2461
  • PetruZ
    Az irántad érzett véleményét csökkenti. Arra jó, hogy kiprovokálj egy háborút anélkül, hogy a szövetségeseit is magadra rántanád (pl. ha csak federation associate státusza van, akkor a föderáció nem száll be).
  • gebali
    Azt hiszem Unity-t ad.
  • yuppyman33
    Üdv mindenkinek!

Már jóideje játszom a játékkal, multiban is kipróbáltuk haverral, de valamire mindmáig nem jöttem rá: a diplomáciai sértésnek mi az értelme?
    Semmi pozitív hatását nem fedeztem fel eddig, csak annyit, hogy a faj, akit megsértettél, jobban fog utálni.
    Emellett ki milyen modot használ? Én nemrég vettem meg steamen a synthetic dawn-ot, és kb 5 perce kezdtem el az első játékomat benne :)
  • trigorin
    Időközben megtaláltam a választ. Galaxis generálásakor a legtöbb ellenfél (beleértve a falleneket) randomizált, és egy kicsi eseély van, hogy egyik-másik az előre gyártottak közül kerüljön ki.
  • trigorin
    Tényleg, engem meg az érdekelne, az ellenfeleket hogy állítja össze a gép? Láttam már olyan ellenfelet, akik az előre gyártottak közül lettek kiválasztva és olyat is, amit nem találtam köztük, és eléggé random módon összeállított fajnak, birodalomnak tűnt. Gyanítom, hogy az űrt benépesítő kisebb-nagyobb fajok eléggé randomizáltak, különben a második-harmadik játéknál már űrhajóról meg lehetne ismerni az éppen felefedezett lényeket, és uncsi lenne a kutatási projekt :)
  • jocika
    Az előre beállított népekből szoktatok választani, vagy magatok állítjátok össze a népeteket? És, ha igen, akkor milyen jellemzőket preferáltok?
  • Renegade
    szval már egy új paraméter, a TC kapacity is nagyot dobna a játékon, mondjuk úgy mint a HOI-okban
  • Renegade
    trader:

ha belegondoltok, most is tele van a játék traderekkel, csak "láthatatlanok", nyersanyagok, kutatási eredmények, prototípusok, lények milliárdjai jut el egyik rendszerből a másikba, ha esik, ha fúj, ha gyíkemberek potyognak az égből, akkor is. A legnagyobb háborúk idején is gond nélkül eljut az "univerzum legvége" bányából a föld körül keringő hajógyárakig az ott megtermelt nyersanyag.

egy sima 4x-nél csak legyintesz, na de ez mégiscsak egy, jelenleg A grand strategy, szóval remélem kapunk valamikor egy economy DLC-t , a prioritást meg dugják fel maguknak, mert bár cukik a repülő muskátlik, meg a + 2 portré a nagy vezírről, csak kevésbé fontosak egy ilyen horderejű játékban, mint az, hogy, hogyan kerüld el a kutató/bányász rendszereid humanitárius összeomlását akkor, amikor a morcos kaktuszok konklávéja blokád alá veszi a mezőgazdasági bolygóidat és gyors üss és fuss egységekkel állomásokhoz szögezi a birodalmad szállítmányozó képességét.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.09.23. 08:25:43
  • Hucsek
    Figyelem-figyelem!
    A Steam-en 60%-os leértékelés a Stellaris-ra. A DLC-k is akciósak.
  • trigorin
    Valóban, egy olyan univerzumban, ahol bolygók felett lebegő kerámia edényeket találnak és ismeretlen fajok tabletjéről szednek össze csillaginformációkat, mókásan hat a racionalitásra alapozott kétkedés :D Noha igenis van abban logika, amit írtál. És hát a világ önmagában is legyen konzekvens, akkor hihető.
    De azért sem érzem meggyőzőnek az érvelésed, mert, ha az űrbéli kereskedelemnek nem volna értelme, akkor az Elite Dangerous játék sem jöhetett volna létre :)
  • PetruZ
    Egészen elméleti kérdés egy fantáziavilágban :), de úgy gondolom, a hadihajók a teljesítményük és a sebességük miatt esznek annyi áramot (ha állnak, akkor meg jóval kevesebbet). A kereskedőhajóknak viszont ez nem kell, ráérnek lassabban is ellavírozni. A GalCiv jut eszembe, ahol a trader-ek viszonylag lassúak voltak, a végén akár a mozgó halálcsillag is kb. pariban volt már velük.. :) Ott mondjuk háborúban érdemes volt vadászni rájuk, mert gyengítették az ellenfél bevételeit, és egy idő után fel is adták az útvonalakat.
  • inkvisitor
    A trade lehet erősen limitált, ha elég magas a transzferek költsége. Jobban megéri helyben legyártani az árucikket, mint importálni. Csak bizonyos stratégiai nyersanyagok és technológiák érnek annyit, hogy érdemes legyen a szállítással bajlódni, ráadásul ott is évtizedes szerződésekről van szó, nem egyedi szállítmányokrólé.
    Ha belegondolsz, egy jobban felszerelt cirkáló fogyaszt annyit, mint egy kisebb bolygó. A tradereknek irreális méretűeknek kellene lenni, hogy megérje.
    A kémkedés meg még érdekesebb. Vagy saját fajból valót választasz, ami nehézkes ha xenofóbnál akarsz kémkedni, ha rabszolga minden más faj a célpontnál, ha telepata a másik. Igazából csk xenofil népeknél lehet kémkedni, ami erősen limitálja a lehetőségeket. A roncsokat pedig jelenleg is át lehet kutatni technológiai információkért. A földi emberek között azért működik a kémkedés, mert nagyon kicsi a különbség közöttünk. De még így is necces pl néger CIA ügynököt küldeni a Szovjetunióba, hiába beszél tökéletesen oroszul.
    Csillagközi térben a különbségek még nagyobbak. Max átprogramozott kémeket lehet korlátozottan használni, de ez már túlfeszített dolog.
  • Pares
    Már várom alig, hogy próbáljam ki!
  • Renegade
    na, majd jövőhéten meglesem, addig jöhetnek az élménybeszámolók. :)
  • PetruZ
    Synthetic Dawn megjelent
  • trigorin
    Láttam már ezt, igen, de igyekszem kerülni a modokat :)
    A civilek végül is modellezve vannak a migráció és egyéb szimulált pop transzferek által. Vigyázni rájuk már talán sok lenne :)
    De hogy miért nincs egy épkézláb kereskedelem ebben a játékban még mindig, az megfoghatatlan.
  • Renegade
    ahogy nézem másnak is megfordult a fejében:

MOD
    Current Features:
    Traders spawn and fly about by themselves doing their own thing. Now including paying their taxes!
    Policies and edicts to influence the style and number of traders
    Technologies to increase trader limit
    A war goal and ability to kill traders during wars.
    1 new event
    Future Features:
    More events dealing with trade activities and strategic resources
    Moving trade sanctions to an insult/humiliate type thing (Not sure if possible)
    More unique trader ships with unique bonuses
    More techs

De ja, igazán átemelhetnék HOI-ból, színesítené a játékot rendesen, ha még a civilekre is vigyázni kéne, ilyesmi
  • gebali
    <Sóhaj> Majd ha rendbe hozzák az EUIV kémkedését, jöhet a Stellaris. De már sokszor nekiugrottak, és látszólag nem tudnak olyan mechanikát írni, ami működik, hasznos és élvezetes.
  • Renegade
    "Wiz said in one of the livestreams that he's definitely going to add espionage. But he said that he didn't want to add it "just to check a box", and that he really wants to put a lot of thought into it. So it might not come soon, but it will come."
  • gebali
    A kereskedelem tényleg fájó, de a kémkedést nagyon nehéz rendesen megcsinálni. Paradoxnak sosem sikerült, de a Civ játékokban sem működött sosem igazán.
  • trigorin
    Jó játék a Stellaris, de a mai napig nem értem, hogy ebből a nagy volumenű űrstartégiából hogyan hagyhatták ki a kereskedelmi rendszert és a kémkedést :) Ami szomorú, hogy azóta sem pótolták, és nem is tudni, mikor tervezik, ha tervezik egyáltalán.
    Utoljára szerkesztette: trigorin, 2017.09.21. 09:41:30
  • BladeW
    Let's Play Synthetic Dawn
  • phylemon
    Van egy mod az elejétől fogva, ami felhúzza 10 bolygóra a limitet. Az bőven jó.
  • Renegade
    jó lesz ez így, elég ügyesek a szektorok mostanában, ha meg pár apróságot elszúrna, akkor itt a lehetőség egy kis kézi vezérlésre, pár óránként átfutja az ember, aztán jól van.
  • Prof William
    Én is így gondolom. 10-15 bolygó még ok. 3-5 bolygó irányítás lófxxra sem elég. Főleg mivel ez egy 4X es játék tehát KÉNYSZERÍTVE vagyunk hogy minél gyorsabban terjeszkedjünk.

Amúgy is szeretek pepecselni bolygókkal és teljesen beépítve berakni őket a szektorokba.
  • BladeW
    Szerintem a limit van egy picit rosszul belőve. 3-5 bolgyó után szektorozni még korainak tűnik (10-15 bolygót úgy érzi az ember, hogy még lazán el mikromanagel), de 50 rendszer ~70 bolygóját már a franc akar egyesével gondozgatni. MP is játszhatatlan lenne.
  • PetruZ
    Sosem értettem ezt a sírást, a szektorok az utóbbi néhány nagy patch óta elég jól működnek. Akar a halál fel-le scrollozni több tucat bolygó között, hogy melyiken lehet éppen csinálni valamit. Múlt héten játszottam hosszabban és direkt figyeltem a kis felhőcskéket, mit csinál, és szinte ugyanazt csináltam volna én is. A különbség csak annyi, hogy ő nem vár össze elegendő anyagot, hanem elkezdi allokálni őket 4-5 építkezésre, és ha az egyik meg van, megcsinálja. Sőt, rögtön cserélgette a prioritásokat, ha pl. a food mínuszba ment és kellettek új farmok: gyorsan felépítette és pop-ot rakott rá.
    Ez az új patch bele fog nyúlni a kaja termelésbe, a lakhatóságba, és a boldogságba is, még nem látom teljesen át, hogyan, de élesben majd kiderül.
  • Kotomicuki
    Nyilván sértődötten fölhúzza az orrát és duzzogva visszacsinálja mindazt, amin a játékos, jó pé'zér' változtatott...
    Csak tudnám, hogy ezek után mi értelme is van a szektoroknak, mer' értelmesen eddig is csak úgy lehetett játszani, hogy mod-dal kiütötte őket az egyén?!
    Inkább egy működő script-et írnának a szektorok kezelésére, ami nem szétbarmolja, hanem valóban fejleszti őket...
  • PetruZ
    Azt a régi igényt elégíti ki, hogy a szektorokba rakott bolygókat lehessen továbbra is szabadon mókolni, azaz a patch után már tudsz építkezni és pop-okkal variálni. Kíváncsi leszek, az AI-ra milyen hatással lesz ez.
  • Renegade
    ez egy annyira szép mondat, hogy kíváncsiságból beraktam googliba, nem csalódtam :)

"- Eltávolítva a korlátozások zavarja szektor bolygó épületek és durran, lehet újra engedélyezni keresztül meghatározzák"

amúgy jó ötlet :)
  • PetruZ
    Hohó!
    - Removed the restrictions on interfering with sector planet buildings and pops, can be re-enabled via a define
  • PetruZ
    Végleges Synthetic Dawn + 1.8 "Capek" patch notes, megjelenés egy héten belül.
  • gebali
    Exploraiton először, mert annak később egyszerűen semmi értelme. Jobb lenne egy olyan rendszer, ahol mondjuk kétszer vagy háromszor ennyi tradition van, mert a mostanival endgame-re is kifejleszted az utolsót is.
  • inkvisitor
    Tradition-ből az explorationt és az expansiont szoktam elsőre nyomni, utána a proserityt. Majd jön a harmony, azután meg attól függ, milyen az alapbeállítás. Military esetén domination vagy superiority, béke esetén diplomacy.
    Perkekből a superstructure hozzávalókra mentem, plusz egyet félreraktam az endgame krízisre.
  • Prof William
    Hopp elírtam az nem perk hanem ilyen Unityval megszerezhető képesség.
  • Renegade
    én nem vagyok egy nagy játékos, nálam így néz ki:

olcsó bányák, private colony ships, mindig ez az első kettő, utána sok függ az aktuális helyzettől

ja, hogy perkek, az szerintem már kb mindegy normal nehézségen szerintem, az automata tisztítást meg sosem választottam :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.09.07. 09:11:37
  • Prof William
    A kedvenc perkem az ami amitől tittle blockerek 90%-a azonnal eltávolíthatóvá válik. Mindig azt makszolom ki elsőnek. Szinte már a játék elején meg lehet csinálni és hatalmas segítség.

Amúgy szerintetek milyen sorrendben érdemes megszerezni a perkeket:?
  • Renegade
    ja, ha minden igaz, akkor 22.-én jön a Synthetic Dawn
  • Renegade
    hhhh, ez a nagy baj az Utopiával, szinte minden kifejleszthető, minden tradition + a Perkek nagy része relatív hamar, ennek így semmi értelme :(
  • inkvisitor
    A kishajók előrerohantak, hogy felvegyék a közdelmet, meg leszedjék a rakétákat/vadászokat. 150 korvett és 50-80 romboló volt flottánként. Minden hajón fallen szintű pajzs, páncél és fegyverzet. (7-800 ásványba került egy korvett, átlag két lövésből tudta csak leszedni őket) Fegyverből dark energy lance és mark2 gigacannon volt használatban, plazma közepes ágyúkkal.
    A flotta azért volt ekkora, mert nem tudtam már hova tenni a termelést. 2 Dyson gömböt, egy szezor állomást és két kutató állomást épitettem, a bolygók meg mind fel voltak fejlesztve maxra.
    A kishajó veszteséget lehet hogy teljesen el tudtam volna kerülni, ha kirakom őket a flottából, de nem érdekelt ekkora mennyiségnél, legalább tudtam mire költeni az ásványt.
    A legtöbb veszteséget akkor kaptam, amikor egyszerre 3 flotta érkezett szinte pontosan a sajátomra.