2093
escapefromtarkov.com | elővétel | térkép | reddit | kezdőknek segítség | bővebb gyorstalpaló | küldetések magyarul
-
#809 Értem én is, hogy mit akarsz mondani, de szerintem mintha teljesen rossz szemszögből néznéd a játékot. Mint már egyszer leírtam ez a játék nem akar és szerintem soha nem is lesz kezdőbarát, ezt el kellene engedni teljesen. Én úgy csöppentem bele ebbe a játékba, hogy szerintem az első éles köröm előtt, kb 50 óra videót néztem végig és vagy 30 offline kört mentem Customs-ön. Majd gondoltam végre akkor go élesben most már és sztem 5 percet nem éltem az első körben :D Ez egy olyant játék aminek gyakorlatilag az egyetlen célja, hogy megszopasson és hogy a legkisebb sikert is úgy éld meg mintha valami nagyot tettél volna.
Itt az a baj, hogy ha valakinek 2 hét vagy akár 1 hónap a lvl 15, az nem fog kiadni 3 tár lőszerre 50/100k-t illetve ehhez illő armor-t és fegyvert, hogy legyen is értelme arra csak, hogy akár egy szerencsés Scav lövéssel elveszítse az egészet (lásd a pár HSZ-el lentebbi woods-os halálom). Sokkal nagyobb eséllyel próbál egy mosin-nal simán egy lövéssel kempből lekapni egy player-t ami kb 2000 roubel összesen.
Nekem most van pénzem rendesen mégse használok se BS, se M995 ammo-t amúgy a játékban mert nem éri meg. Kb az első 20 szintemet 7.62-es PS ammo-val toltam végig, ami ugye lvl 1 prapor és vmi 92 roubel, plusz ha tudtam valakitől BT/BP-t 5.45-ből összeszedni, bár abból néha ritkán vettem is. Meg persze a Mosin amibe szintén piszok olcsó a lőszer. De legtöbbször valakitől elszedett felszereléssel operáltam.
Ami még vicces, hogy én mind a két oldalt hallgatom ugye. A kezdőknek most ez lesz az új baja, hogy lvl 15 flea market semmi esélyünk, eddig csak maga a drága minden volt a baj. A profik meg kb 1 éve vagy több sírnak, hogy bemennek 1.5 milliós gear-ben és egy csupasz Mosin-os 1 hittel kinyírja és röhögve elviszi mindenét úgy hogy kb 30k-t költött. Amit amúgy megszámolni nem tudom hányszor tettem meg én is, meg persze lőttek le engem is úgy, hogy 4 másik gear-es PMC loot-ja volt már nálam és egyszer csak sétálás közben elsötétült a képernyő és annyit látok, hogy killed by Thorax.
Szerintem ebben a játékban semmit nem balance-ol a flea market azt csak extra. Az igazi balance a játékban az olcsó de erős fegyverek, amik nem praktikusak de türelemmel csodákra képesek és az okos játék. Mosin, Vepr Hunter amivel még fejre se kell célozni, utána meg ott van az SKS meg az AKM-ek és a 7.62 es Vepr AK amivel gond nélkül lehet közép gear feletti embereket is 1 fejlövéssel megölni, mivel a legtöbb faceshield a játékban LVL 3-as (kivéve az iszonyat drágák, de azokat meg már messziről fel lehet azért ismerni) amit a PS ammo röhögve átvisz illetve a legtöbb top sisak nem védi a fejet oldalról ami szintén könnyű kill.
A másik meg, hogy egy igazán kezdőnek hiába adsz a kezébe egy meta M4-et M995-el azzal sem fog tudni érvényesülni mert nem fogja tudni mit csináljon egy adott szituációban, még én is iszonyat sok hülyeséget csinálok az 500 órámmal. Lehet a Scav-eket stabilabban fogja ölni de lehet egy pisztolyos PMC simán körbetáncolja és megöli.
Szerintem pont, hogy jó dolog az, hogy a kis szintű player-ek nehezen jutnak drága cucchoz, mert jó eséllyel csak az amúgy is jobb player-eket tápolnák vele, mert azok így is úgyis megölik őket és elviszik tőle. Kis szinten a fő játékmód az a keselyű metódus, ahol sok lövöldözést hallasz azt messziről figyeled ha esetleg van esélyed a győztest megölni akkor megteszed, ha nem akkor szépen kiülsz a gallyra mint a keselyű megvárod amíg a nyertes jóllakik majd elviszed a maradékot ha már jó messzire lelépett. Amióta játszom a játékkal az első 10-20 szintem ebben a metódusban telt mindig. Amikor már van egy stabil bankom akkor próbálok bele is szólni a harcokba. Persze van amikor nem tudod elkerülni a harcot mert az talál meg téged, de ez a játékhoz tartozik. -
#808 Heh erősebben belegondolva a hétvégén 1-2 napa alatt 15 lvl részemről erőseb barokkos túlzás :D Lesz a az-3 hétvége is :D. Mindenesetre ez a 15 lvl es szabály inkább mélyíti a különbséget a játékosok között mint kiegyenlíti. -
#807 Értem én azt is mit akarsz kihozni a te szemszögedből, meg is értem valahol. De ez nekem kb. olyan mint egy adott cégnél, ahol melósból kevés van, főnökből egyre több és bajban a gyártás. Hogy a melósok ne menjenek el adnak mindenkinek 20% fizetésemelést. A melós pl. keresett 200K-t, a Főkönk 600K-t- Kettő között volt 400K. Fizu elemés után a melós kap 240K fizut, a főnökök 840K-t- A kettő között lesz az eddigi 400K helyett 600K a különbség. Nah ez pont ilyen segítség :) Ezt tapasztaltam már párszor az életben :) Nemtom érthető-e mire akarok kilyukadni :) Hozzáteszem, valsz 1-2 nap alatt egy hétvégén nekem is meglenne a 15 szint. DE az egyensúlyon ez inkább ront, mint segít. Részlet kérdés hogy a fél éves wipe időszaknál, 2 vagy 4 nap alatt fognak a prók fullos cuccban fullos lőszerrel szaladgálni. A lényeg, hogy legyen lehetőség a többieknek is felzárkózni, vagy minimális eséllyel harcolni és ehhez kell a market.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.03.07. 14:22:47 -
#806 Azért tényleg rengeteget számíthat a féléves wipe-ok között, hogy kezdéskor 1-3 nap lesz elérni a flea market szintet 1 nap helyett a profiknak. A többi játékos viszont 1-2 hónapig fog szívni miatta... Valami jobb megoldás kellene erre. De a lényeg, hogy legalább próbálkoznak megoldást keresni. -
#805 100k XP kell a lvl 15-höz és azért 15k XP meccsenként is elég necc kis szinten még a profiknak is, mivel ők sem tudnak végtelen ideig a meccsben maradni, mert egyszerűen nincs elég med és lőszer és armor kezdéskor. Persze a profiknak minden hamarabb van meg, de ezzel nincs is gond szerintem (lásd a #803 hozzászólást). Illetve mivel mindenki lassabb lesz ezért első napokon minden ritkább ezáltal drágább lesz a Flea Market-en és sokkal kevesebb ember tudja majd megvenni azt. Ez szép lassan lejjebb rántja az össz gear mennyiséget az első pár napra és szerintem ez volt a cél. Kis szinten szerintem nem volt annyira zavaró off raid healing rész, részemről annyi volt, hogy ha meghaltam egy PMC körben akkor mentem egy SCAV kört és mire visszaértem a nagyja megvolt a gyógyulásnak. Sajnos bármennyire is szeretnék nem lehet a játékot a kezdő és vagy ritkán játszó játékosokra hangolni, mert akkor azoknak rontják el a játékot akik a játékidő javát adják. -
#804 A profiknak kb 1 nap alatt megvan 2 raidből. Pont mint az off raid healing volt, az is csak a kezdő/gyengébb játékosokat érintette, mindenki más pont leszarhatta. -
#803 Senkit nem bántani akarok ezzel, szóval ne leszólásnak vegyétek, de ez egy FPS RPG és az RPG-k alapszabálya, hogy minél több órát ölsz bele az életedből annál több előnyöd van. Ha ez nem így lenne elvesztené a játék a fele értelmét. Ezt nagyon sok ember sok helyen leírta már előttem, hogy a Tarkov az nem egy heti 3 órát játszok mert annyira van időm játék. El lehet vele persze úgy is szórakozni és élvezni, de nem arra készült a játék. Ez a játék arra készült, hogy Hardcore belefekszik az ember és csinálja, játszik, tanul, utána olvas, videókat néz, gyakorol. Akárcsak a World of Warcraft, abban is ellehet heti pár órát szórakozni, de akkor soha nem jutsz be a nagy raid-ekbe, nem fogsz sokat érni a PVP-ben és társai. Sajnos ebben a játékban van egy válaszfal aminek vagy az egyik oldalán vagy vagy a másikon. És őszintén még én se vagyok a profi oldalon pedig azért én dobom bele az órákat, de mivel dolgozom én se eleget. -
#802 Én az érem másik oldalát látom pont. Számomra pont, hogy irritáló hogy a wipe első napján ha 2 óra késében vagyok már mindenki M4, LVL5 armor, faceshield-el szaladgál én meg küzdök hogy gyorsan meglegyen a lvl 5, hogy tudjak legalább lőszert venni ellenük. A lvl 15 flea-vel pont azt érik el, hogy a profik nem tudnak annyira előre szaladni, mert nem tudják megvenni kis szinten a küldihez szükséges tárgyakat így lassabban érik el a flea market-et így több esélye van a kezdőknek is kicsit. Csak így első gondolatra amit mindenki csak megvesz instant: MP sörétesek, TOZ, 3M armor, Saleva, 206 os kulcs, Flash Drive, összes kiegészítő a gunsmith küldikhez. Ez már egy rakás XP amivel megelőznek mindenkit. Most ez mind kimarad nekik mert el kell először vergődniük 15-ig.
Bár mint régebben említettem én szívem szerint teljesen eltüntetném a flea market-et vagy legalábbis oda is raknék vmi pénz/tárgy limitet mert amiatt ilyen full gear a játék. Pl. ne lehessen lőszert, fegyvert és armor-t árulni vagy vmi ilyesmi. Én bármi nehezítést szívesen látok a flea market felé, igaz ez nem a legjobb megoldás lett de legalább az első pár napban lesz esélye a kezdőknek is csinálni valamit. -
nordan #801 laőják is rendesen a lvl15 miatt! amondó vagyok nekem 10 nap alatt lett meg a majdnem 10......szerintem az korrekt lenne mármint hogy level 10 től lehessen marketezni...,de a 15 egy dolgozó családos ember számára szinte elérhetetlen hónapokig -
#800 Huh, kösz a fordítást, nekem spec. nagyon jól jött. A FelaMarket 15-ttől nekem is meredek, ha azt vesszük, hogy egy kezdő játékos lehet egy hónap alatt sem éri el a 15 szintet, az túl magas érték. Egyébként meg semmi értelme nincs a korlátozásnak, csak játékos kínzás... Kicsi vagy, tapasztalatlan vagy, amúgy is nehezen szerzel pénzt jobb gearre, és még ezen is nehezítenek. Mivel bárkivel összekerülhetsz, akár 60+ os playerrek is lvl 5 ként, teljesen feleslegesen rontják az amúgy is kb. nulla esélyed a túlélésre. Ráadásul rengeteg küldit nehezebb lesz megcsinálni, mert nem veheted meg az itemeket (már ahol lehet így, de sok küldinél v an ez az opció), mindent ki kell hozni el kell érte menni, meg kell találni. HA céllal mész egy területre, és a küldi elvisz a gearesebb, nagyon szintű playerek által sűrűbben látogatott helyekre, kezdőként az életben nem lesz meg a küldid nagy eséllyel, ami miatt szintén lassabban fogsz fejlődni. Arról nem is beszélve, aki teszem azt nem tud csak heti pár órát játszani, két wipe közt nem lesz 15 lvl-es :). Egy évek óta játszó playernek ez nem gond, de egy kezdőnek, vagy ritkán játszónak nagy probléma lesz ha 15-ig nincs market.
Ezt leszámítva fasza kis pöcs lesz :)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.03.07. 11:37:03 -
Kissssss0 #799 VOG-17 és 25... lesz itt még fémeső. -
#798 A lvl 5 azért nem volt túl jó, mert én általában lvl 3.5 környékén voltam mielőtt elindultam az első raid-re, szóval kb az első raid végére megvolt a lvl 5 ha csináltam is valamit. A 15-el legalább már kb. 2 nap lesz elérni. -
#797 15-ön elérhető flea market, nice
Őszintén nem látom, hogy egy 3-4 hónapos wipe peridódus alatt valaha is elérném a fleamarketet.. -
#796 Az új patch leírást lefordítottam magyarra. Elég hosszú.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Újdonságok hozzáadva:
-Interchange átdolgozva
-Interchange világítás átalakítva
-Új használható tárgyak és új kijáratok
-Több grafikai probléma javítva
-Új játékmechanika, túlsúly. A karakter különböző negatív hatásokat kap a cipelt súlytól függően (hangosabb felszerelés zajok, mozgási sebesség csökkenés, gyorsabb stamina fogyás és társai)
-Kimerülés negatív hatás hozzáadva a játékhoz, ami akkor jelenik meg ha a karakter túl sokáig tartja alacsony szinten a staminát. Amíg ez a hatás rajtad van az energia fogyás felgyorsul.
-Mostantól két részre oszlik a stamina jelző, kar és láb staminára.A kar stamina célzáskor, gránát dobáskor és közelharci fegyverek használatakor fogy. A láb stamina futás, ugrás, testpozíció váltás és társai közben fogy. Amikor a kar stamina elfogy akkor a láb staminát kezdi el fogyasztani (itt ők nem írták oda, hogy fordítva is igaz, de a bemutató alapján a futás is csökkenti a kar staminát)
-A "Trading","Flea Market" és "Inventory" gombok lekerülnek a gyorssorra a gyorsabb elérés kedvéért.
-Új gránátok a VOG-17 és a VOG-25 alapján mintázva.
-Első indításkor a képernyő felbontásod alapján a játék felbontása automatikusan átállítodik.
-Új fegyver kiegészítők
Új ruhák és felszerelések:
-Új BEAR felső "Telnik" néven
-Új BEAR nadrág "Tiger" néven
-Új USEC felső "TIER2" néven
-Új USEC nadrág "Commando" néven
-Új SCAV felső "Olimpic shirt Russia" néven
-Új testpáncél, taktikai mellények, táskák, sisakok és headset-ek
-Gránát láda
-Új barter tárgyak és ezekhez tartozó új trader tárgyak
-Új hideout receptek
-Új küldik új ruhákkal jutalmul
Optimizáció:
-Kisebb fény optimizáció
-Kisebb felület effekt optimizáció
-Több szerver stabilitást javító optimizáció
Javítva:
-Javítva a hiba amikor a fegyverbeállítások mentésekor a teljes raktár és árus rendszer lefagy
-Javítva amikor AI holttestek eltűnnek újrakapcsolódás után
-Javítva a raktár kijelző hibák 2k (vagy 1440p) képernyő beállításkor
-A SCAV láda nyitásakor megjelenő értesítések amikor fegyvert veszel át javítva
-Javítva a hiba amikor a gyártási idő néha nem frissül amikor a generátorból elfogy az üzemanyag
-Javítva a hiba amikor lehetetlen belépni a rejtekhelyre miután videókártyákat mozgatsz a Bitcoin farmból
-Javítva a hiba amikor a szövegmenü nem jelenik meg a SCAV-ek által hozott tárgyakon
-Javítva a hiba amikor gyártás után a tárgy "vizsgálatlan" marad
-Javítva amikor pisztollyal vagy közelharci fegyverrel a kézben kétszer a futás gombra nyomva a karakter egyhelyben kezd futni
-Mostantól nem fog kidobni a főmenü a "The stash is full" hiba
-Javítva a rejtekhely hiba, amikor belső nézetben is megjelenhetett az tárgymozgató menü
-Javítva a hiba amikor a felugró ablakok nem az ablak közepén jelennek meg
-Javítva a hiba amikor a felugró ablak a hiányzó tárgyakkal a képernyőn túl jelenik meg
-Javítva a hiba ami hibáket generált a Flea Market ablakban ha voltak barter ajánlatok is
-Több más hiba javítása
Változtatva:
-Stimulánsok paramétere átállítva, a negatív hatások csökkentve
-Több tárgy súlyán változtattak
-A Flea Market mostántól 15-ös szinttől elérhető(eddig 5-ös szinttől volt elérhető)
-A kis reflex sight-ok mérete csökkentve (aimpoint, romeo, trijicon)
-A fegyverek pontossági értek mostantól szögpercben lesznek megadva
-Hozzáadtak egy fegyver nevet alapbeállításként a fegyverbeállításoknál ami a felhasznált fegyver neve
-
#795 Nekem olyat szokott hogy egy error-t dob, hogy nem talált semmit, akkor én annyit szoktam hogy kitörlöm fent a filtert kilépek vissza főmenübe és onnan kezdem elölről a keresést. -
#794 Flea Market / Filter by Items frissítési hiba
Nekem pár napja a "Filter by Items" re kattintva addig nem adja be magát az itemet míg rá nem frissítek "F5" vagy "@" ikonnal. Ha még előtte nem volt keresésem a marketben, akkor egy teljesen üresé képernyőt ad ki, ha már volt valami akkor azt az itemet dobja fel. Ez alapból eddig nem volt így és ahogyan nézem a streameket másnál sem igazán jellemző. Találkozott már közületek valaki hasonló problémával?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#793 Fullscreen. Nemcsak az ablakkal voltak gondok, próbaképp Win+D vel lementem az asztalra és sima jegyzettömbbe sem tudtam írni (hibahang volt csak minden leütésre), szal valsz az oprendszer fingott ki a játék alatt valahogy. De a játék ment, csak korlátozottan, szal nagyon furcsa volt. A kép az asztalon összeugrott tényleg kb. olyan 5-6 cm-esre, ha elengedtem az inventory gombot (nekem egérre van téve + marad a Tab a klaviatúrán is) akkor visszaállt eredeti méretre. Nem jártam még így én sem ez volt az első, persze mikor máskor :D mint a legmelegebb, legélvezetesebb, legnagyobb játékélményt nyújtó pillanatban.. azt kellett elbni :D. -
#792 Maga azt, hogy heal-elni vagy lőni nem tudsz az néha előfordul, ez a képernyő bug lep meg. Fullscreen-ben tolod vagy Borderless-ben ? -
#791 Mindig van gyorsbillen heal és fájdalomcsillapító, de az már elfogyott, elég hosszú adok kapok volt én meg véreztem, mellkasom alig volt hp-n. Teli voltem med cuccal pedig. Nem tudom mi történt ez volt az első ilyen esetem. Lootolni sem tudtam, azonnal összeugrott kicsire a képernyő ha nyitottam az inventoryt, illetve a loot képernyőből nem tudtam kijönni semmivel, közben valaki lőtt rám messziről, kicsiket sebezve... kva idegesítő volt. . Mozogni, szaladni, lőni tudtam de nem tudtam nyitni az inventoryt. Végül sikerült kicsit odébb mennem egy nagy sittes konténer mögé. Alt F4 el kiléptem, vissza jöttem, ugyanúgy nem tudtam inventoryzni. Közben telt az idő és véreztem, kv. idegesítő volt. Végül teljes gép restart, itt rendbejöttek a dolgok de mire visszajöttem már alig volt 3 perc. és annyit változott a csatatér h nem tudtam ki hol van. Customson volt, azon a részen ahol kulccsal lehet átmenni egy kis házon, egyik oldalról a másikra a benzin kút közelében, hogy ne keljen nagyot kerülni. Nem vagyok egy nagy spíler, de kb. egy temetőt csináltam a kis ház körül, kva jó kis csata volt, de ottmaradtam :( emiatt a bug miatt. Kevés volt az időm, a ki be loggolgatás miatt, el is ment a tér érzet hogy ki hol, merre és beleszaladtam egy playerbe aki az átjárós kis házban campelt már mire visszajöttem :(.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.03.06. 10:19:42 -
#790 Ezzel egyet értek amúgy, bár katona nem voltam, de airsoftozni járok és simán lehet lőni full sprint után is(és én aztán nem vagyok egy kiképzett és kifejezetten fitt ember). Persze nem 300 méterre fejre, de egy emberi távon még simán tudod tartani a fegyvert annyira, hogy legalább pár célzott lövést leadj. Meg amit te is írtál, hogy azért a katonák nem véletlenül vannak kiképezve ezt ki kellene bírniuk. Amúgy amennyire észrevettem 40 kg körül volt a közepes és 60 kg-nál volt a teljes túlterheltség.
Azért tetszik a két stamina pl, amit be is mutattak a stream-en, hogy pl. ha ütsz 10-et a baltával akkor azért futni még tudj már és fordítva is. Mennyiszer látom ezt amikor stream-erek próbálnak közelharcban ölni, hogy azért nem tudnak mert az odafutás után elveszett a stamina és nem tudnak ütni.
Ezt az invetory bug-ot még soha nem láttam, elég érdekes. Viszont ha heal-hez invetory-t kell nyitni akkor valami gond van. Nem gyorsbillentyűzöd a healt? Ha a zsebedben vagy a Rig-edben van a heal akkor ha felé viszed az egered és 4-től 0-ig megnyomod valamelyik gombot (vagy egérrel lehúzod az alsó sorra a med-et ahol a fegyverek is vannak) akkor arra a gombra nyomva utána elkezd magától heal-elni. Illetve ha bármilyen folyamat közben vagy, evés, ivás, heal... akkor a jobb vagy bal kattintásra abbahagyja a folyamtot, ha hirtelen lőni kellene. -
#789 Hát nemtom, nekem speciel a stamina rendszerrel semmi bajom nem volt, szerintem egész jól ki volt találva eddig is, nem kell ezt a dolgot túlgondolni. Már beszéltünk róla a napokban, hogy az sem jó ha "tűl" realisztikusra akarnak valamit csinálni egy játékban. Könnyen át lehet esni a ló túloldalára ezekkel az irányelvekkel. Másrészrólé voltam katona. 8 évet húztam le, igaz jó rég volt már és már deresedik a halántékom erősen :) Egy viszonylag speciális területen dolgoztam, de egy sima átlag, hivatásos katona voltam aki emellett szeretett sportolni, versenyekre járni. Simán elvoltunk 25-30 kg. körüli menetfelszerelésben, kitömött hátizsákkal, elcipeltük a társunkat, a lőszeresládát ha kellett. Ha hiszitek, ha nem, át tudtunk mászni egy derékig érő kerítésen, sőt versenyen simán egy 220 centis palánkon is teljes cuccban, fegyverzetben kb. fél másodperc alatt. Továbbá ha hiszitek, ha nem, ennek ellenére nem kellett 5 percenként ledönteni egy doboz gyümölcslevet és két tonhalkonzervet hogy ne essünk össze. Elmentünk 25-30 km.-t egy-egy versenyen full cuccban kaja nélkül, egy nyomi kulaccsal. Sőt simán teljesítettük közben a lőgyakorlatokat is amit épp kitaláltak. Nem remegett a kezünk, nem szartuk össze magunk a fáradtságtól. Szal ez a dolog szerintem alaposan túl van gondolva, ha már a realisztikusságot akarják szem előtt tartani. Jó volt ez ahogy volt, jobban díjaznám ha a csata közben nem fagyna ki a képernyő a legrosszabbkor fél másodpercekre, vagy ami tegnapp volt vele. HA nyitottam az inventoryt a képernyőm összeugrott egy 5 centis négyzetre és nem tudtam helolni miatta. stb. -
#788 Nem teljesen bullshit a kéz-láb stamina mivel kevesebbet tudsz egy staminából sprintelni jóval és ha elfogy a láb stamina nem állít meg magától, hanem elkezdi a kar staminádat vinni, szóval a célzásod szar lesz. Azért ha futsz egy 40 métert még mindig jobban tudsz célozni mint pl. 150 méter után és a rendszer is ilyen lesz. Illetve a keresztül sprinteled a map-ot dolog meg nem lesz opció mert ott lesz a kimerülés ami kb hasonlít a te mentális erőlétedre, ha túl sokat futsz egyhuzamban kapsz egy negatív hatást magadra és pont ahogy te is írtad le fogja pörgetni az energiádat, szóval muszáj leszel kajálni. Viszont ez a részekre osztott stamina dolog tetszik, jókora komplexitást adna a játéknak. -
#787 Ez mekkora baromság már komolyan, láb meg kar stamina...mert ugye az, hogy épp keresztül sprintelted a mapot véletlen sem akadályozna a célzásba, hisz véletlen sem szalad az egekbe a pulzusod, ami igazából a problémá a célzásba.
De persze kimerülni is csak a futástól tud az ember, hisz az, hogy egyéb tevékenységekbe mennyire merül ki az ember, az mindegy, hisz a lábad az bizony még nem merült ki, ezért bármikor lenyomod a maratont sprintelve gond nélkül, a lényeg, hogy a lábad erőnléte magas legyen...#realisztikusjáték, #szimulátor...
De akkor már be kellene implementálni a mentális erőnlétet is, hisz az legalább annyira fontos az alap működésünkben mint a testi. Szóval kellene ilyen rpg's "activity check" rendszer, hogy ha túl alacsony a mentális erőnléted, tevékenységeket random elhibáz, pl tárat elejti töltésnél, lőszert nem tudja betölteni a tárba, nem sikerül healelni, sőt bizonyos healeknél akár még tovább ronthatnánk a saját egészségünket, célzás nagy mértékű romlása...
Egyébként egy ilyen stamina systemet kellene inkább implementálni:
-25, 50, 75, 100 %-oknál lennének a thresholdok, ha kimeríted a staminádat az épp adott threshold érték alá, akkor esik a maximum staminád értéke 5-10%-al és így tovább, tehát minél jobban kimeríted, annál nagyobb százalékban veszítenél a maximum visszatölthető staminából.
-Maximum staminát csak étel/ital/energiát adó dolgokkal lehetne visszanövelni, ehhez szükség lenne minden ilyen itemre egy új statra. Tehát legyen mondjuk egy üdítő, aminek lenne egy energia +10 statja, illetve egy maximum stamina recovery +15, így 10 energiát adna és +15-el növelné a maximum staminádat. Persze itt újra kellene balaszolni pár itemet, hogy ne minden item töltsön vissza maximum staminát.
Akkor ha már realisztikusságot akarnak és zavarja őket, a túl op mozgás én nem hagynám ki a talajtípusok fontosságát.
Először is, tudjon a karakter elesni és így sérüléseket szenvedni, törést, bicsaklást, hasonlókat.
Fontos, hogy sprintnél igenis legyen esély arra, hogy elesik a karakter, ha iszonyat megvan pakolva legyen ez az érték jó nagy, ha olyan talajon sprintelsz ami sziklás terep, erdőtalaj, kavicsos/köves talaj, ezeknél legyen egy jó nagy negatív modifier az elesés esélyére, mint ahogy beton/rét és hasonló terepeken legyen majdnem nulla...Erre a célra lehetne is egy külön skill, ami ezen javítana. -
nordan #786 1--2--3
nagyon durva változtatás! -
#785 Rövid összefoglaló a streamről.
1. Új stamina rendszer: Külön kar és láb stamina lesz a játékban így a futás nem fogja a célzást zavarni és fordítva. Gyorsabb stamina fogyás lesz és elviekben csak guggolva és fekve fog a stamina töltődni. Lesz végkimerülés, ha túl sokáig vagy alacsony staminán akkor gyorsabban fog fogyni az energiád(kaja).
2. Ugrás újradolgozva, sokkal kisebb ugrások lesznek, illetve a run jum/bunny hop kevésbé lesz hatásos.
3. Teljes súly rendszer újradolgozás. Mostantól a súly hatással lesz a mozgásra, célzásra és stamina fogyásra. Ha több mint 60 kg van rajtad akkor hatalmas túlsúly debuff-ot kapsz. Nem tudsz futni, nem tudsz ugrani, rángatózik a fegyvered és nem tudsz teljesen egyenesen állni. Közepes túlsúlynál nem tudsz azonnal sprintelni hanem fel kell gyorsulnod, stamina gyorsabban fogy, kisebbet tudsz ugrani.
4. Új armor-ok, sisakok, táskák, Rig-ek jönnek és gránátláda. M911 és Vector eltolva a következő patch-re.
5. Interchange újradolgozás, új kijáratok, új fény rendszer.
6. Steam audión dolgoznak de még nincs kész.
7. Kultisták jönni fognak, de nem fognak szólni róla, egyszer csak találkozol majd velük.
Hirtelen ennyi maradt meg. Pestily csinált róla videót szóval nála majd kereshetitek a youtube csatornáján. -
#784 Aki ért tört orosz angolul annak hajrá! Megy a battlestate stream, mutatják be az új patch dolgait. (ja és persze drop enabled)
https://www.twitch.tv/battlestategames -
undY1ng #783 Köszi, pont egy ilyesmit szerettem volna még kérdezni! -
#782 Még mindig sok videóban, meg sok ember táskájában látom, szóval leírom ide is kis tanácsként hátha még nem volt.
Ne loot-olj alap fegyvereket ha csak nem kell neked kifejezetten a fegyver. Sőt a legtöbb félig fejlesztett fegyvert sem érdemes elvinni. Ha van rajta lámpa, hangtompi, foregrip, optika, azokat szedd le, kevés helyet foglalnak és jó áruk van általában. Maga a legtöbb fegyver pl. ADAR, AK-k (főleg az AKSU), SKS, Hunter, Mosin nem érnek kb 20k-nál többet. Felveszel 2 Screw Nuts-ot és már többet kerestél. Van pár fegyver amin rohadt drága nem leszedhető alkatrész van, azt vidd el a kezedben, de ez elég ritka. Amit érdemesebb megnézni az a lőszer a player táraiban, általában a ha kipörgeted a tárait több pénz van benne mint a fegyverben. Addig szoktam fegyvert magammal hurcolni táskában amíg nincs más loot-om és elfér. Amit kifejezetten szeretek leszedni Scav-ek sörétesről az a Sprut amire 3 lámpa/lézert rá lehet rakni és csak 1 helyet foglal, van hogy azzal 1 kockában kihozok 40-50K-t ami elég jó érték. -
#781 Na most már tényleg összezavartál, mert én csak dél-keleten tudtam aknamezőről a katonai bázisnál :D -
#780 Eh amúgy jó nagy hülyeséget írtam, nekem valahogy Shoreline mindig fejjel lefelé van a fejemben, nem úgy ahogy a térképeken láthatjuk. Szal nem a keleti oldalon akartam végigmenni a rejtekhelyeken, hanem a nyugati oldalon :D. Északnyugati sarokban van két rejtekhely és tovább északra nem messze még egy. Oda akartam kimenni az északnyugati sarokba amikor rámentem az aknamezőre. Így utólag vicces amúgy, de akkor és ott, azután a kínlódás után amit lenyomtunk és túléltünk... aknamezőn felrobbanni. Hát.. febtam magam :D. A legrosszabb, hogy az első robbanás után úgy beszartam, nem tudtam mi történt, hogy menekülési szándékkal gyorsan beleszaladtam a következőbe :) -
undY1ng #779 Biztos vagyok benne, hogy hozzáértőbb emberkék sokkal jobban tudnák ezt kezelni mint egy PUBG-t... Itt is szép és részletes munkát végeztek, hát még azzal az optimalizáltabb motorral..
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.03.05. 01:30:05 -
#778 mert újra kellene kódolni a teljes játékot ? :D -
Kissssss0 #777 sajnos még mindig vannak ilyenek cs:go-ban, múlt évben a FACEIT youtube csatornán láttam egy ilyet az overpass pályán, ment is a figyelmeztetés a CT csapatnak.
itt tarkovban meg mindennapos az ilyen korlát vagy kerítés tetején való futás, remélhetőleg egyszer majd javítva lesz ez is. -
undY1ng #776 Miért nem próbálják meg az Unreal engine-el? -
#775 CS:GO ban bajnokságon volt szünet azért mert egy olyan pixel spot-ról lőtt az egyik csapat, hogy összeültek a bírok és úgy döntöttek, hogy betű szerint a jelenlegi verseny szabályzatát nem szegi meg és engedték. A másik csapat a meccs végéig nem jött rá mi történik. Persze utána javítva és tiltva lett a hely. -
Kissssss0 #774 az ilyen "éleken járkálás" már végigkövette az fps játékok életét az elmúlt 22 évben és valószínűleg a következő 22-ben is így lesz, sokat nem lehet ellene tenni, a legrosszabb fajtája a "pixel walk" amiért akár még bannolhatnak is egy mérkőzésről, régen a source játékok híresek voltak erről. -
#773 Azt veszem észre, hogy amikor eléred minden trader-rel a Lvl 3-at már gyakorlatilag a vendor reset-ből megélsz arra a 3 órára amíg újra jön a reset. Utána még jön a bitcoin, a moonshine, a scav case bár eddigi tapasztalat szerint a 70k-s scav case az nagyon lutri. Mert a 6k-sal általában vagy visszajön vagy bukok 1-2k-t a 70k-val meg vagy megvan 80-160k vagy ilyen 30k körül kapok. -
nordan #772 csak az eleje borzasztóan nehéz, 10-es vagyok,de egy rendes 2+ hideouthoz level 20 kell meg a repu a kereskedőkhöz és kb sose lesz meg :D -
#771 Amúgy beteg ekonómia van a játékban, 2 napja alig játszom csak market-elek meg hideout és jön a pénz, nem sok de szép lassan. Már majdnem fullos a hideout, pörög a bitcoin jelenleg 10 kártyával(már fejlesztem a napelemet és a nagy farmot is) és még mindig közel vagyok a 10 millióhoz. -
#770 Igen utólag már belegondoltam, hogy erre gondolsz, elég furcsa, de szerintem ez a motor hibája és nem a fejlesztőké sajnos. Tényleg sok olyan hely van ilyen hülyeségek miatt lehet csak fel/be jutni.