3985
XJEn519AEL.png
  • Tinman #368
    Az offline MGT-t nem értem. Ha sok pénzed van sok fasza lapod van, ha nincs akkor meg túlélsz a gazdagok ellen. Ez jó ez ez jó ez? :-(

Itt legalább f2p is teljesen jók az esélyek.
  • Tinman #367
    No offense, de beszélgessünk a bugokról... konkrétan az összeset kijavították, mint 1 hete egyet sem láttam.

A másik az, hogy 40G-vel semmi baj nincs, mert itt ugye nincs az, hogy felesleges kártyák lesznek... megvan belőle a 4 db. és nyitod úgyis a többit. Teljesen képes f2p működni, míg pl. a HS-ban a felesleges kártyákat betöröd, kevés dust-ot kapsz abból tudsz legyártani.

Ami nekem sem szimpi az board, a feliratokhoz nagyítani kell, nem lehet egérrel kilépni egy meccsből csak billentyűzettel és bizony van, hogy az A.I. lassan reagál.
  • Dzsini
    Azért állították 50 ezerre, mert idáig minden alkalommal bőven összejött az 50 ezer a 35 ezres célra is, sőt a 35 ezer már volt, hogy 2 nap alatt megvolt. Ha egy hétig tart egy feladat, akkor tartson egy hétig, foglalkozzon vele több játékos (akár egy játékos többször is).

Az meg, hogy "ugyanaz más kártyákkal" - hát igen, a Magic több, mint 20 éve "ugyanaz, csak más kártyákkal" :)

Tisztességes online változat van, Magic Online a neve, ez pedig egy ingyenes reklámtermék (a 2012-13-14-15 is az kellett volna, hogy legyen, van még mit tanulniuk egy idegen placcon), ami a valódi játékhoz ad ízelítőt, mesél egy kis sztorit, és tanít meg a játék alapjaira. Az, hogy pár túlságosan lelkes - amúgy igen gyakorlott - játékos szanaszét borogatja, és minden módszert megkeres arra, amivel ki lehet akasztani, az nem a klasszikus használat része :) (én is csináltam több száz counteres lényeket, hurrá. Azt is tudom, hogy 9999/9999 a legnagyobb lény, és nem lehet 9999-nél több HP-d - ezek bugok? Az bug, hogy néha az aktiválható képességek nem indulnak be (pl. Jace PW változatának 2. képessége, de azt tudják, és javítva lesz minden felületen)

A kedvenc reddites hozzászólás az volt, hogy "ezt csináljátok, hogy a Hearthstone-al versenyre keljetek" - mintha azt gondolná, hogy a Duelsnek az a célja. Szó sincs róla. A Magic a Hasbro legnagyobb jövedelmet hozó divíziója, az elmúlt 5 évben megduplázódott a bevétele, soha ennyien nem vettek papírlapokat (akár a Magic Onlineon, akár nyomtatva). Ennek egy pici részét fordítják reklámcélra, ebből készül a Duels, a mozifilm, és minden más, aminek az a dolga, hogy még több emberrel megismertesse a játékot.
  • erasmus4
    Figyeltétek hogy eddig a community q-hoz 35000szer kellett leverni valamelyik végső boss-t mostmár 50000szer, persze ugyan úgy 40 goldért nehogy már meglegyen :). Ahogy nézem ennek a játéknak a legnagyobb gyengéje pont a fejlesztője. Játszottam a magic 2015-el ez lényegében ugyan az, csak más kártyákkal. Ahogy olvastam az előző éviek is szinte ugyan azok voltak, ugyan azok a hibák voltak minden évben. A leírtak alapján ez egy copypaste-es fejelsztő csapat. Reddit-en is osztják őket, mert egy dolog hogy tele van buggal, de kommunikálnák hogy dolgoznak az ügyön jönnének folyamatosan a patchek, stb. Eddig kb. azt oldották meg hogy lehet játszani nem vág le állandóan.. Pedig egy ilyen játék (most úgy kompletten a mtg-re gondolok) megérdemelne egy tisztességes fejlesztői gárdát, és online változatot.
  • Dzsini
    itt tudsz
  • Shep
    Engem nagyon zavar az, hogy nem tudok a szövegezésben adott szóra, vagy szóösszetételre, keresni, vagy pl. kártya típusra.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.16. 16:37:35
  • Dzsini
    Egymás után következő meccseknek nincs közük egymáshoz, a lapok "nem emlékeznek", csak te. Két lottósorsolás se tud egymásról.

Az, hogy te mit érzel (és úgy általában az emberek mit gondolnak a véletlenszerűségről), és hogy a matematikai véletlen hogy működik, az alapvetően más - amit te szeretnél, az egy igen jól rendezett és kiszámítható rendszer, nem pedig véletlenszerűség.

Plusz a szubjektív érzésbe sokkal inkább beleszámít az is, hogy a rosszra (túl sok / túl kevés / túl akármi) sokkal inkább odafigyelsz, mint amikor "normálisan" történnek a dolgok. Azt is figyelted, hogy a gépnek hányszor és hogy jöttek a földjei? Hogy mikor hány lapig húzott újra? Te hányszor keverted újra a paklit?

Persze az egész ott kezdődik, hogy odafigyelve, a megfelelő paklikat rakod össze, jó földekkel, elég kereséssel és filterrel, hogy a véletlenszerűségből adódó kellemetlenségeket minimalizáld.
  • DasIsFuck
    Én ma minden meccsből concedeltem, bekrepált a fehér-zöld pakli.
    Újra kell gondolnom majd az egészet.

Nekem 9 ilyen tutorial hiányzik.:D
  • erasmus4
    rendes véletlen generátornál nem fordulna elő ilyen sűrűn. Mondom mecseim felében ez van, ez nem normális.
  • Dzsini
    Na most döntsd el, hogy "rendes" véletlengenerátor kell - akkor simán benne van, hogy 4-5 föld egymás mellé kerül (próbáld ki otthon egy pakli kártyával), vagy olyan kell, ami csal, és berendezi neked (és az ellenfélnek is) a paklit. :)

Ja, és természetesen rendesen keverd meg mindig.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.16. 13:41:12
  • erasmus4
    Ma szarrá szivatott a gép vagy 4 meccsem ment el úgy, hogy 3 földel kezdtem és egymás után jött 4-5 föld. Én nem tudom miért nem lehet egy rendes rng generátort írni vagy mi mert ez röhej, hogy a meccseim felében, vagy csak földet kapok amikor kezdő kézben jól állok vele, elég lenne 1-2, vagy lényem van sok föld kellene akkor meg az nem jön. És persze úgy keveri a paklit mindig szinte hogy 4-5 föld egymás mellett..... Egyszer kétszer fordulna elő belefér, de sajnos ez már sorozatban jön elő. Legalább tennének olyan kitételt 2 föld után kötelezően nem földet ad vagy valami hasonlót.
  • Tinman #357
    Thx! A Graveyardos és a Counter Spell-es hiányzott, holott ezeket elég gyakran használja az ember.
  • Shep
    Kösz, nekem is hiányzott 2.
  • Dzsini
    Help & Options -> Help -> A Basic Magic és az Advanced listát nézzétek végig, hátha bent ragadt pár tutorial, amit még nem csináltatok meg - 10 arany darabja :)
    (nekem volt még kettő)
  • DasIsFuck
    Én kétszer jártam így a kampány végső misszióknál:D

Bár miután látod, hogy hogy kellene nyerned már nem olyan nehéz, Jace utolsó misszióját rögtön megcsináltam utánna,így tettem chandáéval is:)
  • Shep
    Komolytalan ,hogy még mindig szarakodik a szerver. Most is versus meccs, az ellen ugyan kilépett, mert vélhetően eszméletlen rossz kezet kapott, mert egyből kilépett a gép meg 3 manát tudott kijátszani össz-vissz így simán nyertem, na de meccs végén ledobott, majd alig bírt visszacsatlakozni, és attól tartottam, megint oda lesz az arany, ahogy legutóbb is, mikor így jártam, de szerencsére most megadta.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.15. 23:23:32
  • DasIsFuck
    Én is most kaptam először, ráadásul kettőt is:)
    Csodálkoztam is.
  • DasIsFuck
    Persze meg lehetne, de ugyanakkor nem feltételen szerinte ez egy kártyajátéknak.

Amiben copyzhatná a hs-t az a kezelőfelület.
    Az nagyon sokat ad hozzá, hogy dinamikus, ugyanakkor pl a csatatér vagy a lények hangjai nem kellenének szerintem.

Illetve azt ehhez nem árt hozzácsatolni, hogy a hs dizájnja és világa is jóval komolytalanabb mint a magic multiverzum.
    Amíg a hs-ben mondjuk a különböző robotoknak meg murlockoknak jól állnak ezek a már-már mémesített hangeffektjei addig ezek olyannyira nem illenének a magic kártyáihoz.

Szóval szerintem is sokat dobna a játékon, ha néhány dolgot átvennének a hs-től, ugyanakkor vannak olyan pontjai a hs-nek amik nem kellenének ide.

Azt meg külön nem értem, hogy miért dögunalom?
    Szerintem egy kártya játék nem attól lesz izgalmas vagy jó játszani, hogy mennyire csicsás.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.08.15. 22:42:30
  • yesname #350
    Megnéztem én is a játékot, mivel MTG mindig is kedvenc volt. Első story szériát megcsináltam. Az asztal sajnos kritikán aluli. Kihasználatlan óriási üres helyek. A másik a dinamika hiánya. Hogy a fejlesztői még mindig nem tudják dinamikusan megcsinálni. Dögunalom, dinamikátlan még mindig pl. egy HS-hez képest. MTG mérfüldekkel jobb kártyajáték, mint HS, de a számítógépes kivitelezésben köröket ver rá a HS sajnos.
    Összetetteb tudom én, régi motoros vagyok alap szinten, de ugyan úgy meg lehetne csinálni dinamikusra.: felesleges animációk elhagyása vagy gyorsítása (legalább kikapcsolni lehetne) és dinamikus, ütős hangok mindenhez. Ez hiányzik belőle és minden más mehetne levesbe gépen is.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.08.15. 22:03:29
  • Tinman #349
    Úgy lett ahogy írtam, ma is rendben jött a quest, mert volt 2 slotom. Nem nagyon értem, ha 1 van mi a gond :-/
  • Tinman #348
    Soha nem kapok 60G questet, ha elnyomom a 20/40G-t se :-(
  • DasIsFuck
    Utóbbi 2 napban kaptam két 60 goldos questet.
    -sebezz 30 dmg-et combat sebzésen kívül, ezt már meg is csináltam.
    -nyerjek 4-et saját készítésű paklival, végre:D
    Tegnap megcsináltam még a chandrás kampányt is, hogy majd a community gold is meglegyen.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.08.15. 16:57:17
  • Dzsini
    Én már eljutottam odáig, hogy profil és háttér alapján belövöm a színeket, amivel játszik, így tudom, hogy mikre kell majd nála figyelni (ha megéri, hogy lehozza az 5-6. földjét - általában nem éri meg).
  • Shep
    Hát akkor lehet most csak kifogtam ,hogy eddig sosem látott lapokat játszott ki, mondjuk ettől még elvertem ,csak fura volt.
  • Dzsini
    Nem nagyon, egyre egyszerűbb ledarálni a hard ellenfelet, ahogy egyre ideálisabb a paklim.
  • Shep
    Én sem értem, mert emlékszem anno az a meccs elsőre, vagy másodikra meglett, most meg 3x próbálkoztam vele de bealázott a gép.
  • erasmus4
    Nekem ezek egyből lemennek, ha rossz a kezdőkezed reseteld a meccset. 2. 3.jára biztos összejön
  • Shep
    Hát asszem ezeket a közzösségieket én hagyom, most nem tudom megnyerni chandra utolsót :(

Amúgy csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg úgy van ,hogy ahogy a te lapjaid gyűlnek, erősödnek a paklijaid a gépi ellenfél is egyre jobb lapokkal indul?
  • erasmus4
    Nem is azért, de olyan durva dolgokat csinálnak hogy azzal már el lehet dönteni egy meccset, igaz 10 mana körüliek szóval, túl sokszor úgy sem tudod kijátszani :)
  • Dzsini
    Egyáltalán nem voltak azok a maguk idején se :) És mivel színtelenek, bármilyen pakliba bekerülhettek, így ha neked lehettek, az ellenfélnek is lehettek.
  • erasmus4
    Hát ezek a lapok ilyen leteszed és nyertél típusúak :D.
  • DasIsFuck

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.08.14. 20:22:25
  • DasIsFuck
    Őt akartam eredetileg berakni, csak nem találtam meg hirtelen így végül ezt a 3-at választottam:D
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.08.14. 20:03:37
  • Shep
    Nekem egész héten minden nap délután jött meg, bár ma meg nem :) Szóval fura az egész, de elmaradni egy sem maradt el.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.14. 19:10:15
  • Dzsini
    Én egész héten kb. 2 naponta kaptam küldetést... pedig mindig van legalább 2 szabad helyem.
  • Tinman #333
    Most én őrültem meg vagy tényleg van quest bug?

Már 2. eset, hogy ha kettő questem aktív hiába van ott az üres slot, nem kapok újat. Olyan 21:00 körül szoktam kapni de tegnap és ma sem jött. Oké, hogy most ette tuti jön egy, de kimaradt megint :-(
  • Shep
    Aha, köszi.
  • Dzsini
    Azonos nevűből igen. Tehát lehet egyszerre Hixusod és Alhammarreted, de két Alhammarreted nem - amint elsütöd a másodikat és az a pályára kerül, választanod kell, hogy melyik egyet tartod meg.
  • Shep
    Jól rémlik a tutorialból ,hogy legendás lényből egyszerre csak 1 lehet kint az asztalon az irányításunk alatt?
  • Dzsini
    Abban elég biztos vagyok, hogy a régi Eldrazikat nem fogják újranyomtatni, főleg, hogy arról is beszéltek, hogy az Annihilator nem volt túl sikeres és jól használható képesség. Az idáig egy bemutatott új Eldrazi más stílusban működik, talán abból lehet találgatni.

Emrakult miért hagytad ki? :) (és nem of Zendikar, hanem FOR Zendikar)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.14. 16:47:14