2461
  • gebali
    Erm, már elnézést, de azért, hogy megvetted a DLC-t miért én vagyok a hibás? Előre ki volt kommunikálva minden változás, nem meglepetésként ért, hogy oda az összes többi FTL. Ehhez képest mégis megvetted, nyilván mert úgy gondoltad, jó neked így is. Aztán kiderült hogy nem. De ha voltak fenntartásaid, akkor talán logikus döntést hoztál és Steamen vetted, vagyis vissza lehet váltani miután elolvastad a sok fórumos rage-et és indítottál egy próbajátékot.

Ha nem így történt, akkor magadra vess, kár áthárítani a vásárló felelősségét. Mindenkinek magának kell résen lenni.
  • gebali
    Se az EUIV-ben se a CK2-ben nem lehet fejleszteni az infrastruktúrát vagy bármilyen módon adott területre növelni a sereged sebességét.
  • Ninju
    Őőőő, nem. Mint alapvető meghajtási rendszer nincs a játékban.
    Köszi, de már bőven az endgame krízisnél járok. Szóval tisztában vagyok vele, hogy mik a lehetőségek. ;)
    Használom is őket ha lehet, ha nem akarom, hogy 1 hónap/rendszer sebességgel vánszorogjanak a hajóim. Mint azt korábban is írtam nem lenne ez a mostani rendszer akkora baj, ha nem ilyen baromi drága lenne jumpgatet építeni.
    Persze még úgy is sajnálnám, hogy a készítők butítanak a játékon, de meg tudnám szokni.
    Régen szerintem nem volt OP. Mindenki kifejleszthette. Nem volt tiltott technológia.
  • silverchain
    Tévedés, most(2.0) is bentvan a játékban a warp jump, és a jumpgate, csak ezek későbbi tech-ek lettek, ki kell fejleszteni őket. Meg kell dolgozni érte, plusz nem lesz olyan op, mint régen volt, mert cooldown-t raktak rá, plusz csökkentett weapon damage-val mész, amíg "hűl" a warpdrive.
  • Pluskast
    A saját területes mozgáshoz még hozzátenném ami a lemaradt, hogy nem azt várom el, hogy egyből ugorj oda, de fejlesztéssel legyen meg a gyorsabb közlekedés lehetősége saját rendszeren belül.
  • Pluskast
    Igazság szerint engem már nem érdekel, hogy csak egy FTL rendszer van. Változni úgysem fog a történet, ok legyen. Na de ne nézzük az egész módosítást valami szent tehénnek amihez nem lehet hozzányúlni. Mert jó páran úgy kezelik ezt az egészet, hogy kritika egyenlő idióta hülye gyerek aki csak nyavalyogni tud.
  • Pluskast
    Képzeld egy idő után (amikorra anyagi helyzetem megengedi) több flottám van. Hőbörögni meg te hőbörögsz mert nem olvasod el rendesen amit leírtam csak azt látod, hogy jaj kritizálni merik a DLC-t. Szóval mielőtt elönt a lila köd gondold már végig mit írtam le légyszíves. Nem az idegen területre mondtam a szabad mozgást hanem a sajátodra! Támadás szempontjából ez semmit nem változtat mert amikor támadsz amúgy is a határnál állomásoznak a csapataid. Egyébként meg cseszheted a terveidet (már elnézést) amikor az AI üzen neked hadat váratlanul. Amúgy meg csak szólok, hogy a HOI-ban fejlesztheted az infrastruktúrát az egységeid gyorsabb utaztatása érdekében, az EU-ban is és ha jól emlékszem a CK2-ben is, (bár ebben lehet tévedek). Akkor mi is ezzel a baj? Mert elfogadható indokot a mert csak-on kívűl még nem mondott senki. Ha már a doomstacket felhoztad, ez csak részben igaz. Az elején valóban nem tudsz létrehozni, de a játék közepétől egyre jobban. Szerintem ezen még csiszolni kellene, mert így is elég nagy létszámú flottákat lehet létrehozni.
  • Ninju
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy idáig is megvolt az a beállítás, hogy hyperdrive only. Nekem tetszett az az elgondolás anno, hogy különböző fajta meghajtások is elérhetőek a játékban. Így reklámozták a játékot és ez tök jól működött a SOTS-ban. Szóval ki LEHET balanszolni a dolgot.
    Az 1.9-re visszaváltás javaslótól kérdezem, hogy akkor visszafizeted nekem az új kieg árát? Értelem szerűen tudom, hogy ez az én veszteségem, csak érdekelne, hogy belegondoltál-e, hogy akkor azok az emberek akik szeretnék az újdonságokat is megkapni nem állíthatják vissza 1.9-re.
    A jelenlegi megoldás egyszerűen túl lassú lett. Ha mondjuk a jumpgate-ek nyersanyagigényét jelentősen lecsökkentenék, akkor már sokkal játszhatóbb lenne ez az új megoldás.

Szerintem a legtöbb embert az zavarja rohadtul, hogy akinek nem tetszett a korábbi 3 közlekedési rendszeres megoldás eddig is játszhatott úgy, hogy csak egy van, akinek meg hiányzik a változatosság, annak most már nincs más lehetősége!
    Utoljára szerkesztette: Ninju, 2018.02.27. 12:12:35
  • Tuvok #2053
    Volt aki azt szerette, hogy szivatja az AI-t és a többieket, és cserébe ők is ugyanúgy megtehették vele. Ezért szerettük.
    Valamiről sokan hajlamosak elfeledkezni. Aki a Hyperlane-t szerette, vagy baja volt a többivel, annak volt eddig is egy ilyen beállítás:

Szóval ők/ti nem vesztetettek semmit, ellenben kaptatok egy csúszkát is még hozzá.

Én, vagy mi, akik a Wormhole-t és a Warp-ot szerettük, mit is vesztettünk ? Mindent. Mit nyertünk ? Azt, hogy rákényszerítenek valamire, amit nem szeretünk. Köszönjük...
    Menjünk vissza 1.9-re ? Elgondolkodtató, de az megint visszafejlődés. Nem megoldás.
    Az a megoldás a balansz problémára, hogy nem átalakítjuk őket, hanem kivesszük a másik kettőt ?
    NEM.
  • gebali
    A blobbing az, hogy minél nagyobbra nősz annál nagyobbra tudsz nőni. Ezt elég nehéz kivédeni a grand strategy-kben, ez ellen jó megoldás az, hogy egyszerűen nem lehet együtt tartani egy nagy kiterjedésű birodalmat. Ez ellen két dolgot lehet tenni: vagy sok kis flottád van, és akkor háború esetén sokáig tart az összevonás, de védve vagy a kalózoktól, vagy pedig nem közvetlenül szerzel területet hanem vazallusokat tartasz fel.
  • Axsys
    Ahelyett, hogy mondjuk a flottád értelmes helyen helyeznéd el, vagy több flottát tartanál az ilyen esetek elkerülésére/veszteség minimalizálására inkább egy instant utazást szeretnél mert az egyszerűbb.

Szerintem a 2.0 változásokkal sokkal előrébb lépett a játék, régen arról szólt, hogy wormhole drive és szarrá szivattad az AI-t vagy multiban a többieket. Most végre van a játékba egy kis stratégia.

Az, hogy a közlekedést lelassították, megnehezítették kifejezetten jót tett. Nem villangatsz a doomstackeddel hónapok alatt ide oda, hanem gondolkodnod kell, hogy hogyan helyezd el a sereged illetve kivel mikor háborúzz. Akinek ez nem megy vagy nehezére esik nyilván hőbörög.
    Utoljára szerkesztette: Axsys, 2018.02.27. 11:28:09
  • Pluskast
    Ja hát persze ez a joly joker válasz minden esetben amikor valakinek nem tetszik, hogy olyanoknak is van véleménye ami adott esetben nem egyezik a sajátjával.
  • Pluskast
    Ki beszélt itt arról, hogy minden az én színemben van? Azt mondtam megszerezd az uralmat a galaxis felett. Na de akkor maradjunk már a tárgynál és ne kezdjünk másról mellébeszélni. A probléma arról szólt, hogy baromi lassú az FTL közlekedés és ha van 15 naprendszered akkor is komolyan meg tudod szívni. Amúgy meg is az a "bloobing mechanika"? Mert ha az nálad azt jelenti, hogy a senki által nem uralt területekre outpostokat építesz azt ismerem. Az odafigyelés ebben az esetben mi is? Hogy hirtelen megjelenik egy adag kalóz és miközben a flottád a birodalmad másik oldalán van és mire oda ér addig szétrombolnak mindent? Ez esetben szeretném megkérdezni miért rossz javaslat az, hogy ennek kivédéséhez le tud rövidíteni a flottád oda érkezésének idejét azzal, hogy saját területeden ne kelljen minden egyes naprendszerbe bemenned az oda vezető útig?
  • gebali
    Amúgy nem akarok az a srác lenni, de bármikor vissza lehet állítani a játékot 1.9-re...
  • gebali
    Nem tudom, tudod-e, de sok módja van a nagyra növésnek :) A dominancia nem azt jelenti, hogy minden a te színedben van. A játék pedig ad lehetőséget a különböző terjeszkedési módokra, amik nem járnak közvetlen területszerzéssel. De mondom, ott van a lehetőség a blobbingra, csak nagyon oda kell figyelni hozzá.
  • Tuvok #2046
    Ha nem futsz neki, nem is fogod megérteni.
    Ha azt stratégiai fejlődésnek nevezed, hogy 1-2 irányból elég elbarikádoznod magad, ahelyett hogy az egész területed védened kellene, akkor sok sikert hozzá, ez minden csak nem stratégia. A "Choke point" rendszer egy egyszerű megoldás azoknak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak nagyobb térben gondolkodni. Sokrétű stratégia nem a lekorlátozásban rejlik.

A saját hülyeségeden nevetsz, mert nem tudod értelmezni. Ami látszik az az, hogy a megjelenés óta nem volt ennyi negatív értékelése a játéknak, és ami ebből kitűnik, hogy rohadtul elégedtlen a nép. Ha ez neked röhejes, akkor ismét csak gratulálni tudok, ettől még sajnos visszafelé fejlődünk.
  • Pares
    "mert a 35-ből 30 különböző elveken alapul"

Még véletlenül sem, de mindegy, nem fogom magam ismételni.

Nálad a változatosság kimerül abban, hogy 35 féle minimálisan különböző módon lehessen két csillag között utazni, én meg fontosabbnak tartom hogy egy stratégiai játék a stratégiáról és a taktikai lehetőségekről szóljon. És a stratégia terén hatalmasat fejlődött a 2.0, mégha egyelőre nem is működik tökéletesen minden új rendszer.

"ahogy a fórumból kiderül, a többségnek viszont nem tetszik. És ez az értékelésekből egyértelműen ki is tűnik."

Hát ezen megint csak nevetni tudok. Még a saját magad által linkelt steames értékelésekből is látszik, hogy a többség pozitívan értékelte 22. óta. A fórumok meg soha nem lesznek reprezentatívak, mert oda mindig azok futnak először, akinek mem működik vagy nem tetszik valami,vagyis megint a hangos kissebség.
  • Pluskast
    Nagyra nőni?? Nem tudom tudod e, de ennek a játéknak az a lényege, hogy megszerezd az uralmat a galaxis felett. Persze ha neked az a jó, hogy van mondjuk 10 naprendszered és el vagy vele mint a befőt akkor persze az a te dolgod....
  • gebali
    Ha ez érint az AI-t akkor elég jól integrált anti-blobbing mechanikának tűnik. Vagy akkorára növeled a birodalmad, hogy minden szektorba jusson egy flotta, vagy el kell tűrni ezeket, esetleg a szétesést is, vagy nem szabad túl nagyra nőni. A Római Birodalom ebbe bukott bele, ahogy a britek is többek között ezért vesztették el az észak-amerikai gyarmatokat. Szóval ez egy elég jó szimuláció, van olyan birodalom (játékos), aki meg tud vele küzdeni és van olyan aki nem.
  • Tuvok #2042
    Akkor fuss neki még egyszer, mert a 35-ből 30 különböző elveken alapul, persze ha nem láttad őket a sorozatban, nem ismerheted azokat.
    Az értelme az lenne, ahogy azt már sokadjára írom le, hogy nem lenne a játék 1. visszafejlesztve 2. egyhangú és unalmas FTL terén. Pontosan azt adná a játékmenethez amit az eddigiek adtak: változatosság, és választási lehetőség. Ha neked EGY elég az a te dolgod, nyilván mert a kedvenced hagyták meg, erre viszont 1 a 3-hoz volt az esély, egy részük elfogadta (kénytelen, ha ledugják a torkán), volt aki simán visszaállt 1.9-re ahogy a fórumból kiderül, a többségnek viszont nem tetszik. És ez az értékelésekből egyértelműen ki is tűnik.
  • Pluskast
    Igyekeztem nyitott lenni és leküzdeni az ellenszenvemet a hyperlane technológia iránt. Saját, SZUBJEKTÍV véleményem következik. Az a legnagyobb bajom, hogy baromi lassú a közlekedés a hyperlannel. Amíg eljutsz A-ból B-be nagyon sok idő telik el és minél nagyobb a birodalmad annál hosszabb ez az idő. Na most ha az országod egyik sarkában megjelenik egy kalóz flotta és a tiéd a másik sarkában van, mire odaérsz addigra szarrá szedik a kalózok a bázisaidat mag az alapanyagaidat. A legnagyobb probléma az, hogy a flottád amikor bemegy egy naprendszer egyik "kapuján", hogy tovább haladjon a következő rendszer felé, iszonyat sok idő telik el. Az afterburne meg csak addig megoldás amíg korvettjeid vannak, mert a nagyobb hajóid lassabbak a korvettjeidnél hiába van azokon is afterburner. A fejlesztők ezt azzal magyarázzák, hogy mert hát nagyobb hajó így lassabb, ami meg kb bullshit hiszen az űrben tök mindegy hogy mekkora a súlya, tekintve, hogy nincs közegellenállás. Egyébként pedig ami a féreglyukakat illeti. Igen beállíthatsz többet is és igen használhatod az elhagyott mesterséges féreglyukakat. De! Azt tegyük hozzá, hogy egyrészt nem egyből (hiszen a technológiát meg kell hozzá szerezni), másrészt a mesterséges féregjáratok újra aktiválása baromi sok pénzbe kerül szóval a dolog nem ugyan az mint a 2.0 elött. Egyébként meg legalább azt megcsinálhatnák a fejlesztők, hogy a saját birodalmad területén oda ugorj ahová csak szeretnél. Ezzel legalább azt el lehetne érni, hogy pl egy maruder, kalóz vagy szörny támadásnál ne kelljen már a flottádnak szó szerint ténylegesen 10 - 20 percet utaznia mire elkapja az ellenséget. Így esetleg azt is meg tudnád akadályozni, hogy a fél birodalmadat leamortizálják mire odaérsz.
  • Pares
    Ebből a 35-ből egy-kettőt kivéve mindegyik a három alapelv valamilyen enyhén módosított változata: féreglyukak (térhajlítás/teleportáció), warp (térhajlítás/Alcubierre-meghajtás) és hyperspace (valamelyiik másik dimenzió kihasználása). Látszik, hogy a prioritásaid nincsenek rendben, ha egy egy 4X játéknál feláldoznál 3X-t (eXpand, eXploit, and eXterminate) az egyik X (eXplore) egy kis részének oltárán. Az égvilágon semmi értelme nem lenne ennyi hasonló és minimálisan eltérő FTL-t beletenni, semmit nem adna hozzá a játékmenethez, csak még nagyobb káosz lenne az egész.
  • Ninju
    Neked hány órád van a 2.0-ban?
  • Tauri
    Egyet értek veled, viszont hogy egy jó játékom legyen sajnos kellett valamit változtatni a játékkal kapcsolatban.
    Mikor az első játékomat játszottam, természetesen Warp meghajtással kezdtem, és ámultam bámultam milyen jó hogy 3 féle utazási lehetőség is van a játékban.
    Ahogy egyre tapasztaltabb lettem, láttam hogy ha nem akarok szívni csakis a wormhole meghajtással lehet játszani. Így hiába volt 3 a játékban, csupán 1 re korlátozódtál le.
    Én ezt az only hyperlane megoldást úgy próbáltam megélni, hogy hónapokkal ezelőtt mikor kiderült csak ez lesz, már csak ilyen módban játszottam. Hoppá mindjárt volt értelme az állomások építésének határokon.
    Értem én hogy sok embernek miért kellemetlen mindez, de összességében egy jobban kezelhető játékot kaptunk a kezünkbe.
    És hogy miért így csinálták meg? Mert fogalmuk sem volt hogyan lehetne máshogyan :)
    Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.02.27. 07:47:10
  • gebali
    Most magyarázhatod, akinek van egy fixa ideája, nem fogja megérteni, hogy egy játéknál elsődleges a gameplay szempont. Nagyon szép és jó, hogy Star Trek így meg úgy, de ez nem film/sorozat hanem játék, így a legnagyobb őrültség lenne telepakolni 35 féle FTL-móddal. Ahogy írták lentebb, képtelenség lenne mindent tesztelni és balanszolni. Átfutottam a listát, jó móka lenne mindet észben tartani az egyszeri playernek is.

De persze értem én, Star Trek és kész. Ultimate érv.
    Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.02.27. 06:59:21
  • Renegade
    csak átfutottam, de úgy fest hotfixre vár

war system
  • LeWyTy
    Szerintem ez az FLT rendszer jobb mert így van értelme stratégiailag fontos pontokat létrehozni, lehet érdemben védekezni a vonalak mentén.
    Persze régen is lehetett ha csak az volt engedélyezve.
    A régi rendszerben ha minden engedélyezve volt akkor szívás volt a háborúzás mert az ellenséges flott össze vissza ugrálhatott.
    (Én nem képezem a vita részét azzal hogy leírtam a véleményem!)

Inkább miért nem tudok full terminátorban háborút indítani? Minek egyáltalán háborús cél ha úgy is mindenkit kinyírok?
    (vagy ez úgy működne amíg van hova terjeszkednem nem enged háborúzni?)
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.02.26. 22:51:39
  • Renegade
    srácok, ízlésen vitáztok, az meg nagy butaság, kinek ez jön be, kinek az.
  • Tuvok #2033
    Csemegézz kedvedre
    A nagyobb kép amit látok magam előtt az egy ronda, fix pókháló az űr szabadsága helyett. Ha úgy állítgatom, hogy jobb legyen, még rondább lesz... Darabszámbeli és változatosságbeli visszafejlődés. Továbbra is hangsúlyozom, hogy nem a Hyperlane-nel van a legnagyobb bajom (ami van, az szubjektív, leírtam), hanem az inkompetens megoldástól, ami csökkentést és visszafejlődést hozott. A Paradoxtól nem meglepő, EU4-ben is eljátszották párszor, de ezzel most nem kis felzúdulást okoztak. Ha az értékelés romlik (márpedig nagyon), akkor egyre több a negatív, nemde ? Magyarán a community nem ért egyet azzal, ami a játékkal történik.
  • Pares
    Kezdd el sorolni. Az összes 2-3 alapelvre épül, féreglyuk, warp, hyperspace. Ebből kettő benne maradt a játékban és sokkal jobban lett implementálva, mint előtte, a warpot meg a jumpdriveba tették bele részben, meg a beállításokkal lehet szimulálni. Az, hogy 3 FTL volt minimális színt vitt a játékba, és rengeteg dolgot korlátozott. Az a baj, hogy csak az FTL-ek mentén gondolkodsz, és képtelen vagy a nagyobb képet meglátni. Az értékelésekkel kapcsolatban meg nem tudom miről beszélsz, akinek tetszik, az játszik vele, akinek nem, az szalad panaszkodni a fórumokra meg lepontozni a különböző oldalakon. És még így is bőven több ember értékeltle pozitívan a steamen a 2.0 megjelenése óta, mint negatívan.
  • Tuvok #2031
    Szívesen vitatkozom annak ellenére, hogy nem a játék fejlődését, hanem az ellenkezőjét támogatod. Csak a Star Trek-ben volt 35 körüli FTL-mód, kb. a felét bármikor felsorolnám neked, de téged csak egyetlen érdekel, szögesen és vaskalaposan, hyperlane és semmi más. Nehogy a játék változatos és élvezhető legyen... Remek megoldás a problémára, hogy kukázzuk a másik kettőt, ami színt vitt a játékba ahelyett, hogy kicsit átalakítanánk... a te megoldásod sajnos levitte a játék értékelését pozitívról vegyesre Steam-en. Gratulálok.
  • Pares
    Fölösleges veled vitatkozni, látszik, hogy már a megjelenés előtt eldöntötted, hogy utálni fogod. Ignoráltál mindent, amit írtam és csak a saját hülyeségeid kiabálod. Az FTL változtatások teljesen logikusak és szükségesek voltak, rengeteg pozitív hatása van a játékra, amik mellett eltörpül az, hogy ó jaj, nem lehet tetszőlegesen ugrálni x sugarú körön belül rögtön az elejétől. Az már a te bajod, ha ezt képtelen vagy megemészteni. 10+ FTL mód? Normális? Fel sem tudsz annyit sorolni ember. Azt az egyszerű tényt kéne megértened, hogy minél több különböző FTL-re épül a játék, annál szűkebb a keresztmetszet, vagyis annál kevesebb játékmechanikai elem van, ami jól megvalósítható mindegyik FTL mellett.
  • LeWyTy
    Robotokkal nyomom mint a "gép"...extreminátorban de mért nem tudok háborút indítani? Nem tudok se claimolni és ha hadat üzennék nem tudok wargoalt választani.... ez bug vagy valamit kihagyok?
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.02.26. 20:01:49
  • Tuvok #2028
    Az a megoldás, hogy csekély 3 féle utazási módot egyetlen, korlátozott módba csökkentik le ? A játék lassan 2 éves lesz, régesrég 10+ féle, balanszolt FTL módnál kellene járnunk, nem EGYnél. A balansz hiányát jól ismerjük, de az nem megoldás amit a készítők csináltak, hanem inkompetencia. A Hyperlane lassú, unalmas, csúnya, korlátolt, egy egyszerű és logikátlan szükségmegoldás azok számára, akik sírtak-ríttak az őket Wormhole-lal szívatók miatt. A megoldás egyrészt normális balansz, másrészt több ötlet bevitele lett volna, sokszínűsíteni a játékot, nem leszürkíteni.
  • Pares
    Elméletben vagy 50 féle FTL űrutazási mód létezik? Mesélj! Eleve tévedés volt három FTL-el elindítani a játékot, mert képtelenség balanszolni. De annak ellenére, hogy ezt szívesen ignoráljátok, még mindig vannak féreglyukak és építhető csillagkapuk...

"A Stellaris jelenleg belekényszerít egy olyan univerzumba/galaxisba, ahol a Hyperlane adott dolog, irreális módon minden FTL képes faj egymástól függetlenül ugyanazt a technológiát használja, teljesen lekorlátozva ezzel a mozgási és technológiai szabadságot."

Rengeteg baj van ezzel a mondattal.

Először is: jelenleg két elméletileg lehetséges módját ismerjük az FTL utazásnak: féreglyukak és az Alcubierre-meghajtás ("warp"). Az, hogy ezek megvalósíthatók-e a gyakorlatban is, sajnos erősen kétséges. Olyan szintű civilizációknak, mint amikkel a Stellarisban kezdünk (amik még a fúziót sem fejlesztették ki), teljesen biztosan nem. Vagyis ha már a valósághűséget hozod fel, akkor eleve ott tartunk, hogy a valóságban sem valószínű, hogy mindenki más módon fog fénysebességnél gyorsabban utazgatni (egyszer is nehéz legyőzni az Univerzum fizikai határait, nem hogy többféleképpen), ha egyáltalán lehetséges...

Másodszor: ha zavar, hogy minden faj ugyan azt az FTL-t használja kezdetben, akkor az is zavarjon, hogy minden faj ugyan azokat a technológiákat tudja kifejelszteni, sőt ugyan azt a 8 stílusú hajót használja akár több tucat faj is.

Harmadszor pedig: az FTL lehetőségek közül egyedül ahhoz nyúltak hozzá, hogy ne lehessen rögtön a játék elején egy x sugarú körön belül közvetlenül utazni csillagrendszerek között. Ehelyett most ez a lehetőség egy kifejleszthető technológia (Jump Drive), plusz ott vannak az állítható mennyiségű féreglyukak, amik két távoli rendszer között teleportálnak, meg a beállítható mennyiségű csillagkapuk is, amikkel bármelyik másik csillagkapura rá lehet csatlakozni, sőt a megfelelő technológiával akár építeni is lehet őket... Ha jobban belegondolsz, akkor nagyon jól fel van építve az FTL rendszer, a Hyperlane FTL egy kis korlátozásért cserébe terepet varázsol a térképre és rengeteg stratégiai lehetőséget biztosít, de minél fejlettebb a technológiád, annál több mozgási lehetőséged lesz, és ha nagyon ráfekszel a fejlesztésre, akkor iszonyatos előnyökre lehet szert tenni.
    Vagyis az eddig 3 FTL-es balanszolhatatlan káosz után sokkal értelmesebb és irányíthatóbb mederbe terelődött a játékmenet.
  • Tuvok #2026
    Hát de hogy néz már ki, ronda pókháló az egész űr. :D
    A Stellaris jelenleg belekényszerít egy olyan univerzumba/galaxisba, ahol a Hyperlane adott dolog, irreális módon minden FTL képes faj egymástól függetlenül ugyanazt a technológiát használja, teljesen lekorlátozva ezzel a mozgási és technológiai szabadságot.
    Elméletben vagy 50 féle FTL űrutazási mód létezik, nyilvánvalóan valami olyat fejlesztek ki, ami 360x360 fokban bármerre lehetővé teszi a mozgásom, nem korlátozom magam egy adott sztrádára.
    Ezzel szemben a csekélyke hármat is lecsökkentik egyre, engedve a fórum nyomásának, ahol rendszeresen siránkoztak amiatt, hogy a bárhová pillanatok alatt beugró Wormhole-t használók multiban rommá szivatták a fix útvonalon vánszorgó Hyperlane-t használókat.
    Ezt az oldalát meg is értem, a megjelenés után kipróbáltam a Hyperlane-t, hadat üzentem egy AI-nak, ő Wormhole-lal ugrálva szanaszét csapta az összes rendszerem, esélyem nem volt utolérni a flottáját. Na akkor megfogadtam, hogy soha többet...
  • Pares
    Én meg 0.25x-ös hyperlane sűrűséggel játszom, és imádom :D

Egyébként amint láttam, a természetes féreglyukak és a csillagkapuk gyakoriságát is igen komolyan fel lehet tolni... Plusz max hyperlane sűrűséggel kb. minden össze van kötve mindennel...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.02.26. 14:49:56
  • Pluskast
    Nekem kb elment. A single playertől mindenképpen. Multit még a barátokkal játszunk, de szerintem azt is csak addig amíg a HOI 4 új DLC ki nem jön. Sajna így a kedvenc modom (Star Trek New horizont) is el lett cseszve :(
  • Tuvok #2023
    Tervezem hamarosan letesztelni a dolgot jó alaposan, csak félek, hogy a hyperlane miatt idő előtt elmegy a kedvem a játéktól.
  • Pluskast
    A patch előtt igen, de én most úgy vettem észre, hogy ez nem működik többé. A fegyverek sebzési erejét és sebzés fajtáját (hogy mire sebezzen és mennyit) megváltoztatták.