203
Fallout Shelter
 • Hirthalion
  #203
  Survival, csak a keményeknek ;)

  De lehet a 3. már nekem is az lesz, csak nagyon megfontoltan haladva. Csak én is belegondoltam hogy tényleg nagyon függ attól, mi van az uzsonnásdobozokban, lesz-e sárga fegyver, sárga ruha..

  Mikor a másodikat kezdtem, és az első 10 dobozban sem rare dweller sem 2-3 sárga holmi nem volt, simán mindig töröltem és újrakezdtem :)
 • Malachit
  #202
  Viszont 36-tól fix DC támadás van, ahogy tapasztaltam. Elég lassú a haladás így 35 fővel és arra hajtva, hogy akiket kiküldök max SPEA-val kerüljenek ki lvl1-en :/ Főleg, hogy kiba figyelnem kell survival miatt.El is buktam a PA NUKE-os karakteremet, mert elaludtam és reggelre meghalt...
 • Hirthalion
  #201
  Ha nincs 3-as szintre fejlesztett szoba a bunkerben, szerintem nincs radscorpion attack ;) 66 lakosnál járok újra és még nem volt.
 • Plata
  #200
  Bevallom nem játszottam még rendesen Fallout játékkal,már úgy hogy nekem meglenne,másnál próbáltam,de nem jött be ez a lövöldözős zombis dolog.De ez a Fallout shelter vicces,mellesleg már gondolkoztam is rajta hogy talán ki kéne próbálni még is valamelyik Fallout játékot.
 • PiszkosFred
  #199
  Poen, jol sebez, csak baromi idegesito egy ido utan. Klasszikus cucc a Fallout jatekokban egyebkent a fat man es a mini nuke, ovatosan hasznalva sokszor mentette mar meg a seggunket szorult helyzetben. :)
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.12. 10:12:07
 • Plata
  #198
  Vicces fegyvereket lehet találni a játékban.
  Az egyik lakómnak olyan fegyvere van ami kilő egy atom bombát.

 • Hirthalion
  #197
  Már meg tudom válaszolni a saját kérdésem amivel idetaláltam: csináltam egy biztonsági másolatot az első bunkerről, majd próbaképp addig ölettem az embereim míg csak 20 maradt. Se skorpió se kampósrém támadás nincs azóta. A létszámtól függ, nem a játékidőtől.
 • Plata
  #196
  De megtaláltam,csak először felületes voltam és nem vettem észre.
 • Hirthalion
  #195
  Ok, jogos, tényleg rejtett az AppData, csak én azzal kezdem a windows telepítés után, hogy láthatóvá teszem a rejtett mappákat, rutinból, és megszoktam.
  A keresés ezek szerint addig nem találja meg míg rejtett, de ebből is tanultam ;)
 • Plata
  #194
  A kereső nem találta,az én gépem,de mégis titkosított mappa.
 • Hirthalion
  #193
  A steam verzió a szokásos: AppData\Local\FalloutShelter,
  a Bethesda win10 alatt a Documents\My Games\Fallout Shelter,
  az android6 meg a belső tárhely\Android\data\com.bethsoft.falloutshelter\files
  mappákban.
  De amúgy van a windows-ban beépített kereső is ;)
 • Plata
  #192
  Hát én azt sem tudom hol a fenében tárolja a mentést a játék.
 • Hirthalion
  #191
  Nem tudom már, akkor találtam mikor azt kerestem, mi van ha lemegy újra a létszám 59 fő alá. Valami Fallout Shelter fórumról. De én nem kívánok vele csalni túl sokat, csak az alap bázis előre kiépítéséhez kellet. Lemásoltam a második bázisom, előre kihagyva mindennek a helyét.
  A 99 doboz túl sok jó dolgott adott, de így túl könnyű lenne a kezdés (revenge... már az elején.. 2-3 napig tart legyártani... ) ... így a raktárakat is eladtam (az állatok és a legendary junk kivételével.... ennyi csalás még belefért....) majd ezt a pénzt is elköltöttem liftre. csak 800-at hagytam meg.
  Nekem tényleg csak az előre kiépített bázis váza kellett az újrakezdéshez :)

  Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.04. 23:07:09
 • Plata
  #190
  Basszus,honnan az ördög valagából szerezted azt a mentést?
 • Hirthalion
  #189
  Mivel én egy hónap alatt azt hiszem lényegében kimaxoltam a játék lehetőségeit pár óránként belépve (a gyűjtögetést nem számolva, meg még maradt 3 befejezetlen questlánc) Már ki is találtam hogy kezdem el a 3. végleges (?) telepem.
  Túl sok emberrel jártam állandóan a vidéket, túl sok jó cuccom lett túl hamar azt hiszem. De azért nem törlöm. De ebben nem fogok állandóan 10 emberrel rohangászni.
  Van valahonnan egy 99 uzsonnásdobozos 999 kólás és 999.999 kupakos üres mentett állásom, 4 raktárral, bennük legendary dweller-ekkel. Igazi 'csít' pack :)
  A dobozokat sajnos nem tudom törölni, ki kell nyitogatni, de aztán kiépítem a bunker már korábban bevált vázát a liftekkel, az alap termelő szobákkal, és kipucolom a köveket alulról. Ezután elpazarlom valamire a maradék pénzt, mondjuk liftekkel és a törlésükkel, és a kólát az objektívek kitörlésével .
  Logikusabb is, hogy már egy kiépült bunkerben kezdődik a mese, nem pedig az atom után párszáz évvel jönnek az első emberek, és épül ki a bunker a semmiből... És más úgyis megvan az ideális váz, az előző játékokból tanulva, minek kezdjem üres heggyel. Ha már overseer vagyok, nyilván nem egy üres hegy élére neveztek ki :)
  Ezután nem fogadok be több lakót kintről , csak akik a küldetésekből csatlakoznak hozzám. Nincs rádiózás. Meg akiket a kártyákból kapok. Akik az ajtó elött állnak úgyis nyilván sugárfertőzöttek... azért ilyen semmire sem való gyenge első szintűek :P És csak gyerekekkel növelem a lakók számát. Nem viszem túlzásba a tréninget sem, csak E, L, és egy tulajdonság lehet maxon, a többi hasznos is legfeljebb csak 5. (Vagy csak annál a 9-nél akikkel a küldetéseket csinálom, ott azért lehet nem akarok mazózni 40+ szint fölötti questeknél ... de nyilván azért őket küldöm overseer-ként, mert kiválóbbak, mint a többiek. )
  Így nem lesz 3 tréning szobám sem egy tulajdonságra, így áram gondom sem lesz. És csak akkor jön új gyerek, ha van üres tréning szoba.
  Így talán saját szabályokat kitalálva a játékhoz nem fogok kiégni sem, hogy minél jobban, minél hatékonyabban, és nem raktár lesz a hegy fele meg tréning szoba, stb ;)
 • Hirthalion
  #188
  Ha nem csak a befogadott emberekből élsz, hanem elküldöd a nőket néha szülni is, szugeráld be magadnak +3 child specials pet-et, amitől a megszületett gyerek legkisebb SPECIAL értéke is 4, szerintem az a legjobb amit kaphatsz :)
  Én mindkét bunkernél úgy de úgy akartam, hogy össze is jött egész hamar, ha nem is a +3-as.
  Ezt a hp% tulajdonságot még nem is láttam. Küldetéseknél pedig jól jöhet.
  Esetleg második legjobbnak meg az objective completion pet. Gyorsabb teljesítés, több jutalom. (A te példádra: x3 objective completion esetén már 10 konténer kinyitása után teljesült volna, nem kellett volna a 30, És az is nyilván előny ha nem 6 DC támadás után kapod meg a jutalmat, csak elég 2)
  Mert természetesen mindkettőt a +3/x3 legendary szinten ajánlott kiszugerálni :P
  Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.04. 16:37:01
 • Plata
  #187
  Kaptam egy olyan küldit aminek a jutalma egy pet,nyissak ki 30 dobozt vagy mi a fenét küldetés közben,elmentem küldizni meg is lett a 30 cucc a küldetésben,hazamentem kinyitottam a pet dobozt,ebben is egy cica volt.
  Csak ebben nem fehér cica hanem fekete cica,+94% hp.
 • PiszkosFred
  #186
  A sok random faktor mellett is a lehetosegek miatt elegge repetativ a jatek (foleg, ha nincs event), igy egy ido utan mar csak rutinbol csinalja az ember es egyre kevesbe szorakoztato. En pl siman kihagyok 2-3 honapot, ha megunom, aztan eloveszem es folytatom. Celom a vilagon semmi sincs vele, csupan annyi, hogy ha nincs kedvem dolgozni, akkor legyen mit csinalni. Ugyanilyen cellal jatszok/jatszottam a punch clubbal es hasonlo kis vackokkal. :)
 • PiszkosFred
  #185
  Mentsegemre legyen mondva, hogy az utolso bekezdest 10 perc alatt irtam, harom ugyfel kozotti szunetekben. Latszik rajta. :D
 • Hirthalion
  #184
  Valószínű a munkámból eredően túlságosan precízen és praktikusan álltam hozzá én is, pedig én is csak fél órákra léptem be itt ott, leokézni a képzéseket. De majd kitalálok valami nehezítést. A kemény fokozat nem jó, féltem a felfedezőim kincseit, nem kell perma-halál :)

  Lényegében egy bunkerrel majdnem feloldottam az összes steam-teljesítményt, oda sem figyelve rájuk.

  Érdekes, hogy magyar oldalon majdnem mindig ládának írják általában az uzsonnásdobozt, úgy megszoktuk, hogy mindig láda a jutalom.

  Hátha vannak hozzá modok. Vagy kitalálok valami történetet és aszerint játszok, nem úgy mintha ez volna a munkám.
  Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.03. 19:04:54
 • PiszkosFred
  #183
  "Vagy lezüllik napi rutinra az egész, hogy gyors belépek 'aratni' megcsinálni három questet, kiadni az új feladatokat és kilépek. "

  En igy jatszom a megjelenes ota :) Szigoruan munka kozben, ebedido kornyeken belepek, megcsinalom a dailyt (elsosorban azt amelyik ladat ad), kicsit rendezgetem a treningeket, ranezek a kalandorokra es kesz, fel ora az egesz, es johet a 24 ora szunet. Van persze, hogy napokig nem tudnek belepni mert el vagyok havazva, ilyenkor van, hogy napokat allnak egy helyben a lakok, de hat ez van :)
 • Hirthalion
  #182
  Ha megkérdeznek engem is a fejlesztés közben, én is tudtam volna még endgame tartalmakat javasolni. :)
  Pl hogy a legendary dweller ne csak egy olyan legyen mint a többi, hanem időnként azok is adjanak a lore-hoz kapcsolódó egyéni questeket, így máris bejön egy új motivációs faktor a gyűjtésükre. Vagy össze lehessen kapcsolni a 3 három bunkert, tudjanak egymásról, mehetne a kereskedés is, és máris élőbb a világ.
  Mert ahogy nézem hiába mehet már 3 quest párhuzamosan, nem lesz több több felvonásos quest sem. Így meg steril.
  Időnként kiéghetne a víztisztító chip-je is és ha nem csinálod meg a questet addig mindneki sugárfertőzött marad. Ha már spin off... Vagy valami egyéb ritka nem rutinból leküzdhető endgame disaster, megjelenik Diablo a legalsó szinten és le kell... ja de az másik lore :P
  Vagy az endgame küldetések már csak olyan dolgokat adjanak ami sehogy máshogy nem szerezhető meg (gondolom a csontváz és a szellem outfit is ilyen volt valamikor halloweenkor, mert még nem néztem utána) mert a kupak nem motivál, csak az uzsonnásdoboz vagy a legendary junk Még az a szerencse, hogy 2-3 napig készül egy legendary outfit vagy legendary fegyver, mert akkor még az sem motiválna hogy folyamatosan menjen a gyártás :)


  Most vagy elkezdem keményebb fokozaton, a valódi halállal nehezítve (bár nem a lakóm halála hanem a vele elvesző cucc miatt nehezítés szerintem) Vagy lezüllik napi rutinra az egész, hogy gyors belépek 'aratni' megcsinálni három questet, kiadni az új feladatokat és kilépek.

  Lehet mégis a simcity lesz a nyerő, az is megy offline, csak attól nagyon durván melegszik a telefon, és féltem.
  Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.03. 13:53:40
 • Balázs 17
  #181
  tul sablonosak a kuldetesek, siman lehetne tobb felfedezendo hely odakint is, vagy valamit csinalni a kuldik alatt, nem csak h atkutatod a szobakat, beszelszazt ennyi...

  amugy egy ido utan mar dog unalmas a ruhak es a kacatok gyujtogetese
 • Hirthalion
  #180
  Kezdek rájönni mi ez a megunás, márciusban kezdtem. Most van a fő bunkerben 100 lakó, a bázisom tökéletes, nincs mit átépíteni, és már se a DC attack se a skorpió attack nem okoz gondot, 8 erőművel nem megy le nullára az áram, és 16+ sebzésű fegyver van mindenkinél, még az 1 szintűeknél is. Tele vagyok pénzzel, mert 4-5 emberrel/robottal gyűjtöm folyamatosan, és csak fölszámoltam raktárom felét is, túl sok volt a kisautóm. Meg az üres állandóan égő szobám. Van 24 szuper-dwellerem, majdnem minden stat maxxon, a karizma csak ami általában nem, és már 30-as 40-es szintűek. Csinálom a questeket, nevelem ki az új szupereket, és nincs igazából célom, csak hogy a lehető legtöbb venegance meg jófajta outfit le legyen gyártva. Most jönne be gondolom célnak a legendary dwellerek begyűjtése uzsonnásdobozokból :)
  De nem hagyom abba, mert eddig sem vettem túl szigorúan, csak két nap alatt hirtelen nagyon kiüresedett, kedvem támadt újrakezdeni, de akkor sem csinálnék semmit másképp, hisz ez egy tökéletes állapot.

  A karizma a rádiózáson és a terhesség gyorsításán jó még bármire? Küldetéseknél a beszélgetéseknél számít valamit?
  Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.02. 21:06:49
 • Hirthalion
  #179
  Bottle and Cappy. Megéri? Több kóla, de több Deathclaw.
  Én az egyik játékomnál megcsináltam a másiknál csak az elsőt, hogy ne tünjön el (nem tudom mit jelent a limited time) mert ott még alig van védelmem.

  A többség azért megcsinálja, nem?
  Nem tudom mennyivel kevesebb lenne a DC támadás, nekem napi 3 megvan úgy hogy nem megy napi 24 órában a játék. És nyilván akkor mikor épp kiküldtem 3 csapatot az összes stimpack-kal kalandozni :)

 • Hirthalion
  #178
  Jogos, csak ha elfelejtem mielőtt elmennék otthonról , akkor nincs kedvem belépni napközben telefonról. És általában elfelejtem :P
  Bár az android a fő platform, mert telefonra kerestem offline játékot, viszont esténként többet rendezkedek a bázison.
 • PiszkosFred
  #177
  Viszont kompatibilis, vagyis ha radugod a telefonodat a pcre, siman oda-vissza masolhatod a menteseket.
 • Hirthalion
  #176
  Kár hogy android és PC között nincs 'felhő'
 • PiszkosFred
  #175
  +achievementek
  +felhobe menti a savet, igy tudod folytatni barhol, nem kell a savegameket hurcolasznod, mint a bethesda fele launcheres megoldasnal
 • Balázs 17
  #174
  amúgy van valami plusz a steam verzióban? vagy már nincs is külön launcher a játékhoz és már csak mobil és steam érhető el?
  már régen játszottam és már nincs fent a bethesda féle
 • Hirthalion
  #173
  Dresszkód, és nincs káosz, egyenruha minden szobába, a tanulók meg 10 szintenként másik ruhát kapnak. lehet egy cérnáért ilyen olcsó fél órás ruhákat gyártani, hamar megvan. más ruhát kap akit dobozból kaptam, mást akit befogadtam, és ha van child specials állatom megint más ruhát kap az aki magasabb SPECIAL szinttel született. Így a kiképzőszinten sincs káosz.
  Az első két nemzedék meg ősz hajat kap, így első látásra tudom ki az öregek, akiknél még nem volt ideális íve a képzésnek, és nincs sok életük. Ők a mobilis nemzedék, oda kerülnek ahová épp kell az ember, de fölös az állandó személyzet. A szuper-dwellerek meg akiknek ideális volt a kiképzése és már első szinten maxon volt minden SPECIAL, valami extrém hajszínt kapnak. Még soha nem zavarodtam bele :P
  Még akkor is tudni fogom ki kicsoda ha mindneki 50-es szintű lesz, bár akkor már majdnem mindegy mert addigra úgyis majdnem minden SPECIAL a maxon lesz mindenkinél.


  Azért nem rakom fölülre a raktárakat, vagy az overseer office-t mert azoknak nem kell áram, ne vegye el fölöslegesen a hasznos szobáktól. De ha megvan az atomerűmű úgy nézem nem lesz többet áramhiány.
 • Hirthalion
  #172
  Túl hamar visszahívod, én 1-2 napig hagyom kint, és míg eleinte csak 1-2 kupakot talál késöbb már százassával szedi. Nálam most 6000 körül van a Mr-nél.

  Én kettő robotkával már nem kezdeném újra, mert ki tudja az újnál mikor jönne össze, pont ugyan annyi pénz újrakezdeni, mint ezt átszervezni. És a lebontásból is jár vissza némi kupak. És most már vannak magasabb szintű lakóid is a küldetésekhez. vagy a védelemhez.


  Ha két Handy van csinálnék egy erőműszintet három erőművel, meg egy büfé/víztisztító szintet. És onnantól nem kell figyelned semmire.

  Az első szint most nálam ami a legjobban bejött két plussz erőmű, ahol nem mindig van ember, ide rakom azokat a 40-50 szintű első nemzedéket akinek épp nincs dolga, mert nem megy se a 'fegyvergyár', se a 'szabóság' mert nincs alapanyag. És nincs a végén lift, így lassítja a támadásokat.
  A másodiksor a büfé/víz szint, de nálam már a kert van a büfé helyén,
  és a harmadik szint az erőműszint. Ez a két (három) védvonal elég a kintről támadók ellen.  A raktárszint és a kiképzőszint közé meg hagyok két sor szünetet, azon nem megy át sem a tűz, sem a patkány. de ha sok pénzed van ajánlom ide a 3 fodrászatot 3 őrrel, zárószintnek.
 • Balázs 17
  #171
  ezt az újjáépítést és nem javaslom + nem is nagyon tudod megvariálni, mert ahhoz elég szépen le kell bontani az egész vaultot, az meg nem olcsó...
  érdemes újat kezdeni, ha úgy érzed, hogy ezt elrontottad

  én általában ott szoktam, hogy megunom hogy lassan megy minden és elkezdem őket összeereszteni aztán jönnek a porontyok, hiába nevezegetem el őket egy idő után már követhetetlen és akkor teljesen megunom :DDD

  annyival kiegészíteném, hogy az overseer roomot érdemes a legelső szintnek a végére tenni, mert ott úgy sincs sok variációs lehetőséged és pont kitölti az egész sort

  nekem az alap kezdés mindig az első szinten: kapu+raktár+office room
  Utoljára szerkesztette: Balázs 17, 2017.04.30. 22:15:14
 • Plata
  #170
  Hát nem sok pénzt hoztak.
  De nem lett semmi bajuk viszont.
  Kezd lenni egy kis pénzecském úgyhogy gondolkozok a bázis újjá építésén,van valami jó tippetek hogyan építsem fel úgy hogy jó is legyen?
 • Hirthalion
  #169
  Én is nemrég kezdtem, idén márciusban ;)
 • Balázs 17
  #168
  igy van fel lehet eleszteni ugyan ugy

  persze ha mar sok van belole akkor mehet ki, de a kollega nem reg kezdte, ugyhogy neki hasznosabb lenne odabent ;)
 • Hirthalion
  #167
  Ugyan úgy hívod vissza, mint az embereket, de gondoom már megtaláltad. Nem tudom mi van ha odakint megy tönkre, mert még nem volt rá nálam példa, de gondolom ugyna az mint az emberekenél, 2000 kupakért visszakapod.
 • Hirthalion
  #166
  Nekem a negyedik már fölös, én azért küldtem ki, és annyi már a 'zöld' lom, amit összeszednek az emberek, amit azért sajnálok eladni is, mert hátha még jó lesz valamire, (témákhoz, lehet kell majd a sárga holmik legyártásához is jó sok zöld) hogy lassan nem tudok több raktárat lerakni, és Mr. handy nem hoz haza lomot a kupak meg a felfedezésből jön a legjobban.

 • PiszkosFred
  #165
  En azt sem tudtam, hogy ki lehet kuldeni felfedezni :) Sose meg sem fordult a fejemben, hogy felfedezzen. Ha vegre kaptam egyet kuldetes sorzatot vegen, vagy ladabol nyitva ment begyujteni az adott szintre.
 • Balázs 17
  #164
  MrHandyt elpazarolni ilyenekre....:S