2461
-
gabor0790 #2021 Lehet volt az több is, csak tippeltem. Nem, csak stellarisoztam, azt viszont egész sokat, előző kiegekkel, volt a sokból vagy 3 amikor sikerült nyerni is :D
Most ott töröltem ki, hogy jött a lategeme prethorin surge, lett egy bolygópusztítóm, elmentem végre kivégezni egy bolygót, erre kiderült, hogy csak hívővé alakítja őket. Mondom jó, megérte várni erre :D -
gebali #2020 Lol, midgame csak 10 óránál van? :D Akkor te nem sok Paradox-játékot toltál még igaz? Egy CK2 kampány kb. 80 óra faltól falig, EUIV 45. -
gabor0790 #2019 Plusz tényleg, háborút kell kezdenem egy federációba benne lévő nyomorékkal, csak mert nem tudok átmenni a retkes határain?
Próbáltam trade deallal, odaadtam neki mindent, ami csak növelheti az opinionját, kiírja, hogy +220, erre, kaptam max egy +100, at, az volt a max. Jöhet a háború egy federációval, hogy át tudjak menni a retkes határán. Na most fogom magam és letörlöm.
Jó játék lesz ez kb 10 év múlva. -
gabor0790 #2018 Na de mi ez, ha nem szar balansz?
Másik, van psi jump driveom, DE ugyanúgy közleknek a hajóim a bolygók közötti utakon, mint a kezdeti adott flottáim. MIÉRT -
#2017 Soha nem érte meg korvett doomstack-en kívül mást építeni, olcsó, és bármikor szétcsap egy azonos erejű cirkáló/csatahajó flottát. -
gabor0790 #2016 Ja, és nem tudom hogy állnak most a balance-val, de kb még a late gameba is csak corvvetteket építek, van két darab 140 férőhelyes fullos corvette flottám, mivel, eddig mindenkit lealázta, és kb. 2x gyorsabb mint akármi más hajó, ami nagyon sokat számít. És kb ugyanannyi a támadó értéke egy fullos 140 es crovette flottának, mint egy ugyanolyan 140 helyes csatahajónak. Kivéve hogy a corvetteket 12-esével legyártom 2 perc alatt, a csatahajókat meg 5x ennyi idő alatt.
Nekem eddig egyszerűen nem érte meg bármi mást építeni, elég volt 2-3 fajta fegyverre szerelt corvette. Csatahajók csak brahiból vannak.
Szóval a balanszt sem értem annyira.
De a prímet tényleg az vitte hogy 10+ óra altt sem tudtam szerintem egy darab bolygót sem elfoglalni a szar háborós követelés rendszer miatt.
Utoljára szerkesztette: gabor0790, 2018.02.25. 14:15:20 -
gabor0790 #2015 Újra feltettem, megtetszett az új pecs, meg a kieg.
Gondoltam kipróbálom már az új hajófajtákat, meg az egészet. 10+ óra játék után kb a 4. ascension perknél meg tudtam építeni 3 db retkes Titánt, vagy mit. Azán még egy retkes ascension perk, és most járok ott hogy "talán" olyan 2 óra ulva lesz egy bolygópusztítóm.
Ennél lassabb játékot én még nem láttam, már tényleg nem is érdekel, azon gondolkodom törlöm az egészet. És nem a gépem rossz i7es proci és 1050ti vidkártya. Egyszreűen csigalassú a játékmenet.
A másik még durvább problémám vele: jó lett az új területfoglalás, de a háborút egyszerűen nem értem. Beállítom 1000 infuence érték 'claim' eket, az ellenféllel szemben, szétverem az összes hadát, elfoglalom a bolygói legtöbbjét, ÉS és ÉS mi lesz a vége? Nem kapok semmit érte, nem tudom most ez egy bug, vagy valamit nagyon nem értettem meg.
Másik sztori, ugyanez, csak át akartam menni a határán, de le volt zárva, és nincs olyan követelés, hogy open borders, tehát hadat üzentem neki, 1 db. naprendszer 'claim'mel. Mi lett a vége? Szétaláztam, én azt az egy darab brahi naprendszert nem kaptam meg, ellenben Ő, kapott két naprendszert tőlem. LOGIC
Na itt kezdett felbaszni.
Innentől kb 5 órás játékplayem annyi volt hogy vártam hogy megépíthessem a bolygópusztítót, és megcsináltam pár leviathan questet, DE az enigmatic fortess természetesen bebuggol, teljesíthetetlen.
Az előző részekben is túlbonyolított szarnak éreztem a háborús részt, de ez most mindent visz, nem tuodm hogy csak egy bug-e, vagy tényleg ennyire használhatatlan.
Az influencen alapuló háború meg nem tetszik, egyszerűen csigalassú. Ha mondjuk devouring swarmot játszol, szerintem még annyira sem elég ez a pontmennyiség, mint most nekem, fanatic spiritualisnak.
El vagyok szomorodva, valami letisztultabbra számítottam, amivel öröm játszani, és nem csak a következő 300 month után jövő researchot várja az ember.
Kár érte :( -
#2014 Nálam is működik. -
Axsys #2013 Nekem ad ha bevan kapcsolva. -
#2012 Az am normális hogy nem ad achievmentet a játék? Ha be ha ki van kapcsolva az ironman. Nincs mod sem. -
Ninju #2011 Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek.
Nagyon elcseszték az egyensúlyt. Tetű lassú lett az egész. -
#2010 Nézőpont kérdése. Én inkább kaotikusabbnak érzem a játékot. Ami nekem különösen nem tetszik az a kalózok szűnni nem akaró megjelenése. Ami még elmegy ha a birodalmad kicsi, vagy közepes, de ha már nagyobb akkor iszonyatosan idegesítő. Mire az "országod" egyik végéből eljutsz a másikba ahol vannak addig szétszedi minden bányádat meg research posztodat. Na és akkor az a legszebb amikor még harcolsz is egy másik birodalommal és még közben ők is basztatnak. A marudersek meg egyenesen nevetségesen erősek. 12 ezres flottával betámadnak, a csillagbázisodon meg úgy mennek át mint kés a vajon, onnantól meg cseszheted mert mindent a földig rombolnak. Martinnak volt egy olyan nyilatkozata, hogy az új rendszer azért is jó mert egy erős csillagbázissal egy egész flottát is képes vagy megállítani. Nos tegnap tapasztaltam, hogy ez nem igaz. Na és akkor ott van az, hogy a bolygók gyakorlatilag feleslegessé váltak. Három bolygó kolonizálásával akkora gazdaságom volt mintha az előző verzió 15 bolygójával, és őszintén szólva baromi unalmas egy idő után, hogy mást sem csinálok csak outpostokat építek, hogy terjeszkedjek. Szóval összességében nekem elég vegyesek a benyomásaim és annyira nem jön be az új rendszer. Ha anno így adja ki a paradox, kb 1 nap játék után ledózeroltam volna a gépemről. -
jocika #2009 Ha jól értem, az influence maradt, csak az outpost nem vesz le belőle. -
sata75 #2008 Oh, értem. Ez jól hangzik. Főleg, hgy nincs influence:) -
gebali #2007 Korábban azok a rendszerek tartoztak egy birodalomhoz amik belül kerültek egy kolonizált bolygó vagy outpost hatáskörébe. Az új patch-csel már minden egyes rendszert "el kell foglalni" úgy hogy építész bele egy outpostot (ami szerencsére már nem kér influence-et a fenntartáshoz). -
Diopapa #2006 Egyetértek. Az én játékstílusomhoz jobban illeszkednek az új mechanikák. Talán kicsit taktikusabb is a játék így. A sok apróság, amitől
áttekinthetőbb lett, nagyon tetszik. -
sata75 #2005 Mi az a "direkt rendszerfoglalás" ?
Nem nagyon vagyok képben manapság a stellarissal:( -
gebali #2004 Kb. fél órányi játék után az új patchel azt kell hogy mondjam hogy respect a fejlesztőknek. Egy rakás UI és gameplay life quality funkció került bele és a direkt rendszerfoglalás egyelőre nagyon tetszik, úgy érzem sokkal izgalmasabb birodalmakat lehet majd létrehozni, a chokepointok kialakítása pedig érdekesnek tűnik, eddig kerültem direkt a háborúkat mert egy kiszámíthatatlan massza volt az egész. Viszont már most tetszik a koncepció, hogy a fontos rendszereket megerősítem és szétdobálom oda a flottáimat (amiket most már szét kell szedni hál istennek). -
Tauri #2003 Ma 15:00 kor indul a show :D -
#2002 Apocalypse és 2.0 bemutató (és az is elhangzik, hogy február 22.) -
#2001 2.0 "Cherryh" patch notes
Érkezés (+DLC) néhány napon belül. -
Tauri #2000 Egyetértek veled. Tegnap neki mentem egy 4 bolygóból álló fajnak. ( nekem 9 volt ). Ledaráltam a flottáját, majd vissza jöttem javítani, mert nem mertem neki menni az űrállomásoknak, hogy minimalizáljam a veszteségeimet.
Mire vissza tértem egy fullos flotta várt engem megint!
Nekem midnen bolygómon fullos űrállomások voltak, és a flotta kapacitásom felett voltam picivel mikor indultam háborúba...ÉS nem tudtam legyőzni őket!, holott nekem 9 neki 4 bolygója volt...és az első nagy flottáját lezúztam -
inkvisitor #1999 Ha jól látom az irányító a következő lépésnél akkorát esik mint az ólajtó. Pont a két rámpa közötti résbe lép bele. -
#1998 Amúgy a dominancia győzelmet hogy lehet elérni? Még a játék korai szakaszában nem volt nehéz lehagyni az AI-t de már egyszerűen nem tudom tartani a lépést. Ha agresszívoskodok akkor ledarálnak a francba, a békés megoldás meg unalmas.
Pl egy exterminátor birodalommal mit lehet kezdeni? 3 próbából 3x legyalultak a francba. -
Renegade #1997 ilyenbe akkor lehet belefutni, ha te éppen hanyagolod az űrbázisokat, nála meg prioritás, rém kellemetlen, amikor destroyerekkel jön a kis corvetjeid ellen. -
SANTANTICA #1996 Mint írtam az említett AI gyengébb vagy max egyenlő haderővel bírt és ki volt kapcsolva a kedvező AI és ez kb egy 5-6 órás játéknál volt....de már írták máshol, hogy gyakran találkoznak olyannal, hogy mikor már semmije sincs az AI-nak csak 1 bolygója 0 bányákkal akkor is képes előhúzni egy 3-4K-s flottát :(
ez csak azért gáz, mert gyakorlatilag tönkre teszik a játékot ezzel a gépi csalással..... -
#1995 Hát figyeljetek hogy szinten tartsátok a körülöttetek lévőkkel a flottátokat és akkor nem gyalulnak le a francba.
Vagy kezdéskor kapcsoljátok ki a "kedvező AI kezdés"t vagy mit.
Mellesleg én is kipróbálnám multiban a játékot, csak nincs kivel.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.01.28. 00:24:05 -
SANTANTICA #1994 Kérdés: mennyire csal a játék? (AI) normál szinten olyanokat művel, hogy egyenlő vagy gyengébb és hadüzenet után 2 perccel egy 5x akkora flottával ledarál....ezt hogyan? még legyártani sem lehet ha lenne nyersije ennyi idő alatt??? multiban játszunk 5-6-an, de kb mindig fura dolgokat művel a semmiből az AI...tönkretéve több órás játékunkat....másnak van tapasztalata ezen a téren? -
Pares #1993 Xenomorph army
-
ChuckYeager #1992 Úristen ez a trailer...iszonyat hangulatos.Az alap soundtrack-ét is mai napig hallgatom.igy kell csinálni játékot. -
Pares #1991 Az Apocalypse egy fizetős DLC, de vele együtt jelenik meg az ingyenes 2.0 Cherryh javítás is, ez utóbbi tartalmazza a lényeges változásokat. -
#1990 És ez hozza el az űrutazás teljes átalakítását, vagy az egy még későbbi patch lesz? -
Renegade #1989 huh, még mindig libabőrős vagyok. o0 -
#1988 Basszus mi az a trailer? FILMET BELŐLE!!!!!
Végre újra vonz a játék
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2018.01.25. 20:36:34 -
#1987 Ha már a sci-fi könyveknél tartunk :John Scalzi Vének háborúja is nagyon jó! -
#1986 Február 22-én jön az apokalipszis... -
Mirk #1985 Pandóra csillaga és a folytatások a legjobb könyvek evör!!! -
Renegade #1984 A napok házán már sokszor gondolkodtam, viszont nekem a transzhumanizmushoz hangulat kell, mert valamiért mind egytől-egyik piszok nyomasztó. Viszont látom elég sok zsánerbe belekóstol ő is. :)
-
lammaer #1983 Hamiltonhoz hasonló író Alastair Reynolds
Nála sem a csillogó/villogó űr csihipuhi dominál, a könyvek sztorija kissé lassan bontakozik ki, de simán előfordul hogy egy egy könyv nem hetek-hónapok-évek eseményeit írja le, hanem konkrétan évmilliókat ölel át.
Nála szinte minden könyvben alapfelállás az, hogy az emberiség már szétbomlott különféle frakciókra, akik már már külön fajként viselkednek (pl az egyik csoport a gépekbe helyezett tudatban látja a felemelkedést, a másik a klónozásban, a harmadik a teljes genetikai átalakításban). Sokszor pl nincs is fénynél gyorsabb utazás, igy már önmagában az hogy eljussanak A-ból B-be évtizedek/évszázadok kérdése.
És arról nem isbeszélve hogy skszor megjelennek a könyvekben az emberiség előtt sok milliár évvel élt fajok, akik talán kihaltak, talán nem.
Szoval akinek bejön Hamilton annak REynolds isbejöhet :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.01.23. 14:12:26 -
Renegade #1982 ja és még egy kis off, azoknak akik szeretik a fura, nagyon nem emberi idegeneket: Vernor Vinge, Tűz lobban a mélyben