2461
  • szalasz87
    Helló! Az lenne a kérdésem hogy a dlc-k mennyit dobnak a játékon? Szeretem a paradox összes hasonló játékát nagyon, de az alap Stellarist kis idő után már rettenetesen unalmasnak, üresnek találtam... ez változott jelentősen, érdemes újra elővennem? Köszi
  • PetruZ
    Párszor próbáltam normál kezdeti beállításokkal, de mindig mindenki utált és ahogy erősödtem volna, rögtön legyalultak. :) Pedig igen, ott van bennük a potenciál, hogy ha túlélik a kezdő évtizedeket, akkor piszok erősek lehetnek, csak ezek szerint meghatározott kombókkal kell indulni.
  • inkvisitor
    Az csak sima lázadás lenne.
    Mondjuk robotnál érdekes a slave AI.
    Nem AI-k alapból?
  • senki13kara
    No igen, sokat jelent az elején hogy minden bolygót tudok kolonizálni. a 25,ös megítélés meg lehet nem hülyeség, biztos sokat jelent! Én már 2 fajt kiiírtottam, a többi 5-6 meg föderációban van, így kicsit nehézkes a terjeszkedésem katonailag, pláne ha majd ők támadnak be engem. Jelenleg egyikük se kedvel, nekem meg nincs szövetségesem. Várok egy kicsit, hátha szerencsésen fog bekövetkezni az end game crisis. :)

Kérdés viszont, hogy ilyenkor is öntudatra ébredhetnek a robotok, mármint hogy ellenem fordulnak? Felkelnek ellenem...?
  • Prof William
    Sok konteóhívő Stellaris játékos álma vált ma valóra. Végre kijött a laposföld Mod. :)

• jocika
    Mire kell +1 pont? Egyéb tanácsok? Megnézném én is a robotokat...
  • Tauri
    Igen elég sok az energia étvágyuk, cserébe food helyére építesz erőművet és kész. Én nagyon szeretem a robot fajt, viszont hogy igen erőset tudj belőlük csinálni, kell +1 pont amit a -25 ös megitéléssel szoktam megszerezni.
    Ha a játék elejét így kibírod , Istencsászár leszel :) 10 es skillek a vezetőknek , akik szinte soha sem halnak meg nagyon OP, nem beszélve a kezdeti terjeszkedésben, hogy minden bolygóra mehetnek negativ módosító nélkül.

Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.05.15. 11:21:01
  • Renegade
    :)

az a baj, hogy sok-sok év szerepjáték után beleélem magam és amikor elképzelem, hogy békés cukimókusokat legelnek le a kaptár rovarjaim, akkor nem alszom valami jól. :)

Pláne, hogy Master of Orion 1 óta pont ennyire komplex űrstratégiáról álmodoztam, még egy ambivalens rabszolgatartó Róma-szerű fajt is puding vagyok összerakni, vénségemre nagyon szentimentális lettem. :)
  • Pares
  • senki13kara
    A 2.0.3. mikor lesz elérhető a torrent oldalakon, valaki tud e róla valamit? :)
  • Renegade
    na, ezt nem is tudtam, nagyon látszik, hogy mindig édibédi ember demokráciával játszom...egyszer próbáltam egy swarm fajt, de nem bírta a gyomrom a gyilkolászást. :)
  • PetruZ
    Nagy hátrányuk viszont, hogy nagyon sok energia kell nekik, emiatt lassabb a terjeszkedésük. És mivel mindenki utálja őket, nagyon hamar, az első találkozások után próbálja mindenki leradírozni a térképről.
  • Renegade
    wow, ez mondjuk elég OP.
  • yuppyman33
    Azt se fejejtsétek el, hogy a robot vezérek nem halnak természetes halált, szóval sokkal ritkábban kell őket pótolni és emiatt a nagy részük eléri a 6 vagy 7 csillagos tapasztalati szintet.
  • Ninju
    Igazából nem is nagyon fognak komálni. Ez egy hátrány. A többi robotfajt nem zavarja, de a szervesek nem szeretnek.
  • senki13kara
    Sziasztok!

Mi a véleményetek a robot fajról? Belekezdtem egybe, és tippeket várnék. :)
    Annyiból jók, hogy nem kell etetni őket, meg a boldogságukkal foglalkozni, az energiát ki tudom termelni amit felhasználnak (még az elejlén), később meg meglátjuk. Az influence is simán jön. A hátránya amit észrevettem, hogy eddig senki nem komál engem. :(
    Köszönöm. :)
  • LeWyTy
  • gebali
    Ez valami rajongói minisorozat vagy mi.
  • inkvisitor
    Ez most mi?
    Elfogyott a pénz hogy ilyen ütemben jönnek a DLC-k?
  • Renegade
  • TokraFan
    Az exploration cool!
    És már vannak bináris rendszerek is! Nagyon tetszik ez a DLC. Várós!
  • Ninju
    Picit bővebben:

• Pares
    Attól függ, mit számítasz mechanikai újításnak:

"Discover hidden traces of an ancient gateway network unlocking a sealed path to a constellation outside our own galaxy."

Ez lehet az, amit már korábban is beharangoztak: rejtett és/vagy speciális módon elérhető rendszerek.
  • PetruZ
    Csak story pack most (de egy egész hosszút írnak), mechanikai újítás nem lesz.
  • hooah
    Mit hoz ez a DLC ami miatt azt mondod, hogy legvárósabb?
  • Ainz
    Jön az eddigi legvárósabb DLC

• Ainz
    Kb nem érdemes velük foglalkozni
    Az outpostból felfejlesztett első szintű starbase megveri őket a flottád nélkül
    Csak próbáld ki, hidd el tuti nyerni fog.
    Ha még veszel mellé 6-7 corvettet, akkor a starbase mögé vidd őket és úgy aggrózd be, hogy az is lője.
    Ha ügyes vagy, akkor mindig tudod előre hogy hol fognak jönni..
    Utána menj abba a rendszerbe ahonnan jöttek és öld meg a bázisukat ami ha 5-6 corvett van, akkor nem fog egyet se megölni :))
  • Mirk
    Sziasztok!

Most kezdtem el a legújabb verzójú játékkal játszani és sokkal nehezebbnek találom a réginél. Például ezek a folyamatosan megjelenő kalózállomások és flották az őrületbe kergetnek. Nagy nehezen fejleszteném a flottám, erre mindig jön egy csapat kalóz akik egy kicsit leamortizálják. Mire felhealelem őket és felduzzasztom alétszámot már megint jönnek a rohadt kalózok. Miért jó ez?
  • Pares
    Igazából nem kifejezetten Fog of warról van szó, hanem arról, hogy a hyperlane útvonalakat is fel kell majd fedezni, ahogy az logikus.
  • Pluskast
    Ez a fog of war történet nem világos számomra, hogy miért jó? Nem látom a következő kapcsolódást, hogy hova vezet. Ok, rendben, de ez miért jobb mint az, hogy látom?
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.04.19. 16:06:45
  • Pares
    Utóbbi napok hírei:

2.0.3 patch

2.1 "Niven" fícsörök:

Megváltozik a hyperlane generálás, a csillagok jobban fognak "csomósodni"

Anomaly tracker

Fog of war a hyperlane-ekre is (Uramatyám, végre! )

Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.04.18. 22:25:53
  • Oltred
    A claimre csak tippem van, még nem próbáltam!

Szerintem az lesz a lényege, hogy ha szövetségesekkel karöltve háborúzol, neked magasabb a követelésed az adott rendszerre ( ergo többszörösen követelted a rendszert ) így mikor elfoglalod akkor ténylegesen magadnak foglaltad el és nem valamelyik spanodnak így a háború lezárásakor te kapod.

Érdekesség amit én tapasztaltam, hogy ha csak 1x-en követelsz, de mondjuk már valaki követelte és a másik követelővel össze fogva hadakozol a 3. ellen akkor hiába te magad foglalod el az adott területet, azé lesz a foglalás aki elsőnek követelte a rendszert, ezért is tippelek arra amit feljebb leírtam. Bár mondjuk az is befolyásolhatja a dolgot, hogy ki kezdeményezte a háborút. ( te és meghívtad, hogy segítsen avagy fordítva )

Az esetleges bugra pedig passz a válaszom. Én azt szeretném már valahogy elérni, hogy a szomszéd követeléseit valahogy vissza vonassam diplomácia vagy más útján, mert most az egyik azért haragszik rám, mert háborúztam vele, a másik szomszéd azért, mert amit elvettem az elsőtől azt ő is akarta így most tőlem követeli. xD

Jah én 2.0-val játszom amibe még egyáltalán nem fedeztem fel minden opciót, az tuti. :)

Amúgy valaki meg tudná mondani, honnan tudnám a 2.0.2 patchet letölteni? Nem akartam megint teljes játékot leszedni csak azért, hogy a 2.0.2 is meglegyen. :)

Oltred
  • PetruZ
    Hihető, hogy ilyen jó kezdőrendszert és szomszéd csillagokat kap, meg minden már fel van derítve, de még semmit sem épített és csak a kezdő starbase van, persze... :P

Viccet félretéve, igazából ez nem tűnik nagy kunsztnak. A Stellarisban minden statikus, akárhány csillag és objektum lehetne egy naprendszerben, mivel nem kell szimulálni semmit rajtuk. Érdekes, javít az élményen és a valósághűségen, de semmi több. Ha mondjuk az Endless Space 2-ben csinálnák ezt meg (ahol van némi bolygó- és holdmozgás szimuláció), na az már izgalmasabb lenne.
  • gebali
    Itt van galaxis-nézetben is:

Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.04.05. 09:35:18
  • Prof William
    Ötletes. Ez gondolom eddig nem volt benne. :)
  • gebali
    Dupla rendszerek?
  • Pares
    Ho-ho-ho

https://twitter.com/Martin_Anward/status/981482606716948480/photo/1
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.04.04. 21:37:33
  • yuppyman33
    nekem meg az a kérdésem, hogy mi a különbség, ha a claimnél +1-re állítod az egyik naprendszernél, vagy +10-re? Én mindig csak 1-re állítom, mert akkor egyszeresen vonja le a befolyást, de nem próbáltam még ki azt, hogy magasabb számot állítok be, de akkor ugye többszörösen vonja le a befolyást.
    Másik kérdés: elég érdekes dolog történt a legutóbbi háborúmban, amit már a 2.0.2. patch-csel játszottam. Háborút kezdtem egy szomszédom ellen, aki egy föderáció tagja volt, két másik taggal. Mindössze 5-6 határmenti naprendszerére állítottam be követelést. El is foglaltam mindent gond nélkül, megadta magát, majd miután elfogadtam, láttam, hogy a bolygóknál 39/13, a naprenszereknél meg kb 95/35 volt, és láttam, hogy az egész föderáció a három faj teljes birodalmával beolvadt az én birodalmamba. Ez megint valami idióta bug?
  • Oltred
    Diplomácián belül hol lehet ezt a lehetőséget megtalálni? A Make Claim az megvan, de ott csak én tudok követelni.
  • Oltred
    Szóval diplomácián belül lehet valamit elérni, de nem emlékszem, hogy felajánlotta volna ott. Köszi azért. :)