2461
  • phylemon
    de jó, egy év utnán elkezdek egy új játékot, és pont kifogok egy új bugot...
  • PetruZ
    Friss bug-nak tűnik. Alul valaki írt egy áthidaló megoldást is, ami nála működött.
  • phylemon
    Pont ez a baj, hogy 'undesirable' az aktív, viszont nem is lehet másra átállítani. Az indoka: "These mindless drones cannot be integrated into society" illetve "These mindless drones break down once severed from their Machine Intelligence". Értem hogy mit mond, csak azt nem tudom hogy lehetne ezen változtatni.
    A Purge 'extermination'-ra van állítva, pedig még azt is megpróbáltam hogy a Purge-t tiltottra állítottam az egész birodalomra nézve, hátha nem engedi a szétszedésüket, de hiába.
  • Nidhögg
    Csak tipp, most nem tudom leellenőrizni: Nézd meg a 'species' tabon, hogy a robotjaid nincsenek-e 'undesirable'-nek bejelölve.
  • phylemon
    Annak mi az oka, hogy amint megépül egy robotom, már szét is szedik? Képtelen vagyok egyetlen robot popot létrehozni. Még mielőtt teljesen eltűnne, a speciesben látom hogy undesirable a robot pop. Át tettem full citizenshipre, de hiába mert közben már bontódik és eltűnik a species listából amint befejeződik a bontás. A purge-n viszont nem tudok változtatni, hogy hagyja abba vagy ilyesmi. Materialist az ideológiám természetesen. Az elején még szépen épültek a robotok, aztán egyszer elküldtem egy robot popot kolonizálni, és kb onnantól észleltem az imént leírtakat. Eltűnt mindegyik. Szétbontódott..
  • BladeW
    Nem OP-k, az AI vérgyenge. Starnet AI vagy Glavius AI-t próbáld meg (bár akkor nincs achievment)
  • gabor0790
    Ami még idegesítő: szövetségben, ha ally kezd háborút, ha egyszer vote-oltam, akkor utána már semmi jogom esetleg status quot hirtedni vagy akámi, minden jog az AI nál van...így húzódik már egy háborúm nem tudom mióta.
    A közös flottát az erősebbnek kell irányítani...mi van ha az én vagyok, de nincs türelmem még azzal is törődni, és csak azért léptem szövetségbe, hogy helyettem irányítsa valaki a hadihajókat?
  • gabor0790
    Megint elővettem a játékot a relic miatt...

Csak én érzem úgy, hogy a csoporttudatú, ezen belül a "devouring swarm" és "determined exterminator" fajok egyszerűen OP-k?
    Az utolsó ellőtti, admiral nehézségen játszok medium galaxy-n, és már az elejétől olyan szintű erőfölényben vagyok...mire a mid game crisis megérkezik, nagyjából már én vagyok az első a rangsorban, mert verem az alvó ascendancy-kat is....kutatás meg az kb. addigra már 4k pontom van, azaz kb. minden fontos fegyver megvan.

Mindegy, szerintem még megpróbálom a legnehezebb fokozatban.

Az új sector rendszert meg egyszerűen még nem fejtettem meg, de legalább már úgy vettem észre hogy nem vagyok bele kényszerítve a sectorosításba, simán van 50 bolygóm amiket én kezelek végig...

Milyen most ez a sector rendszer, megérné alkalmazni, ha tudnám hogy kell?
  • Diopapa
    muve.hu-t is érdemes lehet nézegetni.
  • Nidhögg
    Ej, azért elég komoly áruk van, még 75%-os kedvezménnyel is drágák... Ha nem érezném ennyire "töröttnek" a játékot, még akár meg is venném őket, de így...

Az Apocalypse-ot csak csak azért venném meg, mert bolygópusztítóval lehet "Total War" alapon háborút indítani. 15 eurót azért sokallok azért kiadni, mert bosszant a háborúzás jelenlegi rendszere.

Ezzel be is fejeztem a hisztizést, hogy drága a játék.
  • PetruZ
    A Paradox DLC-k általában stabilan tartják az árukat, mivel népszerűek (és a Stellaris különösen az), nagyobb engedmény nem szokott lenni. Az alap áruk általában 2-3 év után kezd csökkenni és ugyanaz az engedmény ilyenkor látványosabb. De nem kell mindent azonnal megvenni, én is szoktam várni, a Megacorp és a Relics még hiányzik, majd egyszer megveszem. Időnként vannak DLC bundle-ok is (mint pl. az EU4-hez, vagy a CK2-höz).
  • Ainz
    75% alá nem fognak menni.
  • Nidhögg
    Sziasztok,
    Szerintetek érdemes steam sale-en beszerezni a DLC-ket, vagy inkább gondolkozzak más forrásban?
    Nem vagyok jártas benne, az elejétől a végéig ugyanazok az árak lesznek, vagy lehet izgulni, hogy később jobb akciót dobnak rá?
  • etejedu
    Igen köszönöm! Tegnap frissítettem.
  • PetruZ
    Minden DLC nagyobb része (a story pack-ok kivételével) közös, mindenkire érvényes. A patch-ek mindig közösek.
  • Ninju
    Nem
  • etejedu
    Az uj pacth csak azokat erinti akik meg veszik a legujabb dlc-t nem?
  • PetruZ
    A robotokat senki sem szereti, mindenkire (a fallen-eket és más robotokat kivéve) -1000 relations van. :) A diplomáciai akciók is elég korlátozottak: rivalizálás, hadüzenet, sértegetés... és ennyi.

Az 50% bónusz régebben lehetett, mert most 10% minerals van (bárhol). A 2.2-es government típusok módosítói itt vannak felsorolva. Majd megnézem a 2.3-mat egy új játékkal, változott-e valami.
  • Nomad90Hun
    Sok különbség nincs.

A robotokat a hívő fajok nem szeretik, ők enginering-re kapnak bónuszt, plusz 200% lakhatóság minden bólygóra náluk ami betelepíthető, meg ha jól emlékszem 50%-al többet termelnek űrbéli bányákban mint az organikus fajok. Van bio reaktoruk ami kajából csinál energiát.

A sima hive mind meg szociális (zöld) kutatásra kap bónuszt plusz náluk minden 40% feletti lakhatóságú bolygó betelepíthető, és őket meg ha jól tudom materialsta fajok nem csípik.

Egyiknél sincsenek frakciók, meg amit említettem, így hirtelen ennyi jut eszembe.
  • Prof William
    A Hive Mind és a Gestalt cons között mi a különbség? Mindkét esetben közös tudat van ha jól látom.
  • Renegade
    hát én nem vagyok ilyen tökös, csak cukiskodó fajjal tudok játszani, a robotokból is csak a servantokkal :)
  • PetruZ
    Van egy policy, a neve most nem ugrik be, ott tudod beállítani, mi legyen az élő lakossággal. A legegyszerűbb hagyni őket komposztnak, adnak egy kevés energiát.
  • Palaja
    A purge-ölést, hogy oldod meg? Most indítottam egy robotosat eddig az a dlc nem volt meg de rohadt bosszantó, hogy van 2 bolygó amire azokat teszem akiket nem lehet purgeölni :/
  • PetruZ
    Egy ideje már csak robotokkal játszom. Nincsenek frakciók, nincs választás, minden bolygó kolonizálható, happiness probléma minimális, minden életforma csak energia és default casus belli, ha pedig beadja az elején ezt a cruiser event-et, mindent a hajógyártásra és sorozásra fordítok, míg be nem kebelezem a szomszédokat... :P
  • Renegade
    ja meg ja, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, nyilván kell hozzá a DLC:

az arcod, amikor végtelen sok játék óra után másodszorra is beadja az Ancient One: Cthulhu eventet :)

beteg ez játék :)
  • Renegade
    jaja, van egy ilyen event, hogy kapsz egy tök oké hajót (pláne az elején), de csak egyedül lehet, aztán, hopp ő lesz a főnöke egy cukiskodó frakciónak, onnan meg a csillagos ég :)
  • Prof William
    Nálam egy idő után indult a választáson. :)
  • Renegade
    általában akkor van ilyen, ha nem kompatibilisek a hajtóművek
  • PetruZ
    Gondolom most jött el az ideje annak, hogy a 32 bites rendszerek aránya a jelentéktelenségbe süllyedt, nekik meg könnyebb egyfelé figyelni és fejleszteni. A PDX más játékai is váltottak, pl. a Skylines is 64 bites már egy ideje (bár pl. a CK2 még nem).
  • Xsillione #2392
    Hmm, bár nem érint, azért ez vicces, hogy egy random patch közben lépnek ilyen barátságosat, mint a 32 bites támogatás megszüntetését.
  • PetruZ
    Pontosabban majd június 4-én érkezik.
  • PetruZ
    Kijött a patch 2.3 is. Fontos változások történtek ismét, elég sok mindenhez hozzányúltak. A legfontosabb, hogy aki netán még 32 bites op.rendszert használ, NE rakja fel a 2.3-mat, maradjon 2.2-n, mert a játék végleg 64 bitre váltott.
  • Ainz

Június 4-én jön az új DLC
    9.99 euró
  • etejedu
    Én jól megszívtam! A terraformálást most adta be 2390-re! Hármat tudtam kolonizálni az elején! Illetve még kettőt a határaim borzasztó kitolásával amihez kellett párszor harcolni! Igaz alapjában egy harcos xenofób vallásos lényekkel indultam amik bár erősek de lassú a pop növekedés és a költözési hajlandóság! Egy bolygót tudtam elfoglalni majd rabszolgaságba hajtani, de inkább azokat is csatlóssá tettem mert képtelenség ilyen drágán teruletet fent tartani pláne hogy kis szektoraim vannak a birodalmon belul is. Hiába vagyok illetve voltam a legerősebb, a háborús kimerultség a sok helyi lázadás, munkanélkuliség miatt a végére én vagyok most csatlós! Jelenleg haderő nélkul 1 fallen ajándék cirkálóval ami hip hop eltunt próbálom a lázadásokat valahogy tulélni ( ami most full lenullázta a sok nyersanyagomat) Ja és most a lényeimet is átváltoztattam valami még undorítobbra
  • jocika
    Eddig mindig feldolgoztam, de most "élve" hagytam egy kimentett robotkorvettet. Megörültem, mert lett egy flottavezérem, de nem tudok hajókat rendelni hozzá. Mire tudom használni, vagy fejlettebb robotika kell hozzá?
  • TokraFan
    Így van igen. Van ennek előnye is, fejlődik a játék, csak em mindig sikerül jól egy-egy játékmechanikai átalalítás. Bár nekem eddig igazából jobban tetszik a fejlesztett, új rendszer, mint a korábbiak.
  • lammaer
    Kezdetekől fogva lehetett látni, illetve a Paradox név miatt már eleve sejthető volt hogy itt is rámennek a töménytelen mennyiségű DLCre.
    Az alapjáték szinte csak egy üres keret (amikor kijött és kipróbáltam ez volt az érzsem), most töltik meg tartalommal.
  • etejedu
    Én nemrég vettem meg az alap játékot! Rettentően élvezem simán lerabolja az időmet! Ez az a játék, ahol szarból is lehet várat építeni.
    Első nekifutásra emberekkel tolom amit alapból beadott, hát nem egy warhammer banda. Most azt tesztelem hogy totál leamortizálom (lebontok mindent a bolygókon is) milyen hatása lesz! Máris kialakult vagy 4 lázadó emberi birodalom egy egy bolygóval! Mivel amugy is tultoltam a terjeszkedést, nem akkora probléma! Van egy föderációm szépen lassan ezeket is felveszem ha kibékültünk, közben azon ügyködök, hogy a bukott birodalom 100%-ban szimpatizáljon velem, hátha kapok valami bónuszt és megnyerem vele a játékot! Bár ahogy elnézem ebben a játékban valami kataszrófa a diplomácia kezelése, látszik, hogy nem ebben az irányban kéne probálkozni, nem ezt akarja a játék! Kér hogy csak iron man módban lehet achivmenteket szerezni. Sajna nem tudom tolni 7/24.
    Utoljára szerkesztette: etejedu, 2019.05.18. 09:46:47
  • TokraFan
    Csak ezzel ugye az a baj, hogy aki nem az elejétől játszik annak irreleváns, hiszen kimaradt egy csomó "korábbi" lehetőségből.
  • Pluskast
    Lásd Imperator: Rome. Bele se merek gondolni hány DLC jön majd ki hozzá az elkövetkezendő pár évben....