2461
-
inkvisitor #2221 Kipróbáltam egy robot civilizációt.
A fejlődés elég gyorsan belassult, de 40-re az első bio szomszédom már vagy 5 bolygóra rakott claim-et, annak ellenérehogy inferior volt a diplo szerint. Ekkor elfogyott a türelmem, szintén kiraktam 3 rendszerre claim-et és betámadtam.
1,8K-s flottával, 15 regiment gyalogossal indultam. Két ugrásból elértem a főbolygót, ahol egy 1,2K-s űrbázis és egy 1,1K-s flotta várt. 800-ra esett a flottám, de legomboltam mindkettőt, viszont az űrbázis nem pusztult el, hanem 560-as tűzerővel az enyém lett. Érdekes módon javítások után a flottám visszamászott 1,3K tűzerőre. Ami nagyon meglepett, hogy a főbolygót mindössze 3 regiment védte. Minimális bombázással (1 hét se volt) veszteség nélkül elfoglaltam a full belakott bolygót.
Ez normális? Tényleg ilyen gyenge a gép normál fokozaton?
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2018.06.01. 09:05:40 -
Laci825 #2220 T800!
A mobilodra installáld fel a Google forditót.
Egy katt a képernyő szöveges részére és kész a fordítás. Nem tökéletes de egy gyors segítség. -
Laci825 #2219 T. XSillione.
A harmadik béta állítás után hajlandó volt kikapcsolt béta állásnál fel installálni magát. Egyszer le is vettem a Distant is. Látni a Niven 2.1-et
és rendben műküdik. Köszönöm a segítséget.
-
Laci825 #2218 T. Xsllione.
Köszönöm a gyors választ. Kikapcsoltam a betast, új inditás de maradt a 2.0.5. Lefelé mindent kiad felfelé semmit. Most hagytam kikapcsolva betát. Lehet, hogy leszedem a Distant, remélem (nem tudom) a kapott aktiváló kód ismét müködik. -
Xsillione #2217 Ha optoltál a beta-re akkor nézd meg, hogy továbbra is beta állapotban vagy-e, ha igen, akkor lépj ki a beta opcióból, és elvileg visszarak a legújabb rendesbe, ami a 2.1 Niven. Persze az is megeshet, hogy az egészet kell majd újra szedned, vagy egy ellenőrzést végigtolni (ami néha hosszabb, mint leszedni az egészet:) -
Laci825 #2216 Telepítettem a Distant Start de csak a Cherryh 2.0.5 megy. A betában ez a legmagasabb. Nem tudom aktiválni a Niven 2.1-t. A frissités alatti
png-re sem reagál. Tudna valaki segíteni? -
Pares #2215 Nem jó hozzáállás. Nem a magyarítást kell letölteni, hanem kiguglizni, ha valamit nem értesz. Ez nem olyan játék, amit menet közben nem tudsz szüneteltetni, és fontos, hogy azonnal értsd az elhangzottakat.
Én kifejezetten nem támogatom a magyarításokat. A felirat oké, de ami minden angol szöveget eltüntet, az lehet, hogy rövid távon kényelmesebb, de hosszú távon csak árt. -
Daermon #2214 Folyamatosan frissül, csak Steamen pipáld be worshopon és kész. Semmi telepitgetés, meg másolgatás. Modként automatán frissül és megy. Kész majd akkor lesz, ha sose jön több dlc :D -
T800 #2213 Milyen mértékű magyarítás érhető el a játékhoz? Érdemes megvárni a 100%-at? Vagy fölösleges?
Van valamennyi angolom, de nem tudom ide elég lesz e... :) -
Xsillione #2212 Ez egy trükkös dolog, a játék legjobb része a felfedezés, és ha ezt tolják, akkor az eddig a játékot kedvelők többet kapnak abból, amiért még most is tolják. Ráadásul egyszerűbb is ezt fejleszteni (ezért zavart, hogy minden patcch/DLC nem tartalmazott 50-100 új anomáliát, semmibe nem került volna, ám mostanra a ennyivel előrébb állnánk, és minden DLC kicsit tartalmasabb is lenne.)
Az AI fejlesztése nagyon nehéz, főleg, hogy a teljes moddolás miatt nagyon általánosnak is kell maradnia (cserébe nem lesz rosszabb, ha egy új nyersanyagot behoz egy mod, a legtöbb játék ilyenkor meghal és a moddernek kell saját AI-t fejelszteni hozzá.) Diplomácia esetében ne kérdezd mi olyan nehéz abban, hogy 20 éves játék szintjét elérje, főleg, hogy ezek többsége más játékaikban már megvan.
"És ha pl, haverral akarok multizni, akkor mik a lehetőségek? Hogy kell elképzelni a játék multiplayer részét? "
Simán megy, mindketten toljátok valós időben, a host tudja állítani a sebességet illetve általában csak ő tud pause-t nyomni. A gyakorlat, hogy megegyeztek egy fix sebességben, és nem fékeztek senki kedvéért. Mókás, bár egy kicsit hosszú ehhez a játékidő (10-20 óra egy gyors meccs:) -
Laci825 #2211 Ma (25) 24 óráig nagy akció a CD Galaxisnál -
BladeW #2210 a játék legjobb részét erősíti.
Megfogalmaztad a fő bajomat a DLC-vel kapcsolatban :) Miért azt kellett erősíteni, amiben amúgy erős volt eddig is? Diplomacy, AI, midgame? Miért nem ezeket?
(a kérdés nyilván költői, csak puffogok)
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2018.05.25. 18:32:13 -
AKI94 #2209 Bár nem játszottam még ezzel multiplayert, de ha paradox játékokból indulok ki, akkor simán real-time megy a játék mindenkinek. -
T800 #2208 És ha pl, haverral akarok multizni, akkor mik a lehetőségek? Hogy kell elképzelni a játék multiplayer részét? -
Xsillione #2207 Hmm, egyszerűbb azt, hogy melyik mit tartalmaz:
Plantoids - Növényi fajok grafikája (és hajói), csak grafikai kiegészítő, teljesen kihagyható
Utopia - Megstruktúrák és habitatok, valamint az ascension rendszer jelentős része. Érdekess éss hasznos kiegészítő, pár eleme elengedhetettlen a teljes játékhoz szvsz, bár lehet nélküle is játszani persze.
Synthetic Dawn - Robotos kiegészítő, ha robot fajjal akarsz játszani, akkor nagyon ajánlott, egyébként csak pár érdekességet ad.
Leviathans - Hozzáad a galaxishoz számos óriásszörnyet, amik érdekesebbe teszik, az enklávékat, független kereskedő és kutatóközpontokat, valamint a war in heaven játékelemet, aahol két ősi faj csaphat össze a fiatal fajok feje felett (Babylon 5 mintára.)
Apocalypse - Bolygopusztító és más szuperfegyvereket ad, illetve néhány békés opciót is, valamint a kalózokat turbózza fel. (nem túl fontos szvsz)
Distant Stars - Új felfedezni valókat hoz be, még nem láttam, ez a legújabb és az egyetlen teljes árú kieg jelenleg. Vélhetően igazán hasznos, mivel a játék legjobb részét erősíti. -
Daermon #2206 Szerintem az alap kiadást vedd, meg amennyi DLC belefér a keretbe. Többit tedd be kivánságlistára és a Steam küld mailt, havakciós. -
Prof William #2205 A kiegészítők is az alapjátékot turbózzák fel. Új lehetőségeket adnak hozzá stb. Nem folytatják magát a játékot, hanem csak gazdagabbá teszik és így persze a játék hosszabb lesz. -
T800 #2204 Köszi a visszajelzéseket!
Lehet első körben csak az alapjátékot fogom megvenni. Munka mellett nem lesz olyan sok időm, hogy hamar kipörgessem illetve beletanuljak.
Egy ideig azzal is el lehet szöszmötölni gondolom!? :)
Utána pedig melyek azok a kiegészítők amik sokat dobnak a játékoz? Ami tényleg megéri a pénzét? -
Xsillione #2203 A játékon belül egyedül a Nova Pack tartalmaz pár extra fajt (a faj csak a grafikát jelenti a játékban, a tényleges tartalma a fajnak szabadon állítható), a galaxy csak egyéb, játékon kívüli extrákat tartalmaz.
Érdemben bár a Galaxy-t vettem annak idején, nem tudok érvet egyik pack mellett sem. A kiegészítőket tudom javasolni, főleg ha éppen akciósak (gyakran kerülnek leértékelésre, fél, harmad, neygedáron már teljesn okésak), a két speccies kieg szintén csak grafikákat ad (növények és humanoid/ember pluszok, ha kihagyod ezeket, nem vesztesz semmit), a többi viszont jó és tartalmas, csak kicsit drága. -
#2202 Pl. itt tudod megnézni. -
T800 #2201 Szuper!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Utolsó kérdésem amire a steamen nem kaptam választ.
Mi a különbség a különböző pakkok között?
Stellaris
Stellaris - Nova Edition
Stellaris - Galaxy Edition
Mit tartalmaz a Nova illetve a Galaxy edition?
Mit érdemes megvenni? Először csak az alapjátékot? Vagy ha úgy van akkor vegyem meg egy "pakkba" az egészet?
-
gebali #2200 Nekem az ES2 jobban tetszik. Igen, RPG-sen nézve nagy a különbség a Stellaris fajai között, de mechnaikákban annyira nem, mint például az ES2-ben, ahol homlokegyenest máshogy kell minden néppel játszani. A belpolitika is köröket ver a Stellarisra. Illetve nekem sokkal jobban bejön az ES2 UI-a, gyönyörű és funkcionális. -
#2199 Az ES2 eléggé hasonlít az ES1-re, de csomó helyen hozzányúltak kisebb-nagyobb mértékben és sokkal szebben néz ki. Mindkettőnek más az erőssége, inkább arra fókuszáltam. Sajnos az ES2-nél is több DLC-vel kell már számolni, ezt kifelejtettem. -
Daermon #2198 Előttem leírták a lényeget. Nekem megvan mind a 2, de Stellaris fényévekkel jobb szerintem. Plusz van hozzá magyarítás (mégha részleges is). -
Xsillione #2197 A Stellaris az emészthetőbb, és véleményem szerint sokkal jobb is, bár cserébe a 4X egy sajűtos változatát képviseli, ahol valós időben zajlanak az események, szemben a döntő többséggel, ahol körökre osztott a játékmenet. Az ES története személyreszabott, cserébe kevésbé ismételhető, valamint eléggé egyedi pár megoldása, ami ugyan elsőre érdekes (főleg ha sok ilyesmit toltál) ám valójában szvsz zavaró és általában nem véletlen nem alkalmazott módszer.
Magam kérdés nélkül a Stellarist ajánalnám (400 óra vs 40 óra.) -
Renegade #2196 hihi, jópofa, hogy más-más részét emeltük ki. :)
Én csak a kártyás csata bővítéséről tudtam. Tény, a diplomácia nem erőssége a Stellarisnak.
Ezek szerint változtattak a gazdasági modellen az ES1-hez képest?
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.05.24. 17:40:10 -
Renegade #2195 hát ez pénztárca meg személyiség függő elsősorban.
Szerintem jelenleg semmi nem veri a Stellarist, talán csak a Distant Worlds, de az nagyon a kemény srácoknak való.
Én csak az ES1-el játszottam, ami jópofa volt, de sehol sincs a Stellarishoz képest.
A Stellaris akkor remek választás, ha szereted a scifit, de nagyon. Ugyanis, jelenleg nem tudsz szerintem olyan scifi művet mutatni, ami ne köszönne vissza a játékban és ez nagyon nagy szó.
De tényleg, hihetetlen, skynettel akarsz játszani? ok
Alienekkel, akik bedarálják a többi fajt? miért ne?
Rabszolgatartók? Másokat csak élelemnek tekintők? Drog függők társadalmát, ahol mindenki csorgó nyállal fetreng?
Találsz egy primitív fajt mint az ember, és ügynököket akarsz "emberbőrben" lejuttatni, hogy átvedd a társadalom felett a hatalmat? Simán.
Cuki Star Trek Federáció szerűen képzeled el a világot? Hajrá.
A galaxis meg tele van titkokkal, ősi fajok, kihalt civilizációk, megannyi titokkal. Én 1995 óta várok egy ilyen játékra, mint a Stellaris.
Érdemes viszont megvárni vele az akciókat, mert a sok kis DLC azért megdobja a játék árát rendesen, na meg az élmény faktort is.
Angol: hát, ahogy szokták volt mondani: speciális angol tudást igényel, nekem nem okoz gondot egy Expanse/The 100/Star Trek színvonalú sorozat megértése, de itt a sok változatos Event miatt kellett szótáraznom.
4X egyszerűen: van egy naprendszered, az általad megálmodott fajjal, akik végre egyesültek (világkormány), és elkezdenek felfedezni, terjeszkedni a világűrben...ahogy a többi faj is.
Nem éppen belépő szintű stílus a 4X, pláne a Stellaris, de szerintem nagyon megéri. -
#2194 Mindkettőt alaposan ismerem, kivéve a multit, az nem érdekel belőlük.
- Stellaris: Változatosabb és nagyobb galaxisok és naprendszerek. Kevesebb, de random tech. Egyszerűbb angol. Funkcionális UI. Bolygófelszín. Szomszédos épületek kihatása egymásra. Szektor AI. Jobban testreszabható saját faj. Lassú sublight hajók.
- ES2: Rengeteg mini-quest (és brutálsok szöveg). Sok, de sematikus tech. Idővel fejleszthető hajtómű a szabad mozgáshoz. Fejlettebb gazdasági modell. Szép UI. Diplomácia összetettebb. Központi marketplace. Hősök. Nem annyira zavaró kalózok. Nincs sublight. Egyedi kártyás-taktikai harcrendszer, ami sokszor értelmetlennek tűnik.
- mindkettő: Fejleszthető, áttervezhető hajók és fedélzeti rendszerek. Félbuta AI. 3D térkép. Eléggé eltérő nyersanyag menedzsment.
Melyik a jobb? Az ES2 sokkal szebb és összetettebb, ha a területfoglaláson kívül más is érdekel, viszont nehezebb beletanulni és a harcrendszer nagyon furcsa (mint az Endless játékokban általában). Ha nem tudod megszokni, akkor bukta az egész játék. A Stellaris könnyebben tanulható, egyszerűbb, fapadosabb, de bizonyos tekintetben változatosabb, jobb szimuláció is. -
T800 #2193 Sziasztok!
Gondolkodom a játék megvásárlásán, viszont szétnéztem kicsit Steamen és találtam egy olyat, hogy Endless Space 2.
A kettő nagyon hasonló, (legalábbis számomra.) Nem játszottam még ilyen 4X stratégiai játékkal, igazából azt sem tudom mit jelent.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül? Valaki ismeri mind a kettőt, esetleg tud valamiféle összefoglalót írni nekem róluk? Melyik miért jobb, milyen a multija, mennyire élvezhető stb...
Nagy angol tudást igényel?
Ilyenekre vagyok kíváncsi. Nagyon szépen köszönöm minden kommentelőnek a válaszát!
-
Tauri #2192 Van lehetőség egyszerre több popot is lerakni, igaz ez költséges mert előre kell fizetni.
De mid gametol ez már nem pénz -
#2191 A robotoknál jó lenne valami javítás féleség, mert egy idő után baromi fárasztó, hogy neked kell minden egyes bolygódon populációt építened. Valami automata replikálás féle tudomány kifejlesztését berakhatnának a készítők. -
Tauri #2190 Nagyon bejön az új peccs és kieg. Főleg hogy már nem látni a teljes hyperlane térképet csak 4 rendszer mélyen. Izgi -
Tauri #2189 Sok lehetőség van, de jelenleg nekem így jön ki a kezdés a robotokkal.
Mineral az elején nagyon kell, hiszen a pop 100 mineral, ami nagyon fáj kezdésként. E mellé az energia és minden ami csökkenteni tudja a költségeket. Áttelepülést nem cisnálsz az elején így ez ingyen pont, a -25 megítélés ..hát igen :)
Így később mikor nagy leszel , a két piros helyére ( ugye robotic modify ) pontok által beteszed a + leader cap skillt...és táp vagy
Nekem az a tapasztalatom, hogy jobb a sok nyersanyag mint bármi más.
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.05.22. 20:11:41 -
jocika #2188 Hogy kell érteni a +1 pontot? Mire kell adni? -
Pares #2187 TÖLTHETŐ! -
#2186 Distant Stars feature breakdown videó -
Tauri #2185 Kipróbáltam a more events modot.
Kb a játék 10. percében találtam valamit az űrben, amit be tudtam kapcsolni. Itt lehetett hajókat spawnoltatni. Lettek 1K-s tűzerős hajóim, plusz Leviathanom.
Kb itt léptem ki a játékból és kezdtem újat a mod nélkül :)
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.05.19. 09:45:13 -
#2184 Töltsd le a more events, illetve a Planet Modifiers modokat. Ezzel a kettő moddal sokkal, sokkal jobb lesz a játék. Az első egy rakás, nagyon jól és részletesen kidolgozott eventet ad a játékhoz és ráadásul olyan szintén megrajzolták hozzá az event képeket, hogy azt hiszed, hogy a készítők csinálták. A másik mod pedig egy rakás új bónuszt, illetve negatív traitet ad a bolygók tulajdonságaihoz. -
Daermon #2183 Mindenképp kell a dlc, úgy az igazi :) -
Tauri #2182 IGEN!
Nagy EU4 es is vagyok, és mikor köjött a Stellaris már akkor tudtam hogy minden DLC-t azonnal meg kell vennem, mert később ha 10+ lesz egyszerre sok lesz anyagilag ( így jártam EU4 ben )
Nos, egyre jobb a játék, az alap kb 2 hónapja játszottam vele másokkal, sírtam az unalomtól!
Én úgy gondolom hogy kb a játékidőt egy parytban 3 szor hosszabban lehet élvezni unalom nélkül jelenleg az alaphoz viszonyítva.
A következő story DLC meg igen várós! Pont a felfedezést írják át, és adnak hozzá :)
Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.05.17. 08:18:22