11630
-
A játékbeli Creation Club elvileg a hiba okozója, az meg a Steamen kívüli dolog. -
Wking #8132 steam offline mód nem elég hozzá? -
Sajna már többen találkoztak vele, pár nappal ezelőtt volt téma.
Tiltsd le a játék nethozzáférését, vagy húzd ki a netet a játék indítása előtt.
Ha megjavul, akkor neked is az a problémád. -
Wking #8130 Sziasztok!
Most hogy végre megszereztem a "goty" verziót, örömmel állnék neki a játéknak, de egyelőre esélytelen, mert rögtön indulás után kidob menüből minden hibaüzenet nélkül. A helyi játékfájlok épségének ellenőrzése után egy darabig működött, örültem is, hogy probléma megoldva, de én kis naív, ez nem tartott sokáig. Szóval már az sem segít. Gondoltam a modok kavarhatnak be, így inkább eltávolítottam őket, de ez is csak sikertelen próbálkozásnak bizonyult. Gondolom, nem vagyok egyedül, aki már találkozott hasonló problémával. Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm. -
Andule #8129 Well, igazad van valoban abban h igy legalabb fullba lehet tolni a negativ karmat es ennyire egyoldaluan csak ezzel valt elerhetove. A problemat ott latom h kar h csak igy csinaltak meg a jatekban ill h valoban nincs atmenet es/vagy erdemi dontese annak aki nem akar fosztogatonak allni. (Az instant overboss meg szvsz epp annyira eroltetett mint az instant Institute director)
Amugy az inkvizicio alatt az Institute-ot erted? Mert spec veluk a vegere tobb pozitivumot tudtam elkepzelni a Commonwealth-nek mint a MM-ekkel. -
Although #8128 Van egy elkezdett mond ami bővíti majd a párbeszédeket. Mint az FNV-be. De nem hiszem valaha is a végére érnek szinkronnal mindennel. -
Although #8127 Idő ilyet megírni, leprogramozni. Megértem neketek nem tetszik. Lehet utáljátok a sztorit, mert csak pozitív hőst akartok játszani. De azt elfelejtitek amiről beszéltek az egész játékban így van. Ez nem Fallout NV. Az egész arról szól nem akarjátok a telepeiteket letámadni. Megnyerítek a meccset és leléptek. Nem mentek vissza többet. Azt aláírom lehet kellett volna még egy lépcső a overboss szint elé. Meg egy menekülési útvonal.
És azt, hogy képzelitek? A raiderek majd mennek farmot művelni? Aláírom érthető a véleményetek. Én meg örülök neki mert legalább van egy dlc amivel negatív karakter is játszható.
Nyilván van 4 nagy frakció ami jól megoldott. De effektíve csak pozitív karakter lehetsz. Mert a brotherhood meg a az inkvizíció sem negatív. A több meg főleg nem.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.12.25. 20:24:13 -
Na ne már...
Szerintem azért egy RPG-ben ami "elvilegben" a Fallout 4 is nem nagy elvárás, hogy én határozzam meg, hogy merre tovább. Oké, a raiderek köré épül az egész sztori line, de ami kihatással van Commonwealth-re, azt azért csak én dönthessem már el.
És nem ilyen putri módon. -
Andule #8125 A Nuka World-ot en elegge ruhelltem az elejetol a vegeig es ugye kiszallni se lehet belole feluton. (legalabbis az is meger egy kulon miset mire el lehet hagyni a helyszint)
Roviden: folyamatosan olyan erzesem volt h indokolatlanul szivatni akarnak az egesszel, a helyszinekkel es ellenfelekkel egyetemben.
Atvergodtem a Gauntleten majd kb hatmillioszor kozoltem Gage-el, h hova helyezze fel es mit csinaljon pontosan a raider haverjaival miutan nem akartam az addigi munkamat szembekopni, aztan amikor vegkepp eluntam a dolgot gondoltam csendben, sebeszi pontossaggal likvidalom a vezetoket remelve h akkor szetszeled az egesz csurhe. (ha mar a quest desc-ben konkretan ez szerepelt) Persze miutan sikeresen haromszor fejbelottem sneakbol az elsot MINDENKI ramfordult es elkezdodott a jatekban tapasztalt legelcseszettebb harcom. 140 szint alatt kb 40 stimpak-et hasznaltam el, ennek a felet a NW-ben, dontoen ebben a massziv hirigben. A Pack-es csavokhoz ugy tudtam csak az eletbenmaradas remenyevel belepni h pscyhojet, buffstats, medx es ami tap csak nalam volt benyomva, bekoszones a raketavetovel majd granatokkal es ezutan egy sarokbol loni mindenre ami mozog es szorni a nukagranatokat tovabb. Mire vegeztem az osszes raiderrel a mesterlovezhez maradt kb 100 skulo, a shotihoz egy kicsivel kevesebb de hala egy ido utan a plasmaval hatekonyabb tudtam lenni, roketta es grenade absz zeron. Lvl 10 korul voltam utoljara ennyire megcsappanva.
Es a gond ott volt h mindez nem volt elvezetes mert az egesz nem a taktikazasrol szolt hanem csak arrol h gyorsabban lojjem a fejeseket mint hogy nekik eselyt adjak arra h becelozzanak. A nerd rage kb 5-6szor huzott ki a szorult helyzetbol es adott idot h toljak egy stimpaket, fegyvert valtsak netan masik fedezekbe rohanjak.
Szoval szerepjatek Beth modra A verzio - fordulj szembe azzal amit eddig csinaltal, B verzio - olj le mindenkit! fuck yeah!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha valaha tolok egy harmadik vegigjatszast akkor tuti kiprobalom a "lablosdit" mert amit olvastam rola akar meg meg is tetszhet (egy raider + BoS wt-ba meg be is ferhet sztem) de ettol meg nem fog valtozni a tobbi helyszin ott es azok a reszek sem voltak egy cseppet sem szimpatikusabbak. Hala a jo egnek a Far Harbour kieg boven karpotolt mert annak a helynek varazsa van.
Utoljára szerkesztette: Andule, 2017.12.25. 20:09:45 -
Although #8124 Oké ha olyan Fallout New Vegas szerű mindent sokféleképpen megoldani szituációként is lehessen dönteni, a Beth nem fog ilyet írni. Itt meg még el is fogadható. Van három frakció és egy csodálatos vidám park :D -
Although #8123 Ez egy dlc. Előzetesen elmondták miről szól ha nem tetszik van egy rövid történet a kikerülésre. Önmagában a raider sztori nem lett rövid. Nehéz vádolni a Bethet ebbe nem tett tartalmat. -
Elkezdtem a Nuka Worldot. Nagyon tetszik. A külső területeken nappal New Vegas életérzés jön át.
Viszont mikor megláttam, hogy side questek hova szólnak dobtam egy hasast.
A másik fekete pont, hogy egy elvileg szerepjátékban nincs olyan hogy jó befejezés. Nagyon erőltetik hogy állj át a raiderekhez. Aha, persze majd a több száz óra alatt felhúzott settlementjeimet elfoglalom egy csapat suttyóval?
Ok, van kis kapu, de az nem éppen nevezhető jónak. -
Oke de ha 5 meter magasan van es leszedem a lepcsot is hogy a f... csudaba kerul oda? -
SaGa #8120 Vagy a Locksmith modot. Bezárhatod az ajtókat. -
Kroki105 #8119 Ha nem akarod hogy a retkes paraszt a szobádban dögöljön, használd ezt: Private Area Markers
-
Pont ezeket akartam én is mondani, hogy a provisionos brahmin grupiban van a telepessel, leszarja az etetőkádat.
Igen, amikor megláttam anno az első trailerben, rögtön mondtam magamban, hogy no, egy ötlettel nem kellett gondolkozniuk... -
Azt nyulta le a Bethesda, ragta meg picit majd rakta be a FO4-be :) -
Andule #8116 Ez eddig is ilyen volt. Ha a settler respawn pontra vagy kozelebe epitkeznel siman feldobja a peonokat a haztetokre is. SH a legtipikusabb hely erre.
A sima brahminok nekem az itato korul vannak csak, de a provison-os tehen a csavot koveti ofc, szal emiatt tudjak olyan konnyen blokkolni a lepcsolejarokat. -
Szoval ahol provision marker van, ott fejeltos az epitkezes, egyebkent a hazban kotnek ki a Brahimok.
Ki kell lesnem merre jarnak, es oda ne epitkezzek alapon. Hat szep mondhatom.
Eleg sok a bug benne, random unassignedek lesznek a settlerek, van hogy hozza sem tudom rendelni egy szabad eroforrashoz, meg ilyenek.
Ejjel epitkeztem, minden rendben is volt, egyszer csak egy alvas utan mar 0 kajatermelest mutatott...
Hiaba van szabad utvonal a teheneknek, lerakva etetokad meg ilyenek, nekik be kell menni a hazba, es fel az emeletre.
Csinaltam magamnak egy privat szobat is, letrat elvettem ne hasznaljak, de megis ott aludt a csavo.
Betonfalat huztam Starlight kore, 3 meter magas, nincs feljaro, megis a tetejen setalgat neha egy egy settler...
Mi van itt kerem? Regen nem voltak ennyire bugosak a jatekok...
-
Annak idején én az FO:NV-ben is játszottam simseset :) Volt egy elég ismert mod (még az FO3-ra is), az RTS (Real Time Settler). -
Although #8113 Értem. Tudom nagyon népszerű a sims része a játéknak főleg a sims settlementtel. :) Amit betettem az nem más mint deszkával lezárt épületek tartalommal töltése. Igazából annyi, hogy több épületbe be tudsz menni. Van ami betöltős lett talán. -
SaGa #8112 További settlement lehetőség: Red Rocket Settlements. Az összes benzinkúton felhúzhatsz egy kisebb települést, kivéve a Nuka Worldét. A modder csinált még egy halom egyedi helyhez kötődő settlement modot. -
SaGa #8111 A többit már megválaszolták, de nem árthat, ha tudod (én is csak későn vettem észre): míg a korábbi verziókban a SPECIAL pontokat kiosztottad az elején és az max valami magazintól vagy bobbleheadtól változhatott, itt a szintlépéskor kapott pontokat oda is felhasználhatod, vagyis menet közben bármelyik special képességet növelheted szükség szerint, nem csak a perkeket. -
Although #8110 Talán nem mindenki ismeri akinek scrapolható terület meg új felfedezhető épületek kellenek. Az tehet egy próbát vele. Ez talán a legnagyobb ilyen projekt. Volt a Fallout NV-hez is. NV interiors néven. Szintén a tag csinálta.
Beantown Interiors -
Andule #8109 Btw ismer vki barminemu settlers psychology modot? Sztem eleg hulyen veszi ki magat az h egy 10 mp-es sikeres vedes utan esik a happiness csak mert megtamadtak a helyet. (Holott sztem pont az ellenkezoje lenne a logikus egy olyan helyen amit pl 200+ eve nem hagy beken az institute. Es akkor meg a faunarol szo sem volt) -
Although #8108 Kijött.
:
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.12.25. 08:33:58 -
Andule #8107 Ez nagyon jonak nez ki, koszi :)
Plane az emberek atdobasa mashova opcio, tegnapelott konstataltam pont h ez a tok alap dolog nincs beepitve gyarilag es huzhattam fel vmi primko alapcuccot oda amit abszolut nem akartam fejleszteni csak mert nem volt szivem leloni ket hulyet akinek senki nem szolt h koltozzenek be. -
Mi az hogy raepitettem basszus.
Bejon a kapun a brahim, majd becammog az epuletbe es felmaszik a letrakon a masodikra... -
Pont ráépítettél egy provisioner markerre.
Ezzel megnézheted, hol vannak a spawnpontok (ellenség, brahminos szállító).
Settlement management software -
Szia,
Itt nincs fegyver/ruhakopas.
en semmit nem adok el, inkabb szetszedem egy workshopnal, mert kell az alapanyag.
Ahhoz hogy egy settlementet fejlessz, kell a Local Leader perk. Ha boltokat is akarsz felhuzni, akkor a 2-es szint.
Hogy merre fejleszted a karaktert, az a te dontesed, sokfele ut van. -
Elhasználódás: Nincs elhasználódás fegyvereknél, ruháknál sincs. Ezáltal a képessége/védelme/ereje se változik. Az erőpáncéloknál viszont van elhasználódás, azokat lelőhetik rólad nullára, amít javítani kell.
Fegyverbarkács: Nem konkrétan fegyverből csinálsz másik fegyvert, hanem mindenféle hozzávalóból (a fegyverek szétszedésével nem kapsz annyit és olyan alapanyagokat, amikből kijön bármilyen fegyver), amiket mindenféle (épületelem, ruházat, erőpáncél, fegyver, stb.) cucc építéséhez használsz.
Sokat rohangálnál kereskedőhöz, ha mindent el akarnál adni- de az biztos, hogy fegyvert, ruhát tudsz fejleszteni a műhelyeknél.
Skill pontok: Csak perkrendszer van helyette, nem specifikus pontelosztós szerepjáték. A perkeknél le van írva, mire használatosak (mondjuk pontértékek, hogy melyik szint mennyit ad, az nincs leírva).
Bobblehead: Minden bobblehead a megfelelő képességhez ad hozzá véglegesen.
Magazin: Amikor megtalálod, kiírja, hogy mit fejlesztett fel - szintén véglegesen - nem kell, hogy magaddal hurcolászd, egyszer felszedted, már aktív.
Bázis: Csak bizonyos pontokon lehet - változó, hogy mit kell megtenned ahhoz, hogy aktiválhasd. Általában kipucolni a helyszínt, de van 1-2, amit simán megkapsz. Külön perk nem kell hozzá alapból, csak a települések összekötéséhez kell az egyik perk egyik szintjét kifejleszteni.
Ha megy az angol, akkor a Fallout 4 wiki sokat segíthet amúgy.
-
Hali!
Epitettem egy 2 szintes epitmenyt, fene se gondolta volna elfogy 2K fa, es meg a fele sincs kesz.
Na a lenyeg, hogy ez egy supply line kozpont (starlight drive in), es a brahimok a gazdikkal egyutt felmaszlaknal a letran a masodikra es ott flangalnak az agyak kozott.
Hogy tudnam megakadalyozni hogy ne is menjenek be a hazba? Meg tudjak kerulni, van egy csomo helyuk... -
horthy #8101 Tegnap kezdtem el a Fallout 4-et ! Lenne egy pár kérdésem a New Vegas-t és a Fallout 3-at évekkel ezelött végigjátszottam de látom van egy pár változás .
Kérdés :
A fegyvereknek van-e elhasznált állapotuk nem látom mint a New Vegas-ban pl 80%-os amivel eggyüt csökken a sebzése ? Ha találok egy fegyvert adjam-e el vagy két elhasznált fegyverből barkácsolok egy jót mint a Fallout 3-ba ( vagy ruhára is ez vonatkozik )? Vagy a ruháknak van-e elhasználodásuk lehet-e toldozni foltozni ? Vagy az elkobzott fegyvereket ruhákat adjam el a kereskedőknek ?
Ugyvettem észre hogy nincsenek 0-100-ig skill pontok lézer fegyverek , lopakodás , kézi fegyverek stb mi van helyette ( csak perkrendszer ) ? Bobble head-ot találtam valamilyen magazint is pl a magazin mit fejleszt ? Egyszoval hogy megy a karakterépités mire figyeljek oda ?
Bárhol lehet bázist épiteni vagy csak bizonyos pontokon ?? Bázis épitéshez kell-e valamilyen tudás perk akármi ??
Egyenlőre ennyi a többit nemsokára nemtudom menet közbe min akadok fenn . -
Andule #8100 Ld #8087
Sztem arra is van vmi mod ami visszacsalja csak keress ra. -
O hogy az a...
Survival modban nem hasznalhato a konzol... Van erre megoldas? -
Sziasztok!
Mi a mod neve ami kiboviti a settlementben epitheto dolgok szamat, kitolja a korlatot?
Koszi! -
Jah, abból.
Kell az armor forge, a bemenetet tölcséren vagy szállítószalagon/tartályon keresztül adagolva, terminált rá a vezérlésére, stb.
Érdemes menteni az építkezés előtt, ne menjen kárba az esetleg nem megfelelő gyártóeszköz anyagköltsége.
Nem nagy ördöngösség, kis gyakorlással működő cucc-gyártó "üzemcsarnok" hozható össze. Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire éri meg gyűjtögetni az alapanyagokat, késztermék gyártására, ha mondjuk eladni gyártjuk őket. Vagy mikre valók az ilyesmik igazán. Ennyire azért én se mentem bele az fo4-simsbe :D -
Andule #8096 Gyartosor kiepeitesevel kell ezt?
Mert bevallom a workshop + vault88 dlc-kbol joforman senmit nem hasznalok epitkezesekkor. -
A Contraptionsban nincs más tetőzött "épület", csak a vasúti kocsi, másról szól.
A Wastelandben nincs más tetőzött dolog, csak a beton jön be, mint építőelem (házak, falak, padlók, lépcsők), ott tuti nincs lyukasodás.
Bár volt (?van) olyan bug PS4/XBO rendszeren, hogy a betonépítményeket nem vette szilárd objektumnak és ugyanúgy beáztak :)
A Vault-tec meg egyértelmű, abban minden ilyen zárt.
Nincs az alapjátékban olyan, hogy valamilyen elem nem érhető el a játékos minden szintjén (alapjátékot figyelembe véve).
Tehát, betonból még megoldható PC-n, hogy beázásmentes épületeket húzz fel, a Wasteland workshop segítségével.
-
Az alapjatekban benne van minden epitesi elem, amibol hazakat egyebeket lehet fabrikalni, vagy a kiegeszitok ezeket kibovitik?
Csak mert eleg lyukacsos tetoket falakat lehet epiteni, de lehet valami perk kell hozza, hogy unlockolodjon, vagy szint. Meg csak lvl25-on jarok.