1568
-
#208 Elkezdtem tegnap játszani. Az első észrevételeim:
A víz effekt jól megvan csinálva, de a fű meg a fák elég béna főleg abba a tutorial parkba.
Nyomtam vele vagy 4-5 pályát , szerintem nagyon nehéz. A második nehézségi szintbe kezdtem ami már eleve Veterán ???
és még van fölötte kettő és külön bekapcsolható az iron mod is.
Az a gond megy az emberem és ilyen 3 UFOs csoportokban jelennek meg az ellenségek, hát ha két ilyen egységet aktivizálsz amit nem túl nehéz mivel nem látod őket akkor 6 ufó ugrik rá az embereidre, és mivel nekik elég ha egy emberedet megölik máris visszatöltheted neked meg mind a hatot ki kell csinálni, ezért aránytalanul nehéz, igaz hogy te tudsz gyógyítani, de hát ők meg fel tudják éleszteni fullosra az embereiket. Sietni meg kell mert sokszor 6 köröd van odaérni valahova.
SZóval mocsok nehézre sikeredett szerintem.
Ami nagyon tetszett hogy a dokinak már nem kell odamenni a beteghez hanem kis kvaddal gyógyít meg hekkel is egyben.
És van ninja is a játékba aki egy ranger kaszt és az első kéessége hogy a telejs végig futás után tud még egy teljesértékűt odavágni az ellennek. Ezt általában az agyi elbűvöléses ufók ellen vetem be mert ha még valami nem hiányzik az az hogy a saját ember lőjjön hátba.
Amúgy a városokban a játék szép.
970 bench
MAX 30FPS
HIGH 59FPS
Medium 75 FPS
Nálam akadás nincs ! (Fury)
Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.02.06. 12:48:42 -
Etelkozi Vata #207 Nekem volt szerencsém egyszer egy tornyot meghekkelni. Nem sok babér... -
Etelkozi Vata #206 Na igen, a sectoidok...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az imént egy blacksite küldetésben voltak 4-en (a 25 ellenfélből). Az egyiknek sikerült messze hátul maradni és a rá egyedül veszélyes rangert mind controllozni. Kénytelen voltam a saját emberem elől menekülni, aki azért egy slash-t kiosztott a kollégájának. Eközben még volt egy turret, egy mechtoid, még egy sectoid, egy muton és kettő advent trooper is a küzdelemben. Egy smg kritikus találat kellett a 2. mind controllos kör végén a sectoid megöléséhez (4 hp-ról), de pont meglett. Utána már sétagalopp. :)
Tanulság: rangerre mind shield, az a sisak, amit az elején ki lehet fejleszteni.
Utoljára szerkesztette: Etelkozi Vata, 2016.02.06. 11:56:10 -
#205 Tornyokat hagyjuk, kettobol eddig ketszer csesztem el, aztan kezdodott is a buli. :) Viszont kezdek raerezni az overwatch/concelakarmi kombinaciora. Igaz kockazatos - ha esetleg nem talal -, de amikor elkezdodik a harc, szinte egyszerre hullanak az elso korben a nyavajasok. (na nem mintha nem lenne beloluk meg utanpotlas, ami persze flankel azonnal...)
En az EU/EW-ben is mindig vittem magammal szanitecet, aki kisse hatul marad es menti, ami metheto, itt sincs maskent. Egy emberem mindig hatul kullog a dronnal, biztos ami biztos. A granatos egyelore az, akibol nem sok van - es az is meg vagy ket hetig az elfekvoben van -, igy a 2 ranger, 1 doki egy sharpshooter felallasban megyek. Bar hozzateszem, egyelore a jatek elejen tartok, este 11-re ert le a kliens es az elso kotelezo missziok utan meg csak 2-3 "szabadon valasztott" feladatot csinaltam.
Hja, aki a sectiodbol azt csinalt, ami lett (mar a jatek legelejen is), azt innen csokoltatom, es oruljon, hogy nem a magyar vadkeleten lakik, mert tuti, hogy felkeresnem es megmutatnam neki, hogy szerintem milyen fasza dolog lett a 0day misszioban is az mc+reanim parositas... :) -
#204 Retaliationnél én 3-at viszek, bár már 5 fős a csapat. A másik 2 meg 1 grenadier 1 sharpshooter.
Sima missiönöknél sajnos muszáj spec-t is vinni, mert hát a tornyok... Nem mintha akár EGYSZER is sikerült volna BÁRMIT meghekkelni, vagy vmi jó bónuszt kapni granted success esetén... (Ami nem mission objective ugye, mert az automatán sikerül :D) -
#203 Rajottem, ha nincs ketto a csapatban, kis tulzassal "nem is megyek" :). Ok az egyetlenek, akik miatt nyugodt vagyok. Csak hat ok sem golyoallok, neha bekapnak egy-egy lovest es akkor irany a doki.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.06. 10:50:41 -
#202 Kis hint: Ha az elején szeretnél aggresszívan játszani, a mágikus szó: Ranger. -
#201 Egyelore az ufok jatsza(doz)nak velem, az orvosok a katonaimmal, a hit chance meg az idegeimmel neha :) Nyelvi fileokat nem neztem. -
#200 Egyébként mindenki játszik, vagy valaki kutakodott már a nyelvi file-ok után? Nekem még nem sikerült rájuk találnom. :(
Vagy az lenne minden, ami az /xcomgame/localization/INT-ben van?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.06. 10:22:30 -
#199 Beat you to it, biatch. :P -
#198 Koncepcio es sztori szempontjabol kell a timer.
..es cseppet sem teljesithetetlen, sot. Aztan ugyis azt csinalsz, amit akarsz, addig, amig akarod.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.06. 10:17:26 -
#197 "Amúgy nem tudom miért kell lepuhányozni az embereket."
Nem kell egyből mellre szívni, ha szívják egy kicsit a véredet. :)
Elmondtuk már párszor. A játék koncepciójához nem illik az, hogy te (mint Commander) szabod meg, mit mikor csinálsz. Most te vagy hátrányban, és ezt a körlimit remekül képviseli. -
#196 Jajj, úgy értem, hogy ami a tesztben van, azt én is tapasztaltam. :) tehát a 0x AA-hoz képest (60fps) a 8x AA csak 25fps-t produkál, ami tényleg 45%. :D (980 Ti-nél)
Ritkán tudom reprodukálni az eredményeit egy ilyen tesztnek, na. :P -
torma1 #195 Amúgy nem tudom miért kell lepuhányozni az embereket. Ha valaki így szeretné játszani had játsza. Kikapcsolható lehetne alapból és az ember eldöntené milyen stílusban szeretne játszani. Ennyi lenne csak. -
torma1 #194 Ahogy olvasom még nem megy rendesen. De jó hír. :-) Így már meggondolandó.
-
#193 milyen meglepő ;) -
#192 Bakker és tényleg megszűnnek az fps gondok. Fallout 4 és a DA:I ultrán megy, ez is maxra kapcsolt mindent első indításkor, de fps dropok voltak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az a küldi elég hardcore amikor az Avenger-t lekényszerítik a földre és ott el kell pusztítani azt az idegen berendezést. Jó sok lőni való volt -
#191 Jaja, ráadásul max TDP-s fogyasztás elő sem jön játékok alatt inkább csak VGA kínzó programoknál.
Milyen szépen visszacsavartad a témát az XCOM 2-re. :P
És ha már itt tartunk, akkor tessék, a mod, amire annyit vártatok:
Disable timer mod.
Puhányok. :P
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.06. 08:11:46 -
wednes #190 Jaja, ráadásul max TDP-s fogyasztás elő sem jön játékok alatt inkább csak VGA kínzó programoknál. A TDP inkább hűtés szempontjából érdekes, milyen teljesítményű hűtőt kell használni és annak milyen a zajterhelése. -
#189 Csak TDP alapján összehasonlítva (148 vs 275), ha napi 8 órát megy az év minden napján a géped, az összesen 380 kW különbség / év... 19 Ft-os bruttó kWh-költséggel számolva ez évente kemény 7300 Ft. Havi 605 Ft. Ha állnak rád az első mondat feltételei.
Szóval plíz. Bomba vétel az már most is. (Főleg, hogy max terhelés esetén nincs 130 W fogyasztásbeli különbség, mint a TDP-knél, csak kb 80 W) -
unrealnoise #188 uh, r9 390 ennyit ver a GTX970-re? :D Egyre többször találkozok ilyen eredménnyel... Ha nem fogyasztana annyit az a kártya, bomba vétel lenne -
j0rmungandr #187 Nagyon jó hangulatú lett a játék, remélem újrajátszva is majd ennyire élvezni fogom. -
#186 És tényleg, 25-ről fix 60 fps lett a 8xAA 0-ra vételével. :) -
Csokis #185 XCOM 2 Benchmarks -
Etelkozi Vata #184 Minél jobban belemélyülök a játékba, annál jobban élvezem...
Ezt így most nagyon eltalálták.
Szép volt Firaxis. -
#183 Van egy kifejezés arra, amit érzel: "That's XCOM, baby!"
Tudod, február van, Valentin-nap és egyéb bullshit. A szado-mazo pároknak Fekete 50 árnyalata van, a szingli mazoknak meg XCOM 2. :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.05. 19:50:24 -
#182 Eljön annak is az ideje, hogy megfontoltan tudsz előre menni. Csak tudod amíg gerillaháborút vívsz egy nagy túlerőben lévő ellenség ellen az ő hazai pályája, logisztikája ellen, addig ez nem fog menni. Menj vissza XCOM:EW-zni, ott még nem mi voltunk az underdogok. -
#181 Jah, nekem is vissza kellett venni Antialisingot és Anizot, mert nem bírta a 8x-t, meg a 16x-t a 60 fix FPS-hez. :P -
#180 #159 ...vagy majd megveszed steam winter sale alatt, a te dontesed. -
Madi92 #179 Én a gépigénytől nem vagyok elájulva. Grafikában nincsen semmi rendkívüli, mégis nagyon vissza kellett venni a 60hoz. -
torma1 #178 Mist mi van? Kör limites XCOM játék? Ki hallott ilyet emberek? Az nektek taktika, hogy rohanni kell? Mi abban a taktika? Hogy netán csomó perk felesleges? Remélem hamar lesz hozzá mod mert én így tuti nem játszok vele. Pont az volt a lényeg eddig, hogy megfontoltan mentél előre nem rohantál. Biztos valakinek tetszik ha az egész csapatát megölik mert netán rosszul döntött vagy csalt a gép. Mert ugye az egyben nem volt ilyen. Vicc. -
#177 A sztori nem igazán érdekel, az érdekelne inkább, hogy pl. az előző részben ha jól emlékszem nem 100% volt a pánik sem, ha eltaláltak. Néha az az érzésem, hogy egy körben a gép eldönti, hogy most x enemyt nem fogod eltalálni mert csak, hiába 86%, hiába vagy háztetőn, ő meg alattad, hiába van fél coverben. Tényleg teljesen tanácstalan vagyok, belenézek inkább a linkelt youtube videóba -
#176 Hát, talán először ismerd meg a sztorit, és élvezd ki a játékot. Ezért indítottam én Commander nehézségen, és tutorial bekapcsolásával az első játékom.
Első (repüléshez kellő device) visszaszerzős missionömön így is csak 2x haltam. :D De azóta jól megy, bár most épp egy Rookiem kinyírta a Grenadieremet, mert a Coverje szétgránátozása utána tehetetlen csóka előtt kilőtte assault rifle-val(!!!) a teherautó motorját, ami a következő köröm elején felrobbant. RIP Grenadier. :D
"A valódi szopás" ráér szerintem akkor, amikor már ismered a sztorit. :)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.05. 17:45:34 -
#175 Innét mindent megtudhatsz :)
https://www.youtube.com/user/ChristopherOdd -
#174 Egyébként ezt a játékot hogy kell JÓL játszani? Komoly a kérdés. 20. savem indítom, legendary ironman de ha valahogy sikerül is az első küldetés, a másodikon egyszerűen nincs elég idő, a sectoidok meg túl sok mindent tudnak, túl nagy range-dzsel, nem tudom őket megállítani. Eléggé kiábrándító, nem az a baj hogy nehéz, hanem hogy mit kellene tenni? -
#173 Lett. Faceless. -
Madi92 #172 Az úton álló, elhagyatott, világító autókra lett magyarázat? :D -
#171 lehet, nem játszottam erre, csak feltűnt pont egy ilyen esemény, de akkor ez így OK! -
Andule #170 Ez minden ilyen jellegű játéknál így van vagy 15 éve ami ha jól tudom egy algoritmus eredménye mitől az utolsó 1-2 lövés eredménye kvázi megváltoztathatatlan hacsak nem csinálsz vmit legalább egy kicsit máshogy betöltés után mint azt megelőzően. (Pl mozogj másuk karakterrel másfelé mint ahol az eredeti lövés leadásakor állt és csak eztán ismételd meg a lövést vagy vmi hasonló)
Szokni kell de szvsz nem ostoba feature. (Elvégre enélkül minden elhibázott lövés ismételhető lenne) -
#169 A lövés maga már kőbe vésett, ha csak azt akartad változtatni. Tehát amit elmisselsz lövés, újratöltöd és nem csinálsz semmit csak azt a lövést, akkor az a végtelenségig miss lesz, de ha csinálsz bármi mást (mozogsz, itemet használsz) akkor nem. Tudtommal.
Más: resetelnem kellett a gépet olyat crashelt a game, még a feladatkezelőt se tudtam felhozni. Előtte fél óráig állítgattam a kinézetét a squadomnak, szóval megérte Kappa