Escape from Tarkov
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pályán találni néha hátizsákokat, tatyókat. Azokat fel lehet venni valahogy ? Vagy csak ugyanaz a szerepe, mint egy ládának stb. Pl. ha bemegyek egy kis tatyóval, és találok szabadon egy hátizsákot, azt ki tudom valahogy cserélni ? BEle tudtam tenni a kis zsákom, de nem találtam opciót h felvegyem a nagyot, se ha üres, se ha teli.
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Shorline-ra itt egy map, de fent tudsz választani a lap tetején, hogy melyik pályát akarod és milyen verzióit. Az én stílusom az, hogy 1-1 pályát tanulok meg és úgy haladok tovább, általában a küldik is így jönnek. Először mész 1-2 offline kört a map-on hogy szétnézz és megtaláld a kijáratokat és utána mész be rendesen. Én úgy szoktam haladni, hogy Customs, Woods, Shorline, Interchange, és utána Labs és Reserve majd amikor kell, Factory meg így bármikor közé van dobva, mivel az nem bonyolult. Amennyiben PVP orientáltabb vagy és nem küldizős,akkor feltehetőleg Factory, Reserve, Interchange és Lab lesz amit hamarabb betanulsz.
A Lab kártyával kapcsolatban amit találtál, tartsd meg amíg eléred a LVL 5-öt és utána kb 180k ért eltudod adni a Flea Market-en, mindig hasznos pénzforrás.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Forgatni R gombbal tudod a cuccokat.
Mapot wikin néztél? Ott úgy emlékszem egy helyszínről több térkép is fent szokott lenni, csak van valamelyiken extract.
A raktáramban hogy tudom a nagyobb itemek, fegyverek forgatását megoldani ? Néha vízszintesen, néha függőlegesen lenne célszerű pakolni. Iránytű, vagy bármi segítség a kijárat keresésben van a játékban ?
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2020.01.25. 23:08:24
A gear-el általában én is úgy vagyok, hogy a Scav-től védjen meg kellően, a player meg úgyis átlövi.... Mint múltkor jártam Shorline-on úgy a radarnál, hogy volt bent egy player aki majdnem megölt, Gen4 0-ra lett rakva (azért vittem Gen4-et mert előző körben lőttem 😄), na mondom akkor nagy loot lesz, ha így szétkapott. Persze, hogy egy teljesen armor/sisak nélküli, fapados AK-74 volt, csak volt nála 4 tár Igolnik.... Szóval rövid is lett a raid, mert utána odajött még egy player azt is megöltem annak se volt armor-ja, aztán úgy döntöttem, hogy így már inkább nem megyek be a resort-ba mert összecsuknak mint a kertiszéket.
Nekem a legtöbb bajom néhány realisztikussággal van, de nem szidom miatta a játékot mert tényleg ilyen lenne a valóságban is. Értem itt pl. a bemegyek 1 Mosin-al 5 tölténnyel és lelövök egy Altyn-os gyereket és van gear-em, mikor ő meg milliókat költött arra a körre. Két élű dolog ez, mert van hogy én vagyok a Mosin-nal, van hogy én vagyok az Altyan-al.
Valamint a Secure container-el nem vagyok kibékülve, de az már javuló irányba mutat, hogy pl. fegyvert meg a thermal vison-t már nem tudod beletenni. De ezen még mindig szigoríthatnának szerintem, örülnék vmi olyannak pl. mint, 2 sec kinyitási idő és 2 sec visszazárási idő van rajta és ha nyitott állapotnál halsz meg, akkor ki lehet loot-olni, magát a cotainer-t nem lehetne elvinni, de a tartalmát igen.
Meg igazán kitalálhatnának valamit a Flea Market bot-ok ellen is, bár elviekben már az is készülőben van, mert idegesít, hogy azért bukok 100k-kat mert egyszerűen nem tudod megvenni az olcsóbban felrakott dolgokat mert a bot instant benyúlja, vagy ha mégis megtudod venni akkor kb tárgyanként 2-3 percet kell ott ülnöd és reflex kattingatni, hátha egy szerver csuklás alatt megelőzöd a botot. Meg ehhez tartozik a lentebb írt lőszeres dolog, hogy kb 2 perc alatt kivásárolják az össze jó lőszert a trader-től aztán felrakják drágábban a Flea Market-re, ezt is vagy le kellene korlátozni, vagy egyszerűen legyen végtelen mennyiség az árusnál és akkor mindeni ott veszi meg ahol tudja.
A headshot az meg nekem főleg Scav eknél van, hogy fejbe lövöm pl Mosin al, utána mellbe, odamegyek és ott a vörös folt a fején, de sétált tovább. Playernél ritkább de sajnos megesik. Tudnék rá IRL magyarázatot adni, hogy a koponya csont is meglehetősen jól pattan ha nagy szögben találod el xD De nem hiszem ez benne lenne a játékban.
https://www.twitch.tv/sp1gu
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Köszi mégegyszer!
De azért ha már tudod, mi merre, akkor meló és kisgyerek mellett is el lehet jutni 1-2 hónap alatt a 40. szint közelébe 😉 (Ha nem jött volna be most pár jó vr játék, amire jelenleg inkább szánom a szűkös szabadidőmet, akkor már meg is lenne 😄 )
Viszont az is igaz, hogy ha most kezdeném, ennyi szabadidővel, akkor évekbe tellene ugyanezt a tudást összekaparni.
ha még így is bevállalod akkor meg érdemes teljes mértékben elkötelezned magadat a játék mellett, minden más játék,család, munka, IRL dolog kuka, itt nincs olyan hogy leülök cod mw elé fél órára... lelövök néhány noname ellenfelet aztán quit, itt folyamatosan gyakorolni kell fejleszteni magadat, a felszerelésedet, bunkert, csinálni a küldiket folyamatosan a kereskedőknek, itt nincs megállás, ha nem haladsz akkor megesznek reggelire a azok akik 4 vagy akár több órát is képesek beleölni a játékba naponta.
nem is beszélve arról hogy ha nem gyakorolsz akkor nem csak mások ellen de még az ai ellenfelek ellen se lesz esélyed.
nagy vonalakban ez a játék is ugyan olyan mint minden más szimulátor/mmo játék ami csak egy bizonyos játékosréteget céloz meg, ha nem merülsz el benne teljesen akkor csak pénz/időkidobás lesz a vége.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Egyébként nem árt az a wipe. Bár nekem abszolút nincs annyi időm, hogy minden küldit teljesítsek egy wipe alatt, de így se árt az, ha néha le van nullázva az ember. Sőt, jót tesz időnként frissen újrakezdeni 😊
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.21. 17:54:31
Még kicsit legózok rajta, aztán ha más nem, lehet, hogy bezsákolom és jórészt offline-ban próbálgatom a területeket.
A működés viszont messze nem olyan szar, mint priluki írja.
Van gondja, van lag, gyengélkedik olykor a netkód, de ezzel együtt nem ereszt 😊
Arra is számítani kell, hogy most épp a váratlan népszerűség okozta "túlnépesedéssel" küzdenek, próbálja az infrastruktúra utolérni a megugrott játékosszámot. Szóval lassabb matchmaking, és sokszor a raiden kívül is netes gondok látszanak.
Nézzétek el nekem, ha olyasmit kérdeznék, amit esetleg egy google kiköpne; tisztábbnak láttam megkérdezni azokat, akik ebben a témában sokkal inkább benne vannak. Nézegettem a játékot twitch-en erősen, és bár még a tág fps-kategóriával sem játszottam évek óta (sőt, megkockáztatom, hogy jó évtizede), ez valahogy megragadta a fantáziámat.
Ugyanakkor viszont a bétázgatás nem feltétlenül a kedvencem (teszem azt, Naval Action-ben vitte már el wipe egy jó marék "melómat" és ezzel együtt kedvemet, holott tudtam erről előre), így arról érdeklődnék, tervben van-e a játékban még wipe, felteszem, mondjuk a launch előtt?
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.01.20. 20:21:52
Ha valaki akar kérdezősködni a játékról épp streamelem, lehet nyugodtan basztatni 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(Egyébként elsőre én is így értettem 😄 )
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Másik topciban egyszer valami szavazós dologról írtak ezzel kapcsolatban, de passzolok, ennyire nem ismerem.
Update: de két klikk, és megvan 😊 https://sg.hu/moderator
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.18. 13:39:37
[url=https://www.facebook.com/EscapeHungary/?__tn__=kC-R&eid=ARDJRQdiI9-FnoH_3mHa-2VgfCK72JETDVPOl3g9oZ97Q3eirIE4qCgiHijWWuJAF74fOGvae8ZZ-ZhQ&hc_ref=ARStr5OD36eHRymbQ2SJnZviak0LGgzlJlhC1TfwGpQesAYVqpWgvRPHuhLQ-lDaWFA&fref=nf&__xts__<0>0>=68.ARCq45-8x0ENhzuTGkcpN_88JoDu-2s8gzbb08ZwSygQrusTz5w2lriVE4RJtE-G4NjAqHWYMpcIZxZLre93w0t6Zodq4FINOIim6y8fVO57qAF34neecgnJ1COa4PZWYPqQpFKuIQDF6IRkz4Fc1ZUnLT5d09NktcKPkBjv8PwBWQIpcqCkgAJbdFJ3ruVmmH3giNVUAKIB3UoXG2fNg4CVE0kQnukzMN-gFRUglp-oFH70EJ3EqZl0vpWnfOfwyXqnO1quiHiKC3c23UC9hB-10VHzVSrKARPU3LxudMjC-cDjRtFvmj0HDrZsR47JNP9fwuay5vDBMQD2_T8i_CY7Q9_773yXbYi01xRkb-uxi7fIMwobijAa]Facebook és Discord[/url]
Én is ott kezdtem nagyon segítőkészek a srácok, van külön kis szintű szoba is ahol is a kezdőket segítik. Beírod a discordon a csapat keresőbe, hogy kezdő szeretne tanulni, akkor általában segít valaki.
Ammo táblázat
Ne lepődj meg, hogy rohadt lassan tölt be, mindenki IS ezt használja, van a linken belül még 2 backup link, ha az egyik túlterhelt lenne.
Folyamatosan frissített a lőszer táblázat, ami mutatja, hogy melyik lőszer milyen páncélt milyen eséllyel üt át és mennyit sebez. TL;DR verzió: Csak olyan lőszerrel menj be a raid be, ami legalább 6-os(zöld) a LVL 3 armor ellen, de ajánlott az inkább ami már a LVL 4-re is 5-6-os (zöld, világos zöld), kivéve a sörétes lőszerek vagy a 9X19mm pisztoly azokkal úgyis lábat kell darálni.
Mapok
Ez épp az Interchange a linkben, de fent tudod változtatni melyik map érdekel és több verziója is van a legtöbbnek.
Barter Item kereső
Összesítő oldal ahol megtalálod, hogy melyik item mire cserélhető, vagy éppen kell-e majd vmi küldihez később. Ugyanaz kb mint a Tarkov Wiki, csak kicsit tömörített verzió.
Customs Stash helyek
Redditen megtalálod az összes pályához a hasonló térképet csak írd be gugliba. Ezek az új frissítéssel érkezett új eldugott scav stash dobozok lokációja. Free loot 😄
Trader leveling táblázat
Amikor már csak az elköltött pénzmennyiség hiányzik egy tradernél akkor érdemes azzal szórakozni, hogy megveszel tőle valamit és vissza eladod neki. Na ez a táblázat azt mutatja, hogy kinél melyik az a dolog, amivel a legkevesebb pénzt vesztesz.
Utólagos kérdés, valaki tudja miként lehet átvenni a topik vezetését? Mert rakás jó linket lehetne rakni a topikba. A témaindító meg fél éve nem volt SG-n.
Lehet találni térképeket másfelé is, de kiindulási pontnak ez mindig jó.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.01.17. 11:26:32