2461
  • yuppyman33
    *Méretével
  • yuppyman33
    Szóval akkor a bolygó méretéhez aranyos felkelőkkel szamoljak? Bár nekem pont hogy erősebbek voltak, mondjuk csak a sebzésüket néztem, de az kb dupla annyi volt, mint a vedőseregé. 1.valamennyi-2.valamennyi a védősereg, nekik meg 2.valamennyi-4.valamennyi.
    Szóval ha mondjuk dupla annyi vedősereget állomásoztatok, mint a bolygó száma, akkor elvileg elégnek kell lennie, nem?
  • BladeW
    Szerintem várd meg az 1.9-et. Elég nagy átalakítás várható.
    Dev Diary 90
    Dev Diary 91
    Utoljára szerkesztette: BladeW, 2017.11.01. 19:55:11
  • PetruZ
    A lázadók gyengébbek, mint a defensive army, pusztán a számuk miatt nyerhetnek (minden pop egy lázadó sereget ad), szóval nincs elég védősereg a bolygódon. Frissen meghódított bolygókon mindig max-ra kell tölteni a defensive army-k számát, elvégre 10 évig -40% happiness-ük van. Az army olcsó, nem kerül sokba fenntartani sem, de ha mindig balhéznak, mindig tarts készenlétben néhány assault-ot is a bolygó felett. Amint lázadnak, leküldheted őket és hozzáadódnak a védőkhöz.
  • yuppyman33
    Nálam nem volt bugos, izgi volt nézni, ahogy a két szuperfejlett FE flotta összecsap :)
  • yuppyman33
    Igen, az volt,de már vége lett. Az nyert, akinek a csatlósa lettem, beolvasztotta a másik fe-t. Amúgy a lázadás ellen mit lehet tenni? Valahányszor fellázad egy frissen elfoglalt bolygó, az égvilágon semmit sem tudok tenni. Mindig többen vannak, mint a védősereg és sosincs arra idő, hogy erősítést vigyék, miután pedig győztek, visszacsatlakoznak az eredeti birodalomhoz, én meg varhatok hosszú éveket, amíg lejár a fegyverszünet és visszafoglalhatom, cseppet idegesítő...
  • Matskassy
    Ja, ez lenne a War in Heaven. Egyszer-kétszer már láttam, de valami borzalmasan bugos még most is. Legtöbbször ott elakad az egész, hogy valamelyik Fallen Empire felébred és kész, semmi más nem történik még évtizedek múlva sem, pedig él mind a 4 FE.
  • gabor0790
    Psionic ascensionban végre bemákoltam a psionic avatar-t ...dmgre azt írja szám helyett hogy halálfej :D
  • Renegade
    hát ha majd akciós lesz :)

szerintem csípni fogod, mert bár nem olyan komplex mint a Distant Worlds, viszont a sok DLC miatt rengeteg a tennivaló a játék első kétharmadában. A végére ott a nagy krízis, utána meg ha akarod, önszorgalomból befejezed.

Az is maga a csoda, hogy kb bármelyik scifiből ismert fajt összerakhatod, kivéve az alakváltókat. A politika simán az ember agyára tud menni demokráciába, mindig megy a rinya valamin, pl simogass migránst, egyél migránst, telepítsd őket a peremre, stb. Ha meg jártas vagy a Scifi irodalomban, akkor a sok kis küldi fasza emlékekkel ajándékoz meg.

A vége viszont tényleg unalmas, túl hamar kifejleszthető egy csomó tápos dolog, és onnantól már nem az igazi, most én is hanyagolom picit, de majd valamikor előszedem, aztán jól elverem a Skynetet. :)

Persze előbb küld el a családodat egy Wellness hétvégére, mert elég időrabló addig amíg bele nem szoksz. :)
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.10.31. 15:02:48
  • lammaer
    Én még nem, nagyon nagyon régen amikor kijött játszottam vele de akkor vhogy "üres" volt a játék.. egy jó keret, de kevés tartalommal, akkor azt mondták ez normális paradoxéknál, hogy majd sok-sok patch és DLC után lesz egy frankó játék belőle.

Szóval rajta van a listámon, figyelem itt a topicot, és gondolkodom mikor kéne ráugranom :D
  • Ninju
    Nekem akkor volt ilyenem amikor elég sokáig vacilláltam a döntésen. Mielőtt dönthettem volna bejött a független oldal is.
  • yuppyman33
    Mindenki megunta a játékot? :)
  • yuppyman33
    Az is érdekes, hogy ha jól emlékszem, mikor először feljött az üzenet a két fallen közötti háborúról, akkor a szövegben az volt, hogy választhatók, melyik mellé állok, de csak egy gombra tudtam kattintani. Utána nem sokkal jött az üzenet, hogy a semlegesek föderációnak az élére allhatok, na ott mentem arra, hogy oké, ennek ellenére háborúba kerültem, ráadásul az egyik csatlósaként. Találkozott ezzel valaki?
  • yuppyman33
    Erdekes, mert a fallen empire csatlósává váltam, és úgy látom, hogy jópár többi faj is. Pedig ugye arra mentem, hogy semleges akarok maradni a konfliktusukban. Lehet, hogy a magyarítás hibás volt?
  • yuppyman33
    Oké köszi, akkor inkább elviszem ezt a mentést valameddig és újat kezdek az új moddal.
  • Pares
    Komolyabb modifikációk, amik rendesen belenyúlnak a játékba, nincsenek jó hatással a mentésekre és egy már elindított kampány stabilitására, mindenképp jobb új játékot indítani, vagy addig nem aktiválni a modifikációt, amíg be nem fejezted a jelenlegi játékodat. Lehet, hogy újraindítás nélkül néhány megváltoztatott dolog meg sem jelenik a játékodban, mert vannak, dolgok, amik a mentésbe íródnak bele, vagy lehet, hogy teljesen összekeverné és elrontaná a mentésedet.
  • yuppyman33
    Még nem:)
    A mostani játékom épp most kezd izgi lenni, a két fallen empire háborút kezdett egymás ellen és belerangatták az egész galaxist:) ráadásul engem kértek fel, hogy valami semlegesek ligáját vezessem, akik nem akarnak részt venni a konfliktusban. Mondjuk nem értem, mert ugye ebbe belementem, de utána mégis az történt, hogy az egyik fallen oldalán bekerültem a háborúba.
  • lammaer
    Sztem azóta már kipróbáltad és megvan a válasz, nem? :D
  • yuppyman33
    Lenne még egy noob kérdésem: nem nagyon használtam mod-okat korábban, meg alapból a stellaris a 4. játék, amit megvettem életemben lol
    Ha van egy megkezdett játékom, akkor ha új mod-ot tettem be (jelen esetben a zenith of a fallen empire), akkor a megkezdett játékot nem is folytathatom, és újat kell kezdenem? Mert vannak nagyon kicsi modok, pl az, ami egy gombot tesz be a science shipekbe, amivel automatikusan survey-znek, azokkal nem kell újrakezdeni.
  • yuppyman33
    Jah így már értem, köszi szépen!
  • Prof William
    Ezek Fallen Empirek már mindent elértek. Eljutottak technológiai fejlődés csúcsaira évezredekkel többi faj előtt. Mivel már mindent elértek/felfedeztek legtöbb már elvesztette az érdeklődést a többi faj vagy a galaxis többi része iránt.

Nincs több fejlődés és expanzió ezekben a birodalmakban, hiszen már minden megvan nekik. Elég nekik az a 3-5 rendszer ahol amolyan tespedő dekadens utópiában élnek a bolygóikon és a gyűrűvilágaikon. Mindenkinek megvan mindene stb. Nem szólnak bele a galaxis dolgaiba pedig amilyen fejlettek lazán uralhatnák.

Viszont bizonyos események "felébreszthetik" ezeket a társadalmakat. Ekkor kitörnek a tespedésből a társadalmuk megújul és úgy kezdenek viselkedni mint többi faj. Terjeszkednek, új flottákat építenek csak persze ők erősebbek mert nagyon fejlettek.

Kicsit a Babylon 5 Vorlonok/Árnyak + Elsők fajaira emlékeztetnek. Nem érdekli őket a galaxis de ha egyszer megindulnak kő kövön nem marad.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.10.27. 16:10:37
  • yuppyman33
    Már gyakran olvastam, de hogy őszinte legyek, pontosan nem világos, hogy mit értetek az alatt, hogy a bukott birodalom felébred?
  • Fenrir
    Workshop-ból letöltöd.
  • gabor0790
    Uhh nagyon királyul néz ki...hogy lehet letölteni? Simán feliratkozol steamen?
  • gabor0790
    Igazából, most hogy belegondolok, a nagy vízválasztó az szokott lenni, mikor már van annyi haderőm, és pótló kapacitásom (pl. 5 bolygó, mind tud csatahajót gyártani ), és betámadom a legközelebbi fallen empire-t, és szétlopkodom a fegyvereit :D
    Multkor is, nem volt semmi spinal mount fegyverem, csak valami aljább kinetic, legyaktam a fallen empiret (kis bug: pl. van 3-5 bolygója, ebbó egy naprendszer ér valamit (the core-boundry ) amiken DURVA ipar van, és vagy 5 db. durva def. station----> elég ha befoglalod a védelem nélküli pl. 4 db bolygót, és az igazi kincs+ stationok sértetlenül a tied mivel feladja azonnal ), mindegy legyakom fallen empiret és megkaptam rögtön a focused arc emittert, szerintem a legerősebb fegyvert a játékban. Na és ezt még a crisis előtt. Innentől volt tök mindegy az egész.
  • inkvisitor
    Próbáld ki a Zenith of Fallen Empires mod-ot. A fallenekkel ott egy kicsit jobban kell vigyázni.
    A számláló túlfutás miatt minden flottaerőt negyedelve mutat, de egy fallen flotta így is 100K környékén indul. Sok sikert.
    Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2017.10.26. 15:47:01
  • yuppyman33
    Én is csatlakozom, a lategame, miután az endgame krízisnek vége és legyaktátok a betolakodókat, nem sok kihívást tartalmaz, max elfoglalni az egész galaxist, bár addigra valószínű már olyan erős vagy, hogy egy fallent is le tudsz verni, és onnantól már a többi faj sem jelent abszolút kihívást, max idő kérdése az egész.
    Talán létezik olyan mod, ami lategame-re is tartogat valami izgalmat.
  • phylemon
    Szívemből szóltál. :) Én is pont így vagyok vele, halálosan beunalmasodik a játék. Amikor a fincsi dolgok elérhetőek lesznek (megastruktúrák , szuper űrradar pl.) akkor már teljesen mindegy mert már csak idő kérdése hogy mikorra gyakom be az egész galaxist. De azért kéthavonta ingerenciát érzek rá hogy újra elkezdjem. :)
  • gabor0790
    Én már meguntam, kb mondjuk 3 kezdett játékból kettőt az unalmasig viszek...a legfurább hogy eddig a legdurvábban leuralni mindenkit a csába az agresszív perkes kaptártudattal és robottal tudtam :D Mert hiába utál mindenki, kb max pár szomszéd fog tetlegességig utálni...
    Persze, lehetne szenvedni még hogy kipróbálni egy pacifistát de az már tényleg az önszpatás netovábbja lenne, hogy az early game is full unalom legyen :D
  • astra14
    ha materialistával megyek be,full spiritualisták közé tesz a gép,ha spiritekkel akkor full materialisták közé,ha meg robotokkal akkor oly mindegy,mindenki utáll :D szóval én azt se tudom te hogy tudsz játszani,én rendszerint 2300-ig sem élek... :D
  • astra14
    de jó neked h tudsz érvényesülni,én mióta kijöttek az uj dolgok,semmire sem megyek... legelején szétgyilkolnak mindig amikor még jó esetben van 3 bolygóm...meg néhány korvettem,1 db birodalommal sem tudtam még tovább jutni...lófasz az egész
  • gabor0790
    Tök jók ezek az új peccsek, ez a hive mind, és robotic társa, tetszett az unity is, az ascend perkek, fajmódosítás, megabuild, + rakat új és tök jó dolog.
    De még mindig az a nagy hibája, hogy egy idő után, egyszerűen leül a játék, unalmas lesz. Már vagy a 3. birodalmamat nyomtam, late-game crisis letudva, legerősebb én vagyok, de egyszerűen semmi motiválció nincs már végigcsinálni a wint, mindenki mindenkivel ilyen olyan szövetségben... nagyon durván pepecselős, a semmiért. Most is úgy hagytam abba, hogy még kb. a nagy térkép negyedét el kellene foglalni, ami kb 2-3-4 háborút jelent, mind más szövetségekkel, stb... nem éri meg, felesleges időrablás.
    A fejlesztések...ugyancsak mid-late game fele már rohadt lassú, és kb miután összerakok egy normálisabb fegyverkompozíciót, a többi 80% teljesen haszontalan. És voltam már fanatic materialist állammal, mindent a fejlesztésre nyomva, így is ilyen 100 hónapokat kellett várni az első spinal fegyverre, plusz még az előzményei....a lényeg az hogy iszonyú sok idő, teljesen feleslegesen. Első pár játákomban arra mentem hogy fejlesszek ki mindent, hátha lesz még valami érdekes, de semmit. Most is late gamre még van egy halom fejlesztés ami nem ér semmit...
    Stationok: teljesen felesleges, egy fortesst is kiüt egy közepes alatti flotta.
    Megabuild: lehetetlen late game-ig, addigra viszont már tök fölösleges.
    Psionic ascend: ugyancsak latre sikerült kimaxolni, mire már mindegy volt, nyertem, én voltam a legerősebb
    Épületeket, ha kifejleszted mondjuk a power plant 3-mat, mind a 14. saját bolygót egyesével (???) kell nyomkodni a felfele nyilakat fejlesztésre, na itt a felénél kiléptem :D Mert ugye az összes bolygó majdnem csak áramtermelésre kell, semmi másra.
    Bolygó-defense: ismét semmit nem ér, felé megy egy flotta, vár pár hónapot, majd egy sima minimál költségveétsű hadsereg beüti, akármilyen erős a védelme, mert ugye nem bír el mondjuk 20 nál többet. Ja és mi értelme van külön a csapatszállító hajónak és a hadihajónak, úgyis az esetel 99% ban együtt kell menniük ha rámész egy bolygóra.
    A végére a kedvencem: hadakozás. Istenem itt vért lehet izzadni a pepecseléssel, azzal, hogy egyszerre kb 3-6 bolygót lehet elfoglalni, aztán vagy 10 év szünet, idegölő, teljesen felesleges. Plusz még mire kiválasztod, mit akarsz elfoglalni, merthogy nem lehet ám simán ráklikkelni egy rendszerre, majd a bolygót kiválasztani, nem, a felugró listából kell, amiben, ha szövetségesei is vannak, van kb 50 bolygó XDXD igen, igen van keresés, de akkor is, ez is 10 perceket vesz el, ismét a semmiért. Jah meg a kaptártudat, az agresszív perkjével, mikor mindenkit megesz, NA annak is be kell jelenteni a declare wart, majd kiválassztani a 100 pontig a bolygóat XDXD sok értelme van, főleg hogy -1000be vagy alapból, majd az első reggeli után -2000....
    Mindegy ez a legjobb űrstratégia, sajnos, mivel ebből látszik hogy mennyire hanyagolva volt ez a téma az imperium galactica óta a játékgyártók berkeiben, szó szerint idegesítő apróságok rontják az élményt, no meg a siralmas mid-late, late game. :(
  • yuppyman33
    Biztos rossz fiú voltál :)
  • LeWyTy
    Ja utáll mindenki :D
  • yuppyman33
    Kaptartudat vagy? :)
    Nekem ott volt olyan, hogy szinte az egész univerzum utált.

PetruZ- köszi a választ, így már világos.
  • LeWyTy
    Elég lehetetlen a helyzet mert a többi szomszédom is elég kemyény ellenfél és még szövetségben is van mindenki mindenkivel.
    KÉP
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2017.10.21. 18:16:56
  • PetruZ
    Jó kérdés, attól függ, mi volt a wargoal és mennyit értél már el belőle. Az ellenség csak -100%-on fogja megadni magát. Próbálj valami kerülőutat találni olyan nemzeteken át, akikkel nincs closed border, vagy alkudozz velük, hogy nyissák meg (végső esetben háborúzhatsz is az open border-ért, ennek elég minimális wargoal értéke van).
  • LeWyTy
    Na ezt az infót én is megköszönöm.
    Akkor már kérdeznék is egy érdekeset:
    Ha betámadtam egy 3 tagú szövetséget, de nem összefüggőek viszont amit elértem már elfoglaltam és nem tudok tovább menni.
    Tudok csinálni valamit hogy vége legyen a háborúnak? Mármint anélkül hogy megafdnám magam.
  • PetruZ
    Nem, ha te üzensz neki hadat, mindenki rád száll. De ha felbosszantod, akkor ő üzen hadat (és a föderáció nem), és/vagy ha federation associate státusza volt, akkor kilép.
  • yuppyman33
    Mert hogyha nem annyira rossz a véleménye rólam, akkor a föderáció többi tagja is belépne az oldalán?