3985
-
#288 Nekem folyamatosan kék/zöld van... de kell a gold, szóval nyomom ezerrel :-) -
#287 Amiben kék van azok nekem sem mennek, el szoktam nyomni azokat, vagy ha másik párosításban nincsen kék, ahogy a mai is ilyen inkább azt választom. -
#286 Igazi kínlódás a mai kék/zöld,kék/fekete archetype quest.
1 győzelem kellett volna már csak és medium gép ellen 1 óra alatt sem sikerült...
-
#285 Mert túl egyszerű lenne saját építéssel, és azok a questek arról szólnak, hogy egy-egy archetípust ismerj meg, használj (lásd, hogy mire képes, tudd, hogy mit kell kezdeni ellene). A fekete-fehér archetípus például aurákra épít, hogy azokat használd. Kézzel összerakhatsz teljesen más stílusút ezekben a színekben, akár aurák nélkül is - hol húzza meg a határt, hogy mi az, ami "megfelel" az elvárásoknak, és melyik már nem? Egyszerű: a wizardos megfelel, a builderes nem. -
#284 Kezdek belejönni, ma 3 pvp-ből 2-t megnyertem az elfekkel. -
#283 Én inkább azt nem értem ,hogy miért kell egyszer a 40 goldért 2-t, egyszer meg 4-et nyerni. A 4 nyerősöket lazán el szoktam nyomni. -
#282 +1
Bizony megküzdök ezzel a deck wizarddal... nyilván próbálom befolyásolni pontosan úgy, ahogy Dzsini is írta, de szívatnak anyám stop.
Amúgy nem fér a fejembe, hogy miért kell a gépre bíznunk questhez az összeállítást, miért nem jó a deck builder??? Ez szerintem nagy hiba. És semmi kihívás nincs abban, hogy szar lapokkal kell kínlódni, miközben rendelkezem jobbakkal. Az úgy nem kihívás, hanem csak időhúzás.
Persze mindig megcsinálom, általában 4 wines questeket kapok, de néha ez azért elveszi a kedvem. :-/
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.08.10. 22:26:36 -
#281 Mai napi questek iszonyatosak, szivat a wizard:S
Pedig nem lenne annyira reménytelen összerakni a megfelelő színkombinációba egy paklit, de itt teljesen ellehetetleníti azzal, hogy csak az ő általa felájánlott lapok közül választhatok.
-
#280 Aha tehát akkor az a szívató :D -
#279 Sehogy.
(illetve a 16 ezer lapból van ilyen, de a Duelsban nincs)
Az exile régi neve "removed from the game" volt - manapság két dologra használják, véglegesen kizárni valamit a játékból, és egy-egy lap részére átmeneti tárolásra - de akkor ugyanaz a lap hozza vissza, ami kirakta.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.10. 21:27:57 -
#278 Hát ha exlie-t kap valaki akkor hogy lehet visszaszedni a lapot? -
#277 Melyik "azt"? -
#276 Exile-ról jut eszembe, le lehet azt szedni valahogy, van rá lap? -
#275 Nem teljesen, de igen. Erebos a halál istene Theroson (ahonnan Kytheon jött), és az ő titánjáról van szó. Amíg nincs halandó ellenfele a csatatéren, addig legyőzhetetlen (ez az első képesség), és ha ő is épp a túlvilágon van (temető), akkor ha bárki elszökne onnan, akkor utána lehet küldeni.
Az viszont nincs a szövegben sehol, hogy az ellenfél temetőjéből a lénynek ki által kell elmozdulnia, és milyen irányba. Lehet exile is, amit pl. az egyik fekete elf tud), de az igazán mókás használata ennek az, hogy te fogsz egy ellenfél temetőjéből feltámasztó varázslatot, és azzal együtt a titánodat is visszakapod :) -
#274 Mai nyitásom Erebo's Titan. Ezt a részét a lapnak úgy kell értelmezni ,hogy ha teszem azt meghalt és ezt követően az ellen visszavesz egy lényt a temetőjéből, akkor én egy lapot eldobva visszavehetem Titán bácsit a kezembe?
Whenever a creature card leaves an opponent's graveyard, you may discard a card. If you do, return Erebos's Titan from your graveyard to your hand.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.10. 20:43:54 -
#273 Általában vannak régebbről elővett dolgok - főleg, hogy ez egy régebbi világra visszatérő kiegészítő - de a lapok többsége mindig új. Az Origins papíron 272 lapos (ebből 80 olyan, ami már régebben szerepelt az elmúlt 21 évben - persze a földeket is beleszámolva, minden kiadásban az 5 alap föld megjelenik), és 158 került be a Duelsba. A BFZ 274 lapos lesz.
Jelenleg közel 16 ezer különböző lap létezik :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.10. 16:00:15 -
#272 Olvasom, hogy ez lesz a 68. kieg. ilyenkor teljesen új lapok jönnek vagy a régebbiekből is van bennük egy csomó, vagy hogy működik? Mert 68. kieg. van hova visszanyúlni :D. -
#271 Nemsokára jönnek a Battle for Zendikar lapok, és alakul a meta. Most úgy néz ki, hogy a vörös-fehér aggro elég erős (és egyszerűen összerakható), de azért a kék-vörös thopteresdi is igen jól működik. -
#270 Egyébként ha 30 hp-val kezdenénk sokkal kevesebb lenne az aggro. Persze megértem hogy mindenki azt tolja mert az a gyors, úgy lehet gold-ot gyorsan farmolni, de egy idő után már unalmas. Mire megfogod controllal már alig van hp-d aztán valami olcsó direkt arcba sebzéssel meg simán kinyír... -
#269 Hát az elf paklim egyelőre pvp-ben még gyenge, nem bír a sok kis aggro fehér/piros deckkel, mert mire el tudnék kezdeni akciózni lealázott a a sok kis szar, kell még pár jóárasított elf, de ahhoz meg jó nyitások kellenek, na de majd ha meglesz adok én nekik, addig meg ütöm a gépet. -
#268 lásd wiki -
#267 Van 60-as? Ó baz -
#266 Van, meg van olyan, hogy áldozz fel 20 permanentet, meg pakolj fel 20 +1/+1 countert... építesz rá egy paklit, és 3-5 meccsből megvan bármelyik - főleg, hogy mindegy, hogy nyersz-e.
Utána meg lehet menni játszani.
Amúgy a varázsló által ajánlott lapokat - főleg a "töltsd ki a pakli további részét" szakaszban szépen lehet befolyásolni valamilyen irányba, én például így tudtam kothophedet meg az outland colossust berakni a fekete-zöld elf pakliba (lásd lent) - kiválasztottam a magas költségű lapokat, és egy idő után még inkább olyat adott, akkor visszaraktam azt, ami mégse kellett, és így tovább. -
#265 Én elszoktam, hátha a 60-ast kapom, ha nem akkor majd max elnyomom megint. Van ilyen ,hogy húz 20 lapot? -
#264 Nekem szinte mindig ilyen archetype-os küldim van 40G-ért, de inkább nem nyomom el, mert múltkor is draw 20 card jött fel 20G-ért, és aznap akartam játszani, így végül is 20G bukta, hiszen 40G-s küldi is lehetett volna helyette :-/ Jah, tudom vártam volna, de ha játszani akarok, akkor játszani akarok. -
#263 Nem, 2 féle van. Az amikor kiköti, hogy milyen színkombó jó hozzá az csak wizard amikor írja, hogy deckbulderes akkor meg az kell amit te raksz össze, amikor ilyen counter, támadj 5 lénnyel egyszerre 5x stb az meg bármivel jó.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.09. 22:29:52 -
#262 Gyerekek, ezeket a napi küldiket akkor még mindig csak Deck Wizard only lehet megcsinálni? Deck builderrel továbbra sem fogadja el?
Csak azért kérdezem, mert ez a wizardos nesze ezekből válassz paraszt, elég durva, főleg amikor tudom, hogy van jobb lapom és cseszik feldobni :-/ -
#261 Amikből 1-2 van azokból többnyire sajna nincs még több. Kösz a tippeket akkor kicsit átdolgozom.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.09. 22:23:07 -
#260 Az 5 manás fekete destroy spellek illetve kothophed-re nem hiszem hogy szükséged van egy elf pakliba, legalábbis nem ennyire.
A fight lapod is kiveheted(wild instinct), szerintem ha lehet wildsize-ból és primal bellowból minél több legyen, illetve a chorus of might-on is elgondolkozhatsz, ha van.
Guardian Automaton,Gravedigger amik szintén mehetnek ki.
Nissa's Pilgrimage is elég felesleges ennyi land mellett.
A nem elf lények közül is csak azokat hagyd bent ami feltétlen hasznos.
Eyebligh assasin,lys alana scarblade ezekből rakhatsz többet, mert hasznos removal képességük van.
Elvish visionary szintén hasznos a draw miatt.
deadbridge shaman, ez elsősorban üzemanyag lehet a többi elf képességhez.
Scarred vinebreeder szintén jó, mert olcsón egy 4/4-et lehet belőle csinálni.
Orchard spirit kivehető,Juggernaut is, bár egy erős lap, de abszolút nincs szinergiába a pakliddal.
1-2 landel is megrövidítheted a paklit.
Outland Colossus elég egy nagy lényként.
-
#259 A múlt heti Pro Touron például volt olyan vörös burn pakli, ami használta. Nincs semmi varázslata, ami 3-nál több manába kerül, és körönként 1 lapot húz, így esélyes, hogy a negyediktől minden kijövő föld "felesleges" számára. Így pedig mindegyik kettőt sebez ahelyett, hogy csak foglalná a helyet. -
#258 Jah értem... ergo, ha nincs a kezemben land card mert éppen kitettem, akkor nem csoda, hogy nem működik. Thx! -
#257 #253, #254 a költségeknél a "discard ...." az kézből való eldobást jelent. Tehát az egyiknél egy földet, a másiknál egy elfet kell eldobni kézből a további költségek mellett, hogy a hatást aktiválhasd.
Ha a csatatérről kellene leszedni, annak a neve "sacrifice ..." -
#256 Csináltam tegnap egy elf decket újra, mert kaptam új lapokat hozzá. Kicsit sok lett, mit lehetne kivenni belőle?
-
#255 Pedig ez működik. Amúgy ezeket a kártyarajzokat összehasonlítom a HS mesekártyáival és röhögni támad kedvem.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.08. 22:08:43 -
#254 3x is próbáltam, nekem meg ez nem működik:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ez a lap, működik egyáltalán? Hiába közelítek rá nem villog pirosan a szöveg hogy kiválasszam, amit le akarok szedni. -
#252 Dzsini arról tudsz valamit, hogy a következő setből mennyi lap fog majd bekerülni? -
#251 Nekem most jó. -
#250 Nem tudok kapcsolódni :-( -
#249 Aha, köszi.