1568
-
#168 Az első részben az nem tetszett (lehet később javították, nem tudom), hogy volt egy helyzet 80% találattal,....nem talált....nosza, semmi gond, hisz pont előtte volt quick save, szal.-...próba...mellé, 10X próba...mellé, mellé, mellé, mellé stb....szóval minek a % jelző? -
#166 Egy 88% és egy 89% miss után teljes squad wipe, jöhet a restart -
#165 Pontosan. ezert jatszok mindig ironman/harcore/stb beallitasokkal - ha van ilyen -, mert igy benne van a pakliban az, hogy ha hibazok - mar pedig hibazok -, akkor nem fogom azt helyrehozni egy quickloaddal, hanem viselnem kell a kovetkezmenyeket. Ad egy ujabb reteget a jatekmenethez ez az egesz. Nem mondom, hogy nem anyazok olyankor, amikor nagyon suta mozdulatom vagy egy elcseszett dontesem miatt (amirol tudtam, hogy rossz dontes lesz, de kockaztattam - nem jott be) a fube harap a legjobb sniperem (elozo reszrol beszelek ertelemszeruen), de hat ez egy ilyen vilag es jatek.
De azt sem szeretem, amikor csal a jatek, vagy direkt nincs eselyed es kotelezoen kell tomegevel felaldozni az embereket, kvazi nincs ido, hogy megkedveld vagy fejleszd oket. Persze, tartottam es tartok is ilyen katonakat (ok a csalik, az artatlan kisbaranyok, akiket bekuldesz egyedul a kocsmaba, hogy anyazzanak benn egy sort, hogy a kocsma egy resze kovesse oket az utcara, ahol te es a csapatod mar felkorbe allva varod az embereket, megforditva/annulalva ezzel a hazai palya elonyet es az eselyeket), de hat minden szituacioban van egy "piros ruhas" emberke :) -
Etelkozi Vata #164 És ez így is van (az eddigiek alapján).
De tudod én ezen sokat gondolkodtam már a Long War kapcsán is, hogy tényleg minden egyes katonának végig kell élnie az egész játékot?
Kapsz 12 kezdő állományt, meg hozzá a játék folyamán még hatot és befejezed 18-al, abból 13 ezredes? (Jó a long war-ban mindent szorozz meg 4-gyel.)
Biztos, hogy így megkaptad a teljes játékélményt? Ez nekem olyan, mintha a tetrist csupa hosszú 4-essel játszanám. Hol a kihívás, a nagy döntések?
Persze félti az ember a szívéhez növő katonákat, de el kell fogadni az áldozatokat, és a halott helyére egy másikat kinevelni.
Nekem elég hosszú szokott lenni a veszteség listám, de ez így van rendjén. -
#163 Hat amiket eddig olvastam - nagyjabol autentikus velemenyeket -, azok nagyon mondjak/irjak, hogy neha varatlan (es kisse tulzo) szituaciok utan komoly dilemma adodik a katona(k) kimenekitese/megmentese kontra "menni tovabb a cel erdekeben" kerdes miatt :) -
Etelkozi Vata #162 Igen, csak bízni tudsz majd benne... /kaján vigyor a most legutoljára lejátszott küldetésem alapján.../
-
#161 Laser Squaddal kezdtem, ez az egyik kedvenc mufajom, tisztaban vagyok vele, mirol szol a mufaj es foleg, hogy mirol szol az XCOM szeria (mar ami az alapokat illeti, es nem az enforcer nevu vadhajtasokat). A jelek szerint most sem fogunk rohanni, de nem is kockarol kockara fogunk haladni, befosva es tulbiztositva az embereinket es a progresst. Akar tetszik, akar nem, muszaj lesz kockaztatni bizonyos esetekben, es bizni benne, hogy nem szaladunk bele a kesbe egy ismeretlen sarkon befordulva, csak mert surget az ido..
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.05. 11:50:44 -
#160 Bocs, lehet en voltam felreertheto.
Valoban kor limit van, nem time. Pl 8 kor alatt oda kell erned valahova es csinalnod ezt-azt.Utana persze szabad a csok, de addig kicsit megkoti a kezed a jatek.
#151: nyilvan nem ingyen akartam behuzni oket, de jo lett volna a default squad helyett berakni parat a sajatok kozul.
Viszont ha tenyleg megkaphatjuk oket rewardkent, nekem ez is tokeletes megoldas! (#157)
Az sokat elarul egyebkent a jatekrol hogy 3 orat aludtam melo elott mert 'csak ezt a kuldit befejezem', 'csak ezt meg kifejlesztem', 'na lassuk mit mondanak az engineer roomban es utana kilepek'... ez ment ejjel 3ig :D
Ugyhogy mindent osszevetve nagyon kellemes csalodas, es vizualisan is tokeletesen megfelel az igenyeimnek.Alig varom hogy leadjam a munkat es folytassam a bazis managementet, es az ovatos rusholast. -
Etelkozi Vata #159 Nem annyira gáz a time limit, mint ahogy az hangzik.
Veteránon - kapsz 8 kört a teljesítésre, és 5 kör alatt megvan a küldetés. (egy példa csak).
Nyilván magasabb szinten kevesebb kör is elképzelhető, bár az Odd, Beagle féle videókban ugyanilyen körszámokat láttam, csak nyilván keményebbek az ellenfelek. Így csak 7, vagy épp 8 kör alatt lesz meg a küldi.
Szóval nem kell ezt tragikusan felfogni, nem lett tönkretéve a játék, az xcom élmény.
Ne felejtsétek, most gerilla harcosokat kell irányítani, akik odamennek, lecsapnak, távoznak. Nem védekezünk, támadunk. Azt pedig néha gyorsan, rajtaütésszerűen kell. Passzol ez a játékmenet a sztorihoz. -
Although #158 Az lehet de ma már elégé nehéz kategóriákban gondolkodni. És jobb előre mérlegelni mint utólag megbánni mi a faszért adtál ki ezért pénzt. Azt próbálom kerülni. Ma meg már nem garancia ha egy játékra rá van írva x műfaj. -
Etelkozi Vata #157 Én az egyik kreált karakteremet megkaptam küldetés (illetve scan) rewardként, mint rookie katona.
A játékról:
Technikailag: a vasam gyenge hozzá, így erről autentikus véleményt nem tudok adni, de egy i3 4150 - 4 giga 1333 ram - R9 380 kombóval medium és high közötti beállításokkal, finomhangolva azért élvezhető, de sok a röcögés, szaggatás valóban.
Először aláteszek majd 8 giga ramot (már megrendeltem... :) ), aztán meglátom, valszeg i5 is kell majd.
Az elején a bevezető képsorok alatt a beszéd, hangok és a kép el voltak csúszva, de azóta nem jelentkezett.
A küldetésekből 5-öt játszottam le, abból 3 biztos time limites volt, de lehet, hogy 4, szóval ezt megerősítem. Később lehet változik, majd a küldetések jellegével.
Külsőre a játék szép, de nem átlag feletti, inkább rajzfilmes hatása van. A dizájn (térkép, karakterek, ellenségek) szerintem jók, szépek.
Nekem a futurisztikus környezet és az ahhoz kreált színvilág annyira nem jön be - ezt már korábban is megírtam itt amikor az első videókat láttam a játékról -, de meg tudok majd vele barátkozni.
Játékmechanika:
- A harcok ugyanolyan jók, mint az első részben. Sok a taktikázási lehetőség, jók a class-ok.
- A time limit ellenére valóban megfontoltan kell lépni, mert gyorsan beleszalad a pofonba az ember, az elején nekem főleg a sectoidok (és a képességeik) okoznak gondot. Ha kicsúsznak a kezedből (értsd: hátrahúzódik egy jó fedezékbe, és nehezen tudod becserkészni), akkor abból baj lehet.
- A bázismenedzsment egyértelmű, jól átlátható, csakúgy mint a kutatás, vagy item gyártás, fegyver moddolás.
- Az áttekintő képernyő (ki, milyen szektorban mit csinál) jó újítás.
- A concealment tényleg egy értékes tulajdonsága a csapatnak, nagy előnyt adhat a küldetések elején.
- A világtérkép használatát és az azon való navigálást is gyorsan megszoktam (az előzetes videók alapján attól féltem egy kicsit).
- Eddig a történet is és az átvezetők, párbeszédek is tetszenek.
Így első blikkre ennyi, ha kérdésetek van, tegyétek fel, illetve holnaptól a youtube-on (bár lehet vasárnap lesz belőle) elkezdem legendary ironmanen, onnan is betekintést nyerhettek a játékba, ha bizonytalanok vagytok valamiben (magyarul kezdem az első végigjátszást). Akit érdekel, a nevem alapján megtalálhatja, többet nem segítek.
Nálam eddig a játék 9/10 - mert a gépigény az nem az én pénztárcámhoz van igazítva. :)
A játékba, mit élmény, még nem tudok belekötni. -
#156 Nem, dehogy. De majd dontened kell, hogy mi a fontosabb? A, korlimiten belul teljesiteni a feladatot a jutalomert, esetleg hatrahagyva embereket, B, az embereid, bukva a jutalmat. -
lerboy #155 Jól is tetted ,hogy törölted, mert az xcom játékok sosem a rohanásról szóltak. -
Although #154 Értem, nem lázadok, de így érthetőbb.
Jó megveszem azt meglátom. Így még emészthető. Már arra gondoltam időre végig kell rohanom a pályán.
-
#153 Korokben gondolkozz, ne idobeli limitben. Addig es ugy alakitod a taktikadat, ahogy akarod, de az egyelore nem jarhato ut, hogy csak lassan araszolsz elore, tulbiztositva mindent ugrasra kesz (ertsd, overwatch) karakterekkel. EW-ben is volt timer, amikor meg kellett szerezned az alapanyagokat, bombak, stb itt sincs maskent, csak itt most a legtobb misszional alapbol van.
Attol meg nem lesz akciojatek, csak jobban/tobbet kell gondolkoznod es sokkal tobb lesz a hibazasi lehetoseg, ha a terved nem jon be. Nem hiaba irtak azt, hogy lesz boven halalos aldozat, nem csak ironman (remelem van) fokozatban. Bar az elso modok tuti kikapcsoljak a timert, mert latod, meg sem vetted, ki sem probaltad, de mar te is lazadsz...
(tobbi kontent torolve, fasznak sincs kedve most ehhez)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.05. 11:40:59 -
Although #152 rosszul hangzik pont a tervezés volt a lényeg ha akciójátékkal akarok játszani akkor nem xcomot veszek. Na mindegy. -
#151 Durva is lenne, ha ingyen lehetne recruitolni... -
#150 En kiprobaltam tegnap, eleg nehez volt abbahagyni.
Eddig minden szuperul mukodik, a teljesitmenyre nem lehet kulonosebb panaszom.i5-2500, gtx 970, 8g ram-al high-on szepen muzsikal.
Sokan panaszkodnak szaggatasra, soha veget nem ero korokre, hatalmas fps zuhanasokra, nalam par esetet leszamitva (neha az atvezeto videoknal) nem tapasztalhato egyik sem.Nagyon nem volt meg lehetosegem es idom belemelyedni, de amit eddig lattam az tetszik.
Ami elsore szemet szurt es szamomra kisse zavaro hogy eddig MINDEN misszio time limites volt.Steam-en is latok rengeteg panaszt, az elore tervezest, overwatch-ban elorenyomulast ezzel teljesen ellehetetlenitik.(90%-a a kuldeteseknek ilyen allitolag)
Gyakorlatilag minden kuldetes egy rush volt, es ha veletlenul rossz fele indulsz akkor jo esellyel wipe lesz az egesz csapatnak.Lehet hogy csak szokni kell, en eddig ennel joval megfontoltabban haladtam, itt erre nincs vagy alig van lehetoseg.
Ami meg esetleg fontos hogy ha character pool-ba pakolsz elore legyartott katonakat, ott hiaba allitod be a kasztot, azt random fogja kapni szintlepeskor.Illetve hogy csak nyersanyagert cserebe lehet oket behivni a jatekba.
Este majd folytatom, par hetig bizonyara le fog kotni szoval nem banom hogy megvettem :) -
#149 Sut a nap, pentek is van, es a csomagkovetes is csupa jo dolgokat ir, ez egy jo nap (eddig, kopp-kopp-kopp)
2016.02.05. 7:15 GLS járműben, kiszállítás alatt
2016.02.05. 5:35 Érkezés a depóba
-
#148 Hajnali 3:05-kor küldték meg a kódo(ka)t... Normális ember olyankor animét néz, nem is értem, hogy gondolták ezt. :D -
#147 Eleget láttam már belőle ahhoz, hogy azt tudjam mondani, hogy jó lett. Persze nem "Long War" jó lett, de mindenképpen jobb lett, mint az alapjáték. -
Etelkozi Vata #146 Na feltettem a long war csapat mindhárom 0-day modját is. (Az smg annyira nem hoz lázba, de a Centurion és a Leader modok jól hangzanak).
Még két szűk órácska... -
Although #145 Majd írjátok milyen lett, az xcom nekem is nagy kedvenc volt anno. -
#144 Jutalmazo nem jo kifejezes, de a jelentese alapjan en is igy forditanam, vagyis egy kivetelesen nehez strategia, amelyben kifizetodnek a jatekosok dontesei (megeri gondolkodni, taktikazni), az xcom formula mesteri feldolgozasa, blabla. -
Etelkozi Vata #143 Érdemes, inkább így fordítanám, mint jutalmazó... Jobban kifejtve: kivételesen kemény, de minden percével kárpótló játékélményt adó.
Valami ilyesmi.
Nézzétek el nekem, játékot én még így nem vártam, mint ezt. Witcher 3, Dragon Age:I; Fallout 4 mennek most tavaszi álmot aludni.
-
#142 Második mondat túlzás, a rewardingon mit kell érteni? Tökösen kell tolni? High risk, high reward? Vagy okosan, komótosan? Enemy Unkknownban és Withinben többször volt, és stream alapján itt is, hogy azt hiszed tök jól állsz, aztán you get XCOM'ed ala Darkest dungeon módra. -
Etelkozi Vata #141 XCOM 2
PC gamer verdict: 94%
Exceptionally tough, rewarding strategy and a masterful reworking of the XCOM formula. We’ll play this forever.
-
Etelkozi Vata #140 Azért meg lehet érteni a hibákat, amikor próbálod 30-40 percben letudni a küldetést és a bázis menedzsmentet, és hát impossible szinten tényleg sokszor végig kell(ene) pörgetni a lépési variációkat. Nem könnyű műfaj.
Én is csinálom, most fut az Enemy Within ironman impossible second wave sorozatom a youtube-on, és vért pisilek néha... :) Nekem 50 perc alatt nem is nagyon megy egy etap, az pedig már hosszú ebben a műfajban.
Szóval ODD király! :) -
Madi92 #139 Odd csak Xcomban jó. :D Amúgy nagyon figyelmetlen tud lenni és nem veszi észre a teljesen nyilvánvalót. Bármennyire is idegesítő néha, azért minden nap nézem.. :D -
Etelkozi Vata #138 Akkor lennék igazi mázlista, ha ausztrál lennék. Igaz, akkor most nem gépelném ezt, hanem játszanék. :)
Ha minden igaz, szombattól már látható lesz a youtube-on a legendary ironman végigjátszásom. Magyarul és talán angolul is (külön sorozatban). Fel akarok nőni Odd-hoz és Beaglerushoz... Nem nézettségben, tudásban... :)
Na de bocsánat a burkolt (de nyilvánvaló) (ön)reklámért.
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.02.04. 18:24:52 -
#137 -
#136 Szép, te mázlista! :) -
Etelkozi Vata #135 Kb. egy hete rendeltem elő, való igaz, csak az alapjátékot. Meglepetésemre ma megkaptam a két kulcsot egyben. -
#134 WutFace 32? Mikor vetted? Nekem 48 Euro volt, igaz én ma vettem -
Etelkozi Vata #133 Nekem instant gamingről jött azonnal a kulcs, mindjárt 2, mert a reinforcement pack is (32 euróért a 2 egyben), és mindjárt lent is van...
12 Mbyte/sec...
Nem kicsit vagyok besózva, de az éjfél még odébb van... :( -
#132 Német fossite-on, ahol a legolcsóbb volt a Day1 release. :) #113 -
#131 Melyik lenyúlós, gonosz oldalon rendelted? Kappa Nekem holnap éjfélig írták rendeléstől, hogy jön a kulcs, szerencse hogy még megjelenés előtt küldték végül
Utoljára szerkesztette: Különc, 2016.02.04. 17:16:40 -
#130 Most ajándék kenguruval! :)
Előbb jöjjön meg ez a nyamvadt kulcs, aztán majd eldöntöm. Eredetileg éjféltől játszani akartam, mert Steamen az van kiírva, hogy még 7 óra a feloldásig, de... Meh, már nem tudom. -
#129 AUS VPN és mehet is, ha értesz hozzá -
#128 Remélem, az én Avengerem Asiaban kezd, hogy korábban játszhassak vele. :P
Ne mondd, hogy nem így megy! Óóóó. :(