Stellaris
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elfogyott a pénz hogy ilyen ütemben jönnek a DLC-k?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
És már vannak bináris rendszerek is! Nagyon tetszik ez a DLC. Várós!
"Discover hidden traces of an ancient gateway network unlocking a sealed path to a constellation outside our own galaxy."
Ez lehet az, amit már korábban is beharangoztak: rejtett és/vagy speciális módon elérhető rendszerek.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Az outpostból felfejlesztett első szintű starbase megveri őket a flottád nélkül
Csak próbáld ki, hidd el tuti nyerni fog.
Ha még veszel mellé 6-7 corvettet, akkor a starbase mögé vidd őket és úgy aggrózd be, hogy az is lője.
Ha ügyes vagy, akkor mindig tudod előre hogy hol fognak jönni..
Utána menj abba a rendszerbe ahonnan jöttek és öld meg a bázisukat ami ha 5-6 corvett van, akkor nem fog egyet se megölni 😊)
Most kezdtem el a legújabb verzójú játékkal játszani és sokkal nehezebbnek találom a réginél. Például ezek a folyamatosan megjelenő kalózállomások és flották az őrületbe kergetnek. Nagy nehezen fejleszteném a flottám, erre mindig jön egy csapat kalóz akik egy kicsit leamortizálják. Mire felhealelem őket és felduzzasztom alétszámot már megint jönnek a rohadt kalózok. Miért jó ez?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.04.19. 16:06:45
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
2.0.3 patch
2.1 "Niven" fícsörök:
Megváltozik a hyperlane generálás, a csillagok jobban fognak "csomósodni"
Anomaly tracker
Fog of war a hyperlane-ekre is (Uramatyám, végre! <#taps>#taps><#worship>#worship>)
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.04.18. 22:25:53
Szerintem az lesz a lényege, hogy ha szövetségesekkel karöltve háborúzol, neked magasabb a követelésed az adott rendszerre ( ergo többszörösen követelted a rendszert ) így mikor elfoglalod akkor ténylegesen magadnak foglaltad el és nem valamelyik spanodnak így a háború lezárásakor te kapod.
Érdekesség amit én tapasztaltam, hogy ha csak 1x-en követelsz, de mondjuk már valaki követelte és a másik követelővel össze fogva hadakozol a 3. ellen akkor hiába te magad foglalod el az adott területet, azé lesz a foglalás aki elsőnek követelte a rendszert, ezért is tippelek arra amit feljebb leírtam. Bár mondjuk az is befolyásolhatja a dolgot, hogy ki kezdeményezte a háborút. ( te és meghívtad, hogy segítsen avagy fordítva )
Az esetleges bugra pedig passz a válaszom. Én azt szeretném már valahogy elérni, hogy a szomszéd követeléseit valahogy vissza vonassam diplomácia vagy más útján, mert most az egyik azért haragszik rám, mert háborúztam vele, a másik szomszéd azért, mert amit elvettem az elsőtől azt ő is akarta így most tőlem követeli. xD
Jah én 2.0-val játszom amibe még egyáltalán nem fedeztem fel minden opciót, az tuti. 😊
Amúgy valaki meg tudná mondani, honnan tudnám a 2.0.2 patchet letölteni? Nem akartam megint teljes játékot leszedni csak azért, hogy a 2.0.2 is meglegyen. 😊
Oltred
Viccet félretéve, igazából ez nem tűnik nagy kunsztnak. A Stellarisban minden statikus, akárhány csillag és objektum lehetne egy naprendszerben, mivel nem kell szimulálni semmit rajtuk. Érdekes, javít az élményen és a valósághűségen, de semmi több. Ha mondjuk az Endless Space 2-ben csinálnák ezt meg (ahol van némi bolygó- és holdmozgás szimuláció), na az már izgalmasabb lenne.

Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.04.05. 09:35:18
https://twitter.com/Martin_Anward/status/981482606716948480/photo/1
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.04.04. 21:37:33
Másik kérdés: elég érdekes dolog történt a legutóbbi háborúmban, amit már a 2.0.2. patch-csel játszottam. Háborút kezdtem egy szomszédom ellen, aki egy föderáció tagja volt, két másik taggal. Mindössze 5-6 határmenti naprendszerére állítottam be követelést. El is foglaltam mindent gond nélkül, megadta magát, majd miután elfogadtam, láttam, hogy a bolygóknál 39/13, a naprenszereknél meg kb 95/35 volt, és láttam, hogy az egész föderáció a három faj teljes birodalmával beolvadt az én birodalmamba. Ez megint valami idióta bug?
A bombázás szerintem független a hajón lévő fegyverrendszereidtől.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.03.29. 20:25:42
Azt értem, hogy az orbitális bombázást törvényileg is lehet szabályozni, na meg azt helyszínen, hogy milyen mértékbe ( gyengén vagy erősen ) teszem.
Na és a követelésekkel mi a helyzethelyzet? Vissza lehet vonni? A szomszéd követelését nem tudom valahogy megszüntetni?
Segítsetek ki kérlek információval.
Sectorok elvét nem értem. Tényleg sectoronként 1 bolygó lehet csak, hozzá bármennyi naprendszer?
Másik: vissza lehet vonni a claim-et? Vissza lehet vonatni az ellen claim-it? Elég bosszantó, hogy a szomszéd aki puszipajtás haragszik rám mert vannak olyan területeim amit ő is szeretne amiket a másik szomszédtól húztam be... :/
Hát hirtelen ennyi, köszönöm előre is a segítséget!
Oltred
Valamint akkor még sehol sincsenek a szövetségi rendszerek szóval senkinek sem fog feltűnni ha leradírozol 1-2 fajt mielőtt a kilépsz a politikai színre.
Nem tudom mit csinálok rosszul... Minden játékban elvagyok egy ideig, aztán az egyik szomszédom kitalálja, hogy háborúzni akar és el akarja foglalni a rendszereimet. És sosem győzök mert neki mindig háromszor akkora flottája van. Pedig egyenlőnek jelez minket, Equivalent minden, naval capacity stb, mégis ha nekem van kb. 2000 értékű seregem akkor ő támad 6000-el.
Mit csináljak, hogy ne söpörjenek el?
van valakinek ajánlata lázadás ellen? a kormányrendelet (statárium) jó egy időre, de a probléma nem tűnik el... elég nehéz bármit is kezdeni, hogy minden bolygó lázong😄
Röviden: ha 50% hull points alá kerül, az okozott sebzések és a hajó méretének függvényében van esély a visszavonulásra.
És pont ott van alatta a Force Disparity magyarázata is (a kisebb flották tűzgyorsaság bónuszt kapnak, arányban a különbséggel).
Elég bosszantó, mikor nagyobb flottával támadok egy kissebbre, és a végén az összesítésben látom, hogy neki sokkal több hajója maradt meg...
-A warp inhibitor furcsán működik. Ahonnan jössz, arra visszamehetsz. Ha beugrasz a rendszerbe (jump drive), akkor ha jól emlékszem bármerre kimehetsz (vagy semerre sem). A bolygó felszínen lévő erődökben is van inhibitor. Azokat le kell bombázni vagy a bolygót elfoglalni hogy továbbmehess. Ha az űrbázis már a tiéd, akkor az nem kavar be.
Tudja valaki a megoldást az előző kérdésemre? Ha elértem a 100%-ot és elfoglaltam minden követelést, de nem fogadja el a követeléseimet?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Utoljára szerkesztette: yuppyman33, 2018.03.13. 15:15:00
Mit lehet akkor csinálni, mikor már 100%-on vagy a háborúban, elfoglaltad az összes háborús követelésedet, de a köcsögje az Istennek sem akarja elfogadni a békefeltételeket?
Elég idegesítő bug...