2461
  • Renegade
    itt megtalálsz minden információt róla:moly

érdemes elolvasni pár hozzászólást, rendesen letaglózza az embereket a könyv monumentalitása, mind a könyv, mind a világ nagysága. viszont oka van annak hogy, 94% a tetszési indexe, űropera rajongóknak nyilván kötelező :)

Sajnos a Delta Vision kettészedte (money, money, money), szóval a Pandora Csillaga I-II, az valójában egy könyv és a Júdás elszabadul, a második rész a maga 1360 oldalával :D

és hát, ha sajnálod rá a pénzt, akkor ott a virágbolt is.

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.01.23. 12:25:23
  • Prof William
    "kb olyan handycappel indul a közös tudatú faj, hogy az embereké a galaxis negyede, övék meg 1 rendszer, de nem spoilerezek, legyen annyi elég, hogy az első összecsapásokban, kiradírozzák az emberiség viccesen magas részét. "

Egy szóval tipikus Fallen Empire. :) Kedvem támadt ehhez könyvhöz. Megnézem, hol lehet még beszerezni.
  • Ninju
    Ha jól látom ezek azok a fallenek, akik egy valag kis vadászgépet küldenek ki. Rakj be a flottádba 5-10 cirkálót flak battery-vel és csodát fogsz látni. :)
  • Renegade
    Érdekes, mert javasolni is tudom, meg nem is a Pandórát. Peter F Hamilton olyan mint George R. R. Martin. Kicsit nehéz olvasni, nem egy könnyed katona scifi.

Aprólékos, mozgat vagy 30 karaktert, 1150 oldalon. Viszont én idáig, ilyen jól megírt kaptár fajt még nem láttam, sok sok oldalon át mutatja be a faj működését, fejlődését, idegenszerűségét...egyes szám első személyben. o0
  • Tauri
    Miből vannak ezek a Fallenek????
    Kiosztottam 550K sebzést és 1 kill! Elegem van hogy nincs fókusz fire.......

Utoljára szerkesztette: Tauri, 2018.01.22. 22:42:42
  • Geri 12
    Érdekesen hangzik, ha vége a vizsgáknak rányomulok :)

Egy kicsit egyébként félreértettük egymást, ilyen tekintetben igazad van amúgy, én a organikus kaptártudatra értem, mert bár azt nehezen de visszalehet fogni.

OFF: Én pl az ST-ből imádom a Voyagert, az egyik érzelmileg legkomplexebb ST, ahogy megvannak írva a karakterek, a Doki stb stb... Az viszont kétségtelen, hogy nevetséges módon gyengévé tették a Borgot ebben. Igyekszik(részsikerrel) félelmetessé tenni a sorozat őket, de alapvetően az, hogy míg Taktikai Kocka képes kb egy egész faj hadiflottáját úgymond kiirtani a történetek szerint, a Voyagert az egész kollektíva nem képes elkapni :D
  • Renegade
    ja, és ne felejtsük el a mágikus piros gombot. Ahol a legyőzhetetlen ellenfél azonnal megsemmisül amikor a hőseink elérik a céljukat.
    Szerintem, ez idáig egyetlen esetben volt jól használva, az pedig a Világok harca. Igaz, azt 1898-ban írták. Meg persze Hyperion, mint legjobb könyv evör.
    Meg mondjuk a world war z (könyv), de ott ugye, hiába 100% az ellenség hatékonysága, szegények buták, mint egy pitypang.
    Mindezt mondom úgy, hogy imádtam az ME-et, tetszett a Battle L.A., Oblivion, a Terminátorok, de ettől még ugyanaz a klisé mint egy görög hős eposzban.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.01.21. 02:00:36
  • Renegade
    vegyük a Stellarist, mindenki egyszerre kezd. Technológia használó faj mindenki.

Te, mint egységsugarú faj, az erőforrásaid elenyésző részét használod fel fejlődésre, legyen szó békéről vagy háborúról. Legnagyobb jóindulattal 20 (emberek esetén) éves korodba csinálsz egy reprodukciós ciklust. Aki szintén kicsit játszik, kicsit tanul, kicsit képzi magát. Az erőforrások közel végtelenek egy naprendszeren belül. (itt a földön 7+ milliárdan vagyunk, aztán még mindig van minden szarásig).

Ehhez képest egy AI mondjuk 4 évente megduplázza a kapacitását, amíg a biológiai létformák még azzal vacakolnak, hogy próbálják elsajátítani a földművelés csínját-binyját addig ők már feltérképezték a fél galaxist. Háború esetén az erőforrásai közel 100%-át arra használja, hogy téged legyűrjön. Nem alszik, nem eszik, nem tüntet. Minden egy közös akarat alá van rendelve.

Őrülten cuki, ahogy a Borg bénázik mondjuk egy ST-ben. Vicc kb. Nyilván így kellett megírni őket.

Nyilván tudnak harcolni a scifiben a hősök, hiszen a "jófiúknak" kell győzni...mert csak...mert ezt várod el...ezt írja meg az író. Javaslom a Pandóra csillagát.

Még csak az első kötetet olvastam, gondolom a másodikban majd nyernek a jófiúk, de ott kb olyan handycappel indul a közös tudatú faj, hogy az embereké a galaxis negyede, övék meg 1 rendszer, de nem spoilerezek, legyen annyi elég, hogy az első összecsapásokban, kiradírozzák az emberiség viccesen magas részét.

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.01.21. 01:28:04
  • Tauri
    Hozzá tenném azt is, hogy a Jump Drive továbbra is fejleszthető lesz! Na így hogy majd mindenki a határokat megerősíti stb...nem tudom mi lesz ha valaki Jump Drive al átugorja majd ezeket :D
  • Pares
    Hát akkor így jártál. A hyperlane FTL az egyetlen a három közül, amire lehet építeni, ezért "erőltetik". Különben is lesznek természetes féreglyukak és építhető csillagkapuk, amik szerintem sokkal érdekesebb implementálása a wormhole FTL-nek, a jumpdrive meg a hyperdrive és a warp keveréke lesz...
  • Geri 12
    Bocsi, de ezt honnan veszed? :) A Sci-fi-ok között nem egy kaptártudatú faj van, melyek ellen aztán mégiscsak tudnak harcolni az egyébként "individuumra épülő társadalmak". A mesterséges fajjal sincsen semmi probléma, miért ne lehetne választani? :D
  • Renegade
    hát szerintem már ott elvéreztek, hogy lehet kezdő fajnak mesterséges fajt választani. Ok, legyünk őszinték, a kaptár faj is nettó faszság. Egyik normál ciklusú fajnak sem lenne esélye közös tudattal rendelkező létformák ellen.
  • Tuvok #1969
    Kipróbáltam többször, mindig az agyamra ment. Kell a változatosság, egy féle unalmas lesz, és pont a legbénábbat erőltetik.
  • Pares
    Azért, mert a három FTL közül kettő erősen korlátozza a stratégiai lehetőségeket.

"Egy valamire való űrhajtóműnek teljesen szabad közlekedést kéne biztosítania (kb. mint a warp), de más űrjáró fajok kifejleszthettek egészen más fajta közlekedést is, szerintem ezért volt jó a 3 teljesen különböző FTL mód"

Teljesen irreleváns, hogy szerinted egy űrhajtóműnek milyen mozgást kéne biztosítania. Amiről szó van, az az, hogy a 3 teljesen különböző FTL összességében árt a játékmenetnek, nem lehet kiegyensúlyozni őket, és visszatartja a játék fejlesztését, ha tetszik, ha nem. Saját magukat lőtték lábon azzal, hogy 3 FTL-el adták ki. Különben meg lehet, hogy ki kéne próbálnod egy hyperlane-only játékot, stratégiai szempontból sokkal érdekesebb, mint a wormhole vagy warp.
  • gebali
    Szerintem jól le lett írva, mi a baj vele :)

Én most direkt egy Hyperlane only runt tolok, egyelőre tök jó.
  • Tuvok #1966
    A féreglyukak eddig is használhatók voltak mod által, de nekem ez akkor se tetszik, nem értem miért kell "úthálózatra" korlátozni a közlekedést. Egy valamire való űrhajtóműnek teljesen szabad közlekedést kéne biztosítania (kb. mint a warp), de más űrjáró fajok kifejleszthettek egészen más fajta közlekedést is, szerintem ezért volt jó a 3 teljesen különböző FTL mód, inkább adni kellett volna még hozzá 1-2-t, nem elvenni. :(
  • Pares
    Azt, hogy milyen sűrű legyen a hyperlane hálózat, be lehet majd állítani: #1956. A féreglyuk-párok természetes anomáliák lesznek és lesznek irányítható csillagkapuk is (mindkettő számát lehet majd állítani).
  • Tuvok #1964
    Hát k..a pipa vagyok. A wormhole-t használtam szinte kezdettől fogva, a warp lassú, a hyperlane pedig rettentő korlátozott (egyszer egy szomszéd faj rányúlt az egyetlen átjáróra a területem két fele között és a saját területemenen belül se tudtam mozogni, ekkor lett elegem belőle), szóval ez így elég nagy érvágás. :(
  • Pares
    Az elején még próbálgattam a wormhole és warp FTL-t, külön-külön és egyszerre is mind a hármat (ez utóbbi katasztrofálisan szar és kiegyensúlyozatlan), de számomra nagyon frusztráló volt, hogy a wormhole és warp FTL mellett gyakorlatilag nem léteznek határok és chokepointok, nem létezik statikus védelem, és ezért a háborúkat sem tudtam élvezni, mert idióta és idegesítő kergetőzés lett a végén mindegyikből... szóval a végére maradt hyperlane-only.
  • Pares
    Ugyan dehogy herélték ki. Hála az égnek, hogy elég bátrak voltak ahhoz, hogy átalakítsák az FTL rendszert, és ezzel együtt a háborúkat és a határokat. Három teljesen más alapelvű FTL egymás mellett egyszerűen nem működik, nincs semmi alap, amire építeni lehetne, sőt teljes játékfunkciók és mechanikák váltak használhatatlanná/fölöslegessé. A három FTL közül pedig a hyperlane az, amivel a legtöbbet lehet kezdeni, mert az szimulálja legjobban a terepet. Az egy hatalmas hülyeség volt, hogy a birtokolt rendszerek teljesen kiszámíthatatlan módon kerültek a birtokodba, sose lehetett tudni, hogy egy FO vagy egy új elfoglalt bolygó hatására pontosan mennyivel növekszik meg a területed és az a konkrét rendszer, amit meg akarok szerezni, az enyém lesz-e, vagy sem. Arról nem is beszélve, amikor hónaponta/évente váltakozott egy rendszer tulajdonosa, mert egyszer az én határom nőtt meg, másszor a szomszédomé. Az űrben amúgy sincs értelme annak, hogy a csillagközi üres űrben hol húzódik a nemlétező határa a birodalomnak, csak az számít, hogy melyik rendszert uralod. Ezt küszöböli ki az új outpost rendszer. Ez nem ledegradálta a játékot, hanem 1000x átláthatóbbá, irányíthatóbbá, logikusabbá és jobbá tette az egészet.
    És nem csak és kizárólag hyperlanet lehet használni, vannak féreglyukak és csillagkapuk (rögtön az elején látni a beállításokban, hogy csúszkán lehet állítani a mennyiségüket, ahogy a hyperlane sűrűségét is #1956)...
  • Geri 12
    Szerintem a csak Hyperlane-el semmi probléma nincs, legalábbis nekem tényleg, eddig is csak only hyperlane-el játszottam. Az új terjeszkedési rendszer az mondjuk tényleg lehet nagy bukta, de majd mindenkinek kiderül a saját játékában hogy élvezi, avagy nem élvezi azt. :)
  • Pluskast
    Kb 40 perces videó a hamarosan megjelenő DLC-ről. Sajnos Martin és csapata sikeresen kiherélte a játékot. A csak és kizárólag hyperlane használata, plusz az, hogy innentől kezdve nem a bolygód számaitól hanem az outpostjaidtól nő a birodalmad határai, sikeresen ledegradálta a játékot. Nem tetszik az egész új irány.

• Renegade
    innen felfelé azután a "DM" egyszer csak teker a dolgokon. A mi korosztályunknak ez rém unalmas, nem is mi vagyunk a célközönség, de azért aranyos, ahogy megszólítják az Y-Z-t :)
  • TokraFan
    Nekem nem. Mi az?
  • Renegade
    Stellaris youtuber war megvolt?
  • Pares
    Spirál galaxis maximum/minimum hyperlane sűrűséggel:

+ bónusz nem spirál galaxis maximum/minimum hyperlane sűrűséggel:

Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.01.15. 17:26:57
  • Tauri
    A mostani elővétel ad valami plusz bónuszt? Mert én sehol sem látom....
  • Pares
    World Cracker... hmmm...

Egyébként nem látom, hogy a Dev Diary linkelve lett volna: Titans and Planet Destroyers
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2018.01.12. 17:31:33
  • Pluskast
    Hmm. Csak nem te is moddal játszol? :)
  • gebali
    A World Cracker pontosan úgy működik, ahogy a Star Warsban: megcélzod, tölt, szétrobban az egész. A helyén egy cracked planet lesz (amilyen most is van a játékban) ami bányászható nyersanyagért. Én ezt is nagyon adom, csak azért nem emeltem ki, mert elég kézenfekvő mint szuperfegyver. De amúgy az összes modul kreatív és változatos, minden stílushoz kitaláltak valamit.
  • Prof William
    Nekem a Neutron Sweep tetszik. Kifelé mocskos Xenókkal arról a szép kis lakható bolygóról. :)

De a World Cracker is jól hangzik ha példát kell statuálni. :) Bár remélhetőleg ez nem fog felrobbanni egy lövéstől mint anno a Star Warsban.

Gondolom lesz némi diplomáciai hozadéka ezeknek a fegyvereknek. Pl ha használjuk a Wold Crackert akkor esik a renoménk a szomszédos fajok között the teszem azt a God Ray használata jó pont a Spiritualista birodalmak között stb...
  • gebali
    "- World Cracker: Shatters a planet, leaving behind a broken debris field that can be mined for resources. Available to non-Pacifists.
    - Global Pacifier: Encases the planet in an impenetrable shield, permanently cutting it off from the rest of the galaxy. A research station can be built to study the planet afterwards.
    - Neutron Sweep: Destroys most higher forms of life on the planet but leaves the infrastructure intact for colonization. Available to non-Spiritualist, non-Pacifist empires.
    - God Ray: Converts all organic Pops on the planet to spiritualist and destroys all machine/synthetic pops, as well as massively increasing spiritualist ethics attraction on the planet for a time. Available to Spiritualist empires.
    - Nanobot Dispersal: Assimilates all Pops on the planet, causing it to defect to your empire with its newly cyborgized population. Only available to Driven Assimilators (and thus requires Synthetic Dawn as well)."

Mindegyik nagyon jó, de főleg a Global Pacifier, mert rögtön eszembe jutott a Galaxis Útikalauz-sorozat.
  • Prof William
    Akkor ezek szerint jönnek a Bolygópusztító szuper-fegyverek.

Remélem Paradoxhoz méltóan lesznek majd "enyhébb" megoldások is mint pl genetikailag módosított szupervírussal kiirtani a nekem nem tetsző fajokat a bolygóról. :)
  • PetruZ
    ...és a weboldala. Ezzel együtt (vagy ekkortájt) jön majd a nagy 2.0 patch is.
  • Daermon
  • dunee
    A ritka kutatásoknak lila szegélye van, a veszélyeseknek piros. Az egér kurzorral olvashatók ki a technológiák részletei, illetve a súlyozás.

Azt ti is tudjátok, hogy a Stellarisban a kutatás nem lineáris, hanem egy pakli kártyához hasonlít, amiből a játék felkínál három-négy kutatási lehetőséget. Súlyozással dönti el, hogy milyen kártyát húzzon, és ezt a súlyozást is át lehet a kutatási térképen tekinteni. Például ha a nincsen kutatásvezetőd, akkor az Interplanetáris kutatási kezdeményezés máris kap egy 0,2-es szorzót, azaz ötöd annyi esélyed lesz arra, hogy ezt a kutatási lehetőséged a játék felkínálja.
  • dunee
    Sziasztok,

A Stellaris magyar verziójához elkészült egy online technológiai térkép, amin talán jobban ki lehet igazodni, hogy milyen kutatás vezet mihez. A https://dunee.gitlab.io/stellaris-techtree-hu/vanilla/ címen elérhető térkép az első betöltésnél egy kicsit lassú lehet, de nekem működik. Ha jól emlékszem, akkor ti főleg angolul játszotok a ja'tékkal, az eredeti ihletet nyújtó angol térkép itt található: https://bipedalshark.gitlab.io/stellaris-tech-tree/vanilla/.
  • PetruZ
    Dev Diary 99: A 2.0-ban teljesen átalakul majd az ostrom és a bolygóharc is.
  • PetruZ
    Szemmel tartom őket, de csak arra ügyelek, ne essenek be mínuszba, az influence jobban kell, mint korábban. Illetve taktikától függően a kutatókat, vagy a katonaiakat támogatom, hogy adjanak bónuszokat is.
  • LeWyTy
    Valaki játszott már exterminátor múdban a szintetikusokkal?
    Hogy a francba lehet azzal végigvinni egy kampányt?
    Amint tudnak megtámadnak, ha vélatlan sikerül is visszavernem őket egyből támad a következő AI.