2461
-
kismy #1941 sziasztok!
frakciókkal szórakozott már valaki? előnyök/hátrányok?
eddig nekem kimaradt, valahogy mindig visszariadtam a használatuktól:) -
#1940 Titán osztályú hajót hogy lehet építeni? -
precise #1939 Na sikerült megnyernem az első háborúm. Majd utána alakítottunk egy három tagú Federációt. Most mi vagyunk a legdurvábbak. Ha innen elrontom lehúzom magam a wc-n :D
Utoljára szerkesztette: precise, 2017.12.14. 23:19:02 -
#1938 Dev Diary 98: Az érkező 2.0 update-ben lesz egy Fleet Manager, amivel karbantarthatjuk flottáinkat, template flottákat tervezhetünk különféle hajótípusokból, és egy közös helyről irányíthatjuk pl. a hajógyártást (reinforce). Ez az ingyenes patch része lesz, nem DLC feature. -
#1937 Akkor meg: Diplomacy tradition -> föderáció. :) -
precise #1936 Nem volt se advanced, se fallen. Az a baj, hogy túl békés vagyok. :D -
#1935 Ebben a kontextusban a vazallust jelenti. :)
Igazából te érzed, de szerintem nem sok értelme: 1. vazallussá lenned 2. szétveretni magad.
Kezdj újat, és ne tegyél be sem Advanced Empire-t, sem Falleneket. Kezdőként csak szívnál velük, először ismerd ki magad a játékban, utána van értelme nehezíteni a dolgokat. Szerintem. :) -
precise #1934 Tényleg kezdő vagyok. A Subject pontosan mit jelent ebben a kontextusban? Kezdjek újat, mert hamarosan úgyis ledarál? -
#1933 Tehát vagy "eltapos mint egy hangyát", vagy 10 évig babrálgatod a bolygóid mint subject, majd beolvaszt.
Hát, nehéz döntés. :)
Kezdj új játékot.. -
precise #1932 Nem vagyok tapasztalt játékok eddig kb 5-6 egyjátékos meccs van a hátam mögött. A jelenlegiben jutottam (éltem túl) a legtovább.
A kérdésem az lenne, hogy a legnagyobb birodalom aki jóval erősebb nálam ha akarom a vazallusává "fogad". Az az elméletem, hogy ha ezt megteszem akkor nem tapos el mint egy hangyát. A tapasztaltabbaktól kérdezem, maradjak meg egyedül, vagy legyek vazallus? -
BladeW #1931 Nem. Jelenleg kb az egyetlen (értelmes) választható lehetőség. Annyit jelent, hogy minden hajód 1 flottába teszed. -
jocika #1930 A doomstack az egy stratégia? Tudom. láma kérdés... -
inkvisitor #1929 Doomstack tulajdonképp az egyetlen megoldás pl a preatorianok ellen. Vagy a többi engame rémálom flották ellen, mert nem tudod folyamatosan újratermelni a szükséges flottákat. Vagy minimálveszteséggel irtod ki őket, vagy elvesztél.
Normál birodalom ellen még van értelme, mert az nem konzervflottákat dobál őrült mennyiségben, de a pretorian, az unbidden meg a trans életforma nem gyárt, hanem csak behoz komplett flottákat. Ezek ellen csak a bazi nagy görög lagzi, izé hadiflotta működik, ami minimális veszteségel irt. A nagy flották már eddig is korlátozva voltak a mozgási limit miatt. Minél nagyobb a flotta, annál lassabban mozgott. -
#1928 Dev Diary 96: A doomstack-ek elleni küzdelemben megint jelentősen felforgatják a hajók és csaták rendszerét, érdemes átolvasni, mert itt is komoly változások jönnek. -
#1927 AZt tudom hogy tudok több fajból álló játékot indítani, de nem lehet pl. humanoidokkal kezdeni úgy hogy egyből robotokkal csináltatok mindent?
Gondolok erre pl ilyen szinten. -
Pares #1926 -
#1925 Dec. 7-én jelenik meg a Humanoids Species Pack, 8 dollárért. Ez elvileg még a Cherryh update előtt fog kijönni, igazodva az év végi Star Wars-hoz úgy, hogy semmi SW logó nincs rajta, de mindenki látja, akinek van szeme. :P -
gebali #1924 EUIV-nél csak minden második nagy patch jön fizetős DLC-vel. Pl. a Hungary frissítés is ingyenes volt. -
Diopapa #1923 Azért a Crusader Kings 2 intő jel lehet :) -
Pares #1922 Amúgy ezek a nagy változások ingyenes frissítés formájában jönnek (1.9 "Cherryh"), nem DLC lesz / nem lesz DLC. Legalábbis egyelőre még nem jelentettek be semmilyen frissítést kísérő DLC-t. -
gebali #1921 Még mindig jobb, mint az EA-nél vagy Ubi-nál, hogy "ááááh, első résznek kár kozzákezdeni, úgyis játszhatatlan bughalmaz, majd a folytatás talán jobb lesz :D " -
Renegade #1920 én értelek, de arról se feledkezz meg, hogy elég Paradox (hehe), hogy ennél a kiadónál az a mondás, hogy ááááh, 1.2 alatt kár hozzákezdeni, úgy is játszhatatlan bughalmaz lesz. :)
én már felhagytam az EU-val, de aki még szerelmes a műfajba, az gondolom, kifizette a DLC-kre az alapjáték sokszorosát, ahogy én ki fogom fizetni a Stellarisra. :)
Szóval valamit jól csinál a Paradox, bugok, egy zsák fizetős DLC, mégis szeretjük őket :) -
Pares #1919 Azért a Stellaris esetében egészen más a helyzet, mint néhány másik játék esetében. Itt folyamatos foltozgatás, fejlesztés és extra fícsörök hozzáadása történik, nem pedig alap dolgok day1 pénzért árulása. Ráadásul DLC-k nélkül a javítások is ingyenesen tartalmazzák a lényegesebb változásokat. -
Renegade #1918 jeeeeej :)
pedig mennyire menő lenne, ha lehetne rózsaszín csillámpónis űrhajókkal csapatni, tolnám is azonnal instára, #magasélet #királyság :) -
gebali #1917 A DLC-k már senki nem akad fenn. Örüljünk hogy nincs mikrotranzakcio és lootbox a játékaikban, az hozza most a végtelen pénzt. -
Renegade #1916 azért nagyon ügyes ám a Paradox, aki oda van a műfajért az kedveli őket, annak ellenére, hogy ugyanazt csinálják mint a többi kiadó, akiket meg a többség utál (DLC, DLC, DLC) -
Pares #1915 Nem tudni még, nem mostanában, az biztos. A legújabb fejlesztői naplóban arról írnak, hogy teljesen át lesz dolgozva az egész háborús rendszer. Nagyon jól néz ki, a határok és a rendszerek birtoklásának átdolgozásával együtt egészen máshogy fognak működni a háborúk. -
#1914 Mikor lesz kint ez az update? Ezzel újra neki kellene állnom egy kört játszani :) -
yuppyman33 #1913 Jé ezt nem is tudtam, akkor emiatt lehet, köszi.
-
inkvisitor #1912 1. Olcsóbb.
2. Minden újabb csatolt bolygóval illetve népességgel növekszik a fejlesztések erőfrrásigénye. pl 1 új bolygó (mindegy hogy 10-es vagy 25-ös) 20%-al növeli a kutatásigényét minden technológiaának.
Kicsi, kutatásra nyomuló birodalmak így lkutathatják a nagyokat.
Ha a csúcson akarsz maradni, akkor erősen rá kell nyomulni a kutatásra, valamint érdemes a kis bolygókat kihagyni, vagy vazallusnak adni.
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2017.11.06. 07:28:37 -
yuppyman33 #1911 A defense army-t mi értelme használni, ha gyengébb, mint az assault army, és az assault army is tud védekezni?
Másik kérdés, hogy lehet az, hogy technológiailag eléggé le vagyok maradva? Az egyik legnagyobb birodalom vagyok, de vannak olyan 2-3 bolygós kicsi fajok, akiknél elsöprő fölényt mutat velem szemben technológiailag.
Ez valami bug lehet? Természetesen ezek nem fallenek. -
Pares #1910 #1905
De igen, megöli. Csak a Hyperdrive FTL mellett van bármiféle terep a térképen, csak Hyperdrive FTL mellett léteznek igazi határok és frontvonalak, csak Hyperdrive FTL mellett vannak stratégiailag fontos, megkerülhetetlen csomópontok a Galaxisban, és így csak Hyperdrive FTL mellett van az erődítményeknek és a statikus védelemnek értelme.
Az helyett, hogy felháborodtok, értelmesen végig kellett volna olvasni, akkor rájöttetek volna, hogy a féregjáratok nem tűnnek el, csak más, sokkal érdekesebb formában lesznek jelen, az, hogy valaki használni tudja majd őket (technológia) ezentúl hatalmas stratégiai előnyt fog jelenteni, a rendszerek közötti útvonalak számát pedig a játék kezdetekor be fog lehetni állítani (akár a warpra hasonlító állapotra is), ráadásul a Jump Drive részben átveszi a Warp FTL funkcióját, előnyökkel és hátrányokkal. Ezzel az átalakítással rengeteg olyan dologhoz hozzányúlhatnak, amiben a szabadon használható Warp és féreglyukas FTL gúzsba kötötte a kezüket, pl: az AI csapatmozgások, távolság számítás, határvonalak bővülésének módja, a védelmi stratégiák teljesen új dimenzióba emelése, csak féregjáratokon vagy csak egy konkrét rendszeren keresztül elérhető rejtett rendszerek, rendszerből rendszerbe való utazásnál konkrétan az adott rendszerbe mutató Hyperlane-hez kell majd utazni (a nagy zöld nyilakhoz), amik további stratégiai lehetőségeket biztosítanak a rendszerek védelmére, stb.
Csak Hyperdrive FTL játékban már lehet belőle egy kis ízelítőt kapni. Sőt, én meg is modoltam úgy a játékot, hogy több legyen a csomópont. Sikerült elfoglalnom három olyan, ellenséggel szomszédos rendszerből álló csomópontot, amik sorban csak egy-egy útvonallal vannak összekötve, és amik az egyetlen utat jelentik a birodalmam közepébe. Egy-egy FTL Snare modullal rendelkező erődítmény mind a három rendszer közepébe, és ha az ellenség nem jön nagy túlerővel, akkor a védelmi vonal akkora károkat okoz neki, hogy visszavonulásra készteti. Ha nagy túlerővel jön, akkor meg a védelmi vonal időt nyer ahhoz, hogy megérkezzen a flottám, és a meggyengített ellenséget kiűzze. Az egész képletbe teljesen új dimenziót hoz, ha valaki kifejleszti a Jump Drive-t, hatalmas katonai fölényhez lehet jutni vele a késői játékban. SOKKAL élvezetesebbek a háborúk. Na most féreglyukas és Warp FTL-nél ez a fajta stratégia gyakorlatilag lehetetlen, az egész háborúsdi iszonyatosan körülményes lesz, bárki bárhova ugorhat, bárki bárkit és bármit kikerülhet, és vagy erődítményeket meg FTL inhibitorokat építek minden egyes rendszerbe, vagy egy macska-egér harcos kergetőzős idiotizmussá válik az egész. Főleg, hogy az AI mindig tudja, hogy hol a flottád, és hogy merre tart.
A "kevesebb" néha több, ami egyértelműen igaz erre az esetre. Azzal, hogy egy irányítottabb környezetbe kerülnek a dolgok, sokkal jobb háborús rendszert lehet csinálni, sokkal több lehetőséggel. Ráadásul így annak is sokkal nagyobb lesz az értéke, ha valaki Jump Drive-ot, Jump Gate-et vagy féreglyukat birtokol. Maximálisan támogatom. Sőt, szerintem eleve így kellett volna kiadniuk a játékot, és az, hogy alapból mind a három FTL technológia elérhető, egy tévedés volt. Kiegyensúlyozhatatlan katyvasz, a sokat tud, de mindet átlagon aluli módon tipikus esete. -
Matskassy #1909 Én nem is szoktam szórakozni a fejlettebb seregekkel, mivel korlátlan számú sereggel lehet támadni egyszerre. Egyszerűen tömegesen gyártom a sima assault army-t, ráküldöm egy kupacban őket az elfoglalandó bolygóra, a csata végén pedig automatikusan ott marad a maximális helyőrség, a többiek meg mehetnek tovább. Így csak a nagyobb bolygókkal szokott gond lenni.
De eleve nem is kéne, hogy felkeljenek, csomó lehetőség van a morál kordában tartására. Ha van tartalék influence, akkor mehet a propaganda, vagy szétoszthatod a lakosságot másik bolygóra. A Species menüben beállíthatsz nekik vérmérséklettől és technológiától függően szociális segélyt, bedrogozást (chemical bliss), vagy genetikailag kiölheted belőlük az érzelmeket (nerve staple). Stb. -
lammaer #1908 Majd visszamoddolják :) -
Prof William #1907 Én sem értem miért veszik a Warp meg Wormhole techet. Tetszett, hogy más népek más módszert találtak FTL utazásra.
Sőt a sima csillagtól-csillagig FTL szinte már alapnak számít a scifi könyvekben/filmekben. Nekem is ez kedvencem. -
inkvisitor #1906 Épp hogy színesítette a palettát. Volt hogy csak azért maradtam életben, mert a warp ellenfél flottáját körbe tudtam ugrálni a féregjárat generátorok segítségével. -
#1905 Nem, nem öli meg. Max csak neked nem fekszik ez a fajta játékstílus. Személy szerint engem baromira felhúzott amikor megtudtam. Abszolút nem egy korrekt húzás a fejlesztő gárdától, a hivatkozási alap meg egyenesen nevetséges. Személy szerint nálam most betelt a pohár.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.11.03. 12:58:38 -
Pares #1904 Eddig is csak hyperlane játékokat játszottam, a warp és féreglyukas közlekedés megöli a stratégiai lehetőségeket. A hyperlane-el visszakerül a térkép a térképre, lehet taktikázni megerősített csomópontokkal, stb. -
#1903 Dev Diary 92: Igen komoly változások jönnek az FTL közlekedésben. A warp és a wormhole megszűnik, marad a hyperlane, de ehhez is alaposan hozzányúlnak (sűrűség, szenzorok változása, stb.). A wormhole-ok visszatérnek természetes féreglyukak és ősi jumpgate-ek formájában, de hajtóművek már nem lesznek. Emellett újféle csillagtípusok is lesznek, amelyek kihatással vannak a saját naprendszerükre (pl. a neutroncsillagok lassítják a sublight sebességet, a pulzárok meg elnyomják az összes pajzs tech-et).
A jövő héten meg a teljesen átdolgozott wargoal rendszerről írnak majd. -
inkvisitor #1902 Én android defense army-t szoktam lerakni, 10-16 db-ot. Azok már elég jókat ütnek. Valamint a közelben állomásoztatok pár xenomorfot, ha elégedetlenkednek, akkor keltető lesz belőlük.
Csak xenomorf és szervetlen seregeket tartok. Jobban bejönnek mint a többi.