Fallout Shelter
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A másik, pedig, miért csak 15 db eü csomagot és sugárbetegség elleni gyógyszert tud tárolni a bázisom?
Most van 2 kommandóm, azokkal szoktam küldikre menni, az egyik emberemet egy uzsonnás dobozból kaptam, kapásból 34-es szintű és az egyéb tulajdonságai is jó magasak. Jól jártam vele... 😊
Lézerpuskákkal és csákánnyal nyomják, egész ügyesen. 😊
Sajnos komolyabb fegyvereket továbbra sem tudok gyártani. 😞
Köszi a választ!
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
A Pusztából érkező behatolók tényleg egy bizonyos útvonalat követve vonulnak végig a vaulton. Érdemes 1-2 embert mindig a bejáratnál tartani és ezeket cserélni, mert az ácsingózástól nem fognak fejlődni. A támadók minden szobában lövöldöznek 20-30 másodpercet, aztán mennek tovább. Az egyes szobákból ilyenkor érdemes a szintén jobb harcosokat elébük küldeni, még akkor amikor megszólal a riadó, vagy amikor a bejáratnál harcolnak. Később majd lesznek Deathclaw támadók is, az finom lesz 😄
A jó fegyókhoz ritka komponensek is kellenek majd, a gyártásnak pedig ideje van. Minden cucchoz meg van adva, hogy milyen képesség fontos, minél magasabb ez a képessége a gyártó embereknek, annál hamarabb elkészül a cucc. A tervrajzokat sajnos csak magasabb szinten tudod kioldani, már eleve a gyártó szobát is csak magas szinten lehet épiteni, de ha valahol találsz jó cuccot a loot között, azt már kis szinten is tudod használni.
Abban még tudnál segíteni, h mi az oka annak, h találok tök jó fegyver tervrajzokat (teljesek, pl mesterlövész puska), de mégsem tudom őket gyártani? Köszi a választ! 😊
Kalandra is érdemes a legjobb embereket elküldeni illetve ha már van pár embered, külön erre felszerelni egy csapatot. Igazából nekik is az a fontos, hogy sok stimpack legyen náluk illetve a biztonság kedvéért legyen a csapat szinte magasabb, mint a küldi minimum követelménye.
Később majd lesznek olyan épithető szobák, amik az egyes képességeket növelik, ott érdemes a kalandozó csapat statjait maxra húzni.
Ha bekapcsolod a rádióadót és jönnek majd a pusztából a leendő dwellerek, ott is érdemes válogatni, kit veszel fel. Ha jól rémlik vannak olyan helyek explore közben, ahol az épület végén csatlakozik a kari a vaultodhoz. Az elején ezek még elég jóképességűek az alap dwleerekhez képest. Meg néha boxból is lehet jókat nyitni. Vannak a neves dwellerek, nekik a legmagasabb az alap statjuk, de ált ők is gyengék valamiben, figyelni kell, hová osztod be őket.
Arra is érdemes figyelni, hogy a dwellerek ne nagyon szálljanak el szintben az elején, inkább többet húzz fel 20-ra, mert az ellenfeleket is a dweller szintjéhez adja be, de ha a felszerelése és a statja nem fejlődik, akkor igazából minden szinttel csak gyengébb lesz (oké, az élete nő, de harcban ált mindegy, hogy fél vagy 2 perc alatt hal meg) Később majd felszerelést is lehet craftolni, de az elején bőven jó az ami lootból esik.
Érdemes csinálni a napi/heti küldiket, eventeket, illetve azokat a küldiket amik lootboxot adnak, lehet onnan is jó cuccokat szerezni.
Milyen képességek és páncélok fontosak a küldetésekhez? Igyekszem a legjobb embereim(20+ szint) felszerelést (lézerpisztoly+3x4 elsősegélycsomag...) kiküldeni, de nem az igazi. 😞 11 óra játékidőm van.
Köszi a válaszokat! 😊
Szerk: Most olvastam a #144-et, köszi! Azért további tippeket szívesen veszek, ki tudja mennyit frissült azóta a játék! 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2021.04.21. 19:13:50
De lehet a 3. már nekem is az lesz, csak nagyon megfontoltan haladva. Csak én is belegondoltam hogy tényleg nagyon függ attól, mi van az uzsonnásdobozokban, lesz-e sárga fegyver, sárga ruha..
Mikor a másodikat kezdtem, és az első 10 dobozban sem rare dweller sem 2-3 sárga holmi nem volt, simán mindig töröltem és újrakezdtem 😊
Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.05.12. 10:12:07
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az egyik lakómnak olyan fegyvere van ami kilő egy atom bombát.<#hehe>#hehe>

A keresés ezek szerint addig nem találja meg míg rejtett, de ebből is tanultam 😉
a Bethesda win10 alatt a Documents\My Games\Fallout Shelter,
az android6 meg a belső tárhely\Android\data\com.bethsoft.falloutshelter\files
mappákban.
De amúgy van a windows-ban beépített kereső is 😉
A 99 doboz túl sok jó dolgott adott, de így túl könnyű lenne a kezdés (revenge... már az elején.. 2-3 napig tart legyártani... ) ... így a raktárakat is eladtam (az állatok és a legendary junk kivételével.... ennyi csalás még belefért....) majd ezt a pénzt is elköltöttem liftre. csak 800-at hagytam meg.
Nekem tényleg csak az előre kiépített bázis váza kellett az újrakezdéshez 😊
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.04. 23:07:09
Túl sok emberrel jártam állandóan a vidéket, túl sok jó cuccom lett túl hamar azt hiszem. De azért nem törlöm. De ebben nem fogok állandóan 10 emberrel rohangászni.
Van valahonnan egy 99 uzsonnásdobozos 999 kólás és 999.999 kupakos üres mentett állásom, 4 raktárral, bennük legendary dweller-ekkel. Igazi 'csít' pack 😊
A dobozokat sajnos nem tudom törölni, ki kell nyitogatni, de aztán kiépítem a bunker már korábban bevált vázát a liftekkel, az alap termelő szobákkal, és kipucolom a köveket alulról. Ezután elpazarlom valamire a maradék pénzt, mondjuk liftekkel és a törlésükkel, és a kólát az objektívek kitörlésével .
Logikusabb is, hogy már egy kiépült bunkerben kezdődik a mese, nem pedig az atom után párszáz évvel jönnek az első emberek, és épül ki a bunker a semmiből... És más úgyis megvan az ideális váz, az előző játékokból tanulva, minek kezdjem üres heggyel. Ha már overseer vagyok, nyilván nem egy üres hegy élére neveztek ki 😊
Ezután nem fogadok be több lakót kintről , csak akik a küldetésekből csatlakoznak hozzám. Nincs rádiózás. Meg akiket a kártyákból kapok. Akik az ajtó elött állnak úgyis nyilván sugárfertőzöttek... azért ilyen semmire sem való gyenge első szintűek 😛 És csak gyerekekkel növelem a lakók számát. Nem viszem túlzásba a tréninget sem, csak E, L, és egy tulajdonság lehet maxon, a többi hasznos is legfeljebb csak 5. (Vagy csak annál a 9-nél akikkel a küldetéseket csinálom, ott azért lehet nem akarok mazózni 40+ szint fölötti questeknél ... de nyilván azért őket küldöm overseer-ként, mert kiválóbbak, mint a többiek. )
Így nem lesz 3 tréning szobám sem egy tulajdonságra, így áram gondom sem lesz. És csak akkor jön új gyerek, ha van üres tréning szoba.
Így talán saját szabályokat kitalálva a játékhoz nem fogok kiégni sem, hogy minél jobban, minél hatékonyabban, és nem raktár lesz a hegy fele meg tréning szoba, stb 😉
Én mindkét bunkernél úgy de úgy akartam, hogy össze is jött egész hamar, ha nem is a +3-as.
Ezt a hp% tulajdonságot még nem is láttam. Küldetéseknél pedig jól jöhet.
Esetleg második legjobbnak meg az objective completion pet. Gyorsabb teljesítés, több jutalom. (A te példádra: x3 objective completion esetén már 10 konténer kinyitása után teljesült volna, nem kellett volna a 30, És az is nyilván előny ha nem 6 DC támadás után kapod meg a jutalmat, csak elég 2)
Mert természetesen mindkettőt a +3/x3 legendary szinten ajánlott kiszugerálni 😛
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.04. 16:37:01
Csak ebben nem fehér cica hanem fekete cica,+94% hp.
Lényegében egy bunkerrel majdnem feloldottam az összes steam-teljesítményt, oda sem figyelve rájuk.
Érdekes, hogy magyar oldalon majdnem mindig ládának írják általában az uzsonnásdobozt, úgy megszoktuk, hogy mindig láda a jutalom.
Hátha vannak hozzá modok. Vagy kitalálok valami történetet és aszerint játszok, nem úgy mintha ez volna a munkám.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.03. 19:04:54
En igy jatszom a megjelenes ota 😊 Szigoruan munka kozben, ebedido kornyeken belepek, megcsinalom a dailyt (elsosorban azt amelyik ladat ad), kicsit rendezgetem a treningeket, ranezek a kalandorokra es kesz, fel ora az egesz, es johet a 24 ora szunet. Van persze, hogy napokig nem tudnek belepni mert el vagyok havazva, ilyenkor van, hogy napokat allnak egy helyben a lakok, de hat ez van 😊
Pl hogy a legendary dweller ne csak egy olyan legyen mint a többi, hanem időnként azok is adjanak a lore-hoz kapcsolódó egyéni questeket, így máris bejön egy új motivációs faktor a gyűjtésükre. Vagy össze lehessen kapcsolni a 3 három bunkert, tudjanak egymásról, mehetne a kereskedés is, és máris élőbb a világ.
Mert ahogy nézem hiába mehet már 3 quest párhuzamosan, nem lesz több több felvonásos quest sem. Így meg steril.
Időnként kiéghetne a víztisztító chip-je is és ha nem csinálod meg a questet addig mindneki sugárfertőzött marad. Ha már spin off... Vagy valami egyéb ritka nem rutinból leküzdhető endgame disaster, megjelenik Diablo a legalsó szinten és le kell... ja de az másik lore 😛
Vagy az endgame küldetések már csak olyan dolgokat adjanak ami sehogy máshogy nem szerezhető meg (gondolom a csontváz és a szellem outfit is ilyen volt valamikor halloweenkor, mert még nem néztem utána) mert a kupak nem motivál, csak az uzsonnásdoboz vagy a legendary junk Még az a szerencse, hogy 2-3 napig készül egy legendary outfit vagy legendary fegyver, mert akkor még az sem motiválna hogy folyamatosan menjen a gyártás 😊
Most vagy elkezdem keményebb fokozaton, a valódi halállal nehezítve (bár nem a lakóm halála hanem a vele elvesző cucc miatt nehezítés szerintem) Vagy lezüllik napi rutinra az egész, hogy gyors belépek 'aratni' megcsinálni három questet, kiadni az új feladatokat és kilépek.
Lehet mégis a simcity lesz a nyerő, az is megy offline, csak attól nagyon durván melegszik a telefon, és féltem.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.03. 13:53:40
amugy egy ido utan mar dog unalmas a ruhak es a kacatok gyujtogetese
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De nem hagyom abba, mert eddig sem vettem túl szigorúan, csak két nap alatt hirtelen nagyon kiüresedett, kedvem támadt újrakezdeni, de akkor sem csinálnék semmit másképp, hisz ez egy tökéletes állapot.
A karizma a rádiózáson és a terhesség gyorsításán jó még bármire? Küldetéseknél a beszélgetéseknél számít valamit?
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.02. 21:06:49
Én az egyik játékomnál megcsináltam a másiknál csak az elsőt, hogy ne tünjön el (nem tudom mit jelent a limited time) mert ott még alig van védelmem.
A többség azért megcsinálja, nem?
Nem tudom mennyivel kevesebb lenne a DC támadás, nekem napi 3 megvan úgy hogy nem megy napi 24 órában a játék. És nyilván akkor mikor épp kiküldtem 3 csapatot az összes stimpack-kal kalandozni 😊
Bár az android a fő platform, mert telefonra kerestem offline játékot, viszont esténként többet rendezkedek a bázison.
+felhobe menti a savet, igy tudod folytatni barhol, nem kell a savegameket hurcolasznod, mint a bethesda fele launcheres megoldasnal
már régen játszottam és már nincs fent a bethesda féle
Az első két nemzedék meg ősz hajat kap, így első látásra tudom ki az öregek, akiknél még nem volt ideális íve a képzésnek, és nincs sok életük. Ők a mobilis nemzedék, oda kerülnek ahová épp kell az ember, de fölös az állandó személyzet. A szuper-dwellerek meg akiknek ideális volt a kiképzése és már első szinten maxon volt minden SPECIAL, valami extrém hajszínt kapnak. Még soha nem zavarodtam bele 😛
Még akkor is tudni fogom ki kicsoda ha mindneki 50-es szintű lesz, bár akkor már majdnem mindegy mert addigra úgyis majdnem minden SPECIAL a maxon lesz mindenkinél.
Azért nem rakom fölülre a raktárakat, vagy az overseer office-t mert azoknak nem kell áram, ne vegye el fölöslegesen a hasznos szobáktól. De ha megvan az atomerűmű úgy nézem nem lesz többet áramhiány.
Én kettő robotkával már nem kezdeném újra, mert ki tudja az újnál mikor jönne össze, pont ugyan annyi pénz újrakezdeni, mint ezt átszervezni. És a lebontásból is jár vissza némi kupak. És most már vannak magasabb szintű lakóid is a küldetésekhez. vagy a védelemhez.
Ha két Handy van csinálnék egy erőműszintet három erőművel, meg egy büfé/víztisztító szintet. És onnantól nem kell figyelned semmire.
Az első szint most nálam ami a legjobban bejött két plussz erőmű, ahol nem mindig van ember, ide rakom azokat a 40-50 szintű első nemzedéket akinek épp nincs dolga, mert nem megy se a 'fegyvergyár', se a 'szabóság' mert nincs alapanyag. És nincs a végén lift, így lassítja a támadásokat.
A másodiksor a büfé/víz szint, de nálam már a kert van a büfé helyén,
és a harmadik szint az erőműszint. Ez a két (három) védvonal elég a kintről támadók ellen.
A raktárszint és a kiképzőszint közé meg hagyok két sor szünetet, azon nem megy át sem a tűz, sem a patkány. de ha sok pénzed van ajánlom ide a 3 fodrászatot 3 őrrel, zárószintnek.
érdemes újat kezdeni, ha úgy érzed, hogy ezt elrontottad
én általában ott szoktam, hogy megunom hogy lassan megy minden és elkezdem őket összeereszteni aztán jönnek a porontyok, hiába nevezegetem el őket egy idő után már követhetetlen és akkor teljesen megunom 😄DD
annyival kiegészíteném, hogy az overseer roomot érdemes a legelső szintnek a végére tenni, mert ott úgy sincs sok variációs lehetőséged és pont kitölti az egész sort
nekem az alap kezdés mindig az első szinten: kapu+raktár+office room
Utoljára szerkesztette: Balázs 17, 2017.04.30. 22:15:14
De nem lett semmi bajuk viszont.
Kezd lenni egy kis pénzecském úgyhogy gondolkozok a bázis újjá építésén,van valami jó tippetek hogyan építsem fel úgy hogy jó is legyen?
persze ha mar sok van belole akkor mehet ki, de a kollega nem reg kezdte, ugyhogy neki hasznosabb lenne odabent 😉