2461
-
Tauri #2101 Kicsit sem bugos :)
-
Axsys #2100 Különböző épületekkel pl Strongold vagy upgradeled a főépületet.
https://stellaris.paradoxwikis.com/Land_warfare
Utoljára szerkesztette: Axsys, 2018.03.03. 15:29:39 -
kismy #2099 sziasztok!
egy dolog kérdéses még nekem (többek közt) az új verzióban: hogy növelem a védelmi hadsereg létszámát a bolygókon? -
Pares #2098 A Star Fortress megépítéséhez szükséges technológia korán megszerezhető, a Target Uplink Computer +50% fegyver hatótávot ad (vagyis az M méretű fegyvereknek legalább akkora hatótávja lesz, mint az L méretű megfelőiknek, vagy nagyobb), a Disruption Field Generator lecsökkenti az ellenséges hajók pajzsainak nagyságát 20%-al, az Eternal Vigilance Ascension Perk a bázis és a defense platformok sebzését megnöveli +25%-al és a megnöveli a lehetséges építhető defense platformok számát is öttel. Vagyis már egy elég korán megépíthető Star Fortress mellé így 17 defense platformot lehet építeni, amiknek a fegyverzetét magad választod ki.
Azért például egy 1+17*4 +6*2=81 slotnyi alkalomnak megfelelő rakéta/torpedó/swarmer vagy valami lézer/kinetikus kombináció nem piskóta.
És később ehhez jöhet még egy Ion Cannon is (8 defense platformért cserébe). Kötve hiszem, hogy egy ilyen, egy csomópont védelmére specializált, a célnak megfelelően felszerelt bázist "minimális vagy zéró" veszteséggel le tudna küzdeni bármilyen flotta. Főleg hogy az AI nem arról híres, hogy szándékosan az alkalomnak megfelelően specializálja a hajóit...
"nem túlspécizett bázist"
De pontosan a "túlspécizés" a lényeg. Egy megvédendő csomópontra a lehető legjobban a védelemre "túlspécizett" állomást fogom felépíteni.
"A +1 energy / bázis méret is kemény lesz, a terjeszkedést még jobban megfogja."
Nem igazán, szinte minden rendszerben van átlagban minimum 2 energy credit (ráadásul többnyire pont a csillagnál), vagyis ha rögtön az outpost után építesz egy bányász bázist is, már +1-ben vagy. Legfeljebb arra jó, hogy egy kicsit kevésbé fog elszabadulni az energia termelésed... Az influence sokkal jobban lassítja az outpostok építését. -
inkvisitor #2097 Játszottam egy jó darabot mielőtt érdemben hozzászólok a vitához:
A játék olyan lassú lett, hogy unalmas! Az építők, a kutatók mozgási sebessége egyszerűen tragikus. 3 flottát tartok fenn, hogy le tudjam védeni a területemet, de pl a legutóbbi kalóz is olyan erős volt, hogy ha nem tart éppen abba az irányba egy másik flottám is, legyalulja a bázist, meg a védőflottát is. Hiába jó a sztori meg a fejlődés. ha a mozgás sebessége miatt az ember megunja, mire történik valami. 3 építő és 5 kutatóhajót tartok fenn csak azért, hogy valami történjen. A gateway megastruktúra esetleg orvosolhatja a gondot, de mire odáig jutok megőszülök. Így most a játék jegelve lesz egy darabig. Inkább visszalápek a NEXUS Jupiter incidensre, ott legalább van értelme az utazás alatti várakozásnak. -
#2096 Nincs haszna, szerintem. Az inhibitor lényegtelen, ha nem áthaladni akarok, hanem pusztítani. Ha egy normális flotta át akar menni a rendszeren, át fog. Egy platformokkal megtömött bázis is csak egy kis döccenő az országúton:
Még a legfejlettebb citadel is csak M típusú slot-okat kap (heavy platform nélkül). Építs egy szakasznyi destroyert artillery computerrel és nagyobb részét szereld fel űrtorpedóval, kisebb részét lézerrel. Rakj melléjük pár picket-es korvettet a védelmükre (de általában ez sem kell, a bázis fegyverek hatótávja kisebb). Egy ilyen olcsó flotta a legtöbb, nem túlspécizett bázist maradéktalanul leradírozza, minimális, vagy zéró veszteséggel (de persze alkalmatlanok minden másra).
Tyű, a 2.0.2 béta patch megint felrúg pár dolgot, lehet új játékot kezdeni. A +1 energy / bázis méret is kemény lesz, a terjeszkedést még jobban megfogja. -
Pares #2095 Semmi hasznuk? Azt FTL Inhibition technológia kifejlesztésével automatikusan rákerül az Outpostnál nagyobb bázisokra az FTL inhibitor, ami megakadályozza, hogy az ellenség azon kívül, amelyiken belépett a rendszerbe, bármelyik másik hyperlane-en keresztül távozhasson (ezt a funkciót a bolygón építhető erődítmény is megkapja). Azért ez rohadtul hasznos dolog.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.03.02. 12:21:41 -
#2094 Szabadon építhető base-ek már nincsenek, ezek vannak középen. A régi platformok most már a def modulok között vannak, amikkel "tápolni" lehet a bázisokat. Ha felhúzod starbase szintre, akkor lehet olyanokat is belerakni, mint a régi tércsapda. De én is úgy vettem észre, hogy semmi hasznuk, pénzkidobás. -
#2093 nem a galaxy térképre hanem a naprendszerre gondolok. Ott a starbase a napnál van, én meg azt pakoltam tele védelemmel először. Az ellenfél meg igazából tudomást se vesz róla.
De igen, rémlik hogy voltak platformok, amiket a rendszeren belül szabadon pakolhattam, azokat gondolom most is fel lehet húzni. még később meg rémlik, hgoy van olyan cucc, ami berántja a bázishoz a naprendszerbe érkező flottákat, azzal is tudok majd taktikázni. Viszont kár az elején a starbasek védelmére költeni ((legalábbis most nekem úgy tünik)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.01. 18:51:58 -
#2092 Hát stratégiai pontokra kell rakni a defenzív állomásokat akkor nem tudják kikerülni. Ez 0.5 nél kifejezetten jól működik.
Még az ellenséges flotta se tud átmenni rajta olyan OP.
Én imádom az új rendszert. Végre lehet védekezni flotta nélkül is. -
#2091 0.5-ig lehet, ez pont ideális annak aki az útvonalakkal akar taktikázni az elején (engem jól be is szorítottak a sarokba)
Már csak az lenne az igazi, ha az elején is értelme lenne a starbase-eknek, és nem kerülnék ki nagy ívbe a támadók vagy a kalózok.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.03.01. 09:17:09 -
Pares #2090 Hát most elbizonytalanítottál, mert nem tudom jelenleg megnézni, lehet, hogy összekevertem más csúszkával, de úgy emlékszem, hogy ezt is le lehetett húzni egészen 0.25x-re, ha meg nem, akkor az, ami a minimum (0.5-ig biztosan le lehet). -
jocika #2089 A 0.25x nem 1.25x? Mert én nem tudtam 0.25x-et beállítani. -
#2088 Azért ne ess költői túlzásokba. :)
A kiadónak azzal kell foglalkozni, hogy az eddigi DLC-k és nagyobb patch-ek kimagaslóan pozitív értékelése után a mostani miért lett ennyire rossz. Sok pozitív változás jött a játékba (amiknek én is örülök), mégis van ami viszont nagyon nem tetszik a népnek, és azt hiszem elég jól körbejártuk mi az. A hivatalos fórumon is ugyanez a vita megy. -
Ninju #2087 Azért azt tartsd észben, hogy van olyan is akinek nem tetszik mégis hátszik vele. Mondjuk esetemben némi mazochizmussal kevert kíváncsiság áll a dolog mögött. :D -
gebali #2086 Szóval a Stellaris-játékosok mazochisták vagy ostobák, hogy egy hét alatt sem esett le nekik hogy ez igazából egy rakás szar? Mert amint látod a lenti számokból, valóban sokan ugrottak neki és alig volt lemorzsolódás. Lehet akármilyen hiszti a neten, ha a számok mást mutatnak (és hidd el, a kiadónak sokkal pontosabb és részletesebb számai vannak), akkor nem fog számítani. -
TokraFan #2085 Ránéztem én is az újdonságokra, bár elég régen játszottam már vele. Nekem tetszik az új rendszer, így első blikkre sokkal több a stratégiai lehetőség. Abban viszont egyetértek amit valaki már írt korábban, hogy a kalózok kikapcsolási lehetőségét be kéne építeni a játékba, mert speciel engem k*rvára idegesítenek. SotS-ban is kikapcsoltam mindig a fenébe, nem tudom ezt miért nem lehet megoldani már ennyi év után egy ilyen összetett játékban?? -
#2084 Szerintem is ezerszer jobb lett a játék mint volt
Engem csak a meglévő bugok zavarnak, de azokat meg javítják -
#2083 Még jó, hisz nagy patch jött, sok olyan is elővette, aki jó ideje nem játszott vele, én is kipróbáltam. És annyian hangot is adtak a nemtetszésüknek, amennyinek még sose a játék szűk 2 éve során. Megtehetik, nem ? Vagy a "hangos kisebbség" le van ejtve ? -
BladeW #2082 A 2.0, DLC release előtt ~6 órával 11 ezer ember játszott a játékkal a steam szerint. Megjelenés után ~6 órával kb 44 ezer. Most épp megnéztem, 41 ezer játékos online. Világos, hogy neked nem tetszik, értem is hogy miért, de szerintem most tényleg egy hangos kisebbség véleményét veszed alapértelmezettnek. -
#2081 A játék fejlesztői számára marketing+anyagi szempontból elég komoly jelentősége van. Nekünk max annyit mond, hogy valamit elbasztak. -
gebali #2080 Ez a soha nem látott elégedetlenség ritka manapság az interneten szóval nagy a jelentősége :D -
#2079 Kölcsönös. Ha csak nevetgélni tudsz azon, hogy soha nem látott elédetetlenség van a játék körül az csakis téged minősít. -
Pares #2078 Hangos kissebség, a fórumokra nem azok járnak panaszkodni és sírni, hogy nem az történik amit ők szeretnének, akik elégedettek. -
Pares #2077 Nem kívánok veled tovább erről "vitázni", nem vagyok kíváncsi arra, hogy milyen elbaszott elképzeléseid vannak a játék fejlődésével kapcsolatban. -
Renegade #2076 Hi all, Jamor here.
Thanks again for all your valuable feedback on 2.0/Apocalypse. Any update this size is going to have a lot of moving parts and we've been taking the time since release to target some high-value fixes. In the interest of getting them in to your hands sooner, I'm doing a 2.0.1 hotfix right now.
REST ASSURED, WE ARE NOT DONE WITH POST-LAUNCH SUPPORT FOR 2.0
Every patch balances completeness with speed, there are more fixes coming when we have time to implement and test them.
Here's the contents of this patch:
Fixed processing/grid amalgamation/livestock purge types being broken
Fixed a bug where a fleet split from its parent would forget the previous hyperspace jump and get stuck in systems with FTL inhibitors indefinitely
Fixed several out of sync bugs in multiplayer
Fixed some missing/broken localization in various languages
Fixed upgrading ships wrongly having their XP deleted
Fixed some UI visibility issues on certain screen resolutions
Fixed misleading costs displayed for building mining/research stations
Fixed Admirals being unassigned from a fleet during combat
Fixed FTL inhibition effect not being removed when you downgrade a starbase
Again, let me assure you that this is just a small package of severe/fast to fix things that I want to get in your hands sooner rather than later. Larger, more comprehensive support will continue in the coming weeks. We know how massive the changes wrought in 2.0 are and your feedback will continue to be critical to make it the best possible experience. Thanks. -
#2075 Kalózok csak a birodalmad határvidékével szomszédos rendszerekben jöhetnek elő. Ha valahol "lyukat" hagysz, ott is, és az a fájdalmasabb... Valamint - úgy tűnik - jelenleg az AI birodalmakat nem, vagy csak elvétve zargatják, több potenciális célpont közül mindig téged pécéznek ki. És mivel a növekedéseddel együtt ők is egyre erősebb flottákkal jönnek ki, elég idegesítők tudnak lenni. A megoldás persze a stratégia pontokon elhelyezett flották sokasága, amikbe csak korvetteket érdemes rakni, mert azok (szigorúan az afterburner-rel) a leggyorsabb hajók. A korvettek elvesztése és legyártása kevésbé fájdalmas és gyorsabb, mint egy építővel odavánszorogni a lassabb hajók alkotta flották miatti időveszteség okozta jobban szétdúlt rendszerekhez és újból felhúzni mindent jó drágán.
A defensive platformok bedolgozása a bázisokba nettó kidobott pénz, nem érdemes foglalkozni vele, gyakorlatilag bármilyen ellenséges flotta seperc alatt szétkapja őket, még csak le sem kell lassítaniuk. -
Ninju #2074 Nyilván ez lesz a megoldás a dologra.
Teljesen egyetértek azzal, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Én az eddigi rendszert egy ilyen kecske/káposzta megoldásnak tartottam. Ha valakit zavar a jump, nem indít/szál be olyan játékba ahol ezt lehet. Akinek kell, az meg játszhat velük.
Én jelen esetben azt nem értem, hogy a mostani rendszert nem tesztelték? Mert azt sehol sem írták, hogy totál belassítjuk a játékot, meg az elején kapsz egy b@szott nagy büntetést az ásványaidra. -
Ninju #2073 Na igen.
Ez ellenben most így néz ki: Van egy maxos 15K-s flottád, meg egy kicsi (kb 3K). A kicsit terveztem rendfenntartásra, hiszen egy akkora flotta szinte minden alap fenyegetés lenyom a játékban. Nyilván a flottádat a shipyard közelében tartod, mert így nem visz el annyi ásványt. Erre megjelenik egy kalózbázis a területed szélén egy 11K-s flottával !!! Ja és ha nem nyomod le a bázist, akkor fél év múlva spawnol még 1 flottát. A bázis elpusztításáért meg kapsz 50 energiát és 100 ásványt. És ezek teljesen random spawnolások. Jöhetnek háború közben is. -
gebali #2072 Valszeg vársz egy hetet, lesz rá nyolc mod, aztán még újabb két hét múlva a 2.1 patch-csel kezelik a problémákat, ha tényleg ez a közösség vágya. Ha viszont csak hangos kisebbség, akkor meg marad az, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2018.02.27. 15:36:26 -
Ninju #2071 Na akkor jól sejtettem, hogy nekem szólt.
Örülök, hogy sikerült leszűrni a lényeget. Így sokkal könnyebb. [sarcasm]
"Erm, már elnézést, de azért, hogy megvetted a DLC-t miért én vagyok a hibás?"
Szeretném felhívni a figyelmedet a következő mondatomra: "Értelem szerűen tudom, hogy ez az én veszteségem, csak érdekelne, hogy belegondoltál-e, hogy akkor azok az emberek akik szeretnék az újdonságokat is megkapni nem állíthatják vissza 1.9-re."
"De ha voltak fenntartásaid, akkor talán logikus döntést hoztál és Steamen vetted, vagyis vissza lehet váltani miután elolvastad a sok fórumos rage-et és indítottál egy próbajátékot."
Ez egy picit mókás annak fényében, hogy egy Paradox játékról beszélünk és a két órányi játékidőben (amiben visszaválthatod a játékot) kb. még a cirkálókig sem jutsz el. Szóval ja. Tényleg vissza tudom váltani miután látom, hogy a végjátékban is ugyanaz a helyzet.
De ha már ilyen sok gondolatot kiváltott belőled az az egy mondat valóban érdekelne a véleményed arról, hogy aki kíváncsi az újdonságokra, és nem tetszik neki az új kötelező közlekedési módszer az előtt milyen lehetőségek vannak nyitva? Hiszen idáig mindkét oldal megfelelően ki volt szolgálva. -
#2070 Ok ez részben igaz, viszont a jelenlegi kalóz rendszerrel akkor is kell csinálni valamit. Baromi idegesítő, hogy ha bármelyik szomszédos rendszer ami nem tartozik senkihez, bármikor megjelenhet egy kalóz bázis. Őszintén szólva azon kívül, hogy agyfaszt kapsz tőle sok hasznuk nincsen. Mint a Civben a barbárok. Azt legalább ki lehet kapcsolni. Mondjuk azt betehetnék opciónak. -
#2069 -
Renegade #2068 mondjuk ez gáz, talán. gondolom függ a gyakoriságuktól. Mert azzal nincsen baj, ha 50 évente születik egy nagy kalózkirály, aki mondjuk már megengedhet magának egy kisebb flottát, mondjuk egy BC-vel.
Én így látatlanba arra gondoltam, hogy egy-egy kalóz támadás áll mondjuk 2-3 gyors hajóból, akik ellen érdemes fenntartani patrol shipeket, ellenünk fittelve.
Tényleg a peremvilágokat sújtja a kalózkodás, vagy akár a birodalom szívében is felütheti a fejét? -
gebali #2067 Boccs, ezt Ninju mondta, arra akartam válaszolni ezzel a részével a kommentnek. -
Axsys #2066 Nem az a baj, hogy kritizálod a 2.0-át, hanem, hogy olyan dolgokon akadsz fent ami stratégiával (ami egy stratégiai játéknál elvárható) kezelhető. A saját területen lévő lényegesen gyorsabb mozgás a támadó felet hozná nagy hátrányba indokolatlanul. Az hogy te pillanatok alatt közlekedsz a területeden míg a támadó vánszorog egyáltalán nem balance és nem is logikus. Ha késleltetni akarod az ellenséget, jól kell elhelyezni az FLT lockos starbaseket illetve kolóniákat. Mire azon átverekedné magát (egy váratlan támadás esetén) addigra oda kell érj bárhonnan.
Én is szerettem a 3 különböző FLT rendszert, viszont a legjobb a WH volt minden szempontból, tehát ha nem RP-zni akartam akkor mindig WH-t játszottam, mert egyszerűen az érte meg. Azzal tényleg pillanatok alatt bárhol ott lehettem viszont hosszabb távon nem is kötött le a játék mert nem voltak határok gyakorlatilag, mindegy mekkora volt a birodalmad.
Az új változásokkal egy más stílusú játékot kaptunk, szerintem előnyére változott a játék, a struktúráknak szerepe (FLT lock) lett és a helyezkedésnek, előretervezésnek is. -
Ninju #2065 Én is furcsállottam nagyon, de nem gondoltam volna, h ennyire fájdalmas lesz. :)
Az meg külön mókás, h egy idő után a kalózok is 1X k-s flottákkal repkednek meg csatahajókkal. XD -
#2064 Basszús ne csináld már! Hol mondtam, hogy te vagy a hibás, hovatovább hol írtam most neked, hogy az a bajom, hogy nem maradt meg a másik 2 FTL??? Nem is a másik 2 FTL rendszer hiányáról koptattam a pofám. Muszáj mellébeszélned? Olvastad a #2056-os hozzászólásomat?? Ott írtam, hogy nem érdekel, hogy csak a hyperdrive maradt! Ne játsszuk már az értetlent légyszíves!
UI: Az EU-val meg a CK2-vel akkor én tévedtem.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.02.27. 14:39:55 -
Renegade #2063 ja, ami viszont továbbra sem tetszik, az az, hogy meg kell várni, hogy összegyűljön a kívánt mennyiségű nyersanyag, hogy elindulhasson a gyártás, ez számomra piszok logikátlan. Illetve továbbra is örülnék, ha megjelennének a civilek az űrben, esetleg nagy megatársaságok. :) -
Renegade #2062 na én is belevaú, bár egyelőre még keveset játszottam a játékkal meg én csak a patchel tolom, majd megveszem akciósan a DLC részét:
megértem azokat, akiknek nem jött be az új közlekedési mód, annak ellenére, hogy engem egyelőre nem zavar. bár tény, furcsállom, hogy kötelező jelleggel ránk erőltették, a SOTS zseniálisan kezelte a meghajtásokat, olyannyira, hogy hatással volt a megjelenő mumusokra (kb mint a psy drive).
Egyelőre nekem bejön ez a lassú menetelés, számomra logikusabbnak tűnik az, hogy egy birodalom több hadsereget tartson fen, ne csak egyet. Gondolom majd a hotfixek megoldják a birodalmon belüli gyorsabb utazást...vagy nem és akkor el kell fogadni, hogy a világűrben a távolságok nagyok és a játék világa megváltozott, ott nem kifejleszthető, vagy csak piszok drágán egy másfajta utazás. Örüljünk, hogy van instant parancs adás, nem pedig hónapokat-éveket kell várni arra, hogy egy kiadott parancs végrehajtódjon. :)
Egyelőre úgy tűnik, a paradoxforumon, hogy inkább nem jön be a népeknek az új rendszer. Szóval meglátjuk, hogy mit lépnek. Az általatok vázolt problémák közül engem a háborúk lassítása zavar, bár tapasztalatom még nincsen ebben a témában, odáig még nem jutottam el.
Ami eddig nekem szimpi: lassabb és átszervezett tradíciók, rendszer védelem. új eventek. átvariált gazdaság.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.02.27. 14:13:52