maximális sebessége a szerelvénynek! HA ez csiga lassúsággal is megy, csakis a kiadása lesz több, bevétele nem változik.

• fercso
    Ez az 1-ből 2-be való konvertálás összejött már valakinek? Van rá valami normálisabb leírás a mikéntjére? Köszi
  • mariakandras
    Az az összeg, amit konkrétan kerestél, a haszon. Az új járművekbe való befektetés abból ficcen le, azért tud nagyokat ingadozni. Én azt nem értem azzal kapcsolatban, hogy ha van 60 millió a bankszámlán hitel nélkül amit nyilván a járművek kerestek meg, hogy lehet az earningsem 8 millió.
  • ssx22
    Furán jelzni az earingset a játék, egyszer -30 millió, máskor +110 millió
  • Phara
    Minden percét élvezni kell a játéknak :D
  • mariakandras
    Ó, hogy az a.. Igazad vagyon. Átkonfigoltam. A constuction mode 1 és 2 emeli meg, illetve süllyeszti a vonal közepét. Ezt kerestem. Ez egy csoda, tekintve hogy mennyit szoptam eddig, hogy egy nyavalyás híd normálisan nézzen ki.. :P
  • Nohab
    Azért csak a végét, mert már elkezdted lerakni. Lerakás előtt kell nyomkodni.
  • mariakandras
    Nagyon köszönöm. A gond továbbra is az, hogy ha az út előtt állok meg, akkor a levezető résznél még tovább emel egy kicsit, így a csúcspont nem lesz tökéletesen középen. Olyan megoldás kéne, hogy simán keresztülhúzom a keresztezni kívánt úton, majd középen emelem meg a szakaszt. Így csak arra kéne figyelni, hogy a két oldal egyforma távolságra legyen a keresztezni kívánt úttól, az azért egy menne. Az M betű a végét emeli meg, így azzal sajna nem sokra megyek.
  • Phara
    Köszi! mariakandras: Én csak simán áthúzok egy utat keresztben az adott úton majd megemelem M-el.Persze próbálkozni kell a hosszával.
  • Nohab
    Mielőtt az érintett pont felé (nem előtt) érsz, állj meg az építéssel. Közvetlen a keresztezni kívánt út, vasút stb. elé helyezd a építeni kívánt utat (még nem nyomsz semmilyen egérgombot), majd nyomkodd a , vagy a . gombokat. Ezzel lehet megemelni. Utána húzhatod keresztül a keresztezni kívánt út felett.

Ha meg akarod ívelni, akkor az m vagy n gombok nyomkodással tudod meghajlítani.
  • Nohab
    Shipment: termelési igény. Megmutatja, hogy a jelenlegi szállítási láncban a következő gyár(ak)/város(ok) mennyi végterméket igényel(nek). A TF1-ben valami potencial vagy mi a fene volt.

Transport: a legyártott áru hány százaléka jut el a következő gyárba vagy városba. Így ezen keresztül követhető, hogy nem veszik el áru a szállításkor. Ha eltűnik, és egy vonalad van, akkor egyértelmű, hogy melyiket kell átnézni. Ha viszont több vonalad van, akkor érdemes a gyárra kattintani, és az egyik fülön a megrendelők szerint is leolvasható a hatékonyság.
  • mariakandras
    Tudna valaki valami jó taktikát javasolni arra, hogy a keresztezett híd legmagasabb pontja pontosan a középén legyen a keresztezett útnak?
    Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.12.17. 17:55:33
  • mariakandras
    Viszont nagyon durvát kaszál, amikor kétévente egyszer befut. :)
  • Nohab
    Nekem megadta az E3M1 (Japán) az összes megszerezhető medállért az achit. Kíváncsi vagyok, hogy neked is meg fogja adni.

Amúgy azért akad bug még bőven. Így a kampánnyal játszva elég sok előjön.
  • Nohab
    Nekem az segített, hogy a meglévő helyijáratot megszüntettem. Utána kezdte csak számolni.
  • ssx22
    Large mapon repulon kivul semmivel se erdemes szallitani, olyan messze vannak egymastol a cuccok
  • tuvixplayer
    A Shipment azt jelentheti, hogy az üzemből elszállítandó szállítmány, vagyis amit az üzem előállított, a Transport meg az, amit ebből elszállítottál.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2019.12.17. 08:15:31
  • AdemHUN
    Csináltam pluszba egy olyan útszéli lerakodó helyet, ami nem éri el sem a stúdiókat sem a kórházat. Kizárólag a Premier helyszínt. Csináltam neki +4 vonalat és miután felment a Premier helyszín maximumra (épületre kattintva a felső 2 kék csík) utána fogadta csak el ,hogy járja busz azt a bizonyos vonalat, és kezdte el számolni a másodperceket.
  • AdemHUN
    Aki megcsinálta már Los Angeles-es Hollywood mission-t:
    Megcsináltam az útvonalat a vasútállomástól a Premier színhelyéig. Ezt ki is pipálta. Ráteszem a buszt. Sőt, akármennyi akármilyen kocsit helyezek rá, X marad a Vehicles en route és a másodperceket sem kezdi el számolni.
    Csináltam egy másik két megállós útvonalat de azzal sem számolja.
    Ötlet? Vagy kezdjem előröl mert bebugolt?
  • tuvixplayer
    Igen, annak a jelentését majd megfejtem előbb-utóbb.
  • Phara
    Csak ez ott van az alap üzemeknél is ahova nem szállítunk semmit.
  • tuvixplayer
    Nem vagyok biztos benne, de talán az a különbség, hogy a shipment az a mennyiség, amit oda szállítottál, a transport meg az, amit onnan vittél el.
  • Phara
    Amúgy valaki leírná ,hogy mi a különbség az üzemeknél a Shipment és a Transport között?Melyik mit mutat nekem?
    Utoljára szerkesztette: Phara, 2019.12.16. 19:24:57
  • Nohab
    Na, ezt most benéztem.
  • tuvixplayer
    Én is külön pályára szoktam terelni a teher forgalmat, ha már akadályozza a személyt.
  • Tauri
    A jelzőket olyan távolságra helyezem el hogy a leghosszabb vonat is beferjen. Ezzel a leghatékonyabb.
    A baj ott van hogy már sok a tehervonat es a személy gyors utol érik egyre gyakrabban.
    Ezért kell 4 pálya külön a személy külön a hosszú teher 300 meteresek...
  • tuvixplayer
    Ezt nem csak az egész szerelvényre adhatod meg, és nem az egyes vagonokra?
  • Nohab
    Mikor állítod össze a "menetrendet", akkor a megálló sorában a fogaskerék előtt egydoboz ikonra katt. Ott tudod beállítani, hogy hol mit vehet fel és adhat le.
  • tuvixplayer
    Ha csak egyetlen vonal használja a két vágányt, akkor a jelzők számával is ütemessé teheted a közlekedést. Úgy szakaszold be a pályát, hogy ne legyen sokkal több külön jelzővel védett szakasz, mint amennyi szerelvény van a vonalon. Mondjuk legyen kétszer annyi, az állomásokkal együtt, és lehetőleg egyenletesen elosztva.
    Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2019.12.16. 09:21:17
  • tuvixplayer
    Mekkora volt a város kezdéskor? Ezt is kiírja a város áttekintő táblázat alján, ahol az éppen aktuális növekedési % van.
    Nekem egy 213 kezdeti lakosú városnál 190% növekedésre 618 a várható új létszám. majdnem annyi is van már. Így nálam jól működik.
  • Tauri
    Városom szükségletei mindkettő 100% on , a szállítás 90% on, a zaj -20% on.
    Város mérete 210 :)
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2019.12.16. 01:18:13
  • Tauri
    Lehet hogy ez a baj, most csinálom 4 sávosra a vasúti pályát.. Külső két sáv a teher, belső két sáv a személy.
  • tuvixplayer
    Ez nekem elég jól beáll. Nincs túl sok jelződ a vonalon?
  • tuvixplayer
    200 termékes hajón, ha kétéle terméket vihet, és az egyikből több mint 100-at bepakolnak, akkor a másikból nem fognak semennyit. Ez csak akkor működik, ha mindkét termékből maximum 100 vár szállításra.