Stellaris
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehet másik utazási formát(két bolygó között) kiválasztani mint az előző patchekben volt, mert ebben a 2.0-ban ez az utazás katasztrofális
Keresgéltem, de nem találtam semmi érdemleges választ. Miként működik a hűbéresség? 2.0-val játszom, sehogy se tudom össze hozni, hogy egy háborúban a hűbéresem legyen a végén az ellen. Olvastam, a domination teljes kifejlesztés után eredetileg lehet követelni, de maga a háborús indok akkor se elérhető. Azt már észre vettem, hogy ha túlnyomóan erős vagyok akkor követelhetem ezt, ha vissza utasítja akkor kapok egy évig terjedő indokot amiért megtámadhatom, győzelem esetén értelem szerűen a hűbéresem lesz viszont ezt igen nehéz megvalósítani, jó pár óra játékidő kell, hogy olyan technológiai szinten legyen az ember, hogy ez teljesülhessen.
Hát ilyen problémákkal küzdök. Amúgy konkrétan róka fajjal kezdtem ( mammalian vagy mi ) materialistaként meg még valami autokrata kormány politikával.
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Új vagyok a játékban.
Hogyan szedem elő a játékhoz a Cheat részt ,a csalásokat?
Angolul nem tudod, kérlek ne angol nyelvű segítséget adjatok.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
https://stellaris.paradoxwikis.com/Land_warfare
Utoljára szerkesztette: Axsys, 2018.03.03. 15:29:39
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
egy dolog kérdéses még nekem (többek közt) az új verzióban: hogy növelem a védelmi hadsereg létszámát a bolygókon?
Azért például egy 1+17*4 +6*2=81 slotnyi alkalomnak megfelelő rakéta/torpedó/swarmer vagy valami lézer/kinetikus kombináció nem piskóta.
És később ehhez jöhet még egy Ion Cannon is (8 defense platformért cserébe). Kötve hiszem, hogy egy ilyen, egy csomópont védelmére specializált, a célnak megfelelően felszerelt bázist "minimális vagy zéró" veszteséggel le tudna küzdeni bármilyen flotta. Főleg hogy az AI nem arról híres, hogy szándékosan az alkalomnak megfelelően specializálja a hajóit...
"nem túlspécizett bázist"
De pontosan a "túlspécizés" a lényeg. Egy megvédendő csomópontra a lehető legjobban a védelemre "túlspécizett" állomást fogom felépíteni.
"A +1 energy / bázis méret is kemény lesz, a terjeszkedést még jobban megfogja."
Nem igazán, szinte minden rendszerben van átlagban minimum 2 energy credit (ráadásul többnyire pont a csillagnál), vagyis ha rögtön az outpost után építesz egy bányász bázist is, már +1-ben vagy. Legfeljebb arra jó, hogy egy kicsit kevésbé fog elszabadulni az energia termelésed... Az influence sokkal jobban lassítja az outpostok építését.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A játék olyan lassú lett, hogy unalmas! Az építők, a kutatók mozgási sebessége egyszerűen tragikus. 3 flottát tartok fenn, hogy le tudjam védeni a területemet, de pl a legutóbbi kalóz is olyan erős volt, hogy ha nem tart éppen abba az irányba egy másik flottám is, legyalulja a bázist, meg a védőflottát is. Hiába jó a sztori meg a fejlődés. ha a mozgás sebessége miatt az ember megunja, mire történik valami. 3 építő és 5 kutatóhajót tartok fenn csak azért, hogy valami történjen. A gateway megastruktúra esetleg orvosolhatja a gondot, de mire odáig jutok megőszülök. Így most a játék jegelve lesz egy darabig. Inkább visszalápek a NEXUS Jupiter incidensre, ott legalább van értelme az utazás alatti várakozásnak.
Még a legfejlettebb citadel is csak M típusú slot-okat kap (heavy platform nélkül). Építs egy szakasznyi destroyert artillery computerrel és nagyobb részét szereld fel űrtorpedóval, kisebb részét lézerrel. Rakj melléjük pár picket-es korvettet a védelmükre (de általában ez sem kell, a bázis fegyverek hatótávja kisebb). Egy ilyen olcsó flotta a legtöbb, nem túlspécizett bázist maradéktalanul leradírozza, minimális, vagy zéró veszteséggel (de persze alkalmatlanok minden másra).
Tyű, a 2.0.2 béta patch megint felrúg pár dolgot, lehet új játékot kezdeni. A +1 energy / bázis méret is kemény lesz, a terjeszkedést még jobban megfogja.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.03.02. 12:21:41
De igen, rémlik hogy voltak platformok, amiket a rendszeren belül szabadon pakolhattam, azokat gondolom most is fel lehet húzni. még később meg rémlik, hgoy van olyan cucc, ami berántja a bázishoz a naprendszerbe érkező flottákat, azzal is tudok majd taktikázni. Viszont kár az elején a starbasek védelmére költeni ((legalábbis most nekem úgy tünik)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.01. 18:51:58
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Még az ellenséges flotta se tud átmenni rajta olyan OP.
Én imádom az új rendszert. Végre lehet védekezni flotta nélkül is.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Már csak az lenne az igazi, ha az elején is értelme lenne a starbase-eknek, és nem kerülnék ki nagy ívbe a támadók vagy a kalózok.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.01. 09:17:09
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
A kiadónak azzal kell foglalkozni, hogy az eddigi DLC-k és nagyobb patch-ek kimagaslóan pozitív értékelése után a mostani miért lett ennyire rossz. Sok pozitív változás jött a játékba (amiknek én is örülök), mégis van ami viszont nagyon nem tetszik a népnek, és azt hiszem elég jól körbejártuk mi az. A hivatalos fórumon is ugyanez a vita megy.
Engem csak a meglévő bugok zavarnak, de azokat meg javítják
Thanks again for all your valuable feedback on 2.0/Apocalypse. Any update this size is going to have a lot of moving parts and we've been taking the time since release to target some high-value fixes. In the interest of getting them in to your hands sooner, I'm doing a 2.0.1 hotfix right now.
REST ASSURED, WE ARE NOT DONE WITH POST-LAUNCH SUPPORT FOR 2.0
Every patch balances completeness with speed, there are more fixes coming when we have time to implement and test them.
Here's the contents of this patch:
Fixed processing/grid amalgamation/livestock purge types being broken
Fixed a bug where a fleet split from its parent would forget the previous hyperspace jump and get stuck in systems with FTL inhibitors indefinitely
Fixed several out of sync bugs in multiplayer
Fixed some missing/broken localization in various languages
Fixed upgrading ships wrongly having their XP deleted
Fixed some UI visibility issues on certain screen resolutions
Fixed misleading costs displayed for building mining/research stations
Fixed Admirals being unassigned from a fleet during combat
Fixed FTL inhibition effect not being removed when you downgrade a starbase
Again, let me assure you that this is just a small package of severe/fast to fix things that I want to get in your hands sooner rather than later. Larger, more comprehensive support will continue in the coming weeks. We know how massive the changes wrought in 2.0 are and your feedback will continue to be critical to make it the best possible experience. Thanks.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A defensive platformok bedolgozása a bázisokba nettó kidobott pénz, nem érdemes foglalkozni vele, gyakorlatilag bármilyen ellenséges flotta seperc alatt szétkapja őket, még csak le sem kell lassítaniuk.
Teljesen egyetértek azzal, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Én az eddigi rendszert egy ilyen kecske/káposzta megoldásnak tartottam. Ha valakit zavar a jump, nem indít/szál be olyan játékba ahol ezt lehet. Akinek kell, az meg játszhat velük.
Én jelen esetben azt nem értem, hogy a mostani rendszert nem tesztelték? Mert azt sehol sem írták, hogy totál belassítjuk a játékot, meg az elején kapsz egy b@szott nagy büntetést az ásványaidra.
Ez ellenben most így néz ki: Van egy maxos 15K-s flottád, meg egy kicsi (kb 3K). A kicsit terveztem rendfenntartásra, hiszen egy akkora flotta szinte minden alap fenyegetés lenyom a játékban. Nyilván a flottádat a shipyard közelében tartod, mert így nem visz el annyi ásványt. Erre megjelenik egy kalózbázis a területed szélén egy 11K-s flottával !!! Ja és ha nem nyomod le a bázist, akkor fél év múlva spawnol még 1 flottát. A bázis elpusztításáért meg kapsz 50 energiát és 100 ásványt. És ezek teljesen random spawnolások. Jöhetnek háború közben is.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.02.27. 15:36:26
Örülök, hogy sikerült leszűrni a lényeget. Így sokkal könnyebb.
"Erm, már elnézést, de azért, hogy megvetted a DLC-t miért én vagyok a hibás?"
Szeretném felhívni a figyelmedet a következő mondatomra: "Értelem szerűen tudom, hogy ez az én veszteségem, csak érdekelne, hogy belegondoltál-e, hogy akkor azok az emberek akik szeretnék az újdonságokat is megkapni nem állíthatják vissza 1.9-re."
"De ha voltak fenntartásaid, akkor talán logikus döntést hoztál és Steamen vetted, vagyis vissza lehet váltani miután elolvastad a sok fórumos rage-et és indítottál egy próbajátékot."
Ez egy picit mókás annak fényében, hogy egy Paradox játékról beszélünk és a két órányi játékidőben (amiben visszaválthatod a játékot) kb. még a cirkálókig sem jutsz el. Szóval ja. Tényleg vissza tudom váltani miután látom, hogy a végjátékban is ugyanaz a helyzet.
De ha már ilyen sok gondolatot kiváltott belőled az az egy mondat valóban érdekelne a véleményed arról, hogy aki kíváncsi az újdonságokra, és nem tetszik neki az új kötelező közlekedési módszer az előtt milyen lehetőségek vannak nyitva? Hiszen idáig mindkét oldal megfelelően ki volt szolgálva.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Én így látatlanba arra gondoltam, hogy egy-egy kalóz támadás áll mondjuk 2-3 gyors hajóból, akik ellen érdemes fenntartani patrol shipeket, ellenünk fittelve.
Tényleg a peremvilágokat sújtja a kalózkodás, vagy akár a birodalom szívében is felütheti a fejét?
Én is szerettem a 3 különböző FLT rendszert, viszont a legjobb a WH volt minden szempontból, tehát ha nem RP-zni akartam akkor mindig WH-t játszottam, mert egyszerűen az érte meg. Azzal tényleg pillanatok alatt bárhol ott lehettem viszont hosszabb távon nem is kötött le a játék mert nem voltak határok gyakorlatilag, mindegy mekkora volt a birodalmad.
Az új változásokkal egy más stílusú játékot kaptunk, szerintem előnyére változott a játék, a struktúráknak szerepe (FLT lock) lett és a helyezkedésnek, előretervezésnek is.
Egy n?nek legalább két férfira van szüksege: Az egyik ápolt, finom, gyengéd, kedves, ?szinte, megért?. A másik, pedig nem meleg.
Az meg külön mókás, h egy idő után a kalózok is 1X k-s flottákkal repkednek meg csatahajókkal. XD