Stellaris
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.08.25. 19:07:02
Viszont mikor jön már egy event? Zenith of Fallen Empires moddal 2420-ban vagyok, a második Dyson gömbömet építem a flottám meg már Titán szintű fegyverzettel és pajzsokkal megy, 10K plusz (134 vs 144, 95 maradt) flottaerővel legyilkoltam az egyik felébredt FE-t, most megyek a másodikra. Belepusztult az összes korvett, romboló meg a cirkálók ötöde, de minden csatahajó túlélte az avaken empire flottáját. Újra kell gyártani a kishajókat, csak egy felfejlesztett romboló többe kerül mint egy alapkategóriás (nem fallen felszerelt) cirkáló. 700 a korvett és 1000 körüli a romboló). Viszont korábbi spinal mount fegyvereket tudok rakni a cirkálók nagy lövegtornyaiba 😊
De ha elindul a flotta, akkor a +300 energia átmegy -500-ba 😞
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2017.08.25. 09:39:50
Amíg ez a patthelyzet tart, addig építs még 2-3 flottát ami lenyomja az övéit. Ez egy járható út. Én az unbidden-t nyomtam le így az utolsó játékomban. Elfogócskáztunk vagy 20 évig, de végül lenyomtam.
Prethoryn Swarm: már nem tudom, hány éve háborúzok velük. Próbáltam úgy csinálni, ahogy tanácsolták: nagy hatótávolságú fegyverek (Lance, plazma, nagy kinetikus fegyverek), erős páncélzat, közellégvédelem. Ez eddig oké, 2x-3x akkora flottákat is legyőzök minimális veszteséggel, de annyiran vannak, mint az oroszok. Máshol azt írták, le kell bombázni a bolygóikat, csak így lehet megnyerni. Lehet, hogy erre az infóra túl későn találtam rá, mert már ez is iszonyú nehéznek tűnik, minden bolygóját 2 flotta védi és ha odaérek, még odaugrik másik három. Szóval ez már nem lesz jobb, kezdjek újat, nem lesz semmilyen event, ami segítene? 😊 Volt egy királynő event, azt meg is csináltam/megszereztem egy királynőt, de csak egy max 20-asra növekvő Prethoryn flottát nyertem vele.
Genetikai kutatások: végre meglett a tech, amivel már tudok genetikai trait-et módosítani. Csakhogy ehhez még nem jár +trait is, csak a Modify gomb/képernyő lett aktív. Szóval megint várnom kell újabb techre/perk-re. Bár már mindegy, mert a bimathi faj sajnálatosan kihalt. De tényleg éhenhaltak maguktól, nem az emberek irtották ki őket, legalábbis nem kaptam semmilyen mínuszt a diplomáciai kapcsolatokban.
Semmi értelme listában tartani a bolygót, ha már úgysem kell hozzányúlni, így nem is kell neki külön kormányzó, elég a szektornak...így is mindig híján vagyok a vezetőknek.
Most is lenne 3-4 bolygó kolonizálható, de semmi kedvem szektorokat csinálni és AI-ra bízni...
Persze már tech-el, perk-el, trait-el, mindennel amivel lehetett, felhúztam 18 bolygóra a max core rendszerek számát, de még kéne 2-3 😊
Élvezd a jumpdriveot és szorgosan gyűjtsd a hajókat, meg imádkozz, hogy ne a te területeden induljon a következő esemény 😊
Hide and fear, Cobra Commander is here !
mert azt láttam, hogy veszélyes tech, hamarosan felrobban az összes jump drive-os hajóm? (mert gondolkoztam róla, amikor láttam, hogy veszélyes tech, hogy fenn kéne tartani egy hyperdrive-os régebbi flottát is)
lehet, hogy megvárom, hogy meglegyen a tech, aztán megint megtámadom és jól meggenetizálom őket 😊 /vagy pedig lehetséges, hogy egyszer vazallusok is lesznek, nem sok bolygójuk maradt. azért is lenne jó, mert pont a szövetségesem közé ékelődtek be, így nem tudok eljutni az ő területükre, pedig lenne ott pár felfedeznivaló projekt.
volt egy érdekes esemény, a "dimensional horror", de csak jóval később a felfedezése után tudtam olyan flottát kiállítani, hogy legyőztem, így kaptam jump drive tech-et, ami jobban tűnik, mint a meglévő.
kérdés: érdemes nekimenni ezeknek a bukott birodalmaknak? nagyon erősek, de láttam, van egy perk, amivel 33%-al nagyobb sérülést tudok az ilyen birodalmaknak okozni. persze gondolom jobb őket a végére hagyni, és a normál birodalmakkal kezdeni.
Vagy valami ilyesmi 😊
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.20. 16:23:55
olvastam, hogy már beszéltetek a kiirtásról, nekem az lenne a kérdésem, hogy lehet elkerülni?
a faj, akinek meghódítottam pár bolygóját, hive-minded, szóval hiába van a policy-nál beállítva, hogy Purge prohibited, legyilkolták őket. ez nem tett jót a lelkiismeretemnek, de nem találtam megoldást. állítólag van egy kutatás, ami lehetővé teszi a Hive-minded trait kiszedését genetikailag, de hát ott még távolról sem tartok.
ha lenne megoldás, akkor visszatölteném a játékállást, ha nincs, akkor körültekintőbb leszek 😊
Ami nekem nem tetszik (és nem nem, nem sexista vagyok) a dlc-t bemutató videókban a csaj... Oké, rendes stb, de kb semmit nem tud a játékról, csak bólogat meg felolvassa a kérdéseket. Már bocsánat, de ezt még én is megtudnám csinálni... 😊 (ha jobb lenne az angol nyelvtudásom még többet is)
Am tiszta vicc hogy pár új trait profil meg pár avatar és kész egy fizetős dlc 😄
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2017.08.06. 16:53:48
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
hááát ez az első, ami nem tetszik, egyszerűen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy bármennyi esélye legyen egy organikus civilizációnak ellenük.
a borgos/terminátoros/rezervátumos vonal jópofa, szóval biztos lesz olyan akinek tetszeni fog.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A halál csupán a kezdet...
Utána 10.000 technology kutatásért ki lehet javítani, és lesz egy 1400-as harcértékű zászlóshajó (a legjobb csatahajóm 309 harcértékkel fut).
10K-nál kipróbálom a csatahajót.
Amúgy van olyan opció, hogy tőlem elköltözhetnek az idegenek, de vissza már nem? Mert ez humánusabb mód a bolygók kiürítésére.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.07.19. 21:38:42
Chattel slaveriből residence állampolgárságot kaptak, Migráció kontrollal és impoverished conditionnel. Erre mindnél megjelent ugyanaz az elköltöző ikon, mint a nemkívánatos, száműzott gyíkoknál.
(korábban barátiak voltak, csak elfogalták őket, ezért szabadítottam fel őket.)
Amúgy xenofób, militarista emberrel vagyok, ők meg valami gyomnövénykefélék.
Meg nem akarom tartani őket mert nagyon durván lenyomták a kutatási sebességet 😞
Jelenleg egyetlen bolygója van a saját kézen, teljesen körbevéve a területeimmel.
A galaxis negyedét kerekítettem le ezzel a foglalással. Sajnos benne van két fallen is, akik -40-en vannak alapból. Egy bolygóvédő, meg egy agresszív kismalac, aki útálja ha közel mennek hozzá. Szóval egy rakás ingatlan kiesik a kínálatból.
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2017.07.18. 09:27:22
Netán, felszabadítod őket?! <#wink>#wink>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
4 bolygó, 2250 előtt, legkomolyabb hajóm 2 derelict cruiser, max gyártott jármű plazmaágyús destroyer. össz flotterő 200 körül.
Hadüzenet, ellenfél 5 bolygó, flotta 810. Első gondolat: nekem kampec.
Strat felállás: Ellenfél warp-drive, gen-2 mass drivers.
Nekem 2. gen féregjárat hajtómű, előzetes kalandozások miatt körbeépítettem csillagkaukkal, a területének 90%-át elérem.
Akkor kezdjünk egy kis szabotázst.
Flotta beugrik a birodalma túloldalára és lerombol pár bányát, majd spuri. Még látom a renszerbe belépő 821 erejű flottát a társult csapatszállítókkal.
Támadást megismételni a túloldalon. Ezt eljátszottam kb 10-15 évig, közben minden erőmmel gyártottam a rombolókat (1 db 20 harcérték, specializált az ellenfélre) Végül felfújtam a flottát 850-re és beálltam a birodalmához legközelebbi bolygóm űrbázisa fölé (350 harcérték).
belép a rendszerbe, lerombol két kutatóállomást majd flottaharc. A nagy ugrálásba az admirálisom a +10 HP mellé beszedett még egy scout (+sublight speed, + sensor range) és egy rajtaütő perket (+20% sub, +20% FTL). A flottájából leszedek 150 értéket, mire visszavonul. Közben összerántottam 18 támadó sereget, megindulok a bolygói felé. Az első megtámadására nekem jön a flottájával, 150 veszteséggel leszedem az egészet, csak a két cirkálóm is odalett. Az invázió kezdetére megadja magát, és odaadja a bolygót, amit kértem. amit nem értek.
Nekem 4 db 4. szintű űrállomás kellett a 800+ flotta fentartására (68 flotta).
Neki volt 2! db űrállomása a 821 flottára (ebből az egyiket lelőttem)
Hogyan csinálja?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB