2461
-
#2141 Ha claim visszavonás nincs a vele kapcsolatos diplomáciánál, akkor nem tudom. Az biztos, hogy elfoglalod, vagy vazallussá teszed, a claim-ek kölcsönösen megszűnnek.
A bombázás szerintem független a hajón lévő fegyverrendszereidtől.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.03.29. 20:25:42 -
Oltred #2140 Másik érdekesség: mikor bombázok egy bolygót, számít az, hogy rakétákkal ( mondjuk pl atom bombával ) teszem vagy nem számol a játék ezzel, odamegyek és akár lézerrel szétlövöm a planétát?
Azt értem, hogy az orbitális bombázást törvényileg is lehet szabályozni, na meg azt helyszínen, hogy milyen mértékbe ( gyengén vagy erősen ) teszem. -
Oltred #2139 Értem, köszi.
Na és a követelésekkel mi a helyzethelyzet? Vissza lehet vonni? A szomszéd követelését nem tudom valahogy megszüntetni? -
#2138 Szektorban akármennyi bolygó lehet. Amikor új szektort kezdesz, vagy egy meglévőt módosítasz, a galaxy map-on zöld pluszok, meg piros mínuszok jelennek meg a rendszerek mellett, függetlenül attól, hogy bolygó is van-e bennük. A plusszal hozzáadsz, a mínusszal elveszel, ilyen egyszerű ez. Azokat nem tudod bántani, amik már egy másik szektorban vannak, vagy nem a tiéd, vagy nincs közvetlen kapcsolat felé. -
Oltred #2137 Sziasztok!
Segítsetek ki kérlek információval.
Sectorok elvét nem értem. Tényleg sectoronként 1 bolygó lehet csak, hozzá bármennyi naprendszer?
Másik: vissza lehet vonni a claim-et? Vissza lehet vonatni az ellen claim-it? Elég bosszantó, hogy a szomszéd aki puszipajtás haragszik rám mert vannak olyan területeim amit ő is szeretne amiket a másik szomszédtól húztam be... :/
Hát hirtelen ennyi, köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
#2136 Arra a 100 napra még kap -50% sebzést is. -
#2135 Jelen állás szerint a dolog úgy működik, hogy abban az esetben ha fel van szerelve a flottád akkor tudod használni. Elvileg bárhova el tudsz vele ugrani elsőre a galaxisba. Viszont ha ismét használni akarod akkor 100 (igen jól olvasod) napot kell várni, hogy újra működjön! Ezalatt a 100 nap alatt meg úgy működik mint a normál hyper drive, azaz nem tudsz bárhová elugrálni. -
yuppyman33 #2134 A jumpdrive miért nem úgy működik, mint az Apocalyps előtt? Hiába van jumpdrive az összes hajón, semmi változást nem hoz. Amint belép a flotta egy rendszerbe, a belépés pontjától odarepül ahhoz az átlépési ponthoz, amelyik irányba akarok menni. Majd a két naprendszer közötti út sem olyan, mit régen, vagyis nem egyszerűen csak átteleportál, hanem átrepül. Ennek megfelelően még jumpdrive-val is halállassan haladnak a flottáim. Ez bug? -
Prof William #2133 Valamint ha a terjeszkedés korai fázisában összefutsz egy hasonló 1-3 bolygós civilizációval, akkor az a legjobb ha megpróbálod lenyomni így nem fog megerősödni és elzárni a terjeszkedésed útját.
Valamint akkor még sehol sincsenek a szövetségi rendszerek szóval senkinek sem fog feltűnni ha leradírozol 1-2 fajt mielőtt a kilépsz a politikai színre. -
#2132 Ne hagyd őket "elszaporodni". Ha túl sokáig ülsz a fenekeden a fejedre nő az AI és onnantól már elég nehéz lenyomnod. Esetleg még megcsinálhatod azt, hogy kevés űrcivilizációt raksz be az elején, így pl egy Huge galaxisban van időd a békés terjeszkedésre és ezáltal meg tud erősödni a birodalmad. -
Mirk #2131 Sziasztok!
Nem tudom mit csinálok rosszul... Minden játékban elvagyok egy ideig, aztán az egyik szomszédom kitalálja, hogy háborúzni akar és el akarja foglalni a rendszereimet. És sosem győzök mert neki mindig háromszor akkora flottája van. Pedig egyenlőnek jelez minket, Equivalent minden, naval capacity stb, mégis ha nekem van kb. 2000 értékű seregem akkor ő támad 6000-el.
Mit csináljak, hogy ne söpörjenek el? -
Pares #2130 Amúgy nem tudom, hogy figyelitek-e, de már kiadták a 2.0.2d béta javítást is, a 2.0 és 2.0.1 óta rengeteg dolgot javítottak már. -
#2129 Nem voltak még rabszolgáim, majd a többiek biztos tudnak mondani valamit. Most egy autoriter állammal kezdtem, de a primary faj rabszolgaságot eltöröltem. Persze van egy frakció, akiknek ez nem tetszik, de őket pár domination jellemző felvételével kiengeszteltem. Majd ha jön a többi nép, kiderül. :) -
gebali #2128 És ha azért lázonganak mert rabszolgák? :D A rabszolgaságot csak nem törölném el a kedvükért. -
kismy #2127 oké, köszi. megnézem a dolgot:) -
#2126 Nézd meg, hogy miért lázonganak. Szinte mindig azért szoktak, mert a frakciójuk nincs kielégítve (hacsak nem elnyomott idegen lények). Nézd meg, mi kell nekik és próbálj egyensúlyozni - vagy intézd el őket. A frakció happiness-t befolyásolja a bolygó is, amin élnek, tehát lehet, hogy pl. 50% boldog egy frakció, de a bolygójuk sz*r, ami lehúzza. Lehet stronghold-ot is lepakolgatni az üres helyekre, ezek is csökkentik az unrest-et. -
kismy #2125 sziasztok!
van valakinek ajánlata lázadás ellen? a kormányrendelet (statárium) jó egy időre, de a probléma nem tűnik el... elég nehéz bármit is kezdeni, hogy minden bolygó lázong:D -
#2124 https://stellaris.paradoxwikis.com/Space_warfare#Ship_Disengagement
Röviden: ha 50% hull points alá kerül, az okozott sebzések és a hajó méretének függvényében van esély a visszavonulásra.
És pont ott van alatta a Force Disparity magyarázata is (a kisebb flották tűzgyorsaság bónuszt kapnak, arányban a különbséggel). -
Ninju #2123 Random faktor. 1-2 dolog befolyásolja, de nem te döntöd el. -
yuppyman33 #2122 Értem, köszi az infót. Másik dolog: mitől függ, hogy egy hajó a csatában megsemmisül, vagy megadja magát (fehér zászló)?
Elég bosszantó, mikor nagyobb flottával támadok egy kissebbre, és a végén az összesítésben látom, hogy neki sokkal több hajója maradt meg... -
Ninju #2121 -Az nem elég, hogy a rendszer már a tiéd. A benne lévő kolóniákat is el kell foglalni, hogy "elfoglalt" státuszú legyen a rendszer.
-A warp inhibitor furcsán működik. Ahonnan jössz, arra visszamehetsz. Ha beugrasz a rendszerbe (jump drive), akkor ha jól emlékszem bármerre kimehetsz (vagy semerre sem). A bolygó felszínen lévő erődökben is van inhibitor. Azokat le kell bombázni vagy a bolygót elfoglalni hogy továbbmehess. Ha az űrbázis már a tiéd, akkor az nem kavar be. -
yuppyman33 #2120 hogy lehet kilőni? lehetséges, hogy akkor tudnak továbbmenni, ha elfoglaltak mindent a naprendszerben, csillagbázist és bolygót is, és ez után már nem minősülnek ellenségesnek?
Tudja valaki a megoldást az előző kérdésemre? Ha elértem a 100%-ot és elfoglaltam minden követelést, de nem fogadja el a követeléseimet? -
gebali #2119 Valszeg csak olyan jól működik mint az erődök az EUIV-ben :D -
Renegade #2118 nem lehet, hogy kilőtték? vagy arra mentek, amerről jöttek? -
yuppyman33 #2117 A masik dolog: miert van az, hogy az FTL blokkolo neha nem mukodik? Elvileg az a lenyege, hogy az ellenfel nem tud keresztulmenni rajta, megis volt arra pelda, hogy sikerult neki. Ez valami bug, vagy csak en hagytam valamit figyelmen kivul?
Utoljára szerkesztette: yuppyman33, 2018.03.13. 15:15:00 -
yuppyman33 #2116 Sziasztok!
Mit lehet akkor csinálni, mikor már 100%-on vagy a háborúban, elfoglaltad az összes háborús követelésedet, de a köcsögje az Istennek sem akarja elfogadni a békefeltételeket?
Elég idegesítő bug... -
TokraFan #2115 Kicsit olvass vissza, részletesen ki lett tárgyalva Pro-kontra.... -
shadar619 #2114 Szerintem a régebbi utazások sokkal jobb volt jóval több taktika lehetőség ez így szerintem sokkal rosszabb. Így szerintem nem is fogok vele játszani. -
Ninju #2113 Már nem lehet, mert ez így sokkal jobb, mint volt. :( -
shadar619 #2112 Sziasztok
Hogy lehet másik utazási formát(két bolygó között) kiválasztani mint az előző patchekben volt, mert ebben a 2.0-ban ez az utazás katasztrofális -
Oltred #2111 Sziasztok!
Keresgéltem, de nem találtam semmi érdemleges választ. Miként működik a hűbéresség? 2.0-val játszom, sehogy se tudom össze hozni, hogy egy háborúban a hűbéresem legyen a végén az ellen. Olvastam, a domination teljes kifejlesztés után eredetileg lehet követelni, de maga a háborús indok akkor se elérhető. Azt már észre vettem, hogy ha túlnyomóan erős vagyok akkor követelhetem ezt, ha vissza utasítja akkor kapok egy évig terjedő indokot amiért megtámadhatom, győzelem esetén értelem szerűen a hűbéresem lesz viszont ezt igen nehéz megvalósítani, jó pár óra játékidő kell, hogy olyan technológiai szinten legyen az ember, hogy ez teljesülhessen.
Hát ilyen problémákkal küzdök. Amúgy konkrétan róka fajjal kezdtem ( mammalian vagy mi ) materialistaként meg még valami autokrata kormány politikával.
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
Renegade #2110 hihi :) -
Nightwish 007 #2109 Sziasztok!
Új vagyok a játékban.
Hogyan szedem elő a játékhoz a Cheat részt ,a csalásokat?
Angolul nem tudod, kérlek ne angol nyelvű segítséget adjatok. -
Tauri #2108 Lehet ilyet? :) -
inkvisitor #2107 Bekapcsolni? -
Tauri #2106 Valaki tudja hogyan működnek a Gateway ek? Csináltam többet is, de nem tudok rajtuk átmenni. Szürkén felkínálja a célpontokat, de azt írja melléjük hogy még nem fedeztem fel a cél kapukat. Már hogy a pi be ne tettem volna? :) Mit kell tennem hogy működjenek? -
TokraFan #2105 Death Star v3.0 -
Tauri #2104 Igen pontosan. Ezért nem értettem hová is építhető.. Majd kattintottam csak ugy és kiderült, bárhová építhető lol -
Prof William #2103 Elnézték a mérnökök na... Építés közben meg már olyan kínos lett volna bevallani. :) -
Pares #2102 Kilométerek helyett mérföldekkel számoltak a mérnökök :D Amúgy azért csinálja ezt, mert van már egy mining station a csillagon.